jedynaladyhawke 25.06.10, 18:18 to pewne jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen1950 Re: Za pozwem Sandomierza stoi PIS 25.06.10, 18:23 Byle to nie był SKOK. Ważne jest, kto gada o tym pozwie, bo na bank to tego pozwu nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Za pozwem Sandomierza stoi PIS 25.06.10, 18:44 Dlatego już z rana pozwoliłem sobie skromnie zapytać, co to za tajemnicza firma z Krakowa ma się zająć tym pozwem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoro_wieczorowo_poro Re: Za pozwem Sandomierza stoi PIS 25.06.10, 18:50 zgred-zisko napisał: > Dlatego już z rana pozwoliłem sobie skromnie zapytać, co to za > tajemnicza firma z Krakowa ma się zająć tym pozwem. młoda Wassermanówna ma straszne parcie na szkło ostatnimi dniami... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jakim pozwem z Sandomierza stoi PIS ? 25.06.10, 18:55 Kurwski znowu kupił działkę? Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Za pozwem Sandomierza stoi 25.06.10, 18:54 indolencja gdańskiego piłkarzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaladyhawke Re: Za pozwem Sandomierza stoi 25.06.10, 18:57 poczucie ,że "mi się należy" od państwa wpajane jest ptzez PIS od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu O tym czy się coś należy orzeknie sąd 26.06.10, 22:14 To nie jest kwestia jakiegokolwiek POczucia tylko prawa. Państwo ma obowiązki wobec obywateli, jeżeli się z nich nie wywiązuje płaci jak każdy szkodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner.4 Pewnie, że miał. 25.06.10, 19:11 Tak się u nas porobiło, że ci, co się ubezpieczą wychodzą na durniów. Bo ci co się nie ubezpieczają też dostają odszkodowania. Tylko obowiązkowe ubezpieczenia nieruchomości mogą rozwiązać sprawę. Tak kiedyś w Polsce było, także i przed wojną. Ubezpieczyciele oczywiście zróżnicowali by stawkę w zależności od stopnia ryzyka. Nikt by wtedy nie budował na terenach zalewowych. Politycy sobie teraz robią publicity za pieniądze podatników. M. Odpowiedz Link Zgłoś
bezpocztyonline "Układ" w wersji PO? 25.06.10, 19:12 jedynaladyhawke napisała: > Za pozwem Sandomierza stoi PIS > to pewne jak w banku Pozew ludzi z Sandomierza wynika z problemów w terenie. Z braku odszkodowania, z urzędniczego "tumiwisizmu", z opóźnieniu w wizycie rzeczoznawcy (pewnie jest ich niedużo, płacą im marnie, a do obejścia jest masa domów), z braku uregulowań prawnych do pomocy/odszkodowań dla przedsiębiorców. Tamten człowiek jest przedsiębiorcą, dla osób prywatnych pomoc jest (bo jest możliwość udzielenia jej na podstawie ustawy o pomocy społecznej), a dla przedsiębiorców nie ma (bo brak uregulowań ustawowych, dopiero teraz je tworzą). Na dodatek człowiek się nie może doczekać wizyty rzeczoznawcy od ubezpieczyciela, nie wie, kiedy dostanie odszkodowanie. Wkurzył się więc i tyle. I pewnie jeszcze ileś podobnych mu osób też. Nie szukajcie we wszystkim układu, jak szukał PiS, bo jeśli PO przestanie się różnić od PiSu to tak samo do siebie zniechęci ludzi, jak zniechęcił do siebie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynaladyhawke Re: "Układ" w wersji PO? 25.06.10, 19:16 im słabsze państwo ,tym lepiej dla PIS Modły o kryzys,powódź i grypę i co tylko nie ustają Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: "Układ" w wersji PO? 25.06.10, 19:18 Tak sobie myślę, czy ten przedsiębiorca był ubezpieczony od czegokolwiek (ognia, kradzieży itd). Ciekawe... A może zna pana w pis, co tylko jemu akurat pomaga????? Głupi Polak po szkodzie. Dawał kasę na wały, jak dawał, zaznaczał to w podatkach???? Może 1% dawał na wały????? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: "Układ" w wersji PO? 26.06.10, 12:59 > Na dodatek człowiek się nie może doczekać wizyty rzeczoznawcy od > ubezpieczyciela, nie wie, kiedy dostanie odszkodowanie. Wkurzył się więc i tyle A nie stoi za tym roszczeniowa postawa? Jak dla mnie jak najbardziej. Co ma rzad do ubezpieczyciela? Moze tyle, ze jeszcze nie wprowadzil obowiazkowych ubezpieczen nieruchomosci - choc jestem przeciwnikiem takich rozwiazan lepsze to, niz robienie z rzadu towarzystwa ubezpieczeniowego o nazwie Rzeczpospolita Polska; jak narod lewy, to trzeba bedzie przetrawic takie rozwiazanie, T. Odpowiedz Link Zgłoś
wzmozony_moralnie Re: "Układ" w wersji PO? 26.06.10, 22:38 bezpocztyonline napisała: > jedynaladyhawke napisała: > > > Za pozwem Sandomierza stoi PIS > > to pewne jak w banku > > Pozew ludzi z Sandomierza wynika z problemów w terenie. Z braku odszkodowania, z urzędniczego "tumiwisizmu", Czy przypadkiem nie są to terazny które od zawsze głosowały w wyborach samorządowych na PiS, lub wczesniej na PiSopodobne parie? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Za pozwem Sandomierza stoi PIS 25.06.10, 19:21 Ja tym wnioskodawcom bym teraz grosza nie dał. Niech wyprocesują. Lekko liczac to jakies 5 lat potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Za pozwem Sandomierza stoi PIS stoi układ ;-)n/t 26.06.10, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Re: Za pozwem Sandomierza stoi PIS 26.06.10, 22:15 A czego te szumowiny nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś