haen1950 30.06.10, 08:09 oświadczyła właśnie z rozbrajającą szczerością pani Kluzik. I koniecznie chce wydać się za niego za mąż. Razem z PiS. Ale będzie wesele! Balanga jak w TVPiSLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezprim1 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 08:26 haen1950 napisał: > oświadczyła właśnie z rozbrajającą szczerością pani Kluzik. I > koniecznie chce wydać się za niego za mąż. Razem z PiS. > > Ale będzie wesele! Balanga jak w TVPiSLD. W to wesele nie wierzę absolutnie.W inne tak,takie jak np: PO + SLD nie popieram nawet koalicji z PO,która jest bardziej prawdopodobna niż ta egzotyczna z PiS. Ty sam nie wierzysz w koalicję PiS+SLD,dlaczego z uporem maniaka lansujesz ciągle tę samą śpiewkę? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 08:36 bezprim1 napisał: > haen1950 napisał: > > > oświadczyła właśnie z rozbrajającą szczerością pani Kluzik. I > > koniecznie chce wydać się za niego za mąż. Razem z PiS. > > > > Ale będzie wesele! Balanga jak w TVPiSLD. > > > W to wesele nie wierzę absolutnie.W inne tak,takie jak np: PO + SLD > nie popieram nawet koalicji z PO,która jest bardziej prawdopodobna niż ta > egzotyczna z PiS. > Ty sam nie wierzysz w koalicję PiS+SLD,dlaczego z uporem maniaka lansujesz > ciągle tę samą śpiewkę? O jakichkolwiek nooych koalicjach bedzie mogla byc mowy dopiero po wyborach parllamentarnych a do tych jest jeszcze troche czasu. Na razie przed nami wybory prezydenckie i do nich zadne koalicje nie sa apotrzebne. Tym bardziej, ze nie wskazanie przez Napieralskiego swojego faworyta poprawia sytucja BK na ktorego jak sie szacuje glosoowac bedzie dwie trzecie elektoratu Napieralskiego. Oczywiscie ezeli w ogole bedzie glosowac. BK ma juz wybory praktycznie wygrane i nie pomogly JK umizgi do "postkomunistow" Napieralski nie byl taki naiwny by wskazac kogokolwiek i narazic sie przez to duzej czesci swojego elektoratu. To ze tak zrobi bylo do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bezprim1 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 08:46 pis_da_deby napisał: Tym bardziej, ze nie wskazanie przez Napieralskiego > swojego faworyta poprawia sytucja BK na ktorego jak sie szacuje > glosoowac bedzie dwie trzecie elektoratu Napieralskiego. Te szacunki można sobie włożyć między bajki.Dla elektoratu lewicowego Komorowski jest równie niestrawny jak Kaczyński. Jestem przeciwnikiem prawicy stąd bliżej mi do lewicy,ale jeżeli o mnie chodzi nie zadrży mi ręka by postawić krzyżyk przy J.Kaczyńskim wcale nie z sympatii czy przekonań a tylko dlatego by złamać monopol platformy na rządzenie "wszystkim". Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 08:53 bezprim1 napisał: > Te szacunki można sobie włożyć między bajki.Dla elektoratu lewicowego Komorowski jest równie niestrawny jak Kaczyński. Mysle, ze nie jest tak do konca. To nie Komorowski chcial zdelegalizowac llewice uznajac ja za organizacje przestepcza a poza tym jest zdecydowanie bardziej sklonny do kompromisow niz JK. Po drugie mamy juz doswiadczenia jak PIS traktowal swoich koalicjantow i czym sie to dla nich skonczylo. Ludzie to pamietaja a przynajmniej powinni pamietac. > Jestem przeciwnikiem prawicy stąd bliżej mi do lewicy,ale jeżeli o mnie chodzi > nie zadrży mi ręka by postawić krzyżyk przy J.Kaczyńskim To prawo kazdego wyborcy ale jestem przekonany, ze bedziesz w tym w zdecydowanej mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:05 Bo mam rację. Tak, jak od bardzo dawna powtarzałem wszystkim, że Bronek będzie prezydentem po Kaczusiu. Bo taka jest logika polityki, platformy, Tuska i interes państwa polskiego. Wszyscy mi pokazywali wtedy kuku na muniu. Przez PiSLD rozumiem pakt, układ Napieralskiego z Kaczorem. Do rządowej oczywiście może nie dojść, bo Tusk i platforma podejmą środki zapobiegawcze. Najprostszym jest przejęcie formalne tej części SLD, która fundamentalnie nie zgadza się z linią głupiego Grzesia. Zobaczymy to dopiero po samorządowych, jak wypadnie SLD i z kim będą zawierać koalicje w sejmikach i miastach. Np Ferenc w Rzeszowie jest już platfusem, nie pisowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 08:52 Ma za co:)...w I turze wyborów odebrał sporo głosów Komorowskiemu, dzięki temu jest II tura i dalej wielka niewiadoma:( Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:08 Jaka niewiadoma? Kwestią jest tylko, czy Kaczor uzyska 40%? Poniżej klęska, powyżej przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
bezprim1 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:31 haen1950 napisał: > Jaka niewiadoma? Kwestią jest tylko, czy Kaczor uzyska 40%? Poniżej > klęska, powyżej przegrana. Już to kiedyś pisałem haen,żadna klęska dla Kaczora jeżeli uzyska 40% pomyśl jak to wzmocni elektorat PiSu,Kaczyński startując do wyborów prezydenckich moim zdaniem chciał uzyskać maksymalnie wysoki wynik i przeczołgać Bronka,to mu się już udało. Wątpię żeby Kaczorowi zależało na prezydenturze,on wie gdzie są konfitury. Prawdopodobny scenariusz po wyborach parlamentarnych...rządzi PiS a prezydentem jest hamulcowy,weciak Bronek? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:37 bezprim1 napisał: > Prawdopodobny scenariusz po wyborach parlamentarnych...rządzi PiS Z czego wnioskujesz, ze PIS moze przejac rzady ? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:42 Z czego wnioskujesz, ze PIS moze przejac rzady ? Z nieudolności, arogancji i buty jakie prezentuje PO. Ostatni dzwonek aby przestali zamiatać pod dywan i wzięli się za rozwiązywanie istotnych dla kraju spraw. W przeciwnym razie przegrają jak AWS czy SLD. PS - boję się realizacji takiego scenariusza ale wg stanu obecnego jest on całkiem realny. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:55 remez2 napisał: > Z czego wnioskujesz, ze PIS moze przejac rzady ? > Z nieudolności, arogancji i buty jakie prezentuje PO. Ostatni dzwonek aby > przestali zamiatać pod dywan i wzięli się za rozwiązywanie istotnych dla kraju > spraw. W przeciwnym razie przegrają jak AWS czy SLD. > PS - boję się realizacji takiego scenariusza ale wg stanu obecnego jest on > całkiem realny. Wedlug aktualnych sondazy wlasnie politycy PO dazeni sa przez spoleczenstwo najwiekszym zaufaniem. Politycy PIS wygladaja w tych sondazach bardzo marnie. Czy uwazsz, ze ludzie beda glosowac na tych, do ktorych nie maja zaufania ? Mysle, ze nie chyba z PO jeszcze do wyborow to zaufanie ztraci ale nic na to nie wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:53 Jak dziecko we mgle. Procenty urosły bo: 1. Katastrofa smoleńska 2. Powódź stulecia 3. TVPiSLD z przystawkami, np rzepa. Jeżeli to wszystko spłynie (do Bałtyku, jak mówi Bronek), to ukaże się prawdziwa wartość rydzykowego stronnictwa Kaczora i populistów antyklerykalnych jego kumpla Grzesia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:31 haen1950 napisał: > Jaka niewiadoma? Kwestią jest tylko, czy Kaczor uzyska 40%? Poniżej > klęska, powyżej przegrana. I będzie "Prezydent z Obornik Śląskich"? Pamiętaj o "Prezydencie z Sopotu" i "Premierze z Krakowa". Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:48 Ty jak pisiorek swoją mantrę. Przecież sam wiesz, że 2005 to był rok triumfu Leppera, taki sam jak dziś Grzesia. Tylko, że za Lepperem stali prawdziwi populiści, nie farbowani. Dali w rezultacie głosy Kaczusiowi, zgodnie z życzeniem Jędrusia. Dziś tej Samoobrony w SLD niewiele, małe procenty. Większość przejął PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 09:58 remez2 napisał: > I będzie "Prezydent z Obornik Śląskich"? Czy miejsce urodzenia mu w czyms ujmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 10:07 To niejako symboliczne. Bo za Stalina polska przedwojenna elita gęsto często pomieszkiwała w chałupach swych fornali. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Kocham Grzesia 30.06.10, 10:13 pis_da_deby napisał: > remez2 napisał: > > > I będzie "Prezydent z Obornik Śląskich"? > > Czy miejsce urodzenia mu w czyms ujmuje ? Nie, niczego mu nie ujmuje. To analogia do do przegranych wyborów 2005. Odpowiedz Link Zgłoś