Dodaj do ulubionych

Napieralski w Łodzi

31.03.11, 14:10
Jako, że to moje miasto przyrodnie streszczam.

Na minus:
- nietrafione zarzuty wobec Rostowskiego, zero argumentacji "my na jego miejscu..."
- populistyczne i demagogiczne teksty a propos porażki z wotum nieufności
- dalsze wciskanie POPiS-u ciemnemu ludowi zamiast przyjęcia do wiadomości, że PiS _też_ jest w opozycji i warto się jakoś od niego odróżnić. Konstruktywnie

Na plus:
- nie było "nie zabijajcie nas" mimo, że byłyby podstawy (groźby karalne wobec Napieralskiego)
- jest piękna pogoda
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:16
      zatem wygląda na to, że jemu już nie przejdzie.

bawiący się w politykę dzieciak wielu odbierający chęć
      nazywania SLD lewicą.
      • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:21
        olga_w_ogrodzie napisała:

> zatem wygląda na to, że jemu już nie przejdzie.
        >
        > bawiący się w politykę dzieciak wielu odbierający chęć
        > nazywania SLD lewicą.
        Każda okazja dobra. :-)
        • olga_w_ogrodzie Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:26
          remez2 napisał:
          > Każda okazja dobra. :-)

to prawda.
          czy w Warszawie czy w Łodzi, zawsze okazję wykorzysta,
          by ośmieszać lewicę i tzw. lewicę.
          • taziuta Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:38

> remez2 napisał:
            > > Każda okazja dobra. :-)
            >
            > to prawda.
            > czy w Warszawie czy w Łodzi, zawsze okazję wykorzysta,
            > by ośmieszać lewicę i tzw. lewicę.

Myślę, że raczej chodziło o to, że każda okazja dobra by przyczepić łatkę lewicy...
            • olga_w_ogrodzie Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:43

taziuta napisał:

> Myślę, że raczej chodziło o to, że każda okazja dobra by przyczepić łatkę lewic
              > y...

lewicy ?
              mowa tu o panu Napieralskim jest.
              a kto by śmiał łatki przylepiać temu panu.
              przecież wiadomo, że jego krytykować tu nie wolno.
              • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:52

> mowa tu o panu Napieralskim jest.
                > a kto by śmiał łatki przylepiać temu panu.
                > przecież wiadomo, że jego krytykować tu nie wolno.
                Ależ wolno. Natomiast krytyka nie jest wolnością głoszenia na czyjś temat kłamstw czy inwektyw.
                • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 16:00
                  Ok 10 % partia opozycyjna SLD jest ciągle na "ustach" sympatyków PO(w wy.borach ok 37% dziś w sondażach ok 50%)Czym wytłumaczyć takie zainteresowanie?
                • olga_w_ogrodzie Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 16:31
                  remez2 napisał:

> Ależ wolno. Natomiast krytyka nie jest wolnością głoszenia na czyjś temat kłams
                  > tw czy inwektyw.

zatem przestań kłamać i pomawiać.
                  np. swych rozmówców.

• contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 16:39

> remez2 napisał:
                    >
                    > > Ależ wolno. Natomiast krytyka nie jest wolnością głoszenia na czyjś temat
                    > kłams
                    > > tw czy inwektyw.
                    >
                    > zatem przestań kłamać i pomawiać.
                    > np. swych rozmówców.

Jestem pod wrażeniem tej szczerej odpowiedzi.
      • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:23

> zatem wygląda na to, że jemu już nie przejdzie.
        >
        > bawiący się w politykę dzieciak wielu odbierający chęć
        > nazywania SLD lewicą.

Bardzo Cię proszę o żebyś nie uzurpowała sobie rolę Katona lewicy.
        • olga_w_ogrodzie Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:28
          ja widzę, Contadore, że koniecznie chcesz pogadać,
          ale co do mnie, to już mówiłam w innym wątku - se daj spokój.
          • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:32

> ja widzę, Contadore, że koniecznie chcesz pogadać,
            > ale co do mnie, to już mówiłam w innym wątku - se daj spokój.

Nie,nie chce mi się z tobą rozmawiać na zasadach wzajemności. Poprosiłem cię jedynie o coś.
          • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:34

> ja widzę, Contadore, że koniecznie chcesz pogadać,
            > ale co do mnie, to już mówiłam w innym wątku - se daj spokój.

Nie z tobą,z argumentami? Masz jakieś prócz tego co powiedziałaś?
        • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:41
          G Napieralski ten "dzieciak", w sondażach zaufania wyprzedza idola liberałów D Tuska.Mówi wam to coś? Zgadzam się z polskim powiedzeniem:Rude jest fałszywe!Przykład KPP,na Youtub można zobaczyć jego(DT) 2 opinie o podpisaniu lub nie Karty Praw Podstawowych.Donald-Antypod( z greki człowiek o przeciwnych stopach)gdy rządził J Kaczyński to jechał po nim jak po łysej kobyle za niechęć do KPP.Gdy sam zaczął rządzić przedstawiał argumenty anty KPP jak poprzednio Jarkacz!?
    • ave.duce Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:23
      Czyli jak zwykle.
      • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:24
        ave.duce napisała:

> Czyli jak zwykle.

Czyli co jak zwykle? rozbuduj zdanie pojedyncze.
        • ave.duce Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:33
          contadore napisał:

> ave.duce napisała:
          >
          > > Czyli jak zwykle.
          >
          >
          > Czyli co jak zwykle? rozbuduj zdanie pojedyncze.

@ nie chce mi się @ > dostatecznie jasno?
          • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:36
            ave.duce napisała:

> contadore napisał:
            >
            > > ave.duce napisała:
            > >
            > > > Czyli jak zwykle.

> > Czyli co jak zwykle? rozbuduj zdanie pojedyncze.

Wieżę ci jak zwykle. Wiesz dlaczego ogarnia mnie smutek? Chcesz usłyszeć odpowiedź?
            >
            > @ nie chce mi się @ > dostatecznie jasno?
            • woda_woda Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:37
              contadore napisał:

>
              > Wieżę ci jak zwykle.

Wierzę. Od "wiara".
              • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:38
                woda_woda napisała:

> contadore napisał:
                >
                > >
                > > Wieżę ci jak zwykle.
                >
                > Wierzę. Od "wiara".

Wiem....od razu poprawiłem....
            • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:38

> Wieżę ci jak zwykle .....ożesz ..... wierzę ci jak zwykle....sorrry.
        • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:48
          Sympatycy PO "lubią" recenzować każdy krok,każde słowo (krytykować ,zazwyczaj złośliwie)lidera lewicy.Bo nie mogą,nie chcą oceniać swego?
          • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:50
            zoil44elwer napisał:

> Sympatycy PO "lubią" recenzować każdy krok,każde słowo (krytykować ,zazwyczaj z
            > łośliwie)lidera lewicy.Bo nie mogą,nie chcą oceniać swego?

Ja staram się to zrozumieć.Nie rozumiem natomiast dlaczego próbują mi wmówić,że jestem PiSiakiem. Widać takie maja instrukcje.
            • contadore Re: Wodo...coś na temat koalicji PiS+SLD 31.03.11, 14:51
              Bardzo proszę.....
            • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:09
              contadore napisał:

> zoil44elwer napisał:
              >
              > > Sympatycy PO "lubią" recenzować każdy krok,każde słowo (krytykować ,zazwy
              > czaj z
              > > łośliwie)lidera lewicy.Bo nie mogą,nie chcą oceniać swego?
              >
              > Nic to(M Wołodyjowski)Mój wnuk urodzony po 89,w dodatku w Niemczech,został nazwany "Starym UBekiem" bo w poście wyraził sympatię do przecież "historycznej"już PRL.
              >
              > Ja staram się to zrozumieć.Nie rozumiem natomiast dlaczego próbują mi wmówić,że
              > jestem PiSiakiem. Widać takie maja instrukcje.
          • humbak Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:29
            W zasadzie przestałem być zwolennikiem PO, ale cuś odpowiem- nabijanie się z Tuska jest trudniejsze, bo jego posunięcia mają zbyt duże znaczenie. Jak będzie w opozycji będzie można się pochichrać w spokoju jak znowu pan liberał becikowe poprze.
    • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:28
      > - nietrafione zarzuty wobec Rostowskiego, zero argumentacji "my na jego miejscu
      > ..."
      > - populistyczne i demagogiczne teksty a propos porażki z wotum nieufności
      Nie wątpię w Twój obiektywizm ale może jakieś szczegóły.
      --------------------
      • chateau Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:40
        Ad 1.
        Zarzuty, że wprowadzał w błąd opozycję i społeczeństwo (przykro mi, o konkrety pytaj Napieralskiego.)
        Że podniósł VAT, gmerał przy OFE, a i tak mamy gigantyczny deficyt. Rozumiem, że Napieralski u steru nie podnosząc VAT i zostawiając OFE jak było osiągnąłby mniejszy deficyt budżetowy?
        Jakieś pomysły, co zamiast posunięć Rostowskiego? Nawet populistycznych.

Ad 2.
        Że do wotum nieufności nie są potrzebne podpisy w sejmie, bo to wotum wystawiają rządowi kierowcy na stacjach benzynowych i w sklepach. Oczywiście gdyby udało się te podpisy zebrać to byłyby one ważne, a Kaczyński nie spierałby Rostowskiego. Za to wciskanie innemu ciemnemu ludowi PiSSLD miałoby niezły pretekst. Spieprzona akcja.

Taktycznie też fatalnie rozegrane, bo akurat dziś pierwszy raz po długiej przerwie w sądzie zeznaje Pęczak. O takich rzeczach nie można nie wiedzieć - nie mówię, że Napieralski osobiście ma takie kwestie monitorować, ale ktoś dał ciała.
        • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:44
          Zarzuty, że wprowadzał w błąd opozycję i społeczeństwo (przykro mi, o konkrety pytaj Napieralskiego.)
          Że podniósł VAT, gmerał przy OFE, a i tak mamy gigantyczny deficyt. Rozumiem, że Napieralski u steru nie podnosząc VAT i zostawiając OFE jak było osiągnąłby mniejszy deficyt budżetowy?
          Jakieś pomysły, co zamiast posunięć Rostowskiego? Nawet populistycznych.

Zupełnie rozbieżnie rozumiemy rolę opozycji i wotum nieufności.
          • chateau Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:47
            Fakt. Do diagnozy, że coś jest do dupy nie potrzebuję posła w sejmie, wystarczy mi współpasażer, taksówkarz albo sklepikarz-gaduła. Od posła oczekuję nieco więcej, ale ja mam generalnie wygórowane potrzeby :-)
            • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:07
              ale ja mam generalnie wygórowane potrzeby :-)
              W to nie wątpię. Ale czy nie nazbyt jednokierunkowe?
              -------------
              • chateau Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:37
                Nie mnie oceniać. Może mi tęskno za jakąś normalną opozycją, mogłaby nawet być Mniejszość Niemiecka ;-)
                Zresztą mam produkować się na temat potknięć rządu? Populistycznej zagrywki z laptopami na przykład? Nie recenzuję nikogo, piszę kiedy mam na to ochotę, coś mnie wkurzy albo rozbawi (teraz to ten ostatni przypadek.)
                O PO w kontekście Wałbrzycha pisałem nie raz i nie były to bynajmniej superlatywy, więc zarzut IMHO nieco chybiony.
                • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:42
                  O PO w kontekście Wałbrzycha pisałem nie raz i nie były to bynajmniej superlatywy, więc zarzut IMHO nieco chybiony.
                  Przepraszam, to nie zarzut to pytanie. :-)
                  • chateau Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:47
                    Jednostronność odebrałem jako zarzut, ale skoro to tylko pytanie - przepraszam.
                • hummer Polityka i nauka to dwie różne rzeczy. 31.03.11, 18:18
                  chateau napisał:

> Nie mnie oceniać. Może mi tęskno za jakąś normalną opozycją, mogłaby nawet być
                  > Mniejszość Niemiecka ;-)
                  > Zresztą mam produkować się na temat potknięć rządu? Populistycznej zagrywki z l
                  > aptopami na przykład?

Naukowo, trzeba zdiagnozować jakiś problem, kurtko i na temat ale obiektywnie. Podać stan współczesnej wiedzy, metody badań użyte do zbadania problemu. Podać jak się przeprowadziło badania i przedyskutować je z tym co wcześniej sądzono. Na koniec podać konkluzję. Do tego dożycić stertę literatury. Ilu jest świrów na świecie, co będzie dość cierpliwe by się zapoznać z takim opisem sytuacji.

Politycznie długo podsycać stan napięcia. Co jakiś czas miotać frazes. Ładnie się uśmiechać. Nikt polityka nie sprawdza czy coś jest możliwe, racjonalne czy nie. Kilka lat temu padło 3X15. Nikt nie szacował czy polski budżet to wytrzyma. Padło hasło i poszło. Druga Irlandia. Dziś 22% odeszło w niepamięć. Polityka jest jak poker. Co jakiś czas się mówi sprawdzam. Choć najwięcej wygrywa się blefując.
                • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 18:25
                  Żle się dzieje w państwie Donskim bo opozycja słaba i żle rządzi.
                  • dirloff Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 19:26
                    Donskim? Dońskim...? Łomatko, to ta rusycyzacja i kremlinizacja Polszy już tak posunięta, że Przywiślański przenoszą nad Don...? ;-(
          • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:37
            Matematyka "mówi" że koalicja rządząca ma większość w Sejmie(dlatego rządzi) i nie ma szans na odwołanie ministra .Więc opozycyjni posłowie mają siedzieć cicho,ewentualnie mogą wyrazić swój protest w mediach? Tak jak Tusk będący kiedyś w opozycji.....
      • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:21
        Porażka SLD w/s wotum nieufności dla Rostowskiego!Opozycja składa takie wnioski nie licząc na "zwycięstwo" bo przecież koalicja rządząca ma więcej głosów w Sejmie(dlatego rządzi).SLD liczyć umie i z rachunku wynika że polski minister z Londynu utrzyma swój stołek i dostanie bukiet kwiatów za VAT,OFE,Drożyzmę,Długi......Ale z powodu matematyki ma nie protestować w formie wniosku o wotum nieufności?
        • humbak Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:24
          Wyjaśnij mi Zoilu jak minister nie licząc na możliwość przepchnięcia znaczących zmian ustawowych przez parlament, bez możliwości zmniejszenia wydatków przez inne resorty ma zmniejszać dziurę bez zwiększania podatków?
          • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:44
            A kto ministrowi przeszkadza robić reformę finansów państwa,przecież koalicja rządząca ma większość w Sejmie i swojego prezydenta.Opozycja może sobie tylko protestować i testować wnioski o wotum nieufności.
            • humbak Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:46
              Właśnie. Koalicja. Więc nie pan Rostowski. Nawet nie PO. Koalicja ma możliwość.
              Jak dla mnie tak czy siak minister Finansów to raczej księgowy i zazwyczaj problemy budżetowe to nie jego zasługa.
    • woda_woda Aleś wymagający. 31.03.11, 14:29
      Chciałbyś, aby Napieralski powiedział, jak rozwiązać problemy finansów państwa? A skąd on ma to wiedzieć?
      • contadore Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 14:33
        woda_woda napisała:

> Chciałbyś, aby Napieralski powiedział, jak rozwiązać problemy finansów państwa?
        > A skąd on ma to wiedzieć

Bingo,ważne,że wie to historyk Tusk.
        • humbak Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 14:39
          To po co gada, skoro nie wie?:)
          • taziuta Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 14:41
            humbak napisał:

> To po co gada, skoro nie wie?:)

A kto mówi, że wie, poza takimi tupeciarzami jak mgr Rostowski?
            • humbak Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 14:47
              Jeśli krytykuje się czyjeś posunięcia, warto wiedzieć co się mówi- mieć do zaproponowania jakieś lepsze.
              • taziuta Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 15:08
                humbak napisał:

> Jeśli krytykuje się czyjeś posunięcia, warto wiedzieć co się mówi- mieć do zaproponowania
                > jakieś lepsze.

Fakt, ale nie jestem pewien czy to była właściwa okazja, i miał dosyć czasu na zaprezentowanie swojej propozycji rozwiązania problemu długu publicznego. Idę o zakład, że SLD podobnie do PO w roku 2007 ma szuflady pełne dobrych projektów ustaw. :)
        • taziuta Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 14:41
          contadore napisał:

> Bingo,ważne,że wie to historyk Tusk.

No i magister Rostowski też mówi, że wie. Ale czy na pewno wie co mówi? :)
      • zoil44elwer Re: Aleś wymagający. 31.03.11, 15:28
        woda_woda napisała:

> Chciałbyś, aby Napieralski powiedział, jak rozwiązać problemy finansów państwa?
        > A skąd on ma to wiedzieć?
        A skąd wiesz że Napieralski z opozycyjnego SLD ma(powinien) rozwiązać problem finansów państwa? W Gabinecie cieni nie biorą wynagrodzenia za rządzenie.Bierze je premier Tusk,minister finansów Rostowski.....
    • cookies9 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:42
      Na plus:
      - nie było "nie zabijajcie nas" mimo, że byłyby podstawy (groźby karalne wobec Napieralskiego)
      - jest piękna pogoda

Piękna postawa przewodniczącego:-) a jabłuszka były,czy tak o 'gołym pysku' nawijał?:-)
      • remez2 Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:47
        cookies9 napisała:

> Na plus:
        > - nie było "nie zabijajcie nas" mimo, że byłyby podstawy (groźby karalne wobec
        > Napieralskiego)
        > - jest piękna pogoda
        >
        > Piękna postawa przewodniczącego:-) a jabłuszka były,czy tak o 'gołym pysku' nawijał?:-)
        Z bólem trzeba stwierdzić, że nie było.
      • contadore Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 14:47
        cookies9 napisała:

> Na plus:
        > - nie było "nie zabijajcie nas" mimo, że byłyby podstawy (groźby karalne wobec
        > Napieralskiego)
        > - jest piękna pogoda
        >
        > Piękna postawa przewodniczącego:-) a jabłuszka były,czy tak o 'gołym pysku' naw
        > ijał?:-)

cookies9 spocznij, odmaszerować,raz,dwa,raz,dwa....równaj krok......
    • haen2010 Nie wiedziałem 31.03.11, 14:44
      Że on ma takie w Łodzi poparcie. Ale tłumy i owacja!
      • contadore Re: Nie wiedziałem 31.03.11, 14:48
        haen2010 napisał:

> Że on ma takie w Łodzi poparcie. Ale tłumy i owacja!

Co Ty na to haen? byle lewak będzie pluł nam w twarz?
      • humbak Re: Nie wiedziałem 31.03.11, 14:54
        Serio? Przecież to Łódź.
        • contadore Re: Nie wiedziałem 31.03.11, 14:57
          humbak napisał:

> Serio? Przecież to Łódź.

No i co z tego,że Łódź? chcesz powiedzieć,że lewica ma swoje bastiony? A jeżeli ma,to czemu się dziwić?
          • humbak Re: Nie wiedziałem 31.03.11, 15:00
            Sam sobie odpowiedziałeś. Ja nie oceniam tego faktu. Po prostu stwierdzam że w Łodzi i łódzkim SLD stoi mocno (relatywnie).
        • chateau A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:04
          Co z tego, że Łódź?

Tak się składa, że SLD od pewnego czasu nie osiąga w Łodzi za dobrych rezultatów. Udane przedsięwzięcie z odwołaniem Kropiwnickiego nie spowodowało znaczącego wzrostu poparcia.
          Sporo ludzi ma nadal wrażenie, że dla lokalnych polityków Łódź to tylko szczebel w karierze. Patrząc na biografie niektórych działaczy SLD trudno się im dziwić, bo żadna z karier łódzkich lewicowych polityków nie przełożyła się na konkrety dla miasta.
          • contadore Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:06
            chateau napisał:

> Co z tego, że Łódź?
            >
            > Tak się składa, że SLD od pewnego czasu nie osiąga w Łodzi za dobrych rezultató
            > w. Udane przedsięwzięcie z odwołaniem Kropiwnickiego nie spowodowało znaczącego
            > wzrostu poparcia.
            > Sporo ludzi ma nadal wrażenie, że dla lokalnych polityków Łódź to tylko szczebe
            > l w karierze. Patrząc na biografie niektórych działaczy SLD trudno się im dziwi
            > ć, bo żadna z karier łódzkich lewicowych polityków nie przełożyła się na konkre
            > ty dla miasta.

Wiadomo,przełożył się Kropiwnicki.....jako prezydent miasta Łodzi.Kończ waść,wstydu oszczędź.
            • chateau Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:08
              Podaj argument. Może być jeden. Dasz radę?
              • contadore Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:09
                chateau napisał:

> Podaj argument. Może być jeden. Dasz radę?

Jaki argument? Jeden ci podałem.Ty masz jakieś inne niż te,którymi się posłużyłeś?

• chateau Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:11
                  Zamiast tracić czas na FK wróć do szkoły. Tam się dowiesz co to jest argument.
                  • remez2 Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:17
                    chateau napisał:

> Zamiast tracić czas na FK wróć do szkoły. Tam się dowiesz co to jest argument.
                    I siła.
                    • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:17
                      I moment.
                      • taziuta Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:20
                        humbak napisał:

> I moment.

I moc, i ciemna jej strona...
                      • remez2 Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:30
                        humbak napisał:

> I moment.
                        I, że - scio me nihil scire.
                    • zoil44elwer Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:48
                      Światło(Słońce Peru) i Dżwięk(PiaR),argumenty nie do odrzucenia.
                  • contadore Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:28
                    chateau napisał:

> Zamiast tracić czas na FK wróć do szkoły. Tam się dowiesz co to jest argument.

Powiedział co wiedział zwolennik PO. Daj sobie spokój z wycieczkami personalnymi.Czy wy platfusy potraficie logicznie odpowiadać?
                    >
            • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:11
              Cóż, początek jego działań na stołku to raczej dobre czasy dla miasta o ile się nie mylę. A że później poszło gorzej... spoczął chłop a laurach czy cuś.
              • chateau Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:23
                Początek zdecydowanie dobry. Końcówka fatalna.
                • zoil44elwer Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:55
                  chateau napisał:

> Początek zdecydowanie dobry. Końcówka fatalna.
                  >
                  A co na to "łodzianin" Miller? "Prawdziwego Menscha poznaje się nie po tym jak zaczyna ale jak kończy"!
                  • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:56
                    Bo to nie Mensch, tylk Halber Mensch:)
                    • contadore Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:59
                      humbak napisał:

> Bo to nie Mensch, tylk Halber Mensch:)

Chciałem się dowiedzieć problemów miasta Łodzi od Ciebie,jako że pisałeś,e tam mieszkasz. Nie wymagałem tego od chateau.
                      • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 16:05
                        Nie napisałem że tam mieszkam, tylko że mieszkam w okolicy. Z tego co wiem poważniejszy napływ inwestycji zaczął się relatywnie niedawno. Miasto nadal jest bardzo zaniedbane- żarty że Łódź to tylko Piotrkowska nie są już wprawdzie aktualne, ale nadal spore obszary miasta wyglądają... dość nieapetycznie.
                    • zoil44elwer Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 16:40
                      humbak napisał:

> Bo to nie Mensch, tylk Halber Mensch:)

Viertel Mensch!
                  • humbak Żeby nie było wątpliwości 31.03.11, 16:00
                    www.youtube.com/watch?v=xiBF6sSMp8I;p
          • remez2 Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:09
            Z glana takiego. I w dziub.
            ------------
            • chateau W dziób można też dostać 31.03.11, 15:45
              za intencjonalnie niezauważanie emotikonek :-)
              • remez2 Re: W dziób można też dostać 31.03.11, 15:59
                chateau napisał:

> za intencjonalnie niezauważanie emotikonek :-)
                :-)))
          • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:10
            Niemniej wyniki ma ponad przeciętną krajową. Patrząc na miasto mogę jedynie stwierdzić że startuje z opóźnieniem w stosunku do innych dużych ośrodków w kraju. Czemu to już dokładniej nie wiem. Siedzę w okolicy od paru lat więc nie wiem co się działo dawniej. Biorąc pod uwagę że z Łodzi jest Belka, z Łodzi kandydował Miller.... można by oczekiwać lepszej sytuacji.
            • contadore Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:12
              Niemniej wyniki ma ponad przeciętną krajową. Patrząc na miasto mogę jedynie stwierdzić że startuje z opóźnieniem w stosunku do innych dużych ośrodków w kraju

Konkretnie o czym mówisz?
              • humbak Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:14
                O tym że miasto rozwija się wolniej od takich ośrodków jak Wrocław, Kraków, czy Trójmiasto. Stolyca to inna bajka.
            • chateau Re: A chcesz w dziób? :-) 31.03.11, 15:21
              Z jednej strony tak, ale z drugiej... Średnią krajową SLD zaniża np. Podkarpacie.
              Wynik Makowskiego z 2006 roku i Jońskiego z 2010 porównywalny (ok. 24%.)

Co do znanych polityków z łódzkim rodowodem to dokładnie o tym piszę.
    • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 15:01
      Sympatycy Peło:Napieralski powiedział to,Wikiński tamto a Wenderlich tak.SLD głosował zgodnie razem z PiSem(żle bo wchodzi Jarkowi w ....) innym razem popiera ustawę medialną PO z zasadami WC(jak lewica może popierać PO i WC?) Lemingi z PO,interesujcie się bardziej tematami o Platformie.Bo przecież zainteresowanie liberałów powinno być skupione na swej macierzystej partii.
    • honeyr param pam pam pam 31.03.11, 18:20
      > - dalsze wciskanie POPiS-u ciemnemu ludowi zamiast przyjęcia do wiadomości, że
      > PiS _też_ jest w opozycji

tak, tak, oczywiście, żadnego POPiS nie ma - szczególnie w Łodzi.
      • chateau Ta ramka tu, tamta ramka tam 31.03.11, 18:28
        W przeciwieństwie do takich Pionek i paru innych miast/gmin.
        Koalicje lokalne bywają z punktu widzenia polityki krajowej egzotyczne.

Wyjdź z ramki.
      • zoil44elwer Re: param pam pam pam 31.03.11, 18:28
        Sami swoi-Witia:Ja ją tak nienawidzę że im więcej na nią patrzę tym więcej ją nienawidzę!
    • ulicamodna Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 18:36
      Mam nadzieję, że jako naród się nie zbłaźnimy i nie kupimy bajeczki o "nowym, odrodzonym" SLD którego twarzą jest Grzenio. Po porażce pod nazwą Komorowski, następny charyzmatyk i filozof...
      • zoil44elwer Re: Napieralski w Łodzi 31.03.11, 18:40
        Piszesz o tym narodzie,katolickim narodzie,królewskim szczepie Piastowym? Tylko że ten naród wybrał tak jak wybrał w 1993-1995-2000-2001.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka