keram.keram 15.07.10, 13:10 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8141053,Staniszkis__Jezeli_PiS_skupi_sie_tylko_na_sprawie.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allspice Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:13 Coś się jej w tej sprawie nie podoba; czyżby znała treść rozmowy braci? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:14 keram.keram napisał: "Jeżeli PiS skupi się tylko sprawie katyńskiej i będzie wykorzystywać ją jako główną oręż w kampanii, to przegra wybory". Uważa też, że ostatnie ataki PiS na rząd miały być próbą zneutralizowania przecieków ze stenogramów z czarnych skrzynek. Jak zechce to potrafi cos powiedziec logicznie Chyba nawet ona poznala sie juz na swoim idolu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 11:21 pis_da_deby napisał: > Chyba nawet ona poznala sie juz na swoim idolu. A bo to pierwszy raz? :p Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:22 Wiesz kto wypomina kobiecie wiek? Cham. A w temacie, nie pogrąża, tylko daje dobre rady. Cos tam przeczytasz, ale ni krztyny nie rozumiesz z tych znaczków, które literkami sie zwą.;) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:25 kubala11 napisał: > A w temacie, nie pogrąża, tylko daje dobre rady. Cos tam przeczytasz, ale ni > krztyny nie rozumiesz z tych znaczków, które literkami sie zwą.;) daje dobre rady i pogrąża jednocześnie. Tekst o neutralizacji zapisów z czarnych skrzynek jak najbardziej można zinterpretować jako pogrążanie Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:31 republika.republika napisała: > daje dobre rady i pogrąża jednocześnie. Tekst o neutralizacji zapisów z czarnych skrzynek jak najbardziej można zinterpretować jako pogrążanie > Nie nazwalbym tego pograzaniem prezesa. Ona tylko to czym prezes sam sie pograza. A niech sie pograza. Prawdy nie zakrzyczy. Tylko czy jezeli on wyjdzie na jaw trzeba bedzie zorganizowac przeprowadzke ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:34 Mozesz to interpretować jako pogrążanie. Mnie bardziej interesuje to, aby tragedii smolenskiej nie zrobic osią kampanii do samorzadów a zwłaszcza do parlamentu. Wystarczy punktować rzadzacych, bo przeciez nie liczysz chyba na głebsze reformy czy spełnienie obietnic Bronka...;) Moim zdaniem PiS ma łatwą sprawę z wygraniem wyborów do Sejmu jesli oczywiście nie spieprzy sprawy. Nie odpuszczać oczywiscie wyjasnienia sprawy katastrofy, ale najwazniejsze to punktować rzadzącyh nieudaczników.:) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:46 kubala11 napisał: > > Wystarczy punktować rzadzacych, bo przeciez nie liczysz chyba na > głebsze reformy czy spełnienie obietnic Bronka...;) a jakich to reform oczekuje elektorat Kaczyńskiego?. Jak na moje oko to chodzi im tylko o to żeby niepopularne reformy wykorzystać do do grania na populistycznej nucie. > Moim zdaniem PiS ma łatwą sprawę z wygraniem wyborów do Sejmu jesli oczywiście > nie spieprzy sprawy. Nie odpuszczać oczywiscie wyjasnienia sprawy katastrofy, > ale najwazniejsze to punktować rzadzącyh nieudaczników.:) jak na razie to jest Pustka i Smoleńsk, nie znam żadnej konstruktywnej propozycji PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:50 republika.republika napisała: > jak na razie to jest Pustka i Smoleńsk, nie znam żadnej konstruktywnej propozycji PiSu > I predko nie poznasz. Prezes wrocil do starej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:07 republika.republika napisała: > a jakich to reform oczekuje elektorat Kaczyńskiego?. reforma finansów, reforma KRUS, reforma słuzby zdrowia... I pilnowac oczywiscie zniżek dla studentów. 1000 km autostrad...;) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:15 kubala11 napisał: > republika.republika napisała: > > > > a jakich to reform oczekuje elektorat Kaczyńskiego?. > > > reforma finansów, reforma KRUS, reforma słuzby zdrowia... > > I pilnowac oczywiscie zniżek dla studentów. 1000 km autostrad...;) > > Czy tego samego domaga się (poza "pilnowaniem") JarKacz i jego towarzycho partyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:19 Watpisz? Na miejscu PiS zrobiłby ten sam numer co PO w czasach rzadu PiS, gdzie dali jakis projekt ustawy zgodny z programem PiS-u.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:27 kubala11 napisał: > Watpisz? Na miejscu PiS zrobiłby ten sam numer co PO w czasach rzadu PiS, gdzie > dali jakis projekt ustawy zgodny z programem PiS-u.;) > Przetłumacz mi, co chcesz przez to powiedzieć. Bo nie tylko "wątpię", ale po prostu nie wierzę, żeby PiS miał zagłosować za np. reformą KRUS-u. Chyba, że na kilka tygodni przed wyborami, by móc sprawę rozgrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:38 wos9 napisała: > Przetłumacz mi, co chcesz przez to powiedzieć. > Bo nie tylko "wątpię", ale po prostu nie wierzę, żeby PiS miał > zagłosować za np. reformą KRUS-u. Chyba, że na kilka tygodni przed > wyborami, by móc sprawę rozgrywać. Ale z pewnoscia popra reforme opieki zdrowotnej. Przeciez rowniez widza, ze ona niedomaga. > Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:46 wos9 napisała: > nie wierzę, żeby PiS miał > zagłosować za np. reformą KRUS-u. > A wierzysz, że PO cos takiego przeprowadzi? No dobra, wierzysz ze PO zrobi cokolwiek niepopularnego do wyborów parlamentarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 00:04 kubala11 napisał: > A wierzysz, że PO cos takiego przeprowadzi? a jakie to ma dla Ciebie znaczenie?, przecież jesteś przeciwny tym reformom, głosujesz na Kaczyńskiego który jasno powiedział jakie ma poglądy w sprawie KRUS, emerytur i innych cięć Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 09:31 republika.republika napisała: > a jakie to ma dla Ciebie znaczenie?, > Duże. Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 00:06 kubala11 napisał: > republika.republika napisała: > > > > a jakich to reform oczekuje elektorat Kaczyńskiego?. > > > reforma finansów, reforma KRUS, reforma słuzby zdrowia... to jakiś pokręcony ten elektorat, oczekuje tych reform a głosował na Kaczyńskiego który jest im przeciwny Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 09:32 A ty oczekiwałabys czegoś takiego jak ja? A jesli nie to czego? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 09:45 kubala11 napisał: > A ty oczekiwałabys czegoś takiego jak ja? A jesli nie to czego? to dość prosty wybór: PiS który na pewno nie zrobi i PO które być może zrobi wybór poparty obserwacją: PiS inwestuje w agenta Tomka i kuzyna Tomaszewskiego, a PO buduje Orliki, drogi, stadiony na Euro i prywatyzuje (żeby Tomaszewski nie dostawał kasy za bycie kuzynem) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 09:49 Nie odpowiedziałas na pytanie. Czego oczekuje elektorat PO? Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:10 kubala11 napisał: > Nie odpowiedziałas na pytanie. > Czego oczekuje elektorat PO? ;) ja oczekuję że Kaczyński i PiS zniknie z polityki jeśli chodzi o obecny rząd , jestem zadowolona ale niezmiernie ucieszyłyby mnie: - ograniczenie przywilejów związkowych (tj zz utrzymują się tylko i wyłącznie za pieniądze członków), ograniczenie KRUS i stopniowa likwidacja - rolnicy płacą podatki na takich samych zasadach jak wszyscy, ograniczenie wszelkich przywilejów emerytalnych, w tym przede wszystkim mundurowych, prywatne ubezpieczenia zdrowotne, likwidacja sztywnych wydatków w budżecie - na wojsko, na emerytury, prywatyzacja wszystkiego a przede wszystkim mediów publicznych, płatne studia wyższe, likwidacja Senatu, zmniejszenie ilości posłów, prezydent wybierany przez Sejm, ... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:17 W takim razie nie rozumiem dlaczego głosujesz na PO, które tego NA PEWNO nie zrobi. Komorowski wyraźnie stwierdził, że KRUS ma zostać, nie będzie prywatyzacji SZ, sadzisz, że gostek, który chce dac ulgi studentom podpisze ustawe o płatnych studiach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:27 kubala11 napisał: > W takim razie nie rozumiem dlaczego głosujesz na PO, które tego NA PEWNO nie > zrobi. Komorowski wyraźnie stwierdził, że KRUS ma zostać, nie będzie > prywatyzacji SZ, sadzisz, że gostek, który chce dac ulgi studentom podpisze > ustawe o płatnych studiach...;) co do KRUSU, to przynajmniej chce coś zmienić, Kaczyński nie chce ruszać. Jeśli chodzi o studia, to przynajmniej jest mowa o płatnym drugim kierunku - PiS i Kaczyński podburza studentów (nb. tak jak uprzednio w sprawie mundurówek podburzał Lech Kaczyński i Szczygło) i oczywiście jest przeciw nawet takiej racjonalizacji wydatków. A do wyboru jest SLD, PiS, PSL, PO, o czym jak widzę zapomniałeś Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:30 republika.republika napisała: > > co do KRUSU, to przynajmniej chce coś zmienić, Kaczyński nie chce ruszać. Tiaaaaa, gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/215499,lepper-kloci-sie-z-gilowska-o-ubezpieczenia-rolnicze.html Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:43 kubala11 napisał: > Tiaaaaa, Widać Kaczyński stanął po stronie Leppera, bo nic nie zmienili Kaczyński ocenił też, że "jakiekolwiek ograniczenie KRUS-u" oznacza podważenie "egzystencji znacznej części gospodarstw domowych na wsi (...), podważenie możliwości wręcz niekiedy biologicznej egzystencji". Kandydat PiS przyznał, że w korzystaniu z KRUS-u dochodzi do patologii i trzeba je wyeliminować, ale on nie zaakceptowałby likwidacji KRUS-u, bo oznaczałoby to "wystawienie znacznej grupy ludzi na niebezpieczeństwo głodu". wiadomosci.onet.pl/2192227,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 10:47 republika.republika napisała: > > Widać Kaczyński stanął po stronie Leppera, Tiaaaa, i dlatego wywalił go z rzadu, doprowadził do nowych wyborów, które przerżnął...:) Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 11:02 kubala11 napisał: > > Tiaaaa, i dlatego wywalił go z rzadu, doprowadził do nowych wyborów, które > przerżnął...:) Twierdzisz że go wywalił z powodu tego że chciał KRUS zlikwidować, a Lepper mu przeszkadzał? To lepszy argument niż opowieści PO o Cameronie i likwidacji dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 11:15 Nie, ale pokazuję, że realnie z KRUS-em chcial robic coś rzad PiS-u. Podlinkuj mi coś z ostatnich trzech lat podobnego w wymowie dotyczące rządów PO.:) Jest 500 dni, no juz troche mniej, kilka kilometrów autostrad juz zbudowanych chyba jest. Gdzie?:P Żebys nie pisała, ze potrafię się tylko nabijac z Donka i jego ferajny podesle cos optymistycznego, taka jaskółke, która wiosny nie czyni, ale zawsze ... blog.rp.pl/jablonski/2010/07/16/rzad-zaczyna-dzialac/ Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika Re: Babcia pogrąża prezesa 16.07.10, 11:34 kubala11 napisał: > Nie, ale pokazuję, że realnie z KRUS-em chcial robic coś rzad PiS-u. Podlinkuj > mi coś z ostatnich trzech lat podobnego w wymowie dotyczące rządów PO.:) dobrymi chęciami ..., a teraz przejął elektorat Leppera, popatrz sobie gdzie wygrywa - na wsi. Będzie przeciwny zmianom tak jak PSL - jeśli chodzi o Krus to realnie może to zmienić koalicja PO i SLD, bo partie te są oparte na elektoracie miejskim. tu masz opinię Rostowskiego www.wprost.pl/ar/201056/Rostowski-chce-reformowac-KRUS/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+politykawsieci+%28Polityka+w+sieci%29 jaka była opinia Kaczyńskiego w sprawie pomysłów Gilowskiej nie wiadomo, aktualną opinię Kaczyńskiego przytoczyłam wyżej > Jest 500 dni, no juz troche mniej, kilka kilometrów autostrad juz zbudowanych > chyba jest. Gdzie?:P na Twoim miejscu zostawiłabym te autostrady, bo wyjdziesz na durnia jak Girzyński z Orlikami, a Jakubiak z Euro 2012 > Żebys nie pisała, ze potrafię się tylko nabijac z Donka i jego ferajny podesle > cos optymistycznego nie wysilaj się, Twoje opinie o Tusku mają dla mnie dokładnie taką wartość na jaką zasługują Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 POkręcony elektorat Komorowskiego nie chce reform 16.07.10, 10:32 republika.republika napisała: to jakiś pokręcony ten elektorat, oczekuje tych reform a głosował na Kaczyńskiego który jest im przeciwny ---> a tylko ich namiastki mające wywołać pijarowski efekt. Przecież głównymi zadaniami jakie sobie postawił Tusk i PO jest: usunięcie zdjęć z Sejmu i krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego zniszczenie mediów państwowych zniszczenie IPN-u oddanie kolesiom za złotówkę ostatnich znaczących firm ... Na przykład: To co chciał zrobić rząd Tuska w sprawie opieki zdrowotnej nie było żadną reformą, lecz realizacją planów Sawickiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:46 kubala11 napisał: > Moim zdaniem PiS ma łatwą sprawę z wygraniem wyborów do Sejmu jesli oczywiście nie spieprzy sprawy. Na razie prezes robi wszystko by ja spieprzyc i jak go znam spieprzy ja do konca. "Polska jest najwazniejsza" ? Nic nie robi w tym kierunku by potwierdzic w dzialaniu swoje haslo wyborcze. Samo ujadanie na PO to o wiele za malo. Najwazniejsza jest dla niego wladza i niewybredne dokladaie przeciwnikom politycznym. Piata przegrana ma jak w banku ale bedzie pewnie probowal po raz szosty. siodmy i osmy a jego sekta bedzie szla za nim jak stado baranow. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:53 Znów wróżysz z fusów? Na rok wczesniej. Prorok? Kaczorowi tez zapewniałes wygrana i co? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 14:09 etwas-geheimnis napisał: > Kaczorowi tez zapewniałes > wygrana i co? Zapodaj post w którym byłem pewien wygranej Kaczyńskiego. Długo poszukasz... Oczywiscie to, ze nie byłem pewien nie znaczy, że nie zyczyłem mu z całego serca wygranej.;) Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Babcia pogrąża prezesa 15.07.10, 13:52 Babcia dobra rada? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Już kiedyś miała KRÓTKI przebłysk zdrowego rozsądk 15.07.10, 14:22 keram.keram napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8141053,Staniszkis__Jezeli_PiS_skupi_sie_tylko_na_sprawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijcie sob 16.07.10, 09:38 słowa o niej sprzed 2-3 tygodni. No to jak w końcu jest tym autorytetem czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 09:41 Do pustaków nie trafia, że mozna miec swoje zdanie, mozna je artykułować i mieć szacunek u tego kogo sie krytykuje. Ja wiem, Ty wiesz, ze to normalne, dla pustaków wytresowanych przez gw to niepojete.:) Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 09:45 A gdzie Ty tu widzisz tych "piewców"? I czy ksywa "Babcia" świadczy o tym, że ktoś ją uważa za autorytet? A babcia, jak to babcia - na ogół pieprzy trzy po trzy,a czasem, nagle i niespodziewanie odezwie się dość przytomnie. A więc raczej to PiS ma problem z takim niestabilnym mentalnie "autorytetem". Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 09:51 Wiem, że cytowac siebie troche głupio, ale mimo wszystko zalinkuje i SZCZEGÓLNIE polecam pierwsze zdanie... forum.gazeta.pl/forum/w,28,114202245,114202888,Re_Babcia_pograza_prezesa.html Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:01 Masz rację - głupio jest cytować Kubalę. :-) "A w temacie" - rzeczywiście masz spore kłopoty z czytaniem, skoro to właśnie mnie przekonujesz, że "nie pogrąża". Zwróć uprzejmie uwagę na to, że ja nic o pogrążaniu nie pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:06 poklikałes sobie o "pograżaniu", które akurat nie ma nic wspólnego z moim przesłaniem do ciebie ... chamie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:09 kubala11 napisał: > ... chamie.:) Niech zgadnę: jest Pan zwolennikiem PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:13 Posłuchaj cymbałku i domorosły znawco savoir vivre'u. Pani Staniszkis dawno temu wkroczyła w ten etap życia, w którym "wypominanie" jej wieku jest nie tylko dopuszczalne ale często praktykowane w celu podkreślenia mądrości życiowej i życiowego doświadczenia. 100 urodziny pań celebruje się nawet z wielką pompą. No, chyba że ty nadal widzisz w niej obiekt seksualnego pożądania. W takim razie przepraszam, gerontofilku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:20 witek.bis napisał: > Posłuchaj cymbałku co najwyzej mogę cię potraktować złotym deszczem ...chamie. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:23 Słowo "cham" rzeczywiście opanowałeś do perfekcji. Nie ma to jak wieloletnie ćwiczenia przed lustrem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:26 www.youtube.com/watch?v=nnLYaSfo7n0 chamie Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: piewcy ostatnich słów Staniszkis przypomnijci 16.07.10, 10:29 Ty...ty.... kubalo! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Jedynym elementem PiS 16.07.10, 12:01 promieniującym radosnymi kolorami jest ciotka StaniszPiS. Ale już to co ona wygaduje te kolory zmienia w burą szarość. Odpowiedz Link Zgłoś