Dodaj do ulubionych

Zakowski zwariowal...

21.03.11, 15:43
chyba pisal to na dopalaczach...

Prezydent nie chciał zrobić nam przykrości. Ale zrobił. I to nie powinno tak zostać. Dysleksja uchodzi za chorobę cywilizacyjną. Dyslektyków będzie zapewne przybywało. Jest ważne, by mogli się w możliwie dobrych warunkach rozwijać. Dlatego proszę, panie prezydencie, niech pan przekuje błąd w szansę. Niech się pan podda badaniu na dysleksję. Jeśli wynik będzie pozytywny, proszę go ogłosić. Jeśli pan to zrobi, kilka milionów Polaków poczuje się raźniej.

A pana umieścimy w naszym honorowym poczcie między Jackiem Kuroniem i Albertem Einsteinem.

m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,9289668,Znamy_ten_bul.html
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 16:10
      Dysleksja jest usprawiedliwieniem błędów prezydenta BMK na takim samym poziomie jak tłumaczenie absencji na ważnym spotkaniu prezydenta LK,lub pijanych ekscesów syna prezydenta LW pomrocznością jasną.Pisz bez błędów,zachowuj się przyzwoicie a nie trzeba będzie przepraszać i szukać kuriozalnych usprawiedliwień.A jak tego nie potrafisz nie pchaj się na polityczny afisz.
      • bogumilka Ale B.K. nie spowowodał smierci 96 osób, 21.03.11, 19:39
        nawet jeśli jest dylektykiem.
        L.k. może pisal ortograficznie, ale przyczynił się do śmierci 96 osób i naraził Polskę na niebezpieczenstwo.
        • zoil44elwer Re: Ale B.K. nie spowowodał smierci 96 osób, 21.03.11, 19:45
          bogumilka napisała:

> nawet jeśli jest dylektykiem.
          > L.k. może pisal ortograficznie, ale przyczynił się do śmierci 96 osób i naraził
          > Polskę na niebezpieczenstwo.

Ale dopiero w 5 roku swej prezydentury.BMK dopiero 8 miesiąc więc jeszcze "wszystko"co najgorsze przed nim.
        • stojacywbramie Re: Ale B.K. nie spowowodał smierci 96 osób, 21.03.11, 21:34
          bogumilka napisała:

> L.k. może pisal ortograficznie, ale przyczynił się do śmierci 96 osób i naraził
          Ja też kocham naszego prezydenta Bronka, to nasze słoneczko.
        • don.kichote Re: Ale B.K. nie spowowodał smierci 96 osób, 21.03.11, 22:08
          bogumilka napisała:

Dopóki nie jest to pewne a tylko wysoce prawdopodobne - powstrzymałbym się od takich komentarzy.
    • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 16:16
      Być może prezydent Komorowski ma dyslekcję. Niemniej nie uważam, aby zaistniała taka konieczność, że prezydenta Poslki musimy wybierać spośród dyslektyków i wcale mi nie będzie raźniej kiedy się okaże, że reprezentant narodu ma problemy z ortografią.
    • tadzap Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 16:49
      Z tego co wiem,to Einstein nie był (PO)lszewikiem.
      Dlaczego więc go cham obraża?
      • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 16:52
        Z tego co mi wiadomo Einstein nie rościł sobie pretensji do bycia prezydentem.
        W dziedzinie, którą reprezentował robienie byków ortograficznych ujmy nie przynosi.
      • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:07
        Einstein i Komorowski? To tak jakby porównać Pegaza z osłem.
        • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:17
          ej, gdzie ty u przedmówcy zauważyłeś porównanie?
          • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:32
            tw_wielgus napisał:

> ej, gdzie ty u przedmówcy zauważyłeś porównanie?

Ej,pisałem o porównaniu Żakowskiego.
            • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:55
              To była aluzja literacka, a nie porównanie.
              • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 18:14
                tw_wielgus napisał:

> To była aluzja literacka, a nie porównanie.

Raczej alibi dziennikarzyny-wazeliny dla cienkiego Bronka
                • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 18:20
                  Ależ Zoil wazelina nigdy nie spowodowała tego, iż Żakowski wycofywał swoje artykuły i opinie z archiwów gazet do, których pisuje.
                  Czego nie można powiedzieć o paru publicystach drukujących w Rzepie.
                  I broń Boże nie odbierz tego, co napisałem jako obrony Żakowskiego. Uważam, że jest niezłym publicystą, ale nie z mojej bajki.
                  • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 19:07
                    Nie wiem czy oglądałeś wywiad Paradowskiej i Żakowskiego z J Kulczykiem w Londynie gdzie uciekł na chorobowe prze siepaczami CBA.Przez 45 minut wywiadu było tylko o rodzinie Kulczyka(nie tęskni pan za żoną i córką?),sukcesach ekonomicznych dr Jana(nie sądzi pan że III RP nie szanuje swoich najlepszych przedsiębiorców?),itd i itp wazeliny.Ta para dziennikarskich asiorów musiała skasować niezły kesz za ten "wywiad".Ostatnio aż mnie mdliło gdy w TOK FM sapał i mlaskał,fuj.
                    • tw_wielgus Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 19:13
                      Nie, nie miałem okazji.
                      Ale wydaje mi się, że jeżeli był w takim tonie jaki opisujesz to zasłużył sobie na Twoją opinię.
    • w.i.l Zwolennicy PO wiją się jak w ukropie aby 21.03.11, 16:50
      prezydent analfabeta już nikogo nie raził.
      Bo Komorowski to prawdziwy Einsten.
      A my się śmiejemy.
      • off_nick A gdzie był p.Żakowski 21.03.11, 16:57
        kiedy opluwano Kaczyńskiego za niewyraźną wymowę?
        Dlaczego nie polecał mu logopedy?
        A w ogóle to dobrze, że p.Prezydent Komorowski się nie zesrał.
        Pomyślcie jak wtedy musiałby się Żakowski nagimnastykować i napodpierać autorytetami.
        • tw_wielgus Re: A gdzie był p.Żakowski 21.03.11, 17:00
          off_nick napisała:

> kiedy opluwano Kaczyńskiego za niewyraźną wymowę?
          > Dlaczego nie polecał mu logopedy?
          > A w ogóle to dobrze, że p.Prezydent Komorowski się nie zesrał.> Pomyślcie jak wtedy musiałby się Żakowski nagimnastykować i napodpierać autoryt
          > etami.
          >
          >
          Sugerujesz że nieboszczykowi się to zdarzało..?! :O!
          • off_nick Re: A gdzie był p.Żakowski 21.03.11, 17:10
            tw_wielgus napisał:
            > Sugerujesz że nieboszczykowi się to zdarzało..?! :O!

Nic nie sugeruję i Ty o tym doskonale wiesz.
            Załóż, że istnieją dowolne zdarzenia A i B.
            Skoro Bronek zrobił A, to A jest dobre.
            Skoro Kaczor zrobił B, to Kaczor jest zły (B niekoniecznie, przede wszystkim Kaczor).

Takie są zasady gw.
            • tw_wielgus Re: A gdzie był p.Żakowski 21.03.11, 17:16
              Ufffff.....Odetchnąłem z niekłamaną ulgą.

A co do samego mechanizmu, o którym piszesz mogę przytoczyć liczne przykłady podobnych działań z drugiej strony medialnej areny.
              Co do zasad jakimi się kieruje GW wydaje mi się, że to temat na osobny wątek.
      • boblebowsky Sam jesteś analfabetą, 21.03.11, 17:18
        umysłowym.
    • kecawa .Już wiem na czym polega lizanie Rowu Mariańskiego 21.03.11, 16:53
      Już wiem na czym polega lizane rowu mariańskiego

kecaw z zadziwionym kwa kwa
      • tw_wielgus Re: Jesteś przed, po, czy w trakcie? 21.03.11, 17:01
        ...zajęć praktycznych?
    • kiemlicz88 Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:02
      Prostytucja dziennikarska
      • fury11 Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:13
        Z ortografią ma problemy kupa ludzi na tym forum. Dlaczego Komorowski miałby być inny? Ze hrabia? Mówił kiedyś coś takiego? A gdzie ktoś powiedział, że prezydent musi być Miodkiem? Pewnie, że obciach. Ale odkąd władzę w Polsce objęli na pewien czas dwaj nierozróżnialni bliźniacy (czego i Chaplin by nie wymyślił), posługujący się zdumiewająco koślawą polszczyzną, nic mnie i świata już nie zaskoczy. Nawet premier żądu Tósk. A co uny, lepsze łod tych od "Wolski"?
      • kecawa Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:22
        I to bez wazeliny włazi!
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k A Komorowski,ani inteligentny,ani uzdolniony,ale 21.03.11, 17:06
      kkuba111 napisał: Zakowski zwariowal...

---> intuicyjnie wyczuwający, komu w danym momencie się podlizać, komu służyć, nie tylko ukończył szkoły, ale dał się najpierw wsadzić na stołek marszałka a teraz - prezydenta ... bul jednak pozostał!

Żakowski: "Wiele cierpiących na dysleksję inteligentnych i uzdolnionych dzieci zsyłano do szkół specjalnych i skazywano na wykonywanie prostych fizycznych prac."

-
    • pan-kultura Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:18
      jak dyslektyk to zabrać mu pozwolenie na dubeltówkę, prawo jazdy i magistra
    • zoil44elwer Re: Zakowski zwariowal... 21.03.11, 17:28
      Żakowski powinien też usprawiedliwić(tylko czym) premiera Tuska który w paltociku zapiętym na wszystkie guziki(pod szyję) w tej samej ambasadzie usiadł przy stoliku by zrobić wpis do księgi kondolencyjnej.Podszedł do niego pracownik ambasady chyba z zamiarem wzięcia od niego paltocika.A DonalT czekał aż mu Japan rozepnie(?) guziki.Co za prostak,nie mógł ten kawałek z limuzyny przejść bez płaszcza?Wszedł do ambasady jak menel do przydrożnego baru wypić piwo.
      • off_nick Przynależność do KPP to nie jest hańba 21.03.11, 18:38

nie uważam, by fakt należenia do KPP był czymś obelżywym.

A do NSDAP też?
        • zoil44elwer Re: Przynależność do KPP to nie jest hańba 21.03.11, 19:12
          KPP nigdy nie było u władzy,a najwięcej w niej ofiar było z ręki Stalina a potem Hitlera(NSDAP)Więc porównanie KPP z NSDAP jest świństwem.
          • piotr7777 Re: Przynależność do KPP to nie jest hańba 21.03.11, 19:49
            zoil44elwer napisał:

> KPP nigdy nie było u władzy,a najwięcej w niej ofiar było z ręki Stalina a pote
            > m Hitlera(NSDAP)Więc porównanie KPP z NSDAP jest świństwem.

KPP nie była, ale PPR(która była jej kontynuatorką) już tak.
        • piotr7777 Żakowski nie zwariował 21.03.11, 19:17
          On po prostu wytycza salonowi kierunek obrony prezydenta.
          Skoro nie da się zatuszować kolejnej wtopy lepiej zrobić z prezydenta dyslektyka. Bo i owszem, zdarzają się ponadprzeciętnie inteligentni dyslektycy. Ale niestety nie każdy dyslektyk jest ponadprzeciętnie inteligentny, ten raczej niekoniecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka