Dodaj do ulubionych

W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość p...

IP: 217.97.135.* 01.04.04, 13:27
'Politycy nie są - w przeciwieństwie do aktorów - od tego, by podobać się
publiczności, która kupiła bilet, tylko od tego, by zmieniać gusty
publiczności, by zmieniać otaczająca rzeczywistość'

dobrze powiedziane.

Obserwuj wątek
    • Gość: bloodsucker Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.04.04, 13:30
      Unia Wolnosci = Partia Komunistycznych Liberalow -poszli w buraki ze swoimi
      poradami.
    • Gość: oszukany FRASYNIUK & Co. - ZJEŻDŻAJCIE, W UE WAS NIE MA :) IP: 212.33.73.* 01.04.04, 14:48
    • Gość: rud Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.adyton.com.pl / *.crowley.pl 01.04.04, 14:54
      Wygląda na to że dopiero przy pomocy Frasyniuka ziszcząsię mażenia Michnika
      otym by UW była na ''garnuszku ''czerwonych.Całe lata Michnik pchał UW w ich
      brudne łapy,czym przyczynił się do tego że partia spadła do trzeciej ligi,bo
      wielu jej zwolenników uwierzyło że tak może się stać.Teraz wiernu druch
      Michnika p. Frasyniuk szuka zbliżenia z partią p. Sierakowskiej ,Lewandowskiego
      i.t.p.komunistycznych działaczy,nie zapomina napiętnować J. Rokitę no bo
      przecież ten ośmielił się oskarżyć Agorę a tym samym Michnika.
      • Gość: luvski Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: 217.97.135.* 01.04.04, 15:49
        jeez!
        to forum zaczyna przypominac skrzyzowanie scieku z kółkiem rózancowym im Jana
        Marii...
        jest szansa na jakis normalny komentarz?
        • Gość: Świstak Lasciate ogni speranza voi ch'entrate ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 18:06
          Gość portalu: luvski napisał(a):

> jest szansa na jakis normalny komentarz?

Bardzo w to wątpię.
      • Gość: Świstak mażenia i druch Michnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 18:00
        Gość portalu: rud napisał(a):
        [...]

Dziecko, wróć do podstawówki, naucz się posługiwać językiem polskim, a dopiero
        potem dziel się swoimi "przemyśleniami". Inaczej nikt Ci nie uwierzy, nawet
        gdybyś był Einsteinem polskiej politologii.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 01.04.04, 18:12
      To UW można jeszcze podzielić? to jest już definitywny koniec i Bogu niech będą
      dzięki za to!
    • strajker Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 01.04.04, 18:22
      Frasyniuk jak zwykle:

'wolę Kwaśniewskiego niż Olechowskiego'
      'wolę Sierakowską niż Rokitę'

To ja wolę żebyś Pan szczezł Panie Frasyniuk
      • kataryna.kataryna Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 01.04.04, 18:28
        strajker napisał:

> Frasyniuk jak zwykle:
        >
        > 'wolę Kwaśniewskiego niż Olechowskiego'
        > 'wolę Sierakowską niż Rokitę'
        >
        > To ja wolę żebyś Pan szczezł Panie Frasyniuk

A może to żart primaaprilisowy? Jak można woleć Sierakowską, Lewandowskiego,
        Pusz?
        • strajker Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 01.04.04, 18:55
          Frasyniuk już przez 5 lat tak żartuje
          • Gość: salsa system zerojedynkowy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:02
            'wolę Kwaśniewskiego niż Olechowskiego'
            A ja tego nie wol e i tego nie wolę. Co on taki biedniuśki skazany na wybory
            takie dramatyczne.
        • Gość: ag Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:26
          andrzej golota golota golota golota golota golota golota golota golota
          golota golota golota golota golota golota golota golota golota golota
          golota golota golota golota golota golota golota golota golota golota !
        • Gość: chadek zPO Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:42
          A może chodzi o inny wybór, pomiędzy
          tymi co rozpętali wojnę z Samoobroną w poszukiwaniu jeszcze lepszych notowań w
          sondażach i ogłosili hasło "Nicea albo śmierć" by schelbiać opiniii społecznej
          a tymi co o Polsce myślą bardzie rozsądnie?
          Nie pojedyncze nazwiska tworzą obraz partii. W PO jest też wielu karierowiczów
          i rządnych władzy aparatczyków. Co się urodzi z SdPL jeszcze nie wiadomo.
    • Gość: salsa Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 18:59
      Frasyniuk ślini się na Borowskiego.Zakochana para.
    • stefan4 Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 01.04.04, 20:53
      luvski:
      > 'Politycy nie są - w przeciwieństwie do aktorów - od tego, by podobać się
      > publiczności, która kupiła bilet, tylko od tego, by zmieniać gusty
      > publiczności, by zmieniać otaczająca rzeczywistość'
      >
      > dobrze powiedziane.

Naprawdę podoba Ci się taki slogan? Oświadczam, że nie poprę w żadnych wyborach
      polityka, którego ambicją będzie zmieniać mój gust według własnego. Uważam za
      niedopuszczalną uzurpację, żeby zatrudniony przeze mnie urzędnik państwowy
      dyktował mi, co ma mi się podobać.

Natomiast dopóki taki ,,polityk'' nie ubiega się o władzę, niech sobie
      kształtuje gusty publiczności jak chce. Za własne pieniądze i w ramach porządku
      prawnego państwa.

- Stefan
      • Gość: ayran Stefan oświadcza, hi, hi, hiiiii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:06
        Akurat Tobie to by się przydało i to za pomocą młotka:)
        • Gość: andreu Re: Stefan oświadcza, hi, hi, hiiiii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:25
          andrzej golota golota golota golota golota golota golota golota golota
          golota golota golota golota golota golota golota golota golota golota !
        • stefan4 Re: Stefan oświadcza, hi, hi, hiiiii 01.04.04, 22:18
          ayran:
          > Akurat Tobie to by się przydało i to za pomocą młotka:)

O! Mamy już kandydata na polityka bez teki. Naprawisz mi gust młotkiem? A ja
          na Ciebie zagłosuję? A potem już wybrany na prezydenta zabawisz się w świstaka
          i pozawijasz w sreberka?

No to życzę szampańskiej zabawy!

- Stefan
          • ayran Re: Stefan oświadcza, hi, hi, hiiiii 02.04.04, 10:58
            Nie wiem o co chodzi z tym młotkiem - jakiś człowiek (?) postanowił skorzystać
            z mojego nicku.
      • Gość: Świstak Oczywiście, kwestia wyboru i ... smaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 23:26
        stefan4 napisał:

> Naprawdę podoba Ci się taki slogan? Oświadczam, że nie poprę w żadnych
        > wyborach polityka, którego ambicją będzie zmieniać mój gust według własnego.
        > Uważam za niedopuszczalną uzurpację, żeby zatrudniony przeze mnie urzędnik
        > państwowy dyktował mi, co ma mi się podobać.

Coś Ci się pomyliło, mój drogi: czy Frasyniuk mówił cośkolwiek o urzędnikach
        państwowych? On mówił o politykach! A to jest zasadnicza różnica.

Jeżeli natomiast chodzi o pierwszą część wyżej zacytowanej wypowiedzi, to
        oczywiście jest to rzecz gustu: jeśli wolisz polityka, który będzie Ci
        schlebiał, zgadzał się (przed wyborami) na wszystkie idiotyzmy, jakie może
        wymyśleć statystyczny wyborca (równe żołądki, Żydy na Madagaskar, małżeństwa
        pedałów, obowiązkowa spowiedź, wyburzenie wszystkich kościołów itd., itd.), to
        Twoja wola. Ja wolę takiego, który jednak będzie mądrzejszy ode mnie, który - z
        racji doświadczenia, wykształcenia czy jakichś zdolności - ma szersze
        spojrzenie na całość i który potrafi przedstawić mi program, może nie
        obiecujący gruszek na wierzbie, ale za to zapewniający godny rozwój państwa i
        godziwe moje w nim życie.

Jeśli uważasz, że bardziej Ci odpowiada opalony Lepper - Twoja sprawa. Ja wolę
        bladego, nieogolonego, ale z olejem w głowie Frasyniuka.
    • leszek.sopot Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? 01.04.04, 21:59
      Nie rozumiem, zamiast coś łączyć i współpracować by zrobić w tym kraju wreszcie
      coś dobrego, trwają jakieś targi i przepychanki. Może wyniki wyborów we
      Wrocławiu uświadomią tym partyjnym elitom z AWS-UW-PO, że klęska wyborcza,
      którą oznacza 6-procentowy udział w głosowaniu, zmusi całą kalsę polityczną
      prawicy do bardziej poważnych zachowań. Przecież inaczej przyjdzie Lepper i
      wszystko wyrówna.
      • Gość: Baal Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:10
        Trochę to dziwne...aż tylu dyskutantów o politycznym trupie...nekrofilia...
        • leszek.sopot Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? 01.04.04, 22:19
          Myślisz o tych zombii z UW i AWS, którzy są w PO. Bo ci, którzy nie są w PO to
          trupy, tak?
          • Gość: Przezorny Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? IP: 152.75.141.* 01.04.04, 22:52
            Jedni mają koncepcje, ja tam wolę antykoncepcję!
          • Gość: luvski Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? IP: *.icpnet.pl 01.04.04, 23:51
            współpraca z uw nie miesci sie w obowiązujących dzisiaj strategiach rokity czy
            tym bardziej kaczyńskiego.
            przyznawanie sie do uw, która tak jak balcerowicz czy michnik, jest kozłem
            ofiarnym polskiej polityki, którego pokazuje się sfrustrowanej gawiedzi, dla
            rokity wlaczacego o poparcie mas jest najzwyczajniej w swiecie niewygodne.
            to taka taka odmiana politycznej poprawnosci na modle naszego zasciankowego
            magla.
            i moze powiem cos kontrowersyjnego albo mi sie tylko tak wydaje:), ale nie ma w
            tym zadnej winy uw.
            ta podnosząca sie od poczatku lat 90 tych fala populizmu musiała zniszczyc
            partie nastawioną głownie na modernizacje polski.
            dla mnie osobiscie w tej partii bylo zawsze cos sympatycznego, poniewaz
            rzeczywiscie nie byli aktorami do wynajecia i chodziło im o cos waznego.
            za takie podejscie w polityce placi sie dzisiaj w kazdym kraju, nie tylko w
            polsce, politycznym niebytem. niesty, wraz z uw cała polityka pograzyła sie w
            niebycie, a wczorajsi bohaterowie [patrz: rokita w komisji sledczej] dzisiaj sa
            pieskami warczacymi na myslacych na własny rachunek [sprawa olechowskiego].
            • leszek.sopot Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? 02.04.04, 00:04
              Coś w tym jest. Dla PO musi być zła UW by wyjść na dobrą partię, tak jak dla
              PiS musi być zły AWS by wyglądac na dobrą partię. Czy to budowanie swego
              partyjnego alibii? To jest dla nich dzisiejsza "gruba kreska"?
              Nie myślę aby było aż tak źle, przecież jest coś ważniejszego od partyjnych
              interesów - Polska. Jeśli jednak liderzy PO i PiS dalej będą jedynie mówili o
              interesie kraju, a ludzie po tym co te partie robią będą sądzić, że chodzi im
              jedynie o partyjny interes, o zniszczenie konkurencji, gdy będą widzieć te
              nieustanne spory kłócących się liderów, odwrócą się w końcu ostatecznie w
              stronę Samoobrony.
              Prawica zawsze i tylko wtedy dostawała znaczące poparcie gdy potrafiła
              dochodzić między sobą do trudnych kompromisów. Łącząc się dostawała od
              elektoratu poparcie, a dzieląc się przegrywała wybory. Skąd taka pogarda, jeden
              na drugiego patrzy jak tu mu nogę podstawić, jak dokopać, okpić czy ośmieszyć.
              Jakby tylko czubek swego nosa widzieli. Matnia.
              • jmx Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? 02.04.04, 03:27
                leszek.sopot napisał:

> Coś w tym jest. Dla PO musi być zła UW by wyjść na dobrą partię, tak jak dla
                > PiS musi być zły AWS by wyglądac na dobrą partię. Czy to budowanie swego
                > partyjnego alibii? To jest dla nich dzisiejsza "gruba kreska"?

Hm. M
                > Nie myślę aby było aż tak źle, przecież jest coś ważniejszego od partyjnych
                > interesów - Polska. Jeśli jednak liderzy PO i PiS dalej będą jedynie mówili o
                > interesie kraju, a ludzie po tym co te partie robią będą sądzić, że chodzi im
                > jedynie o partyjny interes, o zniszczenie konkurencji, gdy będą widzieć te
                > nieustanne spory kłócących się liderów, odwrócą się w końcu ostatecznie w
                > stronę Samoobrony.
                > Prawica zawsze i tylko wtedy dostawała znaczące poparcie gdy potrafiła
                > dochodzić między sobą do trudnych kompromisów. Łącząc się dostawała od
                > elektoratu poparcie, a dzieląc się przegrywała wybory. Skąd taka pogarda,
                jeden
                >
                > na drugiego patrzy jak tu mu nogę podstawić, jak dokopać, okpić czy
                ośmieszyć.
                > Jakby tylko czubek swego nosa widzieli. Matnia.
              • jmx Re: Unia chce do PO, a PO mówi idźcie do SdPL? 02.04.04, 03:37
                leszek.sopot napisał:

> Coś w tym jest. Dla PO musi być zła UW by wyjść na dobrą partię, tak jak dla
                > PiS musi być zły AWS by wyglądac na dobrą partię. Czy to budowanie swego
                > partyjnego alibii? To jest dla nich dzisiejsza "gruba kreska"?

Hm. Może nie gruba kreska ale poświadczenie czy usprawiedliwienie stworzenia
                nowej, oddzielnej partii. Partie "macierzyste" (AWS, UW) muszą być złe bo gdyby
                były dobre to jak uzasadnić odzielenie się do nich? Chęcią własnej kariery
                politycznej, partyjnym interesem, zdobyciem władzy? Więc się mówi - tamto było
                be, ale MY to co innego, stworzymy "nową jakość". I jak ta jakość wygląda to
                każdy widzi....
    • Gość: pytek Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.04, 15:12
      Czy gdy wszystkie elity zaczną się ze sobą bić, to Homo zacznie nazywać ich
      barbarzyńcami?
    • iza.bella.iza Re: W Unii Wolności różne koncepcje na przyszłość 02.04.04, 15:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11761288
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka