Dodaj do ulubionych

Aleksander Małachowski nie żyje

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 00:41
['] Szkoda człowieka...

do redaktorów:
[brawo za konsekwentną cenzure]
Obserwuj wątek
    • Gość: rok_smierci Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 00:41
      ['] ['] ['] R.I.P.
      • Gość: maros Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:12
        pitu, pitu, pitu...
        • Gość: mk zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: *.twcny.rr.com 27.01.04, 01:40
          • Gość: henryk_1937 Re: zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: 81.212.253.* 27.01.04, 08:31
            Jak zwykle prawicowo,antysemicko,klerykana reakcja
            prawdziwego "patrioty"polskiego
            • Gość: toudi [...] IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.* 27.01.04, 09:10
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: DeskJET Re: rusofil i komunista? IP: *.tulane.edu 27.01.04, 09:53
                Oczywiscie... i to wlasnie NKWD go kiedys
                "nauczylo" milosci do Rosji!!!

p.S. Niektore glosy na tym forum sa chyba
                wytworem Ligi Rodzin Polskich, czy
                jakiegos podobnego im plujacego
                wokolo zolcia potworka...
              • Gość: motyla noga [...] IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 27.01.04, 10:50
                • Gość: arek Re: rusofil i komunista IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 27.01.04, 11:20
                  Ach, skąd aż tyle tej lewicowej tolerancji! Polecam biografię denata w któryms
                  z numerów Nowego Państwa (jest w necie), gazety bynajmniej nie związanej z LPR.
            • Gość: dobry człowiek Re : mk , co będzie jak umrze papież ? poczekamy IP: *.comnet.krakow.pl 27.01.04, 13:05
              tak,tak robotnicy z 'Solidarności' to byli prawdziwi prawicowcy walczacy o
              kapitalizm.
            • Gość: cd34svr5v Re: zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 21:24
              Gość portalu: henryk_1937 napisał(a):

> Jak zwykle prawicowo,antysemicko,klerykana reakcja
              > prawdziwego "patrioty"polskiego

Jak zwykle odzew zmanierowanego czerwonego przygłupa. Na drzewo, parchu.
              Prostować banany.

• Gość: bust Re: zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.01.04, 09:44
            Ech - to jakby głos Wrzodaka.
          • Gość: Jaro Re: zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 27.01.04, 10:07
            Uszanuj wielkiego człowieka, któremu nawet nie dorastasz do pięt, prawicowy
            karzełku.
          • Gość: makjuz Re: zdrajca "Solidarnosci", lewicowiec )-: IP: *.cs.bialystok.pl / *.cs.bialystok.pl 27.01.04, 11:09
            Hmmm... Posłuchaj psycholu: "Zadaniem publicysty jest głosić to , do czego
            doszło jego rozumowanie;zadaniem publicysty jest niezależnie od tego,czy owo
            rozumowanie jest czy nie jest w smak władzy, Kościołowi,masie
            społeczeństwu ,narodowi,opinii publicznej,trwać przy swoim w tym
            przekonaniu,że udziela rady lub przestrogi słusznej,choć komu niemiłej.Zadaniem
            publicysty jest jeszcze głosić to do kónca.Mimo i wbrew innym...(...),musi
            powtarzać do końca,nawet gdy jest coraz gorzej,nawet wtedy, gdy go nie
            słuchają,właśnie wtedy,gdy go nie słuchają (...)". Wiesz ,kiedy to napisał? Nie
            bo skąd prymityw, którego wodzem był analfabeta, miałby wiedzieć. Napisał to w
            marcu 1966r a wydał w Iliadzie Półinteligentów w 1972 r (str. 140 połowa
            pierwszego akapitu w felietonie o Pruszyńskim pt. Umiał myśleć prawdę). Był to
            człowiek wierny swoim przekonaniom do ostatnich chwil swojego bogatego życia.
            Znowu te kruki, wrony,padalce i całe to tałatajstwo z lewa, prawa, ze środka
            będzie bezkarnie mamić maluczkich.
          • Gość: Kazik ['] Związki zawodowe sa z definicji lewicowe... IP: 212.33.88.* 27.01.04, 11:40
            ... bo ich zadaniem jest walka o prawa pracownicze.

PS. Choc za Panem Malachowskim nigdy nie przepadalem, to potrafie uszanowac
            Jego samego jako człowieka.

Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie
            A światłość wiekuista niechaj mu świeci.
            Amen
      • Gość: pwl Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.acn.waw.pl 27.01.04, 01:53
        Szkoda... umarł jeden z nielicznych prawdziwych autorytetów na polskiej scenie
        politycznej...
        • Gość: grzesiuk Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 18:30
          to nie nie wiedziałem, że tak łatwo w polsce zostać autorytetem.
          drogi pwl-u, od czego to autorytetem był zmarły? ja zapamiętałem go jako
          człowieka alergicznie reagującego na jakąkolwiek krytykę jego poglądów. jego
          nienawiść do wszelkiej prawicowości była tym trudniejsza do zrozumienia, że
          zdaje się był jakimś tam arystokratą, czy innym błękitnokrwistym.
          był wyśmienitym demagogiem. gdy fakty i zdrowy rozsądek były przeciwko niemu,
          tym gorzej dla faktów i zdrowego rozsądku. płakać po nim nie będę, choć zawsze
          można spytać "dlaczego nie jaskiernia" ????
    • Gość: Dares WIELKA STRATA IP: *.sylaba.tpnet.pl 27.01.04, 00:42
      Zmarł wspaniały człowiek, którego zawsze podziwiałem...
    • Gość: działkowiczka kondolencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:42
      Składam wyrazy współczucia bratu Pana Małachowskiego, księdzu który mieszka w
      fundacji pomocy biednym dzieciom
    • anpio Aleksander Małachowski nie żyje 27.01.04, 00:42
      Codziennie ktos nas opuszcza, nie zawsze jest on dla nas wazy, nie zawsze
      wiemy kim był i jak zył, ale w człowieku, który czuje kazda smierc
      pozostawia zal. Wiec docenmy czas, ktory mamy tutaj i przezyjmy swoje zycie
      godnie.
      • Gość: myszka ...i przypomnijmy sobie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:40
        jak działał słynny urząd przy ulicy Mysiej w Warszawie...
        non omnis moriar...;-)
      • Gość: ukk98 Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 02:06
        [*]
    • Gość: Adic Odszedl welki, wspanialy Czlowiek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:44
      Odszedl welki, wspanialy Czlowiek, jeden z najmadrzejszych w tym kraju. Chwala
      Mu i szacunek. Niewiele moge zrobic, poza oddaniem Mu czci na tym forum. Jesli
      to przeczytacie, prosze, zastanowcie sie choc przez chwile... Oto zakonczyl sie
      pewien rozdzial: kultury politycznej, troski o Polske. Bedzie Go brakowalo
      wszystkim myslacym obywatelom...
      • Gość: bordo Re: Odszedl welki, wspanialy Czlowiek... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:07
        pitu, pitu, pitu...
      • Gość: Aśka Re: Odszedl welki, wspanialy Czlowiek... IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.04, 14:50
        "Przegląd" zaczynałam czytać od Jego felietonu. Dzięki Niemu uczyłam się
        patrzeć na świat i ludzi, na politykę i rozumieć. Dzięki Jego doswiadczeniu,
        Jego przemyśleniom mogłam wzbogacac moja wiedzę o świecie. To wielki mistrz,
        autorytet. Jest mi smutno, że odszedł. Cześć Jego pamięci.
        • Gość: henryk_1937 Re: Odszedl welki, wspanialy Czlowiek... IP: *.dial-in.ttnet.net.tr 02.02.04, 13:29
          Chcialem napisac Panie Asko, ze zaczynalem czytac "Przeglad" od jego feljetonu
          w kazdym z nich widac bylo troske o Polske.
          A te opinie prawicowych klerykalow nie maja zadnego znaczenia, bo w koncu
          sami zrozumieja ze bladzili
          z powazaniem
      • Gość: co ty pleciesz adi adic, pleciuga z ciebie straszna.. IP: *.torun.mm.pl 29.01.04, 00:35
        jego kulturę polityczna pożna zweryfikować w protokołach posiedzeń sejmu a
        szczególnie komisji etyki poselskiej
    • Gość: opel13 Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:45
      Odszedł wielki POLAK
    • Gość: gott Odszedl kolejny autorytet... IP: *.crowley.pl 27.01.04, 00:47
      Odszedl kolejny autorytet
      • Gość: atos [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:15
      • Gość: do gotta Re: Odszedl kolejny autorytet... IP: 195.116.149.* 27.01.04, 13:12
        a...co?nie naduzywaj tego slowa please!o umarlych tylko dobrze reszta wiec
        będzie milczeniem...
    • Gość: maruda Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.gdynia.mm.pl 27.01.04, 00:48
      Będzie nam Ciebie brakować, panie Aleksandrze.

• Gość: Jagnieszka De mortui IP: *.acn.pl 27.01.04, 00:50
      nil nisi bene...
    • magdatoja1 Re: Aleksander Małachowski nie żyje 27.01.04, 00:50
      Ciężko to komentować, kolejna śmierć w tym roku. Aleksander Małachowski to
      jedna z tych bezwarnych, ale wartościowych postaci polskiej sceny politycznej.
      Podobało mi się w Nim to, że rzeczy potrafił nazywać po imieniu, członka LPR
      potrafił z trybuny nazwać nacjonalistą a Lepperowi powiedzieć, że ma zapędy
      hitlerowskie... Podziwiam Go za taką odwagę

Pokój Jego duszy
      • Gość: Xionc Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: 213.77.7.* 27.01.04, 10:00
        Jakiej duszy? Przecież on byl ateistą...

Bardziej by pasowało - "niech robaki będą dla niego delikatne"
    • Gość: Darek 80 lat, piękny wiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:51
      • Gość: rzi Re: 80 lat, piękny wiek -POGADAMY JAK BEDZIESZ MIA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.04, 01:31
        • Gość: rzizi POGADAMY JAK BEDZIESZ MIAL 79 LAT IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.04, 01:32
    • Gość: www Niech odpoczywa w Pokoju z Toba Panem IP: *.crowley.pl 27.01.04, 00:52
      Wieczne odpoczywanie racz mu dac Panie...
    • Gość: zażenowany Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.chello.pl 27.01.04, 00:54
      Co to za kretynskie teksty, że umarl najwybitniejszy Polak?
      Zawsze mnie żenują te dziesiatki totalnie przesadzonych i podnioslych tekstow,
      wyglaszanych w dodatku w wiekszosci przez ludzi, ktorzy nawet nie wiedza, o kim
      pisza.
      I to ekshibicjonistyczne "zapalmy swieczke", "czesc jego pamieci", "wieczne
      odpoczywanie", "swiec Panie nad jego duszą", "bedzie nam go brakowalo".
      Umarl czlowiek, taka kolej rzeczy, trzeba uszanowac jego pamiec ale po cholere
      te wszystkie patetyczne teksty??? Co takiego wybitnego zrobil ten niby
      najwybitniejszy Polak???
      • Gość: JAP Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.souyaku.taihoyakuhin.jp / 210.158.206.* 27.01.04, 02:21
        Pomijajac opcje polityczna, ktora reprezentowal, to ten czlowiek wniosl a
        przynajmniej probowal wniesc odrobine kultury do naszego szarego zycia.
        Przynajmniej ja tak Go pamietam jeszcze gdy bylem w Polsce, prawie 2o lat temu.
        Wydaje mi sie, ze osoby w ten czy w inny sposob zegnajace Go, wyrazaja tez
        swoja tesknote za epoka, kiedy kultura bycia i obycia miala kolosalne
        znaczenie. To pozwalalo na odpor wszelkiemu chamstwu i trwanie przy nadziei, ze
        pewnego dnia bedziemy na tyle silni aby tego chamstwa sie pozbyc. Chyba sie nie
        pomylismy.
        Pozdrawiam
        JAP
      • Gość: Aska Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.04, 15:00
        Do zażenowanego,
        panie, dobrze,ze chociaż tak się nazwałeś, ale jestem pewna,że nie wiesz co
        słowo "zażenowanie" znaczy. Nie powinieneś w ogole zabierac głosu, jeśli nie
        wiesz, kim był Aleksander Małachowski. Zacznij się edukować. Wiedza to potęga!
    • Gość: Przemas Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.82-201-80.adsl.skynet.be 27.01.04, 00:55
      Odszedł jeden z niewielu porządnych i prawych ludzi polskiej polityki.
      Cześć jego pamięci.
    • Gość: bart.kacper Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.net / *.pl 27.01.04, 00:57
      Pan Marszałek Aleksander Małachowski na zawsze pozostanie w moim sercu. Był
      przede wszystkim człowiekiem...człowiekiem przez duże C.
    • Gość: Quikhax Bardzo, bardzo przykra wiadomosc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 00:59
      Smutnie sie ten rok zaczyna :(
    • Gość: rafal Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.chello.pl 27.01.04, 01:11
      Wielka strata !

bramo moderatorze,
      wlasnie odpisywalem jakiemus balwanowi, ale nie moglem wyslac bo juz zescie go
      wycieli ;-)
      • Gość: Reader Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 01:13
        Moderator dzisiaj nerwowy oj nerwowy.....
      • Gość: KAROL NAJWYBITNIEJSZY POLAK IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.01.04, 01:15
        CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI
        Dziękuje bardzo redakcji za wykasowanie "kogoś"
        • Gość: portos [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:18
        • Gość: polonus [...] IP: *.rasserver.net 27.01.04, 05:18
      • Gość: demokrata Ja tez odpisywałem... IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.04, 01:17
        temu Kowalskiemu - jak widać, "prawdziwemu Polakowi-patriocie", przeciwnikowi
        bezbożnej Unii Pracy. Rzygac się chce.

Cześć pamięci Aleksandra Małachowskiego - jednego z niewielu uczciwych ludzi w
        tym Sejmie!
        • Gość: aramis [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:19
          • Gość: Asa Re: Ja tez odpisywałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:11
            Ty aramis, wogóle nie rozumiesz co to życie i śmierć. Nie szanujesz życia,
            szybko je stracisz. Już teraz zacznij sie bać.
          • Gość: Jotul Re: Ja tez odpisywałem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:14
            Ty spróbuj dozyć połowy jego wieku, tak uczciwie i szlachetnie yraktując
            innych.
    • Gość: tom Zapamiętajmy Go z lat 90-tych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 01:17
      wyważonego, rozsądnego... o ostatnich latach nie pamiętajmy.

Jeszcze styczeń się nie skończył, a tu już tyle osób odchodzi... proferos
      Trzeciakowski, Góralska, Niemen, Ambroziak, Małachowski... Cześć Ich Pamięci!
      • Gość: 3nfr8vj [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 03:48
        • Gość: Asa Re: CENZURA NA FORUM ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 09:29
          Takie są zasady Forum. Nie przeczytało się! To wynocha
      • Gość: TK Re: Zapamiętajmy Go z lat 90-tych... IP: *.satra.pl 27.01.04, 13:26
        Właśnie. Za dużo wartościowych ludzi odchodzi z niezwykłego pokolenia tych co
        pamiętają Polski Lwów i Wilno, wojnę, Stalinizm...
        Przecież tak niedawno umarli również Grudziński, Zofia Hertz, Kisiel, Waldorf,
        Turowicz, Giedrojć... i wielu innych ważnych ludzi!
        Aż boję się bo wiem że w nie tak dalekiej przyszłości, nieuchronnie odejdzie
        Karol Wojtyła, wielki Miłosz (który już po 90-ce!), Kołakowski, a potem pewnie
        również i Lem, i Różewicz, i Mazowiecki, i ks. Twardowski i parę osób jeszcze
        A ja nie chcę...
        Kto zostanie?
        Kuba Wojewódzki? Świetlicki? Roman Giertych? Kinga Dunin?
        Dzięki!
    • Gość: Emily ZMARL WIELKI CZLOWIEK IP: *.dc.dc.cox.net 27.01.04, 01:19
      Czesc jego pamieci!
    • Gość: michnik du...a nie panicz IP: *.proxy.aol.com 27.01.04, 01:21
      adasiu ukroc cenzure
      • Gość: michnik wielki zarlok! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.04, 01:29
        kiedys siedzialem obok niego podczas hitelowego sniadania przy stoliku. i
        zapamietam go do konca (mojego) zycia, bo nigdy wczseniej jeszce nie widzialem,
        zeby jeden czlowiek mogl tyle zjesc. praktycznie cala mise konfitur z jagod
        przeznaczona dla 50-ciu gosiu wsunal sam osobiscie. nie liczac tego co zjadl
        wczesniej.

niezapomniane rowniez jego peany na czesc bialoruskiego dyktatora lukaszenki.
        m. nalezal, pod konec zycia, do szerokiego grona swirow w polskiej polityce
        obok takich pstaci jak korwin-mikke, lepper czy tyminski
    • Gość: marek_kiom. Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.bchsia.telus.net 27.01.04, 01:27
      czy obrazliwe slowa o tym WIELKIM CZLOWIEKU nie napisal
      przypadkiem "solidarnosciowiec" przez male sss i prawdziwy katolik?tylko
      tacy zieja nienawiscia do MADRYCH, UCZCIWYCH RZETELNYCH OBYWATELI .PANIE
      ALEKSANDRZE z PANA odejsciem umiera nadzieja na godny sejm, na politykow z
      klasa, na normalnosc. Chylimy czola,.....".....tym co sluza
      ojczyznie ....otwarta droga do nieba "( -)
      • Gość: NIKTTTTTTT Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 04:21

Nie żartuj sobie.....
    • Gość: Nick SMUTEK!!!!!! IP: *.essex.ac.uk 27.01.04, 01:27
      Panie Aleksandrze na zawsze pozostanie pan w naszych sercach i umyslach.
      Zawsze byl pan czlowiekiem ktorego szanowalem i cenilem. Powiem szczerze
      odszedl jeden z najwiekszych politykow polskiej lewicy!!! Myslami zawsze z
      panem!!!
      • Gość: konstancja I NOSTALGIA... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:31
    • Gość: egfsdfssdf Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.04, 01:35
      > do redaktorów:
      > [brawo za konsekwentną cenzure]

Brawa dla twoich szarych komórek. Dla wszystkich trzech na krzyż.
      • Gość: Reader Re: Aleksander Małachowski nie żyje IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 01:41
        Nie pisz łaskawco, jeśli nie wiesz o co chodzi.
        Pierwotny tekst o śmierci A.M. był dość poważnie
        zniekształcony a wszystkie krytyczne uwagi na
        forum zastały wycięte...
    • Gość: Patton Niewiarygodne ! To bardzo smutna wiadomosc!!! IP: *.proxy.aol.com 27.01.04, 01:36
      Wielki i wspanialy czlowiek, pelen niezwyklego majestatu i tak wierny swoim
      pogladom. Mowil ostatnio publicznie, ze niedlugo umrze, ale wszyscy traktowali
      to jako megalomanie. Wielki arystokrata o skromnym sposobie zycia.
      Poznalem go w 1992 roku jak byl nauczycielem wiedzy o spoleczenstwie w Liceum
      im. Batorego w Warszawie. Zdumiewal swoja niezaleznoscia czesto niepopularnych
      pogladow. Nie moglem sie nadziwic, ze marszalek senior Sejmu RP, oczlowiek
      ogromnej, wrecz rycerskiej postury jezdzil fiatem 126p. Zal mi go bylo, kiedy
      swolocz od Kaczorow z PC pobila go na ulicy, kiedy stanal w obronie prezydenta
      Walesy i nie chcial dopuscic do zapalenia kukly glowy panstwa. Nie zalil sie,
      ze przez lata opiekowal sie bardzo chora zona.
      Zawsze mialem cicha nadzieje, ze wystartuje w wyborach prezydenckich. Jaki
      bylby to kontrast do tych wszystkich miernot garnacych sie do Palacu
      Namiestnikowskiego. Ogromna strata. Moje najglebsze wyrazy wspolczucia dla
      rodziny Pana Marszalka!
      • Gość: pyton Re: Niewiarygodne ! To bardzo smutna wiadomosc!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 01:43
        Zaiste, to niewiarygodne, zważywszy na młody wiek denata...
      • Gość: marek_kiom Re: Niewiarygodne ! To bardzo smutna wiadomosc!!! IP: *.bchsia.telus.net 27.01.04, 01:48
        dziekuje ci za twoja wypowiedz ,czytasz zapewne tak ,jak ja te uragajace
        normalnym ludziom wypowiedzi, dlaczego te "moralne "wampiry nie znajace ani
        historii ani podstawowych zasad wychowania zabieraja glos ?ciszej nad ta
        trumna ,uszanujcie siebie ,jak nie potraficie uszanowac pamieci drugiego
        czlowieka . NON OMNIS MORIAL !!!!!!!PANIE ALEKSANDRZE !!!!"ROZMOWY NOCA " z
        PANIA HALINA pozwolily mi przetrwac niejedna trudna chwile .dziekuje
        PANU .!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka