Dodaj do ulubionych

Otwarte pytanie do prof. Balcerowicza

16.03.11, 14:56
Co Pan Profesor sądzi o pomyśle PIS(likwidacja OFE) ? Bardzo mnie zależy na odpowiedzi, bo niektórzy myślą (PiSowcy zaczęli nawet tytułować Pana Profesorem), że krytykując plany PO, stoi Pan po stronie PiS.
Obserwuj wątek
    • gold.lachon Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:09

• mowiono.mi.ze.to.on Myślę, że jednak jest 16.03.11, 15:11
        Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby wypowiedział się o pomyśle PiS.
        • gold.lachon NIE jest! 16.03.11, 15:13
          mowiono.mi.ze.to.on napisał:

> Ale nie o to chodzi. Chodzi o to, aby wypowiedział się o pomyśle PiS.

Który prezydent wreczał Balcerowiczowi tytuł profesorski???? ŻADEN!
          • mowiono.mi.ze.to.on Re: NIE jest! 16.03.11, 15:17
            A profesorowi Lechowi Kaczyńskiemu ?
      • humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:13
        Jasne że nie jest, ale zauważ że sporo forumowiczów potrafi tytułować tylko swoich. Pan Prezydent Lech Kaczyński, Pan Profesor Leszek Balcerowicz i tak dalej. A oponenci co najwyżej są określani samym nazwiskiem, a czasem i to nie.
        • gold.lachon Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:15
          humbak napisał:

> Jasne że nie jest, ale zauważ że sporo forumowiczów potrafi tytułować tylko swo
          > ich. Pan Prezydent Lech Kaczyński, Pan Profesor Leszek Balcerowicz i tak dalej.
          > A oponenci co najwyżej są określani samym nazwiskiem, a czasem i to nie.

NIE jest PROF podobnie jak Mazowiecki czy Bartoszewski. Te sztuczne tytuły są śmieszne ale sami zainteresowani nie prostują tych tytułów.Dla własnego sztucznego EGO.
          • humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:18
            Takie rzeczy rzadko się prostuje. Spotyka się naukowców którzy czują się wręcz urażeni jak ich się "przetytułowuje" ale to są ewenementy. Kaczyński też profesorem nie był, a określano go tak. Nie ma to szczególnego znaczenia. Mnie raczej drażni brak szacunku do oponentów po obu stronach i przesadne okazywanie go własnym.
            • mowiono.mi.ze.to.on Widzę, że trafiłem w czuły temat 16.03.11, 15:19
              10 odpowiedzi i żadna na temat.
              • humbak Re: Widzę, że trafiłem w czuły temat 16.03.11, 15:25
                Może dlatego że pytasz Balcerowicza na forum gazeta.pl?
          • pollack5 Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:21
            ale jest prezesem Fundacji Obywatelskiego Rozwoju, na której konto wpływają darowizny od BZ-WBK,,Ing Banku i innych właścicieli otwartych funduszów emerytalnych.
            I jest uczciwy!!!!!
            • klara551 Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:40
              I broni OFE jak Sowiński okopów na Woli.A z PiSem ma tyle wspólnego,że jak PiS uważa ,że tylko on ma rację. Jednego nie jest w stanie nam zagwarantować,a to tego ,że za np 20 lat fundusze będą wypłacalne. A państwo jeżeli zbankrutuje to i ci z ZUSowymi i ci z OFE będą równo biedę klepać.
              • humbak Re: Balcerowicz nie jest profesorem :) 16.03.11, 15:44
                Spokojnie, Balcerowicz wskazuje sposoby alternatywne na pozyskanie tych pieniędzy. Co więcej rząd i tak nie może skończyć na reformy na tym cerowaniu, jeśli nie chce dołączyć do niechlubnej kawalkady administracji które g dla Polski zrobiły. Problem w tym że raczej tego nie uniknie.
    • wi_kr Re: Otwarte pytanie do prof. Balcerowicza 16.03.11, 15:36
      Samozwańczy profesor tak samo jak LK.
      Jego miejsce pracy w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu i Leninizmu mówi już samo za siebie. Komuny już nie chcemy, a jak mu tak sie podoba to niech wyjeżdża na Kubę albo do Chin czy tez to Korei północnej.
    • bodo.2 Re: Otwarte pytanie do prof. Balcerowicza 16.03.11, 15:37
      po stronie PIS-u,daruj sobie,po prostu co miał ugrać dla swoich,ugrał i żadne losy emerytur go nie interesują,jak zresztą drugiego mundrego tej popisowej sieczki medialnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka