rozterka47 Re: Ja tez zostałam" marginesem" :) 16.04.10, 20:29 Ja tez , ja tez ! Proszę się ścieśnić, nie tylko wy chcecie być Margineskami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaktojest2010 Re: Ja tez zostałam" marginesem" :) 16.04.10, 23:24 Ludzie dobrze wychowani milczą, kiedy nic nie można zmienić, a sytuacja tego wymaga, by było cicho nad trumną, hołota i margines nie! Ludzie inteligentni wznoszą się ponad głupie racje, rozważając profity natury ogólnej a one są niebagatelne. Ożywić Wawel zapisem (twardymi literami) wydarzeń istotnych dla narodu to pokazać światu szacunek do Ojczyzny. Ponadto król bo monarchia, prezydent bo..., ale tylu koronowanych sprzeniewierzyło sie podstawowym wartościom, Lech Kaczyński nie. Margines? Hołota? Tak, bo niszczycie nadzieje na mądre, zintegrowane społeczeństwo 21 wieku, którego wzrok czasem wędruje na Wawel, by nie zapomnieć. Hołota, margines tak, bo jest okazja pokazania tego wielkiego historycznie miejsca, pięknie położonego pewnie raz na kilkaset lat największym tego świata, ale Wy zrobicie zadymę w imię interesu maluczkich. Wstyd z powodu braku taktu, rozpacz z uwagi na utratę prawdziwej elity politycznej a pozostanie hołoty właśnie, która na pewno jeszcze raz pokaże swoje prostactwo w niedziele, a co, niech świat wie.Tak hołota i prostactwo. Ja już mam mohera, pisiora, jeszcze parę innych określeń, ale może to, mimo wszystko lepsze, niż hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Ile razy to jeszcze wkleisz w tym samym wątku? 16.04.10, 23:38 jaktojest2010 napisała: > Ludzie dobrze wychowani milczą, kiedy nic nie można zmienić, a sytuacja tego > wymaga, by było cicho nad trumną, hołota i margines nie! Ludzie inteligentni > wznoszą się ponad głupie racje, rozważając profity natury ogólnej a one są > niebagatelne. Ożywić Wawel zapisem (twardymi literami) wydarzeń istotnych dla > narodu to pokazać światu szacunek do Ojczyzny. Ponadto król bo monarchia, > prezydent bo..., ale tylu koronowanych sprzeniewierzyło sie podstawowym > wartościom, Lech Kaczyński nie. Margines? Hołota? Tak, bo niszczycie nadzieje n > a > mądre, zintegrowane społeczeństwo 21 wieku, którego wzrok czasem wędruje na > Wawel, by nie zapomnieć. Hołota, margines tak, bo jest okazja pokazania tego > wielkiego historycznie miejsca, pięknie położonego pewnie raz na kilkaset lat > największym tego świata, ale Wy zrobicie zadymę w imię interesu maluczkich. > Wstyd z powodu braku taktu, rozpacz z uwagi na utratę prawdziwej elity > politycznej a pozostanie hołoty właśnie, która na pewno jeszcze raz pokaże swoj > e > prostactwo w niedziele, a co, niech świat wie.Tak hołota i prostactwo. Ja już > mam mohera, pisiora, jeszcze parę innych określeń, ale może to, mimo wszystko > lepsze, niż hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Nie, dla fałszowania woli i poglądów społeczeństwa 17.04.10, 02:36 jaktojest2010 napisałaLudzie dobrze wychowani milczą, kiedy nic nie można zmienić, a sytuacja tego wymaga, by było cicho nad trumną, hołota i margines nie! Ludzie inteligentni wznoszą się ponad głupie racje, rozważając profity natury ogólnej a one są niebagatelne. ....................................................... Nad tą trumną wszyscy się z żalem pochylali - bo żadna tragiczna śmierc nie zostawia człowieka obojetnym - dopóki polityczna buta w postaci woli pochowania zmarłego na Wawelu nie obudziła gniewu społeczeństwa i nie naruszyła żałoby. Uznawanie śmierci Prezydenta Kaczyńskiego za bohaterską (podczas gdy była jedynie tragiczną) oraz decyzja zrobienia w oczach świata z jego osoby męza stanu zupełnie wyjątkowego dla całego narodu czyli zakłamanie stosunku społeczeństwa do niego - celem zaspokojenia ambicji rodziny - jest harcowaniem nad trumną. Harcować nad trumną nie wolno, to niebezpieczne igranie z opatrznością. I jeszcze jedno, fałszowanie woli społeczenstwa nie jest dla nas głupią racją.Wszystkie badania pokazują ,że decyzje tego pochówku za słuszna uznaje mniejszość w postaci ok. 40 % społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 20:31 joankb napisała: > Według kard. Dziwisza - jestem marginesem. > Czuję się zaszczycona - i na tym "marginesie" mam zamiar pozostać. > Jeszcze warchołów i zaplutych karłów nie było, ale wszystko przecież przed nami > . Melduję uprzejmie, że jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Zostałam marginesem > no nareszcie! :) 16.04.10, 22:39 ave.duce napisała: "no nareszcie" co? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Zostałam marginesem > no nareszcie! :) 17.04.10, 10:06 Jesteś na swoim miejscu! :p Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 21:15 joankb napisała: > Według kard. Dziwisza - jestem marginesem. > Czuję się zaszczycona - i na tym "marginesie" mam zamiar pozostać. > Jeszcze warchołów i zaplutych karłów nie było, ale wszystko przecież przed nami. nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, moherów, oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko przecież przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 21:28 grand_bleu napisała: > nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, moherów, > oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko > przecież przed nami. myslisz, ze margines ten tak kardynal nazwie, skoro uwazasz, ze to przed nami? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu nie 16.04.10, 22:12 scoutek napisała: > grand_bleu napisała: > > nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, moherów, > > oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko > > przecież przed nami. > > myslisz, ze margines ten tak kardynal nazwie, skoro uwazasz, ze to przed nami? myślę, że margines tak nazwie mnie i podobnych do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: nie 16.04.10, 22:23 grand_bleu napisała: > myślę, że margines tak nazwie mnie i podobnych do mnie. po pierwsze tu mowi sie o Dziwiszu, ktory zepchnal na margines takich jak ja (i wielu innych jak widzisz), to on podzielil na dwie grupy: tych, ktorzy popieraja pochowanie LK na Wawelu i reszte, czyli margines a po drugie jesli nawet(choc nie sadze) margines cie tak nazwie, to co z tego? przeciez to tylko margines Odpowiedz Link Zgłoś
alikmix Re: nie 17.04.10, 11:00 możesz mieć pewność, że nie nazwie cię małpą w czerwonym ani burą suką, to tytuły zarezerwowane dla marginesu Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: nie 16.04.10, 22:44 grand_bleu napisała: > scoutek napisała: > > > grand_bleu napisała: > > > nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, > moherów, > > > oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko > > > przecież przed nami. > > > > myslisz, ze margines ten tak kardynal nazwie, skoro uwazasz, ze to > przed nami? > > myślę, że margines tak nazwie mnie i podobnych do mnie. > Chciałabyś. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: nie 17.04.10, 11:20 Ale nic z tego, prawda? Historia lubi się powtarzać – za pierwszym razem jest tragedia, potem tylko farsa (za Boga nie pamiętam, kto jest autorem). :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:13 nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, moherów, oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko przecież przed nami. Skoro to wszystko przed Wami to się starajcie. Że jesteście zdolni do wszystkiego - nie ma wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:43 remez2 napisał: > nie było też bydła, watahy, zoologicznych antykomunistów, moherów, > oszołomów, pętaków ... no i krwi na rękach ... ale wszystko > przecież przed nami. > Skoro to wszystko przed Wami to się starajcie. Że jesteście zdolni do > wszystkiego - nie ma wątpliwości. Nie ma: Reakcjonisto ... całkiem niedawno, tu na tym forum, Jola_iza pytała mnie, czy komuś udało się mnie przekonać? Otóż niniejszym oswiadczam, że tak, jak najbardziej ... przekonali mnie piszący tu lewacy ... że Nicpoń ma rację* ... :) *w sprawie usankcjonowania strzelania do lewaków. PS. Nie mogłam się powstrzymać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:15 remez2 napisał: > Czyli się nie pomyliłem. :-( Miałeś nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:36 wiewiorzasta napisała: > remez2 napisał: > > > Czyli się nie pomyliłem. :-( > Miałeś nadzieję? Jak widać nie jest to mądre ale tak. > > Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 06:40 Kościół katolicki,nie potrafi mnie niczym zaskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 21:29 tylko marginesem pozdrawiam kecawnie jesteś ani karłem ani warchołem Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:00 w sumie, to margines służy do korekty tekstu zasadniczego, oraz do cennych uwag. Trzyma tekst w ramach. Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:08 Żałosne zawodzenie "marginesu" Widzę ,że Was to kręci-klikajcie ,klikajcie przerób musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:19 lokalny7 napisał: > Żałosne zawodzenie "marginesu" > Widzę ,że Was to kręci-klikajcie ,klikajcie przerób musi być. :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:15 gratuluję obrony pracy magisterskiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lokalny7 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:23 Głowy państw i rządów z poszczególnych krajów: Kraj Kto będzie reprezentował? Wielka Brytania książę Walii Karol Stany Zjednoczone prezydent Barack Obama Rosja prezydent Dmitrij Miedwiediew Ukraina prezydent Wiktor Janukowycz, premier Mykoła Azarow i Wołodymyr Łytwyn. Niemcy kanclerz Angela Merkel i prezydent Horst Köhler Francja prezydent Nicolas Sarkozy Hiszpania premier Jose Luis Zapatero oraz para królewska - Juan Carlos z żoną Zofią Litwa prezydent Dalia Grybauskaite, b. prezydent Valdas Adamkus, Premier Andrius Kubilis Czechy prezydent Vaclav Klaus Słowacja prezydent Ivan Gaszparovicz, przewodniczący parlamentu Pavol Paska, premier Robert Fico Białoruś przewodniczący parlamentu Boris Batura Bułgaria prezydent Georgi Pyrwanow Bośnia i Hercegowina przewodniczący prezydium BiH Haris Silajdić Czarnogóra prezydent Filip Vujnovic, minister spraw zagranicznych Milan Rocen Indie minister spraw zagranicznych Somanahalli Mallaiah Krishna Irlandia Prezydent Mary McAleese Islandia Prezydent Olafur Ragnar Grinsson Izrael prezydent Szymon Peres, minister spraw zagranicznych Awigdor Liberman Kanada premier Stephen Harper Włochy premier Silvio Berlusconi Węgry prezydent Laszlo Solyom i premier Gordon Bajnai Rumunia prezydent Traian Basescu Afganistan prezydent Hamid Karzaj Armenia przewodniczący parlamentu Howik Abrahamia Albania prezydent Bamir Topi Chorwacja prezydent Ivo Josipović Macedonia prezydent Gjorge Ivanov Meksyk Minister spraw zagranicznych Patricia Espinoza Cantalleno Mołdawia p.o. prezydenta Mihai Ghimpu Monako Książę Albert II Mongolia Wiceprzewodniczący Wielkiego Churału Państwowego Australia gubernator generalna Quentin Bryce Chiny minister transportu Li Shenglin Irak Minister Przemysłu Fawzi Fransa Toma Kosowo prezydent Fatmir Sedjiu Nowa Zelandia gubernator generalny Anand Satyand Palestyna specjalny przedstawiciel prezydenta Mahmouda Abbasa Nabil Shaath Zakon Maltański Wielki Kanclerz Zakonu Jean Pierre Mazery Luksemburg Wielki Książę Luksemburga Henryk Belgia książę Filip i minister obrony Pieter De Crem Angola Ambasador Lizeth Nawanga Satumbo Pena Azerbejdżan Premier Artur Rasi-zade Cypr Prezydent Demetris Christofias Dania Królowa Małgorzata, minister spraw zagranicznych Espresen Lene Egipt Minister Współpracy Międzynarodowej Aboulanga Fayza Estonia Prezydent Toomas Hendrik Ilves, Premier Andrus Ansip Finlandia Prezydent Tarja Halonen Grecja Premier Jeorjos Papandreu Gruzja Prezydent Micheil Saakaszwili z małżonką Iran Wiceminister Spraw Zagranicznych Republiki Islamu ds. Europejskich Ali Ahani Holandia książę Aleksander i premier Jana Peter Balkenende ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:32 lokalny7 napisał: > CI ludzie przyjadą złożyć uszanowanie zmarłemu Prezydentowi. > Wy któży mienicie się "marginesem" na pewno nie wiecie dlaczego. alez wiemy: - kochali Lecha Kaczynskiego - uwazali go za najwspanialszego prezydenta jakiego polska ziemia nosila - mieli go za wizjonera i chcieli sie od niego uczyc, ale nie zdazyli Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:55 scoutek napisała: > lokalny7 napisał: > > CI ludzie przyjadą złożyć uszanowanie zmarłemu Prezydentowi. > > Wy któży mienicie się "marginesem" na pewno nie wiecie dlaczego. > > alez wiemy: > - kochali Lecha Kaczynskiego > - uwazali go za najwspanialszego prezydenta jakiego polska ziemia nosila > - mieli go za wizjonera i chcieli sie od niego uczyc, ale nie zdazyli na prezydencką galę... Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:37 Doskonale wiem dlaczego. Był prezydentem dużego państwa. Nie wysławił się tyranią i ludobójstwem, więc jak to w takich przypadkach na pogrzebie będą delegacje z wielu państw. Tak jest zawsze. W 1996 Mitteranda żegnało ponad 100 głów państwowych. Pogzreb głowy państwa o niczym nie świadczy. Co innego gdyby tak licznie, poza protokolem, przybyli na pogrzeb np. jakiegoś ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
pikus_ltd Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:39 bo taki jest protokol dyplomatyczny, przyjety zwyczaj i zwykle ludzkie wspolczucie dla ofiar katastrofy. proponuje ci poczytanie artykulow o naszym bylym prezydencie w zagranicznych mediach, wtedy sie dowiesz co myslala i mysli 'zagranica' o nim, ze z momentem smierci rzeczywiscie przestano sie z niego smiac, ale komentarze ze dzielil narod i ze byl kontrowersyjny nalezaly do tych najdelikatniejszych. zrozum tez ze w prawdziwej dyplomacji (w przeciwienstwie do tej uprawianej przez naszego bylego prezydenta) nawet jak sie kogos nie lubi lub jego pogladow nie podziela, ludzie nadal ze soba rozmawiaja, spotykaja sie, a w sytuacjach smierci oddaja hold i szacunek. na tym wlasnie polega wspolczesny swiat ze pluralizm pogladow jest zaleta a nie przeszkoda. dychotomiczny podzial na my i oni wystepuje w panstwach totalnych i IVRP pisu. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:46 Niektorzy beda malego zegnali po raz drugi.Pierwszy raz pare tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:47 CI ludzie przyjadą złożyć uszanowanie zmarłemu Prezydentowi. To bardzo ładnie z ich strony. Wy któży mienicie się "marginesem" na pewno nie wiecie dlaczego. Domyślamy się. A Oni wiedzą. Każdy ma rację dopóki się nie pomyli. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 22:58 lokalny7 napisał: > Głowy państw i rządów z poszczególnych krajów:[lista] > ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:03 Czy można się dosiąść do was? Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:06 man_sapiens napisał: > Czy można się dosiąść do was? Jasno! Ciasno, ale własno :D Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:05 Jeszcze przyjaciółka, co chowała się wraz ze mną na podwórku prosi o wpis. Jako dowód możemy przedstawić zdjęcie naszych fikołków na trzepaku. Obecnie takie rozrywki zmarginalizowałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Zostałam marginesem 16.04.10, 23:15 kot się łasi, też chce. Można kota wprowadzić? Gwarantuję, że to bardzo marginesowy kot, gdy Dziwisz udzialał wywiadu siedział tyłem do TV. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 07:12 Poproszę i dla mnie miejsce na marginesie,plissssssssss! Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 07:25 Jesteśmy marginesem i zajmujemy połowę kraju ale całą stronę :) Jednak wszyscy się pomieścimy! Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Margines to ja! ;-) Przyłączam się. 17.04.10, 07:13 www.youtube.com/watch?v=G_ZtxsmGMNY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! ;-) Przyłączam się. 17.04.10, 07:26 Miło mieć Nietoperza w grupie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuffanilia Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:04 gdy umrze Wam ktoś bliski chcecie protestów na jego pogrzebie o miejsce w którym ma leżeć? czas żałoby jest, decyzja zapadła nic jej już nie zmieni, ale wy nie możecie poczekać do końca żałoby,wy musicie grzmiąc świętym gniewem latać z transparentem . A wsadźcie sobie ten Wawel, to tylko budynek jak ma być taki raban o miejsce w nim to ja jestem za zburzeniem tej kości nie zgody. marszalka nie chcieli, Milosza tez nie ... Gabriel Narutowicz tam leży .Urząd Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Gabriel Narutowicz pełnił przez pięć dni 16 grudnia 1922 o godzinie dwunastej, zginął w zamachu w galerii "Zachęta", zastrzelony przez powiązanego z endecją malarza i fanatycznego nacjonalistę Eligiusza Niewiadomskiego. czym się wiec zasłużył??? zginał na służbie tak jak Lech Kaczyński. inni prezydenci umierali naturalnie nie w czasie kadencji stad powazki. A może wykopać ich wszystkich stamtąd i zostawić waszych umiłowanych królów samych. królów już nie będzie. kraj to ludzie nie zabytki. nie szanujecie ludzi tylko cholerne cegły. za tą świętą waszą walkę o wawel jestem za by jako bohaterom wawelskim wam tam kryptę zbudowali na lewo od królów. Rodzina musi czuć się wspaniale gdy czyta te wasze cyniczne eseje. wstyd mi za was za takich polaków z jadem w żyłach. każdy ma prawo do własnego zdania. tylko czasem są takie chwile jak żałoba i zdanie swoje należy zostawić dla siebie do czasu jej zakończenia.. z radością witam na marginesie waszego marginesu. judyta pożerniuk Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:23 Przynajmniej nie przywołuj w tym kontekście postaci Prezydenta Gabriela Narutowicza, proszę. :p Odpowiedz Link Zgłoś
nuffanilia Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:32 fakt kajam się, to w ferworze walki z nerwami.. głowę popiołem posypuje i teraz mnie za to zlinczujcie, zasłużyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:36 My Margines nie linczujemy. "Margines" to są kulturalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:40 i karze śmierci. Z mojej strony, a ufam, że i ze strony innych marginesowiczów (sądząc po nickach), nie spotka Cię żadna przemoc. :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:44 Ave Ducze, jesteś godną przedstawicielką Marginesu! Zauważyłaś ile w tym wątku powściągliwości i spokoju? Wychodzi na to, że z tego powodu jesteśmy Marginesem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:47 To oczywista oczywistość! ps. zdr00Fko! :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:52 ave.duce napisała: Pyffko i papierosek Szanowna Pani? Jakby co, to służę uprzejmie:) > To oczywista oczywistość! > > ps. zdr00Fko! > > :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:56 Wiesz, kiedy ostatni raz kupowano przy mnie wódkę na melinie? W sierpniu 1980 roku. Na mazowieckiej WSi w okolicach Raciąża. Serio. :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 12:01 Nie kupuję wódki na melinie, ale kilka melin znam. W każdym razie znam adresy, bo to po sąsiedzku. To podobno wódka na spirytusie technicznym, sąsiedzi kupujący jeszcze żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 12:04 A mnie syn kupuje spirytus z Ukrainy (smorodinówka i nalewka na czarnych winogronach > boskie!) i też żyję. Pan B. mnie lubi, jakem ateistka! :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 12:08 No proszę, ja tylko na polskie monopolowe jestem skazana! Nie wiem czy Pan B. mnie lubi, ale żyję już od dość dawna;) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 14:49 Lubi, lubi, sam mi mówił. :p Odpowiedz Link Zgłoś
nuffanilia Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:51 doceniam inność przedstawicieli marginesu od typowych rozmówców for internetowych . dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:53 Dziękuję, że doceniasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jestem przeciwko bezprawiu 17.04.10, 11:57 Proszę bardzo. Spokojnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:24 Tak gwoli ścisłości: grób Gabriela Narutowicza jest w Bazylice Św.Jana w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:28 Eee, czepiasz się, Marginesie Ty ... :) :p Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:35 nuffanilia napisała: > > A wsadźcie sobie ten Wawel, > judyta pożerniuk Nie wsadzę sobie pani Judyto. Jestem z opcji niewsadzania Wawelu. Dlatego jestem dumnym przedstawicielem marginesu. Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:41 ta napisała: Dobrze powiedziane. Ja też jestem przeciw wsadzaniu Wawelu. To Niemarginesowi takie myśli przychodzą do głowy. > > Nie wsadzę sobie pani Judyto. Jestem z opcji niewsadzania Wawelu. > Dlatego jestem dumnym przedstawicielem marginesu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:46 A ja podziwiam wyobraźnię niczym nieskrępowaną Szanownej interlokutorki o nicku nuffanilia > wsadzić SOBIE Wawel, no, no! :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:48 ave.duce napisała: Przecież Margines ma deficyt wyobraźni, gdzie nam do takich pomysłów;) > A ja podziwiam wyobraźnię niczym nieskrępowaną Szanownej interlokutorki o nicku > nuffanilia > wsadzić SOBIE Wawel, no, no! > > :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:59 Czy Ty, Babo, mnie czasem nie obrażasz mimochodem? :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 12:02 ave.duce napisała: Absolutnie nie miałam takich intencji! <baba co się kaja> > Czy Ty, Babo, mnie czasem nie obrażasz mimochodem? > > :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 12:10 No to nie ma sprawy! Żółwik? ps. spadam na dŻewo, do miłego! :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 12:12 ave.duce napisała: Dzięki:) Poczytałam Forum ze Dworum, stąd mój niezręczny(?) tekst. > No to nie ma sprawy! > > Żółwik? > > ps. spadam na dŻewo, do miłego! > > :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 14:52 baba.z.meliny napisała: > Margines ma deficyt wyobraźni Na deficyt nie narzekam, choć Wawel mi się nie mieści ;) Jest ok. :p Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:39 A gdy umrze mi ktoś bliski, to będę mieć w nosie co myślą i robią (poza znieważaniem zwłok) inni. Już to na sobie sprawdziłam kilka razy. Niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
nuffanilia Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:46 to nie tak ze ja skacze z radości z tym wawelem, tylko nie czas na to by się szarpać o niego. decyzji nic nie zmieni, a rodzinom zmarłych nie dokładajmy stresu..tyle Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Margines to ja! 17.04.10, 11:50 nuffanilia napisała: Sądzisz, że rodziny ofiar czytają forum? Nam też nie do śmiechu, tylko nie pozwalamy się obrażać! > to nie tak ze ja skacze z radości z tym wawelem, tylko nie czas na to > by się szarpać o niego. decyzji nic nie zmieni, a rodzinom zmarłych nie dokłada > jmy stresu..tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Margines to ja! 17.04.10, 12:02 Czyim rodzinom? O czymś nie wiem? Kto jeszcze na Wawel? ps. nuffanilia napisała: > decyzji nic nie zmieni O i to jest sedno! Działać ukradkiem, podstępnie, z zaskoczenia, a potem TAK argumentować. :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Margines to ja! 17.04.10, 12:03 decyzji nic nie zmieni, Dlaczego nie można zmienić błędnej decyzji? Chyba, że nie ma autora. a rodzinom zmarłych nie dokładajmy stresu..tyle Na Wawelu mają być pochowane dwie z dziewięćdziesięciu sześciu ofiar katastrofy. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Margines to ja! 17.04.10, 20:06 rodzinom stresu to dopiero dołozy właśnie ten Wawel. Do końca. Przez minimum kilkadziesiąt lat, będą toczone rozprawy o to, czy Kaczyński zasłużył na Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: Margines to ja! ;-) Przyłączam się. 18.04.10, 07:19 Echolokacja bez zarzutu! Odpowiedz Link Zgłoś
cyt_chelm Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 11:14 Mam nieodparte wrażenie, że to także moje miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
lasviol Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 12:04 Zgłaszam się również - w charakteze kanalii Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 12:09 lasviol napisała: Kanalie też mile widziane:) > Zgłaszam się również - w charakteze kanalii Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 12:15 Już dawno uciekłem z dymów kościelnych kadzideł,nigdy nie wpadłem do pseudo-patriotycznych sideł.Bo nienawidzę uroczystych obchodów(akademii)ku czci klęsk zadanych Polsce i Polakom przez sąsiadów,fałszywych przyjaciół jednocześnie wstydząc się zwycięstw bo były one odniesione z niewłaściwym(!?)sojusznikiem./Polsko Twa zguba leży w Rzymie(J Słowacki) Odpowiedz Link Zgłoś
absoluut Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 15:05 Biskup Stanisław w Krakowie to pechowa postać od czasów Bolesława Szczodrego. Przyłączam się do marginesu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 15:12 Ale kto się teraz odważy utopić w Wiśle "przyjaciela" K Wojtyły,aktualnego biskupa Stanisława? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 15:09 Marginalne towarzystwo wielce zacne się tu zebrało :) Mogę się przyłączyć wraz z najbliższymi mi osobami? Pragnę dodać, że moi rodzice, choć PiSiory, też się z pochówkiem na Wawelu pogodzić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 15:13 "Margines"większy od reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 15:40 > Marginalne towarzystwo wielce zacne się tu zebrało :) Mają Nas jak na widelcu ;-P Trudno, nie cofnę się poza margines. Odpowiedz Link Zgłoś
henry-k-log Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 16:23 Pani Izo, nie Pani była kiedyś przypadkiem twórczynią wątku - " Kto z forumowiczów pójdzie siedzieć jako pierwszy?" Jakoś mi klimat zmarginalizowanych przypomina:) iza.bella.iza napisała: > Marginalne towarzystwo wielce zacne się tu zebrało :) Mogę się przyłączyć wraz > z > najbliższymi mi osobami? Pragnę dodać, że moi rodzice, choć PiSiory, też się z > pochówkiem na Wawelu pogodzić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 17:13 A jużci :) I to wcale nie przypadkiem. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Dołącza Pan do naszego grona? 18.04.10, 20:02 Pozdrawiam serdecznie. henry-k-log napisał: > > Pani Izo, nie Pani była kiedyś przypadkiem twórczynią wątku - " > Kto z forumowiczów pójdzie siedzieć jako p > ierwszy?" > > Jakoś mi klimat zmarginalizowanych przypomina:) > > iza.bella.iza napisała: > > > Marginalne towarzystwo wielce zacne się tu zebrało :) Mogę się przyłączyć > wraz > > z > > najbliższymi mi osobami? Pragnę dodać, że moi rodzice, choć PiSiory, też > się z > > pochówkiem na Wawelu pogodzić nie mogą. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 22:53 I zaplute karly byly i warcholy tYz. Ale teraz jest lepiej "margines", to brzmi bardziej "madrze", to styl tego nedznego sekretarza, wiadomo kogo. Jestem MARGINESEM!!!!! I chce pozostac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:01 ave.duce napisała: > Ale masz głos! Jak Dzwon Zygmunta? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:14 ave.duce napisała: > Trafiona zatopiona ;) Mam ukończony kurs ratowników - nurków. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:16 Chwalipięta. :P remez2 napisał: Mam ukończony kurs ratowników - nurków. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:22 tytanya napisała: > Chwalipięta. :P Też. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:21 ave.duce napisała: > To na co czekasz? Na wezwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:41 Numer karty kredytowej/debetowej/& so on poproszę. :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 17.04.10, 23:49 ave.duce napisała: > Numer karty kredytowej/debetowej/& so on poproszę. Mom. Kto ma być ratownikiem a kto ratowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 00:06 Mosz, ale nie dosz :( ps. Ty jesteś ratownikiem, ratuj Ginusię! ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 00:14 ave.duce napisała: > ps. Ty jesteś ratownikiem, ratuj Ginusię! ;) Napisała: Jestem MARGINESEM!!!!! I chce pozostac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To przed czym mam Ją ratować? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 00:24 Przecież została trafiona i zatopiona Twoim celnym strzałem w "10" "Dzwonem Zygmunta" ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 00:30 ave.duce napisała: > Przecież została trafiona i zatopiona Twoim celnym strzałem w "10" "Dzwonem > Zygmunta" ;) RIP. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 00:41 ave.duce napisała: > Lubiłam Ginusię :( :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Zostałam marginesem 19.04.10, 11:28 Nadzieja umiera ostatnia :( We mnie się jeszcze tli, że Ginusia wypłynie ... :p Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 07:37 Pamiętasz mnie? www.youtube.com/watch?v=_daG9nUAXLE&feature=related P/S. Jesteś moją 'matką chrzestną' :-) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
kirk12 nie wiem kim jesteś, ale pewnie 17.04.10, 22:59 i obywatelką świata, która żyjąc w Polsce lepiej się czuje jako europejka niz Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: nie wiem kim jesteś, ale pewnie 17.04.10, 23:03 Ibi Patrie ubi bene!Po polsku:Tam Ojczyzna(DOM)gdzie ze spokojem możesz pozostawić swe dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
inkluzja Re: nie wiem kim jesteś, ale pewnie 17.04.10, 23:49 To ja dopiszę się do marginesu. W tłumie razniej Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:09 Jeszcze jedno słowo rysiek_grzesiek i będzie sprawa. W mojej rodzinie jest powstaniec styczniowy, zamordowany w Ostaszkowie ( doczytaj) brat dziadka,oficer Wojska Polskiego II RP,oraz więziony w radzieckich gułagach stryj i wielu innych walczących o wolną Polskę. Wypad jucho. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:12 Tia wszyscy macie powstancow z 1917 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
uterpendragon1 Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 22.04.10, 20:10 Trolling - serious business Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:19 ta napisała: Ta daj spokój, takie typy mają w sobie tylko nienawiść, nic innego nie potrafią. > Jeszcze jedno słowo rysiek_grzesiek i będzie sprawa. > > W mojej rodzinie jest powstaniec styczniowy, zamordowany w Ostaszkowie ( > doczytaj) brat dziadka,oficer Wojska Polskiego II RP,oraz więziony w radzieckic > h > gułagach stryj i wielu innych walczących o wolną Polskę. > > Wypad jucho. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:28 Dzięki babo :), że podałaś palec. Mój stryj, który w łagrze gehennę przeszedł w grobie się poruszył... Zamordowany w Ostaszkowie chyba wstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:35 ta napisała: Powinien wstać i zrobić rozpierduchę. Przepraszam, może to co napiszę jest nie na miejscu, ale lepiej żeby przeczekał histerię-już-nie-narodową. Gotowi (wiadomo kto) zrobić krzywdę nawet zmarłym, co właśnie robią. Pzdr. > Dzięki babo :), że podałaś palec. > Mój stryj, który w łagrze gehennę przeszedł w grobie się poruszył... > Zamordowany w Ostaszkowie chyba wstanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:31 Spójrz na te tysiące w katedrze warszawskiej, tvp info, bardzo dużo młodych ludzi, stoją godzinami aby oddać hołd ludziom którymi wy gardzicie... Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:37 Skąd hieno wniosek, że kimkolwiek gardzę?! Mnóstwo pogardy masz w sobie. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Kościół zawsze potrafił dzielić. PiS przoduje 18.04.10, 01:38 Czy ktokolwiek oprócz was stałby w takiej kolejce po człowieku który w latach 60 był szefem placówki "kulturalnej" w jedenej z europejskich stolic pod przykrywką i ochroną kgb? Czy ktokolwiek stałby za "harcerzykiem" który z pieśnią radziecką na ustach zabierałby wszystko rolnikom, już nawet nie obszarnikom i kułakom, wszystko co było potrzebne do życia na wsi???? Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 01:50 E tam, "ciemny lud" itd. :( Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 01:57 No właśnie! Tych kolejek nawet dekrety Berii i Bieruta nie przewidują! To jest straszna dywersja, trzeba to zlikwidować! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:00 Potwierdzasz moje domysły, niestety :( :p Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:05 Ave , masz Muchozol ;)? Psiknij solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:13 Ja mam tylko azotoks, jeszcze z PRLu. Pani Ave zapewne ma, co trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:19 Babo, to coś bzyczy ale i pośmierduje. Masz jakieś Ogni Moskwy dla poratowania powietrza? Odpowiedz Link Zgłoś
baba.z.meliny Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:27 Ni mom :( Azotokst przetrminowany i nowoczesne pury ino mom. Na bzyczenie najlepszy Kubu Puchatek, bo to bzyczenie oznacza mid:D Sorki, klawiatura zwariowaa, pora... do :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 18.04.10, 02:03 Przywrócić w szkołach książki do historii Heleny Michnik z 1965 roku! Prawda nas wszystkich wyzwoli, Adasia też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Czegoś takiego nawet ustawa nie przewiduje .. 19.04.10, 11:39 No proszę! Miłośnik twórczości "pedagogicznej" Michnikowej. Myślałam, ze takich już nie ma, a jednak wśród kaczystów są! Rezerwat w konserwie po prostu! :p Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 02:15 Jak już posiadłaś tą wiedzę że jesteś marginesem to spocznij. 90% Polaków nie podziela twoich poglądów, ale nie martw się podobny odsetek był w stosunku do agentury sowieckiej w IIRP... Odpowiedz Link Zgłoś
e.beata Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 19:06 zapomniałeś dodać 90% PRAWDZIWYCH Polaków. Dopiero taka wypowiedź jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziaa30 Re: Zostałam marginesem 19.04.10, 12:02 > zapomniałeś dodać 90% PRAWDZIWYCH Polaków. > Dopiero taka wypowiedź jest prawdziwa. raczej Wolaków prawdziwych wszakże "z ziemi polskiej do wolskiej..." kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
saskia9 Re: Zostałam marginesem 18.04.10, 15:37 Również zostałam marginesem. Dopisuję również 2 członków rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś