Dodaj do ulubionych

bełkot Dubienieckiego

08.03.11, 11:41
... w oświadczeniu dla mediów.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9217714,_To_polowanie_na_mnie____Dubieniecki_dementuje_i_oskarza.html

Z całą stanowczością podkreślam, że nie byłem wspólnikiem Adama S. w zarzucanym mi okresie kiedy otrzymał on prawo łaski.

Zdaniem Dubienieckiego, zarzuca mu się okres. Być może w ten sposób poczuł się zniesławiony. Taki zarzut sprawia wrażenie powątpiewania w jego męskość i zapewne dlatego opublikował oswiadczenie w Dzień Kobiet.

Nie przypominam sobie aby media koncentrowały się na czyimś powinowatym polityka tak, jak na mojej osobie.

A o rozbiór tego zdania należy chyba poprosić jakiegoś rodowitego Wolaka.
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: bełkot Dubienieckiego 08.03.11, 11:57
      ... Z całą stanowczością podkreślam, że nie byłem wspólnikiem Adama S. w zarzucanym mi okresie kiedy otrzymał on prawo łaski ...

Brakuje mi uzupełnienia oświadczenia o: ... nie znałem Adama S. i nie byłem, etc. ...
    • ayran Oktawian 08.03.11, 12:10
      www.infoveriti.pl/osoba-

pow/ce3ba7bc532fc264944097328f4baf32/dubieniecki/marcin/oktawian/

a chciałby być tylko premierem
      • ave.duce Re: Oktawian 08.03.11, 13:36
        Zanowu kamuflaż ;)

Zaborca...

To trochę nerwowi cholerycy, którzy pod prąd dopłyną tam gdzie chcą. Subiektywni i zaborczy, sprowadzają wszystko do własnej osoby. Gdy muszą z kimś współzawodniczyć, zrobią wszystko by wygrać. Odnoszą sukcesy zawodowe a potężna duma nie pozwala przyznawać się im do porażek.
        • ayran Re: Oktawian 08.03.11, 13:44
          a jak to pogodzić z Marcinem?

Pełen lęku, napięty, gotowy do ucieczki. Osoby o tym imieniu mają skłonność do zamykania się w sobie, brak im pewności siebie, nieśmiali, skromni. Nie lubią dwuznacznych sytuacji, potrafią docenić przyjemności życia, towarzyscy, maja dużo szczęścia ale niestety nie potrafią w pełni go wykorzystać. Osoby te są oddane rodzinie, lubią spokój, nie są w stanie siłą narzucać innym swej woli.
          • ave.duce Re: Oktawian 08.03.11, 13:50
            Dlatego taki porąbany ;)
            Nadaje się do Rodziny Pi$rano jak mało kto.
    • 1normalnyczlowie.k To już w tuszczej Polsce skazują za ortograficzne 08.03.11, 12:19
      ayran napisał: bełkot Dubienieckiego A o rozbiór tego zdania należy chyba poprosić jakiegoś rodowitego Wolaka.

---> i stylistyczne błędy???
      Ile dostanie za to?
      Co tam ułaskawienie przez Kwaśniewskiego tego który spalił staruszkę dla kilku złotych, czyli Vogla vel Filipczyńskiego!
      TU, u Dubienieckiego, DOPIERO MAMY PRZESTĘPSTWO!!!
      • ayran Re: To już w tuszczej Polsce skazują za ortografi 08.03.11, 12:23
        Tu niew chodzi o błąd stylistyczny, a o co, co poeta miał na myśli. Poza tym - o ile wiem - nikt go nie skazał.
        • martusia_krolowa_wolakow Adam S. dostał prawo łaski? 08.03.11, 13:51
          "że nie byłem wspólnikiem Adama S. w zarzucanym mi okresie kiedy otrzymał on prawo łaski."

Łaskawaca był ten Prezydent 2000 lecia.
      • mike.recz Vogla vel Filipczyńskiego ja też bym ułaskawił. 08.03.11, 13:55
        Przypomnę tylko jego sytuację:

Z kary 15 lat odsiedział 8 (zdobywając przy tym wykształcenie) czyli przysługiwało mu warunkowe przedterminowe zwolnienie, które z całą pewnością i tak by otrzymał.
        W momencie zatrzymania od czasu zbrodni minęło ok. 30 lat.
        W momencie zatrzymania wiódł już ustatkowane rodzinne życie.
        W momencie decyzji o ułaskawieniu występował z wolnej stopy.
        Zarówno prokuratorzy jak i sądy wystawiły decyzję pozytywną.
        Kwaśniewski darował mu odbycie reszty kary zawieszając ją na okres pięciu lat.

• ayran a Sobotkę? 08.03.11, 14:10
          - Prezydent kierował się względami humanitarnymi, dotychczasowym życiem, przejawianą postawą i zasługami proszącego o łaskę - uzasadniał Dubaniowski. - Prezydent nie kwestionuje zasadności wyroków niezawisłych sądów, uznał jednak, że wymierzona kara jest w tym przypadku nadmiernie dolegliwa.

Tak twierdził Kwaśniewski i ja takie powody mogę zrozumieć, choć trudniej mi to przychodzi zważywszy, że Sobotka to jego bliski znajomy.
          Natomiast Napieralski w kółko (dziś rano znowu) twierdzi, że Kwaśniewski go uniewinnił, bo był skazany w procesie poszlakowym. Byłaby to wielka niesprawiedliwość wobec wszystkich innych skazanych w procesach poszlakowych, których nie uniewinniono.
          • mike.recz Re: a Sobotkę? Nie wiem. 08.03.11, 14:33
            I nigdy nie będę wiedział tyle co Kwaśniewski o tej sprawie.
            Tę konkretną sprawę bez jakichkolwiek wątpliwości cechowało kolesiostwo i uznaniowość.
            Zdecydowanie wiele innych osób skazanych w poszlakowym procesie może czuć się poszkodowana.
            Być może jednak Kwaśniewski wiedział więcej ode mnie o roli Anny Marszałek oraz gen. Rapackiego w tej sprawie.
    • dupetek Re: bełkot Dubienieckiego 08.03.11, 14:06
      Dubieniecki odkąd zaczął funkcjonować jako osoba publiczna kojarzył mi się z tanim, małomiasteczkowym cwaniaczkiem, który chce ugrać na Smoleńsku wszystko co się da, a nawet więcej. Wszystkie późniejsze "nowinki" i występy medialne jego reputacji nie pomogły, a wręcz przeciwnie:(
      • wos9 Re: bełkot Dubienieckiego 08.03.11, 15:42
        dupetek napisał:

> Dubieniecki odkąd zaczął funkcjonować jako osoba publiczna kojarzył mi się z ta
        > nim, małomiasteczkowym cwaniaczkiem, który chce ugrać na Smoleńsku wszystko co
        > się da, a nawet więcej. Wszystkie późniejsze "nowinki" i występy medialne jego
        > reputacji nie pomogły, a wręcz przeciwnie:(

Coraz częściej myślę, że z Martą ożenił się dla kariery.
        • dupetek Re: bełkot Dubienieckiego 08.03.11, 16:08
          Mi również na romantyka czekającego na plażę w Darłówku nie wygląda:)
    • allspice Re: bełkot Dubienieckiego 08.03.11, 14:15
      >"...Nie przypominam sobie aby media koncentrowały się na czyimś powinowatym polityka tak, jak na mojej osobie. "

A o rozbiór tego zdania należy chyba poprosić jakiegoś rodowitego Wolaka. <

O przetłumaczenie prosimy 'szwagra' -najlepiej na blogu:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka