andartis 18.02.10, 12:48 Pan Janusz Korwin - Mikke ogłosił zamiar kandydowania na urząd prezydenta RP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 12:51 rzeczywiscie, swietna wiadomosc im wiecej tym lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 12:58 Klasyk twierdził, że ilość przechodzi w jakość. Albo ma szanse przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:44 ... na drugą stronę... Tylko gdzie ta druga strona? Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:51 sclavus napisał: > ... na drugą stronę... > Tylko gdzie ta druga strona? Do przechodnia na Nowym Świecie podchodzi lekko zmęczony gość: - Przepraszam, gdzie jest druga strona ulicy? - Po tamtej stronie. - A kiedy byłem tam, to powiedzieli, że tu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:56 sclavus napisał: > ... na drugą stronę... > Tylko gdzie ta druga strona? Druga strona Księżyca jest niewidoczna,ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:54 spróbuj jeszcze raz!... mądrzej... Póki co, to ty zawsze wiesz, że dzwoni... tylko jakoś nigdy, w którym kościele :( Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 19.02.10, 18:00 Kościoły mnie nie obchodzą,fanatycy takoż. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nic już nie będzie takie jak przedtem..... 18.02.10, 12:58 Przewiduję potężne przetasowania w sondażach po Ogłoszeniu Zamiaru! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nic już nie będzie takie jak przedtem..... 18.02.10, 13:10 Przetasowania na poziomie błędu statystycznego? Jeżeli prawdziwy(?)liberał JKM ma poparcie 1 %,to jakim cudem farbowany liberał Tusk ma ok 60 %?Mataczenie w sondażach? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:22 twoja sygnaturka świetnie koresponduje z treścią Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:27 wujaszek_joe napisał: > twoja sygnaturka świetnie koresponduje z treścią Jest to zdarzenie niezamierzone. :-) --------- Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:49 Jeżeli ktoś(?)"uzewnętrznia"swoje myśli ziewając,to niech idzie spać a nie zabiera głosu na FK.Chyba że jest na etacie PO,to musi. Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:53 zoil44elwer napisał: > Jeżeli ktoś(?)"uzewnętrznia"swoje myśli ziewając,to niech idzie spać a nie > zabiera głosu na FK.Chyba że jest na etacie PO,to musi. To chyba nie do mnie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:59 andartis napisał: > zoil44elwer napisał: > > > Jeżeli ktoś(?)"uzewnętrznia"swoje myśli ziewając,to niech idzie spać a ni > e > > zabiera głosu na FK.Chyba że jest na etacie PO,to musi. > To chyba nie do mnie? :-) > No und Nein!Tylko do forumowicza który napisał:Zzziieewwww!Wysilił się? Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:09 No und Nein!Tylko do forumowicza który napisał:Zzziieewwww!Wysilił się? Na miarę posiadanych możliwości. -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:49 - Podziwiam samozaparcie JKM - Życzę zdobycia wielu głosów ( ale nie 50% + 1 ) - Czułbym ,że czegoś mi brakuje, gdyby JKM nie kandydował.Toż to nasza nowa świecka tradycja. A tradycję trzeba szanować - Myślę ,że JKM mi wybaczy ( i parunastu milionom rodaków również), że nie będę na niego głosował Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:54 Kandydowanie JKM to jest polska tradycja polityczna.Gdyby nie kandydował to Polacy by o nim zapomnieli! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:46 Udział PJKM w wyborach Wybory parlamentarne w 2005: * Numer listy: 12 * Wynik w skali kraju: 1,57% * Liczba kandydatów na posłów: 560 * Liczba zdobytych mandatów poselskich: 0 * Liczba kandydatów na senatorów: 13 * Liczba zdobytych mandatów senatorskich: 0 ------------ Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:51 POlacy tak kochają prawdziwy liberalizm że jego twarz czyli JKM ma w Sejmie i Senacie 0!! Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:09 Pan JKM promuje księżycowy anarchizm tradycjonalistyczny a nie żaden "prawdziwy liberalizm". Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 13:54 Zupełnie zrozumiałe. Dla JKM start w takich wyborach jest mozliwościa promowania swoich pogladów . Na poważne poparcie szans nie ma ,bo i kasy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:02 etwas-geheimnis napisał: > Zupełnie zrozumiałe. Dla JKM start w takich wyborach jest mozliwościa > promowania swoich pogladów . Na poważne poparcie szans nie ma ,bo i kasy nie ma. Ale ma wspaniałe pomysły. Np proponuje: - całkowitą prywatyzację placówek oświatowych i służby zdrowia, - zniesienie dotacji na kulturę. ----------- Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:12 Pomysły ma różne.Ultraliberalne . Mogą ci sie podobac lub nie . Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:17 etwas-geheimnis napisał: > Pomysły ma różne.Ultraliberalne . Mogą ci sie podobac lub nie . Przecież użyłem słowa <spaniałe>. Np. - zmniejszenie liczebności Senatu do 32 senatorów oraz Sejmu do 120 posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:22 Ten pomysł jest dobry i mi sie podoba. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andartis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:28 etwas-geheimnis napisał: > Ten pomysł jest dobry i mi sie podoba. :-) Mnie też. Bardzo. Chociaż ja bym zostawił 36 senatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:32 A ja senat w ogóle bym zlikwidowal:-) Na diabla ten twór? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:24 Prywatyzacja placówek oswiatowych i słuzby zdrowia wcale mnie nie razi:-) Co do kultury to chyba troche dyskusyjne ,bo sa programy pozyteczne a same nie wydolą finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:10 Co na to forumowi pseudoliberałowie spod znaku UPRu, popierający Pana pRezydenta Kaczyńskiego albo Kornela M. ? ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:14 popieranie Haczyńskiego przez UPR ( bolszewika? faszysty?) jest wyjatkowo niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:19 Należy jednak pamiętać, że sam JKM ma o PiS jak najgorsze zdanie. Serio. Tym bardziej dziwi popieranie PiS przez, np., Ziemkiewicza. :p Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:20 Przez Ziemkiewicza? Co w tym dziwnego? To lizanie du.. dla kariery i kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:25 To to ja wiem. Ale czy tylko Ziemkiewicz? Tacy "ideowcy" byli i są wszędzie, gdzie czują "koryto". :p Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:28 Dobrze ze wiesz:-)) Tacy dyspozycyjni sa po wszystkich stronach ,przeciez z tego zyją. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:52 I tym optymistycznym i jakże budującym stwierdzeniem ;))) proponuję zakończyć miłą wymianę postów. b/o :p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:23 Proponowałbym zweryfikować informacje o opinii tego środowiska dotyczących okolic panów Kaczyńskich. A co do kandydatury Korwina- no bez niektórych wydarzeń wybory nie mogą się obyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:29 Wprawdzie przegra do Kononowicza, radość sprawi mu miażdżąca przewaga nad mamroczącą niedorajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:31 Nie przegra . Dwa procent głosów bedzie miał i tylko dlatego tak mało ,bo wielu potencjalnych jego wyborców nie chce na niego głosowac ,aby głos nie był zmarnowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:33 Humbaku! Dla Ciebie gotowa jestem weryfikować i weryfikować... do końca świata i o jeden dzień dłużej! :) Podobno przyzwyczajenie jest drugą natura człowieka, a JKM też człowiek ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:39 Nie rechotać mi tu, bo ja poważnie mówię:) Nawet okazjonalna lektura publikacji takich ludzi jak Korwin, czy Michalkiewicz wskazuje że nie przepadają oni jakoś przesadnie za Kaczyńskimi. Mają z nimi po prostu pewne wspólne cele. Wychodzi podobnie jak KZM, tylko że Wielomski& co są w tym bardziej radykalni:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 14:44 Poważnie mówisz poważnie? A moje "wyższe" posty raczyłeś przeczytać na poważnie? forum.gazeta.pl/forum/w,28,107484861,107490362,Re_JKM_jednak_nie_wytrzymal_.html ps. KZM? Litości! :) :p Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 15:54 Zbawna sprawa. Owszem raczyłem. Najwyraźniej jednak cosik mią rozpraszało i zrozumiałem one niewłasciwie:) KZM... to równie ciekawy koloryt jako UPR. Może nawet nieco bardziej konwencjonalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: JKM jednak nie wytrzymał ;))) 18.02.10, 19:16 Zwłaszcza jeśli chodzi o zdanie o demokracji i wyniesieniu na ołtarze Jana Pawła II ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:25 Niech startuje ,jest taki ,,barwny" ze aż konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych No to będzie miał na karku Mariusza Kamińskiego 18.02.10, 14:30 Przecież postulaty JKM odnośnie zmniejszenia czy wręcz likwidacji podatkow zagrażają interesowi ekonomicznemu państwa poprzez zmniejszenie wpływów do budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: No to będzie miał na karku Mariusza Kamińskie 18.02.10, 14:33 Słuszna uwaga:-) Tylko ten Kaiński juz swojej d...musi teraz bronić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: No to będzie miał na karku Mariusza Kamińskie 18.02.10, 14:37 A nie daj Boże o zmniejszenie podatków poprosza go wyborcy we własnym interesie-to już będzie korupcja i sprawa dla komisji śledczej. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Wspaniała wiadomość. 18.02.10, 14:38 Hyhyhy, wiadomość dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jak JKM wygra to interes ekonomiczny państwa 18.02.10, 14:44 będzie hiper zagrożony!!! Pamiętajcie o tym-wasz ukochany Mariusz Kamiński. PS. Ze stadionami na Euro2012 możecie się w przypadku zwycięstwa JKM pożegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 19.02.10, 19:35 Tym razem zmienił nazwę swej kanapy na WiP. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 19.02.10, 19:37 trzymilionowy.post napisał: > Tym razem zmienił nazwę swej kanapy na WiP. a nie VIP? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 19.02.10, 19:52 trzymilionowy.post napisał: > Tym razem zmienił nazwę swej kanapy na WiP. W dużym skrócie - zmieniono nazwę partii na Wolność i Praworządność (przedtem nazywała się ona: Platforma Janusza Korwin-Mikke). --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 19.02.10, 22:00 "Praworządność" wg JKM > "Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!" :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 19.02.10, 22:43 ave.duce napisała: > "Praworządność" wg JKM > > > "Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej ja > k > 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!" Demokrata ... z muszką. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czy są jakieś nowe rewelacje "w temacie"? 20.02.10, 11:29 Zestaw tamtą wypowiedź z tym, co o, m.in., JKM napisał Maciej Rybiński w Rzepie > ... Taka całkowita marginalizacja garstki Polaków traktujących poważnie wolność słowa, idei, swobodę myślenia i prawo do formułowania każdej myśli w zgodzie z własnymi poglądami i poczuciem uczciwości prowadzi do tego, że nie ma u nas nawet szczątkowych przejawów dyskusji w fundamentalnych dla przyszłości świata kwestiach światopoglądowych ... ps. mój komentarz na blogu najpierw się ukazał, potem został usunięty. W ramach "wolności słowa", rzecz jasna. :p Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Nieodobrze 19.02.10, 19:07 andartis napisał: > Pan Janusz Korwin - Mikke ogłosił zamiar kandydowania na urząd prezydenta RP. Odbierze połowę głosów Morawieckiemu. Zamiast 2% dostaną po 1%. Ach, ta skłócona prawica... Nigdy w ten sposób nie zwyciężą w wyborach. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nieodobrze 19.02.10, 19:12 A jaki dylemat moralny co poniektórzy mają (?). Chociaż podejrzewam, że może się w tym kryć oksymoron. :p Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Wspaniała wiadomość. 19.02.10, 19:15 A jak tam satyryk Pietrzak i działacz regionalny Kononowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Wspaniała wiadomość. 19.02.10, 19:20 A pan Kononowicz jeszcze zwleka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Ło matko bosko!! Ten stary pierdziel znów będzie 19.02.10, 19:29 robił z siebie pośmiewisko?? Trzeba to zobaczyć! :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Jedno jest pewne.Na niego na pewno Paskud nie będz 19.02.10, 19:52 ie szukał haków! Nawet moze Go wspomóc w kampanii, zeby pokazać jak wysoko z nim wygrał brat Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Cieszę się :) 19.02.10, 22:39 Uwielbiam ludzi oryginalnych, niezależnych i konsekwentnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cieszę się :) 19.02.10, 22:45 vargtimmen napisał: > > Uwielbiam ludzi oryginalnych, niezależnych i konsekwentnych :) Znałem jedną panią. Konsekwentnie przechodziła przez jezdnię obok zebry. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Cieszę się :) 19.02.10, 22:53 remez2 napisał: > vargtimmen napisał: > > > > > Uwielbiam ludzi oryginalnych, niezależnych i konsekwentnych :) > Znałem jedną panią. Konsekwentnie przechodziła przez jezdnię obok > zebry. :-( > Na smyczy, czy luzem? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cieszę się :) 19.02.10, 22:55 Na smyczy, czy luzem? Kobieta na smyczy? Oryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Cieszę się :) 19.02.10, 23:00 remez2 napisał: > Na smyczy, czy luzem? > Kobieta na smyczy? Oryginalne. Nie, zebra, obok której przechodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Cieszę się :) 19.02.10, 23:07 vargtimmen napisał: > Nie, zebra, obok której przechodziła. Wiesz, jak na pure nonsens to trochę ... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz To była oczywista oczywistość. 19.02.10, 23:11 Jak zwykle moze liczyc na mój głos. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wspaniała wiadomość. 20.02.10, 19:31 Kiedy konferencja w TVPi$LDinfo? :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wspaniała wiadomość. 20.02.10, 19:49 ave.duce napisała: > Kiedy konferencja w TVPi$LDinfo? Dziwne pytanie. Przecież reżimowa TVP nie dopuści do konferencji najgroźniejszego kandydata do prezydenckiego fotela. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wspaniała wiadomość. 20.02.10, 20:27 Najgroźniejszego dla kandydata... PO, bo kandydaci PiS i SLD są poza zasięgiem ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Wspaniała wiadomość. 20.02.10, 20:42 ave.duce napisała: > Najgroźniejszego dla kandydata... PO, bo kandydaci PiS i SLD są poza zasięgiem Dokładnie tak. I prawybory nic tu nie pomogą. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Wspaniała wiadomość. 20.02.10, 20:56 Jest jeszcze Morawiecki! ;))) :p Odpowiedz Link Zgłoś