westin 17.09.03, 08:16 Wczoraj w "Życiu Warszawy" przeczytałem straszną wiadomość:((( Nie wiem czy Twoje młode serce by to przetrzymało, więc chyba więcej nic nie napiszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:22 ona pewnie jeszcze śpi więc powiedz na razie nam na ucho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:25 ale czy jak Emusia się o tym dowie to nie skoczy z mostu do Wisły? Szczególnie, że teraz jest dodatkowo chora i na antybiotykach? Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:26 tego nie wiem bo nie jestem w stanie ocenić wagi wiadomości bez jej poznania ;) aleale czy wspomniana gazeta ma jakąś stronę www? Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:33 jest strona zw.com.pl, ale nie mogę tam znależć tego artykułu, bo to było wczoraj:( Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Emusia! 17.09.03, 08:36 moze bys tak wlasnymi slowami sprobowal? :) Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:41 dwie na jednego:) ale jestem tak roztrzęsiony, że nie wiem czy własnymi słowami dam radę... Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Emusia! 17.09.03, 08:42 to narysuj! wez westin bo juz nie moge! wiesz jak ciekawosc czlowieka potrafi zezerac? mow! tfu, pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
wiberg Re: Emusia! 17.09.03, 08:48 no dobra:) ale to piszę nie ja Westin, tylko jakiś wiberg:) MENiS (z czymś mi sie to kojarzy... aha, to nowy skrót Ministerstwa Edukacji!) wysunęło propozycję powrotu do SZEŚCIODNIOWEGO tygodnia szkoły. Argumentują to tym, że wprowadzona wolna sobota dla uczniów miała na celu zaciesnienie więzi rodzice-dziecko, a ostatnie fakty z Torunia i Opola przeczą temu. Szósty dzień mógłby byc przeznaczony na "zajęcia sportowe i edukacyjne", możliwe, że również rodzice mogliby w tym uczestniczyć, co wspomogłoby "kontakty szkoły z rodzicami"... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 08:58 Chyba ich pogielo. Sami niech poglebiaja swoje wiezi z meniskiem, dziady kalwaryjskie jedne. >:-( Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:58 Ciekawy pomysł. Moja mama np. uczy obecnie teraz też w soboty, ciekawe czy to oznacza, że zmieniliby jej formę zajeć i mogłaby pooszczędzać trochę swoje gardło. 6-dniowy szkolny tydzień kiedyś juz był - raz w miesiącu - świetna wymówka do nieprzygotowania sie na lekcje :) (ale psze pani, ja zapomniałam że w ten tydzień jest inny zajęć) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:07 e-e. Ci co ucza w soboty, uczyliby w niedziele i swieta koscielno-panstwowe. logiczne, nie ? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:10 niestety tak, w przeciwnym razie zgodnie z twardymi zasadami matematyki, brakło by im czasu na realizację materiału za co też by oberwali :) echhhh, nic tylko być nauczycielem :D Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:14 i zwróccie uwagę na "zajęcia edukacyjne" i uczestnictwo rodziców. Nie ma nic lepszego niż sobota spędzona z rodzicami na nauce fizyki albo tłumaczeniu tekstów łacińskich... Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:16 hyhyhy dobrze, że mój braciszek skończył właśnie LO bo inaczej mama by się musiała podzielić :) A nie wiecie, na studiach też to planują wprowadzić? bo z tymi co w szkole średniej nie zdążyli może być kłopot ;) Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:20 o studiach nic nie było mowy, ale czy ten Menis nie jest też od wyższych uczelni? Chociaż ja na I roku miałem kiedys co dwa tygodnie w sobote kolokwia z jednego przedmiotu, bo to był jedyny dzień gdzie można było na jedną godzinę ściągnąć wszystkie grupy całego roku:((( Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:19 aha. nalezy wprowadzic regularne klasufki dla jareckich, zeby sprawdzac czy nadazaja za Nowym Lepszym Programem. Arkusze ocen regularnie wysylac do pracodawcow (ewentualnie do Rej. Urzedow Zatrudnienia i WKU) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:16 Spoko. Nasi dziarscy urzednicy z Progkomow wlasnie robia kwerende bibliograficzna w poszukiwaniu natchnienia. Jeden z nich znalazl wlasnie zakurzony wolumin, ktorego tytul ,"Osmy dzien tygodnia", wywolal blogi usmiech na jego tucznikowym obliczu. Normalnie,jakby Duch Swiety, albo Duch Handtkego na niego splynal. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 09:34 nie ma to jak przyjemna wiadomość z samego rana. popierd. ich! niech se robią co chcą, ja w sobote do szkoły chodzić nie będę... wrrrr dorosły człowiek ma pracować 8 godzin dziennie 5 razy w tygodniu. to czemu ja do k. nedzy mam 6 dni w tygodniu po 9 lekscji siedziec w zapyziałej budzie i jeszcze polekcjach się uczyć??? -- CHWDŁ Odpowiedz Link Zgłoś
westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:47 spróbuj odnależć w tym jakieś dobre strony, np. jak Twoim rodzicom nie będzie się chciało iśc w sobotę do szkoły, to i Tobie się upiecze:) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 09:55 Ja w koncu przez te łybcką wykituje. tak durnej baby to jak zyje nie widzialam. malo jej bylo, ze nam zmniejszyla o tydznien wakacje. jak by tu jesze spieprzyc zycie tym gupim bahorom zeby juz kompletnie nie mialy czasu spotkac sie z przyjaciolmi, obejrzec film, pojsc do kina, przeczytac ksiazke jakas poza lektura, czy posiedziec w internecie. poco im to. przeciez posiadanie w pamieci tak waznych wiadomosci jak to ile odnóży ma rak i ile elektronow ma ołów jest wazniejsze od tego wszystkigo. o juz wiem! zamknijmy ty wredne bahory w dzwiekoszczelnych komiorach, bedzie sie je tam wsadzalo jako niemowlecia wyjmowalo w wieku lat 18 i caly czas czytalo sie im przez glosniki encyklopedie, im wiecej ma tomow tym lepiej. teaz to dopiero bedzie cudnownie. -- CHWDŁ Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:56 albo wszyscy razem będą musieli dostarczyc next day usrawiedliwienie (wiarygodne) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Emusia! IP: 213.255.126.* 17.09.03, 10:18 the day after a tak mi sie skojarzylo... Baloo, swietne sa te kalwaryjskie dziady!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 10:44 Gość portalu: viki2lav napisał(a): kalwaryjskie dziady.. To stare galicyjskie wyzwisko Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Emusia! 17.09.03, 15:49 jak myślicie jak powiem tak od baby od wuefu,to zrozumie o co mi chodzi???Bo mam nieodpartą ochotę ją powyzywać;-)A z tym 6 dniowym tygodniem tygodniem pracy,to jest naprawdę prawdziwie pogięty sposób,żeby zachęcić młodzież do nauki... Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:19 a kalagr zaraz tu wjedzie i napisze ze to wspanialy pomysl, i ona sie ciesyz bo ona tak lbui chodzic do szkoly... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:20 i pytanie retoryczne: czy ja kiedykolwiek napisalam kalagr ablo kwait paproci bez literówki? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 19:27 tak, zdarzało Ci się pisać nasze nicki dobrze. A co do tego przedłużania tygodnia, to to wcale nie jest dobry pomysł, sobota musi być wolna:)6 dni do szkoły chodzić, to by przesada była...choć mam kolezanke, ktora tak własnie ma, choć chodzi do drugiej klasy LO. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:34 wprowadzilas element zaskoczenia. ale jedno zgadlam: weszlas tu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Emusia! 17.09.03, 21:20 kalgar,czy ty nie masz gorączki???Zastanów się ile suprhipermegaciekawych lekcji z tymi swoimi genialnymi belframi byś mogła mieć w sobotę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 21:22 a nie, w sobotę to ja wolę leżeć do góry brzuchem i pić piwo pod budką z piwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 21:35 a nie obrazisz się, jak powiem, że wolę piwo??;-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 21:41 dzis ja poszczerze troche miche i byc moze zakoloruje cie z powrotem na zielono :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:49 yhyh weź mnie jeszcze (o, zgrozo!) odptaszkuj Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 22:51 znczy byłbyś koło takiego ka dajmy na to. powiało grozą, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:20 a nie obrazisz się jak piowiem że sama nie wierzysz w to co mówisz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Emusia! 17.09.03, 21:23 z tymi fantastycznymi nauczycielami, dziki ktorymi co rano wstajesz ze spiewem na ustach i dzieki ktorym nawet liczba masowa atomu prazeodymu staje się niezbedna do zycia ciekawostką. Odpowiedz Link Zgłoś