Dodaj do ulubionych

To może być początek końca ery Michnika

18.03.11, 08:32
nad Wisłą, gdy dowiemy się jak wygląda sterowanie wolnością słowa w III 1/2 RP.
Obserwuj wątek
    • w.i.l Końcem ery Michnika jest poparcie GW 18.03.11, 08:35
      dla żydowskich oszustów, domagających się "zwrotu" majątków.
      Kwestii uregulowanej z USA już w 1960 r. umową indemnizacyjną.
      -
      Nie głosuję ani na PO ani na SLD - partie, które uchwaliły, że można zabierać rodzinom dzieci bez wyroku sądowego.
      Bronisław Komorowski podpisał tę ustawę 18.06.2010.
      Te same PO i SLD uchwaliły również tzw. ustawę o parytetach forytującą feministki na listach wyborczych.
      Dlaczego nie głosuję na PiS - nie ma potrzeby wyjaśniać.
    • allspice Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:37
      "...Sprawa dotyczy wywiadu Giertycha dla "Rzeczpospolitej" z 2010 roku, w którym stwierdził on, że za rządów PiS Kaczyński zbierał "haki" na politycznych rywali"

www.rp.pl/artykul/10,628193.html
      Nie martw się;) zawsze możemy wrócic do IV rp -zbieranie haków było normą...
      • camille_pissarro Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 19:26
        Widzę , ze masz niemały problem ze zrozumieniem słowa pisanego ;-)
    • obraza.uczuc.religijnych Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:38
      Jakie sterowanie wolnością słowa, biedaku?
      • camille_pissarro Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:41
        Wiem, wiem, dla Ciebie to za trudne, żebyś zrozumiał w czym rzecz ;-)
        • obraza.uczuc.religijnych Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:44
          Manipulują tobą biedaku a ty łykasz te idiotyzmy o sterowaniu wolnością.
          • psiogon Re: To jest być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:50
            Po Smoleńsku nic już nie będzie takie jak dawniej. Im dalej od 10 kwietnie 2010 tym lepiej to widać.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: To jest być początek końca ery Michnika 18.03.11, 08:52
              Dokładnie, nowy jest np. zwyczaj palenia zniczy na chodniku przed miejscem pracy zmarłego.
            • cookies9 Re: To jest być początek końca ery Michnika 18.03.11, 12:44
              psiogon napisał:

> Po Smoleńsku nic już nie będzie takie jak dawniej. Im dalej od 10 kwietnie 2010
              > tym lepiej to widać.

Raczej po trzęsieniu ziemi w Japonii - nic na tym swiecie nie będzie takie,jak dawniej...
    • ponte_aronte a początek ery Sakiewicza? 18.03.11, 08:51
      i "prawdziwej wolności słowa"?
      • obraza.uczuc.religijnych Re: a początek ery Sakiewicza? 18.03.11, 08:54
        Chodzi o tę wolność w myśl której nie wolno wyrazić opinii, że pan Kaczyński ma krew na rękach 95 osób?
        • ponte_aronte ech 18.03.11, 09:06
          przecież wiesz, że prawdziwa, jedyna wolność słowa, to ta uprawiana przez Ziemkiewicza, Sakiewicza itd. itd.
          • obraza.uczuc.religijnych Re: ech 18.03.11, 09:19
            Ależ oni na pewno walczą by każdy mógł powiedzieć co chce o każdym.
      • camille_pissarro Re: a początek ery Sakiewicza? 18.03.11, 12:41
        A czy ja pisałem coś o Sakiewiczu ?
    • pejs2011 jaki koniec , psijelimśmy 75tys.naszych do urzędów 18.03.11, 08:55
      państwowych tylko za naszego kochanego premiera. A kto to jest viceminister ? też nasz tylko na niźższym stanowsiku.. moziem blokować wszystko...a PO was psijdzie POllycja POlityćna..
    • etta2 Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 20:26
      "Era Michnika"??????? A cóż to takiego? czy już aż tak wam nasr*ali do łbów, że dzielicie świat na ery X-sińskiego, Y-grekowskiego? Całe szczęście, że nie ma ery kaczej, choc jednak była.....
      • camille_pissarro Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 20:40
        Nie opowiadaj, że nie jarzysz o co chodzi ? ;-)) Była era Saddama Husajna, era Mubaraka, to może chyba także być i era Michnika ? ;-))
    • koniepobetonie O co Ci chodzi ??? 18.03.11, 20:50
      Myślisz, że Michnika i GW można bezkarnie opluwać ? To niegodziwe. I opluwają ci co mają się za katolików. To zaprzeczenie katolicyzmu. To skończone draństwo.
      I pomysleć, gdyby nie Kaczyńscy możliwe, że naród byłby inny, lepszy ...
    • kecawa Re: To może być początek końca ery Michnika 18.03.11, 22:11
      To chyba stypa i to siermiężna stypa Michnika ?
      • camille_pissarro Dotychczas "naczelny z Czerskiej " mógł liczyć na 19.03.11, 06:51
        przychylność rodzimej Temidy, ale ten proces, w który zaangażowało się wielu intelektualistów może spowodować refleksję orzekających wyrok i spowodować, że wreszcie zrozumieją jak się grało "pojęciem wolności słowa" na przestrzeni 20 ostatnich lat i jak usiłuje się kreować rzeczywistość i dziś ...
    • mike.recz Pan Marek z podwarszawskiego Milanówka 18.03.11, 22:17
      to szycha jakaś musi być.

Ja na przykład dowiedziałem się jak Pan Marek z resztą gawiedzi zachowuje się w sądzie.
      • camille_pissarro Re: Pan Marek z podwarszawskiego Milanówka 19.03.11, 10:50
        Ja bym tego tak nie ujął, ale w nomenklaturze z "Czerskiej" można to i tak nazwać - A.Michnik nie dorasta mu do pięt...
        • mike.recz Re: Pan Marek z podwarszawskiego Milanówka 19.03.11, 12:28
          Od dwudziestu lat opowiadacie że Michnik jest nikim i się skończył ale nie przeszkadza to wam
          przypisywać mu nadludzkich mocy.
          • camille_pissarro Re: Pan Marek z podwarszawskiego Milanówka 19.03.11, 14:11
            Będąc ścisłym od ponad 20 lat .A.Michnik moją do niego nieufność wzbudził swym znanym już wszem i wobec "odp.... się od generała" w panelu politycznym francuskiej TV5.Potem już tylko utwierdzałem się w przekonaniu, że to koniunkturalista, wspierający formacje postkomunistów, może nie omnipotentnego , ale mającego realny wpływ na władzę po 1989 roku.Skład gabinetu w Al.Ujazdowskich po 1989 był z reguły ustalany do 2005 roku w jego kwaterze ( nomen omen ) al.Przyjaciół za wyjątkiem gdy szefem rządu był J.Olszewski.
            Gdy zorientował się , że towarzysze chcą go wycyckać , z półroczną zwłoką obwieścił to w swym flagowym okręcie "Agorowej " floty GW.Jednym słowem koniunkturalista, kunktator i człowiek , któremu się wydaje , że może sterować wolnością słowa nad Wisłą, o którą to wolność rzekomo walczył...
            • mike.recz Re: Pan Marek z podwarszawskiego Milanówka 19.03.11, 14:50
              camille_pissarro napisał: Będąc ścisłym od ponad 20 lat .A.Michnik moją do niego nieufność wzbudził swym znanym już wszem i wobec "odp.... się od generała" w panelu politycznym francuskiej TV5.

Bo dziennikarze byli na tyle napastliwi że mało ich nie stratowali.

Potem już tylko utwierdzałem się w przekonaniu, że to koniunkturalista, wspierający formacje postkomunistów, może nie omnipotentnego , ale mającego realny wpływ na władzę po 1989 roku.Skład gabinetu w Al.Ujazdowskich po 1989 był z reguły ustalany do 2005 roku w jego kwaterze ( nomen omen ) al.Przyjaciół za wyjątkiem gdy szefem rządu był J.Olszewski.

Jakieś dowody na to twierdzenie?

Gdy zorientował się , że towarzysze chcą go wycyckać , z półroczną zwłoką obwieścił to w swym flagowym okręcie "Agorowej " floty GW.Jednym słowem koniunkturalista, kunktator i człowiek , któremu się wydaje , że może sterować wolnością słowa nad Wisłą, o którą to wolność rzekomo walczył...

Nie jednym słowem tylko wieloma opisałeś co Ci się wydaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka