Dodaj do ulubionych

cmentarze żołnierzy obcych

18.08.10, 22:15
Tylko dureń nie odróżnia uporządkowanego cmentarza z centralnym elementem
wyjaśniającym lub symbolem wiary (symbolem miłości, żalu za grzechy i nadziei
na wybaczenie lub lepsze jutro – czasem symbolem w kształcie krzyża) od
gloryfikującego pomnika !

Tylko kretyn nie widzi różnicy w masach ogłupionych i posłusznych żołnierzy
prowadzonych przez szaleńców od samych szaleńców (z polskiego na nasze: setki
moherów to nie to samo co Rydzyk lub Kaczyński).

Tylko świnia odmawia matce (niemieckiej, ruskiej czy japońskiej) prawa do
grobu syna !

Tylko idiota nie widzi, że KAŻDY masowy grób czy żołnierski cmentarz to krzyk
: NIGDY WIĘCEJ WOJNY !

Problem jest jeden - hasło Nigdy Więcej Wojny na grobach niemieckich,
rosyjskich czy japońskich jest wiarygodne - a na jeszcze nie wzniesionym
grobie kaczyńsko-podobnym będzie jak kpina.
Obserwuj wątek
    • 1alfa.alfa Pokaż choć jeden inny cmentarz bolszewicki 18.08.10, 22:18
      gdzie jest krzyż
      • retronick Re: Pokaż choć jeden inny cmentarz bolszewicki 18.08.10, 22:22

1alfa.alfa napisała:
        > gdzie jest krzyż
        ---
        A być musi ?
        • 1alfa.alfa Re: Pokaż choć jeden inny cmentarz bolszewicki 18.08.10, 22:28
          retronick napisał:

>
          > 1alfa.alfa napisała:
          > > gdzie jest krzyż
          > ---
          > A być musi ?
          W Ossowie też nie musi wystarczy wymalowana gwiazda szprajem na trawie

• hejnalista wiadomo - gwiazda jest be 18.08.10, 22:25
        Alf rządząc bolszewikami kazałby im W RAMACH DEMOKRACJI I SWOBÓD OBYWATELSKICH
        zdrapać i zamalować wszystkie czerwone gwiazdy, a w ich miejsce postawić krzyże.
        Amerykanom sztandar też by poprawił.
        • 1alfa.alfa Re: wiadomo - gwiazda jest be 18.08.10, 23:05
          hejnalista napisał:

> Alf rządząc bolszewikami kazałby im W RAMACH DEMOKRACJI I SWOBÓD OBYWATELSKICH
          > zdrapać i zamalować wszystkie czerwone gwiazdy, a w ich miejsce postawić krzyże
          > .
          > Amerykanom sztandar też by poprawił.

Wprost przeciwnie gwiazda ze szpraju powinna wystarczyć
          • remez2 Re: wiadomo - gwiazda jest be 18.08.10, 23:09
            Wprost przeciwnie gwiazda ze szpraju powinna wystarczyć
            Kompromitujesz się. Dlaczego to robisz?
            -------------
            • 1alfa.alfa Re: wiadomo - gwiazda jest be 18.08.10, 23:11
              remez2 napisał:

> Wprost przeciwnie gwiazda ze szpraju powinna wystarczyć
              > Kompromitujesz się. Dlaczego to robisz?

Skompromitował sie projektant pomnika zaniedbując motyw gwiazdy
      • venus99 Re: Pokaż choć jeden inny cmentarz bolszewicki 19.08.10, 09:34
        na każdym moskiewskim cmentarzu widziałem wiele krzyzy.
    • indeed4 Pomniki okupantów - owszem :-) 18.08.10, 22:22
      Ale tylko w takiej wersji :->

www.tvp.info/magazyn/kartka-z-kalendarza/zelazny-feliks-runal/1089848
      • mike.recz Re: Pomniki okupantów - owszem :-) 18.08.10, 23:10
        Jak widać Ty również niespecjalnie zrozumiałeś co powiedział autor
        wątku.
    • hejnalista Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 22:33
      W 1934 roku Mustafa Kemal Pasza, który zmienił nazwisko na Kemal Atatürk, będący
      już wtedy Prezydentem nowej Republiki Tureckiej, napisał następujące słowa o
      poległych w bitwie o półwysep Galipoli (zginęło tam 75 tys Turków i 45
      tys.żołnierzy angielskich, australijskich i nowozelandzkich) żołnierzach ANZAC:

"Bohaterowie, którzy przelaliście własną krew i straciliście życie... Leżycie
      teraz w ziemi przyjaznego wam kraju. Spoczywajcie w pokoju. Nie ma różnicy
      pomiędzy "Johnymi", a "Mahometami" teraz, kiedy leżą przy sobie w naszym kraju…
      Matki, które wysłałyście synów z dalekich krajów, obetrzyjcie łzy, wasi synowie
      leżą przytuleni do naszej piersi i spoczywają w pokoju. Po tym jak stracili
      życie na naszej ziemi stali się także naszymi synami".

Czy to zrozumiałe ?
      • remez2 Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 22:40
        > Czy to zrozumiałe ?
        Niestety dla prawdziwego/Polaka/patrioty/katolika - nie.
        ---------------
      • 5_jacek Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:00
        hejnalista napisał:

> W 1934 roku Mustafa Kemal Pasza, który zmienił nazwisko na Kemal Atatürk, będąc
        > y
        > już wtedy Prezydentem nowej Republiki Tureckiej, napisał następujące słowa o
        > poległych w bitwie o półwysep Galipoli (zginęło tam 75 tys Turków i 45
        > tys.żołnierzy angielskich, australijskich i nowozelandzkich) żołnierzach ANZAC:
        >
        > "Bohaterowie, którzy przelaliście własną krew i straciliście życie... Leżycie
        > teraz w ziemi przyjaznego wam kraju. Spoczywajcie w pokoju. Nie ma różnicy
        > pomiędzy "Johnymi", a "Mahometami" teraz, kiedy leżą przy sobie w naszym kraju&
        > #8230;
        > Matki, które wysłałyście synów z dalekich krajów, obetrzyjcie łzy, wasi synowie
        > leżą przytuleni do naszej piersi i spoczywają w pokoju. Po tym jak stracili
        > życie na naszej ziemi stali się także naszymi synami".
        >
        > Czy to zrozumiałe ?

A czy ty wiesz ile ludzi ma na sumieniu Pasza?
        A czy ty wiesz czym zajmowala sie corka Ataturka?
        A czy ty wiesz co zrobilo sie z narodem Armenskim?
        Czy jest to dla ciebie zrozumiale?
        • remez2 Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:03
          Czy jest to dla ciebie zrozumiale?
          Myślę, że Ty nie rozumiesz Majestatu Śmierci.
          ------------
          • 5_jacek Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:07
            remez2 napisał:

> Czy jest to dla ciebie zrozumiale?
            > Myślę, że Ty nie rozumiesz Majestatu Śmierci.
            > ------------
          • mr.sajgon Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:33
            remez2 napisał:

> Myślę, że Ty nie rozumiesz Majestatu Śmierci.

A ja mu sie remez nie dziwie, wiesz dlaczego ? Bo nasze panstwo robi wszystko aby nam sie w dooopie nie poprzewrcalo.
            Jesli panstwo gardzi swoimi obywatelami po smierci to dlaczego od niego wymagasz szacunku ? Nie, nie bede rozpisywal sie o Lodzi i wiesz co mam na mysli.

Taki jest majestat smierci wedlug III RP.

Skandal w prosektorium
            • remez2 Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:40
              mr.sajgon napisał:

> A ja mu sie remez nie dziwie, wiesz dlaczego ? Bo nasze panstwo robi wszystko a
              > by nam sie w dooopie nie poprzewrcalo.
              > Jesli panstwo gardzi swoimi obywatelami po smierci to dlaczego od niego wymagas
              > z szacunku ? Nie, nie bede rozpisywal sie o Lodzi i wiesz co mam na mysli.
              Przepraszam ale nie jestem w stanie dyskutować z takimi argumentami. :-(
              PS - przytoczony blog to ordynarna fałszywka.

--------------
        • chateau Zapomniałeś o najważniejszym 18.08.10, 23:10
          Atatürk był masonem :-)))

> A czy ty wiesz ile ludzi ma na sumieniu Pasza?
          W odróżnieniu od innych przywódców początku XX wieku (i nie tylko), którzy byli
          aniołami. Pisałeś coś w kontekście ofiar o Pinochecie albo Franco? Nie? To morda
          w kubeł.

> A czy ty wiesz czym zajmowala sie corka Ataturka?
          A jego dziadek był w Wehrmachcie.

> A czy ty wiesz co zrobilo sie z narodem Armenskim?
          Się zrobiło, bo Atatürkowi nie można za bardzo przybić tej rzezi, więc rzucamy
          gównem, a nuż się przyklei.

> Czy jest to dla ciebie zrozumiale?
          Dla mnie jak najbardziej. Jesteś rzadkim okazem.
          • wos9 Re: Zapomniałeś o najważniejszym 18.08.10, 23:19
            chateau napisał:

> > Czy jest to dla ciebie zrozumiale?
            > Dla mnie jak najbardziej. Jesteś rzadkim okazem.
            >
            Drugim okazem, który nie jest w stanie zrozumieć najprostszych spraw
            jest w tym wątku alfa.
        • hejnalista a który z was dwóch pójdzie do nieba 18.08.10, 23:14
          taki potwór a rozumiał, że nie gra się zwłokami
          (w przeciwieństwie do Kaczyńskiego i jego przydupasów)

A czy wiesz czym się zajmuje twoja córka ?
          • chateau Re: a który z was dwóch pójdzie do nieba 18.08.10, 23:17
            > A czy wiesz czym się zajmuje twoja córka ?
            Zwariowałeś? Jego córka jest bogobojną dziewicą, która czeka na rycerza z białym
            koniem czy jakoś tak.
      • mr.sajgon Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:49
        hejnalista napisał:

> W 1934 roku Mustafa Kemal Pasza, który zmienił nazwisko na Kemal Atatürk, będąc
        > y
        > już wtedy Prezydentem nowej Republiki Tureckiej, napisał następujące słowa o
        > poległych w bitwie o półwysep Galipoli (zginęło tam 75 tys Turków i 45
        > tys.żołnierzy angielskich, australijskich i nowozelandzkich) żołnierzach ANZAC:
        >
        > "Bohaterowie, którzy przelaliście własną krew i straciliście życie... Leżycie
        > teraz w ziemi przyjaznego wam kraju. Spoczywajcie w pokoju. Nie ma różnicy
        > pomiędzy "Johnymi", a "Mahometami" teraz, kiedy leżą przy sobie w naszym kraju&
        > #8230;
        > Matki, które wysłałyście synów z dalekich krajów, obetrzyjcie łzy, wasi synowie
        > leżą przytuleni do naszej piersi i spoczywają w pokoju. Po tym jak stracili
        > życie na naszej ziemi stali się także naszymi synami".
        >
        > Czy to zrozumiałe ?
    • zoil44elwer Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 22:43
      Znam cmentarz gdzie były groby żołnierzy niemieckich i rosyjskich z 1 Wojny
      Światowej.Żeliwne krzyże prawosławne i katolickie z tablicami a na nich nazwiska
      i stopnie wojskowe oraz data śmierci.Po 89 już w niepodległej Polsce krzyże
      ukradli złomiarze a groby zdewastowali polscy "patrioci".Dewastowali groby zaborców?
      • mr.sajgon Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:22
        zoil44elwer napisał:

> Znam cmentarz gdzie były groby żołnierzy niemieckich i rosyjskich z 1 Wojny
        > Światowej.Żeliwne krzyże prawosławne i katolickie z tablicami a na nich nazwisk
        > a
        > i stopnie wojskowe oraz data śmierci.Po 89 już w niepodległej Polsce krzyże
        > ukradli złomiarze a groby zdewastowali polscy "patrioci".Dewastowali groby zabo
        > rców?

I to jest przykre, bo to nie powinno miec miejsca.
        • 5_jacek Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:32
          mr.sajgon napisał:

> I to jest przykre, bo to nie powinno miec miejsca.
          >

Dokladnie masz racje. Ja tez tak mysle.
    • qqazz Ja tam nie zauwazyłem cmentarza 18.08.10, 23:18
      tylko pomnik.
      Pal to licho, ale jeżeli władze państwowe biora w tym udział to coś jest nie halo.
      Może jeszcze wystawmy w Katyniu pomnik NKWudzistów którzy bohatersko zwalczali
      polskich faszystów?

pozdrawiam
      • mike.recz Gdy o tym usłyszałem dwa lata temu, to zadałem 18.08.10, 23:45
        sobie trochę trudu aby sprawdzić po co to zrobiono. A dostępnych informacji jest mnóstwo:
        www.wiesci.wolomin.com/?f=xml/200809.xml&p=0
        Tymczasem może się okazać, że wkrótce to niepozorne wzniesienie stanie się celem wycieczek naszych wschodnich sąsiadów. Jeśli badania archeologiczne potwierdzą wstępne przypuszczenia, na Górce Polakówej już niebawem powstanie cmentarz żołnierski.
        Górka Polakówa, położona na terenie Ossowa, między rzeką Czarna Struga a stawami, przez lata była obszarem opuszczonym, zamieszkiwanym jedynie przez zwierzęta. W kwietniu ubiegłego roku, po informacji, że w tym miejscu stawiane są znicze nagrobne i kwiaty, urząd w Wołominie zarządził przeprowadzenie wizji w terenie. Na miejscu okazało się, że w ziemi najprawdopodobniej znajdują się ludzkie kości. Sprawa została przekazana policji. We wrześniu na miejscu pojawili się archeologowie. Coraz bardziej prawdopodobną stawała się teoria, jakoby pod Górką znajdował się zbiorowy grób żołnierzy sowieckich, którzy zginęli w Bitwie pod Ossowem w 1920 r.
        Sprawa zainteresowała wszystkie pobliskie gminy. 13 lutego burmistrzowie Wołomina, Zielonki, Kobyłki i Radzymina spotkali się w tej sprawie z marszałkiem Bronisławem Komorowskim. Przedstawiając ideę utworzenia Parku Kulturowego w Ossowie, nie pominięto także sprawy Górki Polakówej. Wspólnie ustalono, że jeśli przypuszczenia historyków okażą się słuszne, w tym miejscu powinien powstać cmentarz żołnierski. Marszałek obiecał pomóc w przyspieszeniu niezbędnych procedur tak, aby cmentarz, albo chociaż jego ogrodzenie, było gotowe już 15 sierpnia tego roku.

Ja nie potrafię na przykład nie poszukać istotnych informacji
        i zauważam, że ta mogiła z pomnikiem jest tylko malutkim fragmentem
        ogromnego projektu, który gorąco popieram:

źródło: www.um.wolomin.pl/
        W Ossowie powstał pierwszy na Mazowszu park kulturowy„Ossów Wrota Bitwy Warszawskiej 1920 roku”. Kluczowym przedsięwzięciem w ramach tego programu będzie budowa Centrum Informacyjno-Edukacyjnego wraz z pracownią dokumentacji oraz Muzeum Wielkiej Bitwy Warszawskiej.

Centrum Informacyjno-Edukacyjne ma być głównym punktem parku kulturowego i organizować przestrzeń wokół. W jego sąsiedztwie powstanie plac i nowy kościół. Nie powinno też zabraknąć hotelu dla turystów. W planach jest również odtworzenie kolejki na trasie Zielonka – Okuniew czy budowa strzelnicy biathlonowej. Powstanie parku kulturowego ma na celu upamiętnienie historii oraz poprawę wizerunku Ossowa i życia jego mieszkańców poprzez stworzenie całej infrastruktury turystycznej i markowego produktu turystycznego, którego oferta w zakresie rekreacji weekendowej skierowana będzie głównie do mieszkańców Warszawy.
    • nurni.pl bzdurzysz dziecko... 18.08.10, 23:20
      hejnalista napisał:

> Tylko świnia odmawia matce (niemieckiej, ruskiej czy japońskiej) prawa do
      > grobu syna !

Prochy Eichmanna Zydzi rozrzucili gdzies nad morzem śródziemnym. Mając słusznie w nosie tak matke zbrodniarza jak i domorosłych escetów nie odrózniających kija od dupy.

W ogóle prochom najeżdzców czy zbrodniarzy nie stawia pomników nikt.

Nikt prócz narodów zniewolonych.
      • hejnalista jesteś pierwszym 18.08.10, 23:38
        który nie widzi różnicy między Eichmannem a np. trzydziestką bezimiennych
        żołnierzy.
        • wos9 Re: jesteś pierwszym 19.08.10, 00:45
          hejnalista napisał:

> który nie widzi różnicy między Eichmannem a np. trzydziestką
          bezimiennych
          > żołnierzy.

To na tej samej zasadzie, jak żądanie burzenia pomników żołnierzy
          radzieckich i pozostawienia ich mogił bez opieki. On nie rozumie, że
          zarówno ci ossowscy, jak i ci, którzy później wyzwalali Polskę spod
          okupacji to byli zwykli, prości żołnierze, których traktowano jak
          mięso armatnie. Kazali im się bić, a oni szli do boju.
        • nurni.pl Re: jesteś pierwszym 19.08.10, 09:24
          Bezimiennym radzieckim zołnierzą postawiono wielki pomnik w Berlinie.

Z szacunku dla ofiar? Bzdura na kółkach. Pomnik postawiły nrdowskie władze. Nikt dziś w Niemczech nie wpadłby na pomysł stawiania pomnikom bezimiennym radzieckim żołnierzom.

Bo Niemcy są już krajem wolnym i hołocie grabiącej i gwałcącej kogo się da - pomników sie nie stawia. To zadanie do wykonania wyłącznie dla niewolników.
    • zoil44elwer Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:36
      Włosi,rodacy faszysty Mussoliniego powinni zniszczyć polski cmentarz w Monte
      Cassino? Bo to byli obcy żołnierze.
      • hejnalista Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:43
        Jest jeszcze jedna sprawa - pozornie oboczna. Są głosy że "nie zapobiegliśmy"
        śmierci tysięcy krasnoarmiejców wziętych do niewoli. Jeden (a może nawet kilka
        pokazowych cmentarzyków) pozwoliłby uniknąć wspominania drugiej strony medalu.
        Ale zostawmy ten wątek, bo zaraz jakiś patriota zacznie porównywać ofiary w
        kilogramach albo procentach.
    • zoil44elwer Re: cmentarze żołnierzy obcych 18.08.10, 23:54
      Zesłańcy na Sybir,żołnierze na wojnę nie szli z własnej,nieprzymuszonej woli./Bo
      na wojnie biją króle a na wojnie giną chłopy.....
    • woda_woda Groby 19.08.10, 09:32
      w tradycji chrześcijańskiej nie mają narodowości, bo dusza jest już
      na Sądzie Ostatecznym - a obowiązkiem chrześcijanina jest modlić się
      do Boga o odpuszczenie jej grzechów i zbawienie, albowiem każdy
      grzesznym jest a grzechy odpuścić może nie człowiek a sam Bóg :)

Dusza o zatwardziałym sercu, które nie pozwala na zachowanie pamięci
      o miejscu złozenia ciał równiez stanie przed boskim Sądem i -
      obawiam sie - odpokutuje srogo za swoją zatwardziałość :)
      • marbor1 Re: Groby 19.08.10, 11:18
        Na kanwie tej dyskusji mam takie osobiste refleksje>
        Mój ojciec w 1939 r. walczył wraz z Armią Pomorze dowodzoną przez Gen. Wł.
        Bortnowskiego. Został ciężko ranny, dostał się do niewoli niemieckiej i zmarł w
        szpitalu w Starogardzie Gdańskim. Moja matka dostała dwa listy od ojca ze
        szpitala i potem wszystko się urwało. Zaczęła szukać wiadomości dalszych o ojcu
        przez Międzynarodowy Czerwony Krzyż. Po paru miesiącach przyszła do matki
        wiadomość z Niemieckiego Czerwonego Krzyża, że "mąż Pani zmarł na skutek
        odniesionych ran NA POLU CHWAŁY, został pochowany na cmentarzu wojskowym w
        Starogardzie Gdańskim, nr alei, nr grobu.
        Moja matka niestety nie doczekała się możliwości odwiedzenia grobu swojego męża,
        zginęła w 1944 r od pocisku.
        Po 20 latach od zakończenia wojny, pojechałyśmy z siostrą odszukać grób naszego
        ojca.
        Cmentarz wojskowy zajmuje niewielką powierzchnię, ale jest bardzo stary. Datuje
        się od 1807r, kończy na 1945 r.
        Kwatera żołnierzy polskich z 1939r mieści się na przeciwko kwatery żołnierzy
        niemieckich. Identyczne groby, identyczne krzyże. Odróżnia je tylko to, że na
        krzyżach niemieckich jest przytwierdzony krzyż brązowy zaś na polskich białe
        emaliowane tabliczki z nazwiskiem i imieniem oraz datą śmierci.
        Przy końcu alejki kamienna tablica "Wrogów śmieć pojednała". Nieopodal
        jest kwatera żołnierzy radzieckich, gdzie pochowane są szczątki ponad 800
        w przeważającej większości młodych chłopców [jak wynika z lektury tablic] w
        przedziale wieku 18-26 lat. Myślałam wtedy o matkach tych chłopców.
        Czy ci chłopcy nie mają prawa do grobu, do zapalenia im świeczki, czy skromnej
        wiązanki kwiatów.
        Ponieważ byłyśmy z siostrą tuż po Święcie Zmarłych, byłyśmy bardzo mile
        zaskoczone. Na wszystkich grobach [polskich, niemieckich, radzieckich] były
        wianuszki z kwiatów i paliły się świeczki, co świadczy o wrażliwości Polaków.
        • remez2 Re: Groby 19.08.10, 11:24
          Dziękuję za ten wpis. Umocnił moją wiarę w przyzwoitość większości ludzi,
          niestety ostatnio mocno nadwyrężoną. pozdrawiam
          --------------------
          • scoutek Re: Groby 19.08.10, 11:44
            fascynuje mnie mysl, co w takim razie trzeba byloby zrobic z grobami naszych
            zolnierzy poleglych gdzies tam, hen, poza granicami Polski? ze o Monte Cassino
            nie wspomne....
            • remez2 Re: Groby 19.08.10, 11:56
              scoutek napisała:

> fascynuje mnie mysl, co w takim razie trzeba byloby zrobic z grobami naszych
              > zolnierzy poleglych gdzies tam, hen, poza granicami Polski? ze o Monte Cassino
              > nie wspomne....
              Od części piszących na FK tej odpowiedzi nie uzyskasz. Nienawiść i fanatyzm
              skutecznie zabijają uczucia wyższego rzędu, w tym myślenie.
              • scoutek Re: Groby 19.08.10, 12:12
                zdaje sobie z tego sprawe, remez, tak sobie tylko snuje refleksje na motywach....
    • prawieemeryt Re: Tylko świnia odmawia matce ... No właśnie! 19.08.10, 09:33
      PiS - Prosiaki i Świnie. Szczególny trujący gatunek, więc nie
      jadalny. ZiP - zatłuc i zakopać.
    • p.heniu [...] 19.08.10, 11:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • p.heniu Tylko dureń chce by polscy podatnicy 19.08.10, 11:55
      płacili za coś co należy do Rosjan. Najlepiej byłoby przenieść prochy
      na jakiś istniejący cmentarz krasnoarmiejców i byłby spokój. O
      tabliczki niech się martwią Rosjanie. W ostateczności, wykopać
      mogiłe, wyrównać szpadlem, ewentualnie drewniany szalunek, reszta w
      gestii ambasady Rosji, po uzgodnieniu z polskim rządem.

BTW, to nie byli żołnierze tylko mordercy, gwałciciele podpalacze.

> Tylko świnia odmawia matce (niemieckiej, ruskiej czy japońskiej)
      > prawa do grobu syna !

To prawda, Rosjanie a zwłaszcza rząd rosyjski to świnie.
      Cztery miliony żołnierzy sowieckich czeka na swój grób w ojczyźnie
      proletariatu. O żołnierzach innych wojsk innych nawet nie wspomnę.
      To jak ?
    • p.heniu Tylko dureń chce by polscy podatnicy. Poprawka :) 19.08.10, 11:56
      płacili za coś co należy do Rosjan. Najlepiej byłoby przenieść prochy
      na jakiś istniejący cmentarz krasnoarmiejców i byłby spokój. O
      tabliczki niech się martwią Rosjanie. W ostateczności, wykopać
      mogiłe, wyrównać szpadlem, ewentualnie drewniany szalunek, reszta w
      gestii ambasady Rosji, po uzgodnieniu z polskim rządem.

BTW, to nie byli żołnierze tylko mordercy, gwałciciele podpalacze.

> Tylko świnia odmawia matce (niemieckiej, ruskiej czy japońskiej)
      > prawa do grobu syna !

Cztery miliony żołnierzy sowieckich czeka na swój grób w ojczyźnie
      proletariatu. O żołnierzach innych wojsk innych nawet nie wspomnę.
      To jak?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka