xanaxy 15.02.10, 12:52 Brawo Sz.Panie Senatorze. Przykro mi, ze "ludnosc" nie rozumie prawa. Inna sprawa, ze nie rozumie jeszcze wielu,wielu innych rzeczy. "Wladza jest b. sprawiedliwa. Niszczy tylko tych, ktorzy chca w niej uczestniczyc" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharn1 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 12:53 Coś się senatorowi pomyliło. O ile wiem, to on sam wstąpił do klubu parlamentarnego PiS i z ramienia tej partii objął wogóle mandat senatora. Jak się wchodzi do pewnej organizacji to się przestrzega reguł w niej panujących. Jak się nie podoba to się do niej nie wstępuje. Dyscyplina klubowa jest znana od wielu kadencji i Pan senator dobrze ten schemat zna. Startując do wyborów także je znał. Bardzo dobrze, że nie bedzie w klubie PiS ludzi, którzy udają ideiotę nie widząc w sprawie Piesiewicza nic zdrożnego, chroniąc go przed wyjaśnieniem prawdy w prokuraturze. Pewnie przed następnymi wyborami pan senator znowu będzie szukał partii która go przygarnie. Ciekawe kto to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:35 Ale Pan Senator nie jest prorokiem ani jasnowidzem i nie mogl przewidziec, w jakim momencie najjasniejsze naczalstwo "jego" partii zarzada, by sprzeniewierzyl sie swoim przekonaniom glosujac jakas bzdurna decyzje tegoz naczalstwa. I mimo, ze ja rowniez nie palalam dotad ani uwielbieniem ani podziwem do Pana Senatora dzis sklonna jestem powiedziec: Brawo!Nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
dramateusz Czy w Pis jest jeszcze ktoś inteligetny i poważny? 15.02.10, 13:46 Wydaje mi sie że wszyscy juz odeszli, lub zostali wyrzuceni. Jareosław nie lubi konkurencji - on jest myślący - reszta żołnierzy ma wykonywac rozkazy. Ci co nie mysla idą za wodzem. Ci co myśla...ich dni sa juz policzone... Bosh!!! Co za denna organizacja polityczna. Takiej głupoty nie ma nawet w banku zachodnim wbk... Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Oczywiście mozna tak jak w PO 15.02.10, 14:21 Teoretycznie przeciw immunitetowi (kolejna zapowiedź Tuska co to my nie zrobimy), ale praktycznie chowamy się za immunitet. Nic dziwnego, że Wałesie blizej do tej partii. Za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 GW manipuluje jak Goebbels.... 15.02.10, 15:48 moki1 napisał: > Teoretycznie przeciw immunitetowi (kolejna zapowiedź Tuska co to my > nie zrobimy), ale praktycznie chowamy się za immunitet. Nic > dziwnego, że Wałesie blizej do tej partii. Za a nawet przeciw. M: widac, ze propagandzisci Michnika doprowadzili do perfekcji sztuke imputowania innym wypowiedzi jakich nie bylo uzywajac podlych wlasnych komentarzy. W tytule sugeruje sie, ze Romaszewski uwaza, ze Prawo i Sprawiedliwosc uzywa PRL-owskich metod. Sluchalem go w TVN i nigdzie nic podobnego nie powiedzial. W tekscie wyraznie mozna przeczytac, ze (cytuje): "Większość mojego życia upłynęła w PRL-u, wobec tego nakazy wywołują mój głęboki protest. To nie dotyczy tylko PiS, także Platformy" Michnikowski organ zacytowal wczoraj belkot POlitykow by rozdzierac szaty z powodu "podłości" ....PiS-u w sprawie "hakow". Okazuje sie jednak, ze to POstKomuna oglasza istnienie "hakow" a Prawo i Sprawiedliwosc, PYTANE przez dziennikarzy, informuje o FAKTACH. GW-no zademonstrowalo znow przy okazji Goebbelsowska rutyne "podlosci" kiedy stwierdzilo cytuje: W wywiadzie dla "Newsweeka" Jarosław Kaczyński powiedział, że na Radosława Sikorskiego są "haki" wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,7558892,Chce_byc_prezydentem__by_odsunac_Kaczynskich___Sikorski.html Hmmmm! Okazuje sie, ze Premier Jarosław Kaczyński nigdzie tego NIE powiedzial a "haki" powstaly w chorej jazni propagandzistow Michnika. W rzeczywistosci pytany przez Newsweeka, Kaczyński powiedział: "prezydent miał zastrzeżenia przed powołaniem Radka Sikorskiego na stanowisko ministra spraw zagranicznych w rządzie Platformy".- Jest konkretna wiedza, czy też konkretne wydarzenie, które dyskredytuje Sikorskiego? - dopytuje "Newsweek".- "Tak" - odpowiada Jarosław Kaczyński. POwiesic na haku Michnika ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamara I tak zaraz dowiemy się, że Romaszewski niczego w 15.02.10, 16:10 życiu nie osiągnął i byłby nikim, gdyby nie pomoc Kaczyńskich. A następnie pojawią sie haki. IPN już je pisze. Dlaczego były wpadki Radia "S"? Ha, teraz się wyjaśni. No chyba że senator po teatralnym buncie powróci do jedynie słusznej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Jaka szkoda, że nie mamy CBA 15.02.10, 17:00 Zapukałoby się o 6 rano kolbą w drzwi senatora, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: GW manipuluje jak Goebbels.... 16.02.10, 09:27 Przez ciebie mirmast1 przemawiają twoje własne kompleksy a niestety nie sprawiedliwa ocena. Staraj sie widzieć dobro także tam gdzie dostrzegasz samo zło a krytycznie oceniać także swoich przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski niespodzianka? 15.02.10, 14:10 felinecaline napisała: > Ale Pan Senator nie jest prorokiem ani jasnowidzem i nie mogl przewidziec, w > jakim momencie najjasniejsze naczalstwo "jego" partii zarzada, by > sprzeniewierzyl sie swoim przekonaniom glosujac jakas bzdurna decyzje tegoz > naczalstwa. I mimo, ze ja rowniez nie palalam dotad ani uwielbieniem ani > podziwem do Pana Senatora dzis sklonna jestem powiedziec: Brawo!Nareszcie! Jeżeli myśli realistycznie, to powinien był się spodziewać takich rozkazów ze strony przywódców swojej partii w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Romaszewskiemu potrzebny był cios obuchem w łeb 15.02.10, 12:55 by zrozumiał to ,co było wiadomo od dawna.. Kaczynscy i PIS, to żel-beton komuny! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Romaszewskiemu potrzebny był cios obuchem w ł 15.02.10, 13:14 O dziwo Panie senatorze - pierwszy raz zgadzam się z Panem bez reszty Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Romaszewskiemu potrzebny był cios obuchem w łe 15.02.10, 13:37 albacor napisał: > O dziwo Panie senatorze - pierwszy raz zgadzam się z Panem bez reszty I ja też, jeszcze dodałabym niemałe co nieco ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Sam wybrał drużyne i tren(s)era 15.02.10, 14:56 Kaczyński sukcesywnie odcina sie od KOR-u w którym kiedyś terminował, komu teraz służy i w zamian za co? Pan Romaszewski, jako człowiek inteligentny i doswiadczony w róznych warunkach nie poznał sie na dawnym towarzyszu, az dziwne? Nie rozumiem dyscypliny klubowej w takiej sprawie, nie rozumiem tez dlaczego sam senator Piesiewicz kategorycznie nie zrezygnował z immunitetu? Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Sam wybrał drużyne i tren(s)era 15.02.10, 17:11 a.k.traper napisał: > Kaczyński sukcesywnie odcina sie od KOR-u w którym kiedyś > terminował, komu teraz służy i w zamian za co? > Pan Romaszewski, jako człowiek inteligentny i doswiadczony w róznych > warunkach nie poznał sie na dawnym towarzyszu, az dziwne? > Nie rozumiem dyscypliny klubowej w takiej sprawie, nie rozumiem tez > dlaczego sam senator Piesiewicz kategorycznie nie zrezygnował z > immunitetu? Przecież z KOR współpracował (nie należał) Lech, a nie Jarosław. Dokonania Jarosławy w opozycji są co najmniej zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ja mam inna wiedzę, był zaangazowany 15.02.10, 22:03 Dość ścisle współpracował w KOR z Antonim Macierewiczem stąd ta sztama do dzisiaj, udzielał się też e "Solidarności", tej nielegalnej też, oprócz tego brał udział w przygotowaniu porozumienia w Magdalence po stronie tzw. solidarnosciowej a faktycznie z inspiracji Koscioła. Można do człowieka czuć niechęć za jego postępowanie ale trzeba być tez obiektywnym. Ja dośc dobrze jeszcze pamietam tamten czas i ludzi, tym bardziej że tez w tym środowisku się "obracałem" do sławnej wojny na górze, potem to już nie moja bajka się zrobiła, czas pokazał że miałem rację. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Romaszewskiemu potrzebny był cios obuchem w ł 15.02.10, 15:51 nie jestem pewien, że zrozumiał - w końcu i jego dotknęło, ale przecież w ogóle w pisie byłoby wspaniale, gdyby nie ta jedna nieprzyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:27 Ja też się tym razem w 100% zgadzam z panem Senatorem, choć większości jego poglądów nie podzielam. Brawo, Panie Senatorze! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:34 ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Romaszewski: PO i PiS pow do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:57 "Większość mojego życia upłynęła w PRL-u, wobec tego nakazy wywołują mój głęboki protest. To nie dotyczy tylko PiS, także Platformy. Wracamy do tych samych metod działania." Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Romaszewski: PO i PiS pow do metod jak w PRL- 15.02.10, 13:58 Krótko mówiąc - Pan Senator jest przeciw wynalazkowi zwanemu dyscypliną partyjną, no i zresztą do żadnej partii nie należy. I bardzo dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Romaszewski: PO i PiS pow do metod jak w PRL- 15.02.10, 14:03 loppe napisał: > Krótko mówiąc - Pan Senator jest przeciw wynalazkowi zwanemu > dyscypliną partyjną, jest to prawomocne biorąc pod uwagę status PiS i innych POlszewi Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Romaszewski: PO i PiS pow do metod jak w PRL- 15.02.10, 15:40 witoldzbazin napisał: > jest to prawomocne biorąc pod uwagę status PiS i innych POlszewi Wynika z tego, że według ciebie PiS jest główną POlszewią oraz że istnieją jeszcze jakieś inne, mniej ważne POlszewie. No, no. Interesująca ewolucja poglądów. Co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
1andre2 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:27 Długo wątpiłem w szczerość Pana poglądów i muszę zmienić mój osąd.Nie można wszystkiego upolityczniać i upartyjniać trzeba mieć swoje zdanie i za to Panu dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:32 Oj Panie Romaszewski jest pan tak doświadczonym człowiekiem a tak pózno przejrzał pan na oczy w jakim g...e przez tyle lat trzeba było tkwić. Odpowiedz Link Zgłoś
filo-mat1 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:33 Panie Marszałku. PiS nie wraca do metod PRLu. PiS je kontynuuje tylko bardziej restrykcyjnie. Szkoda tylko,że tak póżno Pan to zauważyl. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 13:35 i jego studia w ZSRR ? Odpowiedz Link Zgłoś
riince Gdyby nie PRL to by was Niedzielski nie było. 15.02.10, 13:39 I to jeden z wielu powodów z powodu których PRL był złem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Gdyby nie PRL to by was Niedzielski nie było. 15.02.10, 14:15 riince napisał: > I to jeden z wielu powodów z powodu których PRL był złem. Że wyszkolił takich Romaszewskich? Nie pierwszy to niewdzięcznik, plujący na tych, dzięki którym się mógł wybić, i nie ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Gdyby nie PRL to by was Niedzielski nie było. 15.02.10, 14:27 taziuta napisał: Krytykuje PRL a sam zachowuje sie jak komunistyczny kacyk. Pamietam jak w wywiadzie martwil sie ze moze stracic sluzbowa limuzyne. Koles ktory broni kolesia korzystajacegho z uslug prostytutek. Wszystkim polecam wywiad z mecenasem de Virion. Dzwonił pan już do Krzysztofa Piesiewicza? - Nie. I nie zamierzam. Nie mam mu nic do powiedzenia. Gdyby żył adwokat Edward Wende, on jeden chwyciłby za słuchawkę i zrugał Piesiewicza. Zrugał? Niektórzy uważają senatora Piesiewicza za ofiarę. - Chyba własnej lekkomyślności i nieodpowiedzialności! To cechy, które dyskwalifikują go jako polityka. Nie potępiam go za to, co zrobił, ale że głupio dał się podejść. Każdy ma prawo robić w domu to, na co ma ochotę. Może się upić i leżeć pod stołem. Ale jak wyjdzie w tym stanie na ulicę, to gorszy innych. Każdy może flirtować, ale nie powinien robić z tego publicznego przedstawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
michal747 Re: A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 14:35 Niech zgadnę; pewnie skończyłby studia na którejś z renomowanych uczelni europejskich. Byłby lepiej wykształcony i znacznie bogatszy. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 15:18 lech.niedzielski napisał: > i jego studia w ZSRR ? Odpowiedź jest prosta. Zamiast w ZSRR studiowałby, jak dzisiejsi zdolni studenci, we Francji, Wielkiej Brytanii albo w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 PiSdoliny i kaczory - jak towarzysz Stalin 15.02.10, 13:34 usuwaja niepokornych. Cud ze nie strzelaja w tyl glowy. Albo nie wysylaja na kamczatke. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: PiSdoliny i kaczory - jak towarzysz Stalin 15.02.10, 15:52 kamczatki nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 I tak długo znosił kaczą demokrację 15.02.10, 13:40 Coś musi byc niedobrze z inteligencją Romaszewskiego, skoro potrzebował aż tyle czasu,aby zdac sobie sprawę z tego kim jest Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa uff 15.02.10, 13:46 Uff, wreszcie Pan pojął, że PO i PiS to jedno i to samo, jeśli chodzi o metody. Jakżeż ohydnie potraktowała Pana PO, jeśli chodzi o stanowisko wicemarszałka Senatu. Podobnie ohydnie teraz postępuje PiS. Ale... przecież gdzieś Pan musi być, jeśli ponownie zechce kandydować do Senatu. Czyżby PO? Jeśli tak, to zamieni Pan jedno g... polityczne na drugie, tak samo obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 13:50 ajakzupa napisał: > Uff, wreszcie Pan pojął, że PO i PiS to jedno i to samo, jeśli chodzi o > metody. Jakżeż ohydnie potraktowała Pana PO, jeśli chodzi o stanowisko > wicemarszałka Senatu. Podobnie ohydnie teraz postępuje PiS. > > Ale... przecież gdzieś Pan musi być, jeśli ponownie zechce kandydować do > Senatu. Czyżby PO? Jeśli tak, to zamieni Pan jedno g... polityczne na drugie, > tak samo obrzydliwe. > Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 14:08 Strasznie durne - za przeproszeniem - pytanie pan postawiłeś.. Założę się że byłby... Romaszewskim.. ;-) Nic żaden człowiek nie zawdzięcza "sytuacji". Wszystko zawdzięcza własnym postawom i decyzjom. Tylko. Podejmuje je oczywiście w obliczu sytuacji. Ale nikt nie jest zwolniony z własnej odpowiedzialności za własne czyny. Czy jesteś kanalią czy człowiekiem prawym, zależy od ciebie a nie otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL 15.02.10, 17:19 lech.niedzielski napisał: > ajakzupa napisał: > > > Uff, wreszcie Pan pojął, że PO i PiS to jedno i to samo, > jeśli chodzi o > > metody. Jakżeż ohydnie potraktowała Pana PO, jeśli chodzi o > stanowisko > > wicemarszałka Senatu. Podobnie ohydnie teraz postępuje PiS. > > > > Ale... przecież gdzieś Pan musi być, jeśli ponownie zechce > kandydować do > > Senatu. Czyżby PO? Jeśli tak, to zamieni Pan jedno g... polityczne > na drugie, > > tak samo obrzydliwe. > > Zostało mu tylko LSD, a tyle się na nich napluł, ale Napierdak weźmie każdego kto ma szansę na elekcję. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Romaszewski, przecież dobrze wiesz co zrobiłeś. 15.02.10, 13:49 Złamałeś dyscyplinę głosowania w partii więc się nie rozczulaj nad sobą. Skoro miałeś podstawy aby twierdzić, że wniosek jest niewystarczający, to trzeba było wpłynąć na stanowisko klubu, a nie teraz sobie PRLem twarz wycierać. Ile lat jeszcze można na tą samą nutę. Odpowiedz Link Zgłoś
cineo Re: Romaszewski, przecież dobrze wiesz co zrobiłe 15.02.10, 13:56 trzymilionowy.poście - to już chłopina nie może mieć własnego zdania tylko dyscyplina, a co to? dyscyplina musi być? - ja to znam choć raczej z opowieści po PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Romaszewski, przecież dobrze wiesz co zrobiłe 15.02.10, 14:06 Zapisując się do PC gangu wiedział dobrze na jakich zasadach. Przecież Romaszewski to stary lis, wiedział co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
del33ta Najważniejsze, zostało! 15.02.10, 13:55 Najważniejsze, że w dalszym ciągu jest do dyspozycji samochód z kierowcą. W PRL tak by nie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:55 Może ćpa i dlatego bronił??? heheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 13:59 Kim byłby, gdyby nie PRL? Może zadowolonym kapitalistą. Może zadowolonym furmanem dziedzica. Może posłem Polski. Nie wiem. Natomiast to wiem, że byłby wolnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Rozkoszny Zbynio! 15.02.10, 14:03 Zbynio po parunastu latach politycznej wegetacji do tej pory jakoby nie wie, że w każdej partii najpierw Partia, a znacznie dalej, patria! Partia i samochód z kierowcą! Pamiętasz Zbynio, swoje lamenty z początku ostatniej twojej kadencji, o autko z kierowcą?! Powinieneś za to do dzisiaj Kaczyńskim buty czyścić! A ty im jak odpłacasz?! Wydaje się, że to twoje ostatnie polityczne trele?! Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski [...] 15.02.10, 14:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryabor Re: Rozkoszny Zbynio! 15.02.10, 14:14 Sorry, Zbynio! Sorry! Nie po kilkunastu, a po kilkudziesięciu latach politycznej wegetacji! Ale tym bardziej, powinieneś Kaczyńskim buty czyścić! Bowiem gdyby nie oni, to dzisiaj jeździłbyś, co najwyżej sejmowym rowerkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
ajpitoajpi12 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:13 Mężczyżni wykładający socjalistyczne prawo pracy, pierwszy raz w 6 dziesiątce swego życia jadący za ganicę, nie znający języków obcych,z rozanieloną miną uczestniczący w śmiesznych bufonadach kościelnych typu pseudokoronacja własna... nie mający prawdziwych przyjaciól, bojący się samolotów i z problemami alkoholowymi - co tacy ludzie sobą reprezentują, przecież nie wielnomyślicielstwo, nowoczesność i umiłowanie wolności. Preferują, to CZYM ZA MŁODU W DOMU PRZESIĄKNĘLI, czyli miłością do PZPR, PRL i komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:45 ajpitoajpi12 napisała: > Mężczyżni wykładający socjalistyczne prawo pracy, pierwszy raz w 6 > dziesiątce swego życia jadący za ganicę, nie znający języków obcych,z > rozanieloną miną uczestniczący w śmiesznych bufonadach kościelnych typu > pseudokoronacja własna... nie mający prawdziwych przyjaciól, bojący się > samolotów i z problemami alkoholowymi - co tacy ludzie sobą > reprezentują, przecież nie wielnomyślicielstwo, nowoczesność i > umiłowanie wolności. Preferują, to CZYM ZA MŁODU W DOMU PRZESIĄKNĘLI, > czyli miłością do PZPR, PRL i komunizmu. To o Tusku ? Ten fałszywy ślub bufonada przedwyborcza ten odwyk w 88 po spraniu Gośki ..... wszystko sie zgadza ale o samolotach nie słyszałem ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
alejagwiazd Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:13 Bardzo Panu dobrze. Pamietam jak pan nie dal zlego slowa powiedziec na kaczora a jednoczesnie zmieszal pan z blotem Kalisza i o malo go nie pobil. To sa klapki na oczach, ktore niw pozwily panu myslec. Przeszla kryska na matyska Odpowiedz Link Zgłoś
vdziwny Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:13 To nie tylko czasy PRL, to przywara dawnej Polski. Partyjne liberum veto, bez oglądania się na interes państwa, nie mówiąc już o narodzie. Jak opozycja, to tak jak osioł, hamować na wszystkie cztery. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:14 ABW przy każdej wzmiance o dyscyplinie partyjne w jakimś klubie parlamentarnym powinna wszcząć śledztwo o naruszenie przez partie konstytucji a sąd zdelegalizować je jako organizacje przestępcze. Partia może wystawić kogoś na senatora czy posła ale poseł czy senator nie reprezentuje w Sejmie czy Senacie partii tylko wyborców. Może pracować w ramach klubu parlamentarnego ale nikt nie może na niego wywierać jakiegokolwiek wpływu bo zgodnie z konstytucją jest niezależny. Ustalenia jakichś tam "władz" klubu i partii poseł może olać ciepłym moczem a próby jakiegoś "ukarania" potraktować jako zamach na niezależność i zgłosić sprawę prokuraturze. Zatem jaki poseł jest naprawdę niezależny? Np. taki jak Palikot. Mówi co ma na wątrobie , pracuje w klubie, który jest mu bliski ideowo a w razie jak ktoś spróbuje go "skasowac" z klubu nie s..a po gaciach bo następną kampanię wyborczą jest sobie w stanie sam sfinansować. Nie musi być tak "bohaterski" jak Romaszewski Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Jakie metody z PRL, wtedy kokaina nie była 15.02.10, 14:28 żadną metodą. Mało kto mógł sobie pozwolić. Teraz panowie nie odmówią. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Jakie metody z PRL, wtedy kokaina nie była 15.02.10, 14:34 Ze tez zadnemu z ujadajacych nie przyszlo do glowy, ze naczelnym obowiazkiem posla i senatora jest dobro kraju i jego obywateli, a nie partii politycznej do ktorej nalezy. Tym bardziej, gdy na czele tej partii stoi - z dnia na dzien co raz bardziej ogupialy i fanatyczny - Jareczek Kaczyncki. Kazdy ma prawo do wlasnych opinii i pogladow. Nie ma wiec nic dziwnego w tym, ze nie kazdy zgadza sie z ciasnota umyslowa reprezentowana przez Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
free_rodnick Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:33 Żeby mógł być powrót,wpierw musi być odwrót.A struktura PiS to kalka KPZR. Swoją drogą Romaszewski to wzorzec pisuara-zaperzony wrzaskliwy kołtun.To duża strata dla kaczej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:50 Odejście Romaszewskiego(bo mi się należy gabinet w Senacie,fura,komóra i sekretarka za działalność sprzed ćwierć wieku)będzie tylko liftingiem dla PiS.Zresztą doktorant z Instytutu Badań Jądrowych w Dubnej(CCCP)to dla PiS .....? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 14:46 Z Romaszewski:Doktorant w Instytucie Badań Jądrowych w Dubnej(CCCP)!?A w PRL nie dopuścili go do reaktora atomowego "EWA"w Świerku pod Warszawą(PRL)Ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: A kim byłby Romaszewski gdyby nie PRL ?! 15.02.10, 15:01 zoil44elwer napisał: > Z Romaszewski:Doktorant w Instytucie Badań Jądrowych w Dubnej (CCCP)!?A w PRL ni > e > dopuścili go do reaktora atomowego "EWA"w Świerku pod Warszawą(PRL) Ciekawe? Rura solidaruchom zmiękła ? Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Romaszewski mentalnosc rodem z PRL 15.02.10, 14:52 szkoda, ze ten zasluzony czlowiek nie rozumie iz w demokracji prawo powinno byc rowne dla wszystkich - rowniez dla wdychajacego kokaine przebierajacego sie w damskie laszki senatora PO Piesiewicza. Wedle komunistycznej logiki Romaszewskiego - Piesiewicz zasluzony jest i nie podlega prawu - prawo jest dla maluczkich - nie dla kolegow Romaszewskiego. Ten wywiad pograza Romaszewskiego kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher O Bogu nic nie mow........... 15.02.10, 14:53 Bo Bog ma tyle wspolnego z toba co Polska z nazizmem.Nie mozesz miec swojego zdania , jezeli chodzi o przestepce.Jestes wiec jednym z PO.I nie zapomnij.To nie ty zrezygnowales.Dostales kare ze popierasz przestepcow.Nastepny stary wrzod skonczyl - jak powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: O Bogu nic nie mow........... 15.02.10, 14:56 A wiec?.Przegrales.Wybrales przestepcza droge PO , gdzie nie mozna postawic zarzutow przestepcy Piesiewiczowi.Ma immunitet, wbrew wlasnej woli.Dziadku-czas spiepszac.PRL sie skonczyl, a ty wraz z PZPR(PO) bronisz kazdego wlasna piersia. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: O Bogu nic nie mow........... 15.02.10, 15:42 prawdziwy-moher napisał: > A wiec?.Przegrales.Wybrales przestepcza droge PO , gdzie nie mozna postawic zar > zutow przestepcy Piesiewiczowi.Ma immunitet, wbrew wlasnej woli.Dziadku-czas sp > iepszac.PRL sie skonczyl, a ty wraz z PZPR(PO) bronisz kazdego wlasna piersia. Wajdzik, ty nielegalnie, bez paszportu uciekles z Polski bedac scigany listem gonczym we wczesnych latach 90-tych. Kto, jak kto, ale przestepca jestes ty...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: O Bogu nic nie mow........... 15.02.10, 15:41 prawdziwy-moher napisał: > Bo Bog ma tyle wspolnego z toba co Polska z nazizmem.Nie mozesz miec swojego zd > ania , jezeli chodzi o przestepce.Jestes wiec jednym z PO.I nie zapomnij.To nie > ty zrezygnowales.Dostales kare ze popierasz przestepcow.Nastepny stary wrzod s > konczyl - jak powinien. Leslaw Wajdzik, byly presentation1, byly funkcjonariusz SB, zdeklarowany ateista wielokrotnie potwierdzajacy zwoj ateizm na lamach tego forum nagle zapalal miloscia do Boga...;DDDDDDDDD Co za bydle z ciebie wajdzik. Odpowiedz Link Zgłoś
janko59 Romaszewski: Powracamy do metod jak w PRL-u 15.02.10, 15:01 Brawo panie senatorze , ja byłem cały czas zdziwiony ze taki człowiek jak pan, z taką wspaniałą przeszłością był w takiej dziwnej formacji i napewno uwierała pana obecnośc takich osób jak pos. Kempa,Giżyński,Ziobro,Kamiński nie wspominając prokuratora z peerlowską przeszłością pana Wassermana,głęboki szacunek panie senatorze!!! Odpowiedz Link Zgłoś