bryt.bryt
19.10.10, 21:11
Uwaga! Jesli ktos jest niestabilny psychicznie, niech nie czyta dalej! Bede krytykowal PiS, czyli wzywal do morderstw! Ale mimo wszystko zalezy mi, zeby bylo ich jak najmniej.
A wzywam do morderstw, poniewaz uwazam, ze wypowiedzi pisowcow swiadcza albo o tym, ze maja nierowno pod sufitem, albo o tym, ze dzialaja z premedytacja i swiadomie falszuja rzeczywistosc. Szkodza polskiej polityce.
A to przyklady:
"(....)Każde słowo, które będzie kontynuacją tej kampanii, wszystko jedno kto je wypowie, czy to będzie polityk czy dziennikarz, to będzie po prostu wzywanie do morderstw(...)"
"(....)Będziemy walczyć o to, żeby w Polsce wróciła demokracja(...)"
"(....)Zaczyna się zabijanie opozycji. Nie chcemy umierać(...)"
"(....)weźmiemy udział w Mszy Świętej w rocznicę śmierci Błogosławionego ks. Jerzego Popiełuszki, który także został zamordowany walcząc o demokratyczny porządek w naszej Ojczyźnie(...)"
"(....)Jest oczywistością, że to PO ponosi odpowiedzialność za tę śmierć(...)"
"(...)Mam nadzieję, że ten brutalny i niespotykany w historii mojego kraju akt politycznej agresji (...) spotka się z potępieniem naszego parlamentu i z wyraźnym potępieniem metod przemocy i zabijania przeciwników politycznych (...)"
Z pewnoscia pojawi sie wiecej tego typu wypowiedzi. Spirala absurdu bedzie sie nakrecac. A prezes PiS i jego kompani z pewnoscia nie zauwaza, ze mieszajac ludzi z blotem przyczyniaja sie do wzrostu poziomu agresji w tzw. debacie publicznej.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8534580,_To_wynik_kampanii_nienawisci_zapoczatkowanej_przez.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8536606,Waszczykowski__Zaczelo_sie_zabijanie_opozycji_w_Polsce.html
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8536903,Lubelski_PiS_porownuje_lodzka_tragedie_do_zabojstwa.html
www.tvn24.pl/-1,1678537,0,1,doszlo-do-brutalnego-ataku-terrorystycznego,wiadomosc.html