Gość: Rywin IP: *.niva.no 03.02.04, 10:54 Bylem wczoraj nachlany i mam kaca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Sulik zeznaje na procesie Rywina 03.02.04, 13:10 Biedna pani prokurator, taki ładny akt oskarżenia Kapusta nasmarował ale niestety świadkowie się coś do niego dopasować nie chcą i powtarzają, że Rywin nie był sam. Zastanawia mnie ta zgodność prokuratora i obrony co do wezwania GTW, czyżby wprowadzali plan B i rzucali do kontrataku świadków, którzy potwierdzą, że nie stali za Rywinem i tym samym pomogą obronić łagodniejszy akt oskarżenia? Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Sulik zeznaje na procesie Rywina 03.02.04, 13:17 Jasne, że tak- przyjdzie Czarzasty, Jakubowska, Nikolski i Kwiatkowski, powiedzą, że nigdzie Rywina nie wysyłali i Kwiatkowska orzeknie, że oni Rywina nie wysłali; no przecież tak zeznali, więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sulik zeznaje na procesie Rywina 03.02.04, 13:21 strajker napisał: > Jasne, że tak- przyjdzie Czarzasty, Jakubowska, Nikolski i Kwiatkowski, > powiedzą, że nigdzie Rywina nie wysyłali i Kwiatkowska orzeknie, że oni Rywina > nie wysłali; no przecież tak zeznali, więc o co chodzi? Prokurator Kwiatkowska szybko się uczy. Zrobi tak jak Borowski w przypadku Sobotki, spojrzy głęboko w oczy i spyta, Czarzasty odpowie "nie sysłałem Rywina i jestem z tego dumny" i będzie po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg w krzyżowym ogniu pytań IP: *.b.dial.de.ignite.net 03.02.04, 13:25 strajker napisał: > Jasne, że tak- przyjdzie Czarzasty, Jakubowska, Nikolski i Kwiatkowski, > powiedzą, że nigdzie Rywina nie wysyłali i Kwiatkowska orzeknie, że oni Rywina > nie wysłali; no przecież tak zeznali, więc o co chodzi? Ale kto wie, może w krzyżowym ogniu pytań zmienią zdanie? Tak jak Sulik, który "sam był wówczas przekonany, że cała sprawa to prowokacja mająca skompromitować Agorę, a być może także i Kwiatkowskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: w krzyżowym ogniu pytań 03.02.04, 13:35 Gość portalu: wartburg napisał(a): > strajker napisał: > > > Jasne, że tak- przyjdzie Czarzasty, Jakubowska, Nikolski i Kwiatkowski, > > powiedzą, że nigdzie Rywina nie wysyłali i Kwiatkowska orzeknie, że oni > Rywina > > nie wysłali; no przecież tak zeznali, więc o co chodzi? > > > Ale kto wie, może w krzyżowym ogniu pytań zmienią zdanie? W krzyżowym ogniu pytań prokurator Kwiatkowskiej i obrońców Rywina? Myślisz, że w tym procesie prokuratura i obrona mają sprzeczne interesy? Bo ja się obawiam, że obie strony już wiedzą, że jedyne co mogą ugrać to wyrok w zawiasach za płatną protekcję i będą ręka w rękę iść w tym kierunku. Obrona wie, że na uniewinnienie są małe szanse, a prokurator obawia się kompromitacji związanej z ewentualną koniecznością zmiany kwalifikacji. Skąd tu wykrzesać ogień do tego krzyża? > Tak jak Sulik, który "sam był wówczas przekonany, że cała sprawa to prowokacja > mająca skompromitować Agorę, a być może także i Kwiatkowskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg gorzka ironia IP: *.b.dial.de.ignite.net 03.02.04, 13:53 kataryna.kataryna napisała: > W krzyżowym ogniu pytań prokurator Kwiatkowskiej i obrońców Rywina? Myślisz, że > > w tym procesie prokuratura i obrona mają sprzeczne interesy? Bo ja się obawiam, > > że obie strony już wiedzą, że jedyne co mogą ugrać to wyrok w zawiasach za > płatną protekcję i będą ręka w rękę iść w tym kierunku. Obrona wie, że na > uniewinnienie są małe szanse, a prokurator obawia się kompromitacji związanej z > > ewentualną koniecznością zmiany kwalifikacji. Skąd tu wykrzesać ogień do tego > krzyża? Kasiu... to była tylko ironia:) Choć nie powiem, dużo bym dał, żeby Kwiatkowski, Czarzasty i Jakubowska w taki "kreuzfeuer" się dostali. Była to więc z mojej strony bardzo przesiąknięta goryczą ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej z warszawy Re: Sulik zeznaje na procesie Rywina IP: 195.94.222.* 03.02.04, 13:42 Sulika do Agory wyslal Kwiatkowski. Chodzilo o sprawdzenie, czy rzeczywiscie Michnik nagral Rywina i co nagral dokladnie. Mialo to znaczenie dla dalszych negocjacji przy majstrowaniu ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz "Mów mi wuju" 03.02.04, 13:48 Panie Sulik, stacza się pan dzięki takim "krewnym" i to jest bardzo przykry widok. Najpierw to pańskie wystąpienie przed Komisją Śledczą, a ostatnio stwierdzenie, że telenowele można uznać za część misji TVP, bo uczą kultury (chodziło chyba o kulturę osobistą), a także języka polskiego. Chyba rację miał Michnik, gdy wygarnął panu, że "całe życie był pan porządnym człowiekiem, a na stare lata daje pan d.py". Moglibyście sobie zresztą we dwóch z Michnikiem przeprowadzić rozmowę na temat tego dawania d.py i wymienić się doświadczeniami w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zło co tam proces Rywina,sataniczny koncert to afera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.04, 16:54 dzieki czujnemu oku naszych dzielnych redaktorow wyszlo szydlo z worka! "Trybuna" byla patronem medialnym satanistycznego koncertu w TVP! Ale bedzie afera ze ho ho ho ! Trzeba natychmiast powolac komisje sledcza!!! Niech sie czerwoni tlumaczą ! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi afera Grupy Trzymającej Waadzę - wstać sąd IDZIE 03.02.04, 20:10 Kto myślał,że nic nowego się nie dowie (min.Ja),rozczarował się. Bagno wciąż się rusza i wciąga - też świadków,niestety, jak Bog.Sulik. Prócz ploteczek obyczajowych, można zobaczyć i pomacać rusztowanie, na którym chwieje się waadza roznosicieli LSD :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Boże, jak cieniutko! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 20:27 A jeszcze rok temu... P.S. Panie wartburg, coś pan taki trabant? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Szanowny Panie Bolesławie, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 22:20 jest Pan po prostu uczciwym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysulik Re: Szanowny Panie Bolesławie, IP: *.chello.pl 03.02.04, 22:25 Tak, uczciwym człowiekiem, który kiedyś wyparł się własnego podpisu pod pismem KRRiT, a Michnik mu uwierzył i wyrzucił z "Gazety" dziennikarkę, która o tym piśmie napisała! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi [...] 04.02.04, 00:27 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Szanowny Panie Bolesławie 09.02.04, 01:15 Powtórzę tekst dla czytających inaczej = cenzurujących :| " Jakby to kulturalnie ująć? O, już mam: Odpierd__cie się od Pana Bolesława ! Do flekowania i dołowania macie miliMylera i S-ka " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygnieszka jagrzeszka IP: *.berlinale.de 08.02.04, 19:49 Nie badz taka uczciwa Odpowiedz Link Zgłoś