Dodaj do ulubionych

LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mężc...

• Gość: msz Swoje ganicie, cudzego nie znacie. IP: *.hc-sc.gc.ca 11.03.04, 18:01
      W Kanadzie, wrecz odwrotnie, podwazanie czy negatywna opinia o malzenstwach
      we wszelkich konfiguracjach, jest karalne
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Swoje ganicie, cudzego nie znacie. 11.03.04, 18:03
        Gość portalu: msz napisał(a):

> W Kanadzie, wrecz odwrotnie, podwazanie czy negatywna opinia o malzenstwach
        > we wszelkich konfiguracjach, jest karalne

0- we wszystkich? tzn. że układów człowiek zwierzę też nie wolno krytykować?
        • kkkaczory_piss_brothers Re: Swoje ganicie, cudzego nie znacie. 11.03.04, 18:08
          OSZOLOMKU SMIESDZNYŚ/ZABAWNYŚ/ czy nie spelna rozumku?
    • Gość: Abaddon Małżeństwa homoseksualne to bezsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:13
      Nie widzę żadnych argumentów za tym, by przyznać parom gejowskim praw do
      małżeństwa. Małżeństwo to podstawowa komórka społeczna, która stanowi fundament
      pod przyszłą rodzinę. Państwu się opłaca promować związki hetero, bo tylko
      takie mogą mu dać przyszłych obywateli, a więc coś za coś. Natomiast para homo
      ma taką samą wartość dla społeczeństwa co 2 ludzi żyjących samotnie...
      • Gość: Nath Tu nie o to chodzi IP: *.Library.McGill.CA 11.03.04, 18:22
        Ale tu nie oto chodzi - tu chodzi o wolnosc wypowiedzi! Jest roznica miedzy
        dyskusja z kims i nie zgadzaniem sie z nim a wsadzaniem go do pierdla za to ze
        ma inne poglady!
      • kkkaczory_piss_brothers ale z ciebie materialista 11.03.04, 18:30
        2 homo moze rowniez wychowywac dzieci.
        Badania nie wykazuja negatywnego wplywu na rozwoj dziecka.
        poza tym dwoch ludzi zyjacych razem to oszczedmosc dla panstwa:
        - mniej produkuja smieci
        -mniej zanieczyszczaja srodowisko, gdy jezdza razem samochodem
        -nie potrzeba opiekunow spolecznych do chorych i starych

Czlowiek nie jest maszyna do robienia dzieci.
        Poza tym idac twoim tokiem rozumowania, malzenstwo powinno byc zawierane po
        urodzeniu dziecka.
        PRZECIEZ W TYCH CZASACH ILE MAMY BEZDZIETNYCH ZERUJACYCH NA PANSTWIE
        MALZENSTW;O]
        • Gość: Abaddon Re: ale z ciebie materialista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:41
          Trudno mi się z tym zgodzić. Wychowywanie dzieci przez gejów może mieć tylko
          ujemne następstwa. Nie zaprzeczysz chyba, że otoczenie nie wywiera wpływu na
          rozwój człowieka, może niekoniecznie seksualny ale psychiczny na pewno...
          Zwrócę tu też uwagę na fakt, że takie dziecko będzie obiektem prześladowań
          rówieśników, bo tak jest nawet w Holandii (co by się działo w Polsce - nie
          wspomnę). Co do bezdzietnych par hetero to się zgadzam, jest to zjawisko
          patologiczne, ty niemniej większość heteryków jednak ma dzieci...
        • Gość: Free Re: ale z ciebie materialista IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 18:46
          No, niezle. Pomysl dla Giertycha: ustawowo rozwiazac wszystkie malzenstwa
          bezdzietne z przynajmniej piecioletnim stazem. Koscielne i konkordatowe
          oszczedzic, reszta pobiegnie po slub w kosciele no i na tacy sie wiecej
          znajdzie :)))))))))))))
          Wiecej pomyslow nie serwuje, bo jeszcze podchwyca
        • Gość: toja Re: ale z ciebie materialista IP: 38.119.33.* 11.03.04, 20:05
          Jakby na to nie patrzec, legalny zwiazek (czyt. malzenstwo) par homoseksualnych jest niedopuszczalny.
          Owszem, kazdy ma prawo do wolnosci, takze w sferze milosci (robta co chceta i z kim chceta) ale
          dlaczego od razu legalizowac takie zwiazki (jesli chodzi o strone prawna, owszem niechby byla
          mozliwosc wspolnoty majatkowej, czy co tam byscie jeszcze chcieli- ale nie legalizacja takich
          malzenstw). A juz napewno niedorzeczne jest aby pozwalac takim parom adoptowac dzieci!!!!
    • Gość: Kowalski UWAGA CENZURA NA FORUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 18:21
      Uwaga, ubeki z Wybiórczej znowu skrycie cenzurują ! A agresywnym pedałom -
      wiadomo - nalezy dać wreszcie nalezyty odpór. Nie jestem fanem LPR, ale tu się z
      nimi zgadzam.
      • Gość: Nath Re: UWAGA CENZURA NA FORUM IP: *.Library.McGill.CA 11.03.04, 18:24
        Aha, to cenzura na forum internetowym ci przeszkadza ale to ze dlugi Romek chce
        ludzi zamykac w wiezieniach za poglady to ci nie przeszkadza? Puknij sie w
        glowe...
      • kkkaczory_piss_brothers KOWALSKI UWAZAJ atak NA WOLNOSC SLOWA 11.03.04, 18:31
        to zla wiadomosc.
    • Gość: mee... Re: DOBRZE ,ZE DZIECI DOSTARCZA BOCIAN.... IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 18:27
      ...bo jak tak dalej pojdzie to tych homo-niewiadomo nie bedzie mial kto
      utrzymywac...zaprawde bedzie wesolo...powiadam wam...a dla tych co maja glowe
      na karku ...otwierac biznessy...bicze , czapki czarne z daszkiem...roznego
      rodzju pochwy i penisy z gumy...nie proponuje wozkow i kolysek bo to bizness
      zamierajacy w polsce...szczegolnie wesolo beda wygladac swieta ...sczegolnie
      1 maja...wnioskuje rowniez za powolaniem corocznych
      parad...myslacych ,kochajacych i tolerancyjnych inaczej...otwierajmy sie na
      swiat i czerpmy pelnymi garsciami z tego co najlepsze u nich ...a milosc
      stawiam na pierwszym miejscu...
      • kkkaczory_piss_brothers a rozum i wiedza niektorych wybieraja las;o] 11.03.04, 18:38
        Homo rowniez sa rodzicami, ba na zachodzie nawet z tym sie nie kryja-bosze
        widzisz i nie grzmisz;o]
        • Gość: mee... Re:niekontrolowany poped raczej...jak u zwierza... IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 18:47
          ...mysli sie glowa a nie szesnastoma miesniami lub penisem...bo to ani rozumu
          ani tym bardziej wiedzy nie daje...
          • kkkaczory_piss_brothers i po tylu latach nareszcie doszedles do konkluzji 12.03.04, 00:23

• Gość: jak Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.03.04, 18:28
      A nie myslałeś nigdy Zdebie że to co z Tobą nie tak, czy nie za dużo GW i tym
      pododnych narkotyków?
    • Gość: zainteresowany To może... IP: *.icpnet.pl 11.03.04, 18:29
      To może od razu homoseksualistów do komory? Po co owijać w bawełnę?
    • Gość: |v|rowa Re: gdzie ty spotkales nekrofilne zwierze i nie p IP: *.caregroup.org 11.03.04, 18:42
      oprocz ludzi, zwierzeta nie wspolzyja z martwymi, niedojrzalymi seksualnie i
      > innych ras

- martwymi raczej nie, fakt

- niedojrzalymi seksualnie - 12-13-letnia dziewczynka JEST zwykle dojrzala
      seksualnie; zwierzeta wspolzyja natychmiast kiedy staja sie plodne - to co,
      czekac do 18-tki czy nie?

- innych ras - wiesz co to mul?

PS. Ja bym nie porownywal homoseksualizmu do leworecznosci. Raczej do...
      krotkowzrocznosci - da sie z tym szczesliwie zyc, ale czy jest to oznaka
      zdrowia?...

PPS. W pelni popieram legalizacje zwiazkow homoseksulanych, jesli chodzi o
      sprawy podatkowe, spadkowe, kredyty budowlane i temu podobne. Ale jestem
      przeciwnym urzedowemu nazywaniu tego malzenstwem (w mowie potocznej nie widze
      problemu). Wole okreslenie - zwiazek partnertski. I jednak mam duze opory przed
      zezwoleniem w danej chwili na adopcje dzieci przez takie pary, chyba ze jedno z
      nich jest biologicznym rodzicem. Kazda jednak taka sprawe nalezy rozpatrywac
      indywidualnie.
      • Gość: ja Re: gdzie ty spotkales nekrofilne zwierze i nie p IP: *.core.lanet.net.pl 11.03.04, 19:51
        Mam mieszane uczucia co do posiadania dwóch tatusiów, lub dwóch mamuś.
        Ale jeszcze nad tą kwestią sobie trochę pomyślę. Bo czy nie jest zdrowszą
        sytuacja, gdy, ma się dwóch tatów albo dwie mamy od sytuacji, gdy nie ma się
        ich wcale? Jeśli dwa "homosie" spełniają wszystkie warunki, jakie musi spełnić
        zwyczajna rodzina "heterosiów", z ta różnicą, że rodzice mają tą samą płeć, to prawdopodobnie będą w stanie wychować dziecko lepiej niż "heterosiowa" rodzina np. alkoholików. Nie wszystkie "homosie" wyglądają i zachowują się tak, jak to przedstawia większość filmów i jakie jest wyobrażenie o "homosiach". Obraz osobników tej samej płci chodzących w skórach wybitych ćwiekami z pejczami w ręku, uprawiający seks z każdym napotkanym osobnikiem tej samej płci, to przecież obraz mocno wypaczony. A takie panuje wyobrażenie. Trudno jest mi sobie wyobrazić dwóch "homosiów" z dzieckiem, ale może dlatego, że jest to w pewnym sensie obraz egzotyczny. Prawie wszystko co nowe, inne i odmienne od tego, do czego człowiek przyzwyczaił się od lat jest dziwne (początkowo). Nie mam pojęcia jak na psychikę dziecka wpłynie posiadanie homoseskualnych rodziców, ale wydaję mi się, że niezwykle szkodliwy będzie wpływ otoczenia pozadomowego na rozwój takiego dziecka. Nie wierzę, że gdziekolwiek w Polsce mogła by zamieszkać homosesuksualna para z dzieckiem i nie być na rażoną na ogromne szykany i wyobcowanie. Rodzice dziecka byćmoże by to znieśli, ale dziecko miałoby pewnie poważne problemy. Tolerancja w Polsce jest równie niespotykana, jak czterolistne koniczynki, prawdomówni politycy i różowe słonie.
    • Gość: leje-sie Malzenstwo IP: 193.235.118.* 11.03.04, 19:14
      to zwiazek dwoch/dwojga malzow. Ludziom ktorzy swoje zwiazki nazywaja
      malzenstwem nalezy tego zabronic konstytucyjnie.
      O ile mi wiadomo to malze sa zmiennoplciowe lub obojnacze. Czy organa o tym
      wiedza? Czy nie mozna takiego bezwstydu zakazac?
      A pytanie do fanow Romana G - czy naprawde zgadzaja sie zeby ludziom o
      odmiennych pogladach na cokolwiek zatkac geby?
      Tylko bez odpowiedzi w rodzaju - a we Francji to chust zabraniaja. Albo - a ja
      Zyda nie moge nazwac ... bo mi Giwi wycina.
      Zreszta - kazda dyskusja rozpoczeta przez kogokolwiek na temat legalizacji
      zwiazkow homoseksualnych jak by ich nie nazwano rozmiekcza opor i zmniejsza
      nietolerancje.
      A jak ludzie dostatecznie sie osluchaja z terminem malzenstwo homoseksualne to
      pzrestanie im to przeszkadzac - jeszcze tylko pare lat homofobicznej propagandy
      LPRu i juz.
      • Gość: Abaddon Re: Malzenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 19:21
        Problem polega na tym, że nie można stawiać par hetero i homo na równi.
        Dlaczego ? Zobacz komu zawdzięczasz swoją egzystencję. Małżeństwo to nie
        eliksir miłości ale instytucja stanowiąca fundament pod przyszłą rodzinę...
        Kobieta + kobieta = nic, mężczyzna + mężczyzna = nic, m + k = dziecko, a tym
        samym przyszły obywatel państwa.
        • Gość: leje-sie Re: Malzenstwo IP: 193.235.118.* 11.03.04, 19:42
          Malzenstwo nie sluzy do robienia dzieci! Dzieci powstaja poza malzenstwem (znam
          takie przypadki) sa tez malzenstwa bezdzietne (znam takie przypadki).
          Malzenstwo jest pakietem rozwiazan cywilno-prawnych dla dwoch osob roznej plci
          ktore deklaruja chec wspolnego spedzenia przynajmniej czesci zycia.
          Poglady spoleczne ewoluuja. To co dzisiaj jest nie do zaakceptowania przez
          wiekszosc jutro bedzie wywolywac tylko ziewniecie:
          - Wiecie - Jacek i Wacek sie pobieraja!
          - Acha, a co jest na obiad w stolowce?)
          Jestem przekonany ze wiekszosc z przeciwnikow legalizacji zwiazkow partnerskich
          deklarujacych jednak swoja tolerancje do homoseksualistow jeszcze niedawno do
          tej tolerancji nie byla gotowa.
          Niektorych - paradoksalnie - do tolerancji przekonuja werbalne ekscesy
          homofobow w rodzaju Giertycha czy Oszoloma. Wstyd im w takim towarzystwie
          przebywac.
          "Cos jest z moimi pogladami nie w porzadku bo sa takie same jak Giertycha" - to
          zupelnie normalna i zdrowa reakcja.
          W ten sposob Roman Giertych, LPR, Radio Maryja i podobne instytucje
          przyczyniaja sie do wzrostu tolerancji (i do polaryzacji opinii).
          Moj post nie na temat bo byl odpowiedzia na Twoja odpowiedz.
          Ale moze bys cos na temat pomyslu konstytucyjnego zatykania ludziom geby
          powiedzial bo o tym rzecz idzie.

• Gość: hetero Re: Malzenstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 20:36
            Gość portalu: leje-sie napisał(a):

> Jestem przekonany ze wiekszosc z przeciwnikow legalizacji zwiazkow partnerskich
            > deklarujacych jednak swoja tolerancje do homoseksualistow jeszcze niedawno do
            > tej tolerancji nie byla gotowa.

Większość tolerowała homo, gdy była to tylko prywatną sprawą ich samyvh, ale
            upublicznianie tego właśnie polaryzuje poglądy.

> Niektorych - paradoksalnie - do tolerancji przekonuja werbalne ekscesy
            > homofobow w rodzaju Giertycha czy Oszoloma. Wstyd im w takim towarzystwie
            > przebywac.

> W ten sposob Roman Giertych, LPR, Radio Maryja i podobne instytucje
            > przyczyniaja sie do wzrostu tolerancji (i do polaryzacji opinii).

Prawda, usilne działania dla legalizacji związków homo absurdalnie prowadzi do
            radykalizacji poglądów i do działań w stylu LPR.

można wątpić, ale należy wyjaśniać

Pzdr
        • Gość: emetyk Aspekt estetyczny IP: 140.247.126.* 11.03.04, 20:03
          Czy nie doswaidczaja Panstwo odruchow wymiotnych na widok dwoch obejmujacych sie homo, zwlaszcza tych podstarzalych? Bo ja tak, i kazdy kogo o to
          pytalem.
          • Gość: leje-sie Re: Aspekt estetyczny IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:10
            I to tez mija. I do tego mozna sie przyzwyczaic.
            No chyba ze ma sie odruch wymiotny na widok starych ludzi w ogole.
            Ale chyba nie masz zamiaru twierdzic ze ewentualne urazanie Twoich uczuc
            estetycznych powinno byc impulsem ustanawiania prawa.
            Swoja droga - faceci ktorzy rzucaja sie sobie w objecia po zdobyciu gola? Duzo
            facetow? Jak reagujesz?
            Moje uczucia estetyczne rani wiele innych rzeczy - od mojego falszywego nucenia
            pzry goleniu poczynajac. A jednak sobie tego nie zabraniam.
            • Gość: emetyk Re: Aspekt estetyczny IP: 140.247.126.* 11.03.04, 20:34
              Mialem na mysli dwoch homo-dewiantow, a nie dwoch normwlnych facetow zdobywajach gola (lub pijacych wodke) - a juz bron Boze ludzi starych w ogole. A co
              mija, Bogu dziekowa, to dzuma poprawnosci politycznej, ktora terroryzowala dotad ludzkie umysly i swobode wypowiedzi.
        • Gość: bolo Re: Malzenstwo IP: 140.247.126.* 11.03.04, 20:08
          Innymi slowy:

M + M = 0, K + K = 0 ale M + K = 6 miliardow!!!! :)
      • Gość: Free Re: Malzenstwo IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 19:42
        Odzywaj sie czesciej:)
        • Gość: Free Re: Malzenstwo IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 20:22
          "odzywaj sie czesciej" bylo skierowane do "leje-sie", zeby
          wszystko bylo jasne.
    • Gość: owieczka Dolly JA DOLLY MÓWIĘ NIE! PRZENIGDY WIĘCEJ Z FACETEM! IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 20:00
      Musi być tak jak w naturze. Ż
      • kkkaczory_piss_brothers jak sie maja telomery? 12.03.04, 00:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11304741&a=11307625
    • Gość: Oywatel K. LPR to oszołomy, ale ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 20:05
      Stać ich czasem na wypowiedź prostej i oczywistej prawdy. Szkoda, że tak rzadko.
      Jeśli ludzie o tej samej płci chcą być w związku - ich sprawa. Ale małżeństwo
      to związek nakierowany w pierwszym rzędzie na prokreację. I bez zbędnej
      filozofii.
      • Gość: leje-sie Nie za bardzo zrozumiales IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:20
        o czym rzecz.
        Nie o malzenstwach takich czy innych tylko o karalnosci wypowiedzi za lub
        pprzeciw!
        Teraz powtarzam pytanie - czy zgadzasz sie z Giertychem, ze nasza swoboda
        wypowiedzi powinna byc konstytucyjnie ograniczona w tej wlasnie, w gruncie
        rzeczy blahej sprawie?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie za bardzo zrozumiales 11.03.04, 20:22
          Gość portalu: leje-sie napisał(a):

> o czym rzecz.
          > Nie o malzenstwach takich czy innych tylko o karalnosci wypowiedzi za lub
          > pprzeciw!
          > Teraz powtarzam pytanie - czy zgadzasz sie z Giertychem, ze nasza swoboda
          > wypowiedzi powinna byc konstytucyjnie ograniczona w tej wlasnie, w gruncie
          > rzeczy blahej sprawie?

- a jesli ktoś zacząl by wychwalać związki pedofilskie też uważałbyś ze
          przeciwdzialanie temu byloby naruszeniem wolności słowa?
          • Gość: leje-sie Czy potrafisz odpowiedziec na zadane pytanie? IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:35
            Watek nie o pedofilii. Ani nie o zoofilii.
            Watek o swobodzie wypowiedzi.
            Na Twoje nieco ni w piec ni w dziewiec pytanie odpowiem: nawet pedofil ma prawo
            do swobody wypowiedzi i do przedstawiania swoich racji.
            To troche tak jak z prawem do obrony sadowej - tym jest wazniejsze im bardziej
            godni pogardy i potepienia sa przestepcy.
            Ale nie stanowi to z mojej strony zachety dla Ciebie do mowienia glupstw itd.
            Tak zle Ci nie zycze.
            Podobno jedna z przywar zydowskich jest odpowiedz pytaniem na pytanie. Co Ty na
            to O´Szalom?
          • Gość: Free Re: Nie za bardzo zrozumiales IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 20:37
            Zadam to pytanie raz jeszcze: a kogo wlasciwie krzywdza
            homoseksualisci jako grupa? Czy wabia prawomyslnych obywateli do
            podejrzanych hotelikow, zeby ich tam zgwalcic i ew. zamordowac?
            Czy taka pokatnie promuja ideologie? Jesli tak, to o czyms nie
            wiem:-0
    • Gość: owieczka Dolly JA DOLLY MÓWIĘ NIE! PRZENIGDY WIĘCEJ Z FACETEM! IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 20:05
      To wbrew naturze. Ludzie Giertych ma rację.Żadnych eksperymentów, żadnych
      bezeceństw i zboczeń. Ja Dolly nie chce juz mieć żadnych związków z
      tymi "nowoczesnymi ' kochającymi inaczej! DOSYĆ. DOSYĆ.DOSYĆ!
      • Gość: Smok Małżeństwo we czci!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.04, 20:22
        "Małżeństwo winno być we czci u wszystkich, a współżycie małżeńskie niech
        będzie nieskalane, bo rozwiązłych i cudzołożników czeka surowy sąd Boży." Heb
        13:14

"Wiadomo przecież powszechnie, jakie to uczynki wywodzą się z pożądliwości
        ciała: nierząd, nieczystość, wszelkie wyuzdanie,uprawianie bałwochwalstwa,
        czary, nienawiść, spór, zawiść, wzburzenie, niewłaściwa pogoń za zaszczytami,
        niezgoda, rozłamy, zazdrość, pijaństwo, hulanki i tym podobne. Co do nich
        zapowiadam wam, jak to już zapowiedziałem: ci, którzy się takich rzeczy
        dopuszczają, królestwa Bożego nie odziedziczą.
        Owocem zaś ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć,
        wierność,łagodność, opanowanie. Rzecz jasna, że temu wszystkiemu nie sprzeciwia
        się [żadne] Prawo" Gal. 5:19-23

• Gość: Free Re: Małżeństwo we czci!!! IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 20:27
          Jakos te "owoce ducha" dobrze mi pasuja do wiekszosci poznanych
          osobiscie homo... A szczegolnie cierpliwosc. Moze jednak
          dajmy im sie legalizowac? (ha, do maja daleko)
        • Gość: leje-sie Małżeństwo we czci!!! IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:28
          Zgadzam sie z tytulem Twojego postu.
          Jak rozumiem cytaty sluzyly promocji malzenstwa jako instytucji i rozszerzenia
          dobrodziejstw zwiazku malzenskiego na pary homoseksualne.
          "Owocem zaś ducha jest: miłość, radość, pokój, cierpliwość, uprzejmość, dobroć,
          wierność,łagodność, opanowanie. Rzecz jasna, że temu wszystkiemu nie sprzeciwia
          się [żadne] Prawo".

Bardzo pieknie jest to sformulowane, choc mam nieco odmienne zdanie o
          pozadliwosci ciala jako ze ona jest nam dana tez ku radosci.
        • Gość: Smok Re: Małżeństwo we czci!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.04, 20:32
          "Niech was nikt nie zwodzi pięknymi słówkami: żebyście wiedzieli, że to właśnie
          z powodu takich występków gniew Boży spadnie na tych, którzy nie słuchają
          Boga.Nie miejcie więc z nimi nic wspólnego!" Efezjan 5:6-7

• Gość: leje-sie No to jak to jest IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:44
            w koncu? Ladna to instytucja - malzenstwo, czy tez za jej propagowanie gniewu
            boskiego mozna sie spodziewac?
            A Ty znasz tak Pismo na pamiec i na wyrywki Smoku Wroclawski? Czy korzystasz ze
            sciagi?
            Ciekawostka - w prawodawstwie niektorych krajow europejskich istnial zakaz
            malzenstw miedzywyznaniowych az do lat 50-tych.
            Argumentacja zwolennikow utrzymania zakazu byla ludzaco podobna do tej
            spotykanej na Forum.
            • Gość: poeta pamięta leje- sie ,głupota leje! Pewnie w zsrr i prl też?! IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 21:18
          • Gość: Free Re: Małżeństwo we czci!!! IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 21:01
            Zadalam sobie odrobine trudu:
            "Zaprawde, zaprawde wam powiadam: Kto wierzy we mnie, ma zycie wieczne"
            Sw. Jan, 6, 47
            i jeszcze:
            "A ta jest wola Ojca mego, ktory mie poslal, zeby kazdy, ktory widzi Syna
            i wierzy wen, mial zycie wieczne, a ja go wskrzesze w dzien ostatni"
            Sw. Jan, 6, 40
            I chyba glownie o to chodzi, tyle w kwestii wiary i kary.
            Czy homoseksualista chrzescijanin to stworzenie, ktore nie istnieje?
            Nie sadze;)
            • Gość: poeta pamięta ISTNIEJE ALE TO SODOMITA-GOMORA'ITA Free IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 21:12
              • Gość: Free Re: ISTNIEJE ALE TO SODOMITA-GOMORA'ITA Free IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 21:27
                I nie zasluguje na wybaczenie? Kto jest bez winy itd.
                A rownosc wobec prawa w panstwie (jeszcze) nie wyznaniowym to
                osobna zupelnie historia i nasza wiara nie powinna tu miec nic do
                rzeczy.
    • Gość: toja Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 20:29
      proponuję jeszcze karę śmierci za użycie słowa ABORCJA oraz 10 lat pozbawienia
      wplności za użycie wogóle jakiegokolwiek słowa na A
    • elfhelm LPR tyle czasu poświęca gejom, że chyba... 11.03.04, 20:33
      chce zamaskować fakt, że właśnie w niej jest najwięcej gejów!!! bo jak się mogą
      pojawić Wrzody na Strąkach w Kotlinie jak nie po stosunku???
      • Gość: Poza tym Re: LPR tyle czasu poświęca gejom, że chyba... IP: 148.223.250.* 11.03.04, 20:42
        LPR stoi na strazy interesow KK, a gdyby tak zezwolic pedalom w sutannach na
        malzenstwa i to miedzy soba ? Wyobraz sobie cyrk, w ktorym Maz biskup calowalby
        w reke zone proboszcza. Co za degradacja hierarchii !
        • Gość: leje-sie Zezwolic IP: 193.235.118.* 11.03.04, 20:50
          jak najbardziej zezwolic ksiezom na zawieranie zwiazkow malzenskim.
          A to zeby dobrodziejstw tego stanu doswiadczyli (bez ironii i przekasu) i
          zgorszenia nie budzili swym pokatnym i pokreconym zyciem uczuciowo-seksualnym.
          • Gość: owieczka Dolly leje sie z ciebie owsiakowa fraza=potok idiotyzmów IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 20:56
        • Gość: owieczka Dolly STARY SKOP/baran/ to przy tobie noblista 'pozatym' IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 20:53
        • Gość: Smok Małżeństwo niech będzie we czci! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.04, 20:55
          "Dlatego opuści człowiek ojca i matkę, a połączy się z żoną swoją, i będą dwoje
          jednym ciałem.
          Chodzi w tych słowach o wielką tajemnicę, a ja wam mówię, że to tajemnica
          Chrystusa i Kościoła." Efezjan 5:31-32

• Gość: poeta pamięta SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZED WIE IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 21:07
            Smoku daremny Twój trud cytowania tekstu bedącego przypomnieniem istoty
            instytucji małżeństwa. Kierowanie ich do tej trzody zboczeńców i wulgarnych
            popaprańców to wszak ..." perły przed wieprze". ale może dotra do któregos,
            może choć jednego zreflektują, choć oni rozumieją raczej "jezyk" baru,
            idola,b.brathera, owsiakowe róbta co chceta, to ich "elementarz" zyciowy!
            • Gość: Free Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 21:19
              AAAAAAAAA, wypraszam sobie i czuje sie urazona. Moj elementarz to i Biblia,
              i Tybetanska Ksiega Umarlych, i Upaniszady, i Bhagavad-Gita, jesli wiesz,
              czym sa trzy ostatnie. I caly czas, obawiam sie, bede wspierac wolnosc
              slowa i rownosc homoseksualistow wobec prawa, bo o to w calej sprawie chodzi
              (przeciez nie oto, zeby ich zaakceptowal Kosciol Katolicki, nieprawdaz?)
              • Gość: Smok Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.04, 21:37
                Racja. Przepraszam ... . Chociaż cieszę się, przez chwilę myslałem że krzyczę w
                pustkę. Free, czy mógłbym Ci coś podsunąć? - Ewangelia Tomasza:

1 "Kto odnajdzie znaczenie tych słów, nie zakosztuje śmierci".
                2 Rzekł Jezus: "Niech ten, który szuka, nie ustaje w poszukiwaniu aż znajdzie.
                I gdy znajdzie, zadrży, a jeśli zadrży, będzie się dziwił i będzie panował nad
                Pełnią".
                56 Rzekł Jezus: "Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat
                nie jest go wart".
                110 Rzekł Jezus: "Ten, kto znalazł świat stając się bogatym, niech sprzeciwi
                się światu".
                113 Zapytali Go uczniowie Jego: "W jakim dniu nadejdzie królestwo?" "Ono nie
                nadejdzie wtedy, gdy go wyczekują. Nie będą mówić: <<Oto tutaj, albo oto tam>>,
                lecz królestwo Ojca rozszerza się na ziemi, a ludzie go nie widzą".
                114 Rzekł im Szymon Piotr: "Niech Mariham odejdzie od nas. Kobiety nie są godne
                życia". Rzekł Jezus: "Oto poprowadzę ją, aby uczynić ją mężczyzną, aby stała
                się sama duchem żywym, podobnym do was, mężczyzn. Każda kobieta, która uczyni
                siebie mężczyzną, wejdzie do królestwa niebios".

> (przeciez nie oto, zeby ich zaakceptowal Kosciol Katolicki, nieprawdaz?)
                Zgadza się, nie o to chodzi! He

• Gość: Free Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 21:57
                  Smoku, jesli bycie jak mezczyzna oznacza sile ducha, to w porzadku,
                  akceptuje takie historyczne porownanie. Otoz moja sila ducha przejawia
                  sie w probach obrony wolnosci i praw ludzi, o ile nie czynia krzywdy innym
                  ludziom, jedynie tym sie kieruje. Nie wszyscy sa gotowi na to, zeby odrzucic
                  swiat za zycia, wiec moze pozwolmy im zyc? Pewnie powiesz, ze sodomia itp.,
                  a co z wolnoscia sumienia? Nie "nadzorowac i karac", tylko pozwolic wybrac...
                  Poza tym cos mi mowi, ze jeden gej wpuszczony do szpitala bez problemu, zeby
                  przyniesc zupe domowej roboty i swieza prase drugiemu, bedzie szczesliwszy i
                  bardziej wdzieczny bogu (jakiegokolwiek wyznaje, stad mala litera), a szczescie
                  ludzkie tylko dodaje swiatu swiatla (prawie rym;)
                  To tak, jakby sie Stworca przegladal w lustrze wlasnego dziela i widzial
                  usmiechnieta twarz...
                  Na marginesie pozdrawiam "owieczke", smiech to zdrowie;)
              • Gość: hetero Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:47
                Gość portalu: Free napisał(a):

> AAAAAAAAA, wypraszam sobie i czuje sie urazona. Moj elementarz to i Biblia,
                > i Tybetanska Ksiega Umarlych, i Upaniszady, i Bhagavad-Gita, jesli wiesz,
                > czym sa trzy ostatnie. I caly czas, obawiam sie, bede wspierac wolnosc
                > slowa i rownosc homoseksualistow wobec prawa,

Równości homoseksualistów wobec prawa, czy przywilejów? Projekt ustawy na który
                często się powołują homoseksualiści mówi "tej samej płci" gdzie prawo "różnej płci".

> bo o to w calej sprawie chodzi
                > (przeciez nie oto, zeby ich zaakceptowal Kosciol Katolicki, nieprawdaz?)

Pzdr
                • Gość: Free Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 22:01
                  Nie bardzo rozumiem. Prawo "roznej plci" do zawierania
                  zwiazkow "funkcjonujacych prawnie" jest respektowane od wiekow
                  • Gość: hetero Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:11
                    Gość portalu: Free napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem. Prawo "roznej plci" do zawierania
                    > zwiazkow "funkcjonujacych prawnie" jest respektowane od wiekow

Nia zawsze
                    np. konkubinat, dlaczego mają być pozbawieni praw takie związki?

Pzdr
                    • Gość: Free Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 22:19
                      Czemu nie? Konkubinat tez powinien funkcjonowac wobec prawa,
                      popieram
                  • Gość: Smok Re: SMOKU PRZYWOŁANIE TYCH SŁOW TO JAK PERŁY PRZE IP: *.wroclaw.mm.pl 11.03.04, 22:25
                    Dobranoc Free, dobranoc Poeto Pamieta. Wiara jest bardzo istotna ale wiara bez
                    czynów jest martwa. Naprawdę warto szukać, czynię to kazdego dnia. To co juz
                    odkryłem zmieniło niezwykle moje życie i cieszę się z tego. Dla prawdziwej
                    miłości warto żyć, miłości kobiety i mężczyzny. Bóg wskazał mi drogę do
                    miłosnej ekstazy, rozwoju, siły, pełni, zadowolenia, radości i szczęścia, czego
                    Wam życzę. Dobranoc
              • Gość: poeta pamięta Free , czytac tez trzeba umieć!!! IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 21:59
                urazona to możesz sie czuć! Nieodpowiednia,nierozważna lektura może wyrzadzic
                straszne szkody!Ja bywałem w Tybecie tylko po to aby popatzec na dach swiata!
                Widzialem te rzesze bogatych A merykanów, Niemcówei innych :"zafascynowanych"
                mędrcami miejscowymi, którzy za pliki dolarów wprowadzali ichprzewaznie poprzez
                ostry haj w "niuanse" dorobku kilku tysięcy lat.Ale to był kaprys, moda
                bogatych, zamoznych znudzonych swoja cywilizacją! Niestety Free twoje
                wypowiedzi dowodzą tego ,że w twojej głowce powstało cos w rodzaju
                niebezpiecznej mieszanki zblizonej do tej jaka otrzymywali ci nadziani
                amerykanie.Tak więć radze uważąć tak na lektury jak i klawiaturę!
                • Gość: Free Co trzeba a czego nie trzeba, opinia arbitralna IP: *.ipartners.pl 11.03.04, 22:16
                  No coz, spodziewalam sie takiej nieufnej reakcji na polifonie,
                  mizoginii spodziewalam sie mniej (wspanialomyslnie wybaczam "glowke"),
                  pragne za to wyrazic taka opinie: zeby byc dobrym poeta, powinno sie
                  starac zobaczyc swiat w jego zlozonosci ("calej" nie pisze, niewykonalne, na
                  wypadek, gdybys wzial sobie opinie do serca:)
                  Nie trzeba za to bac sie zglebiania innych kultur, wystarczy dobra biblioteka.
      • Gość: owieczka Dolly ELFHELM'IE TYŚ GŁUPSZY NIŻ NAJBRUDNIEJSZY BARAN. IP: *.torun.mm.pl 11.03.04, 20:50
        • elfhelm czyżby klony na mózg Pani siadły??? 13.03.04, 13:11
    • Gość: wojciech j. Re: wybacz ale pala z biologi. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 20:46
      możecie się pieprzyć ile wlezie z gumą bez. Wszystkie otwory stoją otworem.
      Nikt was więc nie prześladuje.
      Potem przyszła kolej na "związki partnerskie" jakby w tym biednym zniszczonym
      bezrobociem kraju nie było innych problemów. OK
      Ale to za mało. Ma być małżeństwo jednak. Potem adopcja. A co z tymi dziecmi?
      Jak będą miały 12 lat to będziecie je mogli rypać zgodnie z prawem jak w
      Holandii? Walczcie o to. należy się wam. Macie prawo.
      Potem ulgi podatkowe. Czyim kosztem? Matki samotnie wychowującej trójkę, albo
      więcej dzieci, bo komuś trzeba będzie zabrać przecież.
      What will be next????
      • kkkaczory_piss_brothers troche empatii i zrozumienia homofobku 12.03.04, 00:34
        www.apa.org/pi/parent.html?CFID=2720328&CFTOKEN=76939832
        • Gość: Janek Troche empatii i rozumu DUPOFILU IP: *.sympatico.ca 12.03.04, 04:49
    • Gość: daro dobry pomysł IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 11.03.04, 20:52
      o fajne nareszcie jakis pomysl LPR mi sie podoba, i to zadna prowokacja, zaraz
      i tak sie pewnie odezwa obroncy pedalkow
    • Gość: jurdziol Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: 80.48.237.* 11.03.04, 20:53
      Tak, tak... I moze jeszcze publicznie oskarzac o czary i magie? Moze na stosie
      spalic?

Ehhhhh.... Szkoda slow....
    • Gość: Wrocek Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: 62.29.254.* 11.03.04, 20:53
      Na szczęście są chyba jeszcze w Polsce ludzie, którzy nie zwracają uwagi na
      takich polityków. Tylko co to będzie jak do władzy dorwie się Samoobrona i LPR,
      o zgrozo. Bedzie ciemne średniowiecze.
      • Gość: Janek Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.sympatico.ca 12.03.04, 04:55
        "Tylko co to będzie jak do władzy dorwie się Samoobrona i LPR"
        ZAKORKUJA WAM DUPY.
    • Gość: jest bosko Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.chello.pl 11.03.04, 20:54
      Giertych jak zwykle sie popisał. Niech się homo żenią/wychodzą za siebie byle
      by dzieci nie adoptowali. Tego należy im prawnie zabronić.
    • Gość: sil Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 20:57
      a ja myslalam ze jest rozdzielnosc panstwa i kosciola. jeszcze troche a nasze
      prawo zamieni sie w jeden wielki katechizm. skoro giertych jest osobą publiczna
      i tak na siłę próbuje wyprowadzić nasze społeczeństwo z biblijnych manowców to
      może dla przykładu publinie choć raz się wyspowiada. Może wtedy zrozumie, że
      niektórych zachowań ludzie po prostu nie mogą się wyzbyć.
    • nerobe Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę 11.03.04, 20:58
      Nie rozumiem dlaczego LPR tak upiera sie ciągle przy słowie "małżeństwo".
      Przecież ustawa legalizująca związki osób tej samej płci określa ich
      mianem "partnerów". Nikt tu nie zamierza gwałcić świętości rodziny jako
      najważniejszej komórki społecznej i geje i lesbijki nie otrzymają nawet prawa
      do adopcji dzieci. Widać w Ciemnogrodzie słyszy się tylko to, co chce sie
      słyszeć.
      • Gość: hetero Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:17
        nerobe napisała:

> Nie rozumiem dlaczego LPR tak upiera sie ciągle przy słowie "małżeństwo".
        > Przecież ustawa legalizująca związki osób tej samej płci określa ich
        > mianem "partnerów".

Propozycja ustawy jest sprzeczna z Konstytucją RP "tej samej płci" pomija
        konstytucyjne prawo do równego traktowania osób, jeżeli już to "związek dwóch osób".

Pzdr
      • Gość: Janek Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.sympatico.ca 12.03.04, 04:59
        "Widać w Ciemnogrodzie słyszy się tylko to, co chce sie słyszeć."
        I widzi to co sie chce widziec, szczegolnie jaezeli widzi sie tylko gowno i
        dupe.
    • Gość: Brach To za propagowanie giertycha powinno się karać!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.03.04, 21:04
    • Gość: triarius Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.telis.gda.pl 11.03.04, 21:08
      Nie wiesz dlaczego biedaku? Cóż, tacy też ponoć muszą istnieć. Tylko dlaczego
      akurat wasze reguły mają decydować o życiu normalnych ludzi?
    • Gość: rybencjusz Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.chello.pl 11.03.04, 21:41
      tjaa..... proponuję w ogóle karę śmierci za proponowanie zmian w konstytucji. Jak widzę Giertycha to wstydzę się swej narodowości. Czy to chciał osiągnąć pan nibypatriota?
    • Gość: elew Osoby mogące wpływać pozytywnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.03.04, 21:42
      na mozliwość reprodukcji R.Giertycha oraz jego najbliższych kolesi również
      powinny w interesie całego narodu polskiego zostać wyizolowane od społeczeństwa
      inaczej mówiąc powinny zostać osadzone w więzieniu na minimum 25 lat jako
      najbardzie szkodliwe dla polaków.
    • Gość: aniol Re: LPR: Małżeństwo to tylko związek kobiety i mę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:49
      jak to przeczytalem zmrozilo mi krew w zylach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka