taziuta 22.04.10, 19:38 No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska więcej niż 5% głosów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hummer Re: Napieralski! 22.04.10, 19:43 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... A mnie byś poparł, czy tylko ludzi w podeszłym wieku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 22.04.10, 19:51 hummer napisał: > A mnie byś poparł, czy tylko ludzi w podeszłym wieku? :) Głupie kryterium. Bywają mądrzy młodzi, i głupi starzy ludzie. Napieralski jest młody, ale nie za mądry, wg mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napieralski! 22.04.10, 19:57 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > A mnie byś poparł, czy tylko ludzi w podeszłym wieku? :) > > Głupie kryterium. Bywają mądrzy młodzi, i głupi starzy ludzie. > Napieralski jest młody, ale nie za mądry, wg mnie... Zapytałem Cię czy poparłbyś mnie. A nie czy, ktoś jest mądry czy głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 22.04.10, 20:11 hummer napisał: > taziuta napisał: > > > hummer napisał: > > > > > A mnie byś poparł, czy tylko ludzi w podeszłym wieku? :) > > Głupie kryterium. Bywają mądrzy młodzi, i głupi starzy ludzie. > > Napieralski jest młody, ale nie za mądry, wg mnie... > Zapytałem Cię czy poparłbyś mnie. A nie czy, ktoś jest mądry czy > głupi. Przeciwstawiłeś swoją kandydaturę, zakładam, że w młodym wieku, ludziom w wieku podeszłym. Skoro nie chodziło Ci o mądrość, to o co Ci chodzi z tym wiekiem? Masz z nim jakiś problem?(*) Ciebie bym nie poparł, bo jesteś zbyt emocjonalny, a kandydat powinien być raczej zrównoważony, wg mnie. ;) (*) Uważam, że nie wiek powinien być kryterium wyboru, lecz mądrość, inteligencja, poglądy, charyzma... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napieralski! 22.04.10, 20:18 taziuta napisał: > Ciebie bym nie poparł, bo jesteś zbyt emocjonalny, a kandydat > powinien być raczej zrównoważony, wg mnie. ;) Nie jestem politykiem i nie zamierzam nim być. Uczucia to coś co najbardziej w ludziach cenię. Człowiek bez uczuć jest jak pumeks. Wszystko weń wsiąka, ale wycisnąć zeń się nie da i jeszcze można się obetrzeć. Kto wie, może takiego prezydenta potrzebuje III RP? > (*) > Uważam, że nie wiek powinien być kryterium wyboru, > lecz mądrość, inteligencja, poglądy, charyzma... Tu pełna zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 22.04.10, 20:22 hummer napisał: > taziuta napisał: > > Ciebie bym nie poparł, bo jesteś zbyt emocjonalny, a kandydat > > powinien być raczej zrównoważony, wg mnie. ;) > > Nie jestem politykiem i nie zamierzam nim być... No to po co pytasz? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napieralski! 22.04.10, 20:25 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > taziuta napisał: > > > Ciebie bym nie poparł, bo jesteś zbyt emocjonalny, a kandydat > > > powinien być raczej zrównoważony, wg mnie. ;) > > > > Nie jestem politykiem i nie zamierzam nim być... > > No to po co pytasz? :/ Prezydent RP powinien być prezydentem wszystkich polaków, więc nie powinien być politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Napieralski! 22.04.10, 20:29 hummer napisał: > > Prezydent RP powinien być prezydentem wszystkich polaków, więc nie powinien być > politykiem. > A kim, działkowcem...? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Napieralski! 22.04.10, 20:35 simera16 napisał: > hummer napisał: > > > > > > Prezydent RP powinien być prezydentem wszystkich polaków, więc nie powini > en być > > politykiem. > > > > A kim, działkowcem...? Choćby. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Napieralski! 22.04.10, 20:40 hummer napisał: > > > Prezydent RP powinien być prezydentem wszystkich polaków, więc nie > powini > > en być > > > politykiem. > > > > > > > A kim, działkowcem...? > > Choćby. > To już lepiej jak Łukaszenka dyrektorem kołchozu...Przynajmniej miałby marne doświadczenie w zarządzaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napieralski! 24.04.10, 12:07 Wojtuś paż królowej(prezydentowej)i Olka, młody ale mądry? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 22.04.10, 19:45 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... Uzyska ca 12 %. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Uzyska ca 12 % 22.04.10, 19:52 gollum.z.kremla napisał: > Prędzej ca 1,2 % ;-P Też się tego obawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Od miesięcy piszę, że Napieralski jest nieszczęś- 22.04.10, 19:52 ciem SLD. W tych wyborach uzyska strasznie marny wynik, ale może to pociągnąć za sobą marniejsze od naturalnych wyniki wyborów samorządowych i parlamentarnych. taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Napieralski! 22.04.10, 19:53 To za kim bedzie agitowac TVP ? Za Kaczynskim czy Napieralskim ? Czy moze nowy pakt Ribbentrop - Molotow ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 22.04.10, 19:55 total_immersion napisał: > To za kim bedzie agitowac TVP ? > > Za Kaczynskim czy Napieralskim ? TVP za Kaczyńskim, Polskie Radio za Napieralskim. ;) > Czy moze nowy pakt Ribbentrop - Molotow ? ??? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Napieralski! 22.04.10, 19:53 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... A mnie się wydaje, że nie jest istotny wynik...Jako lider wziął na siebie odpowiedzialność, co go tylko może wzmocnić...Nie od dzisiaj wiadomo, iż liczą się tylko kandydaci PO i PiS, ale SLD nie może sobie pozwolić, by w wyborach prezydenckich nie brać udziału... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Napieralski! 22.04.10, 21:57 moim zdaniem, Napieralski moze liczyć na porównywalny wynik w sondażach co SLD; i nie tylko w interesie Napieralskiego, ale także Sojuszu jest, aby nie wypadł gorzej... btw - zgadzam się z Twoją opinią...:) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta ??? 22.04.10, 20:14 ave.duce napisała: Re: Napieralski! Poc co kolejny wątek > o tym samym? Gdy zakładałem swój, nad sformułowaniem którego chwilę się zastanawiałm, tego drugiego jeszcze nie widziałem. Tobie to się nie zdarza? Czy tak się tylko czepiasz, mając z natury złośliwą naturę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.z.blizniakow [...] 23.04.10, 13:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re:??? 23.04.10, 16:00 jedyny.z.blizniakow napisał: > taziuta, a co ty taki nerwowy? Spytac się nie mozna? O, nowa pacynka starego znajomego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re:??? 24.04.10, 00:03 O, stary znajomy Taziuta. Nerwowy, aż strach się bać dzielnego lewicowca. Napieralski nie jest nadzieją starych towarzyszy? I tak go poprzecie. Nie macie wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re:??? 24.04.10, 13:51 blind_as_a_bat napisał: > O, stary znajomy Taziuta. O, i tak trzeba było od początku. Kompromituj się pod Twoim rozpoznawalnym nickiem, panie Who.is.who. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blind_as_a_bat Re:??? 25.04.10, 00:29 # danny.de.vito czy # danny.de.vitos ,,, mam kontunuować, towarzyszu Taziuto? Napieralski ma trochę szczęścia w nieszczęściu => pozbył się kryptopisowca z szeregu wyborców, czyli was, tow. Taziuto. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Skup się, może zrozumiesz różnicę... 25.04.10, 10:27 blind_as_a_bat napisał: > # danny.de.vito czy # danny.de.vitos ,,, mam kontunuować... Ależ proszę, to wolne forum. ;) Ale, ponieważ widzę, że nie rozumiesz, spróbuję Ci wytłumaczyć różnicę. Ja posługuję się pacynkami dla zabawy, szczególnie gdy jest okazja do żartu sytuacyjnego, jak z tą reklamą z udziałem de Vito. Ty posługujesz się pacynkami by komuś 'dokopać', a jednocześnie nie musieć się wstydzić/kompromitować z tego powodu Twojego stałego nicka, i dlatego Ci to wytknąłem. Poczułeś się dotknięty? O, to sorki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Napieralski! 22.04.10, 19:57 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... Nie krzycz hop. Sądzę, że kandydat Napieralski nie zbierze wystarczającej liczby podpisów, by wziąć udział w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Napieralski! 22.04.10, 20:05 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... Przecież po to wymusili na nim decyzję, żeby go zrzucić ze stołka. Nie widziałeś radości Olejniczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 22.04.10, 20:13 Przecież po to wymusili na nim decyzję, żeby go zrzucić ze stołka. Nie widziałeś radości Olejniczaka? Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Napieralski! 22.04.10, 20:30 remez2 napisał: > Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Moim zdaniem nikt się nie będzie śmiał, bo partii w takiej sytuacji, w jakiej jest SLD od czasu upadku Millera, wykańczanie wzajemne nic nie daje. Ale, jak chyba słusznie zauważył dzisiaj publicysta Polityki, SLD już straciło nadzieję i nie liczy w ogóle na odbudowanie pozycji i powrót do władzy, a chodzi jedynie o to, kto, kogo wykończy i będzie mógł stanąć na czele partii. Małej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 22.04.10, 20:39 Ale, jak chyba słusznie zauważył dzisiaj publicysta Polityki, SLD już straciło nadzieję i nie liczy w ogóle na odbudowanie pozycji i powrót do władzy, a chodzi jedynie o to, kto, kogo wykończy i będzie mógł stanąć na czele partii. Małej partii. Na szczęście pobożne życzenia, nawet publicystów Polityki, rzadko się spełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Napieralski! 22.04.10, 21:09 Po wynikach SLD okaże się, kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 22.04.10, 21:27 wylogowany.pielegniarz napisał: > Po wynikach SLD okaże się, kto miał rację. Jasne. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Napieralski! 23.04.10, 22:32 remez2 napisał: > Przecież po to wymusili na nim decyzję, żeby go zrzucić ze stołka. Nie widziałeś radości Olejniczaka? > Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. ................... Olejniczakowi wygodnie w Brukseli jest,a Grzesia nie doceniacie, może niezły wynik jest i dobrze wizerunkowo wypada, bo żona piękna i 2 córeczki też Odpowiedz Link Zgłoś
dziobak.brunatny Kwaśniewskiego też odsądzaliście od czci i wiary 22.04.10, 20:22 Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: To zly zwiastun 22.04.10, 21:04 Śmiałem się z tej fotki, chyba specjalnie mu na złość zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Dla mnie dziobaczku... 22.04.10, 21:12 Napieralski&Olejniczak="Głupi i głupszy". Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To zly zwiastun 22.04.10, 21:10 trzymilionowy.post napisał: > Śmiałem się z tej fotki, chyba specjalnie mu na złość zrobili. Ja najwidoczniej straciłem poczucie humoru. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: To zly zwiastun 22.04.10, 21:14 remez2 napisał: trzymilionowy.post napisał: Śmiałem się z tej fotki, chyba specjalnie mu na złość zrobili. Ja najwidoczniej straciłem poczucie humoru. :-( Może po prostu nie masz tak skrzywionego jak ja;) Odpowiedz Link Zgłoś
groteska53 Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 22.04.10, 21:25 na bank. A swoją drogą to SLD wybrało rozsądnie, najlepiej jak tylko mogli. Dobrze, że nie posłuchali podpowiedzi takich życzliwych jak "goleń", Borowskie, czy Nałęcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 23.04.10, 13:50 jezeli to nalepszy wybor, to kondycja lewicy jest przerazajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 23.04.10, 13:59 pinup napisała: > jezeli to nalepszy wybor, to kondycja lewicy jest przerazajaca. Nie przesadzajmy, jak powiedział leniwy ogrodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 23.04.10, 14:27 najgorszy wybor z mozliwych. moje sympatie lewicowe skonczyly sie przy blizszym poznaniu srodowiska sldowskiego. dodam, ze szczecinskiego, wiec mam pojecie i informacje z pierwszej reki o idealach i metodach dzialania szanownego kandydata. szczecinska lewica to szambo. jezeli ktos taki zostaje szefem, a potem kandydatem w wyborach prezydenckich to trudno sobie nawet wyobrazic, co sie dzieje w polskiej lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 23.04.10, 23:52 pinup napisała: > moje sympatie lewicowe skonczyly sie przy blizszym poznaniu > srodowiska sldowskiego. dodam, ze szczecinskiego, wiec mam pojecie i informacje z pierwszej reki o idealach i metodach dzialania > szanownego kandydata. szczecinska lewica to szambo. jezeli ktos taki zostaje szefem .............. wywalili cie,a teraz z zemsty nzdury wypisujesz pisz merytorycznie i fakty przedstaw Odpowiedz Link Zgłoś
pinup Re: Nie wiem ile to %, ale 8 głosów już ma, 24.04.10, 13:33 tia... nikt mnie z tego szamba nie wyrzucil, bo do niego nigdy nie wskoczylam. dla faktow polecam archiwum szczecinskiego forum. masz zadziwiajaco kiepska pamiec jako jego stala bywalczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Klęska Napieralskiego da klęskę SLD 22.04.10, 21:29 w wyborach wojewódzkich - będzie jeszcze gorzej niż żenujący wynik LiD z 2006 roku (na początku po wyborach 2002 SLD współrządziło chyba w 14 województwach, dziś ma ledwie 2 wicemarszałków). A jeśli GN nie uzyska więcej niż 7-8%, to go odwołają. Ktoś w SLD na tragedii brzydko pogrywa (Kalisz?). Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Napieralski kontra zdziadziały Komorowski! 22.04.10, 21:36 Konfrontacja pokoleń! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Syndrom Hollywood! 23.04.10, 08:22 Wystarczy tam o kimś powiedzieć, że ma być nominowany do Oscar'a - będzie tym żył do końca swoich dni, choć żaden symoptom świadczący by na nagrodę miał kiedykolwiek jakąkolwiek szansę nigdy nie wystąpił. Tak będzie też z NapierPiSdzielaskim. Komitywa z PiS mu w tym walnie pomoże obok własnych "predyspozycji". Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Kaczyński czy Napieralski? Na kogo zagłosujesz? 23.04.10, 09:36 prawieemeryt napisał: Re: Syndrom Hollywood! > /.../ Komitywa z PiS mu w > tym walnie pomoże obok własnych "predyspozycji". A na kogo zagłosujesz, jeśli do II tury przejdzie Kaczyński i Napieralski? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: A na kogo zagłosujesz, jeśli ..To oczywiste, 23.04.10, 14:30 że na NapierPiSdzielaskiego. Mam swoje zasady. Wiem kto może być dla mnie smiertelnym zagrożeniem a kto tylko śmierdzącym wrzodem. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson i co bedziesz głosował na solidaruchów?? 23.04.10, 09:45 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Nie będę głosował... 23.04.10, 09:53 tornson napisał: Re: i co bedziesz głosował na solidaruchów?? Nie będę głosował, bo nie będzie mnie w kraju. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Nie będę głosował... 23.04.10, 10:16 taziuta napisał: > tornson napisał: > Re: i co bedziesz głosował na solidaruchów?? > > Nie będę głosował, bo nie będzie mnie w kraju. ;) Tak najłatwiej, co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie będę głosował... 23.04.10, 10:28 tornson napisał: > taziuta napisał: > > > tornson napisał: > > Re: i co bedziesz głosował na solidaruchów?? > > > > Nie będę głosował, bo nie będzie mnie w kraju. ;) > Tak najłatwiej, co ;) Sądzisz, że powinienem odłożyć wyjazd na po wyborach? Weźmiesz mnie na utrzymanie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Napieralski! 23.04.10, 09:49 taziuta napisał: > No i dobrze, może go w końcu wywalą, jak się okaże, że nie uzyska > więcej niż 5% głosów... dlaczego mu źle życzysz?Przecież gdyby się nie zgodził,to SLD prawdopodobnie,byłaby tylko obserwatorem wyborów prezydenckich.Ja mu współczuję,bo czeka go droga przez mękę poniżania i obśmiewania, bo nie jest charyzmatyczny,inteligentny,błyskotliwy.Owszem,są mądrzejsi od niego,tylko dlaczego nie chcieli kandydować?Przyczyna jest prost-lęk przed kompromitacją , zwykłe wygodnictwo,lub zachowawczość.Niech się Napieralski kompromituje,a my (ci mądrzejsi)będziemy stać z boku i czekać.Ble! p.s. mój głos już ma,tak na marginesie... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 23.04.10, 09:58 bikej5 napisała: > dlaczego mu źle życzysz? Uważam, że jest złym przywódcą. Choć niewykluczone, że tworowi pod nazwą SLD dobrze przewodzić się nie da... Wg mnie źle stawiają akcenty. Polska jest krajem sklerykalizowanym, owszem, ale zostawmy grę na katolickiej nutce partiom prawicowym, a lewica winna sięgnąć po głosy tych, którzy nie chcą w Polsce szariatu. Problem w tym, że SLD to też katolicy (w większości), a więc błędne koło... :( Ale jeśli SLD nie sięgnie po głosy jak wyżej, to pytanie, dlaczego zwykły polski kołtun ma akurat na tę partię, czy na jej przywódcę zagłosować? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Napieralski! 23.04.10, 10:36 Nie tyle złym, co beznadziejnie próżnym i głupim. Skończył się w momencie, gdy wszyscy zobaczyli jego rozradowaną i lekko podpitą mordkę po zawarciu paktu z Kaczorami. To, co się obecnie wyprawia w publicznych mediach jest tylko jego wyłączną zasługą. A co się wyprawia i jaki to ma wpływ na opinię publiczną wszyscy możemy obserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Napieralski! 23.04.10, 12:18 haen1950 napisał: > Nie tyle złym, co beznadziejnie próżnym i głupim. Skończył się w > momencie, gdy wszyscy zobaczyli jego rozradowaną i lekko podpitą > mordkę po zawarciu paktu z Kaczorami. > > To, co się obecnie wyprawia w publicznych mediach jest tylko jego > wyłączną zasługą. A co się wyprawia i jaki to ma wpływ na opinię > publiczną wszyscy możemy obserwować. No ale w łapki PiSdzielców jeśli jesteśmy przy temacie mediów, pchnęła go Platforma..., a raczej jej buta.... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 23.04.10, 12:27 No ale w łapki PiSdzielców jeśli jesteśmy przy temacie mediów, pchnęła go Platforma..., a raczej jej buta.... Dodałbym konieczność spłacenia długów wyborczych przez PO. Kasa z reklam, którą zbiera TVP, ma kilku chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Napieralski! 23.04.10, 12:42 Niby lewacy jesteście, a komercja w mediach publicznych to wasze idee fix. Ja się pytam, po co? Żeby ten chłam przyciągał najgorsze ludzkie kreatury dbające tylko o swoje konto w banku? Sprzedają się każdemu, kto lepiej zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 23.04.10, 12:50 haen1950 napisał: > Niby lewacy jesteście, a komercja w mediach publicznych to wasze > idee fix. Ja się pytam, po co? Fajnie piszesz, tylko tak jakoś mało zrozumiale. Nie wiesz kogo prześladuje natrętna myśl o konieczność prywatyzacji TVP? > Żeby ten chłam przyciągał najgorsze ludzkie kreatury dbające tylko o > swoje konto w banku? Sprzedają się każdemu, kto lepiej zapłaci. Ja bym na Twoim miejscu z TVN Tusk i TuskPolsat nie zaczynał wojny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer On ma konstytucyjne prawo kandydować 23.04.10, 12:48 więc wygadywanie, że go wywalą to totalna głupota. Choć od dawna wydaje mi się śliski, posłucham, co ma do powiedzenia, sceptycznie, ale bez spuszczania go w kiblu. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Napieralski! 23.04.10, 13:01 Ta, i kt będzie szefem ? Wojciech "SLD z 4 %" Olejniczak ? A może Rycho "kocham wszystkich i w zasadzie, to mi wisi wszystko, prócz prawnikowania" Kalisz, co ? Kto inny ? Moze Włodka "daję PO twarz i d,pę, nieważne, że mnie wydymała już dwa razy" Cimoszewicza chcesz ożywić ? A może marzy ci się podział partii i PO v. PiS w Sejmie na następne... 8-12 lat ? Takie mogą być skutki nieumiejętności zespołowej grania. SLD wybrał szefa, demokratycznie - reszta powinna teraz na nigo zapier,dalać w tych wyborach, bo na tym polega cała zabawa. Btw, jakby wygrał Olejniczak, to bym namawiał do tego, zeby zasuwać na niego. Ale wygrał Napieralski i jak chcesz lewicy, jakiejkolwiek - zawsze lepiej mieć nawet koślawą, choćby po to, zeby móc robić postępy, nie tracąc wpływu na sprawy w państwie, w Sejmie, to może czas trochę się ogarnąć i rozejrzeć się trochę szerzej i mądrzej, a nie jak dziecko pięcioletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 23.04.10, 15:12 grek.grek napisał: > /.../ A może marzy ci się podział partii i PO v. PiS w Sejmie na > następne... 8-12 lat ? Takie mogą być skutki nieumiejętności > zespołowej grania. SLD wybrał szefa, demokratycznie - reszta > powinna teraz na niego zapier,dalać w tych wyborach, bo na tym > polega cała zabawa. Nie marzy mi się podział partii, a odwrotnie - łączenie lewicy wokół wspólnych celów. Ale widzę, że tam takie samo obrażalskie towarzystwo jak w PO i PiS... > /.../ wygrał Napieralski i jak chcesz lewicy, > jakiejkolwiek - zawsze lepiej mieć nawet koślawą, > choćby po to, zeby móc robić postępy, nie tracąc wpływu na sprawy > w państwie, w Sejmie, to może czas trochę się ogarnąć i rozejrzeć > się trochę szerzej i mądrzej, a nie jak dziecko pięcioletnie. Nie chcę lewicy jakiejkolwiek. Nie chcę lewicy sklerykalizowanej... Dla mnie jedyną szansą lewicy jest postawienie na lewicowy światopogląd - na całym świecie zwany liberalnym światopoglądem, ale u nas to słowo zostało zawłaszczone przez kołtunerię spod znaku PO, która nie chce dla Polski nawet Karty Praw Podstawowych, że o prawie do aborcji, a nawet in vitro, nie wspomnę. W Polsce istnieje bardzo poważna nisza w postaci tych, którym szariat nie pasi. To do nich powinien się zwrócić Napieralski. Ale nie zwróci, bo mu wierzący towarzysze nie pozwolą... Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Napieralski! 23.04.10, 15:56 Pesymizm wyczuwam. sytuacja jest po prostu do d,py, i z tym się zgadzam : albo SLD, które odwagą nie grzeszy, albo NIC, głównie pochody na ulicach i zbiórki sympatyków w jakichś prywatnych mieszkaniach i ględzenie na blogach, bo przeca ideowcy partii nie zakładają. ja wychodzę z założenia, ze lepiej mieć SLD z Napieralskim w Sejmie i liczyć, ze jeśli nawet nie biorą udziału w procesie rządzenia, to chociaż będą blokować co bardziej walnięte pomysły Boniego z Bieleckim, albo PiSuarów, niż mieć w Sejmie plażę, na której albo jest po platfusowemu, albo po pisuarowemu, a że oni się specjalnie nie róznią, poza polityką historyczną... czyli - do d,py. LIczę, ze lewica się zlewicuje od środka, ale przez ten czas jakąs reprezentację w Sejmie trzeba mieć, może dojdą jacyś nowi ludzie, którzy przejmą ster, może sam Wuc się zacznie ośmielać, może przejmie władzę ktoś inny. Póki jednak on rządzi, to ja go popieram w celu ww. Czas jest taki, że jak się nie ma, co się lubi, to lubić trzeba, co się ma. Wylot SLD z Sejmu i dwa bieguny prawicowe, to klęska by była. A wejść do Sejmu z ulicy jest niemal nie sposób, nawet najwspanialszej i najlepszej lewicy. Wg mnie, ewolucja SLD (może jego przekształcenie się w jakiś inny byt polityczny) jest jedyną teraz nadzieją. Brzmi dennie, wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Grek 23.04.10, 20:40 grek.grek napisał: > /.../ ja wychodzę z założenia, ze lepiej mieć SLD z Napieralskim w > Sejmie i liczyć, ze jeśli nawet nie biorą udziału w procesie > rządzenia, to chociaż będą blokować co bardziej walnięte pomysły > Boniego z Bieleckim, albo PiSuarów, niż mieć w Sejmie plażę, na > której albo jest po platfusowemu, albo po pisuarowemu, Coś w tym jest, co piszesz, ale ogólnie wyczuwam (może się mylę) taką ciut plemienną więź z SLD - 'bo to nasi'! Może jednak warto na chwilę zapomnieć, że to nasi, i jednak zastanowić się, czy chcemy, i dlaczego, do tego akurat plemienia należeć. Czy to jest to, o co nam chodzi? A argument, że znikną z sejmu, i prawica będzie mogła robić co chce, jest o tyle chybiony, że przyroda nie znosi próżni. Im szybciej zniknie ta dzisiejsza pożal się Boże 'lewica', tym szybciej pojawi się partia (może jakiś odłam PO, z Palikotem na czele?), która wypełni niszę, o której piszę w postach wyżej. I zdecydowanie też byłbym za tym, aby to SLD się przeorientowało, i zaproponowało alternatywę dla klechistanu, ale obawiam się, że ze względów jak wyżej, to niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Grek 23.04.10, 21:22 tym szybciej pojawi się partia (może jakiś odłam PO, z Palikotem na czele?), która wypełni niszę, o której piszę w postach wyżej. o, matko Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Napier. sprawi, że commies z lower class poprą PiS 24.04.10, 01:10 a ex komuchy z middle i z upper middle class - PO W Polsce jest liczna lewica społeczna, a jeszcze większą masę wyborców stanowią ludzie, którzy - ze względu na swą pozycję socjoekonomiczną, tradycję środowiskową, niechęć do klerykalnej prawicy - skłonni byliby poprzeć kojarzonego z lewicą kandydata o ugruntowanym autorytecie osobistym i rozsądnych poglądach politycznych. Szkoda, że ... ale co tu pisać, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napier. sprawi, że commies z lower class popr 24.04.10, 09:54 Masz sporo racji ale: Jak się nie ma co się lubi .. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napier. sprawi, że commies z lower class popr 24.04.10, 12:17 Kro jest cwany na tzw lewicy te POdąży za wędrownikami z PO i dołączy do nich.Bo tak naprawdę co dzieli programowo lewicowych liberałów Kwacha,Borowskiego,Kalisza,Olejniczaka od platfusów? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Grek 24.04.10, 10:19 Od samego początku, gdy się bliżej przyjrzałem metodom, jakie zastosował Napieralski przy przejmowaniu SLD wiedziałem, że ten facet sprowadzi nieszczęście na całą polską lewicę. Przedtem kluło się coś bardzo dobrego, głównie wokół Palikota i Olejniczaka. Z tego mogła powstać bardzo przyzwoita partia liberalnej lewicy, nowoczesnej, bez dymu kadzideł. Taka na dwadzieścia procent, ale kluczowa dla sprawowania władzy i modernizacji państwa. Widzę, że wreszcie moje widzenie trafia do myślących SLDowców, ale obawiam się, że jest już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Grek 24.04.10, 10:37 Od samego początku, gdy się bliżej przyjrzałem metodom, jakie zastosował Napieralski przy przejmowaniu SLD wiedziałem, że ten facet sprowadzi nieszczęście na całą polską lewicę. Muszę przyznać, że Twoja troska o los Lewicy w Polsce wzbudza mój niekłamany podziw. Z tego mogła powstać bardzo przyzwoita partia liberalnej lewicy, nowoczesnej, "Nowoczesny" podobnie jak "profesjonalny" to słowa jokery niezbędne przy posługiwaniu się nowomową. Widzę, że wreszcie moje widzenie Wybacz ale to triumf wyobraźni nad rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Grek 24.04.10, 11:16 Ja poważnie o tym dupku, a ty się głupio czepiasz. Zobacz, co wyprawia: pogrzeby idą w najlepsze, a on picnic z córeczkami na Starym Mieście odstawia. Zupełnie bez wyczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Grek 24.04.10, 11:44 haen1950 napisał: > Ja poważnie o tym dupku, a ty się głupio czepiasz. Jesteś jak zawsze kulturalny. > Zobacz, co > wyprawia: pogrzeby idą w najlepsze, a on picnic z córeczkami na > Starym Mieście odstawia. Zupełnie bez wyczucia. Gdzie te pogrzeby? Na Starym Mieście? PS - wczoraj zbierano podpisy na kandydata PO. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Taziuta 27.04.10, 22:14 > A argument, że znikną z sejmu, i prawica będzie mogła robić co > chce jest o tyle chybiony, że przyroda nie znosi próżni. Im > szybciej zniknie ta dzisiejsza pożal się Boże 'lewica', tym > szybciej pojawi się partia (może jakiś odłam PO, z Palikotem na > czele?), która wypełni niszę, o której piszę w postach wyżej. To jak wytłumaczyć fakt, że PO i PIS prezentują te same poglądy w wielu sprawach i to się nie odbija w sondażach. Tutaj próżni nie ma, są tworzone pozorne różnice żeby ta symbioza PO i PISu mogła funkcjonować. A i tak w kluczowych momentach te partie są jednomyślne. Te partie już są kombajnami a byłyby jeszcze większymi, gdyby zwietrzyły okazję przejęcia elektoratu po SLD. Ta chora sytuacja byłaby jeszcze bardziej chora, bo mało, że opozycją dla prawicy jest prawica - tak nie ma chyba nigdzie na świecie - to gdyby nie było już nawet SLD, one rywalizowały między sobą i dla innej siły nie byłoby miejsca. Wkrótce by się mogło okazać, że trzeba wybierać między Kaczyńskim a Gowinem. Ryzykować dla takiej możliwości nie chcę. Trzeba wspierać to co jest, i reformować to co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Taziuta 27.04.10, 22:34 Trzeba wspierać to co jest, i reformować to co jest. Dokładnie tak. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Taziuta 27.04.10, 22:43 remez2 napisał: > Trzeba wspierać to co jest, i reformować to co jest. > Dokładnie tak. :-) No dobra, Burasowi wybaczyłem, to i z Napieralskim mogę się przeprosić. Też się trochę boję, że dojrzewanie do prawdziwej lewicy może potrwać ciut dłużej niżbyśmy byli w stanie wytrzymać, bez żadnej... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Taziuta 27.04.10, 22:49 taziuta napisał: > No dobra, Burasowi wybaczyłem, to i z Napieralskim mogę się > przeprosić. Też się trochę boję, że dojrzewanie do prawdziwej lewicy > może potrwać ciut dłużej niżbyśmy byli w stanie wytrzymać, > bez żadnej... ;) Nie widzę innego scenariusza. Metody Pol Pota nie akceptuję. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ależ te ... boją się Grześka ! 24.04.10, 10:04 lech.niedzielski napisał: > Wiedzą, że innym zgredziałym kandydatom IPN w każdej chwili może > coś "przyklepać" ... . Ta wytwórnia papierów wartościowych pracuje pełną parą. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ależ te ... boją się Grześka ! 24.04.10, 10:11 Mają już coś na Bronka i Kornelka ?!!! Niedługo się dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Napieralski! załatwi Komorowskiego 24.04.10, 10:13 To jest jego rywal rywal Komorowskiego każde 5,12 % które uzyska wzmacnia PiS Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! załatwi Komorowskiego 24.04.10, 13:54 kecawa napisał: > To jest jego rywal rywal Komorowskiego > > każde 5,12 % które uzyska wzmacnia PiS PiS-owie dowolne wzmocnienie i tak psu na budę, bo to schyłkowa formacja. Miała swoje 5 minut, ale JarKacz je koncertowo spieprzył... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napieralski! 24.04.10, 12:13 Taziuta klęczy przed ołtarzem Kwacha i słucha ambonowych kazań(?)Olejniczaka,Borowskiego,Cimoszewicza,Nałęcza..A co oni mają wspólnego z lewicą,chyba tylko to że dzięki lewicy porobili kariery polityczne! Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Napieralski! 24.04.10, 12:23 Lewica faktycznie poniosła w katastrofie najwieksze straty: zginał kandydat na Prezydenta i dwie potencjalne kandydatki. Napieralski jest w gruncie rzeczy mało znany, choc - jak go obserwuje z boku - bardzo sie ostatnio wyrobil, co widac bylo chocby w dniu wielkiego pogrzebu. W pierwszej turze na pewno glosuje na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napieralski! 24.04.10, 12:31 Gdyby prawicowy aktyw mówił dobrze o Napieralskim wtedy było by niedobrze dla lewicy!! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 24.04.10, 13:56 zoil44elwer napisał: > Gdyby prawicowy aktyw mówił dobrze o Napieralskim wtedy było by > niedobrze dla lewicy!! A mógłbyś spróbować określić czym/jaka ta Twoja lewica winna być, i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Napieralski! 24.04.10, 13:59 Dla mnie ważne jest by lewica nie była prawicowa czyli liberalna.Np o poglądach Kwacha,Borowskiego,Kalisza,Olejniczaka..... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 24.04.10, 14:02 zoil44elwer napisał: > Dla mnie ważne jest by lewica nie była... To już wcześniej zrozumiałem, i dlatego pytam, jaka winna być, a nie jaka nie być? :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 24.04.10, 14:05 A mógłbyś spróbować określić czym/jaka ta Twoja lewica winna być, i po co? W największym skrócie - przeciwwagą dla przykościelnego POPiSu. A po co? Na to pytanie każdy o lewicowych poglądach sam sobie potrafi odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 24.04.10, 14:09 remez2 napisał: > > [i]A mógłbyś spróbować określić czym/jaka ta Twoja lewica winna > > być, > W największym skrócie - przeciwwagą dla przykościelnego POPiSu. SLD rządziło już 2 razy, i jakoś nie zauważyłem, żeby nie było anty-kościelne... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Napieralski! 24.04.10, 14:10 taziuta napisał: > /.../ nie zauważyłem, żeby nie było > anty-kościelne... Miało być 'było', a nie 'nie było', ofkoz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Napieralski! 24.04.10, 14:15 > SLD rządziło już 2 razy, i jakoś nie zauważyłem, żeby nie było > anty-kościelne... Za dużo przeczeń. Zgubiłem się. Ja obserwowałem, że było prokościelne. PS - przeciwwaga przykościelnego POPiSu to nie tylko antyklerykalizm. Np. Karta Praw Podstawowych. Odpowiedz Link Zgłoś