Dodaj do ulubionych

"Blumsztajn i jego faszyści"

13.11.10, 09:25
"Prawo orzekania, że ktoś narusza publiczny ład - na przykład propagując faszyzm - należy zaś do sądu. Wyłącznie do sądu. Żaden redaktor, żadna gazeta ani organizacja nie może sobie uzurpować prawa do orzekania, kto jest faszystą i komu na podstawie tego oskarżenia można jego konstytucyjne prawa odbierać. A tym bardziej nie ma prawa odwoływać się, dla przeprowadzenia swojej woli, do przemocy."

"Obłuda i nikczemność, jaką popisują się w tej sprawie podwładni Adama Michnika, są po prostu niezmierzone. Tak jak Goering z jego sławnym "to ja decyduję, kto jest Żydem", redaktor Blumsztajn i podobni mu "szczujni dziennikarze" (jak zwał ten gatunek propagandystów śp. Jerzy Dobrowolski) przyznali sobie prawo decydowania, kto jest faszystą i egzekwowania swoich wyroków za pomocą skrzykiwanych poprzez prasowe łamy bojówek, skądinąd w dużej części odwołujących się do ideologii równie zbrodniczych jak hitlerowski narodowy socjalizm."

"Takim właśnie przekonaniem kieruje się dziś "Gazeta Wyborcza", w poczuciu siły, jakie daje jej możliwość zwołania w oznaczone miejsce kilkuset agresywnych bandziorów, zdecydowanych rozprawiać się z osobami wskazanymi przez liderów jako "faszyści" za pomocą pałek i kastetów."

"Miary hipokryzji prowodyrów tego żałosnego widowiska niech dopełni przypomnienie faktu, iż w sejmiku małopolskim rządząca państwem Platforma Obywatelska osiągnęła nie tak wcale dawno temu większość, dającą jej władzę nad województwem, dzięki włączeniu w swe szeregi kilku odstępców z Młodzieży Wszechpolskiej. Tej samej właśnie organizacji, której udział w Marszu Niepodległości rzekomo uczynił go manifestacją "faszystowską". I to tych akurat jej działaczy, którzy niewiele czasu wcześniej obrzucali kamieniami "gejowską" paradę w Krakowie. "

Zgadzam sie w pelni z diagnoza Ziemkiewicza co do dzialan ludzi zwiazanych ze srodowiskiem Gazety Wyborczej. To srodowisko uzurpuje sobie prawo do zastepowania panstwa w jego podstawowych funkcjach jak sad, prokuratura czy cenzura.
Zapomnieli ze to nie czasy PRL.

Blumsztajn i jego faszyści
Obserwuj wątek
    • marta.von.z.palacu Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:29
      A gdzie jest wolnosc slowa, na ktora wy pislamici tak czesto sie powolujecie?
      • mr.sajgon Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:40
        marta.von.z.palacu napisał:

> A gdzie jest wolnosc slowa, na ktora wy pislamici tak czesto sie powolujecie?

Co ma wolnosc slowa z napasciami vide Biedron ?
        • marta.von.z.palacu Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:45
          mr.sajgon napisał:

> marta.von.z.palacu napisał:
          >
          > > A gdzie jest wolnosc slowa, na ktora wy pislamici tak czesto sie powoluje
          > cie?
          >
          > Co ma wolnosc slowa z napasciami vide Biedron ?

A na kogo on napadl?
          • mr.sajgon Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:47

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > marta.von.z.palacu napisał:
            > >
            > > > A gdzie jest wolnosc slowa, na ktora wy pislamici tak czesto sie po
            > woluje
            > > cie?
            > >
            > > Co ma wolnosc slowa z napasciami vide Biedron ?
            >
            > A na kogo on napadl?
            >
            Na policjanta.
            • marta.von.z.palacu Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:50
              mr.sajgon napisał:

>
              > > mr.sajgon napisał:
              > >
              > > > marta.von.z.palacu napisał:
              > > >
              > > > > A gdzie jest wolnosc slowa, na ktora wy pislamici tak czesto
              > sie po
              > > woluje
              > > > cie?
              > > >
              > > > Co ma wolnosc slowa z napasciami vide Biedron ?
              > >
              > > A na kogo on napadl?
              > >
              > Na policjanta.
              >

Dziwne bo ja slyszalem, ze policja zamknela go w suce i mu zdrowo przylali. Trudno mi uwierzyc, aby taki zniewiescialy chlopaczek mogl zrobic krzywde byczkowi z NovoZomo. :))
              • mr.sajgon Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:55

> Dziwne bo ja slyszalem, ze policja zamknela go w suce i mu zdrowo przylali. Tru
                > dno mi uwierzyc, aby taki zniewiescialy chlopaczek mogl zrobic krzywde byczkowi
                > z NovoZomo. :))
                >
                Primo nie wiem jaki masz sluch ?
                Secundo dlaczego mam nie wierzyc sluzbom policyjnym Tuska ?
                Jakos nikt nie krzyczal gestapo, gestapo ;-)
                • marta.von.z.palacu Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 09:59
                  mr.sajgon napisał:

>
                  > > Dziwne bo ja slyszalem, ze policja zamknela go w suce i mu zdrowo przylal
                  > i. Tru
                  > > dno mi uwierzyc, aby taki zniewiescialy chlopaczek mogl zrobic krzywde by
                  > czkowi
                  > > z NovoZomo. :))
                  > >
                  > Primo nie wiem jaki masz sluch ?
                  > Secundo dlaczego mam nie wierzyc sluzbom policyjnym Tuska ?
                  > Jakos nikt nie krzyczal gestapo, gestapo ;-)
                  >

Kazdy wierzy w to co sam chce wierzyc. Ja wole poczekac na zakonczenie sledztwa w tej sprawie. No, ale jest przeciez wolnosc slowa i mozesz gadac co ci slina na jezyk przyniesie.
                  • mr.sajgon Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 10:21

> Kazdy wierzy w to co sam chce wierzyc.
                    Co ty mi tu wyjezdzasz z wiara rozmawiajmy o faktach.

Ja wole poczekac na zakonczenie sledztwa
                    > w tej sprawie. No, ale jest przeciez wolnosc slowa i mozesz gadac co ci slina
                    > na jezyk przyniesie.
                    >
                    Biedron ma postawiony zarzut i to jest fakt i na dodatek nie medialny.
                  • szmul.bender Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 14.11.10, 22:09

>
                    > Kazdy wierzy w to co sam chce wierzyc. Ja wole poczekac na zakonczenie sledztwa
                    > w tej sprawie. No, ale jest przeciez wolnosc slowa i mozesz gadac co ci slina
                    > na jezyk przyniesie.
                    >

Szanowna Marto, na podstawie obserwacji poczynianych w USA, Canadzie, Londynie i Berlinie twierdze, ze wyniki sladztwa sa juz znane i ze odpopwiedzialny za zaklocenie spokoju bedzie policjant, ktory Biedronia zatrzymal. Swoja droga Biedron jest lekkomyslny ze na konferencji prasowej pojawil sie tylko w kolnierzu na szyji. Czemu nie wsadzil reki w gips i nie zrobil sobie ciemnego makijazu pod okiem.
    • ave.duce Hipokryzja Ziemkiewicza jest niemierzalna ... bt. 13.11.10, 09:38
      • mr.sajgon czyzby glosil i robil cos innego ? 13.11.10, 09:42
        ave.duce napisała:

To znakomite podsumowanie tego co od lat robi GW i ludzie z nia zwiazani.
        • ave.duce Re: czyzby glosil i robil cos innego ? 13.11.10, 09:56
          Oczywiście, że tak.
          Ziemkiewicz sam się podsumowuje, w każdym felietonie, notce na blogu, etc.
          Nie udawaj, że nie wiesz.

Pozdrawiam i spadam :)
          • mr.sajgon Re: czyzby glosil i robil cos innego ? 13.11.10, 10:25
            ave.duce napisała:

>
            > Pozdrawiam i spadam :)

milego weekendu :-)
            • x2468 Re: czyzby glosil i robil cos innego ? 13.11.10, 15:54
              Kop,kop.Moze jeszcze walnij z byka.Im wiecej kopiesz tym szybciej zdycha pis.
              • mr.sajgon Re: czyzby glosil i robil cos innego ? 13.11.10, 16:37
                x2468 napisał:

> walnij z byka.
                Faszystowskie metody zostawiam takim ludziom jak ty.
    • marta.von.z.palacu Re: "Blumsztajn i jego faszyści" 13.11.10, 16:18
      "Blumsztajn"- Pierwszy raz widze, aby ktos pisal to nazwisko w ten sposob. Blad, czy ja jeszcze malo widzialem? :p
      • ave.duce Mało. Zawsze 13.11.10, 17:20
        się tak pisało.
        • marta.von.z.palacu Re: Mało. Zawsze 13.11.10, 17:29
          ave.duce napisała:

> się tak pisało.

Zawsze pisalo sie tak: "Blumstein". Ta przez sztajn to jakas bardzo spolszczona wersja.
          • pan_kultura [...] 13.11.10, 19:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • hatra Re: Mało. Zawsze 14.11.10, 02:50
              blogmedia24.pl/node/39930
              • mr.sajgon Re: Mało. Zawsze 15.11.10, 08:47
                hatra napisała:

> blogmedia24.pl/node/39930

Tytul jest jak najbardziej adekwatny do tego co sie wydarzylo.
          • ave.duce Re: Mało. Zawsze 14.11.10, 07:59
            Nie. Nie kłóć się, bo nie masz racji.

@
    • absztyfikant Blumsztajn = Szwejk 14.11.10, 04:46
      izrael.org.il/opinie/891-burdy-w-warszawie-opinia-jana-wojcika.html
      • mr-sajgon Re: Blumsztajn = Szwejk 14.11.10, 08:29
        absztyfikant napisał:

> izrael.org.il/opinie/891-burdy-w-warszawie-opinia-jana-wojcika.html
        >
        Opinia jak najbardziej zasadna z ktora trudno sie nie zgodzic.

Natomiast porownanie Blumstajna do Szwejka uwazam za naduzycie. Ten drugi jawi sie raczej ze zdjecia w wiki jako numer 1 na liscie sciganych przestepcow. Od takiego typa na pewno bym nie kupil samochodu.
        • ave.duce Re: Blumsztajn 14.11.10, 08:47
          Nie tylko samochodu.
          • absztyfikant Re: Blumsztajn 14.11.10, 17:30
            pl.wikipedia.org/wiki/Przygody_dobrego_wojaka_Szwejka
    • skamek Nieważne kto jest faszystą. Ważne kto go nazwie. 14.11.10, 09:35
      A że siły tzw jasności czują, że mają rację, więc obrzucają błotem faszyzmu, antysemityzmu kto im nie pasuje.
      • mr.sajgon Re: Nieważne kto jest faszystą. Ważne kto go nazw 14.11.10, 13:18
        skamek napisał:

> A że siły tzw jasności czują, że mają rację, więc obrzucają błotem faszyzmu, an
        > tysemityzmu kto im nie pasuje.

Oni dziela Polakow na faszystow i "przyjaciol" Gazety Wyborczej.
    • adams96 Re: blumsztajn - treser pouczył małpy RE:calkowic: 15.11.10, 13:21
      sie zgadzam z autorem watku o nicku "sajgon" bo w normalnym panstwie Pan Blumsztajn dawno by juz siedzial w wizieniu za podjudzanie i organizowanie rozruchow w miescie a Redakcja Gazety Wyborczej mialby piowazne klopoty w sadzie przy zaklasyfikowaniu legalnej organizacji do organizacji faszystowskiej(zabroniona prawem w Polsce)chyba ze Pan Michnik moglby udowiodnic ze niezawisly sad w Polsce sie pomylil przy rejestracji ONR.Po przeegranymprocesie Gazeta zostalaby przymusowo zamknieta ,poniewaz stanowi zagrozenie dla porzadku publicznego.
      • 4_oddech_kaczuchy Re: blumsztajn - treser pouczył małpy RE:calkowic 15.11.10, 13:51
        adams96 napisał:

> sie zgadzam z autorem watku o nicku "sajgon" bo w normalnym panstwie Pan Blumsz
        > tajn dawno by juz siedzial w wizieniu za podjudzanie i organizowanie rozruchow
        > w miescie a Redakcja Gazety Wyborczej mialby piowazne klopoty w sadzie przy zak
        > lasyfikowaniu legalnej organizacji do organizacji faszystowskiej(zabroniona pra
        > wem w Polsce)chyba ze Pan Michnik moglby udowiodnic ze niezawisly sad w Polsce
        > sie pomylil przy rejestracji ONR.Po przeegranymprocesie Gazeta zostalaby przy
        > musowo zamknieta ,poniewaz stanowi zagrozenie dla porzadku publicznego.
        #
        Dlatego też ich oryginalny język operatywki rodem z leninowskiej żydokomuny ląduje na oślej.

marszniepodleglosci.pl/2010/11/14/wypowiedz-seweryna-blumsztajna-z-wewnetrznej-dyskusji-lewakow-nt-marszu-niepodleglosci/
        • kontestatorbg Re: blumsztajn - treser pouczył małpy RE:calkowic 15.11.10, 14:34
          To może trzeba zrobić zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez Pana Seweryna Blumsztajna poprzez publiczne wezwanie do zorganizowania blokady legalnej manifestacji oraz do używania wobec innych osób słów publicznie uznawanych za obraźliwe.
    • kecawa Re: "Blumsztajn i jego faszyści"z GW 15.11.10, 17:53
      Gazeta Wyborcza razem z TVN promuje de facto faszyzm- te media są
    • kecawa Re: "Blumsztajnoraz sprawa Nadredaktora 15.11.10, 18:02

Chcę jednego z faszystów Pana B wydać Polsce ? Co na to środowisko GW i Nadredaktor

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Czulem-zadowolenie-skazujac-wrogow;-Szwecja-wyda-stalinowskiego-sedziego,wid,12851507,wiadomosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka