Dodaj do ulubionych

Jeżeli...

25.09.10, 08:11
Zostaną spełnione trzy warunki:

1. Zjazd wolontariatu Nowoczesnej Polski okaże się imponującym sukcesem,

2. W platformie obejmie rządy dusz stronnictwo dewotów i będzie chronić interesy mafii kościelnej,

3. Skok mafii watykańskiej na Polskę ujawni się wyczynem, przy którym afera Rywina i Banco Ambrosiano to tylko kiepska uwertura do wielkiej opery przekrętu finansowego na skalę światową,

to za rok Nowoczesna Polska będzie rządzić państwem. Takie mam śmiałe widzenie.
Obserwuj wątek
    • republika.republika Re: Jeżeli... 25.09.10, 08:26

3- możliwe, 2 - nie obejmie, będzie tak jak do tej pory, 1 - to nie będzie sukces
    • przewodniczacy_po Re: Jeżeli... 25.09.10, 08:36
      Póki co na 2 października jest zaplanowany ogólnopolski zlot TW.
    • bezprim Re: Jeżeli... 25.09.10, 08:47
      Szczury opuszczają tonący okręt,tfuuu chciałem powiedzieć szczur haen opuszcza tonący okręt PO.Już nie będziesz piał o świetności Tuska i jego sukcesach?
      Raper śpiewa:

"Opowiem historię o długu publicznym, Nazwijmy go długiem kosmicznym.

Można wysłać - nie, to nie farsa - Za te pieniądze Polaka na Marsa. (...)

O nienawiść niech nikt mnie nie posądzi, Ja kocham rząd, gdy mądze rządzi.

To nie moja wina, że rządzą głupio, Skupiają się tylko nad własną dupą.

Żyłoby się lepiej bez budowy orlików, Wszystkim, nie tylko znajomym królików."
    • haen2010 Warunki są faktycznie brzegowe, 25.09.10, 08:51
      Ale nie niemożliwe w naszej polityce. SLD w procederze mafijnym umoczone po czubek głowy.

Katolicka prawica i tzw życzliwi neutralni zagarnęli 80% rynku politycznego. Wahadło już po zwrocie w drugą stronę. I nie wiadomo kiedy się zatrzyma. W powietrzu czuć strach.
      • wkkr A za wahadłem grzecznie podąży 25.09.10, 10:58
        Tusk. i tyle Palikot zwojuje.
    • cookies9 Re: Jeżeli... 25.09.10, 08:55
      >Takie mam śmiałe widzenie<

Faktycznie śmiałe widzenie:-)
    • wariant_b Re: Jeżeli... 25.09.10, 08:58
      haen2010 napisał:
      > 3. Skok mafii watykańskiej na Polskę...

Na razie nikt nie miał odwagi zaproponować powołania komisji sejmowej
      do zbadania działalności Komisji Majątkowej.
      • bezprim Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:05
        wariant_b napisał:

> haen2010 napisał:
        > > 3. Skok mafii watykańskiej na Polskę...
        >
        > Na razie nikt nie miał odwagi zaproponować powołania komisji sejmowej
        > do zbadania działalności Komisji Majątkowej.

Słyszałem,że PO ma już nawet przygotowanych swoich członków do tej komisji....mają to być
        St.Niesiołowski,J.Gowin i pani Radziszewska dyskryminowana katoliczka.W rezerwie są Zbychu i Miro.
      • haen2010 Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:09
        Też się zastanawiam. Wygląda na to, że wszyscy w strachu, jak leci. Ale też jest to najlepszy sposób, żeby utopić sprawę i klechów wybielić przy właściwym składzie.
    • bezprim Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:01
      Kiedyś szczebiotka Szczepkowska oznajmiła,że w Polsce właśnie skończył się komunizm.

Dzisiaj haen,utalentowany agitator piewca Tuska i platformy obwieścił nam,że czas Tuska i platformy kończy się wraz z nadejściem nowej partii Palikota.

Hosannna !!!!!!
    • sebj.1 Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:05
      Goowno z tego będzie. A ty przestań nas zanudzać swoim bożkiem. Palikot to 100% cyniczny gracz wczoraj przyjaciel biskupów, dziś polski Zapatero, a jutro Hajder?
      • haen2010 Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:25
        Ja już pisałem. PiS i jego psychiczny leader - szkoda czasu i intelektu. Dewoci i intryganci w rodzaju Gowina i Schetyny zaczęli wykańczać platformę.

Trzeba myśleć co w zamian. Rynek władzy i polityki nie znosi próżni. Ja zresztą myślę, że Tusk doskonale się orientuje w tych nastrojach. Szykuje przewartościowania. Stąd wyprzedzający atak na niego ze strony właśnie tych ludzi.
        • bezprim Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:52
          Trzeba myśleć co w zamian. Rynek władzy i polityki nie znosi próżni. Ja zresztą
          > myślę, że Tusk doskonale się orientuje w tych nastrojach. Szykuje przewartości
          > owania. Stąd wyprzedzający atak na niego ze strony właśnie tych ludzi.

Chodzi ci o posła Halickiego? Cóż on właściwie takiego powiedział? że Tusk niszczy swoich przyjaciół? - przecież to wie każdy średnio orientujący się,że otacza się lizusami?o tym jaką pełni rolę podczas gry w piłkę nożną z kolegami?

Haen...platforma się sypie a Palikot nie chce podzielić losu,Olechowskiego,Płażyńskiego,Gilowskiej,Rokity i kuje żelazo póki gorące.
          Wykorzystuje odpowiedni moment aby uciec z tonącego okrętu.....i to jest moim zdaniem cała prawda o posunięciu Palikota
          .
          Ja,chociaż nie trawię faceta,który współpracował z Ozonem a teraz stroi się piórka antyklerykalne,aby odebrać głosy SLD przyznaję mu rację,że wykorzystuje pretekst aby opuścić tę klerykalną zbieraninę jaką jest partia PO.
          • haen2010 Re: Jeżeli... 25.09.10, 10:04
            No właśnie. Dla mnie testem na Tuska będzie, czy spławi w niebyt funkcyjny Gowina. Trzy czwarte klerykalizmu platformy to jego cyniczna i obłudna gęba. Wynosi do mediów wszystkie ploty z ich posiedzeń. Jednoznacznie uderzające w tuskową ekipę.
            • republika.republika Re: Jeżeli... 25.09.10, 10:29
              haen2010 napisał:

> No właśnie. Dla mnie testem na Tuska będzie, czy spławi w niebyt funkcyjny Gowi
              > na.

Po co, żeby się przesunąć na lewo i zrobić więcej miejsca dla PiS?
              • haen2010 Re: Jeżeli... 25.09.10, 10:55
                republika.republika napisała:

> haen2010 napisał:
                >
                > > No właśnie. Dla mnie testem na Tuska będzie, czy spławi w niebyt funkcyjny Gowina.

Po co, żeby się przesunąć na lewo i zrobić więcej miejsca dla PiS?

PiS to już domena psychiatrów. Po prostu przewiduję duży wzrost nastrojów antyklerykalnych w społeczeństwie. Gęba Gowina skutecznie zapobiegnie ewentualnej partycypacji platformy w tych przemianach.

• republika.republika Re: Jeżeli... 25.09.10, 11:18
                  haen2010 napisał:

> PiS to już domena psychiatrów. Po prostu przewiduję duży wzrost nastrojów antyk
                  > lerykalnych w społeczeństwie. Gęba Gowina skutecznie zapobiegnie ewentualnej pa
                  > rtycypacji platformy w tych przemianach.
                  >

przecież oczywiste jest że nie może istnieć tylko jedna partia. Jak wyobrażasz sobie scenę polityczną, całą?. Jeśli PiS jest domeną psychiatrów, to tym bardziej należy dbać o to, żeby pole oddziaływania tej partii nie było szerokie.
    • przewodniczacy_po Palikot to facet z dwoma gumowymi kulkami 25.09.10, 09:14
      Gdyby był prawdziwym mężczyzną, to odszedłby z partii nie dlatego, że chcą go wyrzucić, tylko dlatego, że nie widzi w niej dla siebie miejsca. Chamidło z Biłgoraja nie jest jednak zdolne do podejmowania męskich, uczciwych decyzji i nawet się z tym nie kryje ku uciesze równie zdemoralizowanej gawiedzi.
    • dzi1a Re: Jeżeli... 25.09.10, 09:43
      nie chcę sie rozwodzić nad tymi 3 punktami gdyż może być tak ,siak i owak.
      jednego jestem pewien.
      sympatycy Nowoczesnej Polski (np ja) ,wolontariusze ,członkowie ,czy jak ich jeszcze nazwiemy i w jakich postaciach beda oni występowali powinni być bardzo aktywni w przestrzeni publicznej : pisać listy otwarte , chodzić na demo , odwiedzać i wysyłać maile do posłów i radnych ze swojego terenu , pisać w konkretnych sprawach do gazet (w tym i bezpłatnych!!!) ,tv , radia i portali internetowych.
      powinni też pisać listy protestacyjne ,maile i dzwonić do parafii , biskupów i opatów.
      powinni naciskać na SLD aby było w nim wiecej lewicowości lub namawiać do konkretnych inicjatyw , nie udrzucałbym SLD jako partnera strategicznego dla NP. powinniśmy też jako sympatycy NP i jej członkowie zakładać strony www , być aktywnym na internetowych stronach dyskusyjnych . regularnie wspomagać finansowo organizację - NP może na mnie liczyczyć w tej portfelowej sprawie
      jestem pewien że ludzie z szeroko pojętej Nowoczesnej Polski odnowią oblicze Polski ,tej Polski chociaż często nie będą wiedzieli że to oni tę czy inna sprawę załatwili i że to oni byli sprężyną która spowodowała zmianę.
      dużo zwolenników NP będzie miała wśród ludzi mediów ,którzy formalnie nie będą figurowali wśród jej członków ani wśród darczyńców . niektórzy dziennikarze czekają na to ze do redakcji wpłynie list na jakiś temat aby nim się zająć i mieć podkładkę dla "naczelnego", wiem o tym gdyż niedawno rozmawiałem na ten temat z pewnym pismakiem.
      tysiące ludzi robiący PR jakimś sprawom to potężna siła sprawcza.
      ponadto członkowie Nowoczesnej Polski mogą przecież należać do PO ,SLD , Zielonych 2004,Racji PL ,Towarzystwa Przyjaciół ....,być prezesami firm , biznesmanami i działać w swoim zakresie
      Nowoczesna Polska powinna nawiązywać kontakty z podobnymi organizacjami na Zachodzie np z takimi jak to francuskie stowarzyszenie mające za sobą 100 lat istnienia :
      laicite1905.com/
      każdy sympatyk NP powinien sobie wyznaczać cele tygodniowe ,miesięczne i roczne i zastanowić się co zrobił lub co chce zrobić dla idei nowoczesnej Polski.
      --
      aktywność , głupcze !!!

• mr.sajgon Bankrut szuka poklasku 25.09.10, 10:13
      haen2010 napisał:

> Zostaną spełnione trzy warunki:
      >
      > 1. Zjazd wolontariatu Nowoczesnej Polski okaże się imponującym sukcesem,
      >
      > 2. W platformie obejmie rządy dusz stronnictwo dewotów i będzie chronić interes
      > y mafii kościelnej,
      >
      > 3. Skok mafii watykańskiej na Polskę ujawni się wyczynem, przy którym afera Ryw
      > ina i Banco Ambrosiano to tylko kiepska uwertura do wielkiej opery przekrętu fi
      > nansowego na skalę światową,
      >
      > to za rok Nowoczesna Polska będzie rządzić państwem. Takie mam śmiałe widzenie.
      >

liczac ze moze jeszcze zlapie jakis ochlap na frajerach
    • kubala11 Re: Jeżeli... 25.09.10, 10:40
      Przemogłem niecheć i ogladnałem wywiad ślicznej Kublik z sepleniaczem i mam pytanie do autora wątku, czym rózni sie bełkot biłgorajczyka od oferty SLD?
      Oczywiście poza fundamentalnymi kwestiami "oswiadczeń-zaświadczeń" i "milczacej zgody", bo akurat tych kwestii LSD nie podnosiło (chyba)?
    • remez2 Re: Jeżeli... 25.09.10, 10:46
      haen2010 napisał:

> Zostaną spełnione trzy warunki:
      >
      > 1. Zjazd wolontariatu Nowoczesnej Polski okaże się imponującym sukcesem,
      >
      > 2. W platformie obejmie rządy dusz stronnictwo dewotów i będzie chronić interes
      > y mafii kościelnej,
      >
      > 3. Skok mafii watykańskiej na Polskę ujawni się wyczynem, przy którym afera Ryw
      > ina i Banco Ambrosiano to tylko kiepska uwertura do wielkiej opery przekrętu fi
      > nansowego na skalę światową,
      >
      > to za rok Nowoczesna Polska będzie rządzić państwem. Takie mam śmiałe widzenie.
      :-))))))))))
      Gdy zobaczyłem jak wsiada do forda
      to pomyślałem - dzierżymorda.
    • wkkr babcia miała by wąsy, to 25.09.10, 10:56
      była by dziadkiem.
    • haen2010 Sondaż dla partii, której nie ma. 25.09.10, 11:08
      Homo Homini. Zdecydowanych na YES zwolenników Nowoczesnej Polski już 4.5%. Dalszych pięć procent życzliwych. Za Polsatem.

Prywatne badania Plikota potwierdzają się. Czekam na jego dzisiejsze wystąpienie.
      • dzi1a Re: Sondaż dla partii, której nie ma. 25.09.10, 11:27
        partia Palikota mogłaby powstać ale jeżeli to tuż ,tuż przed wyborami parlamentarnymi np wiosną 2011 roku aby być taką świeżynką polityczną.
        bardziej pasuje mi liczne i prężne stowarzyszenie Nowoczesna Polska a Palikot ze swoimi zwolennikami wewnątrz nasilniejszej polskiej partii naciskajac na jej modernizację i dążać do wyrzucania /marginalizacji z jej szeregów Gowinów , parafialną idiotkę Radziszeską , czy durnowatego eroposła Kaczmarka czy jak mu tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka