Dodaj do ulubionych

Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny

16.04.11, 21:06
POkraki maja swojego Kaczyńskiego do obszczekiwania, więc trudno z nimi dyskutować jakkolwiek o czymkolwiek, ale warto zwrócic uwagę na tę brunatną masę na prawo od PiS:

wiadomosci.onet.pl/kraj/prawica-zwiera-szeregi-obalic-to-panstwo,1,4244536,wiadomosc.html
Zbieranina mówiąca sama za siebie - JKM, Bosak, Zawisza, Ziemkiewicz, i oczywiście zaczadzony do sześciany "ekspert Rybiński", obdzielajacy swymi wątpliwymi wdziękami prawicowe meliny jak Ewa Braun swego wybranka.
Porównanie jak najbardziej sluszne, bo wszak JKM kompulsywanie sławi hitleryzm na tle tej nieludzkiej wspólczesnej Polski.
To jest zagrożenie - a nie babule pod drewnianym krzyżem.
Obserwuj wątek
    • qqazz Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 16.04.11, 21:09
      Dla złodziei i oszustów to na pewno jest zagrożenie.

pozdrawiam
      • honeyr Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 16.04.11, 21:11
        > Dla złodziei i oszustów to na pewno jest zagrożenie.

Na zasadzie bandyckiej konkurencji? To tez możliwe.
        • qqazz Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 16.04.11, 21:59
          Wiesz JKM proponuje przywrócic KŚ, chłostę, zlikwidowac przymus emerytalny rozliczyć tych którzy zadłuzali państwo itp.
          Wielu się twego obawia i nic dziwnego.

pozdrawiam
          • taziuta Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 16.04.11, 22:16
            qqazz napisał:

> Wiesz JKM proponuje przywrócic KŚ, chłostę, zlikwidowac przymus emerytalny rozl
            > iczyć tych którzy zadłuzali państwo itp.
            > Wielu się twego obawia i nic dziwnego.

Obawiam się, że to jeszcze jeden dupek od karania i rozliczania przeszłości (jak wynika z tego co piszesz), a nie od pomysłów na przyszłość. Tak, obawiam się, i nic dziwnego w tym chyba. :)
            • indeed4 Wiesz, taziuta 16.04.11, 23:36
              > Obawiam się, że to jeszcze jeden dupek od karania

jak takie "dupki" jak piszesz - od karania, nazywają się w USA?
              • indeed4 Dodam 16.04.11, 23:45
                " dupki", które są popieranie przez miliony Amerykanów i regularnie sprawują w USA władzę.
                • taziuta Re: Dodam 17.04.11, 00:20
                  indeed4 napisał:

> " dupki", które są popieranie przez miliony Amerykanów i regularnie sprawują w
                  > USA władzę.

Też mi znalazłeś 'autorytet'! Byś mnie ciut postudiował, a wiedziałbyś, że wg mnie USA to imperium zła, a przynajmniej egoistycznych sobków. Zaś Amerykanie to najbardziej zindoktrynowana nacja na Ziemii...
                  • indeed4 Re: Dodam 17.04.11, 01:00
                    Przecież wiem, że lewica nie znosi USA ;-) Zresztą sam też za nimi nie przepadam - z przyjemnością bym Cię trochę podręczył, jako neoliberała czyli kontynuatora idei zrodzonej w USA, ale już jestem za bardzo śpiący.

Zapytam tylko, czy nie zastanawia Cię to, że w USA politycy z partii republikańskiej działają skrajnie radykalnie, ( patrz : Bush ), niejednokrotnie w sposób, o jakim PiS by mógł tylko pomarzyć, a jednak nikt tam nie mówi o faszyźmie i zagrożeniu demokracji, tak jak u nas?
            • zoil44elwer Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 17.04.11, 00:35
              taziuta napisał:

>
              > Obawiam się, że to jeszcze jeden dupek od karania i rozliczania przeszłości (ja
              > k wynika z tego co piszesz), a nie od pomysłów na przyszłość. Tak, obawiam się,
              > i nic dziwnego w tym chyba. :)
              >
              Następny amator do rozliczania,reformowania,likwidowania i karania w/g swoich kryteriów.Podobny do tych co już 22 lata rozliczają(innych),reformują reformy(swoje),likwidują i karzą,innych bo oni to są bez skazy i zmazy.
          • don.kichote Totalitaryzm... 16.04.11, 22:57
            qqazz napisał:

> Wiesz JKM proponuje przywrócic KŚ, chłostę, zlikwidowac przymus emerytalny rozl
            > iczyć tych którzy zadłuzali państwo itp.
            > Wielu się twego obawia i nic dziwnego.
            >
            >
            > pozdrawiam
            • qqazz Re: Totalitaryzm... 16.04.11, 23:44
              Używasz pojęcia którego znaczenia nie rozumiesz mój drogi.

pozdrawiam
      • klara551 Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 17.04.11, 02:43
        Takie ja za rządów PiS, LP i Samejbrony? Złodzieje i oszuści nie mają się czego bać,bo zanim coś ukradną,oszukają to już TV doniesie o planowanych przestępstwach.
    • indeed4 To muszą być jacyś uzurpatorzy. 16.04.11, 21:35
      Prawdziwi, autentyczni, jedyni polscy faszyści to wredny, zakłamany faszysta Kaczyński i PiS!

Nie mąć i nie dezinformuj, bo świat antykaczystów z FK na zawsze legnie w gruzach.
      • honeyr Re: To muszą być jacyś uzurpatorzy. 16.04.11, 21:57
        Jeszcze tego brakowało, żeby z Kaczyńskiego robili faszystę... Nie cierpię gnoma, ale bleblanie o pomnikach, mizianie kota i cytowanie Herberta to nienajsilniejsze dowody na faszyzm.

Ale w tym jedyna szansa PO - w nadymaniu, wyolbrzymianiu i demonizowaniu JarKacza, aby znów zamiast normalnych wyborów zorganizowac owczy plebiscyt. W zasadzie słuszna strategia, niby dlaczego frajerzy, którzy to łykali dotąd, mieliby przestać?
        • volupte01 Re: To muszą być jacyś uzurpatorzy. 16.04.11, 23:40
          kredo demokraty tu nizej.
        • x2468 Re: To muszą być jacyś uzurpatorzy. 16.04.11, 23:55
          Zoofile i homosie stanowią trzon każdej faszystowskiej partii.Pozostali członkowie partii faszystowskich to również zboczki
    • haen2010 Calkiem niezły program 16.04.11, 22:07
      Państwo, które bezlitośnie łupi swych obywateli do spółki z watykańską mafią nie powinno mieć miejsca w nowoczesnej społeczności.

Od państwa wymagamy niewiele - żeby nie łgało i nie kradło.
      • indeed4 Re: Calkiem niezły program 16.04.11, 22:10
        Program libertariański - UPR to libertarianie.
        • volupte01 Re: Calkiem niezły program 16.04.11, 23:45
          dodac laickosc i mozna życ:-)
          • indeed4 Re: Calkiem niezły program 16.04.11, 23:46
            Właśnie zauważyłem, że w definicji nie wspomina się nic o religii
      • x2468 Re: Calkiem niezły program 16.04.11, 23:57
        Podoba ci się? To wciel to w życie.Możesz na początek zrezygnować z emerytury i bezpłatnej opieki lekarskiej.
        • qqazz Re: Calkiem niezły program 17.04.11, 00:04
          Masz bezpłatna opiekę lekarską? Pewnie jesteś chronicznym bezrobotnym albo przestępcą, bo mnie widzisz potrącają kilka stówek miesięcznie na utrzymywanie służby zdrowia a na dobrą sprawę nie mam z tego nic.

pozdrawiam
    • qqazz Tutaj macie pierwsze migawki z kongresu. 17.04.11, 00:05
      www.polityczni.pl/korwin_na_kongres_nowej_prawicy,audio,51,5829.html

pozdrawiam
    • qqazz A tutaj świetny felieton w temacie 17.04.11, 00:13
      www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2000

pozdrawiam
    • trevik Re: Na tym tle nawet PIS wygląda na racjonalny 17.04.11, 07:18
      > To jest zagrożenie - a nie babule pod drewnianym krzyżem.

Zagrożenie żadne - nie ważne, co się gada, ale kto gada i jakie ma szanse realizacji. Kaczor ma szansę zrealizować swoje idee, choć może nie swoimi rękami - ja mu życzę jak najlepszego zdrowia i jak najdłuższego panowania w PiSie - ten gość to pikuś w porównaniu do np. Ziobro.

Ci goście, którzy się teraz zebrali to tacy "erotomani - gawędziarze" - swoich idei w życie nie wprowadzą, tak jak i do tej pory jeszcze nic z nimi nie zrobili.
      Można popatrzeć na to z innej strony: JKM i reszta wchodzi swoimi pomysłami na interesy materialne tak wielu ludzi, że nie mają przede wszystkim szans dostać się do władzy a z "babulami od krzyża" sprawa jest odmienna - mogą wnieść do parlamentu niejednego oszołoma,

T.
      • haen2010 To fakt. 17.04.11, 08:38
        Przypominam sobie JKM wiecowanie w marcu w Legnicy. Chyba pięć osób przyszło. Palikot następnego dnia też miał wpadkę - ale przyszła setka, chociaż planowali paręset.

Tym niemniej - zapełnić Kongresową nie każdy potrafi bez forsy. Mogą się zakręcić wokół progu wyborczego.
    • jon-ze-wsi Oj, uszczupli się elektorat PO, uszczupli... 17.04.11, 13:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka