Dodaj do ulubionych

Trupy i trumny, zombies

26.01.11, 10:32
Będą te jesienne (mam nadzieję) wybory pomiedzy Polską Cmentarną, pięknych pomników, Polską Jego Świątobliwości JPII, Polską Watykańską a Polską świecką, jak to zapisane w Konstytucji. Będą to wybory pomiędzy życiem w katolickich niebiosach, a tym na Ziemi.

Bardzo prawdziwe wybory. Czy Polska dla Polaków, czy dla Państwa Watykan. Trzeba będzie udzielić sobie prawdziwej odpowiedzi - Czy tępak proboszcz ma prawo zarządzać państwem polskim?

Obserwuj wątek
    • republika.republika projekcja 26.01.11, 10:35

Twojego postrzegania świata na innych, IMO ludzie w większości nie są radykalni
      • strikemaster Re: projekcja 26.01.11, 10:36
        Ale na radykałów głosują.
    • strikemaster Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 10:36
      Czyli starcie cywilizacji śmierci (Kaczyńskiego, Wojtyły, Jezusa i reszty), a cywilizacją życia (właśnie, kto w Polsce reprezentuje cywilizację życia? Poza mna, bo ja domagam się dla mężczyzn prawa do życia tak długo, jak kobiety).
    • janonet4-4 Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 10:36
    • ka_p_pa Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 10:41
      A kolejne dorastające pokolenia z szyderczym śmiechem wyrzucają ze swojej świadomości religijne wzdęcie, patriotyzm bogoojczyźniany. Dobrze idzie.
      • strikemaster Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 10:43
        Aż takim optymistą bym nie był, katecheza w przedszkolu, żłobku i na porodówce robi swoje.
        • ka_p_pa Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 10:56
          Właśnie o tym piszę. Dla młodego pokolenia religia jest wyłącznie opresją.
          • strikemaster Re: Trupy i trumny, zombies 26.01.11, 12:06
            Religia jest opresją nie tylko dla młodego pokolenia. Problem w tym, że ludzie sobie z tego sprawy nie zdaja.
    • wariant_b Trupy, trumny i ząbies... 26.01.11, 12:16
      a my, nie wiem czemu, dajemy się tym straszyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka