Dodaj do ulubionych

"Lot do Smoleńska"

06.04.11, 22:58
kończy się właśnie na TVP 1 .
jednak można zrobić film o tej tragedii i tragedii tych, którzy pozostali,
bez polityki.
a raczej z krótkim pokazaniem ohydy polityki w tym wszystkim, poprzez to ponakładanie na siebie różnych wypowiedzi polityków.
ale to tylko przez chwilkę pokazano.
a cały film w klimacie spokojnego smutku i godności.

taki inny od pewnego propagandowego dziełka na ten sam temat.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:13
      Miałam to szczęście, że akurat pstryknęlam pilotem na tvp1 i już, jak zaczarowana patrzyłam do końca. Wstąpiła we mnie nadzieja, że w tę rocznicę będziemy mieć chwile zadumy i wzruszenia i że nie wszystko będzie zniszczone przez zapiekłą złość i nienawiść.
      • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:17
        fajnie, że razem oglądałyśmy i że podobnie ten film odebrałaś.

bez pompatyczności, egzaltacji o które dość łatwo w takich razach.
        • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:18
          bez pompatyczności, egzaltacji o które dość łatwo w takich razach - oczywiście miałam na myśli sposób nakręcenia filmu, a nie jego odbiór.
          • 1normalnyczlo.w.i.e.k Aż tak musicie resztę lemingów nabierać? :))) 06.04.11, 23:34
            olga_w_ogrodzie napisała: bez pompatyczności, egzaltacji o które dość łatwo w takich razach - oczywiście miałam na myśli sposób nakręcenia filmu, a nie jego odbiór.

---> Cóż za wymyślne chwyty socjotechniczne ... :)
      • prawieemeryt Re: A we mnie wstąpiła nadzieja, 07.04.11, 15:03
        że może będziemy mieli normalną telewizję publiczna za nasze pieniadze i po latach będę mógł jej nie omijać szerokim łukiem.
      • wojteckiltd Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 01:18
        No tak,ale dlaczego mamy miec zadume i wzruszenie,przeciez to byl zwykly wypadek samolotowy jakich wiele.A czy ktos ma zadume i wzruszenie jak np. zginie 180 turystow wracajacych z wczasow?Takich wypadkow bylo mnostwo i rodziny tych co zgineli nawet odszkodowania od przewoznika nie byla w stanie wyegzekwowac.Natomiast w tym przypadku rodziny otrzymaly wszelkie pomoce,kasiore odrazu i odszkodowania.
    • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:42
      Nie oglądałam ale wierzę na słowo.

Za to jutro o 21.30 film Ewy Ewart na TVN "w milczeniu" do którego oglądania zaprosiłam 11-letnią córkę. Pyta o ten Smoleńsk i pyta, niech mądrzejsi jej opowiedzą.

W ramach promocji po raz pierwszy samodzielnie uprażę popcorn.

Tak, dla prawdziwych normalsów to też ważna rocznica.

• olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:50
        musisz wierzyć, że film z nastrojem stosownym i bez propagandy politycznej,
        bo potwierdza to ów o nicku z przymiotnikiem "normalny" poprzez oplwanie filmu tego.
        skoro on pluje, to już wiesz, że to dobry film.
        • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 06.04.11, 23:52
          olga_w_ogrodzie napisała:

> musisz wierzyć, że film z nastrojem stosownym i bez propagandy politycznej,
          > bo potwierdza to ów o nicku z przymiotnikiem "normalny" poprzez oplwanie filmu
          > tego.
          > skoro on pluje, to już wiesz, że to dobry film.

żałuję, że nie widziałam. Spróbuję go znaleźć na jakimś chińskim serwerze:)
        • 1normalnyczlo.w.i.e.k Mecenat znanej Gazety gwarantuje odpowiednią 07.04.11, 00:13
          olga_w_ogrodzie napisała: skoro on pluje, to już wiesz, że to dobry film.

---> jakość zarówno ekipy produkcyjno/realizatorskiej, jak i bohaTeróW!
          Maleszka też podziwia ...
      • damakier1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 10:31
        dymka1 napisała:

> Nie oglądałam ale wierzę na słowo.
        >
        > Za to jutro o 21.30 film Ewy Ewart na TVN "w milczeniu" do którego oglądania za
        > prosiłam 11-letnią córkę. Pyta o ten Smoleńsk i pyta, niech mądrzejsi jej opowi
        > edzą.

Oglądałam dzis rano rozmowę z Ewą Ewart na temat tego filmu. To będzie ciężka próba dla twojej córki. Sama się trochę boję, ale oczywiście obejrzę.
        Już pisałam, ale powtórzę - to budujące, że zaczynają sie pojawiać prawdziwe i mądre świadectwa tej tragedii. Bałam się, że utoniemy w morzu propagandowej tandety i nienawiści...
    • hummer Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 00:01

> kończy się właśnie na TVP 1 .
      > jednak można zrobić film o tej tragedii i tragedii tych, którzy pozostali,
      > bez polityki.

To chyba na forum o filmie?
      • dymka1 Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 00:02
        hummer napisał:

> olga_w_ogrodzie napisała:
        >
        > > kończy się właśnie na TVP 1 .
        > > jednak można zrobić film o tej tragedii i tragedii tych, którzy pozostali
        > ,
        > > bez polityki.
        >
        > To chyba na forum o filmie?

A twój wątek o Napieralskim na forum - sekciarstwo.
      • olga_w_ogrodzie Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 00:10
        o filmie pana Pospieszalskiego i pani Stankiewicz tu się mówiło nawiązując do propagandowego wykorzystywania mediów publicznych przez PiS i SLD.

film, który dziś pokazano był od politycznej propagandy wolny.
        pewno za czasu TVP-PiS uznano by go w związku z tym, za chłam.

ale, skoro uważasz, ze wątek się tu nie nadaje, to zgłoś do Giwi lub na forum@agora.pl
        • hummer Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 00:17

> o filmie pana Pospieszalskiego i pani Stankiewicz tu się mówiło nawiązując do p
          > ropagandowego wykorzystywania mediów publicznych przez PiS i SLD.

Gdyż był polityczny

> film, który dziś pokazano był od politycznej propagandy wolny.
          > pewno za czasu TVP-PiS uznano by go w związku z tym, za chłam.
          > ale, skoro uważasz, ze wątek się tu nie nadaje, to zgłoś do Giwi lub na forum@a
          > gora.pl

Liczę na pewną dozę samokrytyki. W końcu forumowicze wiedzą jak to czynić na ten adres :)

Nie wszystko co się Tobie koleżanko nie podoba jest do wyklikania. Tym razem sama jednak przyznałaś otwarcie, iż założyłaś wątek nie mający nic wspólnego z polityką. Więc do dzieła strażniczko forum :)
          • hummer A to dla ułatwienia :) 07.04.11, 00:19
            hummer napisał:

> Liczę na pewną dozę samokrytyki. W końcu forumowicze wiedzą jak to czynić na te
            > n adres :)
            >
            > Nie wszystko co się Tobie koleżanko nie podoba jest do wyklikania. Tym razem sa
            > ma jednak przyznałaś otwarcie, iż założyłaś wątek nie mający nic wspólnego z po
            > lityką. Więc do dzieła strażniczko forum :)

forum.gazeta.pl/forum/w,28,124025874,124039643,Re_na_leb_se_nasadz_komuszku_.html
          • olga_w_ogrodzie Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 00:58
            bzdura.
            i kłamiesz mówiąc, że napisałam , iż film nie miał nic wspólnego z polityką.
            napisałam, że odpolityczniony w tym sensie, że jest pokazana brzydota polityki, nie czuć, by w tle stała jakakolwiek opcja i polityczna propaganda, pomieszane są wypowiedzi różnych polityków.

widziałeś w ogóle ten film ?
            wiesz o czym mowa ?
            wątpię, a zatem
            nie zaczepiaj mnie już, bo Ci to nie wychodzi, a mnie to nuży.
            żegnam
            • dymka1 Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 01:00

> żegnam

W końcu!

uff
              • olga_w_ogrodzie Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 01:22
                powinnam tu jeszcze zacytować panu H. zdanie z sygnaturki Scoutka.
                ale już mi się nie chce.
                • dymka1 Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 01:25

> powinnam tu jeszcze zacytować panu H. zdanie z sygnaturki Scoutka.
                  > ale już mi się nie chce.

sygnaturka Scoutka to mistrzostwo świata. To też moja dewiza.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 01:30
                    w kontakatach z niektórymi trzeba sobie to zdanie często powtarzać, by osiągnąć stan,
                    gdy pewne zaczepki spływają. nomen omen jak po kaczce.
                  • contadore Re: Wrażenia z kina bez polityki 07.04.11, 14:07
                    dymka1 napisała:

> olga_w_ogrodzie napisała:
                    >
                    > > powinnam tu jeszcze zacytować panu H. zdanie z sygnaturki Scoutka.
                    > > ale już mi się nie chce.
                    >
                    > sygnaturka Scoutka to mistrzostwo świata. To też moja dewiza.

Tak też cię oceniłem.Nie pomyliłem się się,niektórym prawie wszystko kojarzy się z d...ą.
    • bardu Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 11:08
      O mało nie przegapiłam, bo w programie był zapowiadany jako "film dokumentalny" - chociaż zwykle podawany jest i tytuł i nazwisko reżysera. Ale - że jestem fanką dokumentów - obejrzałam i nie żałuję. Oczekuję, że z czasem właśnie w ten sposób będziemy mówić o tej tragedii - z powagą i bez żałosnych oskarżeń wszystkich o wszystko.
      • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 13:48
        ciekawa jestem jaki będzie odbiór dzisiejszego filmu Ewy Ewart na TVN o którym wyżej Dymka napisała.
        liczę na to, że też bez propagandy.
        już sobie ustawiłam telewizor, by się mi włączył o 21.30 na TVN.
        • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 21:31

> już sobie ustawiłam telewizor, by się mi włączył o 21.30 na TVN.

Chciałam coś powiedzieć o Błasikowej w tym kontekście ale się powstrzymam. Idę przed TV.
          • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 21:36
            też oglądam.

na razie, zapowiada się, że z wyczuciem zrobione.
            • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:16

> też oglądam.
              >
              > na razie, zapowiada się, że z wyczuciem zrobione.

Melak, Merta, Gosiewska- no cóż... Ale Ewart dała wszystkim prawo głosu..

• olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:32
                dymka1 napisała:
                > Melak, Merta, Gosiewska- no cóż... Ale Ewart dała wszystkim prawo głosu..

i dobrze.
                to było uczciwe.
                wczorajszy film TVP 1 też.

różnica absolutna poziomów, gdy porówna się z filmem Stankiewicz i Pospieszalskiego.

teraz na TVN 24 rozmowa o filmie, m.in. z Ewą Ewart.
                • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:37

> dymka1 napisała:
                  > > Melak, Merta, Gosiewska- no cóż... Ale Ewart dała wszystkim prawo głosu..
                  >
                  > i dobrze.
                  > to było uczciwe.
                  > wczorajszy film TVP 1 też.

Mam mieszane uczucia, czy wstawki o zamachu były uczciwe. Miało być bez polityki.

• olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:43
                    ale wczoraj też było nieco polityki, tylko, że przez to, iż wypowiadali się różni politycy
                    i krótko, to to miało apolityczny wydźwięk.
                    dziś było podobnie - dopuszczono do głosu rodziny różnych Osób, które zginęły i o śledztwie,
                    przyczynach katastrofy było malutko, na poboczu mówienia o Bliskich.
                    • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:47

> ale wczoraj też było nieco polityki, tylko, że przez to, iż wypowiadali się róż
                      > ni politycy
                      > i krótko, to to miało apolityczny wydźwięk.
                      > dziś było podobnie - dopuszczono do głosu rodziny różnych Osób, które zginęły i
                      > o śledztwie,
                      > przyczynach katastrofy było malutko, na poboczu mówienia o Bliskich.

no wiem, wiem...ale absmak pozostał
                      • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:10
                        dymka1 napisała:

> no wiem, wiem...ale absmak pozostał

mają prawo do swych poglądów.
                        zadowolona jestem, że je zaproszono do udziału w tym filmie
                        i przedstawiono ich zdanie.
                        dzięki temu filmowi nie można zarzucić tego, co zarzuca się
                        produkcjom takim jak ta spółki Stankiewcz-Pospieszalski.
                        • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:15

> dymka1 napisała:
                          >
                          > > no wiem, wiem...ale absmak pozostał
                          >
                          > mają prawo do swych poglądów.
                          > zadowolona jestem, że je zaproszono do udziału w tym filmie
                          > i przedstawiono ich zdanie.
                          > dzięki temu filmowi nie można zarzucić tego, co zarzuca się
                          > produkcjom takim jak ta spółki Stankiewcz-Pospieszalski.

Ja to wszystko wiem ale mam powyżej uszu umizgów do "zamachowców". To oni rządzą mediami, i nie tylko propisowskimi. Wykorzystują żałobę do celów politycznych, to oni od roku są narratorami w opisywaniu Smoleńska. A że żałobnicy to jak z jajkiem. Ja tego nie kupuję.
                          • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:25
                            dymka1 napisała:

A że żałobnicy to jak z
                            > jajkiem. Ja tego nie kupuję.

słusznie zauważył Buldog - Dystans w swoim wątku o mediach, że pan Kaczyński traktuje media jak poddanych, a dziennikarze, którzy z nim rozmawiają, wyłażą ze skóry, by go czymś nie urazić.
                            i masz rację, że podobnie jest z częścią rodzin Ofiar.
                            • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:29

> dymka1 napisała:
                              >
                              > A że żałobnicy to jak z
                              > > jajkiem. Ja tego nie kupuję.
                              >
                              >
                              > słusznie zauważył Buldog - Dystans w swoim wątku o mediach, że pan Kaczyński tr
                              > aktuje media jak poddanych, a dziennikarze, którzy z nim rozmawiają, wyłażą ze
                              > skóry, by go czymś nie urazić.
                              > i masz rację, że podobnie jest z częścią rodzin Ofiar.

Cieszę się, że się ze mną zgadasz w tej sprawie...dziękuję.
                • damakier1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:39
                  Też oglądałam. Okazało się, że wystarczy trochę słów powiedzianych ludzkim głosem i wszystkie te przewalanki na pokaz stają się nieważne i mozna spokojnie wzruszyć się i współczuć...
                  • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:46
                    damakier1 napisała:

> Też oglądałam. Okazało się, że wystarczy trochę słów powiedzianych ludzkim głos
                    > em i wszystkie te przewalanki na pokaz stają się nieważne i mozna spokojnie wzr
                    > uszyć się i współczuć...
                    >
                    A ja nie potrafiłam współczuć Melakowi, od momentu kiedy zaczął mówić o zamachu i oskarżył o to Tuska i Komorowskiego.. Bardzo tego żałuję. Naprawdę.
                  • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:47
                    ja sobie, Damo, przypomniałam zaraz Twój post o tym, co nawyprawiali politycy, krzyżowcy itp.
                    z emocjami niektórych i że już się nic nie czuje - żadnych emocji, żadnego współczucia.
                    i się zgadzam z Tobą - jednak wystarczyło wczoraj, dziś obejrzeć, posłuchac czegoś normalnego
                    i jednak współczucie wraca.
                • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:42
                  Sariusz-Wolska powiedziała - Katyń to my, politycy mogą ewentualnie grzecznie poprosić, żeby ogrzać się w blasku naszych katyńskich rodzin. To mną tąpnęło. Głębokie ukłony. Szkoda, że tak późno...ale nawet gdyby wcześniej, to i tak nikt by jej nie słuchał.
                  • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:52
                    pani Iza Sariusz - Skąpska powiedziała też, że oni z rodzin katyńskich jadą tam jak do domu, a polityków mogą co najwyżej zabrać z sobą, gdy oni ich poproszą.

we wczorajszym filmie było sporo o wyjazdach pani Izabelli i jej Zmarłego Ś.P. Taty do Katynia.
                    oni tam jeździli, bo zamordowano w Katyniu aż 4 osoby z jej rodziny.
                    • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:56

> pani Iza Sariusz - Skąpska

Płonę ze wstydu. Jeszcze wzburzona jestem, co mnie absolutnie nie usprawiedliwia.
                      • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:06
                        nie masz co płonąć.
                        nie wiem dlaczego, też byłam pewna, że drugi człon to Wolska,
                        póki się nie wyświetliło nazwisko.
                        może mylenie z inaczej pisaną nieco Magdaleną Saryusz- Wolską.
                        • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:11
                          tak czy siak. zła jestem za te wstawki o zamachu (wszędzie ten bzdurny zamach, niedługo sama w niego uwierzę, skoro zewsząd jestem bombardowana tym zamachem.) Moim zdaniem niepotrzebna nadmierna poprawność polityczna.
                          • damakier1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:23
                            Ja te wstawki uważam za potrzebne, bo to był film o rodzinach, a niektóre z rodzin tak o tym myślą. Panu Melakowi to tez za bardzo nie współczułam tak mnie jakąś taką zaciętością odstręczył. Ale jedna z pań, tych co to w wielu miejscach różne oskarżenia rzuca , kiedy tutaj swą wypowiedź zakończyła takim strasznie bezradnym "nie radzę sobie..." - wzruszyła mnie bardzo i bardzo mi sie jej żal zrobiło.
                            A te słowa pani Sariusz-Skąpskiej, to chyba najważniejsze zdanie w całym filmie.
                            • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:34
                              damakier1 napisała:

. Panu Melakowi to tez za bardzo nie współczułam tak mnie ja
                              > kąś taką zaciętością odstręczył.

ufff , jednak ne jestem wcieleniem szatana (a ty nim na pewno nie jesteś)

Ale jedna z pań, tych co to w wielu miejscach
                              > różne oskarżenia rzuca , kiedy tutaj swą wypowiedź zakończyła takim strasznie b
                              > ezradnym "nie radzę sobie..." - wzruszyła mnie bardzo i bardzo mi sie jej żal z
                              > robiło.

a ja już byłam nabuzowana na "nie". Mam dużo mniejszy poziom tolerancji.

> A te słowa pani Sariusz-Skąpskiej, to chyba najważniejsze zdanie w całym filmie
                              > .

Moim zdaniem też. Do wiecznego wytłuszczenia.
                            • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:35
                              damakier1 napisała:

Ale jedna z pań, tych co to w wielu miejscach
                              > różne oskarżenia rzuca , kiedy tutaj swą wypowiedź zakończyła takim strasznie b
                              > ezradnym "nie radzę sobie..." - wzruszyła mnie bardzo i bardzo mi sie jej żal z
                              > robiło.

pani Merta tak powiedziała, że nie radzi sobie.
                              to bardzo prawdopodobne, iż u niej i niekórych jeszcze osób,
                              mówienie o zamachu, krytykowanie śledztwa i rządu wcale nie
                              wynika tak bardzo z politycznych poglądów.
                              to może być też skutkiem ogromu frustracji i nieradzenia sobie wlaśnie.
                              u podstaw każdej agresji leży frustracja potrzeb.
                              w sytuacji, gdy się czuje bezradną, może być tak, iż wskazywanie winnych,
                              rzucanie oskarżen, nawet bez podstaw i dowodów,
                              przynosi rodzaj ulgi i odreagowania.
                              pozwala też choćby pozornie uporządkowywać świat,
                              który się zawalił i stanowić próbę dostrzeżenia czegoś logicznego w katastrofie i śmierci,
                              w której logiki żadnej nie ma.
                              • dymka1 śpij dobrze... 08.04.11, 01:47
                                • olga_w_ogrodzie Re: śpij dobrze... 08.04.11, 01:51
                                  the same for You...
                                  • dymka1 Re: śpij dobrze... 08.04.11, 02:00

> the same for You...

Jeszcze trochę pomarudzę i zasnę 5.00-6.00. Podoba mi się to złowieszcze huczenie za oknem. Kocham taką pogodę, wtedy wiem, że wszyscy mamy po równo. Niektórych cieszy mróz i śnieg, innych słońce i plaża a mnie anomalie pogodowe na skraju klęski żywiołowej. Lubię jak robi się ciemno w środku dnia,jak huczy, grzmi i wyrywa parasolkę.
    • kubala11 Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 21:37
      A jaki problem pokazać "Mgłe" czy film Anity Gargas, czy "list z Polski", a wtedy publiczność sama mogłaby ocenić.
      • 4_oddech_kaczuchy Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:24
        kubala11 napisał:

> A jaki problem pokazać "Mgłe" czy film Anity Gargas, czy "list z Polski", a wte
        > dy publiczność sama mogłaby ocenić.

No wiesz?
        Lud prosty nie może samodzielnie oceniać spraw, których do końca nie rozumie.

• mike.recz Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:02
          4_oddech_kaczuchy napisał: Lud prosty nie może samodzielnie oceniać spraw, których do końca nie rozumie.

Jakie samodzielnie. Przecież akurat w tych filmach tłumaczą dokładnie ci sami, którzy tłumaczyli od pierwszego dnia katastrofy.
          • 4_oddech_kaczuchy Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:32

> A jaki problem pokazać "Mgłę" czy film Anity Gargas, czy "list z Polski", a wte
            > dy publiczność sama mogłaby ocenić
            .

Podkreśliłem kwestię, do której się odniosłem.
            Chodzi o porównanie tych dwóch grup filmów; "Lot do Smoleńska" i ww.
            Nie widziałem takich porównań, ale mogłem przegapić.
            • mike.recz Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 00:14
              To już jest kwestia pomiędzy producentami, a konkretnymi telewizjami.
      • boblebowsky Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:38
        kubala11 napisał:

> A jaki problem pokazać "Mgłe" czy film Anity Gargas, czy "list z Polski", a wte
        > dy publiczność sama mogłaby ocenić.

A co, zakazane są czy co?
        • mike.recz Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 22:59
          Wśród ostatnio pogonionych z TVP kursuje już określenie "miękkiego drugiego obiegu".
          • boblebowsky Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:28
            mike.recz napisał:

> Wśród ostatnio pogonionych z TVP kursuje już określenie "miękkiego drugiego obi
            > egu".

Tylko czekać, aż styropian rozłożą:)
            • mike.recz Re: "Lot do Smoleńska" 07.04.11, 23:30
              To jest kozak:
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,124064229,124064229,Bohater_.html
              • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 00:38
                czytałam ten Twój wątek i, prawdę mówiąc, chciałam się wpisać, ale zawahałam się.
                bo besprzecznie zachowanie tego człowieka budzi szacunek, ale czy to bohater aż ?
                jednak chyba nie, jak dla mnie.
              • x2468 Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 00:42
                Obrzydło mi przedstawienie pt "katastrofa w Smoleńsku".10 jadę do Pragi na piwo.Tv nie oglądam,radia nie włączę Gazety nie kupie.Mam to wszystko w trąbie.Walcie się żałobnicy.
                • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 00:47
                  x2468 napisał:

> Obrzydło mi przedstawienie pt "katastrofa w Smoleńsku".10 jadę do Pragi na piwo
                  > .Tv nie oglądam,radia nie włączę Gazety nie kupie.Mam to wszystko w trąbie.Walc
                  > ie się żałobnicy.

Oddziel proszę "żałobników" od tych którzy nie mogą jechać na piwo ani na grilla a mimo to mają Smoleńska powyżej uszu.

Obraziłeś 90% Polaków. Ale twój wybór.
                  • olga_w_ogrodzie Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 00:59
                    dymka1 napisała:

> Oddziel proszę "żałobników" od tych którzy nie mogą jechać na piwo ani na grill
                    > a a mimo to mają Smoleńska powyżej uszu.

i do Pragi by też bardzo chcieli co niektórzy.
                    a nie mogą.

/gdybyś chciała napisać coś do mnie niemailowo, a co się tu nie kwalifikuje, to pisz na Szczurze.
                    tam teraz jest bezpiecznie. /
                    • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 01:08

> dymka1 napisała:
                      >
                      > > Oddziel proszę "żałobników" od tych którzy nie mogą jechać na piwo ani na
                      > grill
                      > > a a mimo to mają Smoleńska powyżej uszu.
                      >
                      > i do Pragi by też bardzo chcieli co niektórzy.
                      > a nie mogą.
                      >
                      Mam nadzieję, że zabierze do Pragi swoich rodziców i najbliższych przyjaciół. W końcu trudniej powiedzieć własnej matce - wal się, niż przypadkowemu internaucie.

> /gdybyś chciała napisać coś do mnie niemailowo, a co się tu nie kwalifikuje, to
                      > pisz na Szczurze.
                      > tam teraz jest bezpiecznie. /

Nie. Raczej nie. Fora prywatne mnie już nie interesują.
    • dymka1 Re: "Lot do Smoleńska" 08.04.11, 01:51
      wyborcza.pl/1,76842,9393678,Smolenski_dokument_Ewy_Ewart_dzis_w_TVN_i_TVN_24.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka