Dodaj do ulubionych

Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ?

IP: *.radzionkow.net 05.08.01, 11:35
Ja kiedys mieszkalem obog dziadka co sie nazywal Walenty Fiut. Tez macie takie
przypadki ?
Obserwuj wątek
    • Gość: borsuk Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 12:55
      A co powiecie na Aurelię Pyrcioch czy Karola Kapustę ??????
      • Gość: Hock Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.*.*.* 24.08.01, 22:10
        Gość portalu: borsuk napisał(a):

> A co powiecie na Aurelię Pyrcioch czy Karola Kapustę ??????

Karol Kapusta? Ja studiuję z tym facetem! Taki troche przy kości (może troche
        bardziej niż trochę)??
      • Gość: disturbe re: jak się nazywaja ludzie z którymi pracowali wasi starzy? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 21:53
        A mój stary to normalnie pracował z kolesiem, który się nazywał Wit Żelazko i
        był sędzią piłkarskim. Dobre?
    • Gość: domin Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 12:59
      Obok mnie mieszka Orłowska, niby normalnie a jednak się kojarzy.
    • Gość: iksińska Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.starnet.pl 05.08.01, 14:45
      To raczej nie sąsiad, ale znam gościa, który ma na nazwisko KACIUPA. Nie wiem
      dlaczego, ale kojarzy mi się z pulpetem.
    • Gość: Chemik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:07
      Mój kolega ze studiów nazywał się Włodzimierz Hulbój - wyleciał po pierwszym
      roku albo po drugim. Nie za nazwisko:)
    • Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:14
      C
      • Gość: Ani Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:16
        Gość portalu: annjes napisał(a):

> C

Coś Ci annjes nie wyszło:)
        • Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:17
          Juz poszlo.
          • Gość: as Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.nest.gliwice.pl 25.08.01, 01:41
            najblizsi : Kudełko , Piska
            • Gość: Michał Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.08.01, 21:12
              Gość portalu: as napisał(a):

> najblizsi : Kudełko , Piska

U mnie jest Pudełko, Kwolek
        • Gość: gluś Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 10:18
          Znałem obywatela o dość ciekawie dobranym imieniu do nazwiska;
          mianowicie: Benjamin Lelątko.(nie zmyślam człowiek istnieje na prawdę)
          • Gość: Dzidka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.212.* 07.08.01, 10:49
            Gość w biurze podróży podał nazwisko: "Wenancjusz Hoinka. Przez samo h właśnie" :-)
          • Gość: lolo Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.01, 12:32
            Gość portalu: gluś napisał(a):

> Znałem obywatela o dość ciekawie dobranym imieniu do nazwiska;
            > mianowicie: Benjamin Lelątko.(nie zmyślam człowiek istnieje na prawdę)

Apoloniusz Łysejko. Też autentyczne.

• Gość: annjes Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 20:19
      Sasiedzi maja nazwiska w normie, ale matka pracowala z kobieta o nazwisku
      Malgorzata Tatarata.
      • Gość: tszecia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 10.1.133.* 27.08.01, 19:26
        Jest tez Malgorzata Tenderendy...
    • Gość: saviola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 23:46
      Jan Cymbalista (fajnie wyglada na domofonie)
    • Gość: J. Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 212.121.202.* 06.08.01, 13:02
      No to uwaga! To prawda:
      Stanisław Stolec (miałam okazję rozmawiać przez telefon z tym panem)
      Andrzej Pędziwiatr (do tego dzwoniłam, ale nie mogłam go złapać :) czyż to nie
      dziwne?:))
      Parapura (imię niech zostanie do mojej wiadomości - to moja koleżanka:)
      • Gość: NJ Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 194.202.164.* 07.08.01, 11:35
        wprawdzie nie sasiad ale profesor na uniwerku w USA:

Harry Woodcock - w wolnym tlumaczeniu - owlosiony drewniany chuj.... slowo
        jeszcze uczy i moge pokazac na stronie internetowej uniwestytetu
        a w PL mialem kumpla ktory sie nazywal Pipa i sie ozenil i mieli dziewczynke
        (kazdy nazywal ja "mala pipka" :-)))))

poz

NJ
        • Gość: a Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.09.01, 19:02
          Jezeli chodzi o to drugie nazwisko-to z pewnoscia ktos z mojej rodziny! W jakim
          to bylo miescie? :)))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: kasia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.187.102.* 14.08.01, 11:11
        Kolega studiował na roku z chłopakiem o nazwisku
        Niechciał i dziewczyną o nazwisku Musiał, którzy sie w
        pewnym momencie pobrali.
        • Gość: tommie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.222.* 14.08.01, 11:31
          > Kolega studiował na roku z chłopakiem o nazwisku
          > Niechciał i dziewczyną o nazwisku Musiał, którzy sie w
          > pewnym momencie pobrali.

Fajne. A co powiecie na Wilczek-Niedźwiadek? Autentyczne, bardzo miłe skądinąd
          (pozdrawiam!)
    • Gość: artie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 11:27
      Sasiadow mam Kota i troche dalej Koguta. Kolega opowiadal mi, ze mieszkaniami
      zamienili sie kiedys Piwko i Martini.
      • Gość: Lola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.natned.com.pl 07.08.01, 11:42
        ja chodzilam do podstawowki z chlopakiem, ktory sie nazywal: longin psikuta.
        jego tata byl ginekologiem, ktorego spotkalam po latach w pewnym szpitalu.
        codziennie rano pielegniarka scierala "s" z tabliczki.
        • Gość: lolik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 11:58
          miałam kiedys pacjenta, który nazywał sie Kutaś, inne dziwne nazwiska to
          Aurelia Ślepak, Ojczenasz, Małolepszy
      • Gość: Maya Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.hestia.pl 08.08.01, 15:58
        Ja mam kuzynkę, któta z domu jest Dudek a za mąż wyszła za Szczygła
    • Gość: kredens Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.186.85.* 07.08.01, 12:23
      Sasiada mam - nazywa sie Stefan Mocz
      :)
    • Gość: gosia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.134.130.* 08.08.01, 12:31
      Pracowałam kiedyś w firmie z potężną bazą danych (m. in. nazwiska starszych
      osób) i znalazłam ciekawe zestawienia u dwunazwiskowych pań:
      Aniela Anioł - Bezdziecka
      Pani (jakieś imię) Mąka - Poznańska
      • Gość: Dzidka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.94.212.* 08.08.01, 12:43

> Pracowałam kiedyś w firmie z potężną bazą danych (m. in. nazwiska starszych
        > osób) i znalazłam ciekawe zestawienia u dwunazwiskowych pań:
        > Aniela Anioł - Bezdziecka
        > Pani (jakieś imię) Mąka - Poznańska

Bomba! A słynny nekrolog, widziany w Krakowie przez Magdalenę Samnozwaniec: "Ś.P. Marianna z
        Klocków Zabawa" ?
        • Gość: steph Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 192.168.223.* / *.icnet.pl 08.08.01, 16:07
          Do szkoły chodziłem z Hanią Ruchaj, Klaudiuszem Kapustą, Medardem Urbanem i
          Longinem Tomaszem (zgadnijcie które imię, a które nazwisko)
          • Gość: artie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 07:47
            Gość portalu: steph napisał(a):

> Do szkoły chodziłem z Hanią Ruchaj

... a ja z Jackiem Ruchajem. Rodzinka?
    • Gość: Lola Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.natned.com.pl 08.08.01, 17:11
      Mąka się nazywała moja znajoma ze studiów. Wyszła za mąż za Poznańskiego ale
      nie chciała zostawić sobie dwuczłonowego nazwiska.
    • Gość: tycia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 213.25.153.* 08.08.01, 17:56
      Ze mną studiował pan, który nazywał się (imienia nie pamiętam) Pocipka. Wszycy
      koniecznie chcieli go zeswatać z koleżanką z roku, która miała na nazwisko
      Fiutek.
      • Gość: T Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 159.151.51.* 08.08.01, 18:14
        A zemną na roku studiował chłopak, który nazywał się Rybojad, a egzamin z
        fizyki miał z facetem, który nazywał się Rybka.
      • Gość: Chemik Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.01, 16:17
        Gość portalu: tycia napisał(a):

> Ze mną studiował pan, który nazywał się (imienia nie pamiętam) Pocipka. Wszycy
        > koniecznie chcieli go zeswatać z koleżanką z roku, która miała na nazwisko
        > Fiutek.

A ze mną i z W.Hulbójem (o którym było wcześniej) studiowała Justyna Cziba i nikt
        nie wpadł na to żeby ich zeswatać.
        Cóż! "To se ne wrati"

• Gość: Dorka Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 16:40
          Na studiach miałam wykłady z panią o nazwisku Czarny-Polak .
      • Gość: alex Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 23:04
        prawa uczyła mnie fajna kobieta - Kazimiera (Kazia) Szajba
        w liceum byli: Pająk, Zając, Lis - takie małe zoo
        • Gość: alex małe sprostowanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 16:38
          P. mgr na imię ma Krzysia a nie Kazia. za błąd v.sorry
    • Gość: barry Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.it.pl 13.08.01, 09:44
      To ja znałem kiedyś pannę, która nazywała sie Jolanta Kuta bez "s" niestety :)
      a co do sąsiadów to w moim bloku mieszka Dariusz Moczymorda...też nieźle... i
      przyjmij takiego do pracy : )
      • Gość: Vista Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.01, 23:31
        Mój sąsiad(i dyrektor w budzie) nazywa się Stańczyk...;)Wiecie, ten błazen;)))
        • Gość: Kika Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.08.01, 00:18
          Ze szkoły, koleżanki - Kapusta i Kiełbasa, kazdy chciał zrobić bigos.
    • Gość: trip Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.205.213.* 14.08.01, 14:34
      Zaneta Macheta i Leokadia Padalec.
    • Gość: Roophio Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.08.01, 09:49
      Moi sąsiedzi mają raczej normalne nazwiska, ale mam koleżankę, która mieszka
      obok pani Karabin i pana Szatana. I wcale tego nie wymyśliłem!
      • bachuu Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? 15.08.01, 11:50
        obok moich rodzicow mieszka pan : Piszpan Adam
        poniewaz pracuje na lotnisku codziennie scieram sie z nazwiskami
        np gotfryt van der huj , krzysztof bawidamek / facet metr w kapeluszu, nie za bardzo ogolony, ubrany
        biednie a jaka mial corke -> wszyscy moi kumple razem ze mna, wrecz z wywieszonymi jezykami za
        nia / joanna kapusta-ogorek , krzysztof poznanski-cipa etc
        pod bogiem zaswiadczam wszystko autentyki z paszportow
        • Gość: NJ Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 148.106.128.* 15.08.01, 11:57
          pracowalem kiedys w Rosji i przyjechal holender o nazwisku Job de huj (nie wiem
          jak to sie pisalo ale tak brzmialo) - jednym slowem wzbudzal wesolosc wsrod
          rosjan :-))

poz

Nj
    • Gość: mm Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.pressmedia.com.pl 17.08.01, 17:38
      U mojejo ojca w szkole była uczennica nazwiskiem Cipa, gdy przyjmowało się
      nowego nauczyciela dyrekcja szła na wizytację pierwszej lekcji i zawsze sposób
      przeczytania tego nazwiska wiele o człowieku mówił: jak po prostu Cipa, to gość
      prostak, jak się zająknął, zaczerwienił, zamilkł to "facet bez jaj" na głowę mu
      dzieci wlezą, a jak zręcznie wybrnął z problemu czytając Cipówna, to był
      najlepszy. To jeszcze były te czasy kiedy nauczycielami byli głównie mężczyźni.

A z innej beczki ładne połączenie Apollo Pietruszka, prawda?
      • Gość: tszecia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 10.1.133.* 27.08.01, 19:34
        A Kassmina Gwóźdź?
    • Gość: Alibaba Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.radio.com.pl 17.08.01, 19:50
      Z ksiazki telefonicznej naszej stolicy. Nazwiska takie jak PSIKUTA(jaki film
      kazdy wie...), albo CIOTA(przedstawiasz sie-Jestem Jurek Ciota... nic tylko sie
      powiesic...).
    • Gość: anonim Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 08:52
      Nauczyciel Stanislaw Raj,ale na dzwiach w szkole wygladalo to troche inaczej
      mgr.S.Raj (sraj).
      Mialem kolezanke ktora na nazwisko miala maka,a jej ojciec byl piekarzem
    • Gość: Gromit Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 203.127.102.* 19.08.01, 09:07
      Z mojej bylej uczelni : Sylwin Cąkała.
    • Gość: gosc Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.at.ibm.com 21.08.01, 16:31
      Kazimiera Wódka
    • Gość: HUGO Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 217.8.161.* 21.08.01, 18:15
      Kiedyś u mnie w biurze dwie koleżanki o całkiem typowych nazwiskach prowadziły
      wspólnie sprawę klienta, który nazywał się Kominek. Przy tej okazji obie
      zgadały się o swoich nazwiskach panieńskich. Otóż jedna nazywała się z domu
      Piecyk a druga Zdunek. W ten sposób powstał tercet: Piecyk, Zdunek i Kominek.
    • Gość: HUGO Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 217.8.161.* 21.08.01, 18:23
      A, i jeszcze jedno. Moi znajomi, którzy nzaywają się Marchewka dali na imię
      córce Sara Jessica. Nieźle brzmi Sara Jessica Marchewka.
      • Gość: barbie Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.bakernet.com.pl 21.08.01, 18:58
        Kiedy moja mama chodziła jeszcze do szkoły, razem z nią w klasie byli Marek
        Roman i Roman Marek. Poza tym w naszym mieście mieszkała rodzina Dupczyńskich.
        Młodego Dupczyńskiego w szkole nazywali po prostu Dupa, więc ojciec - chcąc
        oszczędzić synowi upokorzeń - postanowił zmienić rodzinie nazwisko na
        Kaczyński. No to potem nazywali młodego Kacza Dupa.
        Miałam w liceum polonistę, który zmienił nazwisko z Pajączek na Karski. Ale i
        tak - mimo że to nazwisko zmienił za czasów, kiedy w LO uczyli się moi rodzice -
        cały czas jest po prostu Pająkiem.
      • Gość: kasia Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: 195.187.102.* 22.08.01, 16:16
        Z ciekawych połączeń, to córki sąsiadów mojej babci
        Fatima Mierzejewska i Idalina Mierzejewska. Pikanterii
        sprawie dodaje fakt, iż sąsiedzi stanowili margines
        społeczny z ósemką przychówku i rzeczone Idalina i
        Fatima były to brudne, niedożywione i obdarte
        dzieciaki - tylko imiona miały wyszukane.
        Osobiscie byłam na kolonii z Ines Wydziałkowską
        (bardzo sympatyczna notabene).
        Na studiach uczyli mnie Rączka, Żyła i Rozum.
        A dyrektorem instytutu, w którym pracowałam był pan
        profesor Nawalany.
        • leo100 Do Kasi 22.08.01, 17:01
          A czy Ty przypadkiem nie studiowalas na politechnice?
          Rozum, Nawalany, Marek Roman rowniez jest...:)))

Moja przyjaciolka byla na slubie. Młodzi to:
          Tomasz Niedomagał i Anna Napierała.
          pozdro
          • Gość: kasia Re: Do Kasi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:06
            Owszem, zgadza się, tam studiowałam.
    • Gość: Fidel Re: Jak sie nazywaja Wasi sasiedzi ? IP: *.sp.olkusz.pl 23.08.01, 07:56
      Sąsiedzi jak sąsiedzi, ale moja znajoma mieszka w klatce, gdzie na parterze
      mieszkają po kolei: Smutek, Pompka, Przekwas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka