pis_na_pis 27.05.10, 08:43 Gdzie sie podzialy pieniadze zebrane przez PiS podczas wiecu na placu Teatralnym? Jakos cicho na ten tamat jest. Czyzby nic nie zebrali, a moze ktos pisim zwyczajem do wlasnej kieszeni je wlozyl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marouder.eu Gdzie sie podzialo 500 mln euro przyznane przez.. 27.05.10, 08:48 ..UE z przeznaczeniem m.in na budowe urzadzen hydrologicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte sorry, skąd wiesz o takiej forsie? 27.05.10, 08:53 jestem trochę na bakier z aktualnościami oprócz tych z pierwszych stron portali, a i to nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu O takiej ostatecznie kwocie na portalu.. 27.05.10, 10:42 ..gazeta.pl pisal jeden z komentatorow, odnoszac sie do wypowiedzi Hoffmana(PiS), ktory w jednym z wywiadow zawyzyl ja do 2 mld euro. Zastanawia mnie, co z tymi pieniedzmi uczyniono, na co i czy w ogole zostaly wydane? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Gdzie sie podzialo 500 mln euro przyznane prz 27.05.10, 10:12 Ja pytam o zebrane na placu Teatralnym pieniadza, a nie o to czy w Ameryce Murzynow nadal bija. Odpowiedz Link Zgłoś
keram.keram Re: Gdzie sie podzialo 500 mln euro przyznane prz 27.05.10, 10:19 Nie wiem. Wrając do tematu. Ile zebrał PiS na cele charytatywne i gdzie są te pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ha, nie wiem ile zebral PiS:/ Wazniejsze jest.. 27.05.10, 10:44 ..jednak, przynajmniej moim zdaniem, by moze rzad odpowiedzial na postawione przez mnie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Ha, nie wiem ile zebral PiS:/ Wazniejsze jest 27.05.10, 10:51 Skoro nie wiesz to po kiego sie tutaj wpisujesz? W innych sprawach polecam inne watki. Jezeli takich nie ma to zaloz sam nowy watek. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Ha, nie wiem ile zebral PiS:/ Wazniejsze jest 27.05.10, 10:53 Mam bana na zakladanie tu watkow, a nie chce mi sie zakladac nowego konta. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Ha, nie wiem ile zebral PiS:/ Wazniejsze jest 27.05.10, 10:54 marouder.eu napisał: > Mam bana na zakladanie tu watkow, a nie chce mi sie zakladac nowego konta. To nie wpierwdzielaj sie w cudze watki. :( Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Podawałem ci link do spisu wszelkich inwestycji 27.05.10, 10:48 finansowanych przez UE na lata 2007-2015, w tym hydrologicznych. Nie potrafisz otworzyć pdf-a czy przebrnąć przez 180 stron tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Re: Podawałem ci link do spisu wszelkich inwestyc 27.05.10, 10:52 Widocznie nie zauwazylem twojej odpowiedzi. Gdzie mam jej szukac, na Aqua, czy na Kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Podawałem ci link do spisu wszelkich inwestyc 27.05.10, 11:01 Na FK. Sama przebudowa Wrocławskiego Węzła Wodnego + przebudowa systemu ochrony p-powodziowej Wrocławia oraz polderów dla zbiornika Racibórz to 250 mln euro. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Ah, to jeszcze dość istotne, skoro 27.05.10, 11:12 tak chcesz Tuska rozliczać. To pełnia rządów obu Kaczyńskich. "Inwestycje powstałego cztery lata temu "Programu dla Odry 2006" wyceniane są na 10 miliardów złotych. Obejmują Odrę i jej dorzecza. Na terenie Dolnego Śląska program zakłada budowę do końca 2016 roku m.in. zbiorników retencyjnych i wałów przeciwpowodziowych. Na razie jednak w całej Polsce wybudowano zaledwie cztery niewielkie zbiorniki za 200 milionów złotych. Przez ostatnie dwa lata nie udało się też pozyskać ani jednego eurocenta na budowę zabezpieczeń przeciwpowodziowych z dwóch miliardów euro dostępnych z unijnego Funduszu Spójności. W tym roku nie zostanie też rozpoczęta żadna z planowanych głównych inwestycji - zbiornik Racibórz i Wrocławski Węzeł Wodny. (...) Na zbiornik Racibórz i Wrocławski Węzeł Wodny nie dostaliśmy dotacji z Unii, bo wnioski do Brukseli miały być poprawione, a przeleżały w szufladzie ministerstwa środowiska. Dlatego pieniądze przepadły. całość: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
wyluzowana.kaczka Re: Jaki biedny ten spisialy 27.05.10, 11:15 ulubieniec forow! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Akurat te dane znalem.. 27.05.10, 13:23 ...ale dziekuje za fatyge:) Wyobrazam tez sobie, ze programy przeciwpowodziowe po ostatnim wylewie zostana przekonstruowane i byc moze obedzie sie tym razem zarowno bez odsylania ich z Brukseli w celu naniesienia poprawek jak i lezakowania w czyims biurku. Uwazam tez, ze i administrator i dysponent kwot powinien sie zmienic. Wedlum mnie caloscia podobnych projektow powinno zawiadywac ministerstwo infrastruktury, a nie urzad d/s zab i pisklat. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Akurat te dane znalem.. 27.05.10, 13:55 > Wedlum mnie caloscia podobnych projektow powinno zawiadywac ministerstwo > infrastruktury, a nie urzad d/s zab i pisklat. Tak czy siak min srodowiska musi wyrazic zgode na jakiekolwiek prace tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Akurat te dane znalem.. 27.05.10, 15:28 Ech, nie dość, że koszykarz to jeszcze troll zwyczajny :( Po co pytałeś o 0,5 mld euro, skoro znałeś dane i wiesz ile i na co poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: A ile dałoś ? 27.05.10, 11:38 barnacle.bill.the.sailor napisał: > A co cibia to obchodzilos hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Cuś tam zebrali 27.05.10, 11:47 Starczyło na zatkanie ryja Cugier-Kotce Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Re: A ile dałoś ? 27.05.10, 11:50 pis_na_pis napisała: > A co cibia to obchodzilos hehehe Właśnie o to mi chodzi - co cibia obchodzą cudze pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: A ile dałoś ? 27.05.10, 11:53 barnacle.bill.the.sailor napisał: > pis_na_pis napisała: > > > A co cibia to obchodzilos hehehe > > Właśnie o to mi chodzi - co cibia obchodzą cudze pieniądze ? > Z pieniedzy zbieranych na dobry cel nalezy sie rozliczac przed spoleczenstwem. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: A gdzieś tę mundość ludowom znalazło ? 27.05.10, 12:01 Grzecznosc i uczciwosc tego wymaga. Znasz takie pojecia? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
barnacle.bill.the.sailor Znam. Grzeczności uczę się od Niesiołowskiego, 27.05.10, 13:01 a uczciwości od Sobiesiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Gdzie sie podzialy pieniadze 27.05.10, 11:51 pis_na_pis napisała: > Gdzie sie podzialy pieniadze zebrane przez PiS podczas wiecu na placu > Teatralnym? Jakos cicho na ten tamat jest. Czyzby nic nie zebrali, a > moze ktos pisim zwyczajem do wlasnej kieszeni je wlozyl? A może kupili za te pieniądze kwiatki dla mamy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: Gdzie sie podzialy pieniadze 27.05.10, 11:54 krystian10 napisał: > > A może kupili za te pieniądze kwiatki dla mamy ? Niewiele kwiatow by bylo. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Gdzie sie podzialy pieniadze 27.05.10, 11:56 No bo pisuary i mohery tylko ojcu dyrektorowi nie skąpią bo on musi sobie kupić nowy samochód, albo helikopter :) Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: Gdzie sie podzialy pieniadze 27.05.10, 11:58 Wibracyjny wziął na pielgrzymkę?!?!?!?!?!?!??!! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky A skąd wiesz, że były w ogóle zbierane? 27.05.10, 11:58 To była tylko zmiana nazwy z wiecu na charytatywny koncert i czysto PR-owy zabieg. Tym co miało tą akcje uwiarygodnić były rozdawane druczki wpłat na powodzian. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: A skąd wiesz, że były w ogóle zbierane? 27.05.10, 12:03 boblebowsky napisał: > To była tylko zmiana nazwy z wiecu na charytatywny koncert i czysto PR-owy > zabieg. Tym co miało tą akcje uwiarygodnić były rozdawane druczki wpłat na > powodzian. Skoro dawali druczki to chyba cosik chcieli uzbierac. Jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A skąd wiesz, że były w ogóle zbierane? 27.05.10, 13:07 > Skoro dawali druczki to chyba cosik chcieli uzbierac. Jak myslisz? Czyli kasy jako takiej nie zbierali, a jedynie zachęcali do wpłat na konta jakiś organizacji niosącym pomoc powodzianom. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Re: A skąd wiesz, że były w ogóle zbierane? 27.05.10, 13:16 boblebowsky napisał: > > Skoro dawali druczki to chyba cosik chcieli uzbierac. Jak myslisz? > > Czyli kasy jako takiej nie zbierali, a jedynie zachęcali do wpłat na konta jaki > ś > organizacji niosącym pomoc powodzianom. Jakies to wszystko tajemnicze jest hehehe Gdyby nawet tak bylo jak piszesz to dziwne jest, ze PiS nie chce sukcesu tej akcji wykorzystac w swojej kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
napohybelpo Klamca i zlodziej bedzie zawsze podejrzewa innych 27.05.10, 13:11 o to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Dlatego 1normalnyczlowiek oskarża wszystkich 27.05.10, 14:02 dookoła o zlodziejstwo i esbecką mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_na_pis Juz wiem gdzie sie podzialy te pieniadze. 27.05.10, 15:31 Juz wiem gdzie sie podzialy te pieniadze. forum.gazeta.pl/forum/w,28,112085334,112085334,Dobra_wiadomosc_dla_powodzian_.html Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen123 \ Gdzie sie podzialymiliardy z "prywatyzacji"..... 27.05.10, 19:16 czyli wyprzedaży Polski???? gdzie one są?! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie ma pieniędzy 27.05.10, 19:21 Musieli opłacić Pospieszalskiego i tego aktorzynę który w się poświęcił. a że zebrali g... to jeszcze muszą ze trzy takie akcje przeprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś