Dodaj do ulubionych

Segregacja na szkolnej stołówce

• Gość: normalny obywatel Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 00:34
      mnie rowniesz co za IDIOTA TO WYMYSLIL??????? JAK MOZNA TAK POSTAPIC NIC
      DZIWNEGO,ZE W POLSCE jest co raz gorzej.Ludzie opamietajcie sie co wymyslacie
      jeszcze troche a biedota bedzie musiala chodzic inna strona chodnika,a co z
      powietrzem tez bedzie ograniczenie???? z mormalnej pensji bogatym sie nie
      zrobisz wiec co wypada tylko krasc aby dogonic bogatych.
    • Gość: nie bogata Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 00:37
      Pania dyrektor wziasc za szmaty i wyrzucic ze szkoly ,gdzie ona sie uczyla
      jakie wyksztalcenie zdobyla ,gdzie jej inteligencja ???ja nalezy odseperowac od
      szkolnej mlodziezy.
    • Gość: piotrek2004 Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: 217.153.138.* 28.03.04, 00:39
      no cóż po prostu im dołóż!!! Ze swojego i bedzie ci dobrze!
    • Gość: Ewunia 28 Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: 213.17.133.* 28.03.04, 01:02
      pani Olgo! Mam male pytanie- czy zabraklo afer w Krakowie, ze tropi je Pani
      teraz w Rabce? Hymm-mam od jakiegos czasu powazne zastrzezenia do poziomu pani
      dziennikarstwa- i dlatego, zupelnie nie wierze Pani artykulom ani Pani swietemu
      oburzeniu. A moze przeniesie sie pani do "Faktu"?
    • Gość: rodaczka Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: 65.38.217.* 28.03.04, 05:47
      Najgorsze bylo to, ze rodzice bogadsi nie chcieli finansowac obiadow
      biedniejszym. Co to sie w tej Polsce narobilo!! Jak im sie nie podobaly rowne
      obiady, mogli swoje dzieci wziasc to innej szkoly.Uwazam, ze glowny blad
      popelnila dyrekcja szkoly, bo nie potrafila odeprzec argumentow tych
      znieczulonych "bogaczy".Wstyd!!
    • Gość: dziecko A co to jest 'szlag' ? IP: *.55.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 28.03.04, 06:28
      W slowniku znalazlem tylko slowo 'szlak'.
      • porfirion.osielek Re: A co to jest 'szlag' ? 28.03.04, 15:17
        Gość portalu: dziecko napisał(a):

> W slowniku znalazlem tylko slowo 'szlak'.

No to masz zły słownik. Mam np. pod ręką dość starawy "Słownik poprawnej
        polszczyzny" (wyd. 1981) i tam "szlag" jest (z zaznaczeniem że występuje tylko
        w pospolitym zwrocie: Szlag kogoś trafił/trafia); w "Słowniku ortograficznym"
        PWN też jest "szlag".
        Inna natomiast sprawa, czy zgadzam się z autorem inkryminowanego postu (dla
        jasności - nie zgadzam się).
    • uri_ja Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 08:22

mnie też, poza tym, co? otrują się te bogatsze dzieci parówką?rodzice takiego
      obiadu nie wykupią? u mojego syna w szkole jest wprost przeciwnie!!! stołówka
      została wynajęta "prywatnej inicjatywie", obiad kosztuje 3,50, dzieci jedzą to
      samo i przynajmniej tutaj nikt nie naznacza ich biedą- nikt nie wie (oprócz
      ciała pedagogicznego i ajenta oczywiście), że dziecko je obiad z MOPS-a!!! a
      ajent mówi, że dobrze sobie radzi, pieniądze, które dostaje z sekretariatu,
      tzn.wpłaty od rodziców i z MOPS-a pozwalają na wydanie
      posiłków "wyrównanych"dla wszystkich dzieci. zmieniłabym dyrektora tego
      gimnazjum!
      myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam!
      stary dowcip, wiem...
      • uri_ja Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 08:27
        a...jeszcze jedno- pamiętajcie,że ten człowiek
        musi płacić jeszcze z tych pieniedzy ZUS za trzy osoby, podatek, i jescze coś
        na życie mu zostaje,dlatego tłumaczenie , że dopłata 3 zł to za mało... i
        dlaczego w efekcie biedne dzieci jedzą za 2 zł,a tamte zażerają się schabowym ?
        myślę więc jestem- powiedziałam i zniknęłam!
        stary dowcip, wiem...
    • Gość: lk Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.03.04, 08:59
      PO PROSTU PANI WANDA MACIOŁ-URBAŃCZYK JEST ZWYCZAJNYM MATOŁEM. WSTYD ŻE MAMY
      TAKICH DURNYCH DYREKTORÓW SZKÓŁ. ALE JEDEN SKANDAL WIĘCEJ CZY MNIEJ TO JUŻ NIE
      MA ŻADNEGO ZNACZENIA. WYWALIĆ MATOLICĘ Z PRACY NIECH ULICE ZAMIATA.
    • Gość: Czytelnik Równo to jest w komuniźmie IP: 216.127.82.* 28.03.04, 09:46
      ...a w Polsce od kilkunastu lat mamy kapitalizm, gdzie wartość człowieka mierzy
      się stanem jego konta. Dzieci też muszą to wiedzieć.
      • Gość: joa ... wrtość człowieka mierzy się stanem jego konta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:33
        Któż Ci człowieku takich bzdur naopowiadał?
      • Gość: stop Re: Równo to jest w komuniźmie IP: *.netshare.krosno.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 11:14
        Taaa... Więc po co ci bogaci rodzice wysłali dzieci do publicznej szkoły?
        Pewnie aby się nauczyły, że jak się już ma pieniądze, to biednych można
        zeszmacić. Znam naprawdę bardzo bogatych ludzi - swoje dziecko wysłali do
        zwykłej szkoły i gwarantuję Ci, że po ubiorze i drugim śniadaniu nie rozpoznasz
        który to uczeń. Nie awanturują się że ich dziecko na wycieczce ma być
        zaprowadzone do super lokalu na "pełnowartościowy obiad"za drobny tysiąc zł.
        Zresztą rodzaj wycieczki dobierany jest tak, aby te biedniejsze dzieci też
        mogły pojechać i nie czuły sie gorsze.
        Czy naprawdę tym bogatszym stanie sie krzywda jeśli zjedzą z
        biedniejszymi "biedniejszy" posiłek za MNIEJSZĄ odpłatnością?.

Ale tak to jest - zanim "wzbogaconym" przestaną wiechcie słomy z butów
        wychodzić musi trochę potrwać - tylko na nielicznych nowobogackich frak (lub
        dobry garnitur) dobrze leży już w pierwszym pokoleniu.

Przeczytaj sobie na tym forum wypowiedzi Kiepskiego.
        Bardzo dobrze zwrócił uwagę że naszemu "groszorobstwu" brakuje tego czegoś,co
        niektórzy nazywają poczuciem przyzwoitości.
        I to właśnie odróżnia bogatych ludzi od bogatych "kapitalistów" w twoim stylu.

• Gość: dn Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 10:27
      a mnie trafia szlag na myśl o rozbudowanym zystemie opieki socjalnej
    • Gość: pola Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.04, 10:42
      A mnie nie trafia. Pracuje w szkole wiec widze jak to jest z obiadami dla biednych dzieci. U nas tez mops placi za obiady dzieci, znaczna czesc dzieci biednych robi laske, ze zje taka lub inna zupe, sa tez przypadki gdzie dzieci notorycznie nie jedza 1 lub 2 dania bo nie i kropka. Sa tez przypadki gdzie dziecko za ktorego obiad placi mops obiadu w szkole jadlo nie bedzoie tylko mataka lata ze sloikami i zanosi to do domu- bo w szkole dziecko sie krepuje jesc. Bylam na koloni dla dzieci biednych, szokiem dla mnie bylo, ze nie mozna bylo sie doprosic o pomoc kolonistow na stolowce, w jadalni czy przy innych pracach. Obslugi-wolontwriuszy- bylo 3 osoby w tym pani kucharka, ktora sama nie byla w stanie zeobic wszystkiego. U nas ciagle jeszcze biedni ludzie maja postawe roszczeniowa, a nie widza koniecznosci cieszenia sie z tego co dostali. Komuna sie klania-kazdemu po rowno...
      • Gość: pola Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.03.04, 10:52
        sorki za przejezyczenie mnie tez trafi szlag na rozbudowanie socjalu ale nie trafia ze jest podzial w tej stolowce.
    • Gość: steku Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.04, 10:53
      a wedlug mnie to normalne kazdemu po rowno juz bylo i oby nie wrocilo
      nienormalne jest to wtedy jesli nie znajdzie sie nikt kogo by to nie ruszylo i
      z wlasnej zasobniejszej kieszeni nie pomoze bardziej potrzebujacym. SLD do
      piachu!
    • gibki Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 11:16
      Sprawiedliwie nie znaczy po Rowno
    • Gość: jacek zaczyna się od obiadu... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 11:21
      ... a kończy na wszelkich objawach nietolerancji i obstrucjonizmu. Brawo Pani
      Dyrektor, ciekawe czy zdaje sobie Pani sprawę, co Pani zrobiła! Może lepiej
      było najpierw poszukać sponsorów, a dopiero potem zminiać menu na stołówce? A
      tak już dzieci mają okazję zaznać smaku goryczy - odrzucenia na margines....
    • Gość: Jan Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.03.04, 11:27
      Skoro Gazeta ubolewa nam tym problemem, to moze Pani Wanda Rapaczynska
      podzielila by sie z biednymi dziecmi, ostatnio sprzedala znow akcje Agory za
      kilkaset tysiecy.
      Pozdrawiam
    • beemka1 Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 11:44
      Rozumiem, że dzieci siedzą na dachu stołówki i tam wcinają te schabowe czy
      parówy? Takiego dziennikarza na zbity pysk z roboty...
      • Gość: kkk Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.3.14.vie.surfer.at 28.03.04, 20:01
        burmistrza wypierdolic co to za kasa sam wyloze bo to nasze dzieci
    • Gość: pavowolf Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:41
      nic nie odbiega od normy w tej szkole. w kazdej dziedzinie zycia jest podobnie.
      uklady i kasa wyznaczaja miejsce przy korycie. SMACZNEGO !!!
    • Gość: kastlosa Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: 212.69.73.* 28.03.04, 12:44
      Aż nie mogę w to uwierzyć.Oni są niepoważni,nie można rozróżniać dzieci na
      lepsze i gorsze.Wszystkie dzieci są takie same,tylko maja bogatszych rodziców.
      • porfirion.osielek Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 15:24
        Gość portalu: kastlosa napisał(a):

> Wszystkie dzieci są takie same,tylko maja bogatszych rodziców.

I wszyscy mamy równe żołądki. Skąd my to znamy??? Czy nie z 1917 roku???
      • Gość: element Nie, wszystkie dzieci nie sa takie same. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 29.03.04, 01:08
        > nie można rozróżniać dzieci na lepsze i gorsze

A czemu sluza oceny w szkole jak nie rozroznianiu lepszych od gorszych?

> Wszystkie dzieci są takie same,tylko maja bogatszych rodziców.

Czy nie dostrzegasz sprzecznosci tego stwierdzenia? Jesli wszystkie dzieci sa
        takie same, to dlaczego jedne wyrastaja na bogatszych rodzicow, a inne nie?
        Skad sie biora ci bogatsi rodzice, jesli nie z nierownosci dzieci, ktorymi
        kiedys byli?
    • Gość: melmal Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 28.03.04, 13:07
      jak p.burmistrz nie ma czasu, to niech nie chodzi na zakrapiane obiadki, albo
      zrezygnuje z ciepłej posadki, może wtedy i jego dzieci będą musssiały te
      parówki wp...
      • Gość: rodzic Segregacja W szkolnej stołówce-Do bogatych! IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 13:30

O co ten krzyk?
        Dołóżcie tym biedniejszym dzieciom do schabowego - nie zbiedniejecie!

• Gość: Polak Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 14:04
      PRYMITYWNY KARAJ TO PRYMITYWNE POMYSŁY. To nie jest dobra szkoła i dyrektor też
      jest do bani. W tym kraju wszyscy wszystkich mają w d.... Powszechna pogarda,
      układy, plecy , łapówki. Gówno nie państwo. Po prostu Polacy są prymitywni
    • Gość: Robert Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.lublin.mm.pl 28.03.04, 14:18
      Panią "dyrektor" za pysk i na bruk. Jest to prymitywny rasizm społeczny.
      Niedopuszczalny w szkole. Nierówność społeczna jest faktem i nic nie stanie sie
      "bogatym" dziecim jak popatrzą na biedne. A biednym jest to tak naprawdę
      wszystko jedno.
      A ten głupkowaty urzędas miasta jest od myślenia a nie przewracania
      papierów !!!!
      • porfirion.osielek Re: Segregacja na szkolnej stołówce 28.03.04, 15:28
        Gość portalu: Robert napisał(a):

> Nierówność społeczna jest faktem i nic nie stanie sie "bogatym" dziecim jak
        > popatrzą na biedne. A biednym jest to tak naprawdę wszystko jedno.

Zgadzam się całkowicie ze stwierdzeniem, że "Nierówność społeczna jest faktem".
        Także z następnym, że "nic nie stanie sie "bogatym" dziecim jak popatrzą na
        biedne".
        Dlaczego jednak konsekwentnie nie dodasz, że nic się nie stanie "biednym"
        dzieciom, jak popatrzą na bogate. Dlaczego odmawiasz im tej przyjemności
        dowiedzenia się, że są ludzie, którzy wyrwali się z biedy?
    • Gość: szpak Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: 213.241.71.* 28.03.04, 14:56
      Odbiło juz wszystkim. Sponsorzy niech dofinansują biedzniejszych tak , żeny
      jedli lepiej niż te chamy
      • Gość: rodzic Segregacja W (!) szkolnej stołówce-do rodziców IP: *.chello.pl 28.03.04, 15:48

Nie rozumiem tego wołania o pomoc na całą Polskę. Wyborcza znów szuka
        sensacji - nie po raz pierwszy. Drodzy rodzice - nie wierzę, że nie jesteście w
        stanie SAMI rozwiązać tego problemu. Zrzućcie się na te schabowe i nie
        kompromitujcie się.
    • klip-klap czy to artykuł z "Trybuny Ludu" ? 28.03.04, 16:03
    • Gość: nieważne Re: Segregacja na szkolnej stołówce IP: *.icpnet.pl 28.03.04, 16:12
      jesz to za co zapłaciłeś.
      Jak się nie zapłaciło dlaczego ma się dostawać za free to samo za co inni
      płąca.
      • Gość: rodzic Re: Segregacja ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 16:49

Bo to publiczna szkoła, to raz.
        I chodzi o dzieci, to dwa.
        Gratuluję wyczucia!
        Na całym świecie tak jest, że ci co mają więcej dają tym, co mają mniej -
        patrz: akcje charytatywne.
        • Gość: wredny Re: Segregacja ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 00:10
          Gość portalu: rodzic napisał(a):

> Na całym świecie tak jest, że ci co mają więcej dają tym, co mają mniej....

Na calym swiecie jest juz komuna ??????

> Bo to publiczna szkoła, to raz.
          > I chodzi o dzieci, to dwa.

Dupa Jas - chodzi o pieniadze a nie o dzieci.
    • Gość: Śmiewca Nie jesteście (P.)Obłowieni, to nie żryjcie ..... IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 16:38
      A problem się w najbliższych miesiącach sam rozwiąże, gdy Obłowieni po
      wygranych wyborach wprowadzą płatne szkoły, jak rodziców nie będzie stać na
      czesne to i dzieci nie będą z zazdrością patrzyły na tych najedzonych.
      A co : miałeś chamie złoty róg - został Ci się jeno sznur....

PS. a na serio: w inkryminowanym miasteczku jest i smieszno i straszno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka