Gość: Azja IP: *.radzionkow.net 05.08.01, 11:35 Ja kiedys mieszkalem obog dziadka co sie nazywal Walenty Fiut. Tez macie takie przypadki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: borsuk Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 12:55 A co powiecie na Aurelię Pyrcioch czy Karola Kapustę ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hock Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.*.*.* 24.08.01, 22:10 Gość portalu: borsuk napisał(a): > A co powiecie na Aurelię Pyrcioch czy Karola Kapustę ?????? Karol Kapusta? Ja studiuję z tym facetem! Taki troche przy kości (może troche bardziej niż trochę)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disturbe re: jak się nazywaja ludzie z którymi pracowali wasi starzy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:53 A mój stary to normalnie pracował z kolesiem, który się nazywał Wit Żelazko i był sędzią piłkarskim. Dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 12:59 Obok mnie mieszka Orłowska, niby normalnie a jednak się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksińska Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.starnet.pl 05.08.01, 14:45 To raczej nie sąsiad, ale znam gościa, który ma na nazwisko KACIUPA. Nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi się z pulpetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:07 Mój kolega ze studiów nazywał się Włodzimierz Hulbój - wyleciał po pierwszym roku albo po drugim. Nie za nazwisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:14 C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:16 Gość portalu: annjes napisał(a): > C Coś Ci annjes nie wyszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:17 Juz poszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.nest.gliwice.pl 25.08.01, 01:41 najblizsi : Kudełko , Piska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.01, 21:12 Gość portalu: as napisał(a): > najblizsi : Kudełko , Piska U mnie jest Pudełko, Kwolek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gluś Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 10:18 Znałem obywatela o dość ciekawie dobranym imieniu do nazwiska; mianowicie: Benjamin Lelątko.(nie zmyślam człowiek istnieje na prawdę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.212.* 07.08.01, 10:49 Gość w biurze podróży podał nazwisko: "Wenancjusz Hoinka. Przez samo h właśnie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.01, 12:32 Gość portalu: gluś napisał(a): > Znałem obywatela o dość ciekawie dobranym imieniu do nazwiska; > mianowicie: Benjamin Lelątko.(nie zmyślam człowiek istnieje na prawdę) Apoloniusz Łysejko. Też autentyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:19 Sasiedzi maja nazwiska w normie, ale matka pracowala z kobieta o nazwisku Malgorzata Tatarata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tszecia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 10.1.133.* 27.08.01, 19:26 Jest tez Malgorzata Tenderendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saviola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:46 Jan Cymbalista (fajnie wyglada na domofonie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 212.121.202.* 06.08.01, 13:02 No to uwaga! To prawda: Stanisław Stolec (miałam okazję rozmawiać przez telefon z tym panem) Andrzej Pędziwiatr (do tego dzwoniłam, ale nie mogłam go złapać :) czyż to nie dziwne?:)) Parapura (imię niech zostanie do mojej wiadomości - to moja koleżanka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NJ Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 194.202.164.* 07.08.01, 11:35 wprawdzie nie sasiad ale profesor na uniwerku w USA: Harry Woodcock - w wolnym tlumaczeniu - owlosiony drewniany chuj.... slowo jeszcze uczy i moge pokazac na stronie internetowej uniwestytetu a w PL mialem kumpla ktory sie nazywal Pipa i sie ozenil i mieli dziewczynke (kazdy nazywal ja "mala pipka" :-))))) poz NJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.09.01, 19:02 Jezeli chodzi o to drugie nazwisko-to z pewnoscia ktos z mojej rodziny! W jakim to bylo miescie? :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.187.102.* 14.08.01, 11:11 Kolega studiował na roku z chłopakiem o nazwisku Niechciał i dziewczyną o nazwisku Musiał, którzy sie w pewnym momencie pobrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.222.* 14.08.01, 11:31 > Kolega studiował na roku z chłopakiem o nazwisku > Niechciał i dziewczyną o nazwisku Musiał, którzy sie w > pewnym momencie pobrali. Fajne. A co powiecie na Wilczek-Niedźwiadek? Autentyczne, bardzo miłe skądinąd (pozdrawiam!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 11:27 Sasiadow mam Kota i troche dalej Koguta. Kolega opowiadal mi, ze mieszkaniami zamienili sie kiedys Piwko i Martini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.natned.com.pl 07.08.01, 11:42 ja chodzilam do podstawowki z chlopakiem, ktory sie nazywal: longin psikuta. jego tata byl ginekologiem, ktorego spotkalam po latach w pewnym szpitalu. codziennie rano pielegniarka scierala "s" z tabliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 11:58 miałam kiedys pacjenta, który nazywał sie Kutaś, inne dziwne nazwiska to Aurelia Ślepak, Ojczenasz, Małolepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.hestia.pl 08.08.01, 15:58 Ja mam kuzynkę, któta z domu jest Dudek a za mąż wyszła za Szczygła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredens Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.186.85.* 07.08.01, 12:23 Sasiada mam - nazywa sie Stefan Mocz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.134.130.* 08.08.01, 12:31 Pracowałam kiedyś w firmie z potężną bazą danych (m. in. nazwiska starszych osób) i znalazłam ciekawe zestawienia u dwunazwiskowych pań: Aniela Anioł - Bezdziecka Pani (jakieś imię) Mąka - Poznańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.212.* 08.08.01, 12:43 > Pracowałam kiedyś w firmie z potężną bazą danych (m. in. nazwiska starszych > osób) i znalazłam ciekawe zestawienia u dwunazwiskowych pań: > Aniela Anioł - Bezdziecka > Pani (jakieś imię) Mąka - Poznańska Bomba! A słynny nekrolog, widziany w Krakowie przez Magdalenę Samnozwaniec: "Ś.P. Marianna z Klocków Zabawa" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steph Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 08.08.01, 16:07 Do szkoły chodziłem z Hanią Ruchaj, Klaudiuszem Kapustą, Medardem Urbanem i Longinem Tomaszem (zgadnijcie które imię, a które nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 07:47 Gość portalu: steph napisał(a): > Do szkoły chodziłem z Hanią Ruchaj ... a ja z Jackiem Ruchajem. Rodzinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.natned.com.pl 08.08.01, 17:11 Mąka się nazywała moja znajoma ze studiów. Wyszła za mąż za Poznańskiego ale nie chciała zostawić sobie dwuczłonowego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tycia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.25.153.* 08.08.01, 17:56 Ze mną studiował pan, który nazywał się (imienia nie pamiętam) Pocipka. Wszycy koniecznie chcieli go zeswatać z koleżanką z roku, która miała na nazwisko Fiutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 159.151.51.* 08.08.01, 18:14 A zemną na roku studiował chłopak, który nazywał się Rybojad, a egzamin z fizyki miał z facetem, który nazywał się Rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 16:17 Gość portalu: tycia napisał(a): > Ze mną studiował pan, który nazywał się (imienia nie pamiętam) Pocipka. Wszycy > koniecznie chcieli go zeswatać z koleżanką z roku, która miała na nazwisko > Fiutek. A ze mną i z W.Hulbójem (o którym było wcześniej) studiowała Justyna Cziba i nikt nie wpadł na to żeby ich zeswatać. Cóż! "To se ne wrati" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 16:40 Na studiach miałam wykłady z panią o nazwisku Czarny-Polak . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 23:04 prawa uczyła mnie fajna kobieta - Kazimiera (Kazia) Szajba w liceum byli: Pająk, Zając, Lis - takie małe zoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex małe sprostowanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 16:38 P. mgr na imię ma Krzysia a nie Kazia. za błąd v.sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barry Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.it.pl 13.08.01, 09:44 To ja znałem kiedyś pannę, która nazywała sie Jolanta Kuta bez "s" niestety :) a co do sąsiadów to w moim bloku mieszka Dariusz Moczymorda...też nieźle... i przyjmij takiego do pracy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vista Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:31 Mój sąsiad(i dyrektor w budzie) nazywa się Stańczyk...;)Wiecie, ten błazen;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 00:18 Ze szkoły, koleżanki - Kapusta i Kiełbasa, kazdy chciał zrobić bigos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trip Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.205.213.* 14.08.01, 14:34 Zaneta Macheta i Leokadia Padalec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roophio Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:49 Moi sąsiedzi mają raczej normalne nazwiska, ale mam koleżankę, która mieszka obok pani Karabin i pana Szatana. I wcale tego nie wymyśliłem! Odpowiedz Link Zgłoś
bachuu Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? 15.08.01, 11:50 obok moich rodzicow mieszka pan : Piszpan Adam poniewaz pracuje na lotnisku codziennie scieram sie z nazwiskami np gotfryt van der huj , krzysztof bawidamek / facet metr w kapeluszu, nie za bardzo ogolony, ubrany biednie a jaka mial corke -> wszyscy moi kumple razem ze mna, wrecz z wywieszonymi jezykami za nia / joanna kapusta-ogorek , krzysztof poznanski-cipa etc pod bogiem zaswiadczam wszystko autentyki z paszportow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NJ Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 148.106.128.* 15.08.01, 11:57 pracowalem kiedys w Rosji i przyjechal holender o nazwisku Job de huj (nie wiem jak to sie pisalo ale tak brzmialo) - jednym slowem wzbudzal wesolosc wsrod rosjan :-)) poz Nj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.pressmedia.com.pl 17.08.01, 17:38 U mojejo ojca w szkole była uczennica nazwiskiem Cipa, gdy przyjmowało się nowego nauczyciela dyrekcja szła na wizytację pierwszej lekcji i zawsze sposób przeczytania tego nazwiska wiele o człowieku mówił: jak po prostu Cipa, to gość prostak, jak się zająknął, zaczerwienił, zamilkł to "facet bez jaj" na głowę mu dzieci wlezą, a jak zręcznie wybrnął z problemu czytając Cipówna, to był najlepszy. To jeszcze były te czasy kiedy nauczycielami byli głównie mężczyźni. A z innej beczki ładne połączenie Apollo Pietruszka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tszecia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 10.1.133.* 27.08.01, 19:34 A Kassmina Gwóźdź? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alibaba Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radio.com.pl 17.08.01, 19:50 Z ksiazki telefonicznej naszej stolicy. Nazwiska takie jak PSIKUTA(jaki film kazdy wie...), albo CIOTA(przedstawiasz sie-Jestem Jurek Ciota... nic tylko sie powiesic...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 08:52 Nauczyciel Stanislaw Raj,ale na dzwiach w szkole wygladalo to troche inaczej mgr.S.Raj (sraj). Mialem kolezanke ktora na nazwisko miala maka,a jej ojciec byl piekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gromit Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 203.127.102.* 19.08.01, 09:07 Z mojej bylej uczelni : Sylwin Cąkała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.at.ibm.com 21.08.01, 16:31 Kazimiera Wódka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUGO Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 217.8.161.* 21.08.01, 18:15 Kiedyś u mnie w biurze dwie koleżanki o całkiem typowych nazwiskach prowadziły wspólnie sprawę klienta, który nazywał się Kominek. Przy tej okazji obie zgadały się o swoich nazwiskach panieńskich. Otóż jedna nazywała się z domu Piecyk a druga Zdunek. W ten sposób powstał tercet: Piecyk, Zdunek i Kominek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUGO Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 217.8.161.* 21.08.01, 18:23 A, i jeszcze jedno. Moi znajomi, którzy nzaywają się Marchewka dali na imię córce Sara Jessica. Nieźle brzmi Sara Jessica Marchewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bakernet.com.pl 21.08.01, 18:58 Kiedy moja mama chodziła jeszcze do szkoły, razem z nią w klasie byli Marek Roman i Roman Marek. Poza tym w naszym mieście mieszkała rodzina Dupczyńskich. Młodego Dupczyńskiego w szkole nazywali po prostu Dupa, więc ojciec - chcąc oszczędzić synowi upokorzeń - postanowił zmienić rodzinie nazwisko na Kaczyński. No to potem nazywali młodego Kacza Dupa. Miałam w liceum polonistę, który zmienił nazwisko z Pajączek na Karski. Ale i tak - mimo że to nazwisko zmienił za czasów, kiedy w LO uczyli się moi rodzice - cały czas jest po prostu Pająkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.187.102.* 22.08.01, 16:16 Z ciekawych połączeń, to córki sąsiadów mojej babci Fatima Mierzejewska i Idalina Mierzejewska. Pikanterii sprawie dodaje fakt, iż sąsiedzi stanowili margines społeczny z ósemką przychówku i rzeczone Idalina i Fatima były to brudne, niedożywione i obdarte dzieciaki - tylko imiona miały wyszukane. Osobiscie byłam na kolonii z Ines Wydziałkowską (bardzo sympatyczna notabene). Na studiach uczyli mnie Rączka, Żyła i Rozum. A dyrektorem instytutu, w którym pracowałam był pan profesor Nawalany. Odpowiedz Link Zgłoś
leo100 Do Kasi 22.08.01, 17:01 A czy Ty przypadkiem nie studiowalas na politechnice? Rozum, Nawalany, Marek Roman rowniez jest...:))) Moja przyjaciolka byla na slubie. Młodzi to: Tomasz Niedomagał i Anna Napierała. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Do Kasi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:06 Owszem, zgadza się, tam studiowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.sp.olkusz.pl 23.08.01, 07:56 Sąsiedzi jak sąsiedzi, ale moja znajoma mieszka w klatce, gdzie na parterze mieszkają po kolei: Smutek, Pompka, Przekwas Odpowiedz Link Zgłoś