mowiono.mi.ze.to.on 16.03.11, 14:56 Co Pan Profesor sądzi o pomyśle PIS(likwidacja OFE) ? Bardzo mnie zależy na odpowiedzi, bo niektórzy myślą (PiSowcy zaczęli nawet tytułować Pana Profesorem), że krytykując plany PO, stoi Pan po stronie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mowiono.mi.ze.to.on Myślę, że jednak jest 16.03.11, 15:11 Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby wypowiedział się o pomyśle PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon NIE jest! 16.03.11, 15:13 mowiono.mi.ze.to.on napisał: > Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby wypowiedział się o pomyśle PiS. Który prezydent wreczał Balcerowiczowi tytuł profesorski???? ŻADEN! Odpowiedz Link Zgłoś
mowiono.mi.ze.to.on Re: NIE jest! 16.03.11, 15:17 A profesorowi Lechowi Kaczyńskiemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:13 Jasne że nie jest, ale zauważ że sporo forumowiczów potrafi tytułować tylko swoich. Pan Prezydent Lech Kaczyński, Pan Profesor Leszek Balcerowicz i tak dalej. A oponenci co najwyżej są określani samym nazwiskiem, a czasem i to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:15 humbak napisał: > Jasne że nie jest, ale zauważ że sporo forumowiczów potrafi tytułować tylko swo > ich. Pan Prezydent Lech Kaczyński, Pan Profesor Leszek Balcerowicz i tak dalej. > A oponenci co najwyżej są określani samym nazwiskiem, a czasem i to nie. NIE jest PROF podobnie jak Mazowiecki czy Bartoszewski. Te sztuczne tytuły są śmieszne ale sami zainteresowani nie prostują tych tytułów.Dla własnego sztucznego EGO. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:18 Takie rzeczy rzadko się prostuje. Spotyka się naukowców którzy czują się wręcz urażeni jak ich się "przetytułowuje" ale to są ewenementy. Kaczyński też profesorem nie był, a określano go tak. Nie ma to szczególnego znaczenia. Mnie raczej drażni brak szacunku do oponentów po obu stronach i przesadne okazywanie go własnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mowiono.mi.ze.to.on Widzę, że trafiłem w czuły temat 16.03.11, 15:19 10 odpowiedzi i żadna na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Widzę, że trafiłem w czuły temat 16.03.11, 15:25 Może dlatego że pytasz Balcerowicza na forum gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:21 ale jest prezesem Fundacji Obywatelskiego Rozwoju, na której konto wpływają darowizny od BZ-WBK,,Ing Banku i innych właścicieli otwartych funduszów emerytalnych. I jest uczciwy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:40 I broni OFE jak Sowiński okopów na Woli.A z PiSem ma tyle wspólnego,że jak PiS uważa ,że tylko on ma rację. Jednego nie jest w stanie nam zagwarantować,a to tego ,że za np 20 lat fundusze będą wypłacalne. A państwo jeżeli zbankrutuje to i ci z ZUSowymi i ci z OFE będą równo biedę klepać. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:44 Spokojnie, Balcerowicz wskazuje sposoby alternatywne na pozyskanie tych pieniędzy. Co więcej rząd i tak nie może skończyć na reformy na tym cerowaniu, jeśli nie chce dołączyć do niechlubnej kawalkady administracji które g dla Polski zrobiły. Problem w tym że raczej tego nie uniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
wi_kr Re: Otwarte pytanie do prof. Balcerowicza 16.03.11, 15:36 Samozwańczy profesor tak samo jak LK. Jego miejsce pracy w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu i Leninizmu mówi już samo za siebie. Komuny już nie chcemy, a jak mu tak sie podoba to niech wyjeżdża na Kubę albo do Chin czy tez to Korei północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Otwarte pytanie do prof. Balcerowicza 16.03.11, 15:37 po stronie PIS-u,daruj sobie,po prostu co miał ugrać dla swoich,ugrał i żadne losy emerytur go nie interesują,jak zresztą drugiego mundrego tej popisowej sieczki medialnej Odpowiedz Link Zgłoś