Gość: okay IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 11:49 Tendencja dobra, tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: POPiSowiec CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w dół IP: *.era.pl 20.01.04, 11:52 Zauważcie, że najważniejsze jest aby PO+PiS było większe od SLD+Samoobrona+LPR+PSL. Reszta i tak nie będzie liczona. Na razie POPiS = 42 reszta 44. Brakuje bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okay Juz nie brakuje! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 11:54 Wynik PO przeklada sie na prawie 40% miejsc w sejmnie. Najwiekszy wedlug tej ordynacji otrzymuje premie. A teraz wybory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Juz nie brakuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:05 Gość portalu: okay napisał(a): >.......... A teraz wybory!!! Spoko! Jakie "teraz". Do końca kadencji jeszcze trochę zostało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS Jakie teraz??? za rok najwczesniej... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 12:30 a co do przelicznika, nieco przesadziłes.. razem z PiSuarami nie bedą mieli wiekszosci... brakuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okay Re: Jakie teraz??? za rok najwczesniej... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 12:33 Gość portalu: ZEUS napisał(a): > a co do przelicznika, nieco przesadziłes.. razem z PiSuarami nie bedą mieli > wiekszosci... brakuje.. A masz dokladne dane jak to sie przeklada na mandaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS ok 150 miejsc za takie procenty... a PiS ok 60... IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 12:47 wciąz brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okay Re: ok 150 miejsc za takie procenty... a PiS ok 6 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 12:54 Gość portalu: ZEUS napisał(a): > wciąz brakuje... Jak ten trend sie utrzyma to za miesiac nie bedzie brakowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katon_Starszy ordynacja IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 20.01.04, 14:51 A tak właściwie to jaka ordynacja teraz obowiązuje w Polsce w wyborach do Sejmu? d'Hondta czy St. Leugue czy jak to się tam pisało? :) w każdym razie jeśli d'Hondta to ewentualna koalicja POPiS miałaby te 50 foteli... bo wiadomo, że część głosów się zmarnuje na takie KPEiR , UPR (przy moim całym szacunku dla Korwina-Mikke ) czy inne planktony... a najwięcej tych głosów przejdzie do największej koalicji... jakby UW jeszcze przemogła się i dołączyła do POPiS-u to byłby w ogóle cacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: ordynacja IP: *.acn.pl 20.01.04, 19:35 Zwracam uwage, ze nie tylko PiS i UW(mam nadzieje) ale i PSL jest mozliwym koalicjantem PO. Mysle ,ze nawet pewniejszym bo potrafi sie przystosowac( o ile moga na tym zyskac). Zreszta już widac , ze wychodza ku liberalom. Tak wiec, jezeli nie bedzie katastrofy to powinni spokojnie uzbierac 231 miejsc(oby wiecej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEUS Wszyscy razem??? pro publico bono??? IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 20:27 to nie wrózy nic dobrego, bo w naszej polityce quot homines, tot sententiae... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: ordynacja IP: *.acn.pl 20.01.04, 19:37 Ordynacja d'Hondta. Pytanie tylko,czy (tradycyjnie juz) nie zostanie przed wyborami zmieniona...Zalezy do jakiego poziomy spadnie SLD(i czy spadnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Jakie teraz??? za rok najwczesniej... IP: *.home.cgocable.net 20.01.04, 12:58 To, ze notowania Samoobrony spadaja, jest szczesciem dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Juz nie brakuje! IP: *.nlh.no 20.01.04, 12:45 Narod powoli bo powoli ale madrzeje. Wygra samoobrona- jedyny ratunerk dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Nigdy nie watpilem w narod norweski, 20.01.04, 13:08 gorzej z tamtejsza polonia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 11:58 PiS - owi jest najbliżej do PSL i LPR. Koalicja PO-PiS to będzie takie samo nieporozumienie jak AWS i UW. Abstrakcyjne korzenie sierpniowe. Zobaczycie jeszcze koalicję SLD-PO. Szczęścia ona nie przyniesie, bo szczęścia trzeba szukać w sobie, nie w koalicji, ale byłaby najmniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 12:03 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > PiS - owi jest najbliżej do PSL i LPR. Koalicja PO-PiS to będzie takie samo > nieporozumienie jak AWS i UW. Abstrakcyjne korzenie sierpniowe. > > Zobaczycie jeszcze koalicję SLD-PO. Szczęścia ona nie przyniesie, bo szczęścia > trzeba szukać w sobie, nie w koalicji, ale byłaby najmniejszym złem. Koalicja po-sld nie jest mozliwa. Przypomne tylko, ze caly czas mowiono o koalicji uw-sld i jej nigdy nie bylo. Sprzeciwiala sie temu liberalna czesc uw z Tuskiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 12:10 capri_corn napisał: >......Sprzeciwiala sie temu liberalna czesc uw > z Tuskiem na czele. Tusk zna powiedzenie, zapewne, że tylko krowa nie zmienia poglądów. Więc jest szansa. Niespójna programowo koalicja o minimalnej większości (jaką byłby PO-PiS), to dalszy ciąg chocholego tańca w jakim jesteśmy od parunastu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 12:24 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > capri_corn napisał: > >......Sprzeciwiala sie temu liberalna czesc uw > > z Tuskiem na czele. > > Tusk zna powiedzenie, zapewne, że tylko krowa nie zmienia poglądów. > Więc jest szansa. > Niespójna programowo koalicja o minimalnej większości (jaką byłby PO-PiS), to > dalszy ciąg chocholego tańca w jakim jesteśmy od parunastu lat. Nie ma takiej opcji tak jak i nie ma mozliwosci koalicji po-lpr! A to bedzie i tak nowa jakosc. Nie bedzie juz zwiazkow zawodowych i lpr- owskich talibow, a wiekszosc w koalicji bedzie miala opcja liberalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:27 capri_corn napisał: >...a wiekszosc w koalicji (PO-PiS) bedzie miala opcja liberalna. PiS jest bardzo daleko od liberalizmu!! Dużo dalej niz SLD! Jest ponadto związane z NSZZ Solidarność. Czyż nie Lech Kaczyński był najpoważniejszym kandydatem na Przewodniczącego Solidarności po Wałęsie? Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 15:51 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > capri_corn napisał: > >...a wiekszosc w koalicji (PO-PiS) bedzie miala opcja liberalna. > > PiS jest bardzo daleko od liberalizmu!! Dużo dalej niz SLD! To sa legendy, zarowno o liberalizmie sld jak i etatystycznych sklonnosciach pis. Juz nawet psl przeprosilo sie z "nieludzkim liberalizmem" Jest ponadto > związane z NSZZ Solidarność. Czyż nie Lech Kaczyński był najpoważniejszym > kandydatem na Przewodniczącego Solidarności po Wałęsie? I nim nie zostal. A bylo to kilkanascie lat temu, kiedy prawie wszyscy na prawicy chcieli korzystac z sily S. > Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv Czy to ważne kto pierwszy, oni 20.01.04, 11:57 wszyscy są siebie warci!!! Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
contento Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 11:59 najbardziej stabilne notowania LPR i Samoobrony minimalne wahania praktycznie bez zmian , ciekawi mnie na jakiej grupie są przeprowadzane te badania CBOS-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izydor Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.chello.pl 20.01.04, 12:00 Chętnie oddam glos na PO jak tylko przedstawi swoj program ekonomicznyt, jak na razie belkocąca i machajaca rękami Pani Posel Zyta Gilowska racej odstrasza niż zachęca do PO, pozatym Donald przy niej wygląda jak synek z kompleksem Edypa, niech Pan Tusk nie daje się podporządkować pierwszej Damie PO, bo marnie na tym wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 12:05 Nic nie straciła Unia Pracy. Zaufanie dla Marka Pola jest tak duże, że partii nie zaszkodziło nawet aresztowanie Małachowskiego przez Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdwm A UPR jak nie było, tak nie ma... IP: 81.219.64.* 20.01.04, 12:09 O d**ę potłuc takie sondaże. Czy oni myślą, że w ty kraju nie ma trzeźwo myślących ludzi ? Znam zbyt wiele osób przynajmniej częściowo popierających program UPR (sam nie jestem ani w UPR, ani w KoLibrze, żeby była jasność...), żeby poważnie traktować te manipulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: A UPR jak nie było, tak nie ma... 20.01.04, 12:14 Gość portalu: jdwm napisał(a): > O d**ę potłuc takie sondaże. Czy oni myślą, że w ty kraju nie ma trzeźwo > myślących ludzi ? Znam zbyt wiele osób przynajmniej częściowo popierających > program UPR (sam nie jestem ani w UPR, ani w KoLibrze, żeby była jasność...), > żeby poważnie traktować te manipulacje. Ja też znam ludzi popierających wiele założeń programu UPR, którzy jednakowoż nie chcą głosować na partię kierowaną przez takich ludzi jak obrażającego wszystkich ekscentryka, czy prawie że jawnego antysemitę Michalkiewicza. Niestety, te i podobne elementy mocno zaburzają spójność obrazu tego, co zwykło się uważać się za konserwatywny liberalizm. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdwm Re: A UPR jak nie było, tak nie ma... IP: 81.219.64.* 20.01.04, 13:10 Nie pamiętam, żeby JKM kogoś obraził, wręcz przeciwnie, w swoich artykułach (może nie wszystkich ?) o <i>wszystkich</i> wypowiada się z aż przesadną kurtuazją, wyrażającą się choćby w umieszczaniu przed nazwiskami zwrotów typu "W(ielce). Cz(cigodny).". Imo nie jest to sarkazm, JKM ma zbyt głęboko zakorzeniony zwyczaj nazywania wszystkiego wprost po imieniu... Zresztą zajrzyj na www.nczas.com sam się przekonasz (a najlepiej przeczytaj z raz papierowe wydanie "Najwyższego Czasu", w necie jest tylko parę artykułów...). Michalkiewicza nie można nazwać nawet "prawie" antysemitą (chyba, że operujemy różnymi definicjami antysemityzmu...), w przeciwnym wypadku stwierdzenie "Polacy w USA pracują na czarno" trzeba by nazwać antypolonizmem. O tym, że UPR nie jest antysemicki (tylko antysocjalistyczny, a tak się jakoś złożyło, że wsród Żydów po prostu było sporo socjalistów), świadczą również... Żydzi publikujący w "Najwyższym Czasie", że wspomnę tylko Katawa Zara. > Niestety, te i podobne elementy mocno zaburzają spójność obrazu tego, co > zwykło się uważać się za konserwatywny liberalizm. Heh, no zgodzę się co do tego, że "spójność obrazu" jest zaburzona. Co do tego, że zaburzenie następuje na skutek działań ludzi z tego środowiska - już nie, raczej na skutek tylko pobieżnej znajomości tematu przez większość ludzi, występowaniu pewnych dziwnych stereotypów oraz - nazwijmy to po imieniu - brakiem umiejętności logicznego myślenia w społeczeństwie, którego jeszcze parę lat temu ledwo parę procent miało wyższe wykształcenie... - napiszę <i>cokolwiek</i> nieprzychylnego o <i>jakimkolwiek</i>Żydzie - to jestem antysemitą. Pozdrawiam, jdwm Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: A UPR jak nie było, tak nie ma... 20.01.04, 14:22 Gość portalu: jdwm napisał(a): > Nie pamiętam, żeby JKM kogoś obraził, wręcz przeciwnie, w swoich artykułach > (może nie wszystkich ?) o <i>wszystkich</i> wypowiada się z aż prze > sadną Ja natomiast pamiętam jak nazywał publicznie niektórych polityków łajdakami i to takich, których ja akurat za łajdaków nie uważam - stąd u mnie i u wspomnianych znajomych dysonans poznawczy. > Michalkiewicza nie można nazwać nawet "prawie" antysemitą (chyba, że operujemy > różnymi definicjami antysemityzmu...), w przeciwnym wypadku stwierdzenie "Polac > y > w USA pracują na czarno" trzeba by nazwać antypolonizmem. Być może. Ja nie jestem ani Żydem (ani też żydem) ani też wyborcą UPR-u, ale mimo to rażą mnie określenia w rodzaju "Jerzy Buzek obrzezał się na polityczną poprawność". O tym, że UPR nie jes > t > antysemicki (tylko antysocjalistyczny, a tak się jakoś złożyło, że wsród Żydów > po prostu było sporo socjalistów), świadczą również... Żydzi publikujący w > "Najwyższym Czasie", że wspomnę tylko Katawa Zara. Mogę ci podsunąc jeszcze jeden dowód - chwalony (chyba) przez UPR Milton Friedman też jest Żydem, ale mój tekst nie dotyczył rozważań nad tym, czy UPR jest czy nie jest partią szowinistyczną - to było o wrażeniach wywoływanych przez jego przywódców. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Ile to jest "parę"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:39 Gość portalu: jdwm napisał(a): > ..., którego jeszcze parę > lat temu ledwo parę procent miało wyższe wykształcenie... Janusz Korwin Mikke w swoim felietonie (brydżowym) przed laty zapytywał przewrotnie (opisując rozdanie w którym bohater miał 2 punkty) .."a ile to jest para koni?" Wyraźnie, zapewne podswiadomie, manipulujesz. Dane sprzed kilku lat, które narobiły tyle szumu mówiły o 7-dmiu procentach. 7 to kilka, a nie parę. A dwa dni temu czytałem na tym portalu, że w grupie najmłodszej wiekowo (do 30lat) Polska ma NAJWIĘKSZY, spośród wszystkich krajów Unii i przystępujących do Unii, odsetek ludzi z wykształceniem wyższym. Z moich obserwacji wynika, że najmniej racjonalnie, a najbardziej histerycznie i ideologicznie głosuje właśnie inteligencja. Więc nie tu leży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdwm Re: Ile to jest "parę"? IP: 81.219.64.* 20.01.04, 17:03 > Wyraźnie, zapewne podswiadomie, manipulujesz. Dane sprzed kilku lat, które > narobiły tyle szumu mówiły o 7-dmiu procentach. > 7 to kilka, a nie parę. Miałem na myśli jeszcze mniejszą liczbę - ale najwyraźniej wynik o którym myślałem pochodził z jakichś jeszcze wcześniejszych badań, albo po prostu coś źle zapamiętałem... W każdym razie w kwestii liczb polemiki nie podejmuję. A jeżeli poczułeś próbę manipulacji, zdecydowanie nie było to moim zamiarem. > Z moich obserwacji wynika, że najmniej racjonalnie, a najbardziej histerycznie > i ideologicznie głosuje właśnie inteligencja. Ale przynajmniej decyzję jak zagłosować podejmują sami, nawet jeśli to zupełnie nieracjonalna decyzja... Nie tak jak ludzie po podstawówkach czy zawodówkach, którzy głosują jak im proboszcz/sołtys/ktoś_tam_jeszcze kazał. > Więc nie tu leży problem. Zgodzisz się zapewne, że każdy kolejny poziom wykształcenia pomaga wyrobić sobie opinie na niektóre tematy. A że umiejętność samodzielnego logicznego myślenia nie zawsze idzie w parze z formalnym wykształceniem, to moim zdaniem zupełnie inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmul Re: A UPR jak nie było, tak nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:40 klepie ayran: >czy prawie że jawnego antysemitę Michalkiewicza. Uś, aj waj, prawie, ze jawny antysemitnik? A czy ty nie jestes przypadkiem prawie ze calkiem pozbawiony pisiorka? Ja sze ciebie tak pytam, nu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmul Re: A UPR jak nie było, tak nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 15:56 a przepraszam, znowu mię się dowcip nie udał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czernecki Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.NYU.FLORENCE.IT 20.01.04, 12:16 wydaje się że spoleczenstwo mądrzeje, aby tak dalej. PO 50%, Samoobrona 3%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxio Oby tak dalej: PO w górę, Samoobrona w dol IP: *.cec.eu.int 20.01.04, 12:16 TO bedzie lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: met07 PO = SLD-bis bedzie ROTACJA KOMUCHOW ?????? IP: *.thedesignfactory.co.uk 20.01.04, 12:34 Z deszczu pod rynne. PO w duzej czesci to poskomunisci i im podobni prl-wscy karierowicze, ktorzy dorobili sie na tzw. prywatyzacji majatku narodowego a teraz pchaja sie do zloba. Rodzynek Rokita to jaskolka, ktora nie wrozy wiosny ! Olechowski jako minister spr. zagranicznych to katastrofa dla polskiej racji stanu i rozbior Polski. met07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: PO = SLD-bis bedzie ROTACJA KOMUCHOW ? IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 20.01.04, 15:10 Wracaj na baobab pustostanie umysłowy... > Olechowski jako minister spr. zagranicznych to > katastrofa dla polskiej racji stanu i rozbior Polski. toś przywalił... Mozg Ci się nie przepalił przy tak "inteligentnych" uwagach...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: PO = SLD-bis bedzie ROTACJA KOMUCHOW ? IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 16:36 po to partia zloba ich program to typowy boszewizm czyli my gora reszta do piachu przykladem sa dzialania w sprawie NFZ poslanki radziszewskiej co to sie poplakala w uni wolnosci w lodzi ze musi jezdzic tramwajem gdy szef jezdzi mercedesem brak jakiegokolwiek programu co zrobic z opieka medyczna i za jakie pieniadze CALA AFERA Z nfz skonczy sie skokiem na kase obywateli aby starczylo na leczenie VIP-ow tuskow radziszewskie i jej meza -jej bylego asystenta spolecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac mam nadzieje IP: 213.17.204.* 20.01.04, 12:36 Mam nadzieje, ze SLD bedzie dalej spadalo. Mam nadzieje, ze PO finiszujac w polowie dystansu dostanie zadyszki. Narazie dostaja fory za mile slówka Pana Jana (wielce szanowna pani), za mily usmiech i ladna fryzurke Pani Marii i za diabelskie sztuczki (glównie w Komisji Sledczej) diabla Rokity. Czyli Jan Maria i Rokita ciagna PO. A W WYBORACH LPR, PIS, PSL (po remoncie), no moze jeszcze UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.nlh.no 20.01.04, 12:48 Wybory wygra Samoobrona. Nagonka fzafajdancow na Samoobrone skonczy sie dla zafajdancow baardzo zle. Narod powoli ale madrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kąślik Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.europe.hp.net 20.01.04, 13:06 Ciekawe kiedy te 10% naszego społeczeństwa zrozumie, że jedynym celem Leppera jest realizacja jego chorych ambicji. Ten dyktator u władzy, to czterocyfrowa inflacja, korupcja jakiej nikt sobie nie moze wyobrazić. Polski nie stać na zaspakajanie ambicji rządzenia zarozumiałych nieuków, obiecujących łatwowiernym wyborcom gruszki na wierzbie. Taka jest niestety prawda o Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 13:11 Gość portalu: LS napisał(a): > Wybory wygra Samoobrona. Nagonka fzafajdancow na Samoobrone skonczy sie dla > zafajdancow baardzo zle. Narod powoli ale madrzeje. Tak, i pani minister spraw zagranicznych bedzie jezdzila do pana Kofana Anana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova Precz z SLD i Samoobrona! IP: 161.52.159.* 20.01.04, 14:30 JA ZAGLOSUJE NA PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.bg.us.edu.pl 20.01.04, 14:42 Jasne ze dobra ale gdzieś brakuje mi tu Unii Wolności z jej etosem Inteligenckim.Jednak PO to nie to samo.Niby teraz najlepsza alternatywa a jednak bardziej karierowicze niż opowiedzialni politycy trzymający się swych poglądów.Zlepek uciekinierów z tonącego lotniskowca poprzedniej kadencji budzi pewien delikatny ale jednak niesmak Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn "Odpowiedzialnym politykom " 20.01.04, 14:54 autobus historii odjechal juz ponad 2 lata temu. A wedlug ciebie zdaje sie Rokita czy Tusk byli odpowiedzialnymi politykami kiedy byli w UW. Z chwila przejscia do PO takimi przestali byc?:) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia HURAAAAAAAA !!! Górą nasi! 20.01.04, 15:23 To już 12% różnicy! Doskonale. Miller jak tam Twój honor? Buzek Cię nie straszy po nocach? Odpowiedz Link Zgłoś
tow.miller Re: HURAAAAAAAA !!! Górą nasi! 20.01.04, 15:40 basia.basia napisała: > To już 12% różnicy! Doskonale. > > Miller jak tam Twój honor? > Buzek Cię nie straszy po nocach? Pani Barbaro, Prof. Buzek? Gdzie tam, piekny Maryjan sni mi sie codziennie! Ps. A co to jest honor? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: HURAAAAAAAA !!! Górą nasi! 20.01.04, 16:11 tow.miller napisał: > > basia.basia napisała: > > > To już 12% różnicy! Doskonale. > > > > Miller jak tam Twój honor? > > Buzek Cię nie straszy po nocach? > > Pani Barbaro, > Prof. Buzek? Gdzie tam, piekny Maryjan sni mi sie codziennie! O! To jakieś odczynianie uroków trzeba robić. A może by pan do łóżka brał ten osinowy kołek, co to pan wie? > Ps. A co to jest honor? Przepraszam bardzo ale z tego co widzę, to pański umysł nie jest w stanie tego ogarnąć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Jacy Wy, tacy "wasi", proszę Basi... IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 20.01.04, 15:47 "Poznacie ich PO ich owocach" (Mt 7,16) Odpowiedz Link Zgłoś
capri_corn Re: Jacy Wy, tacy "wasi", proszę Basi... 20.01.04, 15:54 Gość portalu: Kajetan napisał(a): > "Poznacie ich PO ich owocach" (Mt 7,16) Wiemy, wiemy, panie Kajetanie! Owoce Rydzyka sa najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re:przynajmniej jakies sa, w PO gruszki na wierzbi IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 16:40 a Odpowiedz Link Zgłoś
tow.miller Re:przynajmniej jakies sa, w PO gruszki na wierzb 20.01.04, 16:43 O to dobre pytanie! Oni nawet gruszek na wierzbie nie potrafia wyhodowac! Nie tak jak ja! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w 20.01.04, 16:42 w RMF wyczytałam też taką rzecz: "Według CBOS, od grudnia zmalał z 26 do 21 procent odsetek osób niezdecydowanych, na którą partię oddać swój głos." To też bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: UPR? IP: *.wsap.szczecin.pl 20.01.04, 16:54 A gdzie jest UPR? Cy aby ta próba jest reprezentatywna, jeśli UPR nie ma nawet 1 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okay Re: UPR? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.01.04, 16:57 Gość portalu: Tom napisał(a): > A gdzie jest UPR? Cy aby ta próba jest reprezentatywna, jeśli UPR nie ma nawet > 1 %? Czy to jest pytanie retoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdwm Re: UPR? IP: 81.219.64.* 20.01.04, 17:36 UPR ? W sondażu, którego wyniki publikuje Wybiórcza ? Żarty się Toma trzymają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okay A co do tego ma wybiorcza? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 21.01.04, 10:40 Ktora dzisiaj zreszta porownuje wyniki badan trzech pracowni. W zadnej z nich UPR nie osiagnal 1%. UPR istnieje wirtualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.wsap.szczecin.pl 20.01.04, 16:55 A gdzie jest UPR? Cy aby ta próba jest reprezentatywna, jeśli UPR nie ma nawet 1 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar(l) Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:32 a dalczego tepsa okrada abonentów? Tolerowanie zachowań, gdzie tepsa podpisuje umowy, potem nalicza wyższy abonament niż wyn ika z umowy i twierdzi, że to błędy formalne, ale pieniędzy nie zwraca. to dopiero robi atmosferę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~5~ Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.188.155.12.cable.almd.cablerocket.net 20.01.04, 18:38 "Dobre drzewo rodzi dobre owoce" itd. Najlepsze dla Polski programy, najpiekniejsze chasla NIGDY nie beda zrealizowane przez zlych ludzi i nawet gdybyscie przez tysiac lat wybierali tych samych i podobnych zlych ludzi NIc dobrego w Polsce nie "urosnie". Ale przed Bogiem to odpowiadac bedziecie za te miliony ludzi bez pracy ,glodnych, bezdomnych, bo tlumaczyc sie nie bedziecie mogli, ze nie wiedzieliscie na kogo glosujecie. Teraz jest najwazniejsze pytanie: co dobrego uczyniles/as w obronie Polski i Polakow przed antypolonizmem? I zaczynaj MYSLEC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.gl.digi.pl 20.01.04, 18:51 Na przykład bohatersko wyjechałem/łam z Polski tak jak ~5~ by stamtąd nawracać maluczkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cam Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 20:38 PO w górę? Spytajcie w czyich sondażach. Przecież to są przechrzty po skompromitowanym AWSie - jeszcze parę lat temu mieliście serdecznie dość głupich i skorumpowanych AWSiaków, teraz gdy LSD przyćmił ich wyczyny, nikt już nie pamięta KTO nam zafundował takie bezrobocie? OBUDŹCIE SIĘ! To te same pyski od nastu lat! Mają na sumieniu więcej przekręconych budżetowych pieniędzy niż reszta (choć tutaj PSL niedościgłym mistrzem). A tak OT, póty Polska nie jest dla mnie państwem prawa, póki niejaki Balazs nie zamieszka w głębokich lochach na dłuuugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typor Re:Niedlugo bedzie zero dla Millera!!! IP: *.proxy.aol.com 20.01.04, 20:58 "Jak jabym mial takie notowania to dawno bym odszedl"tak mowil Miller do Buzka!!! No Miller masz jeszcze gorsze notowania,wiec badz mezczyzna i odejdz,na to czeka caly narod!!!Pokaz ze masz honor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: CBOS: PO w górę, SLD bez zmian, Samoobrona w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 22:41 A może podaliby jaki procent powiedział, że na te partie w ogóle nie zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś