Dodaj do ulubionych

FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY

• Gość: t1s Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 00:59
      Nie uda Ci się GP takimi linkami zburzć mojej ufności do Partii. To zupełnie
      nic nie znaczy, że pojawił się nowy sekretarz. Przypadek. Przypadkiem jest
      także to, że po tym jak wziąłem udział w Twoim sondażu, ktoś próbował wbić mi
      nóż w plecy, dostałem dziesiątki listów z jakimś proszkiem, herbata w kantynie
      KW dziwnie się pieniła a krzesło na którym zwykle siadam miało podpiłowane
      nogi. Przypadek, nic więcej.
      Nadal mam pełne zaufanie do swoich towarzyszy. A to, że odstawiam flaszkę,
      ryglyję drzwi i śpię z łomem pod poduszką? To przez przypadek...

pzdr
      • basia.basia Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 01:07
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Nie uda Ci się GP takimi linkami zburzć mojej ufności do Partii. To zupełnie
        > nic nie znaczy, że pojawił się nowy sekretarz.

Wstrętny uzurpator!

Przypadek. Przypadkiem jest
        > także to, że po tym jak wziąłem udział w Twoim sondażu, ktoś próbował wbić
        mi
        > nóż w plecy, dostałem dziesiątki listów z jakimś proszkiem, herbata w
        kantynie
        > KW dziwnie się pieniła a krzesło na którym zwykle siadam miało podpiłowane
        > nogi. Przypadek, nic więcej.

Wraża ubecka robota!

> Nadal mam pełne zaufanie do swoich towarzyszy. A to, że odstawiam flaszkę,
        > ryglyję drzwi i śpię z łomem pod poduszką? To przez przypadek...
        >

Niebawem uzurpator będzie dostawał mejle z dziwną zawartością,
        aż do skutku ...

> pzdr

Nie damy się omamić karłom reakcji!
        • punch.judy Towarzyszko, za duzo srodkow odurzajacych... 07.02.04, 01:14
          Musicie sie opanowac z pierwszym sekretarzem!
          I to na plenum ogolnym i bardzo popularnym!
          Popularnym???
          • Gość: t1s Re: Towarzyszko, za duzo srodkow odurzajacych... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 01:28
            Lepiej Judy powiedz jak to było; łyk punchu, potem wdałaś się z kimś w
            szarpaninę i znowu punch-tym razem nie popitka a sierpowy?
            • punch.judy Re: Towarzyszko, za duzo srodkow odurzajacych... 07.02.04, 18:12
              Gość portalu: t1s napisał(a):

> Lepiej Judy powiedz jak to było; łyk punchu, potem wdałaś się z kimś w
              > szarpaninę i znowu punch-tym razem nie popitka a sierpowy?
              A towarzyszowi wszystko z sierpowym sie kojarzy...
              A co z mlotem?
    • iza.bella.iza Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 02:11
      A niech, będzie. Chociaż tu nie przegram z kretesem.
      a)UW
      b)UW
      • heretykkk Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 11:13
        iza.bella.iza napisała:

> A niech, będzie. Chociaż tu nie przegram z kretesem.
        > a)UW
        > b)UW

:) Ważne, byś tak samo zdobyła się na odwagę podczas prawdziwego
        głosowania.

• obserwator_1971 Coś na ochłodę gorących głów 07.02.04, 02:32
      Polecam wszystkim tym, którzy przy głosowaniu kierują się nie rozsądkiem, a
      emocjami. Tym, którzy mają krótką pamięć i nie wyciągają wniosków z
      przeszłości. I tym, którzy głosują nie na programy, lecz "wizerunki":

www.prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=434
      (Autor jest politologiem, bez wyraźnych sympatii politycznych)

Pozdrawiam ciepło
    • Gość: Tomek Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.it-net.pl 07.02.04, 09:15
      Najprawdopodobniej w ogóle nie będę głosował, bo nie mam na kogo: SLD jest
      skompromitowane i musi pójść w "odstawkę"; o PSL w ogóle nie ma co mówić; PO -
      to dziwny i mało przewidywalny twór, który po wygranych wyborach ma spore
      szanse stać się następnym AWS albo się po prostu rozlecieć; PiS dużo krzyczy
      ale nie ma żadnego sensownego programu - przede wszystkim gospodarczego,
      zresztą całe ich "naczalstwo" - to starzy gracze, którzy już "z niejednego
      pieca chleb jedli"; ... a na wszelkiej maści kanapowych demagogów, teoretyków i
      fundamentalistów typu "Samoobrona", UPR, LPR itd., oraz ich mutacje nigdy nie
      głosowałem i głosował na pewno nie będę.
    • Gość: Graf Zero Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.zagiel.com.pl / *.zagiel.pl 07.02.04, 09:58
      Nie wierzę co prawda w obietnice ze będzie lepiej ale należe do Platformy

A) PO
      B) PO
      • Gość: olekkk Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.telis.gda.pl 07.02.04, 10:02
        a) UW
        b) UW
    • agraniszewski Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 10:53
      a ) IDP ( Inicjatywa dla Polski )
      b ) IDP
    • agraniszewski Re: Inicjatywa dla Polski 07.02.04, 10:56
      a ) IDP (inicjatywa dla Polski )
      b ) IDP
      • Gość: Leszek Re: Inicjatywa dla Polski IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 07.02.04, 11:00
        a) Inicjatywa dla Polski
        b) Inicjatywa dla Polski
    • klip-klap UPR 07.02.04, 11:10
      a)UPR
      b)UPR
    • Gość: And Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.acn.pl 07.02.04, 11:38
      Nie wiem jeszcze, na kogo oddam swój głos (raczej będę głosować na osobę, a
      dopiero w drugiej kolejności - ewentualnie - na partię), ale wiem, na kogo (z
      całą pewnością) nie będę głosować.

Otóż NIE BĘDĘ GŁOSOWAĆ na nikogo, kto jest związany swoistym kontraktem
      zawartym ze swoimi wyborcami i ma - według mnie - psi obowiązek być posłem
      PARLAMENTU POLSKIEGO aż do końca kadencji.

To jest jakaś kompletna paranoja, gdy pan poseł nagle stwierdza, że swoje
      reprezentowanie wyborców może rzucić w cholerę, bo nagle mu się trafia lepsza
      fucha.

Taka postawa (zapoczątkowana - chyba - przez Hannę Gronkiewicz-Waltz, która
      mianowana na kilkuletnią kadencję Prezesa NBP rzuciła tę prezesurę, bo przyszła
      lepsza oferta) jest po prostu skandalem.
      • heretykkk nt. nie na temat 07.02.04, 13:06
        Gość portalu: And napisał(a):

> Nie wiem jeszcze, na kogo oddam swój głos (raczej będę głosować na osobę, a
        > dopiero w drugiej kolejności - ewentualnie - na partię)

Niestety, wszystkie kandydujące "osoby" będą wystawione przez jakieś partie.
        Także chyba musisz zrezygnować z głosowania. Chyba że zagłosujesz "ewentualnie
        w drugiej kolejności".

>
        > Otóż NIE BĘDĘ GŁOSOWAĆ na nikogo, kto jest związany swoistym kontraktem
        > zawartym ze swoimi wyborcami

Słusznie, lepiej niech od razu przyzna, że ma w nosie interes wyborców.

> To jest jakaś kompletna paranoja, gdy pan poseł nagle stwierdza, że swoje
        > reprezentowanie wyborców może rzucić w cholerę, bo nagle mu się trafia lepsza
        > fucha.
        >
        > Taka postawa (zapoczątkowana - chyba - przez Hannę Gronkiewicz-Waltz, która
        > mianowana na kilkuletnią kadencję Prezesa NBP rzuciła tę prezesurę, bo
        przyszła
        >
        > lepsza oferta) jest po prostu skandalem.

Czy jesteś absolutnie pewien, że prezesura w NBP to była funkcja poselska?
        Głosowałeś, żeby Gronkiewicz-Waltz została prezesem NBP?
        Puk puk.
        • heretykkk p.s. wyjaśnienie dla And 07.02.04, 13:10
          > To jest jakaś kompletna paranoja, gdy pan poseł nagle stwierdza, że swoje
          > reprezentowanie wyborców może rzucić w cholerę, bo nagle mu się trafia lepsza
          > fucha.
          >
          > Taka postawa (zapoczątkowana - chyba - przez Hannę Gronkiewicz-Waltz,

Gronkiewicz-Waltz jest kobietą, świadczy o tym choćby jej imię: Hanna.
        • Gość: And a ja myślę, że na temat IP: *.acn.pl 07.02.04, 14:52
          Oczywiście, że będę głosował na partie (a raczej na jedną z nich), bo takie są
          realia naszej polityki. Tyle, że na listach będą zarówno nazwiska tych, którzy
          aż przebierają nogami ze zniecierpliwienia, żeby jak najszybciej przenieść się
          z ulicy Wiejskiej do upragnionego Parlamentu Europejskiego, jak i tych, którzy
          nie zawarli swoistego kontraktu z wyborcami i nie mają aktualnie żadnych
          zobowiązań.

I wybiorę - oczywiście - kogoś z tych drugich. Problem tylko w tym, że głosując
          na swojego faworyta, ryzykuję wybór kogoś, kogo nie znoszę (przykład:
          sympatyzuję z PO - choć na pierwszym miejscu jest u mnie jednak UPR - ale gdyby
          się okazało, że mój głos przyczynił się do wyboru Piskorskiego, to chyba by
          mnie szlag trafił), ale chyba w warunkach naszej ordynacji nie jest to problem
          rozwiązywalny.

A co do pani Gronkiewicz. Oczywiście, że nie jest posłem, ale należy - według
          mnie - spojrzeć na to zagadnienie nieco szerzej. Zarówno ona, jak i posłowie to
          przedstawiciele tzw. życia publicznego, które powinno jednak kierować się
          jakimiś przewidywalnymi zasadami. A sytuacja, w której ktoś obejmuje jakieś
          stanowisko na ściśle określoną KADENCJĘ (i nie jest to w tym momencie istotne,
          czy to kadencja z wyboru czy z mianowania), a potem sobie po prostu odchodzi,
          jest takich zasad naruszeniem. A ja przywołałem panią byłą prezes NBP jako
          ilustację zasad rządzących życiem publicznym, a nie jako przykład
          parlamentarzysty.
          • heretykkk Re: a ja myślę, że na temat 07.02.04, 14:57
            Dzieki. dobrze, że skłoniłem Cie do wytłumaczenia mysli, ktore widać
            zapisywałeś w pospiechu.

Problem tylko w tym, że głosując
            na swojego faworyta, ryzykuję wybór kogoś, kogo nie znoszę (przykład:
            sympatyzuję z PO - choć na pierwszym miejscu jest u mnie jednak UPR

Współczuję, no ale to Twój problem.

A co do pani

:) właśnie.

Gronkiewicz.

Oczywiście, że nie jest posłem, ale należy - według
            mnie - spojrzeć na to zagadnienie nieco szerzej. Zarówno ona, jak i posłowie to
            przedstawiciele tzw. życia publicznego, które powinno jednak kierować się
            jakimiś przewidywalnymi zasadami. A sytuacja, w której ktoś obejmuje jakieś
            stanowisko na ściśle określoną KADENCJĘ (i nie jest to w tym momencie istotne,
            czy to kadencja z wyboru czy z mianowania), a potem sobie po prostu odchodzi,
            jest takich zasad naruszeniem. A ja przywołałem panią byłą prezes NBP jako
            ilustację zasad rządzących życiem publicznym, a nie jako przykład
            parlamentarzysty.

Ona jest świetnym szefem NBP i o to własnie chodzi: żeby ludzie zajmowali sie
            tym, czym umieją.
            Zupełnie inna sytuacja jest wtedy, gdy bandyta Jagieła przechodząc z SLD do PLD
            myśli, że przestaje byc bandytą.
            • heretykkk Re: a ja myślę, że na temat 07.02.04, 16:41
              :)) Balcerowicz również jest świetnym prezesem NBP. To wszystko przez późną
              porę...
          • wieslaw.rewerski Do And 07.02.04, 15:41
            Przeczytaj mój post nt. Hanny Gronkiewicz-Waltz. Napisałem go, bo byłem
            zirytowany Twoim sposobem myślenia o tej decyzji, a widzę, że innego nadal nie
            znasz.
      • wieslaw.rewerski HG-W 07.02.04, 14:14
        Gość portalu: And napisał(a):

> Taka postawa (zapoczątkowana - chyba - przez Hannę Gronkiewicz-Waltz, która
        > mianowana na kilkuletnią kadencję Prezesa NBP rzuciła tę prezesurę, bo
        > przyszła
        > lepsza oferta) jest po prostu skandalem.

Słusznie heretykkk zwrócił uwagę, że wyborcy nie decydują bezpośrednio o
        obsadzeniu stanowiska Prezesa NBP. A ja dodam do tego, że i zmiana na tym
        stanowisku nie dokonuje się w wyniku decyzji jednej osoby("rzucenia"), ale
        zawsze wynika z wielostronnych uzgodnień. A w konkretnym przypadku Hanny
        Gronkiewicz-Waltz myślę, że podjęta decyzja wyjątkowo dobrze służy interesom
        Polski przede wszystkim. I nie dopatrywałbym się tu jakichś partykularnych
        motywacji. Postawie Hanny Gronkiewicz-Waltz nie mam nic do zarzucenia.
        • Gość: And Re: HG-W IP: *.acn.pl 07.02.04, 19:08
          Ależ ja do pani HG-W nic nie mam! Jest dokładnie przeciwnie. Uważam, że we
          wszystkich kategoriach (i jako człowiek, i jako polityk, i jako ekonomistka)
          mieści się w ścisłej czołówce naszego nadwiślańskiego narodu (mówię to naprawdę
          serio, nie ma w tym żadnej ironii). I całkiem nawet możliwe, że jej obecność za
          granicą na stanowisku dyrektora banku dobrze służy Polsce (choć ja uważam, że
          lepiej by było, gdyby z kraju nie wyjeżdżała).

Niemniej jednak zasady zostały złamane. Po co w ustawach, które powinny być
          przecież OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM, określa się, że kadencja prezesa NBP trwa tyle
          to a tyle lat, posła czy senatora 4 lata, prezydenta 5 lat itd., skoro tak
          łatwo to zakwestionować.

Obecnie na przykład odbędą się wybory uzupełniające do senatu we Wrocławiu.
          Odbędą się dlatego, że odbyła się (to oczywiście tylko hipoteza) taka oto
          rozmowa:
          - Słuchajcie, senatorze Noga, byłoby dobrze dla naszej wspólnej sprawy,
          gdybyście dali sobie spokój z tym senatorowaniem. Mamy dla was inne stanowisko.
          - Ale przecież nie mogę, kadencja trwa 4 lata.
          - Wszyscy tak robią, a partia w Radzie Polityki Pieniężnej musi mieć
          swojego człowieka.
          - Oczywiście, panie premierze!

Otóż ja uważam, że tego typu rozmowy (zupełnie niezależnie od intencji, składu
          osobowego interlokutorów i konsekwencji) NIE MAJĄ PRAWA mieć miejsca.
          Kadencyjność urzędu (powtarzam, niezależnie od tego, czy z wyboru czy z
          mianowania) jest swego rodzaju służbą, która powinna być odbyta. Chyba że
          umówimy się, że dążenie do tego, aby Polska była państwem prawa, to czysta
          fikcja.

Pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 12:24
      a) IDP
      a) IDP
    • Gość: Marek Inicjatywa dla Poski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 12:26
      a)IDP
      b)IDP
      • Gość: banana I NIC. dla Polski ?? (JA.ty wa-l się) IP: *.chello.pl 07.02.04, 13:33
        a) chyba UW
        b) na pewno UW

ps. a panią Kamelę-Sowińska lubię, gdyby była na liście UW głosowałabym na nią.
        Tylko ten skrót -IDP. Czyli Idup.
        • wieslaw.rewerski Po co to? 07.02.04, 14:19
          Gość portalu: banana napisał(a):

> Re: I NIC. dla Polski ?? (JA.ty wa-l się)
          > (...)
          >
          > ps. a panią Kamelę-Sowińska lubię, gdyby była na liście UW głosowałabym na
          > nią. Tylko ten skrót -IDP. Czyli Idup.

Nieudolna próba manipulacji. Rebus całkowicie nieudany, a wyrazy sympatii dla
          AK-S wyraźnie nieszczere.
          • Gość: banana No własnie. Po co to? IP: *.chello.pl 07.02.04, 16:06
            Wiesławie Rewerski, zejdź z koturnów!
            "nieudana próba manipalucji" piszesz autorytatywnie. A na czym manipulacja
            polegała?

czy rebus udany czy nie... i czy to własciwie rebus?

a na końcu co Ty wiesz o cudzych, szczerych czy nieszczerych uczuciach?
            czasami warto zrobic puk,puk w czułko, zanim zrobi się puk, puk w klawiaturkę.

na koniec - jesli chcesz prowadzic ze mna polemiki (a sensaci lubia mieć zawsze
            ostatnie słowo) to w innym wątku, bo goniący pielęgniarz prosił tylko o wpisy
            dotyczące wyborczych preferencji.
            • wieslaw.rewerski Re: No własnie. Po co to? 07.02.04, 18:30
              Gość portalu: banana napisał(a):

> "nieudana próba manipalucji" piszesz autorytatywnie. A na czym manipulacja
              > polegała?

Jako próbę manipulacji odbieram przekształcenie nazwy partii w ciąg wyrazów
              wywołujących jednoznacznie negatywne skojarzenia (przepraszam za nieprecyzyjne
              nazwanie go rebusem). Określiłem tę próbę jako nieudolną, a nie nieudaną.
              Stworzenie pozorów cytowania jest również manipulacją.

> a na końcu co Ty wiesz o cudzych, szczerych czy nieszczerych uczuciach?
              > czasami warto zrobic puk,puk w czułko, zanim zrobi się puk, puk w klawiaturkę.

O Twoich uczuciach nie wiem nic. Podobnie, jak Ty nie wiesz, co kryje się pod
              moim czółkiem... Pisałem jednak nie o Twoich uczuciach, ale o "wyrazach
              sympatii", a więc o tym, co przeczytałem. A to, co napisałem, zechciej
              traktować jako informację o sposobie odebrania Twoich słów.

> jesli chcesz prowadzic ze mna polemiki (a sensaci lubia mieć zawsze
              > ostatnie słowo) to w innym wątku

Nie mam ochoty na rozmowę z Tobą. Mnie nie interesują przytyki personalne.
              Dowiedziałem się już, że jestem sensatem i mam popukać się w czółko. To mi
              wystarczy. Ja o Tobie nie napisałem ani słowa i nie zamierzam, bo to nie mój
              styl. Dlatego nie założę specjalnego wątku, a i w tym oddam Ci ostatnie słowo.

Żegnam.
    • Gość: j master j Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.pniewy.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 13:42
      A)PIS
      B)PIS
    • Gość: Kceman Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.siec2000.pl 07.02.04, 13:52
      Niezly pomysl
      a) Inicjatywa dla Polski
      b) Inicjatywa dla Polski
      • eressea Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 13:59
        a) PO
        b) PO
    • Gość: EROLL Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 07.02.04, 14:27
      na UW zagłosuje w parlamantarnych i europejskich
    • abstrakt2003 PO i PO (z wielkim smutkie :-( 07.02.04, 14:30
      Do tak naprawdę żadna partia mi nie odpowiada (zawsze głosowałem na UW) a do
      PO mi najbliżej.
    • Gość: realista Re: Inicjatywa dla Polski IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 16:18
      Tylko Inicjatywa dla Polski
    • renia.kurvikowa Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 16:49
      Nie bez kozery oddam swoje włosy na:
      1. Lista Pana Anana Kofana
      2. Samabrona
      Nie bez kozery musze zaprostowac!Nasza najlepsza partia jest pomijana w tym
      rakningu!
      • Gość: Boy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 18:17
        1) PO
        2) PO

Nastepnym razem proponuje takie "wyboru" proponuje zrobic w formie ankiety.
        Wtedy bedzie jako takie prawdopodobienstwo, ze jedna osoba glosuje tylko raz
        (a nie tak jak kolega/kolezanka z Neostrady - 5 glosow pod roznymi nickami na
        IdP w przeciagu godziny).
        • wieslaw.rewerski Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 19:01
          Gość portalu: Boy napisał(a):

> Nastepnym razem proponuje takie "wyboru" proponuje zrobic w formie ankiety.

Pewnie, że byłoby to lepsze. Jednak w tym portalu nie ma takiej możliwości
          technicznej. Chyba jesteś tu nowy, skoro tego nie wiesz... Czy wpadłeś tu
          specjalnie ze względu na IDP?

> Wtedy bedzie jako takie prawdopodobienstwo, ze jedna osoba glosuje tylko raz
          > (a nie tak jak kolega/kolezanka z Neostrady - 5 glosow pod roznymi nickami na
          > IdP w przeciagu godziny).

Z Neostrady oddano w podobnym czasie dużo więcej głosów - na różne partie, a
          nie tylko na IDP. Bo to wielki kanał, z tysiącami unikalnych adresów IP, z
          których tu poznajemy tylko część... Po stwierdzeniu powyższego przyjmijmy
          następnie Twoją metodę dociekań. Czy nie można wyobrazić sobie, że to cały czas
          ta sama osoba pisze? Raz tak, a raz siak... Czy nie sądzisz, chłopcze (tłumaczę
          z angielskiego), że taka hipoteza jest równie absurdalna i nieweryfikowalna,
          jak Twoja? Po co mamy dokonywać tu wpisów absurdalnych?
          • Gość: Boy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:29
            wieslaw.rewerski napisał:

> Gość portalu: Boy napisał(a):
            >
            > > Nastepnym razem proponuje takie "wyboru" proponuje zrobic w formie ankiety
            > .
            >
            > Pewnie, że byłoby to lepsze. Jednak w tym portalu nie ma takiej możliwości
            > technicznej. Chyba jesteś tu nowy, skoro tego nie wiesz... Czy wpadłeś tu
            > specjalnie ze względu na IDP?

Nic prostszego. Wystarczy zrobic ankiete na innym portalu a na forum dac linka.
            Ale co ja - "nowy" bede sie wymadrzal przed takim forumowym wyjadaczem jak
            ty :P.
            IdP? Cos mi sie obilo o uszy, ale nie na tyle zebym specjalnie musial udzielac
            sie na forum.

> Z Neostrady oddano w podobnym czasie dużo więcej głosów - na różne partie, a
            > nie tylko na IDP. Bo to wielki kanał, z tysiącami unikalnych adresów IP, z
            > których tu poznajemy tylko część... Po stwierdzeniu powyższego przyjmijmy
            > następnie Twoją metodę dociekań. Czy nie można wyobrazić sobie, że to cały
            czas
            >
            > ta sama osoba pisze? Raz tak, a raz siak... Czy nie sądzisz, chłopcze
            (tłumaczę
            >
            > z angielskiego), że taka hipoteza jest równie absurdalna i nieweryfikowalna,
            > jak Twoja? Po co mamy dokonywać tu wpisów absurdalnych?

Hmmm... Spojrzmy na to. Ciekawy zbieg okolicznosci, nieprawdaz?

• Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Remek 05.02.2004 12:19 odpowiedz na list

a) IDP
            b) IDP

Gość: Agnieszka 05.02.2004 12:22 odpowiedz na list

a)IdP
            a IdP

Gość: Aneta 05.02.2004 12:24 odpowiedz na list

a) IDP i tylko IDP
            b) IDP i też tylko IDP
            a jeżeli nie to nie

• Re: Inicjatywa dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: Sympatyk 05.02.2004 12:26 odpowiedz na list

a) IDP
            b) IDP

Cos mam wrazenie, ze Remek, Agnieszka, Aneta i Sympatyk to jedna i ta sama
            osoba. Wszyscy niezarejestrowani i w odstepie 5 minut glosujacy na
            ugrupowanie... jakby to powiedziec zeby nie urazic jego sympatykow (w tym
            ciebie)... srednio popularne/znane. Nie przecze rowniez, ze na inne
            ugrupowania takze wielokrotnie glosowaly te same osoby. Przyklad IDP po prostu
            najbardziej rzucil mi sie w oczy. Generalnie z tego forumowego glosowania
            zrobil sie bajzel ktory wspomniana forma ankiety moglaby rozwiazac. Ale, jak
            juz mowilem, nie bede sie, Wiesiu, wymadrzal.
            Pozdrowienia

Chlopiec :)
            • Gość: Boy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 22:31
              Sorry za te ciagle powtarzanie slowa "forum", ale jak czasem czlowiek cos
              napisze i potem nie przeczyta... brrrr...
            • wieslaw.rewerski Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 23:54

> Nie przecze rowniez, ze na inne
              > ugrupowania takze wielokrotnie glosowaly te same osoby. Przyklad IDP po
              > prostu najbardziej rzucil mi sie w oczy.

Widzę, że nie taki z Ciebie chłopiec... :)

Widzę też, że jednak ze względu na IDP tu wpadłeś. Traktuję tę wizytę jako
              dobry znak dla mojej partii. Myślę, że bez trudu zrozumiesz dlaczego...

Nie mam żalu o niechęć do rozważenia najdalej idącej hipotezy - że z neostrady
              pisze jedna tylko osoba, głosująca na wszystkie ugrupowania. Jak i nie mam Ci
              za złe tego, że jako dowód przedstawiasz, co nijak dowodem być nie może. Po
              prostu rozumiem Cię...

> Generalnie z tego forumowego glosowania
              > zrobil sie bajzel ktory wspomniana forma ankiety moglaby rozwiazac.

Masz rację, oceniając tak to głosowanie. Masz ją także, proponując ankietę
              umieszczoną na innym serwerze, do której tu byłby tylko link. Może Cię to
              zdziwi, ale ja taką ankietę mam od paru tygodni gotową. Nie umieszczam jej z
              paru powodów, o których nie czas i miejsce tu pisać. Ale może jeszcze ją
              zrobię...

> Ale, jak juz mowilem, nie bede sie, Wiesiu, wymadrzal.

Ależ nie pisz tak lekceważąco o sobie! W sumie interesująco mi się z Tobą
              rozmawiało...

> Pozdrowienia
              >
              > Chlopiec :)

Pozdrawiam także, Chłopcze! :)
              • punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 08.02.04, 00:05
                Masz rację, oceniając tak to głosowanie. Masz ją także, proponując ankietę
                umieszczoną na innym serwerze, do której tu byłby tylko link. Może Cię to
                zdziwi, ale ja taką ankietę mam od paru tygodni gotową. Nie umieszczam jej z
                paru powodów, o których nie czas i miejsce tu pisać. Ale może jeszcze ją
                zrobię...
                ----------------------------------------
                Zrobisz czy masz?
                Wiesiek sam sie przyznales do manipulacji w tym momencie.
                Kto ci uwierzy juz teraz w cokolwiek?
                I nie odpisuj bo sie osmieszyles. Pa.
                • wieslaw.rewerski Wyjaśniam i proszę o wyjaśnienie 08.02.04, 00:20
                  punch.judy napisała:

> Zrobisz czy masz?
                  > Wiesiek sam sie przyznales do manipulacji w tym momencie.
                  > Kto ci uwierzy juz teraz w cokolwiek?
                  > I nie odpisuj bo sie osmieszyles. Pa.

Przepraszam, ale zupełnie Cię nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie.

Ankietę mam gotową i zapisaną u siebie na dysku. To czy ją zrobię - tzn. użyję
                  do przeprowadzenia głosowania (a raczej badania preferencji wyborczych, bo to
                  jest poważny kwestionariusz) - zależy od paru rzeczy. Nie chciałem o tym pisać,
                  bo to są moje prywatne sprawy, ale widzę, że powinienem. Widzisz, ja dostałem
                  pracę... Po 25 miesiącach poszukiwań. Jestem bardzo zaabsorbowany, a
                  opracowanie wyników poważnego badania wymaga czasu. Nie chcę więc pochopnie
                  zacząć coś, co może okazać się dla mnie trudne do skończenia.
                  • wieslaw.rewerski Specjalnie dla punch.judy 08.02.04, 00:25
                    Przeczytaj to, co napisałem do Ciebie na poprzedniej stronie:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10566010&a=10608476
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10566010&a=10608513
                  • punch.judy Re: Wyjaśniam i proszę o wyjaśnienie 08.02.04, 00:28

> punch.judy napisała:
                    >
                    > > Zrobisz czy masz?
                    > > Wiesiek sam sie przyznales do manipulacji w tym momencie.
                    > > Kto ci uwierzy juz teraz w cokolwiek?
                    > > I nie odpisuj bo sie osmieszyles. Pa.
                    >
                    > Przepraszam, ale zupełnie Cię nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienie.
                    >
                    > Ankietę mam gotową i zapisaną u siebie na dysku. To czy ją zrobię - tzn.
                    użyję
                    > do przeprowadzenia głosowania (a raczej badania preferencji wyborczych, bo
                    to
                    > jest poważny kwestionariusz) - zależy od paru rzeczy. Nie chciałem o tym
                    pisać,
                    >
                    > bo to są moje prywatne sprawy, ale widzę, że powinienem. Widzisz, ja
                    dostałem
                    > pracę... Po 25 miesiącach poszukiwań. Jestem bardzo zaabsorbowany, a
                    > opracowanie wyników poważnego badania wymaga czasu. Nie chcę więc pochopnie
                    > zacząć coś, co może okazać się dla mnie trudne do skończenia.
                    >
                    Widze, ze jestes zdesperowany, ale to nie upowaznia cie do manipulacji...
                    Ps. A manipulacja niezla:) To ze PO bedzie na I miejscu chyba nikogo nie
                    dziwi, to ze wysoko bedzie tutaj UW chyba tez ale 2-osobowa kanapeczka Aldona-
                    Zdzisiek tak wysoko? (w badaniach mniej niz 1%) to przegiecie!
                    • wieslaw.rewerski Re: Wyjaśniam i proszę o wyjaśnienie 08.02.04, 00:33
                      punch.judy napisała:

> Widze, ze jestes zdesperowany, ale to nie upowaznia cie do manipulacji...

Kto tu jest zdesperowany? I kto manipuluje?
                      Myślałem, że można z Tobą, jak z człowiekiem, ale widzę, że zadanie jest dla
                      Ciebie ważniejsze... Tylko, widzisz, czasem tak nie należy...

Przeczytaj to, do czego przed chwilą dałem Ci linki.
                      • wieslaw.rewerski Dla ułatwienia 08.02.04, 00:37

> Przeczytaj to, do czego przed chwilą dałem Ci linki.

Zresztą... tu Ci wkleję:

Nietrafne przypuszczenia
                        Autor: wieslaw.rewerski
                        Data: 07.02.2004 10:54 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
                        punch.judy napisała:

> A Wieslaw Rewerski chyba tez z tej samej neostrady?

Jeśli chcesz się czegoś o mnie dowiedzieć, to spytaj o to przede wszystkim
                        mnie, zamiast publicznie snuć przypuszczenia. Nietrafne zresztą... Aby Cię
                        przekonać o tym, za chwilę wyloguję się i napiszę następny post, w którym
                        zobaczysz, że mój IP to *.chello.pl.

Kolejne Twoje przypuszczenie - to o braku zaplecza IDP - jest również
                        nietrafne. Dla zilustrowania tego twierdzenia podam dwie liczby. Otóż IDP ma
                        już prawie 4 tys. członków, a taki np. PiS - około 6 tys. Czy różnica 2 tys. z
                        kawałkiem jest wystarczająca do tego, aby mówić o braku zaplecza? Bo zgadzamy
                        się chyba, że PiS zaplecza pozbawiony nie jest...
                      • punch.judy Re: Wyjaśniam i proszę o wyjaśnienie 08.02.04, 00:45

> punch.judy napisała:
                        >
                        > > Widze, ze jestes zdesperowany, ale to nie upowaznia cie do manipulacji...
                        >
                        > Kto tu jest zdesperowany? I kto manipuluje?
                        > Myślałem, że można z Tobą, jak z człowiekiem, ale widzę, że zadanie jest dla
                        > Ciebie ważniejsze... Tylko, widzisz, czasem tak nie należy...
                        >
                        > Przeczytaj to, do czego przed chwilą dałem Ci linki.
                        >

Nie chce linkow, wystarczy mi przypowiesc o czterech osobach w pokoju...
                        IDP nie ma zaplecza, nie ma elektoratu, nikt z powaznych mediow was nie chce.
                        Aldona sie i odcina od Buzka i nie.
                        I szkoda tylko ze udalo ci sie zbalamucic tak inteligentna osobe na tym forum
                        jak Basiax2!
                        • wieslaw.rewerski Nie to nie 08.02.04, 00:53
                          punch.judy napisała:

> Nie chce linkow

Dyskutować można tylko wtedy, gdy żaden z dyskutantów nie deklaruje
                          apriorycznej niechęci do faktów. Ty, niestety, faktów do wiadomości przyjąć nie
                          chcesz. Uważam więc naszą wymianę zdań za zakończoną.

Dobranoc.
                          • punch.judy Re: Nie to nie 08.02.04, 00:55

> punch.judy napisała:
                            >
                            > > Nie chce linkow
                            >
                            > Dyskutować można tylko wtedy, gdy żaden z dyskutantów nie deklaruje
                            > apriorycznej niechęci do faktów. Ty, niestety, faktów do wiadomości przyjąć
                            nie
                            >
                            > chcesz. Uważam więc naszą wymianę zdań za zakończoną.
                            >
                            > Dobranoc.
                            >

To dobrze uwazasz manipulancie!
                            Ps. Cel nie zawsze uswieca srodki Zdzisiu!
                            • wieslaw.rewerski Re: Nie to nie 08.02.04, 00:57
                              punch.judy napisała:

> manipulancie!
                              > Zdzisiu!

Bez komentarza. Żegnam.
                              • punch.judy Re: Nie to nie 08.02.04, 01:10

> punch.judy napisała:
                                >
                                > > manipulancie!
                                > > Zdzisiu!
                                >
                                > Bez komentarza. Żegnam.
                                >

Po tym co widze ani Punch ani Judi komentarza nie oczekuja, maly
                                manipulatorku:)
              • wieslaw.rewerski Chłopcu specjalnie uzupełniam 08.02.04, 00:10
                Dla ćwiczenia wyobraźni podrzucę jeszcze jedną hipotezę. Otóż jest
                pomieszczenie, a w nim jeden komputer i czwórka ludzi. Wszyscy obecni są
                sympatykami IDP, więc zobaczywszy na forum ważne dla nich głosowanie chcą wziąć
                w nim udział. I robią to po kolei...

Hipoteza ta, podobnie jak poprzednie, jest niemożliwa do zweryfikowania.
                Pomijając kwestię liczby osób, nie dowiemy się, czy rzeczywiście był jeden
                komputer. Nie znamy pełnych adresów IP osób głosujących...

Wyciąganie zbyt daleko idących wniosków z bardzo niepełnych przesłanek nie
                tylko dowodzi ograniczenia wyobraźni wnioskującego. Może także krzywdzić...

Pozdrawiam raz jeszcze.
                • Gość: Boy Re: From Chlopiec with love ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 10:10

> Dla ćwiczenia wyobraźni podrzucę jeszcze jedną hipotezę. Otóż jest
                  > pomieszczenie, a w nim jeden komputer i czwórka ludzi. Wszyscy obecni są
                  > sympatykami IDP, więc zobaczywszy na forum ważne dla nich głosowanie chcą
                  wziąć
                  >
                  > w nim udział. I robią to po kolei...
                  >
                  > Hipoteza ta, podobnie jak poprzednie, jest niemożliwa do zweryfikowania.
                  > Pomijając kwestię liczby osób, nie dowiemy się, czy rzeczywiście był jeden
                  > komputer. Nie znamy pełnych adresów IP osób głosujących...
                  >
                  > Wyciąganie zbyt daleko idących wniosków z bardzo niepełnych przesłanek nie
                  > tylko dowodzi ograniczenia wyobraźni wnioskującego. Może także krzywdzić...
                  >
                  > Pozdrawiam raz jeszcze.

Jakos mam wrazenie, ze moje wnioski nie ida az tak daleko i nie sa zbyt
                  dalekie od prawdy.
                  Rownie dobrze mozna by powiedziec, ze zabawowa forma forumowych wyborow nie ma
                  wiekszego sensu, gdyz pewnosc uzyskania 1 glosu od 1 osoby jest zerowa.
                  4 osoby w 5 minut glosujace z tego samego IP, majace w nicku imie pisane z
                  wielkiej litery, oddajacych glos na to samo ugrupowanie (niewazne czy to IdP,
                  czy PO, czy Sld)... przyznasz, ze jest to zastanawiajacy zbieg okolicznosci.
                  Dlatego ankieta lepiej odzwierciedlilaby realny rozklad glosow i tylko o to
                  chodzilo mi podajac przyklad Anetowo-Agnieszkowo-Remkowo-Sympatykowego
                  glosowania.

>Widzę też, że jednak ze względu na IDP tu wpadłeś. Traktuję tę wizytę jako
                  >dobry znak dla mojej partii. Myślę, że bez trudu zrozumiesz dlaczego...

Ze wstydem przyznaje iz nie rozumiem. Jak juz mowilem ugrupowania IdP nie
                  znam, wiem tylko ze jest, wiec wyrobionego zdania na jego temat nie posiadam.
                  Nie wiem dlaczego odczytujesz jakies znaki z wpisow na forum, ale jesli moj
                  stanowi dobry omen dla twoich ulubiencow to... na zdrowie!
                  Wielkiej furory IdP w najblizszych wyborach nie wroze, ale zycze powodzenia.
                  Czyzbys ty tez w nich startowal i stad ta agitka? ;)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Girl Re: From Chlopiec with love ;) IP: *.chello.pl 08.02.04, 10:31

> 4 osoby w 5 minut glosujace z tego samego IP

Skąd wiesz, że IP jest to samo?
                    Dlaczego wykluczasz obecność 4 osób przy jednym komputerze?
                    • Gość: Boy Re: From Chlopiec with love ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 10:50
                      Nie wykluczam ani nie przesadzam, stad moje zastrzezenia dla formy naszej
                      zabawy, wzbudzajacej dosyc spore emocje ze wzgledu na polityczny charakter.
                      Jesli zamiast lapac mnie za slowka uwazniej przeczytasz moj poprzedni post,
                      bedziesz wiedziala o co chodzi.
                      Pozdrawiam. (over and out)
                    • Gość: vvvvvvvv wiesiu ;)))))))) pozdrów Girl pisząca z chello IP: *.chello.pl 08.02.04, 10:55
                      wczoraj wiesiu napisał:

Nietrafne przypuszczenia
                      Autor: wieslaw.rewerski
                      Data: 07.02.2004 10:54
                      Aby Cię
                      przekonać o tym, za chwilę wyloguję się i napiszę następny post, w którym
                      zobaczysz, że mój IP to *.chello.pl.

• Gość: Andrzej Re: From Chlopiec with love ;) IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 08.02.04, 12:37
                      Poieram! Nie wszyscy dziś mają dostęp do internetu a w szczególności do stałego
                      łącza dlatego muszą korzystać z gościnności innych użytkowników.
                      Pozdrawiam
                  • wieslaw.rewerski Do Chłopca 08.02.04, 15:15
                    Prowadzisz tę rozmowę inteligentnie, ale mimo to Twoje intencje są dość jasne.
                    Przynajmniej dla mnie... Nie rozwijam tego, lecz przechodzę do meritum.

Lista kandydatów IDP w wyborach do Parlamentu Europejskiego została ogłoszona.
                    Możesz więc naocznie przekonać się, że nie ma mnie wśród nich.

Nie uprawiam też żadnej agitacji. Nikogo do niczego tu nie namawiam. Nie
                    wypowiedziałem się też ani o żadnej partii (poza moją), ani o preferencjach
                    zaprezentowanych przez poszczególne osoby. Wyrażania swoich poglądów oraz
                    krytykowania wadliwie prowadzonych wnioskowań natomiast nie uważam za
                    agitowanie.
                    • Gość: Boy Re: Do Chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 15:29
                      A to ciekawe, ze znasz moje intencje lepiej niz ja sam... Plisss - przestan ze
                      mnie robic przeciwnika IdP bo nie znam nawet czlonkow tego ugrupowania. W tej
                      materii prawisz wasc bez sensu, wiec moze faktycznie lepiej tego nie
                      rozwijac...

A ta agitka to oczywiscie maly zarcik, wiec nie musisz sie z tego tlumaczyc :)
                      Moze powinienem byl napisac "zarliwe poparcie".

PS> Autor tego watku prosil jedynie o typy, bez komentarzy - to kolejny
                      argument na korzysc ankiety. A my tu gadu gadu... :)
                      • wieslaw.rewerski Re: Do Chłopca 08.02.04, 15:38
                        Mały żarcik - po skomentowaniu. Przed - trochę inaczej...

Co do pogaduszek - masz 100% racji. Pielęgniarz dawno powinien nam zwrócić
                        uwagę. Z drugiej strony jednak... ten wątek byłby strasznie nudny bez polemik
                        towarzyszących głosowaniom. Na szczęście nie są one tajne! ;)

Pozdrawiam!
                        • Gość: Boy Re: Do Chłopca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.04, 16:00

> Mały żarcik - po skomentowaniu. Przed - trochę inaczej...
                          >
                          > Co do pogaduszek - masz 100% racji. Pielęgniarz dawno powinien nam zwrócić
                          > uwagę. Z drugiej strony jednak... ten wątek byłby strasznie nudny bez
                          polemik
                          > towarzyszących głosowaniom. Na szczęście nie są one tajne! ;)
                          >
                          > Pozdrawiam!

A to sorry... urazic nie mialem zamiaru, specjalnie nawet umiescilem ;)
                          przy "agitce".
                          Pielegniarz widac jest wyrozumialy wiec pozdrowienia dla niego.
                          A teraz - cisza wyborcza!!! :)))
                        • goniacy.pielegniarz do WR i Boy'a 08.02.04, 16:26

> Mały żarcik - po skomentowaniu. Przed - trochę inaczej...
                          >
                          > Co do pogaduszek - masz 100% racji. Pielęgniarz dawno powinien nam zwrócić
                          > uwagę. Z drugiej strony jednak... ten wątek byłby strasznie nudny bez polemik
                          > towarzyszących głosowaniom. Na szczęście nie są one tajne! ;)

Na nic uwagi nie zwracam. Ten wątek był raczej pewnym testem, a nie jakimś
                          wiarygodnym sondażem. Dużo się tutaj dyskutuje o polityce, a ja po prostu
                          chciałem, żeby każdy powiedział wprost, na kogo ma zamiar głosować. To pewnie
                          moja ciekawość dała o sobie znać :)
                          A dyskusji oczywiście nie mam zamiaru potępiać, bo nigdy ich za wiele, a wątek
                          żyje własnym życiem. W pierwszym poście chciałem raczej uczulić wszystkich,
                          żeby nie przekształciło się to wszystko w wyzwiska i bluzgi pod adresem tych,
                          którzy popierają różne partie.

Pozdrawiam
    • monopol PO i PO 07.02.04, 18:16
      Nie jest to może wymarzona partia, ale lepszej nie ma.
    • Gość: avatar Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 18:49
      a) PO
      b) PO
    • abeja4 Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 19:14
      najprawdpodobniej na PO
    • Gość: dzidka Re: Inicjatywa dla Polski IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 19:22
      Ja będę głosować na IDP. Uważam że w polityce polskiej potrzebni sa nowi
      ludzie!!!
    • Gość: Piotr Inicjatywa dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.04, 19:47
      a ) IDP
      b ) IDP
    • Gość: Waveflyer Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.com.pl / *.com.pl 07.02.04, 20:37
      a) PO
      b) PO

O ile oczywiście pójdę na wybory (mam coraz mniejszą ochotę)
    • tgaw Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 23:34
      Ech koniunkturalisci...

1. Samoobrona
      2. Samoobrona
      • tgaw Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 07.02.04, 23:35
        ;-)
    • gazeciarz44 Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 08.02.04, 00:17
      Ja na nikogo. Po raz pierwszy w długim życiu. Chcę komisarycznego zarządu UE.
      Niech trzymaja polityczną bandę za ryło, od lewej do prawej, ze szczególnym
      uwzględnieniem przywódców. Niech uczynią z nich gladiatorów, żeby publicznie
      poprzegryzali sobie gardła. Już to widzę: Kaczory wgryzające się w krtań
      Millera. Jaskiernia u gardła Rokity. Giertych z Lepperem... Gilowska szczerzy
      jedynki nad wątłym (politycznie) gardziołkiem Frasyniuka... Ostatnią zachowaną
      sztukę (ktoś musi zostać) - do ZOO. Ech, marzenia! A jak się już kłótliwa banda
      powygryza ze szczętem, to komisarze dadzą nam ograniczoną autonomię, załóżmy na
      rok. Jak znów będzie burdel, to doświadczenie powtarzamy, aż do skutku.
      • punch.judy Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 08.02.04, 00:53
        gazeciarz44 napisał:

> Ja na nikogo. Po raz pierwszy w długim życiu. Chcę komisarycznego zarządu
        UE.
        > Niech trzymaja polityczną bandę za ryło, od lewej do prawej, ze szczególnym
        > uwzględnieniem przywódców. Niech uczynią z nich gladiatorów, żeby publicznie
        > poprzegryzali sobie gardła. Już to widzę: Kaczory wgryzające się w krtań
        > Millera. Jaskiernia u gardła Rokity. Giertych z Lepperem... Gilowska
        szczerzy
        > jedynki nad wątłym (politycznie) gardziołkiem Frasyniuka... Ostatnią
        zachowaną
        > sztukę (ktoś musi zostać) - do ZOO. Ech, marzenia! A jak się już kłótliwa
        banda
        >
        > powygryza ze szczętem, to komisarze dadzą nam ograniczoną autonomię, załóżmy
        na
        >
        > rok. Jak znów będzie burdel, to doświadczenie powtarzamy, aż do skutku.

A ja nie chce, zeby taki maly anarchista decydowal czy Czyrak bedzie mnie
        pilnowal!

-------------------------------------------------------------------------------
        -

Poleć ten adres swoim
        • gazeciarz44 Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 08.02.04, 03:09
          To Cię Wrzodak upilnuje. Jak Ursusa.
          • 12x1 Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY 08.02.04, 08:51

jestem za UW ona ma jasno sprecyzowana wizje
            • Gość: armin Re: FORUMOWY SONDAŻ WYBORCZY IP: *.acn.pl 08.02.04, 10:19
              Jak wstępowali w koalicję z takim troglodytą jak Krzaklewski to musieli mieć
              nie wizję tylko nocny koszmar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka