Dodaj do ulubionych

spirala pisowskiego absurdu

19.10.10, 21:11
Uwaga! Jesli ktos jest niestabilny psychicznie, niech nie czyta dalej! Bede krytykowal PiS, czyli wzywal do morderstw! Ale mimo wszystko zalezy mi, zeby bylo ich jak najmniej.

A wzywam do morderstw, poniewaz uwazam, ze wypowiedzi pisowcow swiadcza albo o tym, ze maja nierowno pod sufitem, albo o tym, ze dzialaja z premedytacja i swiadomie falszuja rzeczywistosc. Szkodza polskiej polityce.
A to przyklady:

"(....)Każde słowo, które będzie kontynuacją tej kampanii, wszystko jedno kto je wypowie, czy to będzie polityk czy dziennikarz, to będzie po prostu wzywanie do morderstw(...)"

"(....)Będziemy walczyć o to, żeby w Polsce wróciła demokracja(...)"

"(....)Zaczyna się zabijanie opozycji. Nie chcemy umierać(...)"

"(....)weźmiemy udział w Mszy Świętej w rocznicę śmierci Błogosławionego ks. Jerzego Popiełuszki, który także został zamordowany walcząc o demokratyczny porządek w naszej Ojczyźnie(...)"

"(....)Jest oczywistością, że to PO ponosi odpowiedzialność za tę śmierć(...)"

"(...)Mam nadzieję, że ten brutalny i niespotykany w historii mojego kraju akt politycznej agresji (...) spotka się z potępieniem naszego parlamentu i z wyraźnym potępieniem metod przemocy i zabijania przeciwników politycznych (...)"

Z pewnoscia pojawi sie wiecej tego typu wypowiedzi. Spirala absurdu bedzie sie nakrecac. A prezes PiS i jego kompani z pewnoscia nie zauwaza, ze mieszajac ludzi z blotem przyczyniaja sie do wzrostu poziomu agresji w tzw. debacie publicznej.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8534580,_To_wynik_kampanii_nienawisci_zapoczatkowanej_przez.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8536606,Waszczykowski__Zaczelo_sie_zabijanie_opozycji_w_Polsce.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8536903,Lubelski_PiS_porownuje_lodzka_tragedie_do_zabojstwa.html
www.tvn24.pl/-1,1678537,0,1,doszlo-do-brutalnego-ataku-terrorystycznego,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • oryginal23 Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:13
      Jaroslaw jest chory, poważnie chory.
      23.
    • marta.von.zpalacu Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:15
      Dziwi mnie dlaczego za tymi wypowiedziami nie posypaly sie pozwy sadowe. :o
    • kriss_7ban "spieprzaj dziadu" 19.10.10, 21:16
      :)
    • sawa.com Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:18
      Nie pozwala pan na emocje ofiary. Nie wolno płakać ani się żalić... ani się bronić. Jest to bardzo złowroga i antydemokratyczna postawa.

Proszę zatem o własny komentarz tych krawawych wydarzeń. Jestem bardzo ciekawa.
      • bryt.bryt Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:49
        sawa.com napisała:

> Nie pozwala pan na emocje ofiary. Nie wolno płakać ani się żalić... ani się bro
        > nić. Jest to bardzo złowroga i antydemokratyczna postawa.
        > Proszę zatem o własny komentarz tych krawawych wydarzeń. Jestem bardzo ciekawa.

Nikomu nie odmawiam niczego. Jedynie oceniam.

Jesli ktos krzyczy "nie chcemy umierac", to albo robi niesmaczne przedstawienie, albo jest niespelna rozumu. Bo powodow do obawy o wlasne zycie nie ma pan Waszczykowski zadnych. Za to okazje do uprawiania kampanii wyborczej na miejscu zbrodni mial jak znalazl i ja wykorzystal.
      • iza.bella.iza Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:54
        sawa.com napisała:

> Nie pozwala pan na emocje ofiary.

Jedna ofiara napaści nie żyje, druga leży nieprzytomna, więc o wyrażaniu przez nie emocji mowy być nie może. Jedynie pisowskie ofiary losu po raz kolejny wykorzystują tragedię do swoich partykularnych interesów, a ofiary braku myślenia podniecają się tym niezdrowo i wypisują brednie na forach lub pikietują zimną październikową nocą w dziwnych miejscach.
    • jedynaladyhawke Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:26
      to wygląda na porachunki wewnĄtrz PIS
    • wiem_ze_wiem Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:27
      Że Jarek chory to wiadomo. Okazuje się jednak, że to psychiczna choroba zakaźna atakująca najbliższe otoczenie. Rozwiązanie: dwuletnia kwarantanna wszystkich zainfekowanych.
      A poważnie to oni chyba przy każdej takiej okazji przechodzą specjalne pranie mózgów pt. "szkolenie dot. rozmów z mediami na temat......". Bo nawet średnio rozgarnięty głuptas nie doszedłby do w/wspomnianych wniosków.
      • kriss_7ban ten kolo jest problemem PL 19.10.10, 21:31
        niestety ...
        jego brak dzisiaj byłby rozwiązaniem ....
      • kum.z.antalowki Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:45
        dzien świra
    • hal9000 Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:41
      Cytaty które przytoczyłeś przypominają, że PiS jest opozycją antysystemową i wywrotową. Gotowi są podpalić Polskę o ile dałoby to korzyść PiS. Skojarzenia historyczne są jak najgorsze.
    • bryt.bryt co sie zwykle robi ze zdrajcami? 19.10.10, 21:42
      Taka mysl mnie naszla ... Jesli pisowcy - z prezesem na czele - zarzucali PO zdrade Polski (moze nie wprost, ale wystarczajaco jasno), to czy merytorycznie opisywali swiat, czy wspomagali "przemysl nienawisci"?
    • pompompom Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:43
      Ładnie to opisał Norman Davies w wywiadzie dla Newsweeka:
      "Davies opowiada: - Jedenastego kwietnia staliśmy już z żoną godzinami przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. To właśnie ja, w kolejnych wywiadach dla CNN, BBC i innych anglojęzycznych stacji, mówiłem światu o wspaniałej solidarności narodu polskiego w żałobie. BBC World Service pokazywał te moje analizy co godzinę, chyba przez dwie doby. Bardzo mnie więc rani ostatni widok z tego samego miejsca, gdzie grupka fanatyków uderza w tę solidarność, forsując swoje dziwaczne poglądy i starając się wpływać na resztę Polaków. Davies dodaje: - Każda partia ma swoich "krzykaczy", którzy obrażają i przesadzają, ale Don Palikot-Kiszot nie jest jedynym rycerzem walecznym na polu bitwy. Moim zdaniem źródła awantur trzeba szukać w jednej formacji (jeśli nie u jednego człowieka), która ruszyła do walki zaraz po wygranych wyborach w 2005 r. Formacja ta rzuca najboleśniejsze zarzuty na przeciwników i równocześnie narzeka, że ona sama jest ofiarą "brutalnego ataku". Tego typu postawa przypomina mi zachowanie gościa, który idąc ulicą kopnie kogoś niewinnego w kolano, a potem protestuje, że kopnięty niemoralnie klnie. Davies ocenia, że "nie wolno określać dawnych kolegów z Solidarności jako tych, którzy stoją "tam gdzie stało ZOMO" i jeszcze mieć pretensje do uczciwej debaty politycznej."

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,8227480,Norman_Davies__PiS_to_sekta_polityczna.html#ixzz12prhuUWe
    • mietowe_loczki Re: spirala pisowskiego absurdu 19.10.10, 21:52
      Ale faktem jest, że ten człowiek został zamordowany z powodu swojej przynależności politycznej i to jest straszne. Chociaż rodzinie pewnie wszystko jedno.
      • bryt.bryt pytanie zasadnicze 19.10.10, 22:02
        mietowe_loczki napisała:

> Ale faktem jest, że ten człowiek został zamordowany z powodu swojej przynależno
        > ści politycznej i to jest straszne. Chociaż rodzinie pewnie wszystko jedno.

Jednego nie rozumiem. Ten facet poszedl zabic Jaroslawa Kaczynskiego. Dlaczego akurat tam spodziewal sie go w tym dniu zastac?
        • mietowe_loczki Re: pytanie zasadnicze 19.10.10, 22:24
          To psychol. Wystarczyło posłuchać tego, co bredził, i jak bredził, kiedy policja zakuwała go w kajdanki. Jeżeli uznają go za niepoczytalnego, to będzie dramat.
        • mietowe_loczki Re: pytanie zasadnicze 19.10.10, 22:27
          Co nie zmienia faktu, że reakcję Kaczyńskiego (nie pamiętam dokładnego cytatu, ale powiedział coś w rodzaju: "on zginął za mnie") uważam za skandaliczną. Nie mija pół godziny od zdarzenia, a ten całą sprawę próbuje koncentrować na sobie. Koszmarny facet :(
          • ave.duce Re: pytanie zasadnicze 20.10.10, 00:51
            Jarosław K. nie znał nawet nazwiska tego, który niby zginął "zastępczo". Żenada :(
        • volupte01 Re: pytanie zasadnicze 20.10.10, 00:05
          Dostał taka informację. Bo jak powiadaja wiewiórki , gosć dostał zlecenie za kase na ta prowokację. Jesli faktycznie jest umierajacy na raka , to wszystko jasne. Odmówil składania wyjasnień.
    • sawa.com Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 19.10.10, 22:52
      sumienia.

Wszystkim komentatorom w tym watku gratuluję dobrego samopoczucia.

ale... ku mojemu zaskoczeniu miętowe loczki czują pewien niepokój. Tylko ona...
      • bryt.bryt Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 19.10.10, 23:43
        sawa.com napisała:

> sumienia.
        >
        > Wszystkim komentatorom w tym watku gratuluję dobrego samopoczucia.
        (...)

To moze taki "zarcik" na dobranoc ... Wyobraz sobie, jakie samopoczucie ma Tusk. Od Jedynego Sprawiedliwego dowiedzial sie juz kiedys, ze jest moralnie odpowiedzialny za smierc prawie 100 osob. Teraz jeden czlowiek wiecej "na koncie" nie stanowi juz chyba problemu ...
        • sawa.com Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 19.10.10, 23:51
          bryt.bryt napisał:

> To moze taki "zarcik" na dobranoc ... Wyobraz sobie, jakie samopoczucie ma Tusk
          > . Od Jedynego Sprawiedliwego dowiedzial sie juz kiedys, ze jest moralnie odpowi
          > edzialny za smierc prawie 100 osob. Teraz jeden czlowiek wiecej "na koncie" nie
          > stanowi juz chyba problemu ...

Żarcik za żarcik

www.youtube.com/watch?v=iCOKgGkL8pw
          • volupte01 Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 00:24
            Dobrze ze w końcu załapałas ze to był zart. Niewysokiego lotu , ale jednak. O wypowiedzi Hofmana tego powiedziec sie nie da.
            • sawa.com Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 00:32
              volupte01 napisał:

> Dobrze ze w końcu załapałas ze to był zart. Niewysokiego lotu , ale jednak. O w
              > ypowiedzi Hofmana tego powiedziec sie nie da.

Żart też może być podżeganiem do zbrodni. Może nawet mocniejszym niż zwykłe nudne namawianie.
              • volupte01 Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 01:06
                Nie rozsmieszaj.
              • bryt.bryt Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 18:48
                sawa.com napisała:

> volupte01 napisał:
                >
                > > Dobrze ze w końcu załapałas ze to był zart. Niewysokiego lotu , ale jedna
                > k. O w
                > > ypowiedzi Hofmana tego powiedziec sie nie da.
                >
                > Żart też może być podżeganiem do zbrodni. Może nawet mocniejszym niż zwykłe nud
                > ne namawianie.

A podobno wyborcy PO (czyli - jak sadze - ludzie, na ktorych dzialania moglby wplynac Tusk) to ludzie mlodzi, wyksztalceni itd. itp.. Tacy zrozumieliby zart.
      • mietowe_loczki Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 19.10.10, 23:50
        sawa.com napisała:

> ale... ku mojemu zaskoczeniu miętowe loczki czują pewien niepokój. Tylko ona...

?
        • sawa.com Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 00:00
          mietowe_loczki napisała:

> ?
          >

Nie czujesz niepokoju? Wszystko gra? Więc na dobranoc też tak jak brytowi dedykuję

www.youtube.com/watch?v=iCOKgGkL8pw
          • mietowe_loczki Re: Tylko psychopaci nie mają wyrzutów 20.10.10, 00:19
            Przed czymże mam czuć niepokój? Lepiej przyznaj się, jak zinterpretowałaś moją reakcję na tę wiadomość, bo zaczynam wyczuwać jakieś dziwne intencje z twojej strony.

I po co mi to dedykujesz?
      • odnowiony_moralnie Nigdy nie zastanowiłaś się nad swoimi łgarstwami 20.10.10, 01:10
        nie przeprosiłaś. A to znaczy że nie miałaś wyrzutów!
    • sawa.com Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni, 20.10.10, 03:27
      Obowiązujący kodeks karny:

Art. 255. § 1. Kto publicznie nawołuje do popełnienia występku,
      podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
      § 2. Kto publicznie nawołuje do popełnienia zbrodni,
      podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
      § 3. Kto publicznie pochwala popełnienie przestępstwa,
      podlega grzywnie do 180 stawek dziennych, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Czekam kiedy polska prokuratura postawi ten zarzut Palikotowi. Materiałów jest aż nadto.
    • wlodekbar Re: spirala pisowskiego absurdu 20.10.10, 04:04
      Czyli do wiezienia z opieka medyczna.
      Obawiam sie, ze nie stanie paragrafow w kk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka