Dodaj do ulubionych

Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS

22.11.10, 12:23
Jako, że z 50 watków na stronie 33 dotyczy PiS lub jego prezesa a pozostałe dotykają ich w sposób pośredni, proponuje jak w tytule. No, chyba, ze autorzy zamieszczanych wątków utożsamiają PIS z krajem w sposób nierozerwalny, jako synonimy.
Przestaje już być anegdotyczna historia pewnego anglika który przyjechał do Polski. Po paru miesiacach pobytu za nic nie mógł uwierzyc, że nie rzadzi PIS i Kaczyński. Jak mu powiedziano, że rzadzi PO nie mógł sie otrząsnać z osłupienia.
Obserwuj wątek
    • ta Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 12:45
      Paradny pan prezes jest i rozrywki dostarcza :)
      Wnętrze i zewnętrze ma inspirujące.
      Kabaret, panie, kabaret.
    • remez2 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 12:53
      Jak mu powiedziano, że rzadzi PO nie mógł sie otrząsnać z osłupienia.
      Chyba nigdy nie słyszał nazwiska - Charles-Maurice de Talleyrand-Périgord Ta splendid isolation. :-)

------------------
      • gentile1 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 13:02
        Nie wiem czy on słyszał ale ja właśnie czytam biografie opata St. Remy, biskupa Autun, pióra Jeana Orieux :)
        Jestem na stronie 696...

To był raczej przeciętny angol, konsument meczów i browara-odpowiednik statystycznego POlacta wygrywającego wybory masą.
        • gentile1 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 13:13
          P.S.

Moim zdaniem nie słyszał nazwiska George Orwell, a nawet jeśli słyszał, to raczej nie czytał 1984 i nie zna bohatera nazwiskiem Emanuel Goldstein...
        • remez2 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 14:26
          Nie wiem czy on słyszał ale ja właśnie czytam biografie opata St. Remy, biskupa Autun, pióra Jeana Orieux :)
          Nie czytałem. Warto?
          • gentile1 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 14:34
            remez2 napisał:

> Nie wiem czy on słyszał ale ja właśnie czytam biografie opata St. Remy, bisk
            > upa Autun, pióra Jeana Orieux :)

> Nie czytałem. Warto

Jakby nie było warto to nie dobrnąłbym do 750 strony i to z własnej, nieprzymuszonej woli :). Jest to biografia , która przedtawia bohatera w nieco innym (mniej demonicznym ) świetle niż odmalowuje go opinia potoczna. Choć z drugiej strony idealizuje niektóre jego intencje i motywacje. Ale warto znać sprzeczne wersje, zeby wyrobić sobie własne zdanie
            • remez2 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 14:57
              Jakby nie było warto to nie dobrnąłbym do 750 strony i to z własnej, nieprzymuszonej woli :).
              To chciałem wiedzieć. Spróbuję przeczytać. :-)
              -----------
              • shir-ker Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 15:24
                Ty nie próbuj. Ty przeczytaj. :)

Naprawdę warto!
    • kubala11 PiS i prezes Kaczyński to tlen! 22.11.10, 13:20
      Oczywiście dla niektórych komentatorów tutejszych, co najdziwniejsze, NIE utozsamiajacych się w tą formacją.;)
    • republika.republika nie zdąży się przyjąć 22.11.10, 13:29

bo zanim się z nią oswoimy, to Kaczyński PiS zniszczy
      • perigord Re: nie zdąży się przyjąć 22.11.10, 13:47
        republika.republika napisała:

>
        > bo zanim się z nią oswoimy, to Kaczyński PiS zniszczy
        >

Nad czym będą srodze ubolewali liczni "niezależni" komentatorzy z równie "niezależnych " merdiów. Ich troska o dobro PiSu jest wręcz rozczulająca.
        Ciekawa prawidłowosć, im taki komentator bardziej czerwony, im bardziej umoczony w PRL-PZPR, tym bardziej troszczy sie o kondycję PiSu.
        • gentile1 Re: nie zdąży się przyjąć 22.11.10, 19:43
          Odnotowałem pewien postęp, niewielki, ale jednak(na 50 watków juz 36 dotyczy PiSu). PiSofrenia obsesyjna rozrasta sie niczym nowotwór, odwrotnie proporcjonalnie do notowań partii w sondażach. Strach sie bać co to bedzie, kiedy notowania PiSu spadną ponizej 10%. Wtedy, na 50 wątków, 50 będzie o PiSie.

Ponawiam wiec apel o zmianę nazwy forum na bardziej odpowiadającą realiom i -co istotniejsze-stanowi umysłów wątkodawców.
          • gentile1 Re: nie zdąży się przyjąć 22.11.10, 23:26
            Sytuacja na krótko przed północą w normie, na 50 wątków tylko 34 o PiSe.
            Oj słabiutko, postarajcie sie nieco towarzysze, wytężcie rewolucyjną czujność, wróg ludu nie śpi.
    • giewucha Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 22.11.10, 23:41
      gentile1 napisał:

> Jako, że z 50 watków na stronie 33 dotyczy PiS lub jego prezesa a pozostałe dot
      > ykają ich w sposób pośredni, proponuje jak w tytule. No, chyba, ze autorzy zami
      > eszczanych wątków utożsamiają PIS z krajem w sposób nierozerwalny, jako synonim
      > y.
      > Przestaje już być anegdotyczna historia pewnego anglika który przyjechał do Pol
      > ski. Po paru miesiacach pobytu za nic nie mógł uwierzyc, że nie rzadzi PIS i K
      > aczyński. Jak mu powiedziano, że rzadzi PO nie mógł sie otrząsnać z osłupienia.

A jakaś konkluzja to u niego jest?

A jak przeanalizował te 50 wątków z czego 33 o PiS (o pośrednich nie wspominając), to sprawdził kto one watki założył i po co?
      • gentile1 Re: Propozycja zmiany nazwy forum, z KRAJ na PIS 23.11.10, 00:16
        > A jakaś konkluzja to u niego jest?

jest
        >
        > A jak przeanalizował te 50 wątków z czego 33 o PiS (o pośrednich nie wspominają
        > c), to sprawdził kto one watki założył i po co?

tak
    • normalny-1.czlowiek.1 A gdyby jeszcze zobaczył,jak aktualnego premiera 22.11.10, 23:48
      gentile1 napisał: Po paru miesiacach pobytu za nic nie mógł uwierzyc, że nie rzadzi PIS i Kaczyński. Jak mu powiedziano, że rzadzi PO nie mógł sie otrząsnać z osłupienia.

---> Polski poklepuje po plecach obecny premier Rosji i jak kandydat na prezydenta, przed drugą turą wyborów, leci do "Afganistanu" po instrukcje i składa deklarację spolegliwości, to zamieniłby się na zawsze w słup soli.
    • plusydodatnieplusyujemne PO tak kocha PIS, że zamiast rządzić .......... 23.11.10, 09:38
      ugania się za JarKaczem jak młodzian za dziewica w okresie rui.
      • gentile1 Re: PO tak kocha PIS, że zamiast rządzić ....... 02.03.11, 14:13
        Dawno nie sprawdzałem i co widzę! Opie**ala się towarzycho. Na 50 watków już tylko 26 dotyczy PiSu i Kaczki w różnych cuchnących sosach, z reguły po smoleńsku z nadzieniem z ruskich pierogów. Skandal! Gdzie te czasy dobrobytu i prosperity kiedy forum PiS zalewało po 35 -40 watków-fekaliów o największym zagrożeniu dla cywilizacji bia...tfu czerwonych. Do dzieła forumowa, szczujna sforo. Wróg u bram!
        • 300_pisowskich_srebrnikow Re: PO tak kocha PIS, że zamiast rządzić ....... 02.03.11, 14:43
          A ja proponuję zmienić czasowo nazwę FK na MM (Martunia i Marcinek).
    • gold.lachon efekt odwrócenia uwagi Polaków od bezsilności PO 02.03.11, 14:54
      gentile1 napisał:

> Jako, że z 50 watków na stronie 33 dotyczy PiS lub jego prezesa a pozostałe dot
      > ykają ich w sposób pośredni, proponuje jak w tytule. No, chyba, ze autorzy zami
      > eszczanych wątków utożsamiają PIS z krajem w sposób nierozerwalny, jako synonim

....bo PO nie ma ŻADNEGO programu oprócz kręcenia lodów i trzymania sie u koryta za wszelka cenę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka