Dodaj do ulubionych

Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawicza

IP: *.wa.bigpond.net.au 14.04.04, 01:29
Panie Redaktorze pyta Pan dlaczego Miller stanal po stronie Blochowiak?
Przeciez to widac od poczatku ze on jest czlonkiem tej grupy ,zapewne
zakladnikiem Jakubowskiej i spolki, sadze ze trzeba byc naprawde slepym i
gluchym zeby tego nie widziec, chyba ze sie nie chce widziec tego ich
zaklamania, falszu i obludy. To oni wlasnie wprowadzili te standarty do
polskiego zycia politycznego i nie powinni teraz sie dziwic ze w narodzie
zwycieza populizm, a szarlatani polityczni to dyskontuja. Nie tylko rozlozyli
przez to SLD ale i sprowadzili polska polityke na samo dno

Obserwuj wątek
    • Gość: gonzales Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 02:06
      jestem czytelnikiem wyborczej od n-stu lat i pytam pana Rawicza i red.
      Michnika dlaczgo zadajecie takie pytania na lamach gazety,rzeczywiscie nie wie
      pan panie Juliuszu dlaczego.Uważam,że zadając takie pytanie na łamach gazety
      chcecie stworzyc wrazenie ostatnich sprawiedliwych w RP(naiwnych pozytywnie)
      lub poruszyc sumienie premiera Millera(p.s.jeszcze macie zludzenia:
      ( ).przecietnie inteligentny czytelnik wie dlaczego?(mam nadzieje,ze nikogo nie
      urazilem.pozdrawiam Savonarola

• kataryna.kataryna Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 11:48
      Przecież Miller jest poza wszelkim podejrzeniem, o czym całą powagą swojej
      osoby zaręczał szef pana Rawicza. Tak się kończy bawienie się własnym
      autorytetem. Nie czas na naiwne pytania, panie Rawicz, trzeba było nie czyścić
      Millerowi pola pod jego dzisiejsze wypowiedzi na temat raportu Błochowiak.
      • basia.basia Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 12:06
        kataryna.kataryna napisała:

> Przecież Miller jest poza wszelkim podejrzeniem, o czym całą powagą swojej
        > osoby zaręczał szef pana Rawicza. Tak się kończy bawienie się własnym
        > autorytetem. Nie czas na naiwne pytania, panie Rawicz, trzeba było nie
        czyścić
        > Millerowi pola pod jego dzisiejsze wypowiedzi na temat raportu Błochowiak.

Cześć Kataryna:)
        Wczoraj wyczytałam w nowym Newsweeku komentarz Zaremby nt. przyjęcia raportu
        Błochowiak. On pisze, że wieść korytarzowa niesie, że Miller dzwonił do Leppera
        z prośbą, by jego człowiek wsparł wersję Anity. I Nałęcz, i Rokita, i Ziobro
        mówią, że to jest wynikiem zmowy. Dla mnie to jest oczywiste. Z kolei z
        sejmowych przecieków wynika, że raport Anity będzie odrzucony ale też, że żaden
        inny nie będzie przyjęty! To jest koszmar!
        • ayran Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 12:12
          Nie podzielam tego ogólnego oburzenia. Od dawna wiadomo, jakiego stanowiska
          należało się spodziewać po delegatach sld do Komisji, natomiast nagłe
          nawrócenie Lewandowskiego czy Nałęcza to przede wszystkim przejaw
          koniunkturalizmu obu panów, nie zaś zmiany przekonań - czy ktoś myśli że
          broniąc Millera czy Kwaśniewskiego uważali szczerze że obaj są w sprawę
          niezamieszani? A Łączny dlatego jest Łączny a nie Dzielny, żeby łączyć a nie
          żeby dzielić.
          • basia.basia Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 13:25
            ayran napisał:

> Nie podzielam tego ogólnego oburzenia. Od dawna wiadomo, jakiego stanowiska
            > należało się spodziewać po delegatach sld do Komisji, natomiast nagłe
            > nawrócenie Lewandowskiego czy Nałęcza to przede wszystkim przejaw
            > koniunkturalizmu obu panów, nie zaś zmiany przekonań - czy ktoś myśli że
            > broniąc Millera czy Kwaśniewskiego uważali szczerze że obaj są w sprawę
            > niezamieszani? A Łączny dlatego jest Łączny a nie Dzielny, żeby łączyć a nie
            > żeby dzielić.

Nie mam żadnych złudzeń co do Nałęcza i Lewandowskiego.
            Jednak w swojej naiwności wyobrażałam sobie nieco inny scenariusz.
            Myślałam, że sejmowi zostanie przedstawiony raport Nałęcza i zostanie
            odrzucony, podobnie jak zdania odrębne Rokity i Ziobry. Niestety mamy
            do czynienia z mistrzami w mataczeniu. Mam podejrzenie, że Nałęcz również
            maczał w tym swoje paluchy a teraz odgrywa pierwszego sprawiedliwego.
            Właściwie to ten typ wg mnie jest przyczyną wszystkich "niedociągnięć"
            komisji. To jest profesor historii, który się sprzeniewierzył swojemu
            zawodowemu etosowi. Pamiętam jakie dyrdymały (jak się teraz okazuje)
            wygadywał, by sobie nadać powagi jako szefowi tej komisji. Gdybym ja
            była jego szefem to bym go wyrzuciła z pracy i dała wilczy bilet - by
            nie mógł mącić w głowach studentom.
        • kataryna.kataryna Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 12:58
          basia.basia napisała:

> Cześć Kataryna:)
          > Wczoraj wyczytałam w nowym Newsweeku komentarz Zaremby nt. przyjęcia raportu
          > Błochowiak. On pisze, że wieść korytarzowa niesie, że Miller dzwonił do
          Leppera
          >
          > z prośbą, by jego człowiek wsparł wersję Anity. I Nałęcz, i Rokita, i Ziobro
          > mówią, że to jest wynikiem zmowy. Dla mnie to jest oczywiste. Z kolei z
          > sejmowych przecieków wynika, że raport Anity będzie odrzucony ale też, że
          żaden
          >
          > inny nie będzie przyjęty! To jest koszmar!

Cześć Basiu :)
          Mi jest w zasadzie obojętne co Sejm zrobi z tym raportem, od komisji dostałam o
          wiele więcej niż oczekiwałam, niech sobie posłowie głosują jak chcą, tego co
          zobaczylismy nie są w stanie wymazać. A i tak chyba nikt na Trybunał Stanu nie
          liczył, nie z tym Sejmem, nie z Lepperem. Jak SLD chce się nadal kompromitować,
          niech popiera wypociny WC Kaczki, jak Lepper chce pokazać swoją prawdziwą
          twarz, niech pomaga SLD. Ja swoje zobaczyłam i żaden raport nie jest mi
          potrzebny.
          • basia.basia Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 13:34
            kataryna.kataryna napisała:

> Ja swoje zobaczyłam i żaden raport nie jest mi
            > potrzebny.

Rozumiem Cię ale ja się nie mogę pogodzić z tym, że nikomu włos z głowy nie
            spadnie. Zastanawiam się cały czas nad tym czy jest jakieś sensowne wyjście
            z tej sytuacji i nie mam na myśli sejmu, bo tu się nic już nie da zrobić.
            Ale przecież wsszycyśmy widzieli i słyszeli, są ogólnie dostępne stenogramy.
            Pamiętasz jak Stowarzyszenie Katon (czy jakoś tak) oskarżyło Millera o to
            "zero" w kierunku Ziobry? Czy każdy z nas, jakaś instytucja, grupy obywateli
            lub Zoll na ich prośbę itd. nie mogłyby wystąpić z oskarżeniem Millera,
            Kurczuka i wielu innych osób opierając się na raporcie Ziobry? Nie czytałam
            (zrobię to) ale czytam opinie, że jest najlepiej napisany i ma gotowe,
            umotywowane wnioski. Czy to nie jest jakieś wyjście? Jeżeli instytucje
            państwowe są chore to musi się znaleźć jakiś sposób!
            Nawet jeżeli to nic nie da to przecież jakaś prokuratura musi się tym zająć.
            I musi uzasadnić oddalenie wniosku/wniosków. Po prostu nie mogę się pogodzić
            z tym, że się poddamy!

• kataryna.kataryna Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 17:16
              basia.basia napisała:

> kataryna.kataryna napisała:
              >
              > > Ja swoje zobaczyłam i żaden raport nie jest mi
              > > potrzebny.
              >
              > Rozumiem Cię ale ja się nie mogę pogodzić z tym, że nikomu włos z głowy nie
              > spadnie. Zastanawiam się cały czas nad tym czy jest jakieś sensowne wyjście
              > z tej sytuacji i nie mam na myśli sejmu, bo tu się nic już nie da zrobić.
              > Ale przecież wsszycyśmy widzieli i słyszeli, są ogólnie dostępne stenogramy.
              > Pamiętasz jak Stowarzyszenie Katon (czy jakoś tak) oskarżyło Millera o to
              > "zero" w kierunku Ziobry? Czy każdy z nas, jakaś instytucja, grupy obywateli
              > lub Zoll na ich prośbę itd. nie mogłyby wystąpić z oskarżeniem Millera,
              > Kurczuka i wielu innych osób opierając się na raporcie Ziobry? Nie czytałam
              > (zrobię to) ale czytam opinie, że jest najlepiej napisany i ma gotowe,
              > umotywowane wnioski. Czy to nie jest jakieś wyjście? Jeżeli instytucje
              > państwowe są chore to musi się znaleźć jakiś sposób!
              > Nawet jeżeli to nic nie da to przecież jakaś prokuratura musi się tym zająć.
              > I musi uzasadnić oddalenie wniosku/wniosków. Po prostu nie mogę się pogodzić
              > z tym, że się poddamy!

We mnie też się wszystko buntuje bo chociaż nic im już nie pomoże to nie
              powinno im się upiec. Mam nadzieję, że jak Sejm przyjmie śmieszny raport WC
              Kaczki a sąd da Rywinowi wyrok w zawiasach sprawa się nie skończy. Przecież
              poszczególni członkowie komisji śledczej mogą złozyć doniesienie o
              przestępstwie krzywoprzysięstwa chociażby. Liczę na jakiś zwrot w tej sprawie.
              • Gość: S. Flores przepraszam, za błahe pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 20:53
                ...ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić etymologię ksywki pani Anity? Dlaczego "WC Kaczka"?
                Zdaje się, że coś mi musiało umknąć...
                • basia.basia Re: przepraszam, za błahe pytanie... 15.04.04, 23:50
                  Gość portalu: S. Flores napisał(a):

> ...ale czy ktoś mógłby mi wyjaśnić etymologię ksywki pani Anity? Dlaczego "WC
                  K
                  > aczka"?
                  > Zdaje się, że coś mi musiało umknąć...

Szczegółowo wypytywała Niemczyckiego o toaletę, z której właśnie wychodził
                  gdy się natknął na Rywina. Domniemywa się, że podobałaby się jej rola babki
                  klozetowej w tej toalecie a ponieważ to niemożliwe, więc chociaż ta WCkaczka:)
                  • Gość: S. Flores Re: przepraszam, za błahe pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 02:48
                    > Szczegółowo wypytywała Niemczyckiego o toaletę, z której właśnie wychodził
                    > gdy się natknął na Rywina...

A tak, teraz rozumiem - nie dość że gęś (ciekawe, kiedy zorientuje się, jak okrutnie
                    SLD się z nią obeszło), to jeszcze WC. Dziękuję pięknie za wyjaśnienie.

• wandawinik Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi 14.04.04, 15:05
      Dlaczego?Bo zawsze byl butny,pelen tupetu i pychy,cyniczny,kpil z wszystkich i
      wszystkiego.Biedny czlowiek,krotkowzroczny,przegrany.
    • iza.bella.iza Panie redaktorze Rawicz! 14.04.04, 15:18
      Pan się dzisiaj w imieniu GW pyta:
      "Dlaczego premier stanął po stronie oczywistych niedorzeczności Błochowiak i
      zrezygnował z osinowego kołka?"

A mnie, szanowny panie redaktorze śmiech ogarnia! Widziłeś pan kiedyś ten
      osinowy kołek w rękach Millera? Nigdy go nie miał i nigdy nie zamierzał mieć
      ani tym bardziej użyć! To przez postawę pańskiego szefa, jego zawziętą obronę
      Leszka nie Białego i nie Czarnego mamy dzisiaj taki pasztet. To pański
      niezwykle inteligentny szef jeszcze jesienią ubiegłego roku wmawiał nam i
      komisji sejmowej, że "myśmy nie widzieli związku między propozycja Rywina i a
      pracami nad nowelizają ustawy". Skoro tak, to dlaczego dziwi was teraz, że
      komisja przyjęła raport Anity? Przecież to zgodne z wynikami waszego "śledztwa
      dziennikarskiego"! I przy okazji pytanie osobiste - dlaczego pana szef sam nie
      skomentuje ostatnich wydarzeń tylko chowa się za panem? Czy pański redaktor
      naczelny dostrzeże wreszcie, że durnia z siebie zrobił i zechce się kiedyś do
      tego przyznać?

• ayran Re: Panie redaktorze Rawicz! 14.04.04, 15:46
        iza.bella.iza napisała:

> Czy pański redaktor
        > naczelny dostrzeże wreszcie, że durnia z siebie zrobił i zechce się kiedyś do
        > tego przyznać?

Redaktor naczelny dobrze wie, że zrobił z siebie durnia, ale nigdy się do tego
        publicznie nie przyzna.
        • zbychq1 Re: Panie redaktorze Rawicz! 14.04.04, 16:37

Znając Adama M można podejrzewać że kiedyś poprosi o zrozumienie że został
          wykręcony jak chłop w sądzie. A co do sądu, dzisiaj prokuratura zażądała dla
          Lewa 3 lata paki, a jego adwokaci zwrócili się do sądu o zwrot paszportu dla
          grzecznego chłopca.Widocznie chłopiec ma cóś na oku.I dobrze, nie karajmy
          więzieniem nikogo, GTW, Lewa, Leszka,bo przecież nic się nie stało .Dajmy im za
          to paszporty, pozwólmy wyjechać z Polski do bratniego kraju (Białoruś), gdzie
          będą mogli rozwijać swoje talenty, ale po uprzedniej konfiskacie mienia do
          wysokości propozycji łapówkarskiej i tylko tyle.
          • Gość: magister prezydent A ja wam zaśpiewam i zatańczę!!! IP: *.czajen.pl 14.04.04, 17:36
    • leszek.sopot Osinowy kołek 16.04.04, 00:34
      Sobie Rawicz zakpił z premiera :), szkoda że tak późno!
      Ale czy artyleria wykierowana tylko w premiera oraz na byłego prezesa TVP i
      Jakubowską nie świadczy, że jeszcze jakaś mgiełka zasłania oczy?
      Miller akurat teraz w sprawie raportu Anitki nie ma już nic do gadania, choć na
      pewno nie chciał aby osinowy kołek trafił go prosto w sponiewieraną pierś. Jest
      jedynie premierem w stanie schylającym się do spoczynku. Raportem obecnie
      rządzi partia, a partia już 14 miesięcy temu określiła sposoby ukręcenia łba
      tej sprawie. Zapewne osoby wchodzące faktycznie w skład GTW mają się w tej
      partii jeszcze bardzo dobrze i obmyślają kolejne plany na przyszłość.
    • Gość: macant Re: Premier i Błochowiak. Komentarz Juliusza Rawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 06:36
      BILLINGI premiera, BILLINGI i Jeszcze raz BILLINGI.Tam tkwi rozwiazanie.Moze
      jak ten uczciwy premier odejdzie, to ktoś je wreszcie ujawni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka