Gość: luki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:48 hehe, juz to widze, rywin w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:49 W naszym kraju to i tak dużo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator kompromitacja prokuratury IP: *.a.jawnet.pl 26.04.04, 11:55 Maly plus dla sadu, DUUUZZY minus dla prokuratury.. A Rywin siedziec i tak nie pojdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Przecież mogli by go powiesić. IP: *.sawan.com.pl 26.04.04, 13:25 Naruszył przecież najwyższe dobra - Agory. Dlaczego w Polsce nie ma kary śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalv To jest logika naszego SĄDOWNICTWA. Zwykły złodzie 26.04.04, 13:44 j gdy zrobi szkodę za np 1000 zl odsiedzi 3 lata. Teraz popatrzmy ile dostał Rywin i ile dostali Panowie z Pruszkowa. Szkoda trudu, zdrowia i życia policjantów. Pozdrawiam Gandalv www.twojamagia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bu5 Re: To jest logika naszego SĄDOWNICTWA. Zwykły zł 26.04.04, 15:41 Chce mi się na to wszystko pawia puścić. Nie mam siły ani śmiać się ani płakać.BEZSILNOŚĆ tylko to słowo przychodzi mi do głowy. Bezsilnośc paralizujaca, bo mam świadomość tego, że cały Rywin i jego Ekipa Trzymająca Władzę z Millerem na czele pokłada się ze śmiechu jacy to frajerzy w Polsce mieszkają. Ogarnia mnie bezsilność na to, że cały aparat państwowy - parlament, rząd, prezydent, sądy mają mnie - obywatela tego kraju - po prostu w dupie. Przestaję widzieć przyszłość tego państwa - widzę raczej totalny bałagan, brud biedę i ciemnotę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony baron kowal ukradl a cygana powiesili IP: 134.130.194.* 27.04.04, 08:34 niektorzy mowia ze hitlera tez nie bylo .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Majstersztyk, cymes, panie Michnik ! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 27.04.04, 15:47 Rywin popełnił błąd mówiąc właśnie Michnikowi "o grupie trzymającej władzę". Michnik wiedział, że Rywin blefuje, skoro nie uwzględnia w tej grupie jego samego - Michnika. Zdenerwował się. Lecz na jego miejscu każdy by się zdenerwował. I pokazał Rywinowi, kto tu trzyma władzę, wysyłając go za ten żart (na chwilę) za kraty. Jest to także sygnał dla innych, by znali swoje miejsce w szeregu. Majstersztyk, cymes, panie Michnik ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observ GRUPA TRZYMAJACA WLADZE ODETCHNELA !!!!!!!!!!! IP: 141.158.65.* 27.04.04, 17:23 michnik moze byc zadowolony ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: GRUPA TRZYMAJACA WLADZE ODETCHNELA !!!!!! IP: 141.158.65.* 27.04.04, 17:25 michnik moze byc zadowolony ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki JĄKKKAJĄCY SIĘ "MĘDRZEC" GO ZAŁATWIŁ IP: *.chello.pl 26.04.04, 13:46 niezłe smyki siedzą w agorze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: JĄKKKAJĄCY SIĘ "MĘDRZEC" GO ZAŁATWIŁ IP: *.tebo.net / *.tebo.chelm.pl 26.04.04, 16:46 Bardzo dobre bo Michnik w Agorze nie zajmuje sie finansami na codzien,a jedynie ktorej partii i ile przekazac po negocjacjach reszte zatwierdza prezes. Powyzsze stwierdzenie wynika z wypowiedzi prezesa spolki. Prezes jedynie zatwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 to juz dwoch zydow nie moze pogadac o interesach?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.04.04, 18:56 ...i za to karac jednego z nich, ze drugi ma nature kapusia i nic tylko by donosil... Zniszczcie zycie towarzyskie izraelitow, a to juz jest antysemityzm!!! O czymze oni maja gadac, jak nie o takich geszeftach??? Toz to sens zycia zyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: to juz dwoch zydow nie moze pogadac o interes IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 27.04.04, 01:36 Gość portalu: 4krzych1 napisał(a): (...) > Zniszczcie zycie towarzyskie izraelitow, a to juz jest antysemityzm!!! > O czymze oni maja gadac, jak nie o takich geszeftach??? Toz to sens zycia > zyda... Slusznie! W Polsce brak oszustow nie-Zydow. No ale "4krzych jeden" nie bylby soba, gdyby nie wykorzystal narodowosc Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerrf Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 26.04.04, 12:02 wyjdzie za rok, a skoro jest oszustem to znaczy że władza jest w porządku:) Kamień spadł mi z serca już sie bałem że w naszym państwie można kupywać ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jak Wojna , To Wojna - taka jest Polityka !!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 26.04.04, 19:23 Strach gadac , bo i za nie , mozna se posiedziec - szczegulnie wtedy , gdy stoi zatobom , jakas wazna grupa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekW Dęte afery III RP nadmuchiwane bździnami Ziobry IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 26.04.04, 21:04 Rywin : kompletny bezsens tej sprawy jest oczywisty po przeanalizowaniu faktow, Skórka: kretynizmem jest przypuszczać ze minister Jaskiernia wzial lapowke 3 razy wieksza niz obroty calej branzy, Starachowice: Sprawa nie warta wzmianki w popołudniówce, Znaną właściwością potęznych wspólczesnych mediów jest to, że działają jak silna lupa, skupiają na obiekcie zainteresowania promienie świetlne i wypalają go, zniekształcając nie do poznania. Jak mówę, to wszystko są znane rzeczy, ale dlaczego mój ukochany Adam Michnik tego nie wie? Powinien był się nuczyć tego po równie kretyńskiej sprawie Oleksego nadanej przez Milczanowskiego - Gazeta razem z resztą pismactwa wskoczyla wówczas na wagon szybko pedzący w kierunku duzego fiaska medialnego - do dzisiaj nie zdobyli sie na przeprosiny Oleksego (i Państwa)za naruszenie ich dobrego imienia. Pozostaje kwestia dlaczego tak jest? Moja odpowiedź jest taka: Platon mylił się bardzo sądząc, że powinni rządzić filozofowie. Filozof Michnik jest przykładem jak łatwo można go wyprowadzić w kapustę, co więcej wielokrotnie, i to za kazdym razem prawie w ten sam sposób. Na koniec: komisja w sprawie afera Rywina pokazuje do czego może doprowadzić pomieszanie uprawienień władzy politycznej i sądowniczej - mianowicie do bigosu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAYBAN Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: 62.233.205.* 26.04.04, 11:50 jasne, on sie odwola, beda sie bawili jeszcze 3 lata, dostanie rok w zawiasach...........a 16 latek za podrobienie legitymacji szklnej siedzial 3 miechy w mamrze z kryminalistami. oczywiscie pan adam m pozostaje rycerzem w bialej zbroi .... ' nareszcie jestesmy we wlasnym domu, nie stoj nie czekaj - UCIEKAJ " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.law.uj.edu.pl 26.04.04, 13:43 Gość portalu: RAYBAN napisał(a): > jasne, on sie odwola, beda sie bawili jeszcze 3 lata, dostanie rok w > zawiasach...........a 16 latek za podrobienie legitymacji szklnej siedzial 3 > miechy w mamrze Nie 3 tylko 2 i nie w mamrze za podrobienie legitymacji, tylko był tymczasowo aresztowany bo przez wiele miesięcy nie stawił się na żadne wezwanie - najpierw do prokuratury potem do sądu. Ładnie to tak kłamać? Jeśłi w słusznej sprawie to wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 27.04.04, 01:48 Gość portalu: a napisał(a): > Gość portalu: RAYBAN napisał(a): > > > jasne, on sie odwola, beda sie bawili jeszcze 3 lata, dostanie rok w > > zawiasach...........a 16 latek za podrobienie legitymacji szklnej siedzial > 3 > > miechy w mamrze > > Nie 3 tylko 2 i nie w mamrze za podrobienie legitymacji, tylko był tymczasowo > aresztowany bo przez wiele miesięcy nie stawił się na żadne wezwanie - najpierw > > do prokuratury potem do sądu. > Ładnie to tak kłamać? Jeśłi w słusznej sprawie to wolno? Pewnie ze wolno. Sa dowody na to na kazdym kroku... Sa to ludzie, ktorym "dobro" Polski lezy na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starnak Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:53 no ale czego się spodziewać po państwie "prawa"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Żenada IP: 213.17.171.* 26.04.04, 11:58 Dokładnie, 2.5 roku 17.5mln$ to naszy wymiar "sprawiedliwosci", Państwo skorumpowane od góry do dołu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 14:26 Żyd zawinił,listonosza powiesili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecky Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:54 REWELACJA! Wyrok bez zawieszenia. Ciekawe co będzie w SA. Miejmy nadzieję że utrzyma ten wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:39 Jak to co będzie? Skoro dwóch ławników (bo przypuszczam, że zgodnie z kpk sądził skład 1 sędzia zawodowy i dwóch ławników) przegłosowało sędziego, to można przyjąć z pwenością 99%, iż Sąd Apelacyjny uchyli wyrok do ponownego rozpoznania. Jestem sędzią z 10-letnim stażem w dużym mieście wojewódzkim i w naszym okręgu takich przypadków gdy ławnicy przegłosowali sędziego (lub sędziów) było w tym okresie gdy orzekam kilka. W każdym wypadku wyrok został uchylony do ponownego rozpoznaia i nie sądzę, żeby w tym wypadku było inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfegoor Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:45 Jak jestes sędzią to powinienes znać składy sądu okręgowego... Bo jak nie to chrob nas boshe przed Toba jako sędzią.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecky Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:47 Skład sędziowski, panie sędzio, składał się z trzech sądziów zawodowych. Czy pan sędzia ma telewizor i śledzi co się dzieje w kraju. Wypowiedź świadczy o kompletnym braku orientacji charakterystycznej dla ludzi z dużymi brakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x O 2 lawnikach pisal sedzia, wiec CO SIE DZIWISZ ? IP: *.comarch.pl 27.04.04, 07:50 Widac na jakim poziomie sa w Polsce sedziowie... nawet czytac dokladnie nie umieja... Zreszta nie pierwszy raz to zauwazylem... tepota i glupota to w polskim sadzie cnota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.law.uj.edu.pl 26.04.04, 13:45 Taaaak, panie marku. A ja jestem w ogóle królem świata i latam sobie UFO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.chello.pl 26.04.04, 17:06 jesteś sędzią, chyba nie- sprawa była rozpoznawana przed sądem okręgowym jako sądem pierwszej instancji na skutek przekazania jej przez sąd apelacyjny, na wniosek sądu rejonowego na mocy art 25 par. 2 kpk, ze względu na szczególną wagę lub zawiłość sprawy. Skład sądu był zawodowy- trzech sędziów zawodowych. Jeśli jesteś sędzią, to może powinieneś chociaż spróbować się nauczyć nowego kpk. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TINA Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.bri.dialup.connect.net.au 27.04.04, 10:42 Panie Marku. Jest Pan sedzia zawodowym, zabiera glos co do skladu sedziowskiego, anie wie Pan, ze nie bylo tam lawnikow. Bylo trzech sedziow zawodowych i sedzia Celej zostal przeglosowany. Sprawa istotnie powinna wrocic do ponownego rozpoznania i miejmy nadzieje, ze tak bedzie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwin2 Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: 195.94.201.* 26.04.04, 11:55 a kiedy reszta? Kwiatkowski, Jakubowska, Czarzasty i Michnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: 212.160.211.* 26.04.04, 12:35 No wlasnie chodzi o to , ze nie bylo GTW , bo z wyrokami sadu sie nie dyskutuje.Wiec kto teraz przeprosi Czrzastego , Kawiatkowskiego,Nikolskiego,Jakubowska, Michnika . Kto GW , Nalecz, Rokita ,dziennikarze , Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka.pralinka Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.04, 20:34 A niby za co przepraszać? Sąd stwierdził, że nie ma dowodów na istnienie GTW, a nie że nie było GTW - a to duża różnica. A dowodów nie było, bo prokuratura zrobiła co w jej mocy, żeby nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.core.lanet.net.pl 27.04.04, 07:41 Nie mam dowodów na to, ze jesteś kretynem, ale to nie znaczy, że nie jesteś kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaziq Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 15:38 głupiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Myślałem, że dostanie ... IP: *.ipt.aol.com 26.04.04, 11:55 .. 2 lata w zawieszeniu i wszyscy będą zadowoleni, a sprawa w ten sposób szybko będzie zakończona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Pytanie obok jest beznadziejnie sformułowane... IP: 213.25.91.* 26.04.04, 11:56 Tym bardziej, że znamy tylko te fakty, które raczą nam do wierzenia zapodać media. Pytanie powinno brzmieć mniej więcej tak: "Czy uważasz, że komukolwiek spadnie włos z głowy?" I odpowiedź tak lub nie. Ja jakoś jestem dziwnie przekonana, że nikomu nie stanie się krzywda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barek Nie ma grupy trzymajacej wladze :-) IP: *.fsoc.de / 62.156.190.* 26.04.04, 11:57 Troche duzo tego wiezienia dostal?! I tak nie pojdzie siedziec w drugiej "turze" dostanie w zawieszeniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebcio a miller i cala banda? ja chce ich krwi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:57 dali Bog, niech siedzi! i nie dlatego, ze jest bogaty. ale co z reszta? poswiecili rywina i to koniec. co za obs..ne panstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magiczna Praga Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 11:59 Rywin sypnij znajomych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo63 Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:00 odwołania i dalsze procedury nie pozwolą politykowi siedzieć najwyżej dostanie "zawiasy" - i to jest właśnie granda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttoottoo A więc gazeta mówiła PRAWDĘ IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 26.04.04, 12:02 I jak teraz się czują wszyscy oszczercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:03 To 100 000 zł czy 250 000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:28 Panie "prawnik", czy nie stać pana przynajmniej na kilka ,odpowiadajacych pańskim "kwalifikacjom", logicznych zdań ?. Podejrzewam,że "prawnik" to pseudonim, a nie rzeczywistość. Prawnik - to brzmi dumnie, lecz nie u pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Synku prawnik to nie brzmi dumnie... IP: *.comarch.pl 27.04.04, 07:54 Prawnik to oszust, kretacz i lapowkarz... zapamietaj to sobie... gorszy moze byc tylko polityk, bo to oszust, klamca i zlodziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iec To Rapaczynska,Czazasty i Jakubowska powinni siedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:04 Skandal! Nie bylo łapówki, nie było zmian w ustawie, nie było afery, nie było nic. nie bedzie kupowania wyborczej przeze mnie, nie bedzie szacunku dla polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe z Teksasu Re: Dlaczego Rapaczynska powinna siedziec? IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 26.04.04, 17:59 Z przebiegu sprawy wynikalo, ze Rywin zasugerowal lapowke za ustawe. Dlaczego osoba, ktora oferte lapowki odrzucila powinna siedziec? Mysle, ze wyrok zapadl zgodnie z polskim kodeksem karnym. O sprawie duzo pisano duzo w gazetach, ale wyrok powinien byc niezalezny od tego ile o niej pisze sie. Osobiscie uwazam, ze wyrok jest rozsadny i sprawiedliwy. Nawet jesli Rywin wyjdzie po roku za dobre sprawowanie, to nie sadze aby wiecej probowal namawiac do korupcji. Uwazam publiczne linczowanie za prymitywna i przestarzala forme sprawiedliwosci i nie sympatyzuje z dyskutantami, ktorzy sa zwolennikami linczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgryzliwy Re: To Rapaczynska,Czazasty i Jakubowska powinni IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.04.04, 04:15 Gość portalu: iec napisał(a): > nie bedzie szacunku dla polski. to Ty szacunek dla Polski uzalezniasz od wyroku na jakiegos dupka w tak nadmuchanej i malo waznej sprawie ?? > nie bedzie kupowania wyborczej przeze mnie, to co tu jeszcze robisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: 195.85.196.* 26.04.04, 12:06 Jak to nie "w zawiasach" to za piękne by było prawdziwe i to sie pewnie nie utrzyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoreK Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:09 Skoro więc Rywin ponosi konsekwencje swojego postępowania i wszystko, co zrobił okazało się prawdą, to dlaczego pan Miller znowu pozostaje bezkarny?? Co trzeba zrobić, żeby w pojęciu sprawiedliwości mieściło się założenie "dla wszystkich" zamiast "dla wybranych"??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.core.lanet.net.pl 27.04.04, 07:50 Skoro więc Rywin ponosi konsekwencje swojego postępowania i wszystko, co zrobił okazało się prawdą, to dlaczego pan Michnik znowu pozostaje bezkarny?? Co trzeba zrobić, żeby w pojęciu sprawiedliwości mieściło się założenie "dla wszystkich" zamiast "dla wybranych"??!! Bo jak nie ma dowodów, że ktos coś zrobił, to nie skazuje się go. Tak nakazuje prawo i zwykła logika. Nie mam dowodów, że nie ukradłeś mi rowera, ale myśl, ze mogłeś ukraść mi rower sprawia, że oskarżę cię. Gość portalu: BoreK napisał(a): > Skoro więc Rywin ponosi konsekwencje swojego postępowania i wszystko, co zrobił > > okazało się prawdą, to dlaczego pan Miller znowu pozostaje bezkarny?? Co trzeba > > zrobić, żeby w pojęciu sprawiedliwości mieściło się założenie "dla wszystkich" > zamiast "dla wybranych"??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aferzysta Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.04.04, 12:11 A ja myślę, że jak SA podtrzyma wyrok to będzie to wydażenie w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teza Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.trinity.net.pl / *.crowley.pl 26.04.04, 12:12 "Kowal zawinil a Cygana powiesili" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.wroclaw.mm.pl 26.04.04, 23:55 Gdyby istniała taka możliwość, autorzy takiego wyroku powinni ponieść surową karę za wysoką szkodliwość społeczną swojego czynu. Bo po tej całej historii Myślący Obywatel nie pójdzie już do sądu po sprawiedliwość, lecz będzie się starał ją wymierzyć sam. Przegłosowanie raportu Błochowiak, a teraz ten wyrok, to wzorowy przykład arogancji władzy na zasadzie "I tak nic nam nie zrobicie". Życzę jeszcze-obecnie-rządzącym jak najgorzej. I nie obchodzi mnie, czy winien był Rywin, Michnik, Czarzasty czy Sierotka Marysia. Należy się im za to co uczynili z polskiego prawa, pozbawiając polskiego obywatela resztek nadziei na Państwo Prawa. Za to i za inne przypadki psucia państwa mam nadzieję, że poniosą odpowiedzialność. Głębokich lochów. Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac A LEPPEROWI ZNÓW WZROŚNIE IP: 213.17.204.* 26.04.04, 12:12 No bo kto uwierzy, że tylko Rywin winny????? Polacy przestaja wierzyć w państwo prawa, a to balsam dla duszy Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleks Re: A LEPPEROWI ZNÓW WZROŚNIE IP: 62.181.161.* 26.04.04, 12:50 Absolutna racja. Ludzie odnosza calkowicie prawidlowe wrazenie, ze prawo jest dla maluczkich, a swojakom nic sie nie stanie. Swojakom i przestepcom. Polecam artykul z dzisiejszego SExpressu, Urzedy Skarbowe, ktore z porazajaca skutecznosci wykonczyly juz wielu uczciwych przedsiebiorcow, po prostu BOJA SIE ROZLICZAC ZDOBYTYCH NA DRODZE PRZESTEPSTWA MAJATKOW MAFII. W rezultacie, nikt tego panstwa nie szanuuje, wielcy bo wiedza ze zapewnia im bezkarnosc, maluczcy, bo wiedza ze nie moga na nie liczyc. Krotkowzrocznosc calej klasy politycznej po prostu poraza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harom CZemu kwota z naglowka na 1 stronie ..... IP: *.inetia.pl 26.04.04, 12:14 ... to 250 000 a w tresci jest 100 000 PLN ? Kto wezmie w lape roznice 150 000 ? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:17 Trudno wyrazić sensowną opinię w sprawie wyroku na podstawie bardzo lakonicznej informacji.Należałoby przytoczyć chiciazby zasadnicze motywy przyjęte ( i to niejednogłośnie) przs sąd.Z tego co mógł wiedzieć tzw. przeciętny obywatel wynika,że zebrane dowody w sprawie są dyskusyjne , a to wskazuje,że każde orzeczenie w tej sprawie może być kwestionowane w zalezności od sposobu oceny tych dowodów.Ciekawy też jestem z jakiego powodu przewodniczący składu śądzącego wyraził zdanie odrębne - czy uważał,że Rywin jest niewinny ?, czy powinien być skazany za płatną protekcję ?? itd. Dla mnie nie ulega wątpliwości,że przedstawiciele opozycji chcieli by sąd przyjął koncepcję udziału w tej aferze "grupy sprawującej władzę", ale nie było na to przekonywujących dowodów. Jak było faktycznie ??? Kto kłamie, kto mówi prawdę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Zaje...cie! IP: 212.180.158.* 26.04.04, 12:17 Żeby tylko wyrok się uprawomocnił i nie było, żadnych jaj. Bardzo się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Czy Rywin może się wywinąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:20 Teraz powinien zacząć sypać GTW. Dzięki temu zmieni mu się kwalifikacja ( z usiłowania oszustwa na pomcnictwo w usiłowaniu łapownictwa) i obligatoryjnie będzie trzeba zastosować wobec niego nadzwyczajne złagodzenie kary. Jeżeli puszczą mu nerwy, to najlepsze jeszcze przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Włos ani jemu, ani nikomu innemu nie spadnie IP: 213.25.91.* 26.04.04, 12:24 z głowy, ma przecież 2 tygodnie na odwołanie się, dostanie pewnie ze 2 lata w zawiasach i tak się to wszystko skończy. A GTW już pewnie teraz śpi spokojnie. I jak się tu dziwić, że Lepperowi skaczą sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujo Re: Czy Rywin może się wywinąć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.04, 12:47 Zachętą do "sypania" mógł być tylko wyrok wyższy niż 3 lata, tj. wyższy niż maksymalna kara za płatną protekcję (tak zresztą rozumiałem pomysł ze zmianą kwalifikacji). Gdyby p. Rywin dostał za oszustwo np. sześc lat, miałby dobry powód, by zacząć sypać - walczyłby po prostu o mniejszy wyrok. Teraz (pomijajac nawet kwestię odwołania) nie ma nic, co by go do tego skłaniało. Koniec pieśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Po odwołaniu Rywin dostanie 2 lata w zawiasach, IP: 213.25.91.* 26.04.04, 12:57 nie więcej, założe się, że nie zmieni w międzyczasie zeznań, zbyt dużo on i GTW mają do stracenia, jeśli zacząłby ich sypać, pogrążyłby i siebie, bo łapa łapę myje. Gdy wyrok się uprawomocni, całe to towarzystwo (Rywin, Miller, Czarzasty, Kwiatkowski, Jakubowska i Nikolski) pójdzie sobie na piwko, zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIzers Re: Czy Rywin może się wywinąć IP: *.chello.pl 26.04.04, 23:08 Rywin bedie sypac gdy sie go nacisnie a obecna umoczona ekipa odejdzie . Ale pozostaja jeszcze kolesie . Widzialem uprzejme serdenze usiski OLeksego z Nikolskim . W koncu panowie jakda na tym samym wozku i beda sie dalej kryc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawietz@wp.pl Re: Sąd wydał wyrok w aferze Rywina IP: 212.191.0.* 26.04.04, 12:22 To skandal, że sąd nie wziął pod uwagę faktów ujawnionych przez komisję śledczą. Skandalicznie zachowała się prokuratura a kompromitująco niejaka Błochowiak i jej koledzy z komisji. Krawietz Odpowiedz Link Zgłoś