Gość: antywyrobiec IP: *.com 05.05.04, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mierzwa_JG Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.05.04, 21:23 A mnie tam to nie oprzeszkadza - niby jesteśmy w Europie, ale zachowania ludzi są jeszcze ze śreniowiecza... Czasem wstydzę się za swoją Polską narodowość. Antysemityzm, ksenofobia, brak jakiejkolwiek tolerancji - oto cecha "statystyczngo Polaka" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:28 "Wstydze się za polska narodowość" możesz już spokojnie stąd wyjechać. Takich "polaków" w tym kraju nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mierzwa_JG Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.05.04, 21:33 Ja nie mam zamiaru stąd wyjeżdżać!! Być może Cię zmartwię tą decyzją,ale jakoś mi nie śpieszno. Po prostu nauczony jestem innych wartości... Bądź tolerancyjny wobec innych - proste w teorii,ale jakie trudne w wykonaniu - takie zdarzenia idealnie pokazują tę prawdę!! Osobiście jestem heteroseksualny i nie uśmiecha mi się widok całujących się facetów na ulicy. Ale to nie powód żeby ich potępiać, niszcyć... Nasza polski zakłamany katolicyzm to wychodzi właśnie teraz - miłość do bliźniego - tylko gdzie ona się podziała??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:47 Pytanie tylko czy przemarsz ulicami miasta będzie tylko sposobem na mówienie o tolerancji czy afiszowaniem się lub wręcz obnoszeniem się ze swoimi skłonnościami homoseksualnymi... Widziałem takie imprezy w Europie i niestety raczej nie wyglądało to na akcję informacyjną. Ale przecież Polska zawsze była inna i może... Druga sprawa to "potępianie i niszczenie" o którym piszesz. Protest przeciwko takiej akcji zorganizowanej za pieniądze szarego podatnika (a przynajmniej jej części - np. ochrona policji) nie jest jeszcze potępianiem, więc nie widzę powodów do tego, byś tak się unosił, czy wstydził polskości (Twoja poprzednia wiadomość). A tak na marginesie - nie mam zdania na temat samej imprezy - nie myślałem o tym, choć słowa Mierzwy_JG sprowokowały mnie do udziału (jednorazowego - nie zamierzam tu wracać) w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:51 Panie Mierzwa z mojego miasta JG. Przykro mi to powiedzieć ale nie wypowiadaj się o katolicyzmie któego nie rozumiesz zupełnie. Grzechem zaniedbania ze strony katolika byłoby milczenie w tym przypadku!!! Ich nikt nie dyskryminuje!!! Ja jestem tolerancyjny całkowicie wobec nich ale nie mogę się zgodzić na, bez względu na moją wiare, propagowanie publiczne czegoś co jest niemoralne! Nie moge popierac publicznego głoszenia sodomi!!! Przyjacielu niech sobie oni żyją pracują i robią co chcą ale nie zgadzam sie na niszczenie moralne naszego kraju, osłabianie rodziny i wydawanie naszych pieniędzy!!! (vide Jaruga Nowacka) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.mimuw.edu.pl 05.05.04, 23:40 jak rany, co to jest `publiczne głoszenie sodomi'? zresztą, w dopełniaczu pisze się przez `ii' :P Odpowiedz Link Zgłoś
guadalajara1 Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge 06.05.04, 11:01 Encyklopedja zdrowia wyrażnie mówi, że homoseksualizm jest chorobą. Zgadzam się ,że pedałów nie trzeba dyskryminować. Trzeba ich po prostu leczyć. Ale rząd RP zafundował nam NFZ i nie ma kasy na leczenie tych nieszczęsliwych ludzi. (gdyby byli szczęsliwi i niezakompleksieni to nie organizowali by tych maskarad Pomyślcie sobie jaka to przyjemność jak Ci ktoś coś do tyłka wsadza. Fe, Obrzydliwstwo. Dalej idąc za encyklopedją zdorowia przytaczam fakt, iż homoseksualizm nie jest zaraźliwy. To dobra informacja. Zła to to że gloryfikuje się chorobę zamiast ją po prostu leczyć. Katolicyzm nie potępia tych ludzi tylko wzywa do leczenia i nawrócenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:24 Przecież MIERZWA nie jest polskiej narodowości. Marny byłby to ptak, co własne gniazdo kala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:25 Won z postempacką dykatutrą pedziów i lesb. Mają sobie praktykować swoje zboczenia prywatnie, a nie na ulicach miasta, a nie daj Boże za pieniądze podatników. Osobna sprawa to ich koligacje z elwakami - to już jest zbrodnia, za to się powinno lać pałami po ryju, byle puchło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.05.04, 21:51 to nie jest żadne zboczenie. To orientacja seksualna, do której wyboru każdy dorosły człowiek ma prawo. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 21:55 To nawet nie jest glupie! Orientacja? Masz racje jest wiele orientacji: Pedofilia, nekrofilia, zoofilia i wiele jeszcze innych. Popieramy i Kropka, przecież musimy być "tolerancyjni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: 80.41.136.* 05.05.04, 22:07 jedna poprawka! zoofilia, nekrofilia i pedofilia sa zboczeniami, a nie orientacja. Ale jezeli juz uogolniles to wychodzi na to, ze ty tez jestes dewiantem(w domysle pewnie jestes heteroseksualny, a to tez orientacja!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:13 Mylisz się kolego i to bardzo! Stosunki heteroseksualne to nie orientacja ale jedyny moralny, godny i ludzki sposób zachowań seksualnych!!! Dlaczego homoseksualiści to orientacja a nie zboczenie? Jakie kryterium stosujesz? Tylko nie mów że tu jest obopólna zgoda i że nikt nikomu nie robi krzywdy, bo to żadne argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.attu.pl / *.waw.cdp.pl 05.05.04, 22:32 jakie kryterium? misiu, poczytaj sobie podręczniki medycyny i psychiatrii, może tam znajdziesz kryterium. mi się takim nieukom już nawet nie chce tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: elve IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:39 Podręczniki pisane na zamówienie wiadomego środowiska? Nie skorzystam "naukowcu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypsychiatra wiekszosc psychologow i psychiatrow to IP: *.com 05.05.04, 22:51 homoseksualisci, wiec nie powoluj sie na ich prace, wiadomo co sie tam znajdzie, np. ze pedal ma tylko inna orientacje, a zoofil to zboczeniec. A jaka jest roznica z punktu widzenia natury i zdrowego rozsadku pomiedzy dymaniem owieczki, czy osobnika tej samej plci? Zadna, jedno i drugie jest calkowicie bezproduktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: wiekszosc psychologow i psychiatrow to IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.05.04, 22:57 tym, że jednym przypadku po drugiej stroni stoi człowiek, zaś w drugim - owieczka. To po pierwsze. Po drugie, seks nie musi służyć prokreacji. Tym właśnie różnimy się od zwierząt - nie parzymy się ze sobą, żeby wydać potmostwo ale seks stanowi dla nas, ludzi sferę zachowań kulturowych, emocjonalnych, psychicznych. Nie widzisz różnicy. Jeśli potrzebna ci samica do rozpłodu to proszę bardzo. Wolna droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum Re: wiekszosc psychologow i psychiatrow to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:35 Przesadziłeś bracie z tymi pomówieniami psychiatrów. Zrozum, że to jest ich biznes. To jest woda na ich młyn. Im bardziej zmącą, tym więcej klientów w poczekalni. No i więcej w kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: wiekszosc psychologow i psychiatrow to IP: *.mimuw.edu.pl 05.05.04, 23:45 > jest roznica z punktu widzenia natury i zdrowego rozsadku pomiedzy dymaniem > owieczki, czy osobnika tej samej plci? Zadna, jedno i drugie jest calkowicie > bezproduktywne. uzywales kiedys, kiedykolwiek, antypsychiatro, srodkow antykoncepcyjnych? taak, kalendarzyk tez sie liczy. jesli tak, to tym czynem dolaczyles do grona potepianych przez siebie `zboczencow'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.do.pl / *.generacja.pl 05.05.04, 22:49 nie istnieje nic takiego jak "moralny, godny, ludzki sposób zachowań seksualnych". I wszystko, co czyni twoje ciało czyni to sprawstwem natury. Coś mi poza tym się widzi, że idealizujemy seks...? Proponuję więc powrót do piaskownicy i gry w klasy. Pedofilia - to istotnie przestępstwo. Nekrofilia i zoofilia - nie będąc przestępstwem - stanowią istotnie dewiacje seksualne (poczytaj podręczniki seksuologii, psychologii - chyba, że dla ciebie kwestie między ludzkie załatwia egzorcysta). Natomiast homoseksualizm jest uprawianiem seksu między ludźmi, sposobem okazywania uczuć itd. Piszę to jakkolwiek nie potrafię sobie wyobrazić siebie w tej sytuacji, tj. jako obdarzającego pożądaniem drugiego mężczyzny. Ale zupełnie mi nie przeszkadza, że pewni mężczyźni tak czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:15 Nie rozumiesz czym jest moralność, i moralny sposób zachowywania się ludzi. Jak dla Ciebie to nie istnieje to rzeczywiście nie mamy o czym dyskutować. Argument kary w tym przypadku jest bezsensowny bo nie to stanowi o tym czy dane zachowanie jest dobre czy złe czyli moralne!!! Ja znajde Ci 14 letnie dziewczynki czy chłopców którzy powiedzą że robia to z miłości i okazywania sobie uczuć i nikt ich do tego nie zmusza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: 217.153.29.* 06.05.04, 09:45 zoofilia jest przestępststwem - znęcanie się nad zwierzętami, zazwyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flawiusz Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.aster.pl 05.05.04, 23:08 Ojojoj.... heteroseksualizm to jedyny moralny sposób zachowań seksualnych. Ciekawe... jakbym ci napisał co moja panna ze sobą i ze mną wyprawia, czym smaruje i do czego mnnie zachęca... to byś nie nazwał tego moralnym, hehe. Zacytuje jej ukochane powiedzonko: "Bez analu nie ma balu" resztę sobie dopowiedz. A tak naprawde, to dwoje ludzie uprawiających seks dla postronnego obserwatora wyglada po prostu komincznie... te ruchy, okrzyki itp. Dlatego nie pisz brachu, że jak koles z panną wyczynia cuda to jest OK, a jak koleś z kolesiem to jest be.... Troszke logiki zamiast ideologii. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:17 Dziękuje za taką logike!!! Nie popieram sodomii. Pozdrawiam i bawcie się dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.mimuw.edu.pl 05.05.04, 23:42 e-e. orientacji się nie wybiera, orientację się ma. myślałeś kiedyś o wybraniu sobie innej, niż ta, którą masz? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: pduncz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:47 Nie kompromituj się kolego! Nie udowodniono że ktoś rodzi sie homoseksualistą, nie ma, jakby chcieli niektórzy "genu homoseksualnego"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz gen homoseksualny IP: *.mimuw.edu.pl 05.05.04, 23:56 > Nie kompromituj się kolego! Nie udowodniono że ktoś rodzi sie homoseksualistą, > nie ma, jakby chcieli niektórzy "genu homoseksualnego"!!! kto się kompromituje, ten się kompromituje. nie napisałem, ze homoseksualista sie rodzi, tylko, ze sie jest. powiedzmy, ze w przeciwienstwie do ciebie, mam rozeznanie w temacie. zreszta, wcale nie udowodniono tez, ze nie istnieje gen, ktory warunkowalby zwiekszenie prawdopodobienstwa wystapienia homoseksualizmu; wiec nie krzycz prosze, bo nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: gen homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:59 dobrze że Ty jestes nieomylnym znawcą tematu. Co to znaczy "jest się homoseksualistą"? W sumie to żal mi tych chorych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: gen homoseksualny IP: *.mimuw.edu.pl 06.05.04, 00:17 > dobrze że Ty jestes nieomylnym znawcą tematu. też się cieszę - chociaż dawniej bywało mi z tym ciężko. w każdym razie, na pewno jestem bliżej tematu, niż Ty. > Co to znaczy "jest się homoseksualistą"? W sumie to żal mi tych chorych ludzi to znaczy, że przychodzi taki dzień, kiedy zauważasz, że płeć przeciwna w ogóle nie interesuje Cię seksualnie. lubisz patrzeć na ludzi tej samej płci, lubisz się z nimi zadawać, czujesz do nich pociąg psychiczny i fizyczny, wreszcie zakochujesz się w jednym z nich. nie jesteś w stanie na to _nic_ poradzić, choćbyś próbował (próbowałem, choć niezbyt gorliwie - fortunnie znalazłem spokój w pogodzeniu się ze swoim homoseksualizmem, mimo przeciwności). ostatnio jestem samotny, ale ogólnie rzecz biorąc szczęśliwy - dzięki za Twój żal, ale ja go nie potrzebuję. żałuj tych, którzy umierają ze strachu, by się nie `ujawnić', bo boją się, co może ich spotkać od tych wszystkich Zdrowych Moralnie (czyt. krzykaczy). albo lepiej zamiast żałować, pomyśl jak zmienić swoją postawę, by się tak nie już nie bali. ja już się nie boję; więcej, okazało się, że wcale nie jest tak źle. krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: gen homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 00:40 pięknie i romantycznie brzmi twoja opowieść niczym baśń!!! Mimo wszystko żal mi Ciebie. Szczęście? Nie wiem czy wiesz co to jest naprawde. Są tacy którzy jednak wyszli z tego. Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: gen homoseksualny IP: *.mimuw.edu.pl 06.05.04, 01:00 > pięknie i romantycznie brzmi twoja opowieść niczym baśń!!! samo życie. mimo wszystko nie jestem pewien, czy nie kpisz ;-> > Mimo wszystko żal mi Ciebie. proszę, przeznacz swój żal na kogoś, kto go faktycznie potrzebuje. mnie on odrobinę, co tu kryć, mierzi. > Szczęście? Nie wiem czy wiesz co to jest naprawde. Są tacy którzy > jednak wyszli z tego. raczej wątpię. podejrzewam, że ci, co `wyszli', to albo biseksualiści, którzy skierowali się ku heteroseksualnej części swojej seksualności, albo heteroseksualiści, którzy z jakichś przyczyn odbywali stosunki seksualne z osobami swojej płci. nigdy nie kochałem dziewczyny, i nie wyobrażam sobie tego. mówię o uczuciu, nie o seksie - do niego, choć niechętnie, przeciez bylbym zdolny. kochałem się natomiast w mężczyźnie, głęboko, szaleńczo, zatracałem się w uczuciu.. takie właśnie, baśniowe to bywa. naprawdę, lepiej by było, gdyby dać sobie spokój z nienawiścią/niechęcią/lękiem, i zamiast nas piętnować/żałować/wstydzić się/udawać, że nie istniejemy - spróbować zaakceptować. jako odmiennych, a nie jako gorszych. takie moje małe marzenie. pozdrawiam i snu sprawiedliwego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: gen homoseksualny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:43 Gość portalu: miś napisał(a): > dobrze że Ty jestes nieomylnym znawcą tematu. Co to znaczy "jest się > homoseksualistą"? W sumie to żal mi tych chorych ludzi Mi ich w sumie też żal, ale tylko do momentu jak nie zaczynają być agresywnymi demagogami, wciskającymi kit, że to "orientacja" a nie dewiacja i dopóki nie robią sobie marszów po mieście. Póki siedzą cicho, nie ma sprawy - ich problem, że się nie leczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niski Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 21:54 Panie Kowlski strasznie mi szkoda pana, ja tez place podatki i za moje pieniadze wszyscy robia co chca wiec nie widze powodu zeby geje nie mogli, nigdy mi nic zlego nie zrobili a tacy ludzie jak pan to wszystkich by chetnie lali po pysku. Ja popieram takie marsze bo nie moge juz patrzec na te smutne geby frustratow ksenofobow oraz innych zboczencow z faszystowskim nastawieniem do wszystkiego co inne, jest pan dlamnie zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:32 Dlaczego dewianty pchają się na ulicę, przecież nikt im nie przeszkadza, gdy realizują się w swoich mieszkaniach. Być może mamy za dużo dla nich tolerancji i dlatego bezczelność ich rozpiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le_lutki Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.net.external.hp.com 06.05.04, 10:00 To moze ja zapytam czy tez jako nie-katoliczka mam protestowac przeciwko obnoszeniu po miescie czyichs pokawalkowanych szczatkow, ktore sa dla kogos relikwiami? Dla mnie to barbarzynstwo zupelnie niezrozumiale, ale wiekszosci populacji mojego kraju zdaje sie to nie przeszkadzac, wrecz przeciwnie - jest to obiektem kultu. Dla mnie niejasne i niezrozumiale - ale to ich sprawa. Tez wychodza z tym na ulice i tez procesje mozna uznac za publiczna manifestacje swoich przekonan - religijnych w tym przypadku (no bo czymze jest innym?) Czy w zwiazku z tym wszyscy nie-katolicy maja sie czuc osobiscie urazeni, podpisywac petycje i zadac ukrocenia, lub zakazania podobnych praktyk? To tak dla porownania. Dobrze jest czasem spojrzec na pewne kwestie z innego niz wlasny punkt widzenia. Wtedy rzeczy wracaja do wlasciwych swoich wymiarow. Niektore zionace nienawiscia, nietolerancja i zadufane w sobie wypowiedzi na tym forum sa po prostu zalosne. Ciasnota horyzontow myslowych -oto co rzuca sie w oczy. Aha, tak na koniec - sama nie przepadam, wrecz zdecydowanie nie lubie manifestacji typu "love parade", agresywnosci i prowokacji, ktora sie z tym wiaze (choc nalezy sobie zadac pytanie moze co ich sklania do takiego dzialania?), ale zwykly marsz tolerancji wydaje mi sie rzecza najnormalniejsza w swiecie. A jak sie komus nie podoba, to niech tam po prostu nie idzie. I skoro niektorzy tak szumnie wypowiadaja sie przeciwko sodomii (bedacej jedynym znanym im przejawem milosci homoseksualnej), to zakazmy rownoczesnie heteroseksualnym parom stosunkow oralnych, analnych, od tylu, na boku, na stojaco itd. Odbierzemy im tym samym wiele uciechy ze wspolnej seksualnosci, zwiekszymy ukryte frustracje, ale przynajmniej bedzie wg jedynej slusznej doktryny (dla kogo slusznej i jedynej to juz inna rzecz). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meritum Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 23:45 W TV słyszę, że w Polsce jeden na 20 to zboczeniec. Znam dobrze około 800 osób i są normalni, a telewizyjna gadka mówi, że wśród takiej grupy powinno być 40 zboczonych. Skąd oni mają takie statystyki ? Czy może to oznaczać, że w środowisku TV jest ich tylu? A może dane pochodzą od Jarugi-Nowackiej - ta musi podkręcać liczby bo robotę straci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pduncz Re: Rozpędzić dewiantów na trzy wiatry ! IP: *.mimuw.edu.pl 05.05.04, 23:52 > W TV słyszę, że w Polsce jeden na 20 to zboczeniec. > Znam dobrze około 800 osób i są normalni, a telewizyjna gadka > mówi, że wśród takiej grupy powinno być 40 zboczonych. zboczonych może i nie ma, prawie na pewno za to są wśród tych osób utajeni, nie czujący takiej potrzeby albo bojący się ujawnić przed tobą (i trochę się nie dziwię) swoją orientację gejowie. IMO dość kiepsko znasz te 800 osób - gej i transwestyta to zupełnie co innego, typowego geja nie rozpoznasz po wyglądzie czy sposobie zachowania. zaufaj, znam wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: 216.223.64.* 05.05.04, 21:55 Po co te protesty, jezeli impreza ma chocby ciche poparcie elity w sutannach to MUSI sie odbyc. Ze ma poparcie to nie mam watpliwosci, w koncu swoj swego najlepiej rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi_so Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge 05.05.04, 23:28 A najśmieszniejsze jest to, że z wielkim znawstwem wypowiadają się Ci, którzy tak naprawdę nie powinni nic mówić. Jeśli ktoś wie lepiej od geja czym jest homoseksualizm - to znaczy, że zna to z praktyki. Czasami zastanawiam się, czy te "obrazowe" opisy są wymysłem czy też nostalicznymi marzeniami, a może to wspomnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalifornijczyk Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 06.05.04, 00:10 Dzien kultury gejow to chyba glupi zart. Co to za kultura? Niech geje pieszcza sie w domu, tego im nikt nie zabrania. Ale niech nie wychodza na ulice propagowac swoje zboczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Antysemityzm wg "Wyborczej" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.04, 02:21 Pani Siedlecka napisała (proszę słowo "homoseksualiści" zastąpić słowem "Żydzi"): >>>Nikt nie ma obowiązku lubić homoseksualistów. Można ich nie lubić, nie tolerować i obwieszczać to całemu światu. Jeśli jakaś grupa ludzi ma ochotę to robić - to ma do tego święte, demokratyczne prawo. Może głosić dowolne, także niedemokratyczne, poglądy, dopóki nie nawołują do nienawiści i fizycznej agresji. A władza w praworządnym, demokratycznym państwie ma obowiązek zagwarantować im swobodę głoszenia przekonań. Niezależnie od tego, czy uważa je za słuszne, czy nie, głupie czy mądre, moralne czy niemoralne, podzielane przez większość czy przeciwnie - przez większość kontestowane. Władza nie jest od sądzenia poglądów, ale od ułatwiania nam zgodnego z prawem korzystania z wolności ich głoszenia. Tak przynajmniej mówi konstytucja i międzynarodowe konwencje...<<< Czy ja śnię? Można Żydów nie lubić? Nie tolerować? I obwieszczać to całemu światu? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Antysemityzm wg "Wyborczej" 06.05.04, 11:08 > Czy ja śnię? Można Żydów nie lubić? Nie tolerować? I obwieszczać to całemu > światu?< A czemuż by nie Jagnieszko? Wielokrotnie spotykałem się na tym forum z przejawami prymitywnego antysemityzmu. Czasem mnie to wkurzało, czasem irytowało, ale przecież nie będę wrzeszczał: usunąc ich stąd, uciszyć! Mamy wolny kraj (podobno), a wolnośc ma swoją cenę. Ja osobiście uważam, że fobia wobec całej grupy ludzi, jak np. wobec Żydów, Cyganów, homoseksualistów czy księży katolickich to objaw braków inteligencji. Każdy człowiek jest inny i każdego należy osoądzać indywidualnie. Generalizowanie jest upraszczanie rzeczywistości, przykrawaniem jej do swoich wyobrażeń. Ale czy mozna zabronić komuś bycia ograniczonym? To w końcu jego sprawa. A tzw. "poprawność polityczna" jest także przejawem cenzury i próbą zaklinania rzeczyistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: *.net.autocom.pl 06.05.04, 07:06 Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek. To postawa lidera nr3 PO czyli Rokita. Już dawno powinni się podzielić w PO. No bo komu rozsądnemu po drodze z takim leniwym i oszzustem konkordatowym Rokitem. Zero tolerancji i wiedzy. Takie PO w Krakowie wymalowała stanowisko. Pan Tusk jeżeli nie zrobi porządku w krakowskiej PO to szybko zrobią z nim. Mentalność poznaliśmy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 08:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: W Krakowie nadal protesty przeciw marszowi ge IP: 217.153.29.* 06.05.04, 09:49 to emigruj do Rosji, skoro tam tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta z Rawy Olac ten Krakow IP: *.proxy.aol.com 06.05.04, 14:22 Z tego miasta pochodza niejaka pani Dulska,pan Rokita,Pan Wojtyla,polski katolicyzm.365 kosciolow kazdy na jeden dzien w roku.olac to miasto i jezdzic tam gdzie ludzie mili sympatyczni a i o tym jak sie dana para kocha,to ich nie interesuje,a Krakow niech ma pijaczkow na Plantach,zebrakow pod kosciolami i piwnice pod Baranami gdzie niby ma byc kulturalnie a tu wychodzi zadupie i co najgorsze polskie zadupie,niby miasto duze a ludzie mysla jak w mojej Rawie Mazowieckiej,kazdy kto inny jakos do miejscowych nie przystaje,ma zielone wlosy albo rozowa koszule to albo Zyd albo zlodziej i najlepiej go zabic lub przegnac toz to wola o pomste do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś