Dodaj do ulubionych

Majchrowski górą !

05.12.10, 22:05
Tusk nie przejmie Małopolski
Obserwuj wątek
    • remez2 Duże brawa! ntx 05.12.10, 22:09
      mguru22 napisał:

> Tusk nie przejmie Małopolski
    • shir-ker Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:11
      To dobrze, może uda im się pogonić kota kościołowi.
      Czego mu serdecznie życzę. :)
    • 2alfa.alfa Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:12
      mr.kaczynsky napisała:

> PiSowska Duda dostała kopa już w I turze:))
      Majchrowski to i tak mniejsze zło
    • humbak Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:18
      Nie bardzo wiem co ma jedno do drugiego, ale nie jest to ważne. Krakusiki nie wybrały najlepiej. Ich sprawa.
      • zenon154m Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 23:16
        humbak napisał:

> Nie bardzo wiem co ma jedno do drugiego, ale nie jest to ważne. Krakusiki nie w
        > ybrały najlepiej. Ich sprawa.

Chłoptasiu spać.
        • lumpior Krakowianie gora,brawo. 05.12.10, 23:29
          Postapili rozsadnie,"ziobery","kaczysci" na kolanach,nokaut.
        • humbak Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 09:15
          Już spałem. Dziękuję za radę.
    • mn7 Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:20
      Nie bardzo wiadomo w jakim trybie premier miałby "przejmować" Małopolskę i na czym to "przejmowanie" miałoby właściwie polegać.
      Wiadomo natomiast, że zarówno w sejmiku wojewódzkim jak i w Radzie Miasta Krakowa partia premiera (czyli PO - gdybyś nie wiedział) ma wyraźną i spokojną większość.
      Wiadomo też,że tak jak 8 lat temu Majchrowski został niespodziewanie prezydentem dzięki poparciu Ziobry, tak i teraz został prezydentem na III kadencję dzięki poparciu tegoż Ziobry (którego Duda jest prawą ręką).

• remik.bz Ważne ,że PO nie dostanie Krakowa 05.12.10, 22:40
        mn7 napisała:

> Nie bardzo wiadomo w jakim trybie premier miałby "przejmować" Małopolskę i na c
        > zym to "przejmowanie" miałoby właściwie polegać.

Ano na tym, ze za Kracikiem ława jak pretorianie poszliby żądni kasy, stanowisk, profitów działacze PO, czesto wskazywani przez ważne figury z tej partii.
        Mielibyśmy w krakowie karuzele stanowisk , wymiany nie tylko dyrektorów, prezesów, szefów, ale równiez ludzi na srednim szczeblu zarządzania.
        PO juz tak ma, ze jest nienasycona w zawłaszczaniu przestrzeni publicznej.
        Potem mielibysmy zrywanie isniejacych kontraktów i dawanie zleceń swoim "Rychom".
        Totalny bałagan.
        W tej sytuacji Krakowianie mądrze wybrali pozostawiajac przy władzy tych , którzy juz "swoje dostali".
        Myślę,ze duza częśc eletoratu PiS-u (w tym ja) glosowała na Majchrowskiego jako na mniejsze zło , jako na jedyna mozliwość pewnej równowagi dla PO.
        • humbak Re: Ważne ,że PO nie dostanie Krakowa 05.12.10, 22:46
          Niech ja sobie przypomnę, której to partii przeciwnicy twierdzili po zwycięstwach PiS że wymiana ludzi na możliwych do wymiany stanowiskach jest nie tylko normalna, ale i porządana:)
          • remik.bz Re: Ważne ,że PO nie dostanie Krakowa 05.12.10, 22:54
            humbak napisał:

> Niech ja sobie przypomnę, której to partii przeciwnicy twierdzili po zwycięstwa
            > ch PiS że wymiana ludzi na możliwych do wymiany stanowiskach jest nie tylko nor
            > malna, ale i porządana:)

A co to ma do rzeczy?
            Mówimy o bardzo konkretnym przypadku a nie o teorii.
            Miałem do wyboru juz "jako-tako-najedzonych" komuchów z jednej strony i bezwzglednych , pazernych na władzę , "glodnych kasy" Rychów z drugiej.
            Wybór mniejszego zła był prosty.

• spokojny.zenek PO ma w krakowskiej radzie samodzielną większość. 06.12.10, 15:23
              remik.bz napisał:

> A co to ma do rzeczy?
              > Mówimy o bardzo konkretnym przypadku a nie o teorii.

Owszem, humbak i mn7 mówią o konkretach. Ty mówisz o swoich urojeniach albo świadomie kłamiesz. Jeśli porówna się zachowanie PiS i PO przy przejmowaniu władzy to nie sposób nie zauważyć, ze to dwa zupełnie inne światy. PiS nawet nie próbował nigdy udawać - na co słusznie wskazał humbak. A jeżeli PO zdarzały sie niewłaściwe zachowania, to były one wyjątkiem.

• mn7 Re: Ważne ,że PO nie dostanie Krakowa 06.12.10, 21:16
          remik.bz napisał:

> mn7 napisała:
          >
          > > Nie bardzo wiadomo w jakim trybie premier miałby "przejmować" Małopolskę
          > i na c
          > > zym to "przejmowanie" miałoby właściwie polegać.
          >
          > Ano na tym, ze za Kracikiem ława jak pretorianie poszliby żądni kasy, stanowisk
          > , profitów działacze PO, czesto wskazywani przez ważne figury z tej partii.

Doświadczenie ostatnich lat pokazuje, że taki sposób działania jest akurat charakterystyczny dla PiS. Przy okazji ostatnich wyborów parlamentarnych też straszono rzekomymi "czystkami" - nic takiego jakos się nie zdarzyło.

> PO juz tak ma, ze jest nienasycona w zawłaszczaniu przestrzeni publicznej.

Ciekaw jestem, z czego wynika aż tak skrzywiona optyka.

• wikul Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:26
      mguru22 napisał:

Chodzi o Kraków, nie Małopolskę, Nie zauwazyłes, pisiaku ?
    • humbak Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:32
      Skąd ten pomysł?
    • humbak Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:39
      Myślę że Kracik byłby lepszym wyborem. Za Majchrowskiego za mało się w tym mieście dzieje.
      • humbak Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:40
        Zakładam że okrzyk założyciela wątku wynika z poznania wyników sondaży.
      • sierzant_nowak Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 11:29
        > Myślę że Kracik byłby lepszym wyborem. Za Majchrowskiego za mało się w tym mieś
        > cie dzieje.

a Ty z Krakowa jesteś, czy tak sobie "na oko" oceniasz? Za Majchra inwestycji jest od groma, budzet miasta napiety, wiec wiecej byc nie moglo - chyba ze mi wskazesz palcem inwestycje albo niepotrzebne albo solidnie przeplacone, zamiast ktorych nalezaloby zrealizowac cos innego niz zostalo zrobione...
        • humbak Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 11:35
          Pisałem już w tym wątku że mieszkałem w Kraku. Ja nie twierdzę że w tym mieście nic się nie dzieje tylko że miasto a potencjał by rozwijać się szybciej niż takie Wrocław czy Poznań, a dzieje się mniej.
          • mn7 Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:18
            To prawda, że w promocji i kreowaniu wizerunku Kraków Wrocławiowi ustępuje, niemniej wszystkie obiektywne czynniki jasno pokazują, ze to Kraków rozwija sie bez porównania szybciej. Inna sprawa, na ile to zasługą Majchrowskiego i czy rozwija sie akurat tak, jak należy (na przykład dlaczego jako pierwsza powstała akurat ta linia tramwajowa a nie inna).

• humbak Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:42
              Które wskaźniki obiektywne jeśli można?
              • mn7 Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:49
                Liczba i wartość inwestycji, liczba oddawanych mieszkań, tempo przyrostu ludności...
                • humbak Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:55
                  Hmmmm... nie będę Cię wypytywał, bo nie od tego jest forum. Być może troszkę znieświeżyła się moja wiedza na temat Krakowa. Od paru lat już tam nie siedzę i sporo mogło się zmienić. Sprawdzę to sobie w najbliższym czasie.
                  • mn7 Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:59
                    Jeśli mnie bierzesz za zwolenniczkę Majchrowskiego, to jesteś w błędzie. Rzecz w tym, że akurat niedostatku inwestycji to mu nikt nie zarzucał, za to ich dobór i np. pozyskianie funduszy unijnych - to i owszem.
                    • humbak Re: Majchrowski górą ! 07.12.10, 00:31
                      Nie biorę Cię za niczyjego zwolennika. Po prostu jak jeszcze miałem kontakt z tym miastem to we względzie ilości i wartości inwestycji nie wyglądało ono dobrze, pomijając może centra handlowe:)
    • humbak Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:49
      Mieszkałem tam 5 lat. To wszystko.
    • honeyr :))) 05.12.10, 22:51
      Ksieżulków i POkraki szlag trafi :)
      • remik.bz Re: :))) 05.12.10, 22:56
        honeyr napisał:

> Ksieżulków i POkraki szlag trafi :)

Księzulków ?
        Myslisz,ze w Krakowie jakakolwiek władza zadrze z Kosciolem ?
        • honeyr Re: :))) 06.12.10, 00:02
          > Księzulków ?
          > Myslisz,ze w Krakowie jakakolwiek władza zadrze z Kosciolem ?

W Polsce żadna władza dotychczas niestety - łacznie z PZPR - nie podjeła sie zbudowania rozdziału kościoła od państwa.
          Oczywiście Majchrowski w Krakowie też nie zadrze. Ale przynajmniej, w odróżnieniu od Kracika, nie będzie ochoczo wylizywał tyłków klechom i udawał, że grabież gigantycznych majątków publicznych przez kler jest ok.
    • kuk_krakauer Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 22:52
      i bardzo dobrze. Duże zwycięstwo i prztyczek w nos dla Tuska. Ryży będzie się mścił na mieście.

P.S. Pis mam w doopie, żeby była jasność.
      • bikej5 Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 23:00
        kuk_krakauer napisał:

> i bardzo dobrze. Duże zwycięstwo i prztyczek w nos dla Tuska. Ryży będzie się m
        > ścił na mieście.
        >
        > P.S. Pis mam w doopie, żeby była jasność.

do czego to doszło-niedługo trzeba będzie wklejać oficjalne zaświadczenie ze stosownymi pieczęciami-"Nie jestem zwolennikiem PiS"zanim zapragniesz skrytykować PO.
        • kuk_krakauer Re: Majchrowski górą ! 05.12.10, 23:02
          No właśnie. Ja to bym chciał taki znaczek "Mam w doopie POPIS"
          • mn7 Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 21:21
            A ja to bym chciała, zeby sie niektórzy wreszcie ocknęli.
        • tornson Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 14:07
          bikej5 napisała:

> do czego to doszło-niedługo trzeba będzie wklejać oficjalne zaświadczenie ze s
          > tosownymi pieczęciami-"Nie jestem zwolennikiem PiS"zanim zapragniesz skrytykowa
          > ć PO.
          Niestety! POwskie lemingi i ich płytkie postrzeganie świata, tylko PO albo PiS, inna opcja w małych rozumkach lemingów się nie mieści. Komputery też coprawda działają w oparciu o system binarny, ale one wykonują miliardy binarnych operacji na sekundę, mózgi PO-lemingów jedną i tylko jedną.
    • ex.mila wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 05.12.10, 22:57
      mguru22 napisał:

jakby zapomnieli o tym, ze Mjchrowski jasno powiedział, ze ma Napieralskiego w dupie.

Z czego sie tak cieszycie waszmości?
      • remik.bz PiS tez się cieszy 05.12.10, 22:59
        ex.mila napisała:

> mguru22 napisał:
        >
        > > Tusk nie przejmie Małopolski
        >
        > jakby zapomnieli o tym, ze Mjchrowski jasno powiedział, ze ma Napieralskiego w
        > dupie.
        >
        > Z czego sie tak cieszycie waszmości?

Jestem (własciwie byłem) zwolennikiem PiS-u a nie Napieralskiego. (Teraz jestem za PJN)
        I cieszę się ,że PO nie dostanie Krakowa.
      • kuk_krakauer Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 05.12.10, 23:01
        Z tego, że PO dostała prztyczka w nos. I to w Wolnym Mieście Krakowie.
      • remez2 Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 05.12.10, 23:07
        Waszmościowie. :-)))
        ---------------
        iza.bella.iza napisała:
        I to by było na tyle , chamie.
      • zenon154m Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 05.12.10, 23:15
        ex.mila napisała:

> mguru22 napisał:
        >
        > > Tusk nie przejmie Małopolski
        >
        > jakby zapomnieli o tym, ze Mjchrowski jasno powiedział, ze ma Napieralskiego w
        > dupie.
        >

Trzepaczka idź spać.Wrak i zimny lech w głowie ci zamieszał.
      • zoil44elwer Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 06.12.10, 14:41
        Przecież Majchrowski,prawicowy liberał ma korzenie w KLD i nigdy nie był blisko lewicy.
        • spokojny.zenek Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 06.12.10, 15:24
          zoil44elwer napisał:

> Przecież Majchrowski,prawicowy liberał ma korzenie w KLD i nigdy nie był blisko
          > lewicy.

Niezłe :-))
          • mn7 Re: wielbiciele napieralskiego tak się cieszą 06.12.10, 21:20
            To chyba nie był dowcip - elwer go musiał z kimś pomylić :-))
    • henry.rollins :D:D:D:D Przejmie SLD :D:D:D:D 06.12.10, 00:03

• kasandra.j Re: Majchrowski górą ! 06.12.10, 00:27
      i nadal Krakusy będą jeździć za robotą do Warszawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka