Dodaj do ulubionych

Komorowski wygra wybory - zakład?

13.04.10, 09:30
To, w jaki sposób zginął Lech Kaczyński, nie zmieni oceny jego prezydentury wśród tych, którzy na niego nie głosowali.

A Komorowski pokazuje, że naprawdę może być prezydentem, jeśli nie wszystkich, to wiekszości Polaków. W decyzjach, które podejmuje potrafi wznieść się ponad partyjną przynależność.
Obserwuj wątek
    • mrowa.k prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:33
      zakład, ze przegra, wygra kandydat niezależny taki jak Romaszewski,
      Cimoszewicz, Olechowski, Kwaśniewska, Zych lub Gilowska
      • michalik77 Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:34
        Gdyby wybory były za rok - może... Ale przez dwa miesiące (i w tak trudnych warunkach) trudno będzie wypromować równie mocną kandydaturę.
        • bezprim Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:41
          Komorowski nie powinien zostać prezydentem z prostego powodu,że Polsce grozi
          dyktatura jednej partii.
          Myślę,że w narodzie jest dość rozsądku aby do tego nie dopuścić.
          • kotek.filemon Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:43
            > Komorowski nie powinien zostać prezydentem z prostego powodu,że Polsce grozi
            > dyktatura jednej partii.

Jak rządził PiS z przystawkami też miałeś takie opory?
            • bezprim Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:49
              kotek.filemon napisał:

> > Komorowski nie powinien zostać prezydentem z prostego powodu,że Polsce gr
              > ozi
              > > dyktatura jednej partii.
              >
              > Jak rządził PiS z przystawkami też miałeś takie opory?

Tak,miałem.
          • republika.republika Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:47
            bezprim napisał:

> Komorowski nie powinien zostać prezydentem z prostego powodu,że Polsce grozi
            > dyktatura jednej partii

dyktatura groziła w 2005 i ludziom to nie przeszkadzało. PO w odróżnieniu od PiS
            nie jest zwolennikiem dominacji państwa nad jednostką, więc zagrożenia o którym
            piszesz teraz nie ma.
            • bezprim Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:53
              republika.republika napisała:

> dyktatura groziła w 2005 i ludziom to nie przeszkadzało

Najwyraźniej jednak przeszkadzało czego dowodem były wybory,które PiS przegrał.

PO w odróżnieniu od Pi
              > S
              > nie jest zwolennikiem dominacji państwa nad jednostką, więc zagrożenia o którym
              > piszesz teraz nie ma.

Platforma jest partią podobną do PiSu,wywodzą się zresztą od jednej matki (AWS)
              a jej dążenie do dominacji i kontroli życia publicznego
              nie widzi jedynie ślepiec.
              • michalik77 problem w tym, że PiS bazuje na niezadowoleniu Pol 13.04.10, 10:06
                Polaków. Są zakładnikami strategii "im gorzej w kraju, tym lepiej dla nas". Ta partia musi mieć jasno określonego wroga, inaczej nie potrafi funkcjonować. A większość Polaków ma już dość kłótni.
                • bezprim Re: problem w tym, że PiS bazuje na niezadowoleni 13.04.10, 10:10
                  michalik77 napisał:

> Polaków. Są zakładnikami strategii "im gorzej w kraju, tym lepiej dla nas". Ta
                  > partia musi mieć jasno określonego wroga, inaczej nie potrafi funkcjonować. A w
                  > iększość Polaków ma już dość kłótni.

Można by się zgodzić,że Polacy mają dość kłótni.Jednak kłótnie to specjalność
                  dwóch siostrzanych partii PO i PiS.
                  Kto jest stroną,która wywołuje najczęściej kłótnie? wg.mojej oceny
                  do kłótni prowokuje i wszczyna je właśnie platforma.
              • franek31 Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 10:07
                bezprim napisał:

> Platforma jest partią podobną do PiSu,wywodzą się zresztą od jednej matki (AWS)
                > a jej dążenie do dominacji i kontroli życia publicznego
                > nie widzi jedynie ślepiec.

Czas rządów PO ma się do czasu rządów PIS mniej więcej tak jak okres gomułkowski
                do stalinizmu. Jest łagodniej, ale państwo nadal okazuje swoim obywatelom
                wrogość i pogardę.
                • jupiter116 Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 10:19
                  Świetna analogia!

Tak, coś w tym jest, że tak naprawdę rządy się zmieniają a Państwo w osobach
                  swoich urzędników nadal traktuje swoich obywateli jak potencjalnych przestępców,
                  złodziei, oszustów a nie jak... no właśnie Obywateli.
                  • michalik77 Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 10:25
                    Przerginacie. CBA z czasów PiSu ma sie nijak do stanu obecnego. Mam wrażenie, że dopiero po odejściu kamińskiego zajęli się normalną robotą, a nie wyprowadzaniem niewinnych ludzi w kajdankach przy kamerach TVP.
            • etta2 Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 09:54
              Jestem tego samego zdania. Nędzny to argument, że funkcji prezydenta
              i premiera nie mogą pełnić członkowie jednej partii. Skoro mogli
              Kwaśniewski z Millerem, dwaj Kaczyńscy (bracia bliźniacy!) i
              nikomu z PiSu to nie przeszkadzało, to skąd teraz jest to problemem?
              Komorowski świetnie się sprawuje będąc p.o. prezydenta.
              • bezprim Re: prezydentem zostanie niezależny kandydat 13.04.10, 10:00
                etta2 napisała:

> Jestem tego samego zdania. Nędzny to argument, że funkcji prezydenta
                > i premiera nie mogą pełnić członkowie jednej partii. Skoro mogli
                > Kwaśniewski z Millerem, dwaj Kaczyńscy

To argument zasadniczy,historia powinna nas czegoś nauczyć.Nic tak nie deprawuje
                jak władza całkowita.Dyktatura jednej partii jest zawsze niebezpieczna.
                Wystarczy wziąć przykład z USA.
              • michalik77 PiS się boi, bo PO będzie mogła wtedy zrealizować 13.04.10, 10:01
                reformy. A wiadomo, że im lepiej dla kraju, tym gorzej dla PiS. PiS jest partią bazującą na niezadowoleniu Polaków.
                • bezprim Re: PiS się boi, bo PO będzie mogła wtedy zrealiz 13.04.10, 10:04
                  michalik77 napisał:

> reformy. A wiadomo, że im lepiej dla kraju, tym gorzej dla PiS. PiS jest partią
                  > bazującą na niezadowoleniu Polaków

Ja nie reprezentuję PiSu,wyjaśniłem dlaczego nie powinno dojść do wyboru
                  Komorowskiego.

• mieux nie jest tuskowym kapciem? 13.04.10, 13:30
                >świetnie się sprawuje

i to już aż 3 dni.

Jeśli podpisze ustawę odrzuconą przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, bo wciśnie
                mu ją cudak, to będzie skompromitowany.
                Jeśli komorowski będzie się trzymał z daleka od cudaka, jeśli pokaże swoją
                niezależność, to szanse ma duże. Jako kapeć tuskowy jest przegrany.
    • tetratec [...] 13.04.10, 09:53
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • cloclo80 Re: Komorowski wygra wybory - zakład? 13.04.10, 10:23
      Wygrać musi, bo bez dorżnięcia PiS nic w kraju się nie zmieni.
    • wojtasb81 Re: Komorowski wygra wybory - zakład? 13.04.10, 10:39
      to bardziej niz pewne, ze komor wygra - jest jedynym powaznym kandydatem na
      prawicy, konserwatywnym, a przecierz takich polacy uwielbiaja, nieprawdaz? nie
      nastapila jeszcze wymiana pokoleniowo-obyczajowa wskutek ktorej wyborcy
      zmieniliby orientacje z konserwatywnej na liberalna. jarek k. jest za mocno
      skompromitowany i niesie za soba zbyt negatywne emocje, aby porwac tlumy (poza
      moherami). ubolewam, ze jedyny swiatly i nowoczesny kandydat (poza
      niestartujacym cimoszewiczem), czyli olechowski, ma nikle poparcie i szanse na
      wybor...
      • franek31 Re: Komorowski wygra wybory - zakład? 13.04.10, 16:45
        wojtasb81 napisał:

> to bardziej niz pewne, ze komor wygra - jest jedynym powaznym kandydatem na
        > prawicy, konserwatywnym, a przecierz takich polacy uwielbiaja

Ale konserwatyści to raczej umieją pisać po polsku.
    • cathagra NIE WYGRA 13.04.10, 12:41
      Nie wygra,jestem jedną z tych ktore nie zagłosują na niego.wczśniej mialam taki
      zamiar.nie może być dyktatury w Polsce.Musi być równowaga.Zaglosuję na PIs,mimo
      że ostatnio na PO.
      • masuma WYGRA 13.04.10, 12:46
        A ty nie podszywaj się pod ekszwolenniczkę PO,
        bo my tu, na forum Kraj,tabuny takich, jak ty, przerabiamy
        • bezprim Re: WYGRA 13.04.10, 12:48
          masuma napisał:

> A ty nie podszywaj się pod ekszwolenniczkę PO,
          > bo my tu, na forum Kraj,tabuny takich, jak ty, przerabiamy

My? czyli kto?
          • masuma Re: WYGRA 13.04.10, 12:50
            STAŁE nicki
            • bezprim Re: WYGRA 13.04.10, 12:52
              masuma napisał:

> STAŁE nicki

Powiedz otwarcie....my z PO,przecież tego nie trudno się domyśleć.
            • cathagra Re:Nie wygra 13.04.10, 12:56
              Nie podszywam się pod nikogo.Są to moje pierwsze wypowiedzi na forum kraj.Nie
              interesuje mnie teatr pod tytułem polityka.chcę tylko dac do zrozumienia ze
              takich jak ja będzie więcej,więc nie bądżcie za mądrzy wyborcy PO.Ja po tym
              wypadku zobaczyłam jak wielkim człowiekiem był
              Kaczynski.Patriotą,uczciwym.Gospodarka?tą wytycza całe szcęscie unia.
              • michalik77 Re:Nie wygra 13.04.10, 13:44
                Przez to objawienie zaczęłaś chyba mówić językami: ".Gospodarka?tą wytycza całe szcęscie unia." Po jakiemu to?

I porszę Cię - nie rozśmieszaj mnie, bo trwa żałoba.
      • michalik77 Taa... A ja głosowałem na PiS, ale zagłosuję na PO 13.04.10, 12:58
        .
        • bezprim Re: Taa... A ja głosowałem na PiS, ale zagłosuję 13.04.10, 13:00
          Tiaaaa.........
          • michalik77 Re: Taa... A ja głosowałem na PiS, ale zagłosuję 13.04.10, 13:18
            Szkoda, ze nie napsiałeś tego pod postem swojej koleżanki...
            • bezprim Re: Taa... A ja głosowałem na PiS, ale zagłosuję 13.04.10, 13:56
              michalik77 napisał:

> Szkoda, ze nie napsiałeś tego pod postem swojej koleżanki...

Pudło z tą koleżanką.Nie jestem zwolennikiem PiSu,nie jestem również
              zwolennikiem PO.
    • l.manianiak Komorowski nie zna żadnego języka obcego 13.04.10, 13:42
      Olechowski zna 3 języki, Cimoszewicz angielski
    • tetratec [...] 13.04.10, 13:43
    • l.manianiak Komorowski nie zna żadnego języka obcego 13.04.10, 13:47
      Olechowski, Pawlak i Cimoszewicz znają
    • prawie_magister [...] 13.04.10, 13:48
    • prawie_magister Re: Komorowski wygra wybory - zakład? 14.04.10, 10:23
      to będzie największ klęska Polaków w XXI wieku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka