scoutek Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 11:03 moje również dla Justyny Kowalczyk także i ukłon dla WPROST: po raz pierwszy o dawna Człowiekiem Roku nie został polityk z pierwszych stron gazet, najczęściej rządzącej partii widoczna poprawa Odpowiedz Link Zgłoś
zzarda32 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 11:05 I moje gratulacje również. To wspaniała postać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 11:10 No i dobrze,ze nie polityk gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 14:11 baabeczka napisała: > No i dobrze,ze nie polityk > gratulacje Dołączam się do gratulacji. Obie panie - choć w różnych dziedzinach - to wspaniałe polskie baby. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 11:13 scoutek napisała: > dla Justyny Kowalczyk także > Zgadzam się. Dla Justyny także. Miałam do niej zastrzeżenia przez te wywiady o Bjergen i jej astmie (że nie potrafi przegrywać), ale to i tak wielka sportsmenka. Dwie kobiety.Super:) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wprost 22.03.11, 12:30 "Przegrywać z astmatyczkami", to nie to samo co "przegrywać". Słowenka Petra Mladić też nie umie przegrywać? Poza narciarstwem biegowym jest wiele innych dyscyplin sportu, w których uprawianiu "astma" nie przeszkadza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 12:41 ave.duce napisała: > "Przegrywać z astmatyczkami", to nie to samo co "przegrywać". > Słowenka Petra Mladić też nie umie przegrywać? > Poza narciarstwem biegowym jest wiele innych dyscyplin sportu, w których uprawi > aniu "astma" nie przeszkadza. > > Pozdrawiam. Ave. To jest bardzo złożony temat. I chyba nie w tym wątku ani na tym forum. Więcej - nawet forum samodzielne można by było założyć na temat współczesnego sportu i roli dopingu i by pęczniało i pęczniało.. Tu nie będę się produkować bo to nie miejsce na to. również Odpowiedz Link Zgłoś
po.ofermy [...] 22.03.11, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
po.ofermy Krzywonos głupsza nawet od Pitery. Stąd te wyróżni 22.03.11, 11:37 Krzywonos głupsza nawet od Pitery. Stąd te wyróżnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: Krzywonos głupsza nawet od Pitery. Stąd te wy 22.03.11, 11:38 po.ofermy napisał: Stąd te wyróżnienie. To nie te - ofer.mo Odpowiedz Link Zgłoś
po.ofermy [...] 22.03.11, 11:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re: Krzywonos ............ 22.03.11, 11:47 "Mondralo" po.ofermo, ty to lepiej gratuluj Antkowi, zamiast wylewać swoje frustracje na normalnych forach! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Już nie raz mu gratulowałem. 22.03.11, 14:27 po.ofermy napisał: > Gratulacji nigdy nie jest zbyt wiele. Więc nie ociągaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
po.ofermy Ja na normalnych forach swoich frustracji nigdy ni 22.03.11, 12:26 Ja na normalnych forach swoich frustracji nigdy nie śmiałbym wylewać. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_pis_mienny Re: Ja na normalnych forach swoich frustracji nig 22.03.11, 13:45 po.ofermy napisał: > Ja na normalnych forach swoich frustracji nigdy nie śmiałbym wylewać. No to masz problem. Wyraźnie widać, że wszycy normalni ludzie zbyt mocno ciebie przytłaczają. Pozostają ci już tylko typy pisowskie, których akurat do normalnych z całą pewnością zaliczyć nie można. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.ofermy [...] 22.03.11, 11:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Kłamca nagrodził oszcercę - a może odwrotnie! 22.03.11, 13:34 dymka1 napisała: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros ---> Wczoraj dokładnie to samo to samo się działo w pałacu prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_7125 Re: Kłamca nagrodził oszcercę - a może odwrotnie! 22.03.11, 19:25 1normalny - Ciebie nienormalnie gryzie, że tą osobą nie została Martusia. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zakłamana Baba,broniąca Tuska i Komorowskiego 22.03.11, 13:52 jakby broniła Jarka to nie byłaby zakłamaną babą? poza tym, chamie, broniła imienia Lecha Kaczyńskiego, którego pamięć publicznie obrażał własny brat Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zakłamana Baba,broniąca Tuska i Komorowskiego 22.03.11, 14:24 scoutek napisała: > jakby broniła Jarka to nie byłaby zakłamaną babą? > poza tym, chamie, broniła imienia Lecha Kaczyńskiego, którego pamięć publicznie > obrażał własny brat > Bo Lech już nie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 14:17 Gratulacje dla wspaniałej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Wspaniała,wyrozumiała!Nawet UBeckość męża toleruje 22.03.11, 14:40 allspice napisała: Gratulacje dla wspaniałej kobiety. ---> Pełni rolę bolszewickiej tuby propagandowej Tuska, o którym kłamliwie rozpowiada, że jest to "cudowny, szczery człowiek", któremu zawsze pomoże. Tylko czy okaże się taka pomocna jej opinia o Tusku, że od 30 lat jest takim samym człowiekiem? Skoro teraz Tusk wykazuje usłużną postawę wobec obcych władz, skoro w czasie Nocnej Zmiany liczył, dla kagiebowskiego agenta, głosy chętne do obalenia polskiego rządu, skoro pod koniec lat 80-tych uważał, że polskość to nienormalność i chętnie by uciekł od tej Polski ..., to TAKA SAMA POSTAWA 30 lat temu a więc w roku 1980, 1981 ... nie wystawia mu najlepszego świadectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Zakłamana Baba,broniąca Tuska i Komorowskiego 22.03.11, 14:35 1normalnyczlo.w.i.e.k napisał: > scoutek napisała: po raz pierwszy o dawna Człowiekiem Roku nie został polityk > z pierwszych stron gazet, najczęściej rządzącej partii widoczna poprawa > > ---> za pomocą oszczerstw ... nic dziwnego, że znalazła uznanie u podobnej > sobie postaci z lisią mordą. > Kosz dla normalsa.Kosz! Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon za zycia Pani A. Walentynowicz nie mówiło się .... 22.03.11, 16:43 o Krzywonosie.Dlaczego??? Zdemaskowałaby motorniczą? Zdjęcia Heni z Jolą "Bezą" w objęciach mówią same za siebie i dlaczego dziś WPROST ja tak wyróżnił.Wogóle czy zauważyliście , że Kompromitowski ostatnio dużo odznacza? Czy to dowód wdzięczności? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Jak zwykle kłamiesz gold.lachon 13.04.11, 22:50 gold.lachon"za zycia Pani A. Walentynowicz nie mówiło się" www.tvp.pl/historia/rocznice-i-wydarzenia/rocznica-13-xii-1981/wideo/stan-zawieszenia-henryka-krzywonos-wieslaw-kecik/58064 tvp.info/informacje/kultura/hala-produkcyjna-sala-teatralna/848627 Świat bez tajemnic - Oni zrywali żelazną kurtynę - Polska. Henryka Krzywonos i narodziny Solidarności film dokumentalny Francja 2008 Reżyseria: Małgorzata Bucka Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 A Ziemkiewicz na to 22.03.11, 17:50 "Henryka Krzywonos została już kobietą roku miesięcznika „Twój Styl”, i pospołu z mężem parą roku miesięcznika „Pani”, teraz dołącza do trofeów pół człowieka roku tygodnika „Wprost” (drugą połową jest Justyna Kowalczyk; kobieta to tylko pół człowieka − to chciał „Wprost” pokazać takim werdyktem?). Wystarczyło się publicznie rozpruć na Kaczyńskiego… Gdyby tak Krzywonos jeszcze mu po babsku przejechała pazurami przez lica, zrobiliby z niej chyba człowieka/2kobiety tysiąclecia. Santo subito!" Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 specjalnie mnie to nie dziwi 22.03.11, 18:59 W końcu był to rok, w którym Henryka Krzywonos zaistniała. Można powiedzieć została stworzona. Istnieje raczej apokryficzna (dziś to już wiemy) wersja wydarzeń sierpniowych, w której odgrywała ona jeśli nie główną to jedną z głównych ról. Co prawda w historii pt. "ten tramwaj dalej nie pojedzie" można się doszukać kilku niejasności i sprzeczności (o których już szczegółowo pisano we wrześniu, więc nie będę się powtarzał) no ale jest faktem jej członkostwo w MKS (z tym, że potem została z tego ciała odwołana przez pracowników komunikacji) i podpis pod Porozumieniami Sierpniowymi (choć wśród sygnatariuszy wszystkich porozumień - gdańskich, szczecińskich czy jastrzebskich byli też TW). Zapewne też brała udział w podtrzymywaniu strajku, choć wątpliwe by była mózgiem tej akcji (dziś jako jedyna z tej trójki kobiet żyje, co pozwala jej w dowolny sposób eskponować swoją rolę). W każdym razie do 1995 r. o dzielnej tramwajarce nie wiedział nikt. Nie wystąpiła tak naprawdę w Człowieku z żelaza Wajdy (w każdym razie nie ma jej na liście płac). Gazeta Wyborcza jako pismo (przez półtora roku formalnie) Solidarności pisała dużo o sierpniu 1980, ale o tym, że był ktoś taki czytelnicy dowiedzieli się w 1995 roku (kiedy akurat p. Henryka wstąpiła do Unii Wolności). Potem jej nazwisko się przewijało tu i ówdzie (nawet została odznaczona przez Lecha Kaczyńskiego) ale dopiero przyjaźń z Jolantą Kwaśniewską i salonowymi feministkami zrobiła z niej celebrytkę. Pomimo dość jednoznacznych koligacji udało się p. Henryce utrzymać status osoby spoza polityki. Dzięki temu jej dość bezsensowny atak na Jarkacza mógł zostać sprzedany nie jako jeden z wielu elementów politycznej zadymy (gdzie rachunek świństw jest dość długi i rozłożony po obu stronach) ale jako głos sprzeciwu bezstronnego i sprawiedliwego obserwatora. To że przedtem konsultowała się z prezydentem i premierem zostało jakby zapomniane. A swoją drogą warto by zapytać dlaczego, gdy znów pielęgniarki urządzają głodówkę, p. Henia już ich nie wspiera? Czy gdy Tusk pochwali się umiejętnością rozwiązywania problemów społecznych oburzona Krzywonos zadzwoni "spontanicznie" do redakcji GW? Choć zdaję sobie sprawę, że to pytania retoryczne. Salon ma swoją maskotkę - szczerą, prostolinijną robotnicę, matkę licznej rodziny (w dodatku rodziny adopcyjnej co musi budzić szacunek). Tak jak kiedyś miał Lecha Wałęsę, no ale on za bardzo uwierzył w swoją wyjątkowość i w pewnym momencie zerwał się ze smyczy. Na szczęście p. Krzywonos nie jest pozbawiona inteligencji (mam tu na myśli intuicję raczej niż intelekt) i wie, że nie gryzie się ręki, która karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
yost2 A za co dokładnie? Chyba 22.03.11, 19:07 nie za to, że była łamistrajkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pispisia Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 19:16 Rewelacyjna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 19:18 pispisia napisała: > Rewelacyjna kobieta! I ogromna, w sensie intelektu też. Odpowiedz Link Zgłoś
yost2 Ciekawe co chrabia-mizogin na to? 22.03.11, 19:22 Musi być zbulwersowany faktem, że k***loty nie tylko służą w duńskiej marynarce, ale stają się celebrytkami porównywalnymi z Dodą Elektrodą. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz No właśnie pajace potrafią nazwać celebrytą 13.04.11, 22:37 żeby spróbować zdewaluować aby następnie dokonać porównania godnego mentalnego gumofilca. Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 20:07 off_nick napisała: > pispisia napisała: > > > Rewelacyjna kobieta! > > > > I ogromna, w sensie intelektu też. > > >Dno off-nickowa, dno. Powiedz kiedyś jeszcze złe słowo na P.H. to cię chętnie zacytuję. > Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Dlaczego ten chamski post off-nickowej 22.03.11, 21:12 jeszcze tu wisi? Tolerowanie off-nickowej przez adminów wydaje mi się kuriozalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Post off-nickowej nie jest chamski 13.04.11, 22:24 jak na standardy tego forum, a prawdą jest, że Henryka Krzywonos wyrośnięta i postawna była już bardzo dawno temu co doskonale widać w porównaniu z kurduplem Walentynowicz: kfp.pl/pic/bp/d6/00004777.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:17 off_nick napisała: > I ogromna, w sensie intelektu też. twojemu intelektowi nikt nie dorówna, off bijesz chamstwem wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:37 scoutek napisała: > off_nick napisała: > > I ogromna, w sensie intelektu też. > > twojemu intelektowi nikt nie dorówna, off > bijesz chamstwem wszystkich > Ten wątek przyciąga największe chamidła, jak widać. Rano właśnie o to zapytał Kuźniar Panią Henrykę - czy się przejmuje tymi wszystkimi chamskimi komentarzami na swój temat. Odpowiedziała, że jak któryś/aś z tych chamideł przedstawi się z imienia i nazwiska to może się przejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Póki wychwalała twojego idola była OK! 23.03.11, 20:24 anwad napisała: > Nie dziwi nic. > Odpowiedz Link Zgłoś
hordol na miescie gadajom ze 22.03.11, 19:29 po wyborach pani henryka otrzyma teke ministerialna Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: na miescie gadajom ze 22.03.11, 21:16 Grabarczyk w niebezpieczeństwie....:P Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Już go zmiażdżył Frasyniuk mówiąc: "nie p...ol Ja- 23.03.11, 20:35 rek, ciebie tam nie było". hordol napisała: > ... Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:18 A jakies uzasadnienie dla Heni przedstawili? Bo, ze Justyna to spoko, Puchar Świata zdobyty bez "astmy" to wielki sukces, ale Henia Krzywonos zaistniała atakiem na Kaczyńskiego, choc moze sie myle i jakies inne "sukcesy" ma na kocie....:D Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:28 wszczymała tramwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:30 A ten tramwaj to "wszczymała" w 2010?:D Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 21:51 kubala11 napisał: na kocie sukcesy to ma prezes i w sklepie ale to dopiero dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 22.03.11, 22:07 Typowe zachowanie. Malutki scoutek zauważył, ze brakuje "ń" to dał piaskownicowy odpór... Ale i tak moja siostra jest ładniejsza od Twojej,, a mój brat silniejszy anizeli Twój...:P Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 23.03.11, 08:04 kubala11 napisał: > Typowe zachowanie. Malutki scoutek zauważył, ze brakuje "ń" to dał piaskownicow > y odpór... Ale i tak moja siostra jest ładniejsza od Twojej,, a mój brat silnie > jszy anizeli Twój...:P nie mam siostry, a mój brat bije wszystkich na głowę ;p Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 23.03.11, 08:03 scoutek napisała: > kubala11 napisał: > > na kocie sukcesy to ma prezes > i w sklepie > ale to dopiero dzisiaj oooo, sorrryyy literówka miało być: na koncie sukcesy to ma prezes i w sklepie ale to dopiero dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Wprost zszedł na psy 22.03.11, 21:47 a to widomy dowód upadku, widać wystarczy wyjść na mównicę przypomnieć styropianowy rodowód i poujadać na Prezesa żeby dostąpić tego wątpliwego dziś zaszczytu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wprost zszedł na psy 22.03.11, 21:54 qqazz napisał: > a to widomy dowód upadku, widać wystarczy wyjść na mównicę przypomnieć a wręcz przeciewnie miała odwagę wejść na scenę i przy tłumie ludzi powiedzieć, że Jarek kłamie jedna kobieta miała odwagę powiedzieć prawdę, bo reszta tłumu klaskała kłamcy Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Re: Wprost zszedł na psy 22.03.11, 21:58 scoutek napisała: > > a wręcz przeciewnie > miała odwagę wejść na scenę i przy tłumie ludzi powiedzieć, że Jarek kłamie > jedna kobieta miała odwagę powiedzieć prawdę, bo reszta tłumu klaskała kłamcy I love you Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wprost zszedł na psy 23.03.11, 08:05 dymka1 napisała: :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Wprost zszedł na psy 22.03.11, 21:58 Na pochyłe drzewo i kozy skaczą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dymka1 Człowiekiem roku GazetyPolskiej został Agent Tomek 22.03.11, 21:57 a Rzepy Macierewicz. Albo na odwrót. Czytelnicy GP cieszą się z agenta Tomka, a czytelnicy nowego Wprost (do których się zaliczam) z Krzywonos. Lis zresztą uzasadnia ten wybór bardzo sensownie. Interesuje cię jak - kup gazetę i przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlo.w.i.e.k Lis pluje na Kaczyńskich tak jak Krzywonos,więc 23.03.11, 15:37 dymka1 napisała: Lis zresztą uzasadnia ten wybór bardzo sensownie. ---> jego uzasadnienie jest nic nie warte - można się spodziewać typowych bolszewickich kłamstw. Wyskoki Lisa w TOK FM wystarczająco pokazują, że nie potrafi uzasadniać ... > Interesuje cię jak - kup gazetę i przeczytaj. ---> Zakłamanego bolszewika wspierać? Nic z tego! Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 23.03.11, 12:21 A gdzie mój wpis o beczce łoju .????? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 23.03.11, 12:24 Pewno poprzezdni wpis mi wytna jak i przedpoprzedni to pytam sie co takiego wielkiego zrobiła nijaka pani Krzywonos w cisgu swego zycia dla kogokolwiek , ze kiedyś tam podobno opusciła stanowisko pracy czyli tramwaj jak wyłaczyli prad w sieci ??????? Jaki człowiek roku taka i gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 W 2005 r. człowiekiem roku Jarosław K., rok 23.03.11, 20:51 później Zbynio Ziobro. deoand napisał: > > Jaki człowiek roku taka i gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
baltow_com Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 13.04.11, 20:53 Krzywonos zatrzymała tramwaj,a ja będąc w wojsku młodym żołnierzem kolejke do urny wyborczej w 1984 w czasach PRLu,bo postanowiłem iść za parawan i kreśląc wielki X zaprotestować przeciwko tamtemu systemowi wyborczemu.Później... nie było "słodkiego,miłego życia".Ona zatrzymała tramwaj i ...legenda,a ja... do dziś nie mogę doczekać się normalnych,uczciwych wyborów! www.baltow.com Odpowiedz Link Zgłoś
czart_polski Re: H. Krzywonos człowiekiem roku tygodnika Wpros 23.03.11, 15:41 gratuluję należało jej się i srebrne jabłko też Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.live Zatrzymala tramwaj, czy jej zatrzymali??? lamistra 23.03.11, 20:31 jkowi? dymka1 napisała: > Moje gratulacje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Krzywonos nie była łamistrajkiem. 13.04.11, 21:17 "Wojtku, nie była łamistrajkiem bo nie powołano w zajezdni jeszcze komitetu strajkowego, ale strajku całej komunikacji nie rozpoczyna się przerywając samotnie pracę i nie powiadamiając oraz nie namawiając innych pracowników do strajku a jedynie pasażerów - jak twierdzi Krzywonos." "Dlaczego została członkiem prezydium MKS? Była bardzo aktywna, w czasie prób podtrzymania strajku zrobiła wiele, aby zatrzymać wychodzących stoczniowców. Była w sali BHP wieczorem, gdy powstawał MKS." leszek.sopot.salon24.pl/223769,strajk-komunikacji-miejskiej-w-sierpniu-1980-r Odpowiedz Link Zgłoś
gold.lachon [...] 13.04.11, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Tu była gdy żyła Walentynowicz: 13.04.11, 21:24 Strajk w Stoczni Gdańskiej im. Lenina Nz Henryka Krzywonos i Anna Walentynowicz podczas obrad MKS'u sierpien 1980 fot. Stanislaw Skladanowski / KFP kfp.pl/pic/bp/8f/00005092.jpg Strajk w Stoczni Gdańskiej im. Lenina Nz Henryka Krzywonos i Anna Walentynowicz sierpien 1980 fot. Stanislaw Skladanowski / KFP kfp.pl/pic/bp/d6/00004777.jpg Strajk w Stoczni Gdańskiej im. Lenina Nz. Henryka Krzywonos, Lech Walesa i Anna Walentynowicz podczas obrad w MKS'u w sali BHP sierpien 1980 fot. Stanislaw Skladanowski / KFP kfp.pl/pic/bp/7e/00004776.jpg Delegacji Solidarnosci wchodzi na stadion w Ursusie na spotkanie z robotnikami, - juz po zlozeniu wniosku o rejestracje. W srodku - Andrzej Gwiazda. Wsrod wchodzacych Bogdan Lis i Henryka Krzywonos 24.12.1980 fot. Leszek Biernacki / KFP kfp.pl/pic/bp/16/00066119.jpg Honorowe Obywatelstwa m. Gdanska dla organizatorow strajku w 1980 r i Sygnatariuszy Porozumien Sierpniowych. ks. H. Jankowski; L. Sobieszek; corka L. Badkowskiego; A. Pienkowska; J. Przybylski; J. Duda-Gwiazda; A. Gwiazda; W. Gruszecki; zona J. Borowczaka; J. Kmiecik; Z. Kobylinski; B. Borusewicz; A. Kolodziej; H. Krzywonos; S. Lewandowski; B. Lis; F. Wisniewski 15.12.2000 Gdansk, Dwor Artusa fot. Lukasz Glowala / KFP kfp.pl/pic/bp/27/lud1346g.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 w miesięczniku Viva 13.04.11, 21:25 ...ową decyzję postanowił skomentować niejaki Jerzy Iwaszkiewicz (może i krewny poety, nieważne). Otóż oczywiście pochwalił, a jakże, ale i wyjaśnił czytelini (cz) kom, że poprzednie 19 edycji wygrywali ci, którzy byli na topie i w stosunku do których należało posmarować wazeliną a odkąd nastał Lis przyznaje tym, którzy naprawdę zasługują. Biedak nie zauważył, że sam wszedł bez wazeliny red. Lisowi właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz piotr7777 13.04.11, 21:31 www.tvp.pl/vod/dokumenty/historia/historie-strajkowe-18-strajkowych-dni/wideo/odc3-twarde-baby/4286487 Trzeci dzień strajku. Determinację i odwagę trzech strajkujących kobiet - Anny Walentynowicz, Henryki Krzywonos i Aliny Pieńkowskiej wspominają Aleksander Hall, Lech Wałęsa, Bogdan Borusewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Lis do nory 13.04.11, 22:48 Już się Lis kompromituje do ostatka - jakis Krzywonos człowiekiem roku - to ten podciety szlachciura z Potopu- może to jej przodek . Za ucieczke z miejsca pracy nagroda po latach - ale nie to jest kompromitujace Lisa - kompromituje Lisa to , ze wyciągnął p. Krzywonos nie dlatego , że cos tam zrobiła kiedys tam tylko to , ze na jakies nasiadówce o strajku powiedziała , że Kaczyński jest be a Tusk cacy !!! Wstyd panie Lis Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz 30-lecie obchodów "Solidarności" w Gdańsku 13.04.11, 22:57 to nie jest jakaś "nasiadówka". Odpowiedz Link Zgłoś