Dodaj do ulubionych

Warszawa osłania się przed szczytem

• Gość: telube Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.reverse.newskies.net 27.04.04, 09:34
      To ciemniaki. Znow chca cos udowodnic. Szkoda tylko, ze tak zniszczyli Polske.
    • Gość: Marjo Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 81.170.253.* 27.04.04, 10:02
      Tu nie ma co dodawac trzeba odjac z budrzetu stracone miliony na ochrone tych
      ktorzy zrobia sobie wycieczke darmowa do Wa-wu.Lepiej by bylo te pieniadze
      przeznaczyc na dozywianie naszych dzieciakow,to by wszystkim wyszlo na zdrowie.
    • smentek Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 10:12
      myślę, że gdyby media nie robiły z takich szczytów wydarzeń teatralnych, to i
      aktorów by było mniej;
      gazety i tv podsycają ekscytację tym wydarzeniem, a ja nie widzę powodów do
      uniesień;
      myślę, że należałoby to zignorować, ale cóż żyjemy w wirtualnym świecie :(
      pozdrawiam zdroworozsądkowych
    • Gość: tomeczek Bać się, ale nie anty/alter... tylko zadymiarzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 10:15
      ...z gatunku tych, co to idą "na mecz" a potem nie wiedzą nawet jaki był wynik,
      bo się przez cały czas nap@#$%^lali między sobą.
      Żal mi tylko właścicieli pawilonów wzdłuż Alei Jana Pawła II i Marszałkowskiej,
      po trasie demonstracji - duże firmy zabezpieczają się jak przed wojną atomową,
      a w tych pawilonach to same duże szyby wystawowe...
      A może demonstranci rozproszą się na poszczególne sex-shopy? :)
    • Gość: Poznaniak Kwach w Poznaniu IP: *.kleczew.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 10:30
      Z okazji jubileuszu Instytutu Zachodniego do Poznania przyleciał Kwach. Ale
      opuścił przedwcześnie akademie okolicznościową w Instytucie bo śpieszyło mu się
      na spotkanie z Kulczykiem. Olał więc Instytut zachodni i pojechał do Starego
      Browaru
    • Gość: Piotr Jan ESG IP: 212.180.158.* 27.04.04, 10:51
      Ja tam jestem zadowolony, że tego typu wydarzenie ma miejsce w stolicy naszego,
      pięknego kraju. Wzrośnie prestiż polski na międzynarodowej arenie. Szkoda, że
      zabraknie najważniejszych w światowej polityce przywódców. Nie obawiam się
      manifestacji czy ewentualnych rozruchów w mieście. W mojej opini nic groźnego
      się nie wydarzy. Pewnie będą jakieś incydenty związane z jakąś nieliczną grupą
      alterglobalistó, ale w sumie wierzę, że będzie spokojnie. Widać to choćby po
      przygotowaniach służb porządkowych, czy też wypowiedziach przywódców
      alterglobalistów.
      Pozdrawiam
    • Gość: robol Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 11:02
      Jest to prywatne spotkanie bizneszłodzieji z którego nic nie wynika.
    • Gość: Piotr Jan Alterglobaliści = Anarchiści IP: 212.180.158.* 27.04.04, 11:09
      Właśnie przeczytałem artykuł w GW o alterglobalistach i doszedłem do wniosku, że
      są to ludzie bardzo zagubieni, bez pomysłu na życie. Przytoczone wypowiedzi sa
      niejasne i niezrozumiałe. Przynajmniej dla mnie. To są pospolici anarchiści,
      którzy dążą do destabilizacji jakiejkolwiek organizacji, a przecież ich ruch też
      jest organizacją. Ich idee są sprzeczne i wykluczające się nawzajem. Nigdy nie
      rozumiałem takich ludzi. Wypruci z ambicji, bez pomysłu na życie stają się
      bezchołowiem. Dla mnie to Oni są żałośni.
      Pozdrawiam
      • Gość: anula Re: Alterglobaliści = Anarchiści IP: *.dialup.warszawa.pl 27.04.04, 11:35
        czekaj... chcialabym wlasciwie cie zrozumiec... przeczytales w gazecie i juz
        wszystko wiesz? na temat tak bardzo zlozonego ruchu, majacego wiele odlamow i
        frakcji? po artykule w gazecie i kilku wypowiedziach, ktore padly w kontekscie
        szczytu warszawskiego?
        gratuluje inteligencji i przenikliwosci. mi rozeznanie w ruchu
        alterglobalistycznym zajelo przeszlo pol roku, z czego sporo spedzilam w BUWie
        czytajac stosy ksiazek i gazet z roznych stron swiata.
        ale rozumiem: czarno-bialy swiat jest latwiejszy do ogarniecia, mniej przeraza.
        • Gość: Piotr Jan Re: Alterglobaliści = Anarchiści IP: 212.180.158.* 27.04.04, 11:57
          Dzięki za gratulacje mądralo! Po twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś tak samo
          mądra jak Ci wyżej opisani. Biedaczko tyle czasu zmarnowałaś na studiowanie ich
          ruchu i dalej uważasz, że Oni mają jakieś idee, założenia, plany na poprawę
          sytuacji na świecie? Wydaję Ci się, że jest w Ich słowach coś głębszego? To
          wszystko brednie by ściągnąć taką lewacką młodziż jak ty. Otumanić i wykorzystać
          na następnych szczytach. Potrzebni Im jesteście do robienia szumu wokół siebie.
          Mam nadzieję, że kiedyś przejrzysz na oczy i że to nie będzie za późno.
          Pozdrawiam
    • Gość: X Wiocha zabita dechami.... :-) IP: *.com / *.u.mcnet.pl 27.04.04, 11:11
      A kto zwroci prywatnym wlascicielom koszty zabezpieczen? Zapewne oficjalne
      koszty nie obejmuja takich wydatkow...

Ale prezydent bedzie sie bawil swietnie.
      • Gość: Piotr Jan Re: Wiocha zabita dechami.... :-) IP: 212.180.158.* 27.04.04, 11:26
        Gość portalu: X napisał(a):

> A kto zwroci prywatnym wlascicielom koszty zabezpieczen? Zapewne oficjalne
        > koszty nie obejmuja takich wydatkow...

Rozumiem Twoje wzburzenie, ale spójrz na to obiektywnie:
        -Organizator nie jest odpowiedzialny za zamieszki wywołane podczas szczytu, bo
        nikt oprócz polskich alterglobalistów/anarchistów nie zapraszał do Warszawy
        całego tego bezchołowia, które ma zamiar manifestować i Bóg wie co jeszcze. To
        nie wina organizatora szczytu, że to naszej stolicy przy okazji nazjeżdżają się
        wandale.
        Po za tym jak byś był Prezydentem też byś się bawił.
        • Gość: Jędrzej Alteranarchista P.J. IP: *.chello.pl 27.04.04, 12:21
          Widzę, że lubisz słowo "bezhołowie", kolego, więc sprawdź może, jak się to
          pisze. Czy też może propagujesz anarchię w ortografii?
          • Gość: Piotr Jan Re: Alteranarchista P.J. IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:36
            Cóż... Czy oprócz błędów w pisowni napiszesz coś bardziej konstruktywnego? Może
            jakieś argumenty przeciwko moim tezom? Czepianie się pisowni jest najwyraźniej
            szczytem twoich umiejętności. Takie desperackie i żałosne próby odbicia moich
            argumentów świadczą tylko o Twoim ograniczeniu.
            pozdrawiam
            • Gość: Jędrzej Re: Alteranarchista P.J. IP: *.chello.pl 27.04.04, 14:52
              Gość portalu: Piotr Jan napisał(a):

> Cóż... Czy oprócz błędów w pisowni napiszesz coś bardziej konstruktywnego?
              > Może jakieś argumenty przeciwko moim tezom? [...]

---------------------------

"Bezhołowie" jest obraźliwym epitetem, a nie tezą, z którą możnaby polemizować.
              Jeśli próbujesz rugać "maluczkich" w tonie protekcjonalnym, to pilnuj się, by
              przynajmniej w obelgach nie robić błędów ortograficznych.

Króciutkie przypomnienie: słowo "bezhołowie", które tak sobie upodobałeś,
              pochodzi od ruskiego "hołowa", oznaczajacego głowę. Wymienność "g/h" zawsze
              związana jest w naszym języku z dźwięcznym "h". Kto ma zwyczaj zastanawiać się
              nad tym, co pisze, nie zrobi więc tu błędu. Ale czy ty masz taki zwyczaj?
              Całościową opinię o "alterglobalistach" podejmujesz w oparciu o jeden artykuł
              i potem ex cathedra łajesz dziewczynę, która myśli inaczej niż ty, a
              najwyraźniej zadała sobie dużo więcej trudu by poznać temat. Nie chcę cię
              bynajmniej zachęcać do anty-czy też alter-globalizmu, jest to bowiem dla mnie
              jedno z tych słów tak pojemnych, że nie wiadomo właściwie, co oznaczających.
              Stanowczo natomiast zachęcam do większej powściągliwości w połajankach.

Za pozdrowienia dziekuję i pozdrawiam wzajemnie: zdrowia nigdy za wiele.
              Pozdrawiam także Anulę (nie z przyczyn ideowych, ale dla sympatii osobistej).
              • Gość: Piotr Jan Re: Alteranarchista P.J. IP: 212.180.158.* 27.04.04, 15:17
                Jędruś ran twych niegodnym całować!
                Rzeczywiście można pomyśleć, że moje opinie opieram na podstawie jednego
                artykułu, ale tak nie jest. Zastosowałem skrót myślowy z tad ten Wasz bład w
                myśleniu/czytaniu/rozumieniu. Rugać mam prawo gdyż Anula wyrażała opinie, które
                sąchaotyczne i niejasne i, które uważam za błędne. Taki lewacki bełkot jaki
                zaprezentowała wzbudza we mnie złość. Zobaczymy co zrobi Nasza Anula na manifie?
                Ile witrynek pójdzie na jej konto?

PS. Bezhołowie nie ma już w Polsce tego znaczenia co kiedyś. Jednakże by uciąć
                dalsze rozwodzenie się na ten temat zastąpmy wszystkie Te określenia słowem Hołota.
    • Gość: Przemo nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam szczytowac. IP: 195.205.44.* 27.04.04, 11:43
      Dlatego nie widze nic zlego w szczycie.Po co sie przed nim oslaniac? ;-)
      • Gość: snajper A wspanialomyslni austryjacyoddali nam swoje prawo IP: *.kbpauk.ru 27.04.04, 11:51
        do organizowania w warszawie sczytu itd.ja mysle ze oni sa najnormalniej madrzy.
        maja juz najwyrazniej dosc demolowania swojego miasta , a glupie polaczki sie
        ciesza!ciekawe kto zaplaci wlascicielom tych wszystkich sklepow, barow za
        budowanie tych wszystkich oslon!?
        • Gość: kurgan Re: A wspanialomyslni austryjacyoddali nam swoje IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 27.04.04, 12:02
          Jest to łabędzi śpiew AROGANCKICH CZERWONYCH MAŁP jak to ktoś tu zgrabnie ich
          nazwał. Ale czy CZARNE MAŁPY które przyjdą po obecnych będą mądrzjsze ? Obawiam
          się, że historia się powtórzy, a my będziemy mieli o czym dyskutować.I bić
          pianę.Dziki kraj.
    • Gość: Jakub Kalinski komu powierzamy wladze IP: 5.5.* / 80.58.32.* 27.04.04, 12:14
      "Rozmawiałam z sąsiadami i wszyscy są przerażeni."

Ironia historii: gazeta o lewicowej i wolnosciowej proweniencji dolacza sie do
      zbzikowanego choru anty-alterglobalistycznego podgrzewajac medialna histerie.
      Tymczasem alterglobalizm jest jednym z niewielu ruchow przeciwstawiajacych sie
      otwarcie podejmowaniu decyzji poza (w duzym stopniu) spoleczna kontrola, w
      sposob - trudno to nazwac inaczej - niedemokratyczny. Moze, zamiast skupiac
      soczewki kamer na kilku wybitych szybach, nie byloby od rzeczy napisac o
      istocie problemu - komu powierzamy wladze i jaki jest zakres uprawnien
      prywatnych gremiow typu "Swiatowe Forum w Davos" itepe. Coz, kazdy w mlodosci
      byl socjalista.
      • Gość: snajper Re: komu powierzamy wladze IP: 195.178.215.* 27.04.04, 12:21
        moga sie sprzeciwiac bez dewastacji.byliby wtedy bardziej wiarygodni.
        • Gość: hmm Re: komu powierzamy wladze IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.04.04, 12:24
          cale to gówno kosztuje 30mln zl!!!!
    • Gość: ZEUS hehe.. taaaa.. wiocha zabita dechami... moze juz IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 12:24
      potem ich nie zdejmowac.. bedzie tak sympatycznie...
      • Gość: Piotr Jan Re: hehe.. taaaa.. wiocha zabita dechami... moze IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:46
        Ale prowincjonalne kompleksy z Ciebie wychodzą Ćwoku!
    • Gość: Raf Do Antyglobalistów IP: *.zapora / 212.160.172.* 27.04.04, 12:46

Do antyglobalistów --> pokażcie że chodzi Wam o Wasz szczyne idee a nie o
      rozróbę. Jakoś Wam nie wierzę i jeśli podczas demonstracji polecą kamienie w
      kierunku policji albo coś zdemolujecie to tylko się w tym przekonaniu umocnię.
      Ale może mnie miło zaskoczycie?
      • Gość: Rosomak Re: Do wyrostków! IP: 157.25.139.* 27.04.04, 13:43
        To raczej powinna być odezwa do pseudo-kibiców, których tam z pewnością będzie
        na pęczki oraz różnego rodzaju niewyżytych wyrostków. Współczuję tylko
        Warszawiakom za kasę, którą co niektórzy muszą stracić z powodu głupiego
        zagrania Władzi i tym, co stracą jeszcze bo z koś ta kasa na policje musi być.
    • Gość: ali he he - boją sie ??? -wiec dla kogo ma być ten raj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 13:35
      na nic nie ma pieniędzy , ale kasa dla nich jest
      za czyje pieniądze zbroją pałkarzy, i preciwko komu??
    • Gość: Chochlik Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 157.25.139.* 27.04.04, 13:59
      By nasi Wielmoże mogli dobrze pojeść i popić. No i aby szwagier stolarz z
      zawodu i fabrykant płyt mógł zarobić jak mu obiecał Karierowicz na wysokim
      szczeblu.
    • pjt Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 14:08
      Ali gdzie reszta? Jestem ciekaw.
    • Gość: Simon Kibole czy anarchisci? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 14:17
      Fajnie sie antyglosbalisci asekuruja. "Jak beda zamieszki to tylko z winy
      policji lub kibicow". A pzred meczem kibice napisza list ze jesli beda
      zamieszki to tylko wywolane przez antyglobalistow. I juz sie mozna prac na
      czyjes konto. Jak wiadomo to antyglobalisci walczyli z policja na meczu PP w
      Bialymstoku. Dobre, naprawde dobre. Zadymic a wine zrzucic na innych jeszcze
      zanim sie zacznie. Ot, idealy!
    • toja3003 wyszlismy znowu na kraj zabity dechami (doslownie) 27.04.04, 14:20
    • Gość: liczykrupa W sprawie kosztów IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 27.04.04, 15:39
      >>Zdaniem Andrzeja Majkowskiego z Kancelarii Prezydenta RP, patronującego
      imprezie, obecność ważnych gości z Europy Środkowej i Wschodniej jest dobrym
      sygnałem. - To dowód, że pamiętamy o krajach, które są na wschód i południe od
      nas - tłumaczył.<<

>>Prezydent zamierza odbyć rozmowy w cztery oczy ze wszystkimi odwiedzającymi
      nas prezydentami.<<

Co za pierdologia! W ramach pamięci o krajach na południu i wschodzie
      proponowałbym wysłanie kartek pocztowych. A rozmowy w cztery oczy - jest
      internet i kamerki do gadania na GG. Wyszłoby zdecydowanie taniej, a efekt tego
      bedzie taki sam, czyli żaden! Ale na widzimisie naszych władz lekką rączką
      naród wyskoczy z 60 mln złociszy i będzie się radował na wieść, że prezydentowi
      Albanii smakowało żarełko, premier Macedonii schlał się wińskiem, a prezydent
      niemiec po raz kolejny nam pogratulował i życzył żeby jego rodacy nie wykupili
      całej RP... Pycha i brak umiaru to grzech - ale nasze władze mają to gdzieś.
      Już widzę te rozmowy poteg gospodarczych rodem z Kaukazu o przyszłości
      gospodarczej i roli demokracji w życiu społeczeństw europejskich... Gratulować
      pomysłu! Tylko dlaczego wszyscy mamy za to płacić?!
    • Gość: xavery TO JET PO PROSTU CHORE IP: 217.97.141.* 27.04.04, 16:40
      Jak mozna dac się tyranizować grupie młodych chuliganów którym wydaję się, że
      rozbijając i niszcząc czyjes mienie przysługują się światu.
      Jeszcze 20 lat temu nie tylko w Polsce ale i w innych krajach za takie wybryki
      dostali by po dupie a ich rodzice płaciliby za wyrządzone szkody przez długie,
      długie lata.
      A teraz im wolno. Bez sensu - Czyzby naprawde nie mozna znaleźć adekwatnej
      odopowiedzi w imieniu prawa na zwykłe chamstwo i wandalizm ?
      • niknejm Re: TO JET PO PROSTU CHORE 27.04.04, 17:17
        Słusznie :-) Sądząc po poprzednich manifestacjach tego typu, może z 10% ich
        uczestników manifestuje JAKIEKOLWIEK idee (na ogół kompletnie niespójne, łączy
        je tylko niechęć do międzynarodowych organizacji i korporacji). Reszta
        przyjeżdża tylko na zadymę, podobnie jak kibole korzystający z okazji do
        wyżycia się 'przy okazji' meczu piłkarskiego.
        Proponuję następny szczyt zrobić w Turcji. Tamtejsza policja wyposażona jest w
        solidne, długie, drewniane pałki i mogłaby 'wytłumaczyć' zadymiarzom, że nie są
        na podobnych spotkaniach mile widziani.

Pzdr
        Niknejm
    • nikapalmer Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 17:47
      hmm ciekawe czy na szczyt przyjedzie rownie duzo antyglobalistow co uczestnikow
      szczytu
      sie wszyscy przygotuja sikaja ze strachu a tu nie dosc ze politycy olali to
      jeszcze demonstrantow tez bedzie tyle co kot naplakal

ale my som szlachta pelna geba my potrafim my sie pokazem bo my europejczyki
      som przedmurze chrzescijanstwa i wogole hoho nie byle kto te polaki som
      sam prezydent albani nas w gosci odwiedzi bo my wazne sa i pokazem wszystkiem

to byloby nawet smieszne jak by nie bylo takie zalosne
    • Gość: mrek można dodać: NaCh.jMiTaChata, tzn namiot ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:40
      po japońsku.
    • Gość: AWANGARDZISTA O TYM JAK LIBERALOWIE SWIAT NAPRAWIALI IP: 149.156.62.* 27.04.04, 20:41
      Piszesz argumenty a slyszysz belkot i wyzwiska. Dziekuje i za to bo wiem z jakim
      poziomem rozmowcow mam do czynienia. Tak kocham Marksa i Engelsa jak wy anty czy
      tez alterglobalistow (mnie tam wsio rawno). Socjalizm sie sprawdzil. Dlatego
      macie prawie darmowa sluzbe zdrowia, szkoly i policje.
      Liberalowie mowia: sprywatyzowac wszystko to swiat bedzie piekniejszy. Obnizyc
      podatki, wprowadzic liniowy, etc. Niech mnie ktos przekona, ze czlowiek ktory
      zarabiajac kilkadziesiat tysiecy miesiecznie utyskiwuje, ze go panstwo okrada,
      po obnizeniu podatku przestanie sie skarzyc i natychmiast zatrudni wszystkich
      mozliwych bezrobotnych. Bzdura. Kupi sobie zlote zderzaki do swojego Merca. A Ci
      bezrobotni jak sie juz dostatecznie sfrusruja to wezma w swoje brudne lapy
      kamienie i inne ciezkie przedmioty i zrobia nam kolejny Wielki Pazdziernik.
      Tacy jak ja probuja temu wlasnie zapobiec. Zazdrosc i chciwosc sa tak naturalne
      jak glod czy parcie na pecherz. Mamy to po naszych zwierzecych przodkach.
      Uswiadomcie sobie, ze wasze bogactwo wkurza biedote, a to wcale nie jest dobrze,
      bo stymulujaco dla gospodarki, tylko zle bo grozi rozlewem krwi. Zrobcie cos dla
      swiata. Prosze.
      • Gość: jozek Re: O TYM JAK LIBERALOWIE SWIAT NAPRAWIALI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.04, 21:16
        w pelni podzielam twoje zdanie, w spoleczenstwa postkomunistycznych jak w
        Polsce nie rozroznia sie miedzy komuna a panstwem socjalnym. W wypadku podatku
        liniowego manm inne od ciebie zdanie, podatek liniowy jest bardzo dobry bo
        przwiduje obciecie mozliwosci tzw. odpisu lub ulg, a wlasnie z nich korzystaja
        najbogatsi takze to wlasnie oni w systemie progresywnego podatku nie placa
        woogle podatku, podatek liniowy obniza poziom podatku dla wszystkich ale
        jednosczesnie likwiduje ulgi. Np. z ulgi budowlanej nie skorzysta rencista bo
        on i tak wszystko wyda na jedzenie, skorzysta ale czlowiek bogaty, wystawiajac
        dom, i odpisujac go z podatku
        pozdrawiam
      • michal25arizona Re: O TYM JAK LIBERALOWIE SWIAT NAPRAWIALI 27.04.04, 23:06
        Masz nieco uproszczony model swiata. Porusze tylko jedna kwestie. Piszesz, ze
        wedlug Ciebie bogaci, ktorzy nagle beda placic nizsze podatki kupia sobie zlote
        zderzaki do swoich mercedesow. Moze i tak sie stanie, ale pozwol, ze opowiem Ci
        mala historyjke.
        Bylo sobie dwoch sasiadow... Pan A i pan B. Obaj w tym samym czasie otworzyli
        dzialalnosc gospodarcza, kazdy na swoje konto. Tak sie zlozylo ze oboje zaczeli
        produkowac meble. W dodatku obaj zaczeli produkowac meble kuchenne. Przez
        pierwsze dwa lata zarono pan A jak i pan B inwestowali dzielnie w swoje firmy
        i zatrudniali coraz wiecej pracownikow (zatrudniali, bo musieli, chcieli
        przeciez jak najwiecej zarobic). Potem jednak, kiedy zmienily sie rzady i
        wprowadzono socjalityczne podatki (czytaj wysokie) pan A i B przestali
        inwestowac bo nie mieli na to pieniedzy. Firmy nadal produkowaly meble ale sie
        nie rozwijaly. Po kilku latach znowu zmienily sie rzady. Nastali liberalowie.
        Obnizono podatki. Pan A natychmiast wybudowal dwie nowe hale produkcyjne
        (zaciagnal na to kredyt, ale teraz kiedy placil mniejsze podatki mogl sobie na
        to pozwolic) no i zatrudnil 40 nowych pracownikow (musial, bo kto pracopwalby w
        tych nowych halach ??). Pan A wybudowal tez nowy dzial sprzedazy. Piekne
        klimatyzowane wnetrza, ktore zachecaly klientow do kupowania. Pan B pomyslal
        sobie - EEEE TAM !!! - i kupil sobie nowego mercedesa ze zlotymi zderzakami
        (oczywiscie na rozwoj firmy juz mu nie starczylo). po dwoch latach okazalo sie,
        ze pan B jezdzil sobie nadal mercedesem ze zlotymi zderzakami, ale nagle zaczal
        miec duze dlugi. Okazalo sie bowiem, ze klienci woleli isc kupowac meble u pana
        A, bo i wiekszy wybor i kupowac tam przyjemniej. Po kilku miesiacach pan B
        zbankrutowal no i oczywiscie wyslal ludzi na bruk a mercedesa musial sprzedac...

No i jak se podoba ta krotka historyjka ?? Chyba zgodna z rzeczywistoscia co ??
        Oczywiscie mozesz sie czepic tego, ze moze nie byc chwilowo popytu na meble i
        nie bedzie sensu rozbudowywania firmy przez pana A, ale w kraju, w ktorym
        podatki sie obniza obniza sie tez zazwyczaj wydatki budzetowe. To z kolei
        zmniejsza na ogol deficyt budzetowy no i banki nie moga juz latwo zartabiac
        pieniedzy na pozyczaniu panstwu. musza wtedy starac sie o klienta poprzez
        obnizanie cen kredytow. Kiedy kredyty sa tanie ludzie moga wziac pozyczki na
        zakup mebli od pana A...

Napisales tez, ze socjalizm sie sprawdzil. Napisz mi dokladnie w jakich
        krajach. Potem sprawdz od razu jakie sie zmienialy deficyty budzetowe tych
        krajow w ciagu ostatnich lat.
        Podam ci jeszcze przyklad negatywnego dzialania socjalizmu na
        przedsiebiorczosc. W znienawidzonych USA system pomocy spolecznej jest
        skierowany do najubozszych. Otoz moj kolega, ktory ozenil sie w trakcie studiow
        dorobil sie dziecka. W zwiazku z tym, ze dochody jego byly strasznie niskie,
        jego zona pracowala wtedy jako barmanka i zarabiala kiepsko (dzieckiem
        zajmowala sie jej mama) zglosili sie oni do Welfare. Okazalo sie jednak, ze nie
        mogli skorzystac z dobrodziejstw socjalizmu, poniewaz... zona mojego kolegi
        zarabiala. Pani w Welfare powiedziala zeby zona mojego znajomego zwolnila sie z
        pracy po to zeby miec dochod 0$ i wtedy bedzie mogla otrzymac okolo 1300$
        miesiecznie. No pieknie !! To jest zachecanie ludzi do pracy...
        Do tego wlasnie prowadzi ten wasz ukochany socjalizm. Idee piekne, ale niestety
        ludzka natura nie zgadza sie z teoria socjalizmu czy Ci sie to podoba czy nie !
        Pozdrawiam
      • antykagan Re: O TYM JAK LIBERALOWIE SWIAT NAPRAWIALI 28.04.04, 03:32
        Gość portalu: AWANGARDZISTA napisał(a):

ble ble ble ble a potem:

Niech mnie ktos przekona, ze czlowiek ktory
        > zarabiajac kilkadziesiat tysiecy miesiecznie utyskiwuje, ze go panstwo okrada,
        > po obnizeniu podatku przestanie sie skarzyc i natychmiast zatrudni wszystkich
        > mozliwych bezrobotnych. Bzdura. Kupi sobie zlote zderzaki do swojego Merca.

i dalej ble ble ble.

Jestes ignorantem ekonomicznym, wlasciwie dyskutowanie z toba jest
        bezprzedmiotowe. Prawie dokladnie taki sam belkot kretyna slyszalem kiedys w
        telewizji z ust Ikonowicza (on co prawda mowil nie o zderzakach, tylko o tym,
        ze "przeżrą", ale sens jest ten sam). Czy to twoj idol?
    • Gość: 8 Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.topolowa.net 27.04.04, 20:53
      dzisiaj na powislu w okolicach buw, widzialem typa, takiego hipipanka
      co miaj ryj od gory do dolu w kolczykach, nawet policzki mial przekute
      z jakimis innymi brudasami stal
      niezle sie usmialem, obok przechodzily jakies miejscowe ziomy tez sie smiali z nich, a hardzi antyglobalisci nic
      a tak w ogole mam nadzieje ze brudy spala sejm i palac prezydencki, a potem zgina od policyjnych palek
    • Gość: optymalizator SZCZYT W HURTOWNI PŁYT IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 22:50
      Jacy ci organizatorzy są głupi. Mogli szczyt zorganizować w jakiejś hurtowni
      płyt pilśniowych, czy jak im tam, gdzieś pod miastem.
      Przecież znacznie łatwiej jest zawieźć premierów do hurtowni i posadzić ich na
      stołeczkach, niż wywozić płyty i rozwieszać je w centrum miasta na ścianach
      domów wokół premierów.
      Skoro miasto już całe opłytowane, to wniosek taki, że organizatorom nie
      zależało na tym, żeby szczyt odbył się w 'miłych okolicznościach przyrody'
      tylko, po prostu żeby się odbył.
      Tak samo Antyglobaliści też głupi są. Mogli się umówić z policją, że np.
      przyjadą protestować do jakiejś jednostki policji pod Warszawą, a nie do
      Warszawy, którą teraz niepotrzebnie przerobiono na jednostkę policji. Policja
      ma w Piasecznie duży teren. Obwiesiłoby się wszystko ładnie płytami, posadziło
      premierów z jednej strony, a z drugiej wpuściło antyglobalistów i efekt byłby
      dokładnie ten sam co teraz.

Ewidentne jest też, że premierzy nie przyjeżdżają do Warszawy po to, żeby
      uradzić coś ważnego, a tylko po to, żeby pokazać wszem i wobec 'jacy to oni są
      ważni i jak trzeba dbać o to, żeby nikt w ich stronę nie pierdnął'. Gdyby
      zależało im na tym, żeby coś uradzić, a nie świecić łysinami w środku
      opróżnionej z ludzi stolicy 40-to milionowego kraju, to by włączyli Gadu-gadu i
      dogadali się w pięć sekund.

To ja od 4 lat nie jeżdżę do centrum Warszawy, tylko załatwiam co mogę przez
      telefon i internet, a tu Paniska zjeżdżają karetami z całymi orszakami i nawet
      za parkomat nie raczą zapłacić.

Wszyscy musimy płacić za ten teatr i żadnego z tego pożytku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka