Dodaj do ulubionych

Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu?

IP: *.hogart.com.pl 28.02.02, 17:05
Przecież w Polsce jest zaledwie kilka tysięcy Żydów!
To niezwykłe, ile w nas musi być nienawiści.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joel Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 28.02.02, 17:09
      Gość portalu: Renald napisał(a):

> Przecież w Polsce jest zaledwie kilka tysięcy Żydów!
      > To niezwykłe, ile w nas musi być nienawiści.

Nie wszyscy Polacy nienawidzą Żydów.
      • Gość: Basia Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 28.02.02, 17:11
        Gość portalu: Joel napisał(a):

> Gość portalu: Renald napisał(a):
        >
        > > Przecież w Polsce jest zaledwie kilka tysięcy Żydów!
        > > To niezwykłe, ile w nas musi być nienawiści.
        >
        > Nie wszyscy Polacy nienawidzą Żydów.

Jestem Żydówką i jestem z tego dumna. Wielu moich krewnych i znajomych to Polacy.
        I wiesz co, oni też są z tego dumni, że mnie znają.

• Gość: Renald Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 28.02.02, 17:12
          > Jestem Żydówką i jestem z tego dumna. Wielu moich krewnych i znajomych to Polac
          > y.
          > I wiesz co, oni też są z tego dumni, że mnie znają.
          >

To masz szczęście, dziewczyno, masz szczęście.
        • Gość: Kadabra Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.client.attbi.com 01.03.02, 05:54
          Gość portalu: Basia napisał(a):

> Gość portalu: Joel napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Renald napisał(a):
          > >
          > > > Przecież w Polsce jest zaledwie kilka tysięcy Żydów!
          > > > To niezwykłe, ile w nas musi być nienawiści.
          > >
          > > Nie wszyscy Polacy nienawidzą Żydów.
          >
          > Jestem Żydówką i jestem z tego dumna. Wielu moich krewnych i znajomych to Polac
          > y.
          > I wiesz co, oni też są z tego dumni, że mnie znają.

Tacy sa juz Polacy. A Ty, jestes dumna, ze znasz Polakow?
    • Gość: jacek2 Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.abo.wanadoo.fr 28.02.02, 17:15
      No bo na kogos trzeba zrzucic wszystkie przyczyny nieszczesc polskich -
      najlepiej na tych , ktorych praktycznie w Polsce nie ma czyli zydow!!!!!!
      PARANOJA!
      • Gość: Jacek Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 28.02.02, 17:18
        > No bo na kogos trzeba zrzucic wszystkie przyczyny nieszczesc polskich -
        > najlepiej na tych , ktorych praktycznie w Polsce nie ma czyli zydow!!!!!!
        > PARANOJA!

Czy Polacy już zawsze będą antysemitami? Jak to ludziom przetłumaczyć. Czasami
        jestem przerażony.
    • Gość: Skin Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 17:21
      Kilka tysięcy, ale zobacz te kilka tysięcy osób obsadziło najbardziej intatne
      stanopwiska w naszym państwie. Żydzi są kierownikami czołowych wydawnictw
      prasowych (Michnik Urban). Wielu Polaków którzy odnieśli sukces w biznesie ma
      pochodzenie żydowskie.. Tak więc gdzie nie spojrzysz tam sami Żydzi w naszej
      elicie się pałętają.. programy tv pełne są relacji i reportaży o Żydach a jeśli
      chodzi o miesięczniki Znak i Więź to nie ma numeru w któym to by nie poruszano
      tematyki żydowskiej.. wymień mi choć jednego Polaka który piastuje wysokie i
      odpowiedzialne stanowisko w Izraelu... kilku aferzystów uciekło do Izraela
      (Bagsik i Gąsiorowski i nie tylko)
      • Gość: Rafal Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 11:49
        Sam sobie, glupi sinie, dajesz odpowiedz. Gdy tylu jest na wysokich
        stanowiskach w Polsce Zydow, to wirdocznie sa oni cholernie zdolni ludzie.
        A co do Polakow w Izraelu, to tam tez tacy sie wybili, a mianowicie Zydzi
        polscy, bo innych Polakow tam nie ma. Wiec widzisz, ze glupio rozumujesz.
        Jak bedziesz zdolny, to tez zrobisz kariere!!!Ja tylko nie rozumie, jak Polak
        zrobi za granica kariere, to sie tym Polacy szczyca, a jak Zyd, to sa
        zazdrosni. To strasznie brzydko o Polakach swiadczy, ale tak niestey jest!!!!
        • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 11:59
          Gość portalu: Rafal napisał(a):

> Sam sobie, glupi sinie, dajesz odpowiedz. Gdy tylu jest na wysokich
          > stanowiskach w Polsce Zydow, to wirdocznie sa oni cholernie zdolni ludzie.

Żydzi są o tyle cwańszy, że trzymają się razem. Mają to w genach, dzięki selekcji
          naturalnej przez tysiące lat tułaczki. Wspierają się nawzajem i tyle, wcale nie
          są mądrzejsi. Ręka rękę myje.

> A co do Polakow w Izraelu, to tam tez tacy sie wybili, a mianowicie Zydzi
          > polscy, bo innych Polakow tam nie ma. Wiec widzisz, ze glupio rozumujesz.
          > Jak bedziesz zdolny, to tez zrobisz kariere!!!Ja tylko nie rozumie, jak Polak
          > zrobi za granica kariere, to sie tym Polacy szczyca, a jak Zyd, to sa
          > zazdrosni. To strasznie brzydko o Polakach swiadczy, ale tak niestey jest!!!!

Nieprawda: Żydzi nie dopuszczają do siebie takiej możliwości, żeby ktoś inny
          zajął miejsce, które "im się należy". Dlatego nie zazdroszczą sobie nawzajem.
          Cieszą się, ale po cichu, żeby nikt nie pomyślał, że mają przerwę w ich narodowym
          bólu i wielowiekowej tragedii.
          • Gość: Rafal Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:45
            A ty pleciesz glupoty, bo nie masz poziomu intelektualnego!!
            Jestes niestety Polaczkiem!!!
            • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:03

> A ty pleciesz glupoty, bo nie masz poziomu intelektualnego!!
              > Jestes niestety Polaczkiem!!!

Nie determinuję twojej narodowości.
              A w czym się ze mną nie zgadzasz?
      • Gość: Abraham Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.ukbf.fu-berlin.de 01.03.02, 14:22
        Czyzbys zazdroscil ze ktos jest bardziej zaradny, przedsiebiorczy, inteligentniejszy i sprytniejszy od ciebie ty lysa
        palo?
    • archiwald Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 28.02.02, 17:27
      To proste. Dlatego, że jest tyle nienawiści Żydów do Polaków. I na odwrót. To
      obłędne koło, które nie szybko zostanie przerwane. Bo jedni i drudzy,
      zaprzeczają, że się wzjamnie nie lubią.
      • Gość: 66 Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 18:04
        nie lubię zydowskiej retoryki,nagłaśniania spraw które żydom śa wygodne i
        zapominanie o sprawach stawiających ich w co najmniej dwuznacznej sytuacji
        przez to tym samym jestem antysemitą a raczej antysyjonistą i dobrze mi z tym i
        mam do tego prawo tak samo jak mogę nie lubić francuzów a uwielbiać dajmy na to
        chińczyków.
        zgroza ogarnia gdy kilku porabańców aresztuje książki bo jedynym i prawdziwe
        słusznym poglądem jest ten który przedstawia np.Gross no a każdy który sie temu
        sprzeciwi zostaje okrzykniety nie nawet kłamcą czy osoba stronniczą w
        interpretowaniu faktów historycznych ale odrazu z grubej rury ANTYSEMITĄ!
        jest to tyle smieszne co irytujące.
        cóż ale dopóki bałwanki z tego forum myślą tak jak myślą dopóty histeria wokól
        zydów nie będzie miała końca.
        • Gość: Kadabra Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.client.attbi.com 01.03.02, 09:04
          Gość portalu: 66 napisał(a):

> nie lubię zydowskiej retoryki,nagłaśniania spraw które żydom śa wygodne i
          > zapominanie o sprawach stawiających ich w co najmniej dwuznacznej sytuacji
          > przez to tym samym jestem antysemitą a raczej antysyjonistą i dobrze mi z tym i
          >
          > mam do tego prawo tak samo jak mogę nie lubić francuzów a uwielbiać dajmy na to
          >
          > chińczyków.
          > zgroza ogarnia gdy kilku porabańców aresztuje książki bo jedynym i prawdziwe
          > słusznym poglądem jest ten który przedstawia np.Gross no a każdy który sie temu
          >
          > sprzeciwi zostaje okrzykniety nie nawet kłamcą czy osoba stronniczą w
          > interpretowaniu faktów historycznych ale odrazu z grubej rury ANTYSEMITĄ!
          > jest to tyle smieszne co irytujące.
          > cóż ale dopóki bałwanki z tego forum myślą tak jak myślą dopóty histeria wokól
          >
          > zydów nie będzie miała końca.

Slowo "antysemityzm" spaskudzili sami niektorzy Zydzi i ich "obroncy" do tego
          stopnia, ze jak o tym "antysemityzmie" slysze to na wymioty mnie zbiera, ale nic
          to, jak trza to trza sie poswiecic :) Och, jak ci "rycerze" cwicza sie w tym
          slowie na wybranych przez siebie ludziach, a wala w nich tym "anty.." jak
          popadnie, na oslep, byle mocno, byle jak, na chura aby tylko udalo sie ich
          przestraszyc, zaszantarzowac i wsadzic do kicia. Trza juz skonczyc z
          tym "antysemityzmem" w Polsce. Widze jeden, ale zato skuteczny sposob. Otoz
          Polacy, sluchajcie - pomozmy Zydom uporac sie z tym slowem-sztyletem, bo uczciwym
          Zydom szkode tylko przynosi. Sposob jest bardzo prosty - zacznijmy od dzisiaj, od
          zaras nazywac sami siebie "antysemitami" i tak czesto jak tylko jest to mozliwe,
          przy kazdej okazji. Gwarancja jest na rok czasu, wystarczy by "antysemityzm" w
          Polsce zniklal. No wiec jak? Zaczynamy pomagac?
        • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 10:55
          Żydkom wygodnie jest być ofiarami, bo wtedy mogą znęcać się nad innymi i nikt
          nie będzie im przeszkadzał. W końcu tyle się nacierpieli i tyle przeszli! Mogą
          spokojnie mordować bogu ducha winnych Palestyńczyków, wynaradawiać podbite
          terytoria - Ameryka ich poprze. A Ameryka to dzisiaj ostateczna instancja - kto
          jej się sprzeciwi, sam stawia się poza marginesem i naraża się na fizyczną
          eksterminację.
        • Gość: Rys Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:07
          Mozesz byc, kim chcesz, ale nie dziw sie, gdy takie ksiazki, ktore tylko
          przekrecaja prawde historyczna i neguja straszne przestepstwa. zostaja
          zabronione, bo to jest w kazdym europejskim demokratycznym kraju!!
          Prawde historyczna nie mozna niestety przekrecac, gdy sie jest prawym
          czlowiekiem, ale mysle, ze jednak nie wszyscy nimi sa i jest im wygodnie zyc
          z klamstwem. Ale prosze sie wstrzymac z wychodzeniem na forum, bo to jest
          wprost zenujace.
          Jestem pewny, ze tacy ludzie chyba siebie tez nienawidza, i dlatego wylewaja
          ta nienawisc na niewinnych ludzi.
        • Gość: Krzys Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:43
          Niestety to, co napisal ten antysemita albo antycjonista, jest to taki
          belkot nie do zrozumienia. Ani jedno zadanie nie jest do konca przemyslane,
          bo do tego trzeba rozumu i to sie pcha do forum!!!!!
          • Gość: Dżon Jak mogę pomóc? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:09
            Gość portalu: Krzys napisał(a):

> Niestety to, co napisal ten antysemita albo antycjonista, jest to taki
            > belkot nie do zrozumienia. Ani jedno zadanie nie jest do konca przemyslane,
            > bo do tego trzeba rozumu i to sie pcha do forum!!!!!

Dziwne, ale ja go rozumiem w 100%. Może coś wytłumaczyć?
        • Gość: Rafal Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:49
          A ja nie lubie glupich, prymitywnych ,niedobrych ludzi kazdego narodu!!!
          I duzo ich niestety na tym forum znajduje.
          Istne lajno. Zazdrosc dominuje w ich zyciu. i tylko jedno ich przesladuje:
          ZYDZI!!!!!Co za strasznie zwyrodniale kreatury( bo ludzie, to kompliment)!
          BRZYDZE SIE WAS!!!!!!!!
          • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:14

> A ja nie lubie glupich, prymitywnych ,niedobrych ludzi kazdego narodu!!!
            > I duzo ich niestety na tym forum znajduje.
            > Istne lajno. Zazdrosc dominuje w ich zyciu. i tylko jedno ich przesladuje:
            > ZYDZI!!!!!Co za strasznie zwyrodniale kreatury( bo ludzie, to kompliment)!
            > BRZYDZE SIE WAS!!!!!!!!

Nie jestem człowiekiem zazdrosnym, a zdaje mi się, do takich i mnie zaliczyłeś.
            Staram się być obiektywny. Nie twierdzę, że Żydzi są winni całemu złu tego
            świata. Jednak posiadają kilka cech, dzięki którym udało im się przetrwać dosyć
            długo, a które teraz sprawiają, że trudno z nimi wytrzymać. Dlaczego mamy przez
            nich cierpieć?

• Gość: Karol Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.tor.aei.net 01.03.02, 03:24

Odpowiedz w pytaniu. Dlaczego 80% Europy, 99% Azji, 80% Afryki, 80% Ameryki Pld i
      50% Ameryki Pln nie lubi Zydow?
      • Gość: Jasiek Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 24.156.1.* 01.03.02, 05:44
        Gość portalu: Karol napisał(a):

>
        >
        > Odpowiedz w pytaniu. Dlaczego 80% Europy, 99% Azji, 80% Afryki, 80% Ameryki Pld
        > i
        > 50% Ameryki Pln nie lubi Zydow?

Glupie pytanie na glupie pytanie. Dlaczego, jezli 10% spolecznosci swiata wie kto
        to sa Polacy, tylko 10% z tych co wiedza ich lubi?
        Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? Moze dlatego, ze jest tak duzo
        specyficznie polskiego katolicyzmu. Mysle, ze antysemityzm Polakow w Polsce i na
        emigracji jest powaznym zboczeniem spolecznym, ktore przynosi Polsce wiele szkody.

• Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 11:03
          Gość portalu: Jasiek napisał(a):

> Gość portalu: Karol napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Renald napisał(a):
          > >
          > > > Przecież w Polsce jest zaledwie kilka tysięcy Żydów!
          > > > To niezwykłe, ile w nas musi być nienawiści.
          > >
          > > Odpowiedz w pytaniu. Dlaczego 80% Europy, 99% Azji, 80% Afryki, 80% Ameryk
          > i Pld
          > > i
          > > 50% Ameryki Pln nie lubi Zydow?
          >
          > Glupie pytanie na glupie pytanie. Dlaczego, jezli 10% spolecznosci swiata wie k
          > to
          > to sa Polacy, tylko 10% z tych co wiedza ich lubi?
          > Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? Moze dlatego, ze jest tak duzo
          > specyficznie polskiego katolicyzmu. Mysle, ze antysemityzm Polakow w Polsce i n
          > a
          > emigracji jest powaznym zboczeniem spolecznym, ktore przynosi Polsce wiele szko
          > dy.

A może antysemitami jest tylko kilku zesklerotyzowanych dziadków, których
          retorykę specjalnie nagłaśniają Izraelici, mówiąc "Patrzcie, jak nam źle!
          Pomóżcie nam, bo już nie wytrzymujemy z tymi okropnymi Polakami
          (Niemcami/Arabami/Palestyńczykami/Francuzami/Włochami?Austryjakami/...)"
      • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 10:58
        Gość portalu: Karol napisał(a):

>
        >
        > Odpowiedz w pytaniu. Dlaczego 80% Europy, 99% Azji, 80% Afryki, 80% Ameryki Pld
        > i
        > 50% Ameryki Pln nie lubi Zydow?

Zaiste coś w tym jest.
        Może syndrom narodu wybranego?
      • Gość: Krzys Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:52
        Skad ty Karolku, pierdolku, bierzesz te cyfry??? Pewnie je sobie w nocy
        wymysliles, gdy nie mogles smrodzie spac, bo jestem takim gownem ludzkim,
        ze powinienies sie zabic!!!!
    • Gość: vinc a jak Ty masz naprawde na imie????????? IP: *.o1.com 01.03.02, 04:45
      Renald, Joel czy Basia???????????????????
      • Gość: vinc Re: a jak Ty masz naprawde na imie????????? IP: *.o1.com 01.03.02, 04:52
        Gość portalu: vinc napisał(a):

> Renald, Joel czy Basia???????????????????

upssssssssss, to jeszcze nie wszystko, pominalem Jacka.

Musisz byc bardzo powaznym i wiarygodnym partnerem w dyskusji, tyle imion , to
        mozna by polowe tego forum obdzielic, a co dopiero jeden post.
        Smieszne to , ale jak nikt nie chce pociagnac tematu(0), posunac sie do takiego
        prymitywu to musi byc sztuka.

• Gość: PULS Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.tnt13.chi15.da.uu.net 01.03.02, 05:48
      Proste-sa Zydzi jest antysemityzm.
      Nie bedzie Zydow nie bedzie antysemityzmu.
      Czy to az takie skomplikowane zeby sobie samemu na to odpowiedzies zamiast
      zasmiecac kartki intetnetowe Adasiowi?.
    • Gość: anty Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 08:52
      Co to jest antysemityzm?

Czy przypadkiem nie jest tak ,ze to pojęcie zostalo wymyslone przez zydów do
      tłumienia jakiejkolwiek krytyki pod adresem tej społecznosci?
      Okazuje sie ,ze jakakolwiek krytyka narodu wybranego powoduje przypięcie łatki
      antysemityzmu.
      No to mozecie mówic ,ze jestem antysemita ponieważ widze wiele niegodziwości
      popełnionych przez ta spolecznośc tu na terenie mego kraju.
      Czy mam milczec o zbrodniach popełnionych przez zydów w okresie 39-56?

Antysemita.
      • Gość: lolek Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.devs.futuro.pl 01.03.02, 11:33
        Gość portalu: anty napisał(a):

> Co to jest antysemityzm?
        >
        > Czy przypadkiem nie jest tak ,ze to pojęcie zostalo wymyslone przez zydów do
        > tłumienia jakiejkolwiek krytyki pod adresem tej społecznosci?
        > Okazuje sie ,ze jakakolwiek krytyka narodu wybranego powoduje przypięcie łatki
        > antysemityzmu.

> No to mozecie mówic ,ze jestem antysemita ponieważ widze wiele niegodziwości
        > popełnionych przez ta spolecznośc tu na terenie mego kraju.
        > Czy mam milczec o zbrodniach popełnionych przez zydów w okresie 39-56?
        >
        > Antysemita.

Wyjąłeś mi to z ust. Żydzi wykreowali sobie słowo antysemityzm i szastają nim na
        lewo i prawo.
        Gdy w dyskotece jakiś Polak dostanie w zęby od Polaka podczas sprzeczki o
        dziewczynę - będzie to chuligańskie zdarzenie, jeśli z tych samych powodów w zęby
        dostanie Żyd - to będzie to antysemityzm i oprze się to aż na rabinie jakimś,
        który odpowiednio nagłośni to w mediach cedząc słowa "antysemityzm polski"
        Dlatego tyle się słyszy o antysemityźmie w Polsce.
        Osobiście do Żydów jestem ustosukowany obojętnie.
        • reggie Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 01.03.02, 12:21
          W Polsce nie ma żydów, sami to przyznają, vide Geremek czy Kuroń, w kahałach
          żydowskich w Polsce zarejestrowanych jest zaledwie kilka tysiecy żydów, to
          mniej niż np. ma członków organizacja "popromienni", dlatego uważam, ze o
          antysemityzmie wsród Polaków nie może być mowy.
          Nie ma żydów, nie ma zjawiska. Czyż nie?
          Obserwuję za to wzmożoną aktywność bojowników o wolność syjonu, zwykle szabes
          gojów, którzy koncentrują się na opluwaniu Katolików i Polaków, włączając w to
          Ojca Swiętego.
          "Po owocach ich poznacie".
          • Gość: Filo Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 13:02
            Co ma znaczyc ten belkot bezmyslny????Jedno jest calkiem ewidentne:
            Poziom intelektualny tych glupoli , pelnych nienawisci, jest po prostu
            zenujacy. Wy jestescie generacja, ktora ze slowa KURWA zrobila przecinek.
            I tak wasz chamski belkot, pelny nienawisci do ludzi, ktorzy dali wklad
            w kulture Polski i innych narodow, jest do zrozumienia, bo jestescie dnem
            ludzkosci!!!!Znajdzcie sobie powod waszej kretynskiej ksenofobii( pewnie tego
            slowa nie zrozumiecie- bo jestescie niewykrztalconymi chamami) i zejdzcie z
            tego swiata!!!!
            • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:20
              Gość portalu: Filo napisał(a):

> Co ma znaczyc ten belkot bezmyslny????Jedno jest calkiem ewidentne:
              > Poziom intelektualny tych glupoli , pelnych nienawisci, jest po prostu
              > zenujacy. Wy jestescie generacja, ktora ze slowa KURWA zrobila przecinek.
              > I tak wasz chamski belkot, pelny nienawisci do ludzi, ktorzy dali wklad
              > w kulture Polski i innych narodow, jest do zrozumienia, bo jestescie dnem
              > ludzkosci!!!!Znajdzcie sobie powod waszej kretynskiej ksenofobii( pewnie tego
              > slowa nie zrozumiecie- bo jestescie niewykrztalconymi chamami) i zejdzcie z
              > tego swiata!!!!

panie intelektualisto, wykształcony pisze się przez "SZ" a nie "RZ".
              a nie przyszło ci do głowy, że może to nie jest nienawiść i ksenofobia, ale
              gorzka prawda obiawiona przez lata życia w kraju, w którym wszystko, co najlepsze
              przeznacza się dla pasożytów, a uczciwi ludzie często nie mają co włożyć do
              garnka?
      • Gość: filo Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: 195.64.16.* 01.03.02, 12:55
        Napisz juz wreszcie o tych zbrodniach, o ktorych niki , oprocz tych chorych
        mozgow, jak twoj, nie wie.!!! Czekamy!!!!!
        • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:29
          Gość portalu: filo napisał(a):

> Napisz juz wreszcie o tych zbrodniach, o ktorych niki , oprocz tych chorych
          > mozgow, jak twoj, nie wie.!!! Czekamy!!!!!

Każdy nieżydowski historyk ci powie, że Żydzi wielokrotnie przyczyniali się do
          nieszczęść Polaków nie tylko w latach 39-56. Oczywiście nie można generalizować -
          wielu jest uczciwych i porządnych Żydów, którzy nigdy nie zamierzali opluwać
          gospodarzy państwa, które na setki lat użyczyło im schronienia, kiedy w innych
          krajach Europy i Azji szala kampania prawdziwej nienawiści, nie tej wydumanej, z
          jaką mamy rzekomo do czynienia obecnie.
          Niestety byli też i tacy Żydzi - a wcale nie mało ich było, którzy współpracowali
          z każdym, kto chciał zniszczyć polskość i odrębność naszego narodu. Większość
          działaczy osławionej stalinowskej NKWD była pochodzenia żydowskiego. Organizacja
          ta jest winna tysięcy zbrodni popełnionych przeciwko Polakom i Polsce w latach
          wojny i okresu stalinowskiego.
          • Gość: lanato Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.proxy.aol.com 03.03.02, 22:39
            Gość portalu: Dżon napisał(a):

> Gość portalu: filo napisał(a):
            >
            > > Napisz juz wreszcie o tych zbrodniach, o ktorych niki , oprocz tych choryc
            > h
            > > mozgow, jak twoj, nie wie.!!! Czekamy!!!!!
            > Wieczna hanba Zydowi Feliksowi Dzierzynskiemu.(Slowia
            > Każdy nieżydowski historyk ci powie, że Żydzi wielokrotnie przyczyniali się do
            > nieszczęść Polaków nie tylko w latach 39-56. Oczywiście nie można generalizować
            > -
            > wielu jest uczciwych i porządnych Żydów, którzy nigdy nie zamierzali opluwać
            > gospodarzy państwa, które na setki lat użyczyło im schronienia, kiedy w innych
            > krajach Europy i Azji szala kampania prawdziwej nienawiści, nie tej wydumanej,
            > z
            > jaką mamy rzekomo do czynienia obecnie.
            > Niestety byli też i tacy Żydzi - a wcale nie mało ich było, którzy współpracowa
            > li
            > z każdym, kto chciał zniszczyć polskość i odrębność naszego narodu. Większość
            > działaczy osławionej stalinowskej NKWD była pochodzenia żydowskiego. Organizacj
            > a
            > ta jest winna tysięcy zbrodni popełnionych przeciwko Polakom i Polsce w latach
            > wojny i okresu stalinowskiego.

Slowianscy Polacy! O rety! Wyrzeknijcie sie arcy kata Feliksa Dzierzynskiego
            i ogloscie wszem i wobec iz byl on Zydem.
    • Gość: Skin Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 13:16
      Tak długo jak długo istnieje w srodowiskach żydowskich antypolonizm tak długo u
      nas będzie antysemityzm
      • Gość: Dżon Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 13:34
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> Tak długo jak długo istnieje w srodowiskach żydowskich antypolonizm tak długo u
        >
        > nas będzie antysemityzm

Antypolonizm Żydów nie zniknie, dopóki isnieją Polacy. Niestety obecnie rozkład
        sił jest taki, że Żydzi potrafią przeprowadzić na forum światowym każdą korzystną
        dla siebie politykę, natomiast Polakom wiele jeszcze brakuje, jeśli chodzi o
        umiejętność przetrwania we współczesnym zakłamanym świecie. Uczmy się od nich,
        ale nie przyjmujmy bezkrytycznie każdej ich metody walki.
      • Gość: Marzenka Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.proxy.aol.com 01.03.02, 14:53
        Gość portalu: Skin napisał(a):

> Tak długo jak długo istnieje w srodowiskach żydowskich antypolonizm tak długo u
        >
        > nas będzie antysemityzm

Bzdury gadasz ... w Europie nikt nie slyszal o antypolonizmie.

• Gość: Skin Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 20:24
          Gość portalu: Marzenka napisał(a):

> Gość portalu: Skin napisał(a):
          >
          > > Tak długo jak długo istnieje w srodowiskach żydowskich antypolonizm tak dł
          > ugo u
          > >
          > > nas będzie antysemityzm
          >
          > Bzdury gadasz ... w Europie nikt nie slyszal o antypolonizmie.

- bo to temat TABU!
    • miriam_73 Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 01.03.02, 14:02
      Na szczęście na nienawiść chorzy są tylko niektórzy. Nie generalizujmy. Moi
      znajomi i przyjaciele to w większości Polacy. Nie ma dla nich znaczenia czy
      jestem Żydówką czy kimkolwiek innym. A z głupolami nie warto rozmawiać, bo i
      tak nie zdołasz ich przekonać do swoich racji.
      • Gość: PULS Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.03.02, 19:57
        miriam_73 napisał(a):

> Na szczęście na nienawiść chorzy są tylko niektórzy. Nie generalizujmy. Moi
        > znajomi i przyjaciele to w większości Polacy. Nie ma dla nich znaczenia czy
        > jestem Żydówką czy kimkolwiek innym. A z głupolami nie warto rozmawiać, bo i
        > tak nie zdołasz ich przekonać do swoich racji.

Jak zwykle marysia jest medium na wszystko,ale zawsze gdzies tam musi wcisnac
        glupote Polakom.Dobrze marysiu tak trzymaj.
      • Gość: Andy Do Miriam IP: *.pl 01.03.02, 21:26
        Uwazam ze fobie sa czyms nagannym dla kazdego normalnie rozwinietego umyslu
        ludzkiego.Moim zdaniem powodowane sa przez zle wychowanie mlodych ludzi.Pamietam
        jak niejednokrotnie starsi opowiadali nam dzieciakom jak to bylo w Warszawie
        przed wojna.Ano Zydzi trzymajac sie za rece chodzili cala szerokoscia
        Krakowskiego Przedmiescia krzyczac ze :wasze sa ulice a nasze kamienice"!.Nie
        wiem czy tak bylo, czy tylko podobnie, czy chodzilo tylko o spelnienie dziwnego
        obowiazku opowiadania mlodym o dawnych czasach.../Jest cos takiego w starszych
        ludziach, nie?/Ale mysle ze niejeden z forumowiczow slyszal takie opowiastki.
        Mnie osobiscie to nie wplynelo na pobudzenie "patriotycznej" nienawisci do
        narodu zydowskiego.Moze dlatego ze rodzice nie nazekali nigdy na Zydow i nie
        bylem poddany w zadnym okresie swego zywota podobnym propagandom.Dzis mysle
        sobie ze innym takie rzeczy mogly zaszkodzic.Jestem przekonany, ze kazdy
        czlowiek ktory bez wzgledu na zdobyte wyksztalcenie, jest intelektualnie
        rozwinieta istota, potrafiaca samodzielnie myslec i odrozniac dobro od zla -
        wstydzi sie czytajac wypowiedzi niektorych pieniaczy antyzydowskich.
        Milo jest czytac przelane mysli Twoje i wielu innych ludzi nie wstydzacych sie
        ani swego pochodzenia, ani znajomosci z "gojami", ani zwyklych sympatii z
        ludzmi "wyznania handlowego"./takie okreslenie kiedys tez slyszalem/.Z radoscia
        dodac musze ze cala masa dupkow w rodzaju "pulsa", to zaledwie mniejszosc po
        ktorej historia "wode spusci".-Dlatego odpisuje Tobie i podobnym, aby
        antysemici nie czuli sie zaszczyceni ze ktos moze odpowiadac na ich debilowate
        posty.
        Pozdrawiam
        • miriam_73 Re: Do Miriam 02.03.02, 15:33
          Dzięki - Również pozdrawiam.
    • Gość: Arek Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.ipt.aol.com 01.03.02, 20:12
      Wlasnie, nienawisc to polski syfilis rozprzestrzeniany bezkarnie przez radio z
      czarnym podniebieniem wsrod "swietych".
      • malek1 Re: Do Arka 01.03.02, 21:43
        Ej Arek upraszczasz, a to jest ignorancja. A ingnorancja jest najgorsza.
        Z tym antysemityzmem to ciekawy problem. Nie chodzi o to, ze Zydow nie ma. Oni
        nie sa potrzebni. Chodzi tu o logike kozla ofiarnego (poleca Girarda - choc
        moze sie to pisac innaczej) albo tez o lek, a raczej strach, ktory czlowiek
        wyladowuje szukajac sobie ofiary.
        Nie wierze jednak, ze jest to polska specjalnosc (jak niektorzy nam wmawiaja).
        • reggie Re: Do Arka 01.03.02, 21:58
          Bełkot. Prawda, że fobie są niezdrowe, ale jeszcze gorsza jest ignorancja i
          niepamięć, zapomnienie o bandzie niejakiego parcha Morela, o żydowskich obozach
          dla gojów, o żydkach w NKWD, o żydkach w SB( zaiste, dlaczego żydofile udają,
          że tak nie było? To jest dopiero alternatywna wizja historii), fałszowanie
          prawdy o Jedwabnem, zawyżanie liczby zabitych w Auschwitz, kilkuset letnia
          lichwa na złodziejski procent. Taaak....
          Jasne, że nie wszyscy żydzi to osoby o ww. pochodzeniu czy kierujący się takimi
          zasadami. Pisarze, malarze, graficy, bibliotekarze, nauczyciele, wreszcie wielu
          bezimiennych Polaków pochodzenia żydowskiego, od setek lat żyjących w kraju.
          Do nich nie mam żadnych pretensji.
          Natomiast syjonistyczne elity polityczne, fałszerze historii i dziejów
          własnego, jak i Polskiego narodu sa dla mnie naprawdę niewiele wartymi,
          śmiesznymi tekturowymi postaciami, tak samo jak wszystkie kahalne goje,
          wysługujące się swoim nowym/starym mistrzom w nadziei mamony deszczu z nieba.
          • malek1 Re: Do Reggiego 01.03.02, 22:03
            Reggie,

troche racji masz. Ale oni przegrali na wojnie i teraz chca i dostaja dos za
            to. Wiem o wielu wizytach Kohla w Izraelu, wizytach w kazdym razie
            bezinteresownych. Media w Stanach... jasna sprawa.
            Ale, nie nalezy z tym walczyc, bo wtedy czlowiek sie do przedmiotu swojej
            niecheci, a nawet nienawisci przykleja. A to jest nieszczescie.
    • gerd10 Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 01.03.02, 21:50

Bo polskie świnie nie dostały jeszcze kopa. Już wkrótce będą nam lizać dupę. I
      zobaczymy czy ta polska szynka będzie się tak dalej indyczyć. Polaczki sraczki.

• reggie Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 01.03.02, 22:29
        A teraz wam nie liżą niektórzy d...? Czy chodzi wam raczej o wszystkich? Czy
        może tylko o tych rozindyczonych? Możesz przybliżyć polskim świniom, bo coś nie
        rozumują po żydowsku, tylko po świńsku i wasze zamiary nie są nam wciąż jeszcze
        dobrze znane.
      • archiwald Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 01.03.02, 23:45
        gerd10 napisał(a):

>
        >
        > Bo polskie świnie nie dostały jeszcze kopa. Już wkrótce będą nam lizać dupę. I
        > zobaczymy czy ta polska szynka będzie się tak dalej indyczyć. Polaczki sraczki.
        >

A ty też nie wiesz? to poczytaj siebie.
    • Gość: GMR A gdzie ten antysemityzm? ja go nie widzę... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.03.02, 22:39
    • Gość: AU DLACZEGO NA SWIECIE JEST TYLE ANTYPOLONIZMU?... IP: *.dialup.optusnet.com.au 02.03.02, 16:30

PRZECIERZ NA ZACHODZIE JEST TYLKO PARESET TYSIECY POLAKOW I SKAD TU TYLE
      NIENAWISCI DO POLAKOW? NIBY POLACY STAJA SIE NIE POLAKAMI I WYSTEPUJA PRZECIWKO
      POLAKOM,MOWIA PO POLSKU PRZECIWKO POLAKOM,FALSZUJA HISTORIE ....JAK GNOJKI TYPU
      KIEPSKIEGO...
    • Gość: Litwin TO TAKIE OCZYWISTE,DLACZEGO : z zawisci poprostu.. IP: *.vline.pl 02.03.02, 17:02
      Tak wlasnie z zawisci . Zydzi sa abstynentami nie przepijaja swoich
      pieniedzy .Sa bardzo oszczedni,przedsiebiorczy i lubia intelektualne
      rozwazania ,cenia wysoka Inteligencje w przeciwienstwie do Polakow. Zycie w
      Diasporze i ciaglym zagrozeniu sprawilo ze mogli liczyc tylko na swoj spryt . I
      tylko na siebie a nie panstwo czy spoleczenstwo. Jest to narod kupiecki jak
      dawni Fenicjanie ( tez semici ). Wiekszosc Polakow zawsze byla leniwa lubila
      wypic i nie lubila sie uczyc w przeciwienstwie do Zydow. Dlatego Zydzi ich
      zdystansowali w Polsce,z tad ludzka zawisc Polakow.......Zreszta w I RP Zydzi
      byli wolnymi ludzmi ,a wiekszosc Polakow to byli niewolnicy ( chlopi
      panszczyzniani ),dzieki temu Zydzi mogli sie rozwijac......I UCZYC SIE HANDLU i
      innych
      zawodow.

Ogolnie spolecznosc Zydowska w Polsce byla inteligentniejsza,bogatsza i
      zdolna i chetna do nauki ,z tad zawisc zakompleksionych Polakow ,ze nie mogli
      im stawic czola w konkurencji zyciowej i gospodarczej.......dzisiaj jak w I i
      II RP zatargi Polakow z Zydami , w Raichu maja taki stosunek Niemcy do Turkow
      bo oni sie zaczeli wybijac na 1 miejsce.....Jak juz pracowici Niemcy zaczynaja
      przegrywac konkurencje to co to bedzie jak Turcy osiedla sie dalej na wschod od
      RFN.....)))))......
      • Gość: Andy Re: Dlaczego? IP: *.pl 03.03.02, 16:41
        - zamordowany z zimna krwia przez muzulmanskich oprawcow, amerykanski
        dziennikarz majac przylozony kindzal do gardla powiedzial, ze ojciec jego byl
        Zydem i on sam tez jest Zydem.Czy to tylko odwaga byla?
        Wiedzial ze za te slowa zginie, osieroci rodzine, owdowi zone....
        Jestem chrzescijaninem, ale podziwiam tego czlowieka za to zachowanie.Ilu z nas
        gotowych byloby do zachowania SWOJEJ wiary w obliczu smierci?
        Nie opluwajcie wiec....
        • reggie Re: Dlaczego? 03.03.02, 16:50
          A skąd wiesz ilu? Policzyłeś już sobie na liczydle? Skąd wiesz, jak Katolicy
          zachowaliby się w takiej sytuacji? Nie uogólniaj, jeśli możesz, bo zachowań
          jest tyle, ile jest ludzi na swiecie, kazda reakcja na taką sytuację jest w
          dużym stopniu indywidualna, różna dla każdego człowieka.
          Jestem Polakiem, jestem Katolikiem.
          • Gość: Andy Re: Dlaczego? IP: *.pl 03.03.02, 17:20
            Nie policzylem.Mysle ze byliby tacy jak on, byliby tacy co nie starczyloby im
            odwagi do przyznania sie, i byliby tacy ktorzy wyrzekliby sie.Zadnych nie
            potepiam, a naprawde nie wiem czy sam mialbym odwage do podobnego zachowania
            wiary.Dlatego podziwiam takich ludzi.I tylko to chcialem powiedziec.
            • Gość: Ohio Re: Dlaczego? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.03.02, 22:43
              Andy, czy podziwiasz Maksymiliana Kolbe? Sam czytalem jak go
              opluwali na tej liscie ze byl antysemita....

Gos´c´ portalu: Andy napisa?(a):

> Nie policzylem.Mysle ze byliby tacy jak on, byliby tacy co nie starczyloby im
              > odwagi do przyznania sie, i byliby tacy ktorzy wyrzekliby sie.Zadnych nie
              > potepiam, a naprawde nie wiem czy sam mialbym odwage do podobnego
              zachowania
              > wiary.Dlatego podziwiam takich ludzi.I tylko to chcialem powiedziec.

• Gość: Andy Re: Dlaczego? IP: *.pl 04.03.02, 22:05
                Tak, podziwiam.Nie mam w zwyczaju wyrabiac swojego zdania na podstawie belkotu
                innych.
      • Gość: Daisy UWAGA na Litwina+LITWAKA IP: *.ok.ok.cox.net 05.03.02, 10:30
        • Gość: Andy do "stokrotki" IP: *.pl 05.03.02, 19:43
          Znany jest, ale bedzie troche spokoju bo szykowac sie musi na obchody urodzin
          Hitlera.Pewnie do Drezna pojedzie jak co roku.Juz kupil nowy dres....
    • Gość: U Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.gis.net 03.03.02, 17:19

Czy mozesz podac definicje antysemityzmu?Co przez to rozumiesz?Ja,jak dotad widze,ze jakakolwiek
      proba dyskusji n/t zydowskie w pojeciach wielu jest antysemityzmem.Nawet proby samoobrony przed
      antypolskimi atakami.Jesli dokonasz selekcji sam zobaczysz,ze ten "polski antysemityzm" jest w
      wiekszosci reakcja na antypolskie ataki tych,ktorzy walcza,zeby ta swica antysemityzmu nigdy nie
      zgasla.Jakis Zyd wypowiedzial sie,ze zanik antysemityzmu,to dla wielu Zydow,to wyrok zaglady.(Kto to
      byl?)

Czy znasz te anegdote?

Na bee spelling contest mala dziwczynka zaczela literowac slowo "Jewellery".

J-e-w.......

W tym momencie jeden z czlonkow komisji nie wytrzymal

Stop it.What do you understand by that???!!!

• wari Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 03.03.02, 21:24
        Polacy mają jeszcze ten dodatkowy problem, związany ze swoją religią. Gdybym
        miał się modlić przynajmniej raz w tygodniu (albo i codziennie) do Żyda i
        Żydówki (a w dodatku "królowej Polski") to też nie wiem czy bym wytrzymał. Ale
        się nie modlę i nie jestem antysemitą. A konflikt Żydzi-Palestyńczycy nie ma tu
        nic do rzeczy. Często nie podoba mi się polityka np. Rosji ale nie znaczy, że
        nie lubię Rosjan. Polska to zaścianek Europy i to nie z powodu 50 lat komuny.
        Czy przed wojną była "krainą mlekiem i miodem płynącą" ? Wtedy też odznaczała
        się gospodarczym i mentalnym zacofaniem na tle innych państw. Aż strach
        pomyśleć czym byłaby bez tego żydowskiego biznesu i ludzi kultury pochodzenia
        żydowskiego.
        • Gość: Ohio Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.03.02, 22:49
          Nie mam problemow z modlitwa do Boga ktory wybral Zydow
          aby rozprzestrzenili monoteizm. Co do przedwojennej Polski:
          czy slyszales o pieniadzach szmuglowanych bez podatku do tajnych
          kont szwajcarskich? Czy slyszales o 120 latach zaborow? I czy slyszales
          ze w przeciwienstwie do Rosji, Ukrainy czy NRD, Polska o wlasnych
          silach zrobila transformacje. Sam wiesz jak malo mamy Zydow
          w III Rzeczypospolitej?

> Polacy maja˛ jeszcze ten dodatkowy problem, zwia˛zany ze swoja˛
          religia˛. Gdybym
          > mia? sie˛ modlic´ przynajmniej raz w tygodniu (albo i codziennie) do Z˙yda
          i
          > Z˙ydówki (a w dodatku "królowej Polski") to tez˙ nie wiem czy bym
          wytrzyma?. Ale
          > sie˛ nie modle˛ i nie jestem antysemita˛. A konflikt Z˙ydzi-Palestyn´czycy
          nie ma tu
          >
          > nic do rzeczy. Cze˛sto nie podoba mi sie˛ polityka np. Rosji ale nie znaczy,
          z˙e
          > nie lubie˛ Rosjan. Polska to zas´cianek Europy i to nie z powodu 50 lat
          komuny.
          > Czy przed wojna˛ by?a "kraina˛ mlekiem i miodem p?yna˛ca˛" ? Wtedy tez˙
          odznacza?a
          > sie˛ gospodarczym i mentalnym zacofaniem na tle innych pan´stw. Az˙
          strach
          > pomys´lec´ czym by?aby bez tego z˙ydowskiego biznesu i ludzi kultury
          pochodzenia
          > z˙ydowskiego.

• Gość: PULS Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 03.03.02, 21:29
      Przeciez juz raz tu pisalem ze dlatego ze jest za duzo Zydow w Polsce ktorzy
      robia dziadostwo.Co w tym jest nie jasnego ze podnosicie ten watek do gory.

• reggie Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? 03.03.02, 21:57
        W Polsce nie ma antysemityzmu. To żydzi robią pewnie jakies prowokacje, aby tak
        uważać.
        • Gość: Ohio Re: Dlaczego w Polsce jest tyle antysemityzmu? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.03.02, 22:41
          Zgadza sie, ten antysemityzm jest wyssany z palca. Mnie samego irytuja
          niektore wypowiedzi prorokow przemyslu holokaustowego: a ze Polacy
          zalozyli obozy koncentracyjne, a to ze wspolpracowali z Hitlerem etc.
          Ja to klade w tej samej szufladzie co antysemityzm. Historycy, tacy jak
          Davies czy Finkelstein sa zazenowani poziomem tych antypolskich fobii.
          Poczekajmy az wymrze to pokolenie. Moze sie cos zmieni. A propos.
          Czy Palestynczycy sa antysemitami???? jesli nie to dlaczego?

reggie napisa?(a):

> W Polsce nie ma antysemityzmu. To z˙ydzi robia˛ pewnie jakies
          prowokacje, aby tak
          >
          > uwaz˙ac´.

• Gość: J.O. Re: Dlaczego jest tyle antysem.-sztuczny problem? IP: 212.160.90.* 05.03.02, 08:08
      Nie macie innych tematów? Sztucznie podtrzymywana teza o antysemityzmie w
      Polsce musi komuś i czemuś służyć. Co to za antysemityzm gdzie tylu Żydów
      zrobiło karierę zawodową i polityczną. Miałem kiedyś sen: oto Polacy
      pochodzenia żydowskiego mówią ŚWIATU: My jesteśmy Zydami a ten to rzecznik
      rządu w tym antysemickim kraju, tamten/tamta to minister, a ten to redaktor
      naczelny najpopularniejszego dziennika w Polsce itd., itp. Wtedy zapewne tzw.
      wolny Swiat zdębiałby i zadanoby sobie pewnie pytanie: co to za antysemityzm
      gdzie tylu Żydów zajmuje najwyższe urzędy, o co tutaj chodzi? W pewnym sensie
      oczekiwałem takiej postawy od tej grupy społecznej w okresie nagonki na Polskę.
      Niestety niedoczekałem się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka