Dodaj do ulubionych

HGW błysnęla intelektem

17.05.11, 11:34

"Hanna Gronkiewicz-Waltz krytycznie odniosła się też do propozycji tzw. "pomnika światła". - Autorzy nie zdawali sobie sprawy, gdzie powstała pierwsza taka konstrukcja. Było to w latach 30., w Niemczech - nazista o nazwisku Speer zrobił coś podobnego. Chodzi o projekt "Katedra Światła", przygotowany przez architekta Hitlera, który składał się ze stu trzydziestu reflektorów przeciwlotniczych skierowanych w niebo - argumentowała."

Chciałem powiedzieć ze w III Rzeszy budowano drogi - więc też ich nie budujmy, żeby czasem ktoś nas o faszyzm nie oskarżył
Obserwuj wątek
    • wieczorna.melisa Re: HGW błysnęla intelektem 17.05.11, 13:57
      Ta kobieta, też powinna pić ziółka. Nie upieram się że melisę. Może być waleriana. Nie pomgą, ale przynajmniej nie zaszkodzą jak to, czym się raczy do tej pory.

farm5.static.flickr.com/4108/5005784023_3c240e4624.jpg
    • cookies9 Re: HGW błysnęla intelektem 17.05.11, 14:05
      Ma rację i bardzo dobrze powiedziała...

Gronkiewicz-Waltz:' "Pomnik światła" to pomysł z epoki nazizmu '

Kolejny,poroniony pomysł kaczystów:-)
      • wieczorna.melisa Czyli Nju Jorkiem rządzą naziści? 17.05.11, 14:16
        Skąd wy się bierzecie na tym świecie?
    • w.i.l Reflektor to wynalazek Speera, architekta 17.05.11, 14:08
      Hitlera...
      Jestem przeciw kaczym pomnikom ale mimo wszystko Gronkiewicz jest głupsza niż ustawa zezwala.
    • mike.recz Re: HGW błysnęla intelektem 17.05.11, 14:31
      Faktycznie bezsensownie palnęła tym porównaniem i zupełnie niepotrzebnie.
      Głupio to zabrzmiało. Wszelakiego rodzaju porównania do hitleryzmu czy bolszewizmu
      psują debatę publiczną.

W tym miejscu ma jednak rację:
      www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Hanna-Gronkiewicz-Waltz8
      Hanna Gronkiewicz-Waltz: Ja nie wiem czy będę w próbie, ale ja uważam, że już to publicznie mówiłam, że ten pomnik na Powązkach jest na dzisiaj wystarczający. Natomiast gdyby mnie spytano, należałabym do tej grupy, dlatego też popatrzmy ile czekał na pomnik – nie wiem – Kościuszko, prawie trzysta lat, dwieście z kawałkiem, Piłsudski, mimo że była sanacja nigdy nie miał pomnika w Warszawie, dopiero po właściwie w latach 90. jego pomniki, także w takich przypadkach emocje muszą opaść, bo potem się okaże nie taki pomnik, nie w tym miejscu, także ja nie przesądzam, co będzie w przyszłości, natomiast w tej chwili to myślę, że jest bardzo godne uczczenie na Powązkach, to jest piękny pomnik i na pewno go nie będzie na Krakowskim Przedmieściu, bo zabrania tego konserwator, zresztą jeden i drugi.
      • zoil44elwer Re: HGW błysnęla intelektem 18.05.11, 06:53
        Kwiecień 2010,po prezydenta B Komorowski do Dziwisza:Co za różnica czy L Kaczyński będzie pochowany na Powązkach czy na Wawelu?
        Dziwisz:Co za dureń!
    • nic.nie.boli Błysnęla intelektem? To nie możliwe!!!!!!!!!!!!! 17.05.11, 14:37

• baabeczka Re: Błysnęla intelektem? To nie możliwe!!!!!!!!!! 17.05.11, 14:44

Tu za to wszysdcy blyszcza intelektem,wiedza,jakie pic ziolka i kto glupi, albo jeszcze bardziej glupi,
        eksperci,jednym slowem,moze nawet i od pomnikow,
        brawo panowie
        • pan-kultura Re: Błysnęla intelektem? To nie możliwe!!!!!!!!!! 18.05.11, 07:03
          baabeczka napisała:

>
          > Tu za to wszysdcy blyszcza intelektem,wiedza,jakie pic ziolka i kto glupi, albo
          > jeszcze bardziej glupi,
          > eksperci,jednym slowem,moze nawet i od pomnikow,
          > brawo panowie

my faceci wiemy która jest ładna a która brzydka
          dotyczy to też rozumu , która go ma a której brak
          tak samo wiemy która ma cieczke a która już nie
    • humbak Re: HGW błysnęla intelektem 18.05.11, 07:32
      Fakt. Uzasadnienie idiotyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka