Gość: gary moore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 20:01 Bareja by niezły film nakręcił o tych pogrobowcach peerelowskich z nfz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VeeVee Bo dzieło zniszczenia w dobrej sprawie jest święte IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 20:04 Saddama Husajna z bronią chemiczną na urzędy i władze "tego kraju" ześlij nam Panie. O Bin Ladena i talibów na biurwów i urzędasów błagamy cię, Panie. [...] Bo dzieło zniszczenia W dobrej sprawie jest święte, Jak dzieło tworzenia; Bóg wyrzekł słowo stań się, Bóg i zgiń wyrzecze. Kiedy od ludzi wiara i wolność uciecze, Kiedy ziemię despotyzm i duma szalona Obleją, jak Moskale redutę Ordona - Karząc plemię zwyciężców zbrodniami zatrute, Bóg wysadzi tę ziemię, jak on swą redutę. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
geniusz.ekonomiczny KONKURENCJĘ MIĘDZY UBEZPIECZYCIELAMI wprowadzić!! 08.01.04, 21:44 Dosyć MONOPOLI w Polsce! Wszyscy teraz SĄ NA KOLANACH PRZED NFZ - i lekarze (palcówki lecznicze) i pacjenci! Ja chcę MÓC WYBIERAĆ! Jak jakaś kasa chorych nie może zorganizować finansowania - ZAKONTRAKTOWAĆ - takich a takich ubezpieczeń - TO CHCĘ POSZUKAĆ LEPSZEJ!!! DOSYĆ TERRORU TOWARZYSZY przy KORYCIE!! DOSYĆ FASZYZMU i STALINIZMU w jednym! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10027850&a=10038031 Odpowiedz Link Zgłoś
sojowa Do Redaktora - sprawdzcie infolinie NFZ- CHAMSTWO! 09.01.04, 09:14 Na stronie NFZ (www.nfz.gov.pl) jest numer infolinii do NFZ (0-800 392 976). Jest to pic na wode bo dla Gdanska i Olsztyna jest to "numer nieosiagalny". Skur... jedne tylko dla stolicy zrobili ta infolinie czy jak? Przeciez placimy taki sam procent czy Polska A czy B! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Czas ostrzyc kosy? IP: *.wil.pk.edu.pl 09.01.04, 10:30 od dawna już na forum GW nawołuję: NA BARYKADY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Lapinski po sadach Sosnierza (Slaska Kasa Chorych) 09.01.04, 01:01 ciagal (Lap. przegral wszystko) i kryminalista go wyzywal a to wlasnie Sosnierz u siebie wprowadzil karty magnetyczne dla wszystkich uslug leczniczych. Karty pozwalaly na wylapywanie nieuczciwosci. Komunisci tez w koncu doszli ze kontroling jest potrzebny tyle ze zamiast karty i komputera ze robia to po swojemu: papierek, stepelek, rzesza pierdzistolkow urzedniczych i upodlenie pacjentow. Tyle sa warci towarzysze z SLD: beton umyslowy, kompletny brak koncepcji i pogarda dla ludzi. Na millera i lapinskiego to nawet sliny szkoda by ich opluc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: Lapinski po sadach Sosnierza (Slaska Kasa Cho IP: 57.66.193.* 09.01.04, 07:29 100% racja, podpisuje sie rekoma i nogami refleksja mnie tylko nachodzi, ze prawie polowa tego spoleczenstwa na tych idiotow glosowala, i co? lepiej jest? normalniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Komuno wroc - kto to pisal? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.01.04, 02:59 No ci, co tesknili za peerelem moga czuc satysfakcje. Kartki na pieluchy - to juz chyba bylo? Gratulacje dla Millera i Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pacjent Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.proxy.aol.com 08.01.04, 20:05 DOCZEGO SWOLOCZ doprowaszila kraj!!Bandzior MILler i jego paczka powinna stanac przed Trybunalem Stanu za doprowadzenie kraju do wielkiego kryzysu!!!Rozliczyc bande Millera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KonK_PL Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.man.polbox.pl 08.01.04, 22:42 Szkoda kasy, mysle ze najlepszym sposobem rozliczenia calej tej UB'oskiej pariiii jest poprostu postawienie ich p9od morem w piasecznie i przeciagniecie pepesza bo bebchach... CIEKAWE CZY DOSTALI BY LECZENIE REFUNDOWANE Z NFZ'tu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Behemot Kropka nad "i" IP: *.client.attbi.com 08.01.04, 20:12 Proszę bardzo. Płaćmy za lekarzy, leki i środki pomocnicze z własnej kieszeni. Tylko niech się państwo zdobędzie na uczciwość i przestanie od nas wymagać płacenia tzw. "składki" (podatku) na "bezpłatną opiekę zdrowotną". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juice XYZ, gdzie jesteś? co tym razem wymyślisz? IP: 213.77.89.* 08.01.04, 20:13 wina Buzka i Rokity, prawda? zgadłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ PRECZ Z POLSKI Re: XYZ, gdzie jesteś? co tym razem wymyślisz? IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 23:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu M Re: Kropka nad "i" IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:08 Nie mogę zlikwidować tzw. "składki" bo nasza klika nie miała by z czego KRAŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojo Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.pl / 192.168.240.* 08.01.04, 20:16 wyborcza zamęcza mnie pisząc pacjent przez "ę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambus na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 20:20 Czy to miasto wojewodzkie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kambibolongo Re: na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.04, 20:31 po to glabie zeby pacjenci nie musieli jezdzic do warszawy zeby zalatwic swoje sprawy. Myslenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Re: na ch.... oddzial NFZ w Radomiu? IP: *.telia.com 09.01.04, 07:13 Raczej po to żeby koledzy Łapińskiego nie musieli do pracy dojeżdzac do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawlik Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.01.04, 20:35 Dyrektor Śląskiej Kasy Chorych wprowadził karty chipowe. Kasa miała natychmiastowe informacje, działał system elektroniczny. To go potem po sądach ciągali... Ech, głupi kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy w końcu to nic nowego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 20:42 Na dobrą sprawę taki system przydzielania środków pomocniczych to nic nowego - "reglamentacja" pieluchomajtek znana była już wcześniej pod różną postacią w wielu kasach chorych w poprzednim systemie. Recept jako takich nie ma od około dwóch lat, a zamiast nich są wnioski. A może lepiej wziąć się za inny aspekt tej sprawy - czy ilość 60 pieluch na miesiąc wystarczy??? Sami lekarze zalecają zmianę co 4-6 godzin, co daje 120 sztuk na miesiąc. Może napisze Pani coś o tym. I jeszcze jedna ważna sprawa, Pani redaktor - na rynku dostępne są pieluchomajtki różnych firm, natomiast "PAMPERSY" to nazwa handlowa konkretnej marki i to dla dzieci!! Powinno się pisać pieluchomajtki. I już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawaciarz Re: w końcu to nic nowego... IP: 217.98.64.* 09.01.04, 09:34 a na krawat powinno sie pisac ZWIS MESKI i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.bonobo.dialup.pol.co.uk 08.01.04, 20:46 Co sie dzieje w tym naszym kochanym kraju? Pracuje jako pielegniarka za granica i caly czas mysle o tym aby wrocic,ale do czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 148.81.190.* 09.01.04, 14:59 daj se spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flatron Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.torun.mm.pl 08.01.04, 20:50 NFZajobów- mam dziecko chore na mózgowe porażenie dziecęce i chętnie tym poszukiwaczom oszustów dam dziecko na miesiąc pod opiekę wówczas może się obudzą i zaczną myśleć. To może wymyślić tylko " prostaczek" !!! Zyczę mędrcom z NFZ ,żeby dosięgła ich konieczność kożystania z własnych KRETYŃSKICH przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 08.01.04, 21:10 Podaję wam adres strony ,cii co mają w rodzinie kogoś przewlekle chorego niech pomogą swoim bliskim ,tym bardziej ,jeżeli mają internet. POdaję stonę ,gdzie są infolinie w każdym województwie (no prawie) www.seni.pl/index.php?page_id=6&lnkgroup_id=2&lnkobject_id=6 Dziś dzwoniłam na infolinię w Kielcach. Przemiły pan poinformował mnie ,że jak będę miała wniosek mam zadzwonić do nich i przyślą mi pracownika ,któremu podpiszę upoważnienie na stałe i on załatwi wszystko w NFZ a następnie pieluchy zostaną mi przywiezione do domu .Dla mnie matki ,która nie ma z kim zostawić dziecka ,by to załatwić to ogromna pomoc. Spróbujcie pomóc swoim znajomym ,bliskim .To tak niewiele,wystarczy wyszukać numer telefonu na wskazanej stronie i przekazać zainteresowanej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 08.01.04, 21:15 Jeszcze jedno, mam nadzieję ,że moderator rozumie sytuację tych rodzin i zamieści telefony.Podaję : Województwo Dolnośląskie bezpłatny dowóz do domu na terenie miasta Wrocławia i powiatów: oławski, oleśnicki, trzebnicki, strzeliński, wołowski, wrocławski, średzki nr infolinii: 0 800 101 540 Województwo Kujawsko - Pomorskie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa kujawsko - pomorskiego nr infolinii: 0 800 154 076 Województwo Lubelskie informacja o punktach wydawania pieluchomajtek: nr. telefonu: 0 81 855 28 20 Województwo Lubuskie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa lubuskiego nr infolinii: 0 800 162 734 Województwo Łódzkie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie miasta Łodzi i okolic nr infolinii: 0 800 107 223 Województwo Małopolskie bezpłatny dowóz do domu na terenie miasta Krakowa i okolic nr telefonu: 0 12 656 12 54 Województwo Mazowieckie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie miasta Warszawa nr infolinii: 0 800 183 022 Województwo Opolskie bezpłatny dowóz do domu na terenie całego województwa opolskiego nr infolinii: 0 800 270 989 Województwo Podkarpackie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa nr infolinii: 0 800 100 057 Województwo Podlaskie informacja o punktach wydawania pieluchomajtek: nr. telefonu: 0 85 719 39 81 Województwo Pomorskie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie Trójmiasta i okolic nr telefonu: 0 58 622 65 91 bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie Słupska i okolic nr telefonu: 0 59 845 57 38 Województwo Śląskie bezpłatny dowóz do domu na terenie całego województwa śląskiego nr infolinii: 0 800 100 050 Województwo Świętokrzyskie informacja o punktach wydawania pieluchomajtek: nr. telefonu: 0 41 368 76 16 Województwo Warmińsko - Mazurskie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie całego województwa warmińsko- mazurskiego nr infolinii: 0 800 333 950 Województwo Wielkopolskie bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie powiatu poznańskiego nr telefonu: 0 61 843 04 01 bezpłatny dowóz do domu pacjenta na terenie powiatu konińskiego nr telefonu: 0 63 242 07 52 Województwo Zachodniopomorskie Dystrybucja Szczecin nr infolinii: 0 800 156 037 dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. goleniowski, pow. gryficki, pow. gryfiński, pow. kamieński, pow. myśliborski, pow. policki, pow. pyrzycki, pow. stargardzki, pow. świnoujście. Dystrybucja Koszalin nr infolinii: 0 800 538 061 dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. białogardzki, pow. kołobrzeski, pow. koszaliński, pow. sławieński, pow. świdwiński. Dystrybucja Koszalin nr infolinii: 0 800 508 429 dowóz do domu pacjenta na terenie : pow. wałecki, pow. choszczeński, pow. szczecinecki, pow. drawski, pow. łobeski. na terenie całego woj. zachodniopomorskiego odbywa się bezpłatny dowóz do domu pacjenta. Tyle dla WAs mogę zrobic drodzy Państwo ,bo Was rozumię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac Re: Drodzy pacjenci IP: 213.17.204.* 09.01.04, 12:16 Z jednej strony dobrze, ze ktos pomoze, ale!!! ALE PRZECIEZ NIE ZA DARMO. TO WYGLADA JAK KOLEJNY ZAPLANOWANY PRZEZ NFZ SKOK NA KASE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co??? Re: Drodzy pacjenci IP: *.sympatico.ca 09.01.04, 13:05 mamy stac w koljkach by to bydlo z sld milao cieple posadki, sld precz z prl-bis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Drodzy pacjenci IP: *.lublin.msk.pl 09.01.04, 17:30 Co??? - nie zrozumiałeś mojego postu. Nie chodzi mi o to ,żebyś stał w kolejce i załatwiał sprawę karty zaopatrzenia w NFZ. Masz internet, często opiekunowie chorych nie mają komputera czy internetu ,spiszcie więc adres infolini (działa to w 13 województwach) i niech opiekunowie dzwonią .Przyjdzie pani z infolinii ,opiekun podpisze upoważnienie i pieluchy będą dostarczane bezpłatnym transportem za darmo systematycznie.Niestety ,dotyczy to tylko pieluch i nie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.cern.ch 08.01.04, 21:11 Tylko biurokratyczny idiota moze wymyslic system w ktorym kontroluje sie pacjentow poniewaz niektorzy lekarze sa nieuczciwi i wydaja recepty bez uzasadnienia. Zamiast kontrolowac 500tys pacjentow lepiej, latwiej, taniej, efektywniej kontrolowac 1000 lekarzy. Ludzie ktorzy kieruja tym calym NFZ i innymi zreszta instytucjami (vide biopaliwo, niewykorzystane miliardy na autostrady etc) to zwykli nieudacznicy i partacze. Z Polski znacznie blizej do Azji niz do Europy. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sneer Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.net.kn.pl / *.kom-net.pl 08.01.04, 22:22 Piszesz, że trzeba kontrolować lekarzy , bo to oni są nieuczciwi - wypisują pacjentom pampers i inne takie tam bez potrzeby i uzasadnienia> Widać niestety iż kompletnie nie masz pojęcia o co tu chodzi. NFZ co 6 -12 mcy zmienia zasady przyznawania zaopatrzenia w sprzęt ortopedyczny, pieluchomajtki itp nie informując o tym lekarzy. Pacjenci trafiają do aptek, punktów wydawania pampersów z niewłaściwymi wnioskami i są odsyłani na drzewo, zanim zdobendą nowy wniosek mija jakiś czas i tak robi się oszczędności po których można sobie przyznać premię w NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:26 No i wreszczie wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kazdy kij ma dwa końce IP: *.lublin.msk.pl 09.01.04, 10:26 Tylko w moim przypadku będzie inaczej .Do tej pory starałam się pieluchy oszczędzać ,swoją chorą córkę starałam się wysadzać. Nieraz to się udawało ,wówczas wykupowałam przydział 60 pieluch anatomicznych raz na trzy miesiące . Teraz wykupię w każdy miesiąc . Refundowano mi rocznie średnio 240 do 300 pieluch to teraz będą mi refundować 720szt.Będę wspomagać osoby ,które muszą mieć więcej pieluch . Każdy kij ma dwa końce.Za to chodzenie w kółko po kilka razy do rejonu po właściwy wniosek i właściwie wypełniony, za wszystkie utrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.cern.ch 09.01.04, 11:21 Pewnie masz racje. Natomiast uwazam jezeli juz gdzies kontrolowac dany system to nalezy to robic w newralgicznych miejscach (ktorych jest stosunkowo niewiele) a nie u koncowych uzytkownikow (ktorych jest cale mrowie). Ale najpierw gora tego systemu (NFZ) musi byc kompetentna/uczciwa i nie dopuszczac do sytuacji o jakiej piszesz. Pozadrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Zamiast kontroli pacjentow - kontrola lekarzy IP: *.torun.mm.pl 09.01.04, 12:36 >Pacjenci trafiają do aptek, punktów wydawania > pampersów z niewłaściwymi wnioskami i są odsyłani na drzewo, zanim zdobendą > nowy wniosek mija jakiś czas Dokładnie, a ponieważ chory człowiek nie poczeka, muszą kupować pieluchomajtki za pełną cenę, bez refundacji, która im przysługuje - tak jak ja przedwczoraj. W kolejce w NFZ 90% oczekujących miało w zapasie 1-2 pampersy, bo się nie spodziewali takiego prezentu i zgłosili do apteki w ostatniej chwili, jak zwykle. Lekarze wypisujący zlecenia (nie recepty) też zresztą nic nie wiedzieli. Od tego miesiąca też będę kupować cały przysługujący przydział co miesiąc, choć na razie tego nie potrzebuję (i nie robiłam), pomogę może innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Panas nie mógł powiadomić o swojej ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 21:14 decyzji przed Nowym Rokiem bo pojechał na polownie i ma w d..... wszystkich chorych i płacących skladki jemu pensje przeleją na konto tak i tak znaszych składek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANAS Re: Panas nie mógł powiadomić o swojej ..... IP: *.sympatico.ca 09.01.04, 06:38 ZYJESZ Z NASZYCH SKLADEK; A TERAZ CIE ZALNIAMY I WON Z POLSKI DO PRL! Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Sqrwysyny, oby musieli korzystać jak najwczesniej 08.01.04, 21:15 z pampersów, do usranej ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 Tomson - napisz coś dobrego o komunistach czy IP: *.crowley.pl 08.01.04, 21:23 postkomunistach - będzie śmiesznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwalida Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby zrobić IP: *.telkab.pl 08.01.04, 21:42 Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby zrobić miejsce młodemu i zdrowemu. Wartosciowy człowiek to tylko taki który może pracować i płacić podatki żeby rząd, prezydent, seim i senat mógł sobie żyć. Chory, emeryt, rencista to tylko darmozjad (choćby był bogaty i miał konto w banku). Dlatego, zgodnie z tą zasadą należy się spodziewać, że Fundusz ograniczy środki dla niewrtościowych grup społecznych, a skieruje je na bardziej słuszne cele - jak własne zarobki, delegacje, szkolenia, audyty, czy wreszcie siedziby. Kto nie może stać w kolejce - niech nie stoi. Obowiązku nie ma. Pampersy można kupić w każdej aptece. A jak kogoś nie stać na kule, to niech nie chodzi. Kto powiedział, że inwalida musi chodzić? Można się spodziewać, że szpitale będą przyjmować pacjentów w wieku do 65 lat. Również leki na refundowane recepty będą otrzymywać osoby do określonego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errator Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 22:09 Ponieważ w Polsce nie da się ukarać nieudolnych polityków lub przynajmniej pociągnąć ich do odpowiedzialności - to tym wszystkim CHAMOM, którzy dorwali się do władzy i całemu krajowi zgotowali taki los, jaki widzimy i za który całe pokolenia będą płacić, życzę, najszczerzej jak tylko można, na ten Nowy Rok, by jak najszybciej sczeżli na tych swoich stołkach, by pojazdy, do których wsiadają, nie wracały, by w czasie spacerów zawaliło sie na nich przydrożne drzewo, by dostali AIDS, "syfA" I KAŻDA "MALARIĘ" jaka jest możliwa - by każdy potencjalny morderca i psychopata na nich uskuteczniał swe niegodziwości i gwałty, tego wam chamy zinstytycjonalizowane życze. I tak sobie myślę, że armia takich życzeń płynie w waszym kierunku. Sczeżniecie wszyscy, wcześniej, czy póżniej. MORS CERTA - HORA INCERTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.telkab.pl 08.01.04, 22:28 Przyłączam się do tych szczerych życzeń. A kiedy już wszelkie plugawstwo ich obsiądzie, nie będzie im komu podać szklanki herbaty, dzieci ich zejdą na manowce (bo tylko pieniądz dla nich się liczy) - niech pamiętają, że sobie zawdzięczają ten los. Bo mam nadzieję że my ich nie zapomnimy. Nie zapomnimy Millerów i temu podobne indywiduów. Nie zapomnimy jaki los zgotowali Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w KIedy właśnie emeryci to zdyscyplinowana grupa 08.01.04, 22:13 płatników podatków nie biznesmeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Naturalna selekcja - słaby musi umrzeć żeby z IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:43 Trafiłeś w 10, a jak już "NATRURALNIE" usuniemy to zabierzemy sie za kolejne grupy: 1) 55-65 2) 45-55 3) 35-45 4) itd. a jak już wszyscy "NATURALNIE" zostaną wyselekcjonowani to miedzy Odrą, a Bugiem i Bałtykiem, a Tatrami WYROSNIE PUSZCZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.top.net.pl 08.01.04, 21:53 Komuna bez reglamentacji to jak kobieta bez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hercules Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 22:01 Kartki?! Cóż to nowego - przecież prwemier - magister od marksizmu nie jest w stanie wymyśleć nic innego. Zróbcie Millera premierem Etiopii, a zabraknie tam piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.04, 23:02 bardzo to interesujące, po co ludzie mieliby kupować więcej pieluch, "niz im przysługuje". Pieluchy to nie jest artykuł zbytku.. jakoś mi się ta konstrukcja logiczna kupy nie trzyma. w dodatku czekam tylko na oświadczenie, że to Porozumienie Zielonogórskie jest winne tym ograniczeniom, no bo przecież teraz biedny pokrzywdzony NFZ musi szukać pieniędzy. I oczywiście znajdzie je w pieluchach... A swoją drogą, przecież za czasów Kas Chorych jakoś były te pieniądze.. i na karetki, i na pogotowie, i na pieluchy, i na godziwe (a przynajmniej bardziej godziwe) uposażenie dla lekarzy. Ciekawe, naprawdę niesamowicie ciekawe, gdzie NFZ utopił te pieniądze, skoro przecież składka nawet wzrosła! I jeszcze w charakterze ps-u.. kartki na rózne artykuły... kiedyś to już było... jakoś nieodparcie koajrzy mi się to.. z octem... ;-/ pozdrawiam kruczydło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.50.149.* 08.01.04, 23:18 Widziałem w telewizji, kilka minut po materiale pokazującym umęczonych biednych ludzi czekajacych na pieczątkę NFZ, roześmianą gębę Mylera wiezionego na nowiutkim wózku innwalidzkim. To ten bydlak razem ze swoimi kamratami spod ciemnej gwiazdy tak sponiewierał tych biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.50.149.* 08.01.04, 23:18 Widziałem w telewizji, kilka minut po materiale pokazującym umęczonych biednych ludzi czekajacych na pieczątkę NFZ, roześmianą gębę Mylera wiezionego na nowiutkim wózku innwalidzkim. To ten bydlak razem ze swoimi kamratami spod ciemnej gwiazdy tak sponiewierał tych biedaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.logon.pl 08.01.04, 23:20 był pomysł, bo wyczekujących w kolejkach może dopadnie jakichś wirus i wybije do nogi limitów. Ciekawym efektów kolejkowych kuracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 81.18.201.* 08.01.04, 23:22 Ja kupuję pieluchomajtki dla leżącej od kilku lat matki. Sytuację zna lekarz POZ, do którego bardzo trudno jest się dostać. Comiesięczna walka o zdobycie recept na pampersy i stałe leki kosztuje mnie dużo nerwów i czasu. I jeszcze to nowe kretyńskie zarządzenie. Życzę tym, co to wymyślają, aby sami w pierwszej kolejności stali się ofiarami swoich "wypocin" za to, że dobijają i tak już umęczonych i chorych ludzi oraz ich opiekunów. Zalegalizujcie trwającą cały czas eutanazję i zezwólcie lekarzom na jej oficjalne wykonywanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 10:56 >Zalegalizujcie trwającą > cały czas eutanazję i zezwólcie lekarzom na jej oficjalne wykonywanie. Z przyjemnoscia bysmy to zrobili, ale jak wiesz Polska to, statystycznie, w ponad 90%, katolicki kraj, a Koscioł ZABRANIA USMIERCANIA wiernych, bo kto by ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 80.55.39.* 08.01.04, 23:27 tu nie filmy krecic tylko zabrać się za zaoranie tego całego NFZ czytaj ( Nieudacznicy Forsują Zagładę ) i jak nie zaorzemy co rychło razem z SLD, to zacznie nam ginąć pewna część społeczeństwa. pozdr. RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Wielka Pieczęć ( Bolszaja Pieczat' ) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 23:28 Zaraz by handlowali na bazarach sprzetem, pieluchomajtkami, wiec... Wysoki Urząd ( przez wielkie W i wielkie U ) przystawi Wielką Pieczęć i da rozgrzeszenie. Proponuję wprowadzić obowiązek poświadczania w NFZ KAŻDEJ RECEPTY, żeby pacjenci nie kupowali zbyt często leków refundowanych!!!! To będą dopiero oszczędności. A tak na poważnie, funkcjonariusze NFZ powinni sami sobie zrobić Wielką Pieczęć. Wyjdzie im to tylko na zdrowie. P.S. Wyjaśnienie czym jest w istocie Wielka Pieczęć w kolejnym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Bolszaja Pieczat' IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.01.04, 23:39 Autokastracja sakralna, samookaleczenie w formie amputacji narządów płciowych motywowane religijnie. Spotykana była u kapłanów bogini Kybele, we wczesnym chrześcijaństwie, w sekcie skopców powstałej w XVIII w. w Rosji. W przypadku skopców wyróżnia się typ „małej pieczęci” (usunięcie samych jąder) i typ „WIELKIEJ PIECZĘCI” (usunięcie członka i jąder). U kobiet samookoaleczenie dotyczyło piersi i sromu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Bolszaja Pieczat' IP: *.imio.pw.edu.pl 09.01.04, 11:01 Obawiam się, że nie dostali by poświadczenia MSWiA na narzędzia do wykonaia owej "peczęci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 23:31 to jest szczyt głupoty i arogancji wobec ludzi chorych. zaorać to całe SLD i fundusz, pozdr. RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z polski Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: 65.95.98.* 08.01.04, 23:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSD PRECZ Z POLSKI Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.sympatico.ca 08.01.04, 23:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Pacjenci muszą potwierdzać w NFZ recepty na ś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 23:45 W latach 40-stych sady Polski podziemnej skazywały wrogów narodu na śmierć i wyroki wykonywano. Czy nie należy zrobić powtórki z historii? Jak to robić mogę udzielać porad wiem coś o tym, pamiętam, mimo że jestem już dość stary. stary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: 'Stary' - jak najbardziej i jak najskuteczniej IP: 5.4R1D* / 194.205.246.* 09.01.04, 10:53 Odpowiedz Link Zgłoś