Dodaj do ulubionych

Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem

• Gość: andrzej w miesiac tyle ile ja przez prawie 4 lata :D (n/t) IP: 213.77.95.* 16.04.04, 10:21
    • Gość: mirek a co z ustawą o dostępie do informacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:27
      dziennikarze skarżą się na blokowanie dostępu do informacji. Może w takim razie
      któryś z dziennikarzy TVP zrobi reportaż o blokowaniu informacji w samej TVP.
      • Gość: tete Re: a co z ustawą o dostępie do informacji IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.04.04, 10:49
        Kochani a może jeszcze dowiemy się ile dorabia Durczok pracując w również
        państwowym radiu?
        Kiedyś zapytano Durczoka czy nie widzi stronniczości TVP. Durczok nie widział
        żadnej stronniczości w Wiadomościach. Juz wiemy co zasłaniało mu oczy.
        Nie lubiłem go już od czasów jego zachorowania na raka. Ktoś kto otarł się o
        śmierć i nic z tego nie zrozumiał jest tępym głupcem. O głupocie i parszywym
        charakterze świadczyło jego wściekłe rzucenie się na Modlińską co to nie
        wiedziała o przyczynie łysiny Durczoka. No bo cały kraj powinien wiedzieć o
        tym, że Durczok ma raka. Pośród tysięcy Polaków chorych na raka najważniejszy
        był Durczok. Durczok to człowiek bez klasy i nieszczęście, które go spotkało
        nie zmnienia w niczym mojej opinii o nim. 100 razy wolę Lisa.
    • Gość: krosant Strach pomyslec jakie kontrakty podpisuje "rząd".. IP: *.erg-bierun.com.pl 16.04.04, 10:37
      ...który jest a naprawde go nie ma. Przeciez to niedopuszczalne w normalnej
      demokracji, aby premier ustepował ze stanowiska "ale za 3 tygodnie". To
      skandal - taki okres rodzi niesamowite pole do bzdurnych decyzji, umów,
      przekretów, zmian na stanowiskach, odpraw itd... i NIKT za to nie odpowiada bo
      ten "rząd" ma ogromną anarchistyczną władzę - użyłem tego słowa celowo - bo za
      władzę się odpowiada, no ale teraz gdy tak naprawde już są na wylocie to nie
      odpowiadają za nic. Oczywista rzecz, ze żaden dziennikarz nie chwyci się tego
      tematu, no bo przecież w Polsce to normalny stan , a zresztą dajmy już spokoj,
      niech nas wprowadza jeszcze do Unii, są poważniejsze problemy np. Orlen lub już
      za tydzień ogłoszenie wyroku RywinGate... ech... wolność słowa
      • Gość: bob Re:a co się dzieje na dołach partyjnych w terenie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 14:16
        tam dopiero każdy biorą co się da, bo może trzeba będzie na parę lat odejść od
        koryta. Tam już nikogo nie obchodzi program Hausnera, przyszłość partii, nowy
        rząd.
    • Gość: Kaz Szczegółów brak? IP: *.man.czest.pl 16.04.04, 10:38
      Niestety, szczegółów nie mogę podać, tajemnica - powiada pani jakaś od
      gadania. A wcześniej podaje się szczegóły takie, że inne nie są już potrzebne!
      A na ile jeszcze innych takich umów natrafił nowy prezes w szufladach lada co
      wywalczonych biurek!

Może przydałoby się jednak podać, jakie to umowy i co z nich wynika?

Idzie o to, że Kwiatkowski jest be jak cholera. On już padł, ale zadarł z nami
      i trzeba go wdeptywać, bo coś mu jeszcze z kałuży błotnej wystaje. Zaś nowy
      nasz prezes chciałby dokonać jakichś zmian, ale nie może ich dokonać, bo ma
      związane ręce.

Ale pocieszmy się - ma być Olejnikowa po Teleekspresie, będzie więc trochę
      rozrywki. Będą w użyciu sztachety a to gawiedź lubi.
      • Gość: Lech Taczka Amen IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.04, 11:08
        .
    • Gość: nansen Wywalić Durczoka na zbity pysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:52
      Przeciez Durczok, to typowa prostytutka polityczna. Tak tendencyjnego i podleglego dziennikarza trudno znalesc, no moze za wyjatkiem obydwoch Kwiatkowskich - b. prezesa i specjalisty od traktorow, "robiacego" od jakiegos czasu za dziennikarza politycznego. A Durczok jest wyjatkowo ochydna kreatura, cynikiem bezczelnie wykonujacym "wiodacej sily narodu", SLD.
      • Gość: tete Re: Wywalić Durczoka na zbity pysk IP: w3cache.* / *.2-0.pl 16.04.04, 10:59
        Gość portalu: nansen napisał(a):
        > Przeciez Durczok, to typowa prostytutka polityczna. Tak tendencyjnego i
        podleglego dziennikarza trudno znalesc, no moze za wyjatkiem obydwoch
        Kwiatkowskich - > b. prezesa i specjalisty od traktorow, "robiacego" od
        jakiegos czasu za dzienni karza politycznego. A Durczok jest wyjatkowo ochydna
        kreatura, cynikiem bezczel nie wykonujacym "wiodacej sily narodu", SLD.

100% racji
    • Gość: qm TV Białoruska w W-wie IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.04, 10:57
      Towariszcz skazał: nu, maładiec! Bieritie
      skolko ugodno.
      Durczok jest cieniutki. TVP to komunistyczna
      maszynka propagandowa. Jeśli ktoś utworzy
      fundusz na stawianie w knajpach ciepłej wódki
      tym czerwonym ludzikom z TAI, pierwszy wpłacę
      pieniądze.

• Gość: anżuli Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.chello.pl 16.04.04, 11:00
      do tej pory wydawało mi się że Durczok jest ok., ale po tym artykule mam
      wrażenie, że to niezły cwaniak. Nie dziwi, że sobie kupuje porsche czy tym
      podobne jak ma tyle kasy, ale dlaczego ja mam sponsorować jego hobby, kiedy
      nawet nie oglądam w publicznej ŻADNEGO programu z jego udziałem. Swoja drogą
      ciekawe ile odpalił Kwiatkowskiemu...
    • Gość: zwolniony Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:05
      Czy w TVP obowiązuje Kodeks Pracy? Jeżeli nie, to dlaczego inspekcja pracy
      toleruje takie zachowania pracodawcy. Kamil, wstydź się. Pazerny gnojku.
    • Gość: Roomzeiss Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.chello.pl 16.04.04, 11:06

Zobaczycie za parę lat takiego komunistycznego sługusa propagandy SLD będzie
      się traktowało jak Tumanowicza Samitowskiego czy innych "dziennikarzy' , którym
      Jaruzelski kazał załozyc mundurki 13 grudnia 81 roku. Tak czy inaczej brawo
      Gazeto Wyborcza i brawo Agnieszko Kublik za ujawnienia tych świństw z
      Kwiatkowskim i Durczokiem
    • Gość: kod88 Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.topolowa.net 16.04.04, 11:09
      tyle pieniedzy dla typa czytajacego wiadomosci z kartki
      nie majacego wlasciwie rzadnych powaznych atutow
      to tak jagby ktos mi dal w twarz
    • Gość: Wiktor Kamil Durcz Wiktor Kamil Durczok IP: 134.146.212.* 16.04.04, 11:09
      Pan Kamil Durczok zbiera bardzo wysokie oceny (jeśli wręcz nie wygrywa) tak
      wśród vox populi jak w branży. Jest jedną z najpopularniejszych postaci TVP i
      mediów w ogóle. Nie dziwię się, że pan Robert Kwiatkowski podpisał z nim
      długoterminowy kontrakt.

Wiktoria! (czy raczej, należałoby zakrzyknąć: Wiktor!)
      • Gość: Kredek74 Re: Wiktor Kamil Durczok IP: 80.50.5.* 16.04.04, 11:37
        Ty zafajdany tajny agencie, ubeku. Durczok to cwaniak, znalazł się w TVP, nie
        wiadomo skąd i nie wiadomo jak. Robi tam jakąś krecią robotę na rzecz SLD. Jaki
        z niego dziennikarz, to zwykły matoł i karierowicz.
        • Gość: jest Pan w mniejsz jest Pan w mniejszości IP: 134.146.212.* 16.04.04, 14:25
          niestety panie Kredka, większość Polaków myśli inaczej niż Pan i bardzo szanuje
          oraz ceni pana Durczoka. Demokracji nie da się oszukać, panie Kredka.
      • Gość: lulejka Re: Wiktor Kamil Durczok IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 17:42
        Również bardzo cenię i lubię p. Durczoka, uważam jednak zawieranie kontraktu na
        60 tys. miesiecznie przez tv publiczną za nieetyczne. To utrzymanie dla 15-20
        przecietnych rodzin polskich. a że p.Durczok wynegocjował taką kwote - cóż, to
        juz jego umiejetności. natomiast prezes nie powinien sie na to zgadzać...
        A poza tym nie podobaja mi suie reklamy w tv publicznej!!!!!!
    • Gość: jasio Niestety, zbyt naiwni ! IP: *.ipt.aol.com 16.04.04, 11:20
      • Gość: Melania Są ciepłe posadki IP: *.nsm.pl 16.04.04, 11:38
        Ech, gdzie i komu jeszcze takie warunki pracy się zapewnia??? Myślałam, że już
        nie ma w Polsce takich niezastąpionych...
    • Gość: kot Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: 193.0.76.* 16.04.04, 11:28
      tu ni trzeba głosowac, bo co ekipa to nowi przekrętacze, tylko sie spakować i
      wyjechać z tego kraju i niech politycy i urzędnicy sami sobie płacą podatki a
      następnie je albo topią w kiepskich inwestycjach albo rozkradaja. niech bydlaki
      sami się pozjadają. ja mam tego dość - ciao
    • Gość: Patiota Kwiatkowski to człowiek bez twarzy!!! IP: 212.160.165.* 16.04.04, 11:39
      Przez takich ludzi jak Kwiatkowski nigdy nasz kraj nie wstanie na równe
      nogi.Jedyną metodą jest wypędzenie ich z kraju(oczywiście bez możliwości
      powrotu),gdzieś do afrykańskiej wioski,żeby zobaczyli co to jest bieda i żeby
      za te wszystkie matactwa tkwili w niej do końca życia!!!
      A jeśli chodzi o Durczoka, to według mnie jest też nienamolny!!!Mógłby
      przynajmniej zachować twarz i nie komentować tego jako "bzdura",bo to napewno
      prawda!
    • Gość: j Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.tarnowiec.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 11:49
      W tym wypadku Kwiatkowski okazał się fachowcem który starał się zatrzymać
      najlepszego dzienikarza. Gdybym był na jego miejscu lub właścicielem stacji
      prywatnej (bo wg mnie tylko takie powinny być)to też bym Durczoka "przepłacił".
      W prowadzeniu programów "politycznych" tylko Kwiatkowski (ten od Tygodnika
      Politycznego)może równać się z Durczokiem, choć nie do końca. Inni są "nudni.
      • Gość: Europa Kwiatkowski=Durczok IP: *.adsl.proxad.net 16.04.04, 23:20
        Obudwaj najbardziej dyspozycujni a ten Kwiatkowski zwany "tatusiem" (bo obydwie
        corki blizniaczki juz pracuja w TVP) to najwieksza szuja SLD i
        jego "gadzinownik polityczny jedynki". Zapomnieliscie jak Durczok zaczynal
        swoja kariere od tego jak nie wposcil do studia wiceministra z AWS bo nie
        zgodzil sie na rozmowe z nim Miller (leszek podowczas szef opozycji). Lesio
        wystapil z Durceokiem sam, ot i poczatek blyskotliwej kariery.
        • Gość: gość Re: Kwiatkowski=Durczok IP: *.icpnet.pl 17.04.04, 08:14
          chyba sie powtarzasz...:P
    • Gość: control Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:04
      Zastanawiam się, ile zarabiacie, skoro tak was bulwersuje 60 tys miesięcznie
      dla gościa, którego codziennie oglada kilka milionów widzów. Przecież podobnie
      zarabia (też częściowo z waszych podatków) pilkarz z I ligi, który umie tylko
      (i to niezbyt dobrze) kopać piłkę. Więcej niz Durczok za miesiąc bierze pewnie
      za koncert (z widownią znacznie mniejszą) jakiś kretyn z czerwonymi włosami. 60
      tys. miesięcznie zarabia byle dupek w banku, faceci z agencji reklomwej, lepsi
      fryzjerzy, aktorzy, dziennikarze - wiele osób. Gadanie, że TVP dostaje
      abonament, więc ludzie tam powinni zarabiać mniej niż w stacjach komercyjnych,
      mogłoby paść na szkoleniu partyjnym w czasch komuny. TVP jest spółką akcyjną i
      musi działać tak jak inne spółki w danej branży, bo inaczej przestanie istnieć.
      A z drugiej strony może tak przyznacie sie, czy faktycznie placicie ten
      abonament.
      60 tys miesięcznie dla faceta prowadzącego główne wydanie wiadomości to nie są
      duże pieniądze. W normalnym kraju taki gość zarabia (proporcjonalnie do
      lokalnych warunków) 100 razy więcej. I nie mieszajcie tu poglądów politycznych
      Durczoka. Bo to nie ma nic do rzeczy. Bo co, jeżeli Durczok miałby takie
      poglądy, jakie wam odpowiadają, to uznalibyście, że nie zarabia za dużo, a
      jeżeli wam jego poglądy nie odpowiadają, to, powinno mu się zabrać część kasy?
      To jest taki mały bolszewizm. Jemu TVP nie płaci za poglady, lecz za to, ze
      oglądaja go ludzie. Takie jest prawo rynku. Zamiast biadolić i zazdrościć
      innym, pokażcie, że umiecie coś zrobić, zrócie to i weźcie kasę. Niech jeden z
      drugim pójdzie na casting, wygra i wygryzie Durczoka. Nieudacznicy zawsze
      zagladają innym do portfela. Czytając te wypowiedzi przestałem się dziwić, skąd
      taka popularność leppera.
      • Gość: Kiepski Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 12:25
        W prywatnym biznesie menager dyrektor prezes niech sobie zarabia i
        100000000000000000 zl miesicznie.Ale nie w FIRMIE PANSTWOWEJ.Nie ogladam TVP a
        musze na placic ich???MISJE.Misja polega na kominach placowych ,aburdalnych do
        bolu i dennym programie telewizyjnym.I to ZA MOJE PIENIADZE!!!!!!Nie mam
        zamiaru placic .Jak nie chodze na koncerty ,,czernowowlosego palnta'' i nie
        kupuje jego plyt to mam to gdzies czy zarabia on 1000000000000000000000 czy 100
        zl miesiecznie.Najwazniejsi urzednicy Panstwa :Prezydent i Premier nie maja do
        kupy nawet polowy pensji pana Kamilka.A na nich musze placic i tu nie ma
        dyskusji(istotne jest kto te funkcje pelni ale to inny temat)To jest chore.
      • zbychooo Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem 16.04.04, 13:34
        Gość portalu: control napisał(a):

> Zastanawiam się, ile zarabiacie, skoro tak was bulwersuje 60 tys miesięcznie
        > dla gościa, którego codziennie oglada kilka milionów widzów. Przecież
        podobnie
        > zarabia (też częściowo z waszych podatków) pilkarz z I ligi, który umie tylko
        > (i to niezbyt dobrze) kopać piłkę. Więcej niz Durczok za miesiąc bierze
        pewnie
        >
        > za koncert (z widownią znacznie mniejszą) jakiś kretyn z czerwonymi włosami.
        60
        >
        > tys. miesięcznie zarabia byle dupek w banku, faceci z agencji reklomwej,
        lepsi
        > fryzjerzy, aktorzy, dziennikarze - wiele osób. Gadanie, że TVP dostaje
        > abonament, więc ludzie tam powinni zarabiać mniej niż w stacjach
        komercyjnych,
        > mogłoby paść na szkoleniu partyjnym w czasch komuny. TVP jest spółką akcyjną
        i
        > musi działać tak jak inne spółki w danej branży, bo inaczej przestanie
        istnieć.
        >
        > A z drugiej strony może tak przyznacie sie, czy faktycznie placicie ten
        > abonament.
        > 60 tys miesięcznie dla faceta prowadzącego główne wydanie wiadomości to nie

> duże pieniądze. W normalnym kraju taki gość zarabia (proporcjonalnie do
        > lokalnych warunków) 100 razy więcej. I nie mieszajcie tu poglądów
        politycznych
        > Durczoka. Bo to nie ma nic do rzeczy. Bo co, jeżeli Durczok miałby takie
        > poglądy, jakie wam odpowiadają, to uznalibyście, że nie zarabia za dużo, a
        > jeżeli wam jego poglądy nie odpowiadają, to, powinno mu się zabrać część
        kasy?
        > To jest taki mały bolszewizm. Jemu TVP nie płaci za poglady, lecz za to, ze
        > oglądaja go ludzie. Takie jest prawo rynku. Zamiast biadolić i zazdrościć
        > innym, pokażcie, że umiecie coś zrobić, zrócie to i weźcie kasę. Niech jeden
        z
        > drugim pójdzie na casting, wygra i wygryzie Durczoka. Nieudacznicy zawsze
        > zagladają innym do portfela. Czytając te wypowiedzi przestałem się dziwić,
        skąd taka popularność leppera.

Nie rozumiesz jednej ważnej rzeczy TVP SA jest jednoosobową spółką skarbu
        państwa! Polega to na tym, że skarb państwa posiada 100% akcji tej spółek i to
        właśnie państwo jest jej właścicielem. Czy zarobki rzędu 60.000 dla szeregowego
        pracownika w innych spółkach skarbu państwa jakimi są np: PKS, PAP, Drukarnia
        Skarbowa czy Uzdrowisko Konstancin-Zdrój są O.K.? Już zapomniałeś jak wybuchł
        skandal, gdy okazało się że sekretarka prezesa KGHM zarabia kilkadziesiąt
        tysięcy, a jego kierowca jeszcze więcej? Czy to również cię nie bulwersuje???
        Przecież to są też i twoje pieniądze, już minęły te czasy że państwowe było
        niczyje - teraz państwwe jest NASZE! dlatego mamy prawo wiedzieć jak te
        pieniądze są wydawane i do czyich kieszeni wędrują. Ustawa kominowa, która
        powstała w 2000 r. miała za zadanie ograniczyć wynagrodzenia szefów spółek z
        większościowym udziałem skarbu państwa i firm państwowych, ale jak widać ustawa
        sobie a Kwiatkowski i Durczok sobie.....
        I nie można porównywać TVP z firmami prywatnymi, jeśli Durczokowi za mało płacą
        w TVP nikt go tam nie trzyma, w dobie 20% bezrobocia na jego miejsce znajdzie
        się 1000 jeszcze lepszych dziennikarzy, którzy chętnie podejmą pracę za połowę
        tej sumy. Nie ma ludzi niezastąpionych, o czym mogliśmy przekonać się gdy TVN
        pozbył się swojej gwiazdy number one - T. Lisa. A sposób w jaki Durczok przy
        pomocy Kwiatkowskiego zapewnił sobie 4-letnią nietykalność jest wysoce
        niemoralny.
        • Gość: Kemar Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.ne.client2.attbi.com 17.04.04, 04:24
          Bardzo rozsadny glos. Ale Ty chyba piszesz z Ameryki - czego sie spodziewasz
          w Polszcze Millera?. Poczekaj 10 (albo jeszce lepiej 20 lat to moze wybuduja 1
          km drogi i zaczna myslec. "Praca u podstaw". "Budowanie spoleczenstwa".
          Lepper to zrobi - bo jego wybiora. Przepraszam za sarkazm i
          ewentualne "typos".
      • Gość: Nela Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.nsm.pl 16.04.04, 13:41
        Pisanie o tym, jak się rzeczy mają w NORMALNYM kraju, jest chyba trochę nie na
        miejscu. Nie zauważyłeś, że to kraj wciąż bardzo NIENORMALNY? W normalnym kraju
        emerytów stać na zagraniczne wycieczki, bezrobotnych na wynajęcie mieszkania, a
        przeciętnie zarabiających na dom i jacht. Itd., itp. Gdzie żyjesz, że nie
        zauważyłeś, że daleko nam do tego?!
        Poza tym, dość już układania się kosztem publicznej kasy! Przecież taki
        kontrakt, w którym jak się nie ruszyć, traci tvp, chyba jest nieco podejrzany,
        nie sądzisz?
      • Gość: Abonent Kwiatkowski oddaj abonament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:17
        Tak, płacę abonament i krew mnie zalewa jak patrzę na TVP, która
        wysyła swoich pupili na lodowiec w Alpy w lipcu. którzy kręcą tam
        materiał pt. "Jak to fajnie jest na nartach na lodowcu w Alpach w lipcu" - z
        sobą w roli głównej. Szlag mnie trafia, jak widzę ciągle te same nieszczere
        uśmiechy prezenterek TVP i ich synów, jak oglądam te wszystkie "biesiady", w
        których w rolach głównych znowu są ci sami prezenterzy. Szlag mnie trafia
        jak dowiaduję się, że za mój abonament biorą oni pensję po kilkadziesiąt
        tysięcy złotych. Co do zaglądania do portfela, to na razie TVP zagląda do
        mojego, a co gorsze wsadza do niego swoją łapę, wyciągając co miesiąc dwie
        dychy.
    • Gość: ann Polska zazdrość IP: *.provider.pl / *.provider.pl 16.04.04, 12:06
      Choć musze przyznać tez mnie zaszokowała wysokosc pensji Durczoka, ale chyba
      jeszcze bardziej to co widac w waszych wypowiedziach. Dlaczego jestescie tacy
      zazdrosni, pienici sie, że ktos cos w zyciu osiągnął, ze jest dobry ( bo jest
      dobrym dziennikarzem)...spróbujcie szczescia może i wam uda sie zostac gwiazdą
      tv...he he he
      • Gość: Mela Re: Polska zazdrość IP: *.nsm.pl 16.04.04, 12:30
        Gdyby był dobry, to by nie trząsł portkami, że za Dworaka sie nie utrzyma.
        Dziękuję za takich 'dobrych' wykreowanych przez układy. Przez kontrakt, dzięki
        któremu jest nie do ruszenia, czego by nie robił. Jeśli ktoś zdobywa swoje
        podstępem, trudno mieć o nim dobre zdanie.
        To nie zazdrość. Gdy przyjdzie złodziej i cię okradnie, to chyba nie zazdrość
        będziesz czuł, że on ma a ty nie, tylko bezradną wściekłość, że ktoś mógł być
        tak bezczelny.
      • Gość: Maggie Re: Polska zazdrość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.04, 12:32
        To nie ma nic wspólnego z zazdrością - to jest skandal. A ten człowiek nie jest
        wart tylu pieniedzy. Teraz rozumiem jego gwiazdorstwo...
      • Gość: chris Re: Polska zazdrość IP: *.uio.no 16.04.04, 13:05
        Durczokowi nie zazdroscilbym takiej umowy ale.....
        W tym biednym kraju pensje robotnikow sa WIELOKROTNIE nizsze niz w innych
        krajach Europy, pensje "gwiazd" i wyzszych urzednikow panstwowych sa na tym
        samym poziomie - dlaczego? W ekonomi, w komunizmie i w kapitalizmie, jest tylko
        jedno niezaprzeczalne prawo:
        ZYSK pochodzi z PRODUKCJI (nie zawsze bezposrednio ale..)
        Fabryki pozamykane, nie slyszalam nic o tym, zeby Polska stala sie jakas potega
        handlowa czy bankowa, wiec chojnosc panstwa bardzo mnie dziwi.
        Czy nas stac na Durczoka? Moze , zeby otrzymac wynagrodzenie zgodne ze swoim
        geniuszem powinien wyemigrowac? Podobno jest praca na Cyprze.
        Gdyby we wszystkich instytucjach panstwoch uzdrowiono warunki rekrutacji - wg
        kwalifikacji a nie koligacji - to moze za jednego Durczoka mozna byloby dostac
        5-iu rownie zdolnych Xinskich? Czysty zysk.
      • hydy Re: Polska zazdrość 16.04.04, 13:46
        Gość portalu: ann napisał(a):

> Choć musze przyznać tez mnie zaszokowała wysokosc pensji Durczoka, ale chyba
        > jeszcze bardziej to co widac w waszych wypowiedziach. Dlaczego jestescie tacy
        > zazdrosni, pienici sie, że ktos cos w zyciu osiągnął, ze jest dobry ( bo jest
        > dobrym dziennikarzem)...spróbujcie szczescia może i wam uda sie zostac
        gwiazdą
        > tv...he he he

ja zazdroszczę mu szefa, który lecąc na pysk zabezpieczył mu przyszłość....
        a szefowi przyszłość zapewnili koledzy z Rady Nadzorczej....
        a kolegom z Rady Nadzorczej zapewnili przyszłość koledzy z partii...
        a kolegom z partii zapewnili przyszłość wyborcy...
        a wyborcy zostali z ręką w nocniku :)
      • Gość: Michal Re: Polska zazdrość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:20
        Rzeczywiscie zazdroszcze mu takiej kasy ... też bym chciał mieć takie pieniadze
        co miesiac: 60000 zł.
        Ale to są przecież publiczne pieniadze, czy rzeczywiscie jego praca jest tyle
        warta? A ponadto czy można mówic o "gwiazdorstwie" za publiczne pieniadze?
        Mam jedynie satysfakcje, że osobiście nie płace abonamentu.
      • Gość: Antoni Re: Polska zazdrość IP: *.chello.pl 17.04.04, 01:48
        Zazdrość to błędny trop. Ty powinnaś zrozumieć, że to my utrzymujemy ten burdel
        pt. "Telewizja Polska" który produkuje głównie gnioty i programy dla kretynów.
        Przez takie wynagrodzenia jak Durczoka, wyższe ponad 3 razy niż Prezydenta RP,
        będziemy mieli jeszcze większą bryndzę, mniej ciekawych filmów, itd. Dla mnie
        on jest całkiem przeciętnym dziennikarzem, nieobiektywnym i podlizującym się
        władzy. Ale nawet gdyby był prawdziwą, a nie nadmuchaną, gwiazdą, jego zarobki
        powinny pozostawać w jakiejś relacji do zarobków innych pracowników
        państwowych i średniego wynagrodzenia w kraju. Jak relacja jest kosmiczna to
        mamy Afrykę albo Amerykę Łacińską a nie Europę.
    • Gość: Artur Janota Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 12:11
      Czerwona hołota rządzi w Polsce od 1944 roku,/ tylko rząd Buzka był inny /
      ale w terenie rządzili czerwoni. Dokąd będą ludzi tak głupi i glosować będą na
      cerwonych zlodzieji.
    • Gość: Sąsiad Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 16.04.04, 12:20
      No 720tyś zł starczy na nowe audi a8 dla pana Durczoka i jeszcze troche
      zostanie, te które ma pewnie niedługo mu się znudzi
      • Gość: Goran Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.ct.com.pl 16.04.04, 12:48
        Nawet gdyby był Bóg wie jaki dobry to są kwoty z księzyca. To jest telewizja
        publiczna, skłądkowo-podatkowa, ciekawy czy nie czuje choć odrobiny zażenowania
        pobierając taką gażę i za co to. Czytanie wiadomości i "teraz pan, a teraz pan
        co na to" w "Forum". Te zarobki to obraza dla środowiska dziennikarskiego,
        gdzie reporterzy lokalnych dzienników zarabiają 1500-2000 złotych, urabiając
        się po łokcie dzień w dzień
    • Gość: Rafal Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: 195.75.220.* 16.04.04, 12:42
      Zgadzam sie z tymi ktorzy mowia ze fachowcy powinni dobrze zarabiac i ze
      Durczoka oglada codziennie miliony ludzi wiec powiedzmy ze mu sie nalezy. Tylko
      skoro on tak czy inaczej zasluguje na te pieniadze to po co bylo to szybkie,
      ciche podpisywanie nowego kontraktu? Panowie K. i D. wiedzieli ze z nowym
      prezesem sie tak dobrej umowy nie da podpisac wiec go uprzedzili. Inaczej
      Durczok pewnie zostalby w TVP tylko z kontraktem na 30 a nie 60 tys. I to jest
      tu bulwersujace najbardziej a nie ta jego wysoka pensja. Nie oceniam jego
      kompetencji jako dziennikarza. Nie jest az taki zly, ale mi odpowiadalby
      bardziej scenariusz z powrotem Lisa do TVP. Durczoka wywalilbym nie za pensje
      ale za uklady i polityczna stronniczosc. Zatrudnilbym Lisa i Olejnik bo to sa
      prawdziwe gwiazdy. Zaplacilbym Lisowi nawet 200 tys. oglosilbym to publicznie i
      uzasadnil ze jest to cena za zmniejszenie zaleznosci politycznej dziennikarza
      redagujacego glowne wydanie wiadomosci ( w pelna niezaleznosc nie wierze).
      Niestety Lis pewnie nie wroci do TVP bo tam takie afery to normalka i nie
      bedzie chcial sie babrac w tej kupie...
      • Gość: M. Stronniczych nie będzie brak IP: *.nsm.pl 16.04.04, 12:47
        He, he, Olejnik to dopiero stronnicze babsko!
        A kontrakt Durczoka na pewno odszukano z powodu przymiarek do powrotu Lisa, nie
        ma wątpliwości. A teraz niezła zagwozdka :)
        Swoją drogą, ciekawe ile zgarnia Pieńkowska.
        • Gość: M. Re: Stronniczych nie będzie brak IP: *.nsm.pl 16.04.04, 12:50
          Teraz się Lis i Olejnik dowiedzieli ile można z TVP wydębić :) A że są jeszcze
          wiekszymi gwiazdorami :)))
        • Gość: KB Brońmy Durczoka! Kto jest za? IP: *.core.virnet.pl 16.04.04, 22:57
          O tak, Lis chyba po starej znajomości z nowym szefem się szykuje
          i dlatego chcą umoczyć Durczoka.To chamstwo!
    • camille_pissarro Teraz juz jest wszystko jasne, chociaż .... 16.04.04, 12:52
      czy ja wiem czy do końca, dlaczego nie ma nowych twarzy prezenterów(ek) w TVP.
      Mozna przecież , przygotować dla takiej J.Pieńkowskie, Gembarowskiego czy nawet
      K.Durczoka, A.Kwiatkowskiego w ramach reorganizacji TVP stanowiska takie ,
      które dla nich byłyby nie do zaakceptowania ( nota bene tak jak to sie czyni w
      stosunku do "zwykłych", szeregowych pracowników) ze względów ambicjonalnych.
      Ale z tego co rzuciłem okiem , w takiej sytuacji gdy sami np. w/w odchodzą na
      własną prosbę to tez dostaja niezłą odprawę - "visious circle"
      • Gość: Nessie Re: Teraz juz jest wszystko jasne, chociaż .... IP: *.nsm.pl 16.04.04, 12:59
        Od razu widać, że jest to kontrakt w stylu umowy kolesi. Te odprawy są po
        prostu powalające. Właściwie wszystko frontem do Durczoka, a firma - durna
        jest, niech płaci! Kwiatkowskiemu już to kalafiorem. Ale jaja! Dworak, mów co
        tam jeszcze znalazłeś?
        • camille_pissarro Re: Teraz juz jest wszystko jasne, chociaż .... 16.04.04, 14:19
          Tak, wszystko sie zgadza , tylko , że wypłacana "kolesiom" kasa płynie
          strumieniem z naszej kieszeni ( czytaj. opłat za abonament).
    • Gość: Rosomak Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: 157.25.139.* 16.04.04, 13:04
      Durczok zawsze był stronniczy, było to widać z oburzenia gdy wyrzucano
      złodzieja z Zakładu, jak również w przeprowadzanych wywiadach z politykami.
      • Gość: W. Daniek TVP jest SLD-UPna, a Dworak to figurant. IP: 195.205.230.* 16.04.04, 13:40
    • Gość: gosia Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem IP: *.polarnet.gliwice.pl 16.04.04, 13:53
      Zabierzcie się za tych ludzi,którzy zarabiają jeszcze więcej,nic nie
      robią,oprócz niszczenia naszego kraju,a od Kamila odczepcie się.To cudowny
      człowiek,tylko,że pochodzi ze Śląska,a nie z Warszawy,dlatego chcecie go
      zniszczyć.Nie pasuje do "elity warszawskiej" i to jest główny powód.
      • ko_bie_ta Re: Tajny kontrakt Kwiatkowskiego z Durczokiem 16.04.04, 14:10
        Ja do dnia dzisiejszego też myślałam że Kamil Durczok to taki sympatyczny miś.
        Jedni mu zarzucają że sympatyzuje z PO, drudzy że z SLD, więc chyba nie jest
        taki zły skoro widać aż taki rozrzut w jego domniemanych skłonnościach. Jeszcze
        większą sympatię wzbudził, gdy publicznie przyznał się, iż walczy z nowotworem,
        to była naprawdę duża odwaga z jego strony. Jednak po dzisiejszych publikacjach
        z miłego, ciepłego faceta wyłania się obraz chytrego cwaniaczka, który
        nieetycznymi sposobami dąży do utrzymania swojej pozycji. Przecież wszyscy w
        TVP wiedzieli, że nowy prezes będzie zwalniał skompromitowanych dziennikarzy i
        ich szefów, czy nie lepiej i uczciwiej byłoby gdyby pan Kamil poddał się ocenie
        nowego zarządu, może straciłby parę groszy i pracę, ale za to zachowałby dobre
        imię i honor, a teraz co? ma więcej wrogów niż sam Tomasz Lis. Ludzie mu tego
        nie zapomną, szczególnie teraz, gdy państwo na skraju bankructwa, bieda aż
        piszczy, wszędzie słyszymy że trzeba zacisnąć pasa i oszczędzać, a tu w
        państwowej firmie takie machlojki......
        Oj, nieładnie, nieładnie........
    • Gość: Marek Re: "Tajny" wg GW kontrakt Kwiatk-go z Durczokiem IP: 217.97.129.* 16.04.04, 14:03
      Wybitne pióro GW - pani Kublik daje znowu pokaz swojej obrzydliwej ,
      stronniczej propagandy w stylu swojej mamusi chrzestnej Wandy Wasilewskiej.
      Każdy powód jest dobry aby uderzyć w TVP. Szkoda tylko ,że pozostałe stacje
      tzw.komercyjne nie oferują programu na akceptowalym poziomie. Na szczęście
      Polacy przestają już oglądać te szmirowate teleturnieje, talk showy i reality
      w POlsacie i TVN. Dlaczego ani jeden program stacji komercyjnych nie był
      chętnie oglądany podczas ostatnich świąt. Przecież zarówno TVN jak i Polsat
      zarabiają ogromne pieniądze , ale na program ich szkoda - idą do kieszeni
      właścicieli. Kiedy GW ostatecznie wykończy TVP - to będziemy skazani na stacje
      komercyjne - i jest to poziom dobry dla Pani Kublik , ale na Boga nie dla mnie
      i większości Polaków !
      • Gość: hihi Re: "Tajny" wg GW kontrakt Kwiatk-go z Durczokiem IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 16.04.04, 14:12
        Tak, "misyjna" TVP pokazuje ambitną rozrywkę w posaci rozmaitych biesiad,
        ambitne filmy klasy Z,Ź i Ż, niebanalne programy dokumentalne etc. I to
        wszystko za pieniądze z kieszeni obywateli, niezależnie od tego, czy oglądają
        te chłam czy nie. Super.
      • Gość: Janek Po co skazany na TV, czytaj ksiazki duzo lepsze. IP: *.qc.sympatico.ca 16.04.04, 20:28
    • Gość: gość Re: Durczok a dopiero co Ci odrosły włoski :P IP: *.core.lanet.net.pl 16.04.04, 14:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka