Gość: ewa IP: *.146.3.106.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.06.10, 15:58 nieuczciwie straszy biednych ludzi prywatycją szpitali, jakby nie rozumiał funkcjonowania służby zdrowia i podstawowych zasad ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kochamjaktusk A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie IP: 212.244.73.* 21.06.10, 17:37 nie potrafisz wyjasnic roznicy miedzy komercjalizacja i prywatyzacja. Jak widac z argumentacji PiSu na temat prywatyzacji sluzby zdrowia niewiele zrozumialas. To jest sfera, gdzie nie mozna sie kierowac wylacznie wskaznikami ekonomicznymi, tak jak postuluja liberalowie, a obecnie neoliberalne PO (wlasciwie to nie wiadomo kim oni sa, raz sie podaja za liberalow, raz za konserwatystow, a nawet za lewicowcow). Zanim zaczniesz cos pisac, przekonaj sie, ze to rozumiesz, a nie powtarzaj bezmyslnych frazesow uslyszanych gdzies u Bronka na wiecu. Bronek nie potrafi nawet przeczytac sensownie czegos z kartki, nie mowic o zrozumieniu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 21.06.10, 18:01 Jarek w obliczu nieudolności Komorowskiego jest skazany na zwycięstwo. I nie pomoże tu żadna destruktywna propaganda ani socjotechniczne chwyty GW i TVN24. Każdy widział sztaby wyborcze PO , Pisu , i lewicy Napieralskiego. W sztabie PO było widać grono aparatczyków wymuszających z siebie entuzjazm. W sztabie Napieralskiego było widać starych zgredów z czasu komuny , łyse siwe głowy. W sztabie Kaczyńskiego było widać naród , ludzi młodych i w średnim wieku wypełnionych entuzjazmem. Ludzi patrzących z nadzieją na lepszą przyszłość , i ludzi gotowych iść z Jarkiem właśnie tą drogą. A więc sprawa jest jasna kto wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie IP: *.tvgawex.pl 21.06.10, 20:56 PRAWDE RZECZESZ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: bzdety opowiadasz IP: *.przeworsk.mm.pl 21.06.10, 22:18 Jareczek utopi nas w szklance wody,te jego wywody o invitro to może wciskać dzieciakom z 1 klasy a nie ludziom mającym w głowie mózg zamiast sieczki,ale co tu dużo mówić na 1000% jestem pewna,że największymi przeciwnikami invitro są ludzie, którzy obładowali się gromadką dzieci i klepią biedę, tym do szczęścia potrzebny jest jeszcze Jareczek na stanowisku prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 08:48 Gość portalu: haha napisał(a): > Jareczek utopi nas w szklance wody, te jego wywody o invitro to może wciskać > dzieciakom z 1 klasy a nie ludziom mającym w głowie mózg zamiast sieczki, ale co > tu dużo mówić na 1000% jestem pewna,że największymi przeciwnikami invitro są > ludzie, którzy obładowali się gromadką dzieci i klepią biedę, tym do szczęścia > potrzebny jest jeszcze Jareczek na stanowisku prezydenta. > Metoda invitro powinna być stosowana tylko w szczególnych przypadkach. I tak chciał Kaczyński. Dlaczego w szczególnych ? Ponieważ ona niesie za sobą wiele elementów degeneracji społecznej. Nie tak dawno mieliśmy z dwoma ciekawymi przypadkami do czynienia. Ostatni przepadek to kobieta w wieku 78 lat , która przy pomocy invitro urodziła dwoje dzieci, bliźniaki. Dzieci te mają obecnie po 18-cie miesięcy. Matka tych dzieci nie jest w stanie opiekować się tymi dziećmi, ojca nie ma, a matka jest w stanie umierającym. Przedostatni przypadek również bardzo podobny, jednak kobieta była po sześćdziesiątce. A więc dopóki nie będzie regulacji prawnej ograniczającej nadużywanie tej nienaturalnej metody prokreacji społecznej. Dopóty nie powinno się tej metody stosować. Przede wszystkim należy użyć wszystkie środki, które pomogą urodzić dziecko w naturalny sposób. Tak chciał Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 09:08 Następny przypadek urodzenia dziecka przy pomocy invitro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: bzdety opowiadasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 09:35 Dyzma bzdury piszesz. A jak wytłumaczysz to, że Pis złożyło dwa wnioski o karanie tych, którzy zastosują metodę in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 09:58 Gość portalu: Gość napisał(a): > Dyzma bzdury piszesz. > A jak wytłumaczysz to, że Pis złożyło dwa wnioski o karanie tych, którzy > zastosują metodę in vitro? > I słusznie, że Pis złożył takie wnioski. Nie należy bowiem stosować żadnych metod bardzo kontrowersyjnych bez odpowiednich regulacji prawnych. Do funkcji prokreacyjnej człowieka należy znacz nie więcej jak zaspokojenie instynktu rodzicielskiego. To wiąże się z odpowiedzialnością za potomstwo, a więc z procesami socjalnymi jakie tworzą matrycę cywilizacyjną w tym człowieku. Jeśli znane są Tobie trzy fazy dojrzewania młodej jednostki ludzkiej , jak również jakie znaczenie w tych fazach mają do wypełnienia rodzice i środowisko. Wtedy wiesz co ja mam na myśli. Ciemny jest ten co nie rozumie , że prawą natury należy się podporządkować . One nie podlegają bowiem prawą demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 10:06 Tak? A to ciekawe? O prawach człowieka słyszałeś czy pojęcie zupełnie obce? Ale zdaje się to nie pierwszy raz kiedy PiS ma problemy z tą tematyką :] Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 10:59 fox1984 napisała: > Tak? A to ciekawe? O prawach człowieka słyszałeś czy pojęcie zupełnie obce? > Ale zdaje się to nie pierwszy raz kiedy PiS ma problemy z tą tematyką :] > Obawiam się , że Ty masz problemy ze zrozumieniem podstawowych zależności rządzącymi prawami natury. W których człowiek jest tylko jej cząstką. Witam w świecie logiki Palikota, który to łamie prawo w imię demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 12:37 To, że owe panie mają za nic prawa natury to nie jest ani moja sprawa, ani sprawa PiS :] To, że lekarz im nie uświadomił jakie to jest zagrożenie dla nich i ich dzieci również nie jest ani problemem moim, ani tym bardziej PiS Ale na włażenie jakiejś partii w cudze życie z buciorami się nie zgadzam, bo jest to pogwałcenie podstawowych praw człowieka, prawa do wolności i prawa do prywatności. PiS-owi guzik do tego czy zdecydowały się na zabieg i urodziły dzieci czy nie. Zabieg został przeprowadzony za ich prywatne pieniądze, nie pieniądze podatnika. A jeżeli PiS jest tak bardzo zatroskany o los tych dzieci to winien coś zrobić aby zapewnić im godne warunki życia a nie składać donosik do prokuratury :] Witamy w świecie praworządności i logiki PiS :] Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 15:09 fox1984 napisała: > To, że owe panie mają za nic prawa natury to nie jest ani moja sprawa, ani > sprawa PiS :] > To, że lekarz im nie uświadomił jakie to jest zagrożenie dla nich i ich dzieci > również nie jest ani problemem moim, ani tym bardziej PiS > Ale na włażenie jakiejś partii w cudze życie z buciorami się nie zgadzam, bo > jest to pogwałcenie podstawowych praw człowieka, prawa do wolności i prawa do > prywatności. > PiS-owi guzik do tego czy zdecydowały się na zabieg i urodziły dzieci czy nie. > Zabieg został przeprowadzony za ich prywatne pieniądze, nie pieniądze podatnika > . > No i co z tego, że Ty za to płacisz, jak za konsekwencje Twojej decyzji ponoszą wszyscy, jak powstanie problem. Jak widzę retoryka Palikota Ciebie nie opuszcza. Nikt nikomu nie wchodzi w życie prywatne i nikt nie ma takiego zamiaru robić. Są jednak granice takiego działania, i tu nie koniecznie chodzi o sprawy etyki. Dla Palikota łamanie prawa imię demokracji jest normalne. Ty martwisz się o prawa człowieka jednocześnie nie jesteś świadomy , że Ty sam te prawa pogwałcasz. Pederaści i Pedofile myślą podobnie. Ci pierwsi chcą adoptować dzieci, bo są zdania, że mają prawo do zaspakajania swojego instynktu rodzicielskiego. A Pedofile są zdania , że mają prawo przeżyć własne potrzeby seksualne, dlatego granica seksualna aktywności dla dzieci ma być zmniejszona do 14 lat, a w przyszłości zniesiona. Jedni i drudzy wspólnie dążą do tego celu. Oni mówią , że prawa człowieka są po ich stronie. A co z prawem tego bezbronnego dziecka ? A może to nie człowiek ale mebel. To oni nie biorą pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 15:43 Właśnie, że wchodzi składając donosy do prokuratury. Granicą wolności jednego człowieka, jest wolność drugiego człowieka.Tyle w tym temacie :] Obok tego co chcą pedofile i homoseksualiści jest jeszcze Konwencja Praw Dziecka. Proponuję do niej zajrzeć Kocham retorykę i logikę PiS :] Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 16:15 fox1984 napisała: > Właśnie, że wchodzi składając donosy do prokuratury. > Granicą wolności jednego człowieka, jest wolność drugiego człowieka.Tyle w tym > temacie :] > I co z tego że znacie regułki ? Znacie również słowo „demokracja”, jak przekłada się to na realia ? Znajomość ich nie koniecznie musi oznaczać zrozumienie. > > > Obok tego co chcą pedofile i homoseksualiści jest jeszcze Konwencja Praw > I co z tego że jest Konwencja Praw Dziecka. To jest w wielu przypadkach tylko kawałek zapisanego papieru. Pederaści adoptują dziecko w innym kraju , żyją ze sobą jakiś czas a potem jak się rozchodzą dziecko zostaje na tzw. lodzie. Ile było takich przypadków na zachodzie, w których dzieci były traktowane jak nabyty towar. Nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 16:38 Wać pan odchodzisz od temu zasadniczego czas do niego wrócić :] Póki co w Polsce homoseksualiści nie mają prawa adoptować dzieci (pomijam już to że określenie pederaści, jest określeniem niepełnym bo odnosi się jedynie do homoseksualizmu w wersji męskiej) to raz. Dwa póki co jest jeszcze w Polsce Rzecznik Praw Dziecka. Trzy póki co należy do tych krajów, dla których Konwencja Praw Dziecka to nie jest pusty papier. A teraz proponuje powrócić do tematu głównego a wątki poboczne pozostawić sobie samym :] Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 17:11 fox1984 napisała: > Wać pan odchodzisz od temu zasadniczego czas do niego wrócić :] > Póki co w Polsce homoseksualiści nie mają prawa adoptować dzieci (pomijam już t > o > że określenie pederaści, jest określeniem niepełnym bo odnosi się jedynie do > homoseksualizmu w wersji męskiej) to raz. > Dwa póki co jest jeszcze w Polsce Rzecznik Praw Dziecka. > Trzy póki co należy do tych krajów, dla których Konwencja Praw Dziecka to nie > jest pusty papier. > A teraz proponuje powrócić do tematu głównego a wątki poboczne pozostawić sobie > samym :] > Nie sądzą. Zobacz jaki jest temat. Według mnie to właśnie Pis jest gwarantem na to , że w Polsce nie dojdzie na fali liberalnej do degradacji wyżej omawianych. Poza tym użyłem słowa męskiego homoseksualizmu, ponieważ szczególnie u pederastów występuje ten problem. Aczkolwiek w tamtym roku było również morderstwo dziecka w związku homoseksualnym między kobietami. Dziecko było zakatowane przez kobietę w tym związku, z powodu tego że dziecko nie chciało na jedną z kobiet mówić TATA. Jakie jest stanowisko PO do homoseksualizmu , to wiadomo . Dla nich homoseksualizm nie jest defektem w orientacji płciowej, ale inną seksualnością człowieka. A więc całkiem inne jak Pis-u. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: bzdety opowiadasz 22.06.10, 17:36 Tematem jest straszenie przez PiS polskiego społeczeństwa prywatyzacją służby zdrowia co jak orzekł dziś sąd jest kłamstwem :] Przytocz jakieś statystyki na podstawie których twierdzisz, że bardziej dotyczy to gejów niż lesbijek :] WHO czyli Międzynarodowa Organizacja Zdrowia, której jesteśmy członkiem, już dawno wykreśliła homoseksualizm z list chorób :] a jeśli PiS nadal uważa homoseksualizm za chorobę to tylko pogratulować światopoglądu rodem z zaścianka ... afrykańskiego. Ale cóż się dziwić skoro bardziej skoro nie mogliśmy jednej z umów ratyfikować do póki nie zrobił tego Gabon :] Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Masz na mysli Bronka, mowiac o gromadce 22.06.10, 10:03 dzieci? Problem invitro jest w obliczu uprawianej przez PO zdrady narodowej problemem marginalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 21.06.10, 23:01 "To jest sfera, gdzie nie mozna sie kierowac > wylacznie wskaznikami ekonomicznymi, " Nie masz wyboru .... zawsze i wszystko jest kierowane wskaznikami ekonomicznymi. Jedyne pytanie to jaki system pozwoli na maksymalny zasieg uslug przy minimalnych kosztach - do tej pory w historii swiata kapitalizm i wlasnosci prywatna zawsze wychodzily lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Mamy wybor, poszukaj przyklady w innych wysoko 22.06.10, 10:05 rozwinietych krajach Europy, gdzie sluzba zdrowia nie jest sprywatyzowana, a przynajmniej w wiekszosci nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluter Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie IP: *.chello.pl 22.06.10, 09:30 >nie potrafisz wyjasnic roznicy miedzy komercjalizacja i prywatyzacja A co to za różnica- jak zwał tak zwał, liczy się efekt. Kaczor sugeruje że trzeba będzie płacić z własnej kieszeni a płaci nfz- i tu jest różnica. Mam kuzynkę w rodzinie która ma już ponad 80 lat i trzeba z nią jeździć do lekarza. W ośrodku zdrowia jest tzw zoz a obok prywatna firma. W zozie na lekarza trzeba czekać godzinami, poszliśmy do tej prywatnej firmy. Załatwieni od ręki, żadnych opłat wszystko płaci nfz- maja podpisaną umowę. Obsługa i lekarze niebo i ziemia. Co z tego że prywatna firma jak nie płacisz złotówki. Podobnie miałem z ojcem- musiał zrobić prześwietlenie tomografem, w zozie terminy że szybciej umrzesz a prywatnie w ciągu paru dni- i kto płaci- nfz bo mają umowę. Podejrzwam że koszty umów z tymi prywatnymi przychodniami czy szpitalami są niższe niż z państwowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 09:43 Za każde badanie musiałam płacić i to słono.Fakt było wygodnie bo bez kolejki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 09:44 Gość portalu: bluter napisał(a): > > A co to za różnica- jak zwał tak zwał, liczy się efekt. > Kaczor sugeruje że trzeba będzie płacić z własnej kieszeni a płaci > nfz- i tu jest różnica. Mam kuzynkę w rodzinie która ma już ponad 80 > lat i trzeba z nią jeździć do lekarza. W ośrodku zdrowia jest tzw > zoz a obok prywatna firma. W zozie na lekarza trzeba czekać > godzinami, poszliśmy do tej prywatnej firmy. Załatwieni od ręki, > żadnych opłat wszystko płaci nfz- maja podpisaną umowę. Obsługa i > lekarze niebo i ziemia. Co z tego że prywatna firma jak nie płacisz > złotówki. Podobnie miałem z ojcem- musiał zrobić prześwietlenie > tomografem, w zozie terminy że szybciej umrzesz a prywatnie w ciągu > paru dni- i kto płaci- nfz bo mają umowę. Podejrzwam że koszty umów > z tymi prywatnymi przychodniami czy szpitalami są niższe niż z > państwowymi > Nikt nie ma problemu z powstawaniem prywatnych usług transportu medycznego, a nawet z powstawaniem prywatnych szpitali. Niech sobie powstaje i egzystuje prywatne szpitale, to jest zdrowy element konkurencji. Jednak to nie ma nic do czynienia z prywatyzacją służby zdrowia. Według strategii PO prywatna służba zdrowia miała powstać na gruzach publicznej służby zdrowia. Na to są dowody . Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 10:03 I po co to straszenie ludzi prywatyzacją? Komunalizacja czy komercjalizacja to zupełnie co innego. Polega na utworzeniu spółek komunalnych, których właścicielem będą samorządy. Świetnym przykładem komunalizacji są wodociągi, które są spółkami komunalnymi należącymi do samorządów i o zgrozo mają się bardzo dobrze Służba zdrowia pozostanie państwowa, bo nadal będzie istniał NFZ, który będzie dysponował składkami płaconymi przez nas. Tylko jak człowiek, który od 30 lat mieszka w Austrii może mieć pojęcie o tym jak funkcjonuje polska służba zdrowia, skoro z niej nie korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 10:53 fox1984 napisała: > I po co to straszenie ludzi prywatyzacją? > Komunalizacja czy komercjalizacja to zupełnie co innego. > Polega na utworzeniu spółek komunalnych, których właścicielem będą samorządy. > Zabawny jesteś, komunalizacja i komercjalizacja to są pojęcia zastępcze, które powstały na gruncie oporu społecznego przed prywatyzacją. Jest to forma przejściowa w kierunku prywatyzacji, o czym również politycy PO mówili nieoficjalnie. > > Świetnym przykładem komunalizacji są wodociągi, które są spółkami komunalnymi > należącymi do samorządów i o zgrozo mają się bardzo dobrze > Służba zdrowia pozostanie państwowa, bo nadal będzie istniał NFZ, który będzie > dysponował składkami płaconymi przez nas. > Twoje porównanie jest zabawne ,wodociągi z opieką zdrowotną. A czy służba zdrowia zostanie państwowa czy nie , tego nie można powiedzieć . Tu można bez problemu wprowadzić następne elementy prowadzące do eksperymentów na służbie zdrowia prowadzących do prywatyzacji. Efektem końcowym takich działań może być dopasowanie konstytucji do tych potrzeb. > > Tylko jak człowiek, który od 30 lat mieszka w Austrii może mieć pojęcie o tym > jak funkcjonuje polska służba zdrowia, skoro z niej nie korzysta? > Wyobraź sobie że w tej kwestii jestem lepiej zorientowany od niejednego Polska żyjącego w kraju. Mam rodziców i rodzinę w Polsce i w przypadka koniecznych uaktywniam się optymalnie w tej dziedzinie. Znana mi jest również sieć lekarzy biorących w tzw. łapę za usługi w służbie zdrowia. Mam również ich prywatne telefony i niejednokrotnie moja rodzina była w sytuacji zagrożenia zdrowia względnie przerwania leczenia farmakologicznego. A więc byłem bezpośrednio niejednokrotnie z konfrontowany z polskim realiami w tej dziedzinie. Może przypomnę Tobie przypadek Górlickiego , na którego skarżyli się ciągle pacjenci , że wyciąga rękę po łapówki. Tu masz wynik CBA w tej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 12:28 Słowa przytoczone w moim poście są poglądami człowieka, który jest menadżerem w jednym z szpitali, który dodatkowo jest Samodzielnym Zakładem Opieki Publicznej czyli takim który komunalizacji czy komercjalizacji nie będzie podlegał:] Prywatne poglądy polityków PO, które nie mają odzwierciedlenia w ustawach nie mają dla mnie większego znaczenia. Podobnie jak obietnice Palikota :] Drogi adwersarzu mam wrażenie, że jesteś odrobinę nie zorientowany. Wodociągi mój drogi są tak samo nieodzownym elementem ludzkiego życia jak służba zdrowia i dotyczą każdego obywatela bez wyjątku (w mniejszym bądź większym zakresie) :] Nie interesuje mnie ani to czy i jakie posiadasz znajomości, ani to czy lekarze Ci biorą w łapę czy nie. Związek z komercjalizacją żaden. Dziwi mnie tylko jedno, że jako święty obrońca prawa i moralności nie złożyłeś jeszcze doniesienia do prokuratury :] Zdaje się coś mówiłeś kiedyś, że u was w Austrii to adwokat razem z prokuratorem są za nim zostanie popełnione domniemane przestępstwo. Więc może czas zacząć się stosować do rzeczonych słów a nie jedynie chwalić jakie to się posiada kontakty :] Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 15:56 fox1984 napisała: > Słowa przytoczone w moim poście są poglądami człowieka, który jest menadżerem w > jednym z szpitali, który dodatkowo jest Samodzielnym Zakładem Opieki Publicznej > czyli takim który komunalizacji czy komercjalizacji nie będzie podlegał:] > Prywatne poglądy polityków PO, które nie mają odzwierciedlenia w ustawach nie > mają dla mnie większego znaczenia. Podobnie jak obietnice Palikota :] > Drogi adwersarzu mam wrażenie, że jesteś odrobinę nie zorientowany. > Wodociągi mój drogi są tak samo nieodzownym elementem ludzkiego życia jak służb > a > zdrowia i dotyczą każdego obywatela bez wyjątku (w mniejszym bądź większym > zakresie) :] > Mylisz się. Zdrowie jest czymś szczególnym w społeczeństwie. Porównywanie zdrowia z wodociągami jest nieporozumieniem. Konsekwencje błędnej decyzji dotyczącej zdrowia społecznego mogą być nie do naprawienia , a więc bardzo kosztowne. To są procesy które można prześledzić tylko przez dłuższy czas. W razie potrzeby podjęcia korektury i tak konsekwencje błędnej decyzji pozostaną. Ten ciężar musi potem społeczeństwo ponosić. Rura wodociągowa nie posiada nawet podobnych własności. > > Nie interesuje mnie ani to czy i jakie posiadasz znajomości, ani to czy lekarze > Ci biorą w łapę czy nie. Związek z komercjalizacją żaden. > Dziwi mnie tylko jedno, że jako święty obrońca prawa i moralności nie złożyłeś > jeszcze doniesienia do prokuratury :] > Jesteś naprawdę zabawny , sami doskonale wiecie co u was w trawie piszczy i kto w łapę bierze . Ja nie mam zamiaru maczać rąk w polskim szambie. Ale mam zamiar dać mój głos temu, kto walczy z takimi patologiami, Kaczyńskiemu. > > Zdaje się coś mówiłeś kiedyś, że u was w > Austrii to adwokat razem z prokuratorem są za nim zostanie popełnione domnieman > e > przestępstwo. Więc może czas zacząć się stosować do rzeczonych słów a nie > jedynie chwalić jakie to się posiada kontakty :] > Jak długo nie zrozumiecie po co jest prawo i nie nabierzecie do niego szacunku, jak długo będzie ogólna cicha akceptacja patologii społecznych, tak długo wszelkie kroki podejmowane przeciwko tym patologią są niczym innym jak fikcją. Przecież nikt inny jak wy sami stanęliście okoniem, jak Kaczyński w czasie IV Rzeczpospolitej chciał wprowadzić metoda walki z korupcją, takie jakie są do lat na zachodzie. Zrobiliście z niego terrorystę. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 16:06 Rozbawiłeś mnie. Jeżeli nie widzisz podobieństwa po między zabezpieczeniem ludności w czystą wodę oraz prawidłowym odprowadzeniem ścieków a ciężkimi chorobami to gratuluję. Widocznie UE jest równie głupie skoro dalej na to gigantyczne pieniądze :] Co to w ogóle jest podjęcie korektury? W jakim to języku? Wiesz w Polsce ludzie przeważnie mówią, dokonanie korekty, zrobienie korekty. No ale cóż jedni już nam zagwarantowali podjęcie korektury i mamy w tej chwili to co mamy :] Taaaaaaaaaaa Kaczyński szeryfem polskiego dzikiego zachodu. Śmiech na sali. Tak się składa, że w demokratycznych krajach nie przeprowadza się takich operacji pod publiczkę (acz niestety jak widać nawet nasi rodacy mieszkający poza granicami RP dają się na to nabrać), ani przed kamerami w świetle fleszów :] Mnie na całe szczęście jeszcze problem brania w łapę przez lekarzy nie dotknął, gdyby dotknął to złożyłabym doniesienie do prokuratury. A jeśli szanowny adwersarz nie ma zamiaru grzebać się w naszym szambie to niech zamilknie bo jego marudzenie nie ma najmniejszego sensu :] Proponuję też powrócić do tematu głównego czyli kłamstwa PiS w sprawie prywatyzacji służby zdrowia a wątki poboczne zostawić w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 16:52 fox1984 napisała: > Rozbawiłeś mnie. > Jeżeli nie widzisz podobieństwa po między zabezpieczeniem ludności w czystą wod > ę > oraz prawidłowym odprowadzeniem ścieków a ciężkimi chorobami to gratuluję. > Już zaczynasz podpierać się dopisywaniem partytury o ściekach. Gratuluję retoryki i błyskotliwości Tusko-Komorowsko podobnym. Ja mówię o całym systemie, a Ty tylko o jego jednym elemencie . Naprawdę jesteś zabawny. > > Widocznie UE jest równie głupie skoro dalej na to gigantyczne pieniądze :] > Co to w ogóle jest podjęcie korektury? W jakim to języku? Wiesz w Polsce ludzie > przeważnie mówią, dokonanie korekty, zrobienie korekty. > No widzisz, znasz polski język wystarczająco , aby zaskoczyć o co mi chodzi. Czasami dokonuje deformacji językowo gramatycznej i staram się spolszczać słowa, które istnieją w polskim nazewnictwie . Ale widzę że dajesz sobie radę. > > No ale cóż jedni już nam zagwarantowali podjęcie korektury i mamy w tej chwili > to co mamy :] > Acha, tu widzę pojawiają się nowe elementy dyskusji. Zaczynasz korzystać z moich błędów do podpierania własnej hipotezy. Czego jest to oznaka to podejrzewam, że jesteś świadom. > > Taaaaaaaaaaa Kaczyński szeryfem polskiego dzikiego zachodu. Śmiech na sali. Tak > się składa, że w demokratycznych krajach nie przeprowadza się takich operacji > pod publiczkę (acz niestety jak widać nawet nasi rodacy mieszkający poza > granicami RP dają się na to nabrać), ani przed kamerami w świetle fleszów :] > Co Ty nie powiesz. To Ty masz jeszcze małe doświadczenie w tej dziedzinie. Kaczyński jest szansą cywilizacyjną dla Polski, jest nadzieją podniesienia jej na salony kulturowo prawne na poziom cywilizacji europejskiej. > > Mnie na całe szczęście jeszcze problem brania w łapę przez lekarzy nie dotknął, > gdyby dotknął to złożyłabym doniesienie do prokuratury. > Jak będziesz miał rodziców w szpitalu i będziesz chciał im pomóc, staniesz wtedy przed alternatywą . Albo smarujesz, albo pozostawiasz ich w cierpieniu i idziesz do prokuratury. > > A jeśli szanowny adwersarz nie ma zamiaru grzebać się w naszym szambie to niech > zamilknie bo jego marudzenie nie ma najmniejszego sensu :] > Nie mam zamiaru w Polskim szambie się grzebać. W każdym razie nie bezpośrednio. A więc w kwestii marudzenia nic to nie zmieni. > > Proponuję też powrócić do tematu głównego czyli kłamstwa PiS w sprawie > prywatyzacji służby zdrowia a wątki poboczne zostawić w spokoju. > Chyba się przejęzyczyłeś przyjacielu. Chciałeś powiedzieć kłamstwa PO w sprawie prywatyzacji. Z tego co mi wiadome to PO cały czas kombinowała , jak by to zrobić prywatyzację szpitali, nie używając słowa „prywatyzacja”. Względnie dokonać prywatyzacji służby zdrowia bez ranienia konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A ty rozumiesz te zasady. Zaloze sie, ze nie 22.06.10, 17:47 Mam nadzieję iż zacny adwersarz słyszał dzisiejsze orzeczenie sądów w sprawie kłamstwa kandydata, który ma nas na europejskie salony prawne wprowadzić :] Wykorzystywanie przejęzyczeń czy zwrotu niegramatycznych jest u mnie celowe. Przypomniałam tylko grzecznie co SLD zrobiło z reformą przeprowadzoną przez AWS. PiS jakoś nieszczególnie wtedy protestował :] Skoro ja mam małe doświadczenie to znaczy, że Austria jednak tak demokratycznym państwem nie jest. Proponuję zajrzeć do Europejskiej Konwencji Praw Człowieka i Obywatela,a potem pokombinować pogwałceniem jakich zapisów jest takie zachowanie :] No to się nie grzeb ani pośrednio, ani bezpośrednio. Średnio Twoich rodaków obchodzi na kogo masz "haki" (cóż jak widać daleko nie odbiegasz od swojego duce:]) Tak się składa, że miałam w rodzinie osobę poważnie chorą, leżącą w poważnym stanie w szpitalu i na całe szczęście trafiłam na lekarzy a nie hieny. Na całe też szczęście w moim mieście są dwa szpitale i mogę przenieść chorego do tego drugiego a potem z czystym sumieniem złożyć doniesienie do prokuratury, ba nawet dwa i wiesz mi nie zawahałabym w momencie kiedy poprosiłby o łapówkę taka bezwzględna jestem :] Jeżeli zaś powiązania służby zdrowia z chorobami nie widzisz to już Twój problem, nie mój. Zostawię to bez komentarza. Nie, przejęzyczyć to się Ty musiałeś. Dziś po raz drugi zapadło orzeczeni stwierdzające iż PiS kłamie w sprawie prywatyzacji służby zdrowia. Wniosek z tego, że niewiele Ci wiadomo na temat planów PO w sprawie reformy służby zdrowia :] Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Kaczor mowi prawde. NFZ placi tylko do wysokosci 22.06.10, 10:09 funduszy z budzetu, ktorymi operuje. Jest wiec oczywiste, ze fundusze te beda zmniejszane, zeby dac zarobic kolesiom w prywatnych osrodkach. Przyklady sa w innych krajach europejskich, jak to funkcjonuje. Oprocz tego sprywatyzowane beda tylko najintratniejsze placowki, jak to sie juz czesciowo dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: Kaczor mowi prawde. NFZ placi tylko do wysoko 22.06.10, 10:26 Konkretne przykłady a nie PRowskie gadanie. Dwa Samodzielne Publiczne Zakłady Opieki Zdrowotnej nie będą mogły być przekształcone w spółki komunalne :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluter Re: PIS nieuczciwie IP: *.chello.pl 22.06.10, 09:12 > nieuczciwie straszy biednych ludzi Pamietasz kurskiego jak powiedział- ciemny lud wszystko kupi. Prawda i tylko prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamjaktusk Najwieksza demagogie ociemniania stosuje rzad PO 22.06.10, 10:12 PRowke doprowadzil do perfekcji. Wmawiane sa najwieksze klamstwa, jakby to mialo byc zbawienie dla narodu, a sluzy tylko jednemu, umocnienie ich wladzy oraz rozklad naszej narodowej gospodarki. Tusko-Komoruszczyzna juz dawno przestala byc partia pracujaca dla Polski, lecz glownie dla miedzynarodowej neoliberalnem mafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Ciemny lud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 11:37 Kurski powiedział to min też o ludziach takich jak Ty,nieumiejących myśleć samodzielnie.Te słowa maja szerszy zasięg jakby to się mogło wydawać. Odpowiedz Link Zgłoś
bluter Re: Ciemny lud 22.06.10, 13:13 > Kurski powiedział to min też o ludziach takich jak Ty,nieumiejących myśleć samodzielnie Pewnie nie umię po życiu w komunie- byłem ślepy i głuchy. nie widziałem haseł, transparentów, nie słyszałem przemówień, nie czytałem w trybunie bzdur. Ale też pewnie nie widziałem rzeczywistości dnia codziennego, nie zauważałem rozdźwieku pomiedzy propagandą a realiami życia. To właśnie te czasy nauczyły mnie jednego- nie wierzyć w bzdury które mówią politycy ani w ich obietnice czy zapewnienia. Czym różni się polityka obecna od komuny- zmienili się tylko gracze, nazwy i hasła na transparentach. Tak samo obiecują, tak samo zapeniają i co i nic- chodzi tylko i wyłącznie o jedno- władzę i koryto. Po czterech latach okazuje się że znowu nie dotrzymali obietnic a ciemny lud leci i wybiera następnych obiecywaczy >Te słowa maja szerszy zasięg jakby to się mogło wydawać. Oczywiście że tak, powiedział to kurski w chwili szczerości, tak samo myślą w innych partiach czy to na lewo czy na prawo. Trzeba tak gadać by pranie mózgu było skuteczne. Pamietasz może urbana i jego słowa rząd sam się wyżywi- czy coś się zmieniło mimo zmiany ustroju. Prawda ponadczasowa jak słowa kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: PIS nieuczciwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 13:21 To PO straszy ciągle PiSem a Kaczyński chce otworzyć ludziom oczy na te przekręty które robi PO Najpierw się zastanów i przeanalizuj poczynania rządzących bo głupota nie boli - a szkoda Kogo chcesz wybrać kretyna z gromadką dzieci czy człowieka, który będzie oddany Polsce i Polakom Dosyć tych kłamstw Bartoszewski też nie jest profesorem a posługuje się tym tytułem i nie dementuje tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: PIS nieuczciwie 22.06.10, 13:28 Owszem pan Bartoszewski ma prawo posługiwać się tytułem profesora bowiem Niemcy nadali mu taką godność jako wykładowcy na ich uczelni :] Podobnie jak tytułem profesorskim posługiwał się Lech Kaczyński mimo iż profesorem belwederskim nie był :] Człowiek oddany Polsce i Polakom, który dla utrzymania się za wszelką cenę przy władzy zawarł sojusz z Samoobroną i LPR to ja już wolę kretyna z gromadką dzieci:] Skoro głupota nie boli to proponuję przeanalizować sobie działania PC oraz premiera Jarosława Kaczyńskiego, z jakimi przekrętami wtedy mieliśmy do czynienia. Ciekawe, że kilka dni po objęciu stanowiska premiera, ów pan anulował dług PC. Interesujący zbieg okoliczności :] Odpowiedz Link Zgłoś
hal9000 Re: PIS nieuczciwie 22.06.10, 17:39 Kogo chcesz wybrać kretyna z gromadką dzieci No i oberwało mu się, że jest pro-life... :) Odpowiedz Link Zgłoś