17.09.03, 08:16
Wczoraj w "Życiu Warszawy" przeczytałem straszną wiadomość:((( Nie wiem czy
Twoje młode serce by to przetrzymało, więc chyba więcej nic nie napiszę...
Obserwuj wątek
    • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:22
      ona pewnie jeszcze śpi więc powiedz na razie nam na ucho ;)
      • westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:25
        ale czy jak Emusia się o tym dowie to nie skoczy z mostu do Wisły? Szczególnie,
        że teraz jest dodatkowo chora i na antybiotykach?
        • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:26
          tego nie wiem bo nie jestem w stanie ocenić wagi wiadomości bez jej poznania ;)

aleale czy wspomniana gazeta ma jakąś stronę www?
          • westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:33
            jest strona zw.com.pl, ale nie mogę tam znależć tego artykułu, bo to było
            wczoraj:(
            • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:33
              nie ma archiwum? szkoda :(
              • viki2lav Re: Emusia! 17.09.03, 08:36
                moze bys tak wlasnymi slowami sprobowal? :)
                • westin Re: Emusia! 17.09.03, 08:41
                  dwie na jednego:) ale jestem tak roztrzęsiony, że nie wiem czy własnymi słowami
                  dam radę...
                  • viki2lav Re: Emusia! 17.09.03, 08:42
                    to narysuj! wez westin bo juz nie moge! wiesz jak ciekawosc czlowieka potrafi
                    zezerac? mow! tfu, pisz!
                    • wiberg Re: Emusia! 17.09.03, 08:48
                      no dobra:) ale to piszę nie ja Westin, tylko jakiś wiberg:)

MENiS (z czymś mi sie to kojarzy... aha, to nowy skrót Ministerstwa Edukacji!)
                      wysunęło propozycję powrotu do SZEŚCIODNIOWEGO tygodnia szkoły. Argumentują to
                      tym, że wprowadzona wolna sobota dla uczniów miała na celu zaciesnienie więzi
                      rodzice-dziecko, a ostatnie fakty z Torunia i Opola przeczą temu. Szósty dzień
                      mógłby byc przeznaczony na "zajęcia sportowe i edukacyjne", możliwe, że również
                      rodzice mogliby w tym uczestniczyć, co wspomogłoby "kontakty szkoły z
                      rodzicami"...
                      • baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 08:58
                        Chyba ich pogielo. Sami niech poglebiaja swoje wiezi z meniskiem, dziady
                        kalwaryjskie jedne.
                        >:-(
                      • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 08:58
                        Ciekawy pomysł. Moja mama np. uczy obecnie teraz też w soboty, ciekawe czy to
                        oznacza, że zmieniliby jej formę zajeć i mogłaby pooszczędzać trochę swoje
                        gardło.
                        6-dniowy szkolny tydzień kiedyś juz był - raz w miesiącu - świetna wymówka do
                        nieprzygotowania sie na lekcje :) (ale psze pani, ja zapomniałam że w ten
                        tydzień jest inny zajęć)
                        • baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:07
                          e-e. Ci co ucza w soboty, uczyliby w niedziele i swieta koscielno-panstwowe.
                          logiczne, nie ?
                          ;o)
                          • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:10
                            niestety tak, w przeciwnym razie zgodnie z twardymi zasadami matematyki, brakło
                            by im czasu na realizację materiału za co też by oberwali :)
                            echhhh, nic tylko być nauczycielem :D
                            • westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:14
                              i zwróccie uwagę na "zajęcia edukacyjne" i uczestnictwo rodziców. Nie ma nic
                              lepszego niż sobota spędzona z rodzicami na nauce fizyki albo tłumaczeniu
                              tekstów łacińskich...
                              • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:16
                                hyhyhy dobrze, że mój braciszek skończył właśnie LO bo inaczej mama by się
                                musiała podzielić :)

A nie wiecie, na studiach też to planują wprowadzić? bo z tymi co w szkole
                                średniej nie zdążyli może być kłopot ;)
                                • westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:20
                                  o studiach nic nie było mowy, ale czy ten Menis nie jest też od wyższych
                                  uczelni?
                                  Chociaż ja na I roku miałem kiedys co dwa tygodnie w sobote kolokwia z jednego
                                  przedmiotu, bo to był jedyny dzień gdzie można było na jedną godzinę ściągnąć
                                  wszystkie grupy całego roku:(((
                              • baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:19
                                aha. nalezy wprowadzic regularne klasufki dla jareckich, zeby sprawdzac czy
                                nadazaja za Nowym Lepszym Programem. Arkusze ocen regularnie wysylac do
                                pracodawcow (ewentualnie do Rej. Urzedow Zatrudnienia i WKU)
                            • baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 09:16
                              Spoko. Nasi dziarscy urzednicy z Progkomow wlasnie robia kwerende
                              bibliograficzna w poszukiwaniu natchnienia. Jeden z nich znalazl wlasnie
                              zakurzony wolumin, ktorego tytul ,"Osmy dzien tygodnia", wywolal blogi usmiech
                              na jego tucznikowym obliczu. Normalnie,jakby Duch Swiety, albo Duch Handtkego
                              na niego splynal.
                      • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 09:34
                        nie ma to jak przyjemna wiadomość z samego rana. popierd. ich! niech se robią
                        co chcą, ja w sobote do szkoły chodzić nie będę... wrrrr dorosły człowiek ma
                        pracować 8 godzin dziennie 5 razy w tygodniu. to czemu ja do k. nedzy mam 6 dni
                        w tygodniu po 9 lekscji siedziec w zapyziałej budzie i jeszcze polekcjach się
                        uczyć???

--
                        CHWDŁ
                        • westin Re: Emusia! 17.09.03, 09:47
                          spróbuj odnależć w tym jakieś dobre strony, np. jak Twoim rodzicom nie będzie
                          się chciało iśc w sobotę do szkoły, to i Tobie się upiecze:)
                          • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 09:55
                            Ja w koncu przez te łybcką wykituje. tak durnej baby to jak zyje nie widzialam.
                            malo jej bylo, ze nam zmniejszyla o tydznien wakacje. jak by tu jesze spieprzyc
                            zycie tym gupim bahorom zeby juz kompletnie nie mialy czasu spotkac sie z
                            przyjaciolmi, obejrzec film, pojsc do kina, przeczytac ksiazke jakas poza
                            lektura, czy posiedziec w internecie. poco im to. przeciez posiadanie w pamieci
                            tak waznych wiadomosci jak to ile odnóży ma rak i ile elektronow ma ołów jest
                            wazniejsze od tego wszystkigo. o juz wiem! zamknijmy ty wredne bahory w
                            dzwiekoszczelnych komiorach, bedzie sie je tam wsadzalo jako niemowlecia
                            wyjmowalo w wieku lat 18 i caly czas czytalo sie im przez glosniki
                            encyklopedie, im wiecej ma tomow tym lepiej. teaz to dopiero bedzie cudnownie.

--
                            CHWDŁ
                          • e.silver Re: Emusia! 17.09.03, 09:56
                            albo wszyscy razem będą musieli dostarczyc next day usrawiedliwienie
                            (wiarygodne) ;)
                            • Gość: viki2lav Re: Emusia! IP: 213.255.126.* 17.09.03, 10:18
                              the day after

a tak mi sie skojarzylo...

Baloo, swietne sa te kalwaryjskie dziady!!!!!
                              • baloo1 Re: Emusia! 17.09.03, 10:44
                                Gość portalu: viki2lav napisał(a):
                                kalwaryjskie dziady..

To stare galicyjskie wyzwisko
                                • kwiat_paproci Re: Emusia! 17.09.03, 15:49
                                  jak myślicie jak powiem tak od baby od wuefu,to zrozumie o co mi chodzi???Bo
                                  mam nieodpartą ochotę ją powyzywać;-)A z tym 6 dniowym tygodniem tygodniem
                                  pracy,to jest naprawdę prawdziwie pogięty sposób,żeby zachęcić młodzież do
                                  nauki...
                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:19
                                    a kalagr zaraz tu wjedzie i napisze ze to wspanialy pomysl, i ona sie ciesyz bo
                                    ona tak lbui chodzic do szkoly... ;-)
                                    • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:20
                                      i pytanie retoryczne: czy ja kiedykolwiek napisalam kalagr ablo kwait paproci
                                      bez literówki? ;)
                                      • kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 19:27
                                        tak, zdarzało Ci się pisać nasze nicki dobrze.
                                        A co do tego przedłużania tygodnia, to to wcale nie jest dobry pomysł, sobota
                                        musi być wolna:)6 dni do szkoły chodzić, to by przesada była...choć mam
                                        kolezanke, ktora tak własnie ma, choć chodzi do drugiej klasy LO.
                                        • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 19:34
                                          wprowadzilas element zaskoczenia. ale jedno zgadlam: weszlas tu :-)
                                          • kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 19:37
                                            bo czułam, że o mnie mowa;-)
                                            • kwiat_paproci Re: Emusia! 17.09.03, 21:20
                                              kalgar,czy ty nie masz gorączki???Zastanów się ile suprhipermegaciekawych
                                              lekcji z tymi swoimi genialnymi belframi byś mogła mieć w sobotę ;-)
                                              • kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 21:22
                                                a nie, w sobotę to ja wolę leżeć do góry brzuchem i pić piwo pod budką z piwem:)
                                                • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 21:32
                                                  ze mną nie wolisz być? :-)
                                                  • kalgar Re: Emusia! 17.09.03, 21:35
                                                    a nie obrazisz się, jak powiem, że wolę piwo??;-)
                                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 21:41
                                                    dzis ja poszczerze troche miche i byc moze zakoloruje cie z powrotem na
                                                    zielono :-)
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:42
                                                    hyhy to była li Kalgar na szaro? :-D
                                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 22:45
                                                    nie tylko ona...
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:45
                                                    uuuuuu! ja też? rozumiem że nadal jestem?
                                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 22:48
                                                    domyślny coś ostatnio jesteś.
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:49
                                                    yhyh weź mnie jeszcze (o, zgrozo!) odptaszkuj
                                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 22:51
                                                    znczy byłbyś koło takiego ka dajmy na to. powiało grozą, nie?
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:54
                                                    mi nic nie powiewa. mejk maj dej, jupank!
                                                  • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 22:55
                                                    jak cos jest małe... ;)
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:59
                                                    wystawiasz się
                                                  • ignatz Re: Emusia! 17.09.03, 22:20
                                                    a nie obrazisz się jak piowiem że sama nie wierzysz w to co mówisz? :-)
                                              • emusia Re: Emusia! 17.09.03, 21:23
                                                z tymi fantastycznymi nauczycielami, dziki ktorymi co rano wstajesz ze spiewem
                                                na ustach i dzieki ktorym nawet liczba masowa atomu prazeodymu staje się
                                                niezbedna do zycia ciekawostką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka