Dodaj do ulubionych

Frustratom na "do widzenia" ...

IP: *.gazeta.pl 02.07.01, 20:31
To pieknie, ze Gazeta udostepnia swoj portal wszystkim, ktorzy maja cokolwiek do powiedzenia.
Czy jednak, nie gwalcac wolnosci slowa, mozna by jakos skanalizowac te strumienie
pseudopartoryzmu, ktore objawiaja sie codzienna nienawiscia do wszystkiego co ma jakis zwiazek z
Zydami? Moze oddzielne Forum?
Lubie ten portal, lubie Forum. Mam siebie za czlowieka wyksztalconego, liberalnego w pogladach,
cierpliwego i wyrozumialego, jednak robi mi sie niedobrze, kiedy po raz kolejny widze posty ze
stertami niepodwazalnych "dowodow" na istnienie w Polsce wrednego, zydowskiego spisku.
Moze warto ignorowac autorow tych listow? Przeciez oni tylko czekaja na to, zeby ktos dal im
mozliwosc wyrzucenia z siebie swoich frustracji.
Nie dziwie sie, ze politycy odwolujacy sie tego nurtu maja znikome poparcie spoleczne. Ale dziwie sie,
ze "internauci" spod tego samego znaku znajduja w nas wiernych "sluchaczy".
Obserwuj wątek
    • Gość: Hiacynt Re: Frustratom na ... Frustrat Hiacynt z Ciemnogrodu odpowiada IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 02.07.01, 21:29
      Gość portalu: Piotr_M napisał(a):

> To pieknie, ze Gazeta udostepnia swoj portal
      wszystkim,

Robi to dla szmalu, nie dla piękna.

> pseudopartoryzmu, ktore objawiaja sie codzienna
      nienawiscia do wszystkiego co m a jakis zwiazek z
      > Zydami?

Jak uważnie poczytasz, to znajdziesz tu nienawiść do
      Polski i wszystkiego co ma związek z Polską.

>Mam siebie za czlowieka wyksztalconego, liberaln
      > ego w pogladach,
      > cierpliwego i wyrozumialego,

Nie "mam", ale "uważam siebie za", czyli jak wyjeżdzasz
      z wykształceniem, to rób korektę.

> Moze warto ignorowac autorow tych listow? Przeciez oni
      tylko czekaja na to, zeb
      > y ktos dal im
      > mozliwosc wyrzucenia z siebie swoich frustracji.

Prawica przeważnie wyrzuca z siebie jad nienawiści, ale
      "wyrzucania frustracji" nie będę się czepiał.

> Nie dziwie sie, ze politycy odwolujacy sie tego nurtu
      maja znikome poparcie spoleczne.

No właśnie, więc dlaczego ta druga część portalowców tak
      na Polskę pluje.
      Pozdrawiam, Czarny Reakcjonista Hiacynt z Ciemnogrodu

ps. Jak uważnie poczytasz, to zobaczysz, że zwykła
      wymiana zdań jest coraz częstsza.

• Gość: Berg .. Popieram Piotra M ! Hans Ty Idioto zmien sie! ! Berg IP: *.uc.nombres.ttd.es 03.07.01, 01:18
        Hans juz mi obrzydles,skonczony kretynie,
      • Gość: Blowjob Frustratowi z Ciemnogrodu odpowiada Blowjob IP: 128.253.229.* 06.07.01, 17:09
        Sluchaj Hiacynt. Moja kolezanka mawiala, dososowuj swoje zachowanie do zachowania adwersarzy bo inaczej
        nie zrozumieja, co w jej ustachj, bardzo nobliwej DAMY brzmialo "z chamami chamskie metody". Ja sie zgadzam z
        Piotrem_M i zeby nie bylo watpliwosci odnoscie moich intelektualnych kwalifikacji: w Polsce ludzi na moim
        poziomie wyksztalcenia i zawansowania intelektualnego mozna policzyc przypuszczalnie na palcach obu rak. I to
        nie dlatego, ze ja tak pisze, ale dlatego, ze ludzie, ktorzy mnie znaja tak uwazaja.

Mysle tez, ze Twoje zacietrzewienie wskazuje na to, ze jetes elementem naplywowym z wschodu. Jesli tak, to
        wiele to tlumaczy.
        • Gość: qqq Re: Frustratowi z Ciemnogrodu odpowiada Blowjob IP: 194.206.158.* 06.07.01, 18:08
          czy ja wiem? ludzi o niepelnympodstawowym jest znacznie wiecej... nalezysz do
          calkem liczne grupy lachociagu (blowjob)
    • Gość: eres Re: Frustratom na IP: *.atman.pl 04.07.01, 09:13

> To pieknie, ze Gazeta udostepnia swoj portal wszystkim, ktorzy maja cokolwiek d
      > o powiedzenia.
      > Czy jednak, nie gwalcac wolnosci slowa, mozna by jakos skanalizowac te strumien
      > ie
      > pseudopartoryzmu, ktore objawiaja sie codzienna nienawiscia do wszystkiego co m
      > a jakis zwiazek z
      > Zydami?

Głosy w nin. forum, także niestety i te żydożercze, są mimo wszystko, i czy to
      się nam podoba, czy nie, odzwierciedleniem obrazu naszego społeczeństwa.

Moze oddzielne Forum?

Ograniczenia w dopuszczeniu do udziału w dyskusji wprowadziło internetowe forum
      niemieckich Żydów - „ha Galil”. Wobec nasilenia się nienawistnych ataków
      neonazistów, pragnący uczestniczyć w dyskusji musieli uzyskać "przydział"
      odpowiedniego hasła umożliwiającego wejście na strony forum. Okazało się jednak,
      że wskutek tego zabiegu forum stało się mniej nawiedzane, także i przez skąd inąd
      rozsądnych dyskutantów.

> Lubie ten portal, lubie Forum. Mam siebie za czlowieka wyksztalconego, liberaln
      > ego w pogladach,
      > cierpliwego i wyrozumialego, jednak robi mi sie niedobrze, kiedy po raz kolejny
      > widze posty ze
      > stertami niepodwazalnych "dowodow" na istnienie w Polsce wrednego, zydowskiego
      > spisku.

Także i głosiciele takich poglądów stanowią niemała część naszego społeczeństwa.
      Przecież dobrze wiesz, że na co dzień żyjemy pośród takich ludzi. Większość z
      nich w osobistych kontaktach wyraża swoje poglądy z pewną ogładą, natomiast jako
      anonimowi dyskutanci dają upust swojej ksenofobii w sposób agresywny, nie rzadko
      obrzucając swoich adwersarzy obelgami.

> Moze warto ignorowac autorow tych listow? Przeciez oni tylko czekaja na to, zeb
      > y ktos dal im
      > mozliwosc wyrzucenia z siebie swoich frustracji.

Stanowczo ignorować należy te chamskie, wulgarne. Natomiast ignorowanie
      merytorycznych nie pozbawi Cię świadomości istnienia szowinistów. Reakcja na nie
      stwarza Ci możliwość krytyki ksenofobicznych poglądów ich autorów. Poglądów
      polegających zresztą najczęściej na powielaniu klisz i stereotypów.

> Nie dziwie sie, ze politycy odwolujacy sie tego nurtu maja znikome poparcie spo
      > leczne.

Nie zgadzam się, że znikome - patrz antysemickie wypowiedzi Wałęsy, Jurczyka,
      Wrzodaka i wielu innych, z niektórymi aktualnymi posłami do Sejmu włącznie (np.
      poseł Tomczak).

Ale dziwie sie,
      > ze "internauci" spod tego samego znaku znajduja w nas wiernych "sluchaczy".

Poniechawszy słowo „wierny”, to i ja do tych czytelników należę. Skądże mógłbym
      uzyskać n.p. wiedzę, że zbrodnie Jedwabnego, Radziłowa, czy Nieszawy to nie są
      incydenty z dalekiej przeszłości, jak bowiem z treści bardzo wielu wypowiedzi
      wynika, nadal istnieje w znacznej części naszego społeczeństwa „grunt” do
      powtórki tych dramatów.
      • Gość: giewont Wypowiedz Frustrata IP: *.vic.bigpond.net.au 04.07.01, 09:30
        Gość portalu: eres napisał(a):

> Gość portalu: Piotr_M napisał(a):
        >

> Głosy w nin. forum, także niestety i te żydożercze, są mimo wszystko, i czy to
        > się nam podoba, czy nie, odzwierciedleniem obrazu naszego społeczeństwa.

Glosy 'poprawnych politycznie' sa odzwierciedleniem obrazu spoleczenstwa
        w tym 40 lat agitacji Trybuny Ludu i 10 lat propagandy Gazety Wyborczej

> Moze oddzielne Forum?
        >

A moze kazdego co nie zgadza sie z GW od razu do szpitali psychiatrycznych?

>
        > > Lubie ten portal, lubie Forum. Mam siebie za czlowieka wyksztalconego, lib
        > eraln
        > > ego w pogladach,
        > > cierpliwego i wyrozumialego, jednak robi mi sie niedobrze, kiedy po raz ko
        > lejny
        > > widze posty ze
        > > stertami niepodwazalnych "dowodow" na istnienie w Polsce wrednego, zydowsk
        > iego
        > > spisku.

A co z wypowiedzia pewnego rabina ze 'Polska bedzie publicznie upokarzana na
        oczach swiata'.
        To jak jest z tymi wplywami Zydow na swiatowe media: prawda to czy mit?

> Także i głosiciele takich poglądów stanowią niemała część naszego społeczeństwa
        > .
        > Przecież dobrze wiesz, że na co dzień żyjemy pośród takich ludzi.

Do Gulagu ich i po klopocie.

>
        > Stanowczo ignorować należy te chamskie, wulgarne. Natomiast ignorowanie
        > merytorycznych nie pozbawi Cię świadomości istnienia szowinistów.

Jak to? Szowinisci wypowiadaja sie merytorycznie?
        Zgroza! Szowinisci demaskuja klamstwa GW o Jedwabnem, szowinisci protestuje
        przeciwko 'Nazi Poland' no i klopot co z tymi szowinistami zrobic.

> stwarza Ci możliwość krytyki ksenofobicznych poglądów ich autorów. Poglądów
        > polegających zresztą najczęściej na powielaniu klisz i stereotypów.

A 'polskie obozy koncentracyjne' w najwiekszyhc swiatowych dziennikach,
        a 'mordowanie Zydow w Powstaniu Warszawskim' w GW?

> Poniechawszy słowo „wierny”, to i ja do tych czytelników należę. Sk
        > ądże mógłbym
        > uzyskać n.p. wiedzę, że zbrodnie Jedwabnego, Radziłowa, czy Nieszawy to nie są
        > incydenty z dalekiej przeszłości,

Pytanie: co szanowny Dr. Watson zrobi z wykopanymi luskami po pociskach.
        Kto je tam podrzucil? AK? NSZ?
        A co ze zbrodniami w Koniuchach i Grodnie panowie inteligenci?

• Gość: Cyklista Re: Moderatorze, prosimy o filtry IP: *.et.tu-dresden.de 04.07.01, 09:36
      Forum zmieniło sie w listę dyskusyjną, czasem (zwłaszcza w nocy) zmienia sie w
      regularny chat. W zasadzie jest to piękne. W tej sytuacji należałoby jednak
      usupełnić forum o standardowe opcje listy dyskusyjnej, tzn. filtry, ignorowanie
      wątków i dyskutantów. Moderatorze: PROSIMY O FILTRY NA FORUM.
      • Gość: Tom Re: Moderatorze, prosimy o filtry IP: 213.77.14.* 04.07.01, 09:40
        Jeżeli wypowiedzi będą cenzurowane to spadam na inny portal. Co daje cenzura
        widać na Onecie - nie bywam, nie czytam
        • Gość: JK Jak widzisz jesli nie bywasz i nie czytasz ? IP: 217.153.50.* 04.07.01, 10:08
      • Gość: Hiacynt Re: Moderatorze, prosimy o filtry. Cykliści proszą filtrowani. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 09:44
        Gość portalu: Cyklista napisał(a):

> Forum zmieniło sie w listę dyskusyjną, czasem (zwłaszcza w nocy) zmienia sie w
        > regularny chat. W zasadzie jest to piękne. W tej sytuacji należałoby jednak
        > usupełnić forum o standardowe opcje listy dyskusyjnej, tzn. filtry, ignorowanie
        > wątków i dyskutantów. Moderatorze: PROSIMY O FILTRY NA FORUM.

Zacznijmy od Cyklistów, bo chyba w ich imieniu prosisz.
        A całą resztę niech cykliści infiltrują. Jak zawsze winni wszystkiemu cykliści,...

• Gość: JK Tęsknota Cyklisty za cenzurą jest wielka IP: 217.153.50.* 04.07.01, 10:07
        • Gość: Cyklista Re: O rany, aż tak źle?! IP: 195.31.181.* 04.07.01, 15:25
          Drodzy uszestnicy forum. Wyjaśniam - filtr na liscie albo czacie to nie
          cenzura. Cały czas masz dostępnę całą zawartość forum, jednocześnie posiadasz
          pełnę kontrolę, które wątki i które wypowiedzi oglądasz (komputerowe dinozaury
          może pamiętają opcje ctrl-k na czytnikach newsów).
          • sceptyk Re: Cyklisto, nie krec 06.07.01, 17:38
            Dosc ciezko pojac o co Ci chodzi, ale mam niejasne wrazenie, ze nalezysz do tej
            grupy ludzi, ktorzy musza isc przez zycie trzymani za reke. Uczestnicy forum sa
            o wiele madrzejsci niz myslisz i dlatego swoje pomysly cenzury/niecenzury
            trzymaj w domu. A tu ich nie proponuj. Mamy Forum gdzie panuje wolnosc slowa i
            jest nam z tym dobrze.

sceptyk
    • Gość: Jacek Re: Frustratom na IP: 212.244.182.* 04.07.01, 10:38
      Drogi Panie, każdy powinien zdawać sobie sprawę z tego, że nie można ograniczyć
      wypowiedzi innym tylko dlatego, że mają odmienne poglądy.
      Jestem zdziwiony, że ludzie tak szybko podchwytują wszystko co podaje prasa,
      radio i telewizja. Mówi Pan o sobie człowiek wykształcony, w takim razie
      zastanawia mnie fakt dlaczego ulega Pan zbiorowej psychozie i tak bardzo
      ekscytuje się tym wszystkim. Czytając Pana tekst odnąszę wrażenie, że bardzo
      żyje Pan tym tematem. Proponuję większy dystans i kubeł zimnej wody dla pana
      zapędów.
      Również "wykształcony"
      • Gość: Piotr_M Slow kilka ... IP: *.gazeta.pl 04.07.01, 19:06
        Ciesze sie, ze kogos zainteresowalo moje zdanie. Teraz spiesze z wyjasnieniami ...
        Nie chce nikomu niczego narzucac, nie tesknie za cenzura w powszechnym znaczeniu tego slowa. Proponuje
        jedynie cenzure wewnetrzna kazdego z czytelnikow. Proponuje ignorowanie ekstremow (nazwijmy je:
        szkodliwych - w tym przypadku jest to nienawisc do ludzi pochodzacych z innego narodu). Tak samo jak w
        kiosku nie kupuje Naszej Polski, tak na Forum zazwyczaj obchodze z daleka niektore tematy.
        Mamy wolnosc slowa, a internet jest jej najlepszych wcieleniem. To jego wielka zaleta. Dlatego - niech sie
        wypowiada kto chce, na dowolny temat. Rzecz w tym, zeby "opinie" nawiedzonych naprawiaczy nie zyskiwaly
        zainteresowania. Moim zdaniem nie zasluguja na nie.
        Co do emocji - zdarza sie kazdemu. Na codzien jestem uosobieniem spokoju. :-)
        • Gość: Hiacynt Re: Slow kilka ... IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 19:58

>Rzecz w tym, zeby "opinie" nawiedzonych naprawiaczy nie zyskiwaly
          > zainteresowania. Moim zdaniem nie zasluguja na nie.
          > Co do emocji - zdarza sie kazdemu. Na codzien jestem uosobieniem spokoju. :-)

Właśnie jesteś taki mały naprawiacz, poprawnie myślący, bez własnego zdania.

• Gość: Jann Re: Slow kilka ... IP: *.uc.nombres.ttd.es 05.07.01, 01:28
            Czytam co chce ,mowie o czym chce .Zaden czlowiek na tym swiecie nie bedzie
            za mnie decydowal co jest warte a co szkodliwe ! cholerna mentalnosc lizusow.
            Kiedy skonczy sie czas takich co wiedza lepiej,co komu potrzebne !
            • Gość: polo Re: Slow kilka ... IP: 212.244.77.* 06.07.01, 14:06
              Gość portalu: Jann napisał(a):

> Czytam co chce ,mowie o czym chce .Zaden czlowiek na tym swiecie nie bedzie
              > za mnie decydowal co jest warte a co szkodliwe ! cholerna mentalnosc lizusow.
              > Kiedy skonczy sie czas takich co wiedza lepiej,co komu potrzebne !

Ten czas skonczy sie wtedy kiedy znikną wszyscy ludzie nieszczęsliwi drogi Janie!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka