Dodaj do ulubionych

Politycy wiedzą, że KRUS to zwykła nieuczciwość

27.10.10, 08:49
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,8574256,Poncyljusz_w_TOK_FM___Ciesze_sie__ze_Trybunal_zmusza.html
Problem tylko w tym, że nie było i ma odważnego rządu, który to zmienił. Nawet polityk PiS to widzi. Zmiany w KRUS, lub jego likwidacja to bankowa przegrana w wyborach. Teraz nie ma już wyboru.
Orzeczenie TK jest dla polityków więc wygodne. Rząd ( i nie tylko) ma teraz alibi w postaci orzeczenia.
M.

Obserwuj wątek
    • 2.goldenwomen postawic TK przed TK 27.10.10, 08:50

• mariner.4 Ja przez lata płaciłem ZUS i zdrowotne dobrowolnie 27.10.10, 08:59
        Pod obcymi banderami tak jest, Trzeba iść do ZUS, wypełnić dokumenty i płacić.
        Wielu moich kolegów nie płaciło, bo to dużo. Teraz maja bieda-emeryturki. Ja będę miał niezłą. Przeżyję. Niektórzy kupowali kawałek ziemi i płacili KRUS. Dla mnie to nieuczciwość.
        Byli tacy, którzy po zejściu ze statku rejestrowali się jako bezrobotni. To jest zupełnie zgodne z prawem.
        Kontrakt się skończył i człowiek formalnie jest bez pracy. Mnie by było wstyd podjeżdżać drogim autem po zasiłek.
        Artyści, dziennikarze, którzy płacą w KRUSie to dla mnie zwykli złodzieje.
        Ponieważ ja zawsze uczciwie płaciłem, nie zgadzam się na istnienie KRUS. Dla małorolnych powinny być inne formy pomocy.
        M.
        • zoil44elwer Re: Ja przez lata płaciłem ZUS i zdrowotne dobrow 27.10.10, 09:06
          Liberał R Ziemkiewicz perorujący o uczciwości w swoich felietonach,też jest w KRUSie.
    • zoil44elwer Re: Politycy wiedzą, że KRUS to zwykła nieuczciw 27.10.10, 08:55
      Chłop potęgą jest i basta,boją siem go Pany z miasta.Bo un żywi y broni!
    • elena4.2 Re: Politycy wiedzą, że KRUS to zwykła nieuczciw 27.10.10, 09:49
      Zamykanie zawodow prawniczych, istnienie korporacji też jest nieuczciwością i antykonstytucyjnym bytem.
      Ciekawe co na to TK.
      • elena4.2 Re: Politycy wiedzą, że KRUS to zwykła nieuczciw 27.10.10, 09:57
        A w kazdym razie przeczy idei demokracji i państwa prawa. Ale skoro prawnicy konstytucję pisali, to moze sie zdarzyc, ze zadbali o siebie, hehehe.

Jesli mamy kasowac nieuczciwości, to lepiej hurtem.
      • mariner.4 W Polsce jest wiele takich nonsensów. 27.10.10, 10:13
        Kasa fiskalna u babci klozetowej a w gabinetach lekarskich nie. Prawnicy, architekci i inni korzystający z nieuzasadnionych przywilejów. Partie, szczególnie rządzące, liczą elektorat, a nie kierują się uczciwością polityczną.
        Zresztą jak dotąd żadnej partii rządzącej, mimo takich zabiegów nie udało się wygrać ponownie wyborów. Jeżeli w najbliższych wyborach będzie inaczej, to nie będzie to zasługa PO tylko błędy PiS. Obowiązuje zasada "aby do jutra".
        Ale od czegoś trzeba zacząć. Szkoda tylko, że to sąd zmusza politykó do działania.
        M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka