23.04.10, 16:53
Mietek, z panem Putrą - nie tylko na mój gust - przeginasz. Niezależnie od
intencji, bo to Ci przyznaję - tropy mylisz genialnie. Ale Putrze daj spokój. No
... był, taki był, ale nie żyje.

Ale wobec wysypu wątków spiskowych: może mi ktoś wyjaśnić korzyści jakie
Rosjanie odnieśli na śmierci "kwiatu polskiej..." (w tym miejscu wszyscy, którzy
obserwują politykę od przynajmniej 2005, już powinni się zastanowić) akurat w
takich okolicznościach? Nie widzę. Przykro mi, nie przeceniajmy znaczenia nie
tylko prezydenta, ale i Polski.

Miało być w wątku - wyleciał. Zarekomendowano założenie nowego, Droga Giwi;)
Obserwuj wątek
    • mietek.grodecki Re: Mietek 23.04.10, 16:58
      a.adas napisał:

> takich okolicznościach? Nie widzę. Przykro mi, nie przeceniajmy
      > znaczenia nie tylko prezydenta, ale i Polski.
      >

KIM TY JESTEŚ? żeby nas Polaków obrażać i nas poniżać?.. Ta tragedia to był
      insajdżob Rosji, tak mówi się teraz na zebraniach PiS. radzę ci przyjść na choć
      jedno!
      • zaba_pelagia Re: Mietek 23.04.10, 17:28
        Mieciu, patriotyczny PiS nie mówi na zebraniach po polsku?
      • koperczak5 Re: Mietek przebiegły 24.04.10, 15:19

Podziwiam niezwykłą intelygencję i przebiegłość Miecia.
        Specjalnie sadzi byki ortograficzne, żeby zmylić ruskich szpionów.
        Ot co!

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2231575,6,4,1,0,Statua-Lecha-Kaczynskiego.html
    • humbak Re: Mietek 23.04.10, 17:36
      No nie.... prowokatora nie namierzyłeś? Chopie!:)
      • a.adas Re: Mietek 23.04.10, 17:44
        A wiesz, że to jest płynne? Mietek jest tak genialny, ze czasem mam wątpliwości;)

Chodzi o to, że to już bodaj trzeci jego wątek (z tych, które wyłapałem po
        wiadomej sobocie) w którym wspomina o Putrze. Niech da chłopu spokój.
        • humbak Re: Mietek 23.04.10, 19:30
          Hmmm... nie śledziłem wpisów Mietka, ale skoro tak wysoko oceniasz trza będzie się przyjrzeć. W ogóle przydałoby się przysiąść w wolniejszej chwili poanalizować i walnąć jakowyś ranking.
    • grand_bleu Re: Mietek 23.04.10, 20:18
      a.adas napisał:

> Ale wobec wysypu wątków spiskowych: może mi ktoś wyjaśnić korzyści
      jakie
      > Rosjanie odnieśli na śmierci "kwiatu polskiej..." (w tym miejscu
      wszyscy, którzy
      > obserwują politykę od przynajmniej 2005, już powinni się
      zastanowić) akurat w
      > takich okolicznościach? Nie widzę.

Uzasadnienie znajdziesz tu ...
      smolensk-2010.pl/2010-04-23-dlugie-rece-fsb.html#czytaj
      • a.adas Re: Mietek 24.04.10, 10:53
        o, to jednak dobrze, ze Tusk sprzedał gaz Amerykanom?

Sorry, ta "analiza" to czyste chciejstwo. Autorów.
      • dystans4 Re: Mietek 24.04.10, 16:18
        Jestem zdumiony tym, że powołujesz się na ten artykuł.

Sam, gdybym się postarał, napisałbym coś bardziej przekonującego. Kilka (rzekome
        próby lądowania) spraw zostało już wyjaśnionych, a np. użycie broni
        elektromagnetycznej jest nieprawdziwe w całości. Kilka lat temu Rosjanie (pewnie
        nie oni jedni) zrobili próbę z opromieniowaniem mikrofalami MiG-35. Okazało się,
        że z urządzeń pokładowych działał tylko karabin maszynowy, sterowany ręcznie. A
        tu odczytano zapis z czarnych skrzynek, podobno z telefonów komórkowych. To raz.
        Dwa, uszkodzenia impulsem elektromagnetycznym mają charakter trwały i można
        stwierdzić je po katastrofie. Ocalało mnóstwo elektroniki, a poza tym nagrano
        ostatnie krzyki pasażerów - to już po rzekomym impulsie. Brak słów na to, to nie
        tylko fałsz, to fałsz na poziomie kompromitującym.

Lubię słuchać komentarzy Julii Łatyniny, szczególnie, kiedy opowiada o
        porachunkach pomiędzy kaukaskimi i innymi grupami, o ich zwyczajach (jeśli jest
        się z czego śmiać). Natomiast złośliwości podniesionych do rangi poważnego
        komentarza nie trawię. Łatynina wydaje się być trzymana (w wielu miejscach)
        prędzej w charakterze maskotki.

Jeśli chodzi o gaz z łupków, ewentualne (nie wiadomo, czy eksploatacja
        opłacalna) złoża mają wydobywać Amerykanie, a to chyba nie na polecenie FSB.
        Jeszcze nie tak dawno PiS trząsł się ze złości, że złoża mogą być eksploatowane
        przez obcych, a najlepiej, gdyby gaz poleżał jeszcze trochę w ziemi, nie zginie.
        Z tym się zgadzam i przypomnę świetny pomysł PiS z ub. roku, w którym mówiło
        się, żeby polskie złoża przygotować tylko do wydobycia w sytuacjach
        nadzwyczajnych, a kupować gaz rosyjski, bo tani. - Podzielam tę opinię. - Dziś
        odwraca się kota ogonem i mówi, że postępowanie zbliżone do proponowanego przez
        PiS to akt zdrady. Inne argumenty podniesione w artykule podobnej klasy.

Jestem zdziwiony. Czegoś podobnego się po Tobie nie spodziewałem.

• dystans4 Dodatek 24.04.10, 16:31

Jeszcze kilka słów. Charakterystyczne dla artykułu jest to, że dowodem
          prawdziwości opinii prezentowanych przez autorytety jest powoływanie się na inne
          podobne autorytety, tak jak opisał Umberto Eco w Wahadle....

Julia Łatynina jest inteligentna i nie głupia. Nie sądzę, by nie miała
          świadomości mówienia głupstw. Niektórzy z opozycji liberalnej utrzymują, że
          została przekupiona. Ja zwróciłbym uwagę na to, że w roku 2008 czy na początku
          2009, na okoliczność sporu w kierownictwie Rosji Łatynina opowiedziała się po
          jednej ze stron w sposób jednoznaczny i bezdyskusyjny nie z pozycji komentatora,
          czy liberała, ale przedstawicielki rzeczonej grupy. O tym nie mówiono w mediach,
          ani w Rosji, tym bardziej w Polsce. Sporo jeszcze można powiedzieć.
          Również do Suworowa trzeba podchodzić wybiórczo i ostrożnie. Napisano wiele
          publikacji na temat błędów w jego książkach (co nie znaczy, że wszędzie popełnia
          błędy).
    • zoil44elwer Re: Mietek 24.04.10, 11:42
      Kto nie z Mieciem tego zmieciem!/Przez Kępy,Moczary z Kociołkiem pod pachą
      wyślemy wrogów ludu na Sybir(Kadra z Natolina)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka