Dodaj do ulubionych

Jeszcze nigdy i nikomu,

08.01.10, 08:18
w ponad tysiącletniej historii Polski, nie udało się tak skutecznie ograbić Polaków, jak w ostatnim dwudziestoleciu! Model przekształceń gospodarczych, zwany "planem Balcerowicza" to jedna wielka katastrofa, usankcjonowana grabież narodu! Wystarczy otworzyć oczy i rozejrzeć się wokół, widać na każdym kroku i z każdej pozycji, że w Polsce nie ma nic polskiego a Polacy we własnym kraju stali się pariasami! Takie są obiektywne i niepodważalne fakty i żadna "propaganda sukcesu" nie jest w stanie tego zmienić! Jeśli młode pokolenia dojrzeją do obiektywnej oceny tego okresu "podziękują" swoim przodkom, za to że ich zrobili dziadami! Elementem "pomocnym" im w otwarciu oczu i obiektywnej ocenie, będzie niewątpliwie konieczność spłacania długu, który dostaną w spadku po tym okresie. Będą bardzo zdziwieni, każdy być powinien, bo jak to się stało, że w okresie wyprzedaży majątku narodowego jeszcze tyle pożyczono? Przecież ten dług Gierka to "grosze" przy obecnym zadłużeniu! A Jaruzelski ma w tym taki udział, że gołodupców dopuścił do władzy, oni się obłowili ale cały naród gołodupcami zrobili! He he he, ale jaja
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 08:26
      E Gierek narobił przez 10 lat mniej długów niż np Tusk przez 2 lata!W Gomułka po
      swoich 14 latach miał ok miliarda dolarów nadwyżki,mimo zbudowania 1000 szkół na
      Tysiąclecie.
      • dzokej-emeryt Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 08:56
        A wszystko to dzieje się w świetle prawa, więc nikt nie może być obwiniony,
        dobre, daję słowo! Obrabować cały naród w sposób zgodny z (uchwalonym przez
        siebie) prawem, to majstersztyk czystej wody! :D
        • zoil44elwer Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 09:06
          O take Polskie walczył Bolek i jego Solidarność.
    • janonet4 Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 09:09
      a teraz oddacie ziemie zachodnie i północne NIEMCOM za friko!!!!!!!!!
      • zoil44elwer Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 09:14
        Przecież trzeba przestrzegać świętego prawa własności,zwłaszcza będąc w UE!!
    • prawieemeryt [...] 08.01.10, 13:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rickky [...] 08.01.10, 13:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dzokej-emeryt Prawieemeryt i Rickky 08.01.10, 20:40
        nie zgłaszałem zastrzeżeń do waszych postów, to pro forma, zresztą moje Re też
        wywalili :D
        • dzokej-emeryt Aha! To Giwi! 08.01.10, 20:43
          Słyszałem niezbyt korzystne opinie o tej admince, potwierdziły się, służbistka!
        • m.c.hrabia Re: Prawieemeryt i Rickky 08.01.10, 20:43
          Jako emeryt to
          dżokejem byłeś za komuny,
          czyli dobrze ci było:)))
          • dzokej-emeryt Re: Prawieemeryt i Rickky 08.01.10, 20:51
            Pewnie, ale tylko dwa lata, wywalili z roboty za współczucie dla konia.
            Obalaliśmy we trzech drugą połówkę, a koń patrzył, zlitowałem się, poczęstowałem
            go z gwinta ale miał słabą głowę... I tak się zakończyła moja wspaniale
            zapowiadająca się kariera, ech :(
            • dzokej-emeryt Re: Prawieemeryt i Rickky 08.01.10, 20:55
              Może to i dobrze, bo kilku moich dawnych kolegów, mimo zabezpieczeń, doznało
              takich kontuzji, że bez ryzyka można ich zatrudnić w charakterze eunuchów :D
          • bardzolysapala Re: Prawieemeryt i Rickky 08.01.10, 20:55
            Za komuny to byly wyscigi konne Słuzewiec i Sopot. Teraz widać kto wali konia
            i kto komu wylizuje . A wyścigi juz tylko wirtualne, na cmentarzach i stacjach
            benzynowych na ziemiach nieslusznie jak widac odzyskanych pod Wroclawiem.
        • prawieemeryt Re: O.k. 09.01.10, 12:24
          Demokracja według GW polega na tym, że wszyscy mają prawo mówić to co myślą, pod
          warunkiem wszak, że będzie to akceptowalne przez GW. Oni są jak amerykański Ford
          - możesz kupić nasz samochód dowolnego koloru pod warunkiem, że będzie to kolor
          czarny. A Gazecie Wyborczej gratulujemy współpracowników - nader udanych
          cenzorów. Przenieść redakcję na Mysią. Panie Michnik - historia zatoczyła koło -
          zamknie się jak zaczną zamykać nieprawomyślnych forumowiczów - jesteście już
          blisko celu.
    • etta2 Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 08.01.10, 21:02
      O jesssu, a skąd się ten komuszy dinozaur "ulung"??????
      Tęskno ci dziadku do kartek na żarcie? Do ogonów od świtu za
      kawałkiem ochłapa? Do wydzielania proszku do prania i mydła? Do
      czekania 30 lat na mieszkanie po uprzednim wpłaceniu jego
      równowartości? Do zapisu w Konstytucji o "przyjaźni z ZSRR"?????? Do
      tego komuszego burdelu i upokorzenia obywateli harujących na
      dobrobyt towarzyszy PZPR?
      To sobie tęsknij, płacz i zgrzytaj zębalami (lub ich resztkami), ale
      nie doczekasz za swojego zycia, że to barachło wróci.
      CHWAŁA BALCEROWICZOWI ZA WYRWANIE NAS Z KOMUSZEGO BURDELU!!!!!!
      • dzokej-emeryt To jest fantastyczne! :D 09.01.10, 08:44
        Uśmiałem się co niemiara, wybacz, ale właśnie dlatego, że tym postem wprawiłaś
        mnie w dobry nastrój, zignoruję obelgi, odpuszczę, bo widzę, że chociaż czytać i
        pisać umiesz, to nic nie rozumiesz?
        Zazwyczaj ludzie polemizują z tym co napisałem, lecz w tym przypadku, mam
        nieodparte wrażenie, że polemizujesz z własną imaginacją? Przez chwilę
        zastanawiałem się nad użytym przez ciebie wyrazem "ulung" i przypomniałem sobie,
        że to nazwa herbaty chińskiej liściastej, czasami osiągalnej w PRL-u, ale jaki
        to ma związek z treścią mojego postu, dalibóg nie mam pojęcia? :D
        Dosyć precyzyjnie opisujesz realia PRL-u, z czego wnoszę, że znasz to z
        autopsji? Tym bardziej dziwi mnie, że usiłujesz modyfikować historię pod kątem
        własnych preferencji, za nic mając fakty? Chyba nie cierpisz komuchów a zgadnij
        czyj to kawałek życiorysu?
        ...W 1970 otrzymał z wyróżnieniem dyplom magisterski w Szkole Głównej Planowania
        i Statystyki (od 1990 Szkoła Główna Handlowa) na Wydziale Handlu Zagranicznego.
        W 1974 uzyskał tytuł MBA na Saint John's University w Nowym Jorku. W 1975
        obronił pracę doktorską pt. Koszty przedsięwzięć innowacyjnych w SGPiS i został
        na tej uczelni zatrudniony jako adiunkt. W latach 1978-1980 pracował w
        Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu przy KC PZPR. W latach 80.
        odbył kilka stażów naukowych (na zachodzie oczywiście)... za
        pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Balcerowicz
        Ten człowiek wyrwał nas z "komuszego burdelu"? Oj podpadłaś Wałęsie,
        Solidarności, Reganowi, Gorbaczowowi a nawet ś.p. Janowi Pawłowi II, he he he. W
        tym czasie, gdy wielu przyzwoitych ludzi, za walkę o wolność siedziało w
        więzieniach, twój idol robił karierę pod parasolem PZPR-u (później był parasol
        NSZZ "S", bo cwaniaczki-gołodupce zwietrzyli szansę, że pod tym parasolem mogą
        wiele zyskać!). Wydaje się, że masz dobrą pamięć, niestety wybiórczą? Podpowiem
        ci taki fakt, że w komunie paszporty na zachód dostawali tylko ludzie, do
        których władza miała pełne zaufanie! Zaprzeczysz?
        Ale wróćmy do sedna. Nie kwestionuję konieczności przekształcenia gospodarki,
        socjalizm musiał upaść gdyż była to utopia, ślepy zaułek oparty na teorii,
        która nie mogła sprawdzić się w praktyce. To było jasne już za Gomółki a
        przeciwnikiem komuny byłem już od czasu, gdy stałem się dorosły, ale to na
        marginesie.
        W tym wątku poddałem ostrej krytyce metodę przekształceń gospodarczych!
        Przecież to wzór drapieżnej wersji neokolonializmu! Przyszłe pokolenia nam tego
        nie wybaczą. A następnym razem proszę bez... egzaltacji. :D
        Wiem, rozumiem, kobieta :D Ale czy to potrzebne? Czy nie lepiej przeczytać na
        spokojnie, zastanowić się, wziąć pięć głębokich oddechów i dopiero pisać! Może
        będzie z sensem? W przeciwnym razie się pogniewamy i będę zmuszony pogrozić
        paluszkiem! Ostrzegam! :D
        Ps. Sorry, że wczoraj ci nie odpisałem, ale należę do tej części dziadków, która
        lubi chodzić spać "z kurami" :D
        • mmujer Re: To jest fantastyczne! :D 09.01.10, 09:55
          dzokej-emeryt napisał:

> W tym wątku poddałem ostrej krytyce metodę przekształceń
          gospodarczych!

Ty ze swoim koniem powinieneś zamienić się na łby. Te twój koń był
          mądrzejszy od ciebie.
          • dzokej-emeryt Aha, dzięki 09.01.10, 17:46
            Skoro nie masz merytorycznych argumentów, stosujesz atak personalny. Kłótliwy
            jesteś, wyluzuj i tak tego nie zmienisz. A czy wiesz, że tym postem przyznałeś
            mi rację? :D
            Polecam lekturę www.mf.gov.pl/dokument.php?const=5&dzial=590&id=70509
        • volupte Re: To jest fantastyczne! :D 09.01.10, 10:33
          Nie poddałeś krytyce tylko napisałeś, że to są ,,obiektywne fakty" .Moze twoje
          obiektywne ale nie rzeczywiste. Rzucasz tezy bez dowodów ,wie są warte tyle co
          ten papier,a on jest cierpliwy i każde głupstwo przyjmie.
          • dzokej-emeryt Aha, dowody 09.01.10, 17:48
            A samemu nie łaska? Pod nos mam podsunąć? Leniuszek z ciebie troszkę :D
            Ale dobra, masz www.mf.gov.pl/dokument.php?const=5&dzial=590&id=70509
            • volupte Re: Aha, dowody 09.01.10, 19:31
              To dowód ? Na co? Tylko na to, że więcej konsumujesz niż zarabiasz.
              • dzokej-emeryt Zważyłem się specjalnie dla ciebie 11.01.10, 19:54
                i stwierdziłem, że od tej "zwiększonej konsumpcji", w ciągu ostatnich dwóch lat,
                spadła mi waga o 2kg! A więc to nie ja się "objadam". Może dobrze byłoby znaleźć
                tych, którzy nadmiernie się obżerają i zmniejszyć im konsumpcję?
            • alfa.alfa12 Re: Aha, dowody 09.01.10, 19:38
              dzokej-emeryt napisał:

> A samemu nie łaska? Pod nos mam podsunąć? Leniuszek z ciebie troszkę :D
              > Ale dobra, masz www.mf.gov.pl/dokument.php?const=5&dzial=590&id=70509

Jestem w szoku
              5,278 miliardów pożyczki w miesiąc
      • jestem_logikiem Re: Jeszcze nigdy i nikomu, 09.01.10, 17:55
        CHWAŁA BALCEROWICZOWI ZA WYRWANIE NAS Z KOMUSZEGO BURDELU!!!!!!

Chwała na "wiki wików"

Dla przypomnienia tym co nie pamiętają.

Konformizmu uczył się już za młodu, pod "odpowiednim" wpływem ojca, dyrektora
        PGR-u. Już w młodości Leszek Balcerowicz dał szczególnie wymowny dowód
        umiejętności przystosowywania się do silniejszych, do tych, którzy dzierżyli
        władzę. Wstąpił do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, i to w czasie, gdy
        partia ta była szczególnie mocno skompromitowana - w 1969 roku. Gdy odliczymy
        trwający rok obowiązkowy staż kandydacki, okazuje się, że Balcerowicz zgłosił
        się do PZPR tuż po bezwzględnym moczarowskim stłumieniu ruchów studenckich i
        tzw. kampanii antysyjonistycznej oraz po interwencji w Czechosłowacji. Miał
        wtedy 22 lata.
        • m.c.hrabia Re: Jeszcze nigdy i nikomu, bzdura! 09.01.10, 17:59
          KK od tysiąca lat doi .
          • jestem_logikiem Re: Jeszcze nigdy i nikomu, bzdura! 09.01.10, 18:04
            m.c.hrabia napisał:

> KK od tysiąca lat doi .

Trafna uwaga.Ale widzisz od "świętych" ludzi tak nie boli.Oni dają przepustkę
            do wiecznego życia.
            Po upadku komuny,patrzyłem z ciekawością kiedy święci mężowie zaczęli
            święcić święconą wodą co im "wlazło" pod rączki.
            Święcili nawet milicyjne,policyjne pały.Pewnie dlatego żeby mniej bolało.
            • m.c.hrabia Re: Jeszcze nigdy i nikomu, bzdura! 09.01.10, 18:48
              jestem_logikiem napisał:

> m.c.hrabia napisał:
              >
              > > KK od tysiąca lat doi .
              >
              >
              > Trafna uwaga.Ale widzisz od "świętych" ludzi tak nie boli.Oni dają przepustkę
              > do wiecznego życia.
              > Po upadku komuny,patrzyłem z ciekawością kiedy święci mężowie zaczęli
              > święcić święconą wodą co im "wlazło" pod rączki.
              > Święcili nawet milicyjne,policyjne pały.Pewnie dlatego żeby mniej bolało.
              >
              >
              Nie żeby nie bolało,
              żebyś myślał ,że to anioł ci dopieee...ł.
              • dzokej-emeryt Re: Jeszcze nigdy i nikomu, bzdura! 10.01.10, 18:59
                Jest demokracja, katolicka większość zdecydowała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka