Dodaj do ulubionych

Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na śro...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 20:01
Bareja by niezły film nakręcił o tych pogrobowcach peerelowskich
z nfz
Obserwuj wątek
    • Gość: VeeVee Bo dzieło zniszczenia w dobrej sprawie jest święte IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 20:04
      Saddama Husajna z bronią chemiczną na urzędy i władze "tego kraju" ześlij nam
      Panie. O Bin Ladena i talibów na biurwów i urzędasów błagamy cię, Panie.

[...]
      Bo dzieło zniszczenia
      W dobrej sprawie jest święte, Jak dzieło tworzenia;
      Bóg wyrzekł słowo stań się, Bóg i zgiń wyrzecze.
      Kiedy od ludzi wiara i wolność uciecze,
      Kiedy ziemię despotyzm i duma szalona
      Obleją, jak Moskale redutę Ordona -
      Karząc plemię zwyciężców zbrodniami zatrute,
      Bóg wysadzi tę ziemię, jak on swą redutę.
      [...]
      • geniusz.ekonomiczny KONKURENCJĘ MIĘDZY UBEZPIECZYCIELAMI wprowadzić!! 08.01.04, 21:44
        Dosyć MONOPOLI w Polsce!
        Wszyscy teraz SĄ NA KOLANACH PRZED NFZ - i lekarze (palcówki lecznicze) i
        pacjenci!
        Ja chcę MÓC WYBIERAĆ!
        Jak jakaś kasa chorych nie może zorganizować finansowania - ZAKONTRAKTOWAĆ -
        takich a takich ubezpieczeń - TO CHCĘ POSZUKAĆ LEPSZEJ!!!
        DOSYĆ TERRORU TOWARZYSZY przy KORYCIE!! DOSYĆ FASZYZMU i STALINIZMU w jednym!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10027850&a=10038031
        • Gość: kr Czas ostrzyc kosy? IP: 154.11.108.* 09.01.04, 02:38
          • sojowa Do Redaktora - sprawdzcie infolinie NFZ- CHAMSTWO! 09.01.04, 09:14
            Na stronie NFZ (www.nfz.gov.pl) jest numer infolinii do NFZ (0-800 392 976).
            Jest to pic na wode bo dla Gdanska i Olsztyna jest to "numer nieosiagalny".
            Skur... jedne tylko dla stolicy zrobili ta infolinie czy jak? Przeciez placimy
            taki sam procent czy Polska A czy B!
          • Gość: kuba Re: Czas ostrzyc kosy? IP: *.wil.pk.edu.pl 09.01.04, 10:30
            od dawna już na forum GW nawołuję: NA BARYKADY !!!
      • sbig Lapinski po sadach Sosnierza (Slaska Kasa Chorych) 09.01.04, 01:01
        ciagal (Lap. przegral wszystko) i kryminalista go wyzywal a to wlasnie Sosnierz
        u siebie wprowadzil karty magnetyczne dla wszystkich uslug leczniczych. Karty
        pozwalaly na wylapywanie nieuczciwosci. Komunisci tez w koncu doszli ze
        kontroling jest potrzebny tyle ze zamiast karty i komputera ze robia to po
        swojemu: papierek, stepelek, rzesza pierdzistolkow urzedniczych i upodlenie
        pacjentow. Tyle sa warci towarzysze z SLD: beton umyslowy, kompletny brak
        koncepcji i pogarda dla ludzi. Na millera i lapinskiego to nawet sliny szkoda
        by ich opluc.
        • Gość: motor Re: Lapinski po sadach Sosnierza (Slaska Kasa Cho IP: 57.66.193.* 09.01.04, 07:29
          100% racja, podpisuje sie rekoma i nogami
          refleksja mnie tylko nachodzi, ze prawie polowa tego spoleczenstwa na tych
          idiotow glosowala, i co? lepiej jest? normalniej?
      • Gość: J Komuno wroc - kto to pisal? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.04, 02:59
        No ci, co tesknili za peerelem moga czuc satysfakcje. Kartki na pieluchy - to
        juz chyba bylo?
        Gratulacje dla Millera i Polski!
    • Gość: byly pacjent Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.proxy.aol.com 08.01.04, 20:05
      DOCZEGO SWOLOCZ doprowaszila kraj!!Bandzior MILler i jego paczka powinna stanac
      przed Trybunalem Stanu za doprowadzenie kraju do wielkiego kryzysu!!!Rozliczyc
      bande Millera!!!
      • Gość: KonK_PL Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.man.polbox.pl 08.01.04, 22:42
        Szkoda kasy, mysle ze najlepszym sposobem rozliczenia calej tej UB'oskiej
        pariiii jest poprostu postawienie ich p9od morem w piasecznie i przeciagniecie
        pepesza bo bebchach... CIEKAWE CZY DOSTALI BY LECZENIE REFUNDOWANE Z NFZ'tu

Pozdrawiam
    • Gość: Kot Behemot Kropka nad "i" IP: *.client.attbi.com 08.01.04, 20:12
      Proszę bardzo. Płaćmy za lekarzy, leki i środki pomocnicze z
      własnej kieszeni. Tylko niech się państwo zdobędzie na uczciwość
      i przestanie od nas wymagać płacenia tzw. "składki" (podatku)
      na "bezpłatną opiekę zdrowotną".
      • Gość: juice XYZ, gdzie jesteś? co tym razem wymyślisz? IP: 213.77.89.* 08.01.04, 20:13
        wina Buzka i Rokity, prawda? zgadłem?
        • Gość: XYZ PRECZ Z POLSKI Re: XYZ, gdzie jesteś? co tym razem wymyślisz? IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 23:46
      • Gość: Lechu M Re: Kropka nad "i" IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:08
        Nie mogę zlikwidować tzw. "składki" bo nasza klika nie miała by z czego KRAŚĆ.
    • Gość: ojo Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.pl / 192.168.240.* 08.01.04, 20:16
      wyborcza zamęcza mnie pisząc pacjent przez "ę".
    • Gość: bambus na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 20:20
      Czy to miasto wojewodzkie?
      • Gość: kambibolongo Re: na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 20:31
        po to glabie zeby pacjenci nie musieli jezdzic do warszawy zeby
        zalatwic swoje sprawy. Myslenie nie boli.
        • Gość: jax Re: na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.telia.com 09.01.04, 07:13
          Raczej po to żeby koledzy Łapińskiego nie musieli do pracy dojeżdzac do
          Warszawy
    • Gość: Pawlik Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.01.04, 20:35
      Dyrektor Śląskiej Kasy Chorych wprowadził karty chipowe. Kasa
      miała natychmiastowe informacje, działał system elektroniczny.
      To go potem po sądach ciągali... Ech, głupi kraju...
    • Gość: zdrowy w końcu to nic nowego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 20:42
      Na dobrą sprawę taki system przydzielania środków pomocniczych
      to nic nowego - "reglamentacja" pieluchomajtek znana była już
      wcześniej pod różną postacią w wielu kasach chorych w
      poprzednim systemie. Recept jako takich nie ma od około dwóch
      lat, a zamiast nich są wnioski. A może lepiej wziąć się za inny
      aspekt tej sprawy - czy ilość 60 pieluch na miesiąc
      wystarczy??? Sami lekarze zalecają zmianę co 4-6 godzin, co
      daje 120 sztuk na miesiąc. Może napisze Pani coś o tym. I
      jeszcze jedna ważna sprawa, Pani redaktor - na rynku dostępne
      są pieluchomajtki różnych firm, natomiast "PAMPERSY" to nazwa
      handlowa konkretnej marki i to dla dzieci!! Powinno się pisać
      pieluchomajtki. I już.
      • Gość: krawaciarz Re: w końcu to nic nowego... IP: 217.98.64.* 09.01.04, 09:34
        a na krawat powinno sie pisac ZWIS MESKI i juz.
    • Gość: aga Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.bonobo.dialup.pol.co.uk 08.01.04, 20:46
      Co sie dzieje w tym naszym kochanym kraju? Pracuje jako
      pielegniarka za granica i caly czas mysle o tym aby wrocic,ale
      do czego?
      • Gość: mmm Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 148.81.190.* 09.01.04, 14:59
        daj se spokój
    • Gość: flatron Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.torun.mm.pl 08.01.04, 20:50
      NFZajobów- mam dziecko chore na mózgowe porażenie dziecęce
      i chętnie tym poszukiwaczom oszustów dam dziecko na miesiąc
      pod opiekę wówczas może się obudzą i zaczną myśleć.
      To może wymyślić tylko " prostaczek" !!!
      Zyczę mędrcom z NFZ ,żeby dosięgła ich konieczność kożystania
      z własnych KRETYŃSKICH przepisów.
      • Gość: alina Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 08.01.04, 21:10
        Podaję wam adres strony ,cii co mają w rodzinie kogoś przewlekle chorego niech
        pomogą swoim bliskim ,tym bardziej ,jeżeli mają internet.
        POdaję stonę ,gdzie są infolinie w każdym województwie (no prawie)
        www.seni.pl/index.php?page_id=6&lnkgroup_id=2&lnkobject_id=6
        Dziś dzwoniłam na infolinię w Kielcach. Przemiły pan poinformował mnie ,że jak
        będę miała wniosek mam zadzwonić do nich i przyślą mi pracownika ,któremu
        podpiszę upoważnienie na stałe i on załatwi wszystko w NFZ a następnie pieluchy
        zostaną mi przywiezione do domu .Dla mnie matki ,która nie ma z kim zostawić
        dziecka ,by to załatwić to ogromna pomoc. Spróbujcie pomóc swoim
        znajomym ,bliskim .To tak niewiele,wystarczy wyszukać numer telefonu na
        wskazanej stronie i przekazać zainteresowanej osobie.
        • Gość: alina Re: Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 08.01.04, 21:15
          Jeszcze jedno, mam nadzieję ,że moderator rozumie sytuację tych rodzin i
          zamieści telefony.Podaję :

Województwo Dolnośląskie
          bezpłatny dowóz do domu na terenie miasta Wrocławia i powiatów: oławski,
          oleśnicki, trzebnicki, strzeliński, wołowski, wrocławski, średzki
          nr infolinii: 0 800 101 540

Województwo Kujawsko - Pomorskie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa kujawsko -
          pomorskiego
          nr infolinii: 0 800 154 076

Województwo Lubelskie
          informacja o punktach wydawania pieluchomajtek:
          nr. telefonu: 0 81 855 28 20

Województwo Lubuskie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa lubuskiego
          nr infolinii: 0 800 162 734

Województwo Łódzkie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie miasta Łodzi i okolic
          nr infolinii: 0 800 107 223

Województwo Małopolskie
          bezpłatny dowóz do domu na terenie miasta Krakowa i okolic
          nr telefonu: 0 12 656 12 54

Województwo Mazowieckie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie miasta Warszawa
          nr infolinii: 0 800 183 022

Województwo Opolskie
          bezpłatny dowóz do domu na terenie całego województwa opolskiego
          nr infolinii: 0 800 270 989

Województwo Podkarpackie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa
          nr infolinii: 0 800 100 057

Województwo Podlaskie
          nr. telefonu: 0 85 719 39 81

Województwo Pomorskie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie Trójmiasta i okolic
          nr telefonu: 0 58 622 65 91
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie Słupska i okolic
          nr telefonu: 0 59 845 57 38

Województwo Śląskie
          bezpłatny dowóz do domu na terenie całego województwa śląskiego
          nr infolinii: 0 800 100 050

Województwo Świętokrzyskie
          nr. telefonu: 0 41 368 76 16

Województwo Warmińsko - Mazurskie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa warmińsko-
          mazurskiego
          nr infolinii: 0 800 333 950

Województwo Wielkopolskie
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie powiatu poznańskiego
          nr telefonu: 0 61 843 04 01
          bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie powiatu konińskiego
          nr telefonu: 0 63 242 07 52

Województwo Zachodniopomorskie
          Dystrybucja Szczecin
          nr infolinii: 0 800 156 037
          dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. goleniowski, pow. gryficki, pow.
          gryfiński, pow. kamieński, pow. myśliborski, pow. policki, pow. pyrzycki, pow.
          stargardzki, pow. świnoujście.
          Dystrybucja Koszalin
          nr infolinii: 0 800 538 061
          dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. białogardzki, pow. kołobrzeski,
          pow. koszaliński, pow. sławieński, pow. świdwiński.
          Dystrybucja Koszalin
          nr infolinii: 0 800 508 429
          dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. wałecki, pow. choszczeński, pow.
          szczecinecki, pow. drawski, pow. łobeski.
          na terenie całego woj. zachodniopomorskiego odbywa się bezpłatny dowóz do domu
          pacjenta.

Tyle dla WAs mogę zrobic drodzy Państwo ,bo Was rozumię .

• Gość: jac Re: Drodzy pacjenci IP: 213.17.204.* 09.01.04, 12:16
          Z jednej strony dobrze, ze ktos pomoze, ale!!!

ALE PRZECIEZ NIE ZA DARMO.

TO WYGLADA JAK KOLEJNY ZAPLANOWANY PRZEZ NFZ SKOK NA KASE.
        • Gość: co??? Re: Drodzy pacjenci IP: *.sympatico.ca 09.01.04, 13:05
          mamy stac w koljkach by to bydlo z sld milao cieple posadki, sld
          precz z prl-bis!
          • Gość: alina Re: Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 09.01.04, 17:30
            Co??? - nie zrozumiałeś mojego postu. Nie chodzi mi o to ,żebyś stał w kolejce
            i załatwiał sprawę karty zaopatrzenia w NFZ. Masz internet, często opiekunowie
            chorych nie mają komputera czy internetu ,spiszcie więc adres infolini (działa
            to w 13 województwach) i niech opiekunowie dzwonią .Przyjdzie pani z
            infolinii ,opiekun podpisze upoważnienie i pieluchy będą dostarczane bezpłatnym
            transportem za darmo systematycznie.Niestety ,dotyczy to tylko pieluch i nie
            wszędzie.
      • Gość: qq Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.cern.ch 08.01.04, 21:11
        Tylko biurokratyczny idiota moze wymyslic system w ktorym kontroluje sie
        pacjentow poniewaz niektorzy lekarze sa nieuczciwi i wydaja recepty bez
        uzasadnienia. Zamiast kontrolowac 500tys pacjentow lepiej, latwiej, taniej,
        efektywniej kontrolowac 1000 lekarzy. Ludzie ktorzy kieruja tym calym NFZ i
        innymi zreszta instytucjami (vide biopaliwo, niewykorzystane miliardy na
        autostrady etc) to zwykli nieudacznicy i partacze.

Z Polski znacznie blizej do Azji niz do Europy. Niestety.
        • Gość: sneer Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 22:22
          Piszesz, że trzeba kontrolować lekarzy , bo to oni są nieuczciwi - wypisują
          pacjentom pampers i inne takie tam bez potrzeby i uzasadnienia> Widać niestety
          iż kompletnie nie masz pojęcia o co tu chodzi. NFZ co 6 -12 mcy zmienia zasady
          przyznawania zaopatrzenia w sprzęt ortopedyczny, pieluchomajtki itp nie
          informując o tym lekarzy. Pacjenci trafiają do aptek, punktów wydawania
          pampersów z niewłaściwymi wnioskami i są odsyłani na drzewo, zanim zdobendą
          nowy wniosek mija jakiś czas i tak robi się oszczędności po których można sobie
          przyznać premię w NFZ.
          • Gość: XYZ Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:26
            No i wreszczie wyszło szydło z worka.
          • Gość: gość Kazdy kij ma dwa końce IP: *.lublin.msk.pl 09.01.04, 10:26
            Tylko w moim przypadku będzie inaczej .Do tej pory starałam się pieluchy
            oszczędzać ,swoją chorą córkę starałam się wysadzać. Nieraz to się
            udawało ,wówczas wykupowałam przydział 60 pieluch anatomicznych raz na trzy
            miesiące . Teraz wykupię w każdy miesiąc . Refundowano mi rocznie średnio 240
            do 300 pieluch to teraz będą mi refundować 720szt.Będę wspomagać osoby ,które
            muszą mieć więcej pieluch . Każdy kij ma dwa końce.Za to chodzenie w kółko po
            kilka razy do rejonu po właściwy wniosek i właściwie wypełniony, za wszystkie
            utrudnienia.
          • Gość: qq Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.cern.ch 09.01.04, 11:21
            Pewnie masz racje. Natomiast uwazam jezeli juz gdzies kontrolowac dany system
            to nalezy to robic w newralgicznych miejscach (ktorych jest stosunkowo
            niewiele) a nie u koncowych uzytkownikow (ktorych jest cale mrowie). Ale
            najpierw gora tego systemu (NFZ) musi byc kompetentna/uczciwa i nie dopuszczac
            do sytuacji o jakiej piszesz.

Pozadrawiam.
          • Gość: jo Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.torun.mm.pl 09.01.04, 12:36
            >Pacjenci trafiają do aptek, punktów wydawania
            > pampersów z niewłaściwymi wnioskami i są odsyłani na drzewo, zanim zdobendą
            > nowy wniosek mija jakiś czas

Dokładnie, a ponieważ chory człowiek nie poczeka, muszą kupować pieluchomajtki
            za pełną cenę, bez refundacji, która im przysługuje - tak jak ja przedwczoraj.
            W kolejce w NFZ 90% oczekujących miało w zapasie 1-2 pampersy, bo się nie
            spodziewali takiego prezentu i zgłosili do apteki w ostatniej chwili, jak
            zwykle. Lekarze wypisujący zlecenia (nie recepty) też zresztą nic nie
            wiedzieli.

Od tego miesiąca też będę kupować cały przysługujący przydział co miesiąc,
            choć na razie tego nie potrzebuję (i nie robiłam), pomogę może innym...

• Gość: Andrzej Panas nie mógł powiadomić o swojej ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:14
      decyzji przed Nowym Rokiem bo pojechał na polownie i ma w d..... wszystkich
      chorych i płacących skladki jemu pensje przeleją na konto tak i tak znaszych
      składek.
      • Gość: PANAS Re: Panas nie mógł powiadomić o swojej ..... IP: *.sympatico.ca 09.01.04, 06:38
        ZYJESZ Z NASZYCH SKLADEK; A TERAZ CIE ZALNIAMY I WON Z POLSKI DO PRL!
    • w_v_w Sqrwysyny, oby musieli korzystać jak najwczesniej 08.01.04, 21:15
      z pampersów, do usranej ......
    • Gość: Wqrwiony2 Tomson - napisz coś dobrego o komunistach czy IP: *.crowley.pl 08.01.04, 21:23
      postkomunistach - będzie śmiesznie...
    • Gość: inwalida Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby zrobić IP: *.telkab.pl 08.01.04, 21:42
      Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby zrobić miejsce młodemu i zdrowemu.
      Wartosciowy człowiek to tylko taki który może pracować i płacić podatki żeby
      rząd, prezydent, seim i senat mógł sobie żyć. Chory, emeryt, rencista to tylko
      darmozjad (choćby był bogaty i miał konto w banku). Dlatego, zgodnie z tą
      zasadą należy się spodziewać, że Fundusz ograniczy środki dla niewrtościowych
      grup społecznych, a skieruje je na bardziej słuszne cele - jak własne zarobki,
      delegacje, szkolenia, audyty, czy wreszcie siedziby.
      Kto nie może stać w kolejce - niech nie stoi. Obowiązku nie ma. Pampersy można
      kupić w każdej aptece. A jak kogoś nie stać na kule, to niech nie chodzi. Kto
      powiedział, że inwalida musi chodzić? Można się spodziewać, że szpitale będą
      przyjmować pacjentów w wieku do 65 lat. Również leki na refundowane recepty
      będą otrzymywać osoby do określonego wieku.
      • Gość: errator Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 22:09
        Ponieważ w Polsce nie da się ukarać nieudolnych polityków lub przynajmniej
        pociągnąć ich do odpowiedzialności - to tym wszystkim CHAMOM, którzy dorwali
        się do władzy i całemu krajowi zgotowali taki los, jaki widzimy i za który
        całe pokolenia będą płacić, życzę, najszczerzej jak tylko można, na ten Nowy
        Rok, by jak najszybciej sczeżli na tych swoich stołkach, by pojazdy, do
        których wsiadają, nie wracały, by w czasie spacerów zawaliło sie na nich
        przydrożne drzewo, by dostali AIDS, "syfA" I KAŻDA "MALARIĘ" jaka jest
        możliwa - by każdy potencjalny morderca i psychopata na nich uskuteczniał swe
        niegodziwości i gwałty, tego wam chamy zinstytycjonalizowane życze. I tak
        sobie myślę, że armia takich życzeń płynie w waszym kierunku. Sczeżniecie
        wszyscy, wcześniej, czy póżniej. MORS CERTA - HORA INCERTA.
        • Gość: Mirek Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.telkab.pl 08.01.04, 22:28
          Przyłączam się do tych szczerych życzeń. A kiedy już wszelkie plugawstwo ich
          obsiądzie, nie będzie im komu podać szklanki herbaty, dzieci ich zejdą na
          manowce (bo tylko pieniądz dla nich się liczy) - niech pamiętają, że sobie
          zawdzięczają ten los. Bo mam nadzieję że my ich nie zapomnimy. Nie zapomnimy
          Millerów i temu podobne indywiduów. Nie zapomnimy jaki los zgotowali Polsce.
      • w_v_w KIedy właśnie emeryci to zdyscyplinowana grupa 08.01.04, 22:13
        płatników podatków nie biznesmeni!
      • Gość: XYZ Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:43
        Trafiłeś w 10, a jak już "NATRURALNIE" usuniemy to zabierzemy sie za kolejne
        grupy:
        1) 55-65
        2) 45-55
        3) 35-45
        4) itd.
        a jak już wszyscy "NATURALNIE" zostaną wyselekcjonowani to miedzy Odrą, a
        Bugiem i Bałtykiem, a Tatrami WYROSNIE PUSZCZA.
    • Gość: ZZ Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.top.net.pl 08.01.04, 21:53
      Komuna bez reglamentacji to jak kobieta bez...
    • Gość: Hercules Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 22:01
      Kartki?! Cóż to nowego - przecież prwemier - magister od marksizmu nie jest w
      stanie wymyśleć nic innego.
      Zróbcie Millera premierem Etiopii, a zabraknie tam piasku.
    • Gość: kruk Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.04, 23:02
      bardzo to interesujące, po co ludzie mieliby kupować więcej pieluch, "niz im
      przysługuje". Pieluchy to nie jest artykuł zbytku.. jakoś mi się ta konstrukcja
      logiczna kupy nie trzyma.
      w dodatku czekam tylko na oświadczenie, że to Porozumienie Zielonogórskie jest
      winne tym ograniczeniom, no bo przecież teraz biedny pokrzywdzony NFZ musi
      szukać pieniędzy. I oczywiście znajdzie je w pieluchach...
      A swoją drogą, przecież za czasów Kas Chorych jakoś były te pieniądze.. i na
      karetki, i na pogotowie, i na pieluchy, i na godziwe (a przynajmniej bardziej
      godziwe) uposażenie dla lekarzy. Ciekawe, naprawdę niesamowicie ciekawe, gdzie
      NFZ utopił te pieniądze, skoro przecież składka nawet wzrosła!
      I jeszcze w charakterze ps-u.. kartki na rózne artykuły... kiedyś to już
      było... jakoś nieodparcie koajrzy mi się to.. z octem... ;-/
      pozdrawiam
      kruczydło
    • Gość: józek Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.50.149.* 08.01.04, 23:18
      Widziałem w telewizji, kilka minut po materiale pokazującym umęczonych biednych
      ludzi czekajacych na pieczątkę NFZ, roześmianą gębę Mylera wiezionego na
      nowiutkim wózku innwalidzkim. To ten bydlak razem ze swoimi kamratami spod
      ciemnej gwiazdy tak sponiewierał tych biedaków.
    • Gość: józek Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.50.149.* 08.01.04, 23:18
      Widziałem w telewizji, kilka minut po materiale pokazującym umęczonych biednych
      ludzi czekajacych na pieczątkę NFZ, roześmianą gębę Mylera wiezionego na
      nowiutkim wózku innwalidzkim. To ten bydlak razem ze swoimi kamratami spod
      ciemnej gwiazdy tak sponiewierał tych biedaków.
    • Gość: 3 Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.logon.pl 08.01.04, 23:20
      był pomysł, bo wyczekujących w kolejkach może dopadnie jakichś wirus i wybije
      do nogi limitów. Ciekawym efektów kolejkowych kuracji
    • Gość: wkurzona Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 81.18.201.* 08.01.04, 23:22
      Ja kupuję pieluchomajtki dla leżącej od kilku lat matki. Sytuację zna lekarz
      POZ, do którego bardzo trudno jest się dostać. Comiesięczna walka o zdobycie
      recept na pampersy i stałe leki kosztuje mnie dużo nerwów i czasu. I jeszcze
      to nowe kretyńskie zarządzenie. Życzę tym, co to wymyślają, aby sami w
      pierwszej kolejności stali się ofiarami swoich "wypocin" za to, że dobijają i
      tak już umęczonych i chorych ludzi oraz ich opiekunów. Zalegalizujcie trwającą
      cały czas eutanazję i zezwólcie lekarzom na jej oficjalne wykonywanie.
      • Gość: XYZ Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:56
        >Zalegalizujcie trwającą
        > cały czas eutanazję i zezwólcie lekarzom na jej oficjalne wykonywanie.

Z przyjemnoscia bysmy to zrobili, ale jak wiesz Polska to, statystycznie, w
        ponad 90%, katolicki kraj, a Koscioł ZABRANIA USMIERCANIA wiernych, bo kto
        by ...
    • Gość: RTG Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.55.39.* 08.01.04, 23:27
      tu nie filmy krecic tylko zabrać się za zaoranie tego całego NFZ czytaj (
      Nieudacznicy Forsują Zagładę ) i jak nie zaorzemy co rychło razem z SLD, to
      zacznie nam ginąć pewna część społeczeństwa.
      pozdr.
      RTG
    • Gość: Lekarz Wielka Pieczęć ( Bolszaja Pieczat' ) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 23:28
      Zaraz by handlowali na bazarach sprzetem, pieluchomajtkami, wiec...
      Wysoki Urząd ( przez wielkie W i wielkie U ) przystawi Wielką Pieczęć i da
      rozgrzeszenie.

Proponuję wprowadzić obowiązek poświadczania w NFZ KAŻDEJ RECEPTY, żeby
      pacjenci nie kupowali zbyt często leków refundowanych!!!! To będą dopiero
      oszczędności.

A tak na poważnie, funkcjonariusze NFZ powinni sami sobie zrobić Wielką
      Pieczęć. Wyjdzie im to tylko na zdrowie.

P.S.
      Wyjaśnienie czym jest w istocie Wielka Pieczęć w kolejnym poście.
      • Gość: Lekarz Bolszaja Pieczat' IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 23:39
        Autokastracja sakralna, samookaleczenie w formie amputacji narządów płciowych
        motywowane religijnie. Spotykana była u kapłanów bogini Kybele, we wczesnym
        chrześcijaństwie, w sekcie skopców powstałej w XVIII w. w Rosji. W przypadku
        skopców wyróżnia się typ „małej pieczęci” (usunięcie samych jąder) i
        typ „WIELKIEJ PIECZĘCI” (usunięcie członka i jąder). U kobiet samookoaleczenie
        dotyczyło piersi i sromu.

• Gość: XYZ Re: Bolszaja Pieczat' IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 11:01
          Obawiam się, że nie dostali by poświadczenia MSWiA na narzędzia do wykonaia
          owej "peczęci".
    • Gość: RTG Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 23:31
      to jest szczyt głupoty i arogancji wobec ludzi chorych.
      zaorać to całe SLD i fundusz,
      pozdr. RTG
      • Gość: precz z polski Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 65.95.98.* 08.01.04, 23:44
        • Gość: LSD PRECZ Z POLSKI Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 23:45
    • Gość: stary Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 23:45
      W latach 40-stych sady Polski podziemnej skazywały wrogów narodu na śmierć i
      wyroki wykonywano. Czy nie należy zrobić powtórki z historii?
      Jak to robić mogę udzielać porad wiem coś o tym, pamiętam, mimo że jestem już
      dość stary.
      stary
      • Gość: KR Re: 'Stary' - jak najbardziej i jak najskuteczniej IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 09.01.04, 10:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka