Dodaj do ulubionych

W Szczecinie Palikot już na 14,4%

04.06.11, 06:19
PO-36%, PiS-21%, SLD- 19% - reszta to detaliści poniżej 2%.

Zważywszy, że przeciwległy kraniec Polski - Podkarpacie też przerabia Palikot na swoją modłę w ciągu jednego weekendu, uważam swoją prognozę 20% dla Ruchu Palikota za wysoce prawdopodobną. Być może jeszcze przed wakacjami zrówna się w szansach wyborczych z SLD. Wygłupy Grzesia ze smarowaniem gęby węglem już się ludziom znudziły.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Na Podkarpaciu panika 04.06.11, 08:14
      Strach przed Palikotem!

Dzisiejsze spotkanie z mieszkańcami Jarosławia nie odbędzie się jak planowano w sali Miejskiego Domu Kultury, lecz przed nim. Wszystko dlatego, że władze samorządowe tego miasta mają gdzieś konstytucyjne prawo do wolności zrzeszania się i zgromadzeń.

Dyrektor jarosławskiego Miejskiego Ośrodka Kultury pod presją proboszcza miejscowej parafii ks. Surowca, przewodniczącego NSZZ „Solidarność” Pracowników MOK Andrzeja Zgryźniaka oraz PiS-owskiego burmistrza Andrzeja Wyczawskiego, zablokowała wynajęcie sali MOK na spotkanie z Januszem Palikotem."

Lepszą reklamę swego programu politycznego trudno sobie wyobrazić. Proboszczunio i solidaruchy pisowskie ogłupione ze strachu i nienawiści.

• kzet69 Re: Na Podkarpaciu panika 04.06.11, 10:35
        Dawno temu na studiach miałem koleżankę z Jarosławia co wyszła za mąż za obywatela jednego z państw afrykańskich, nie dość że czarnoskórego to jeszcze protestanta, efekt był taki że miejscowy ksiądz przestał do jej rodziców po kolędzie przychodzić, ot taki miejscowy folklor ściany wschodniej...
        • remez2 Re: Na Podkarpaciu panika 04.06.11, 10:46
          kzet69 napisał:

> Dawno temu na studiach miałem koleżankę z Jarosławia co wyszła za mąż za obywat
          > ela jednego z państw afrykańskich, nie dość że czarnoskórego to jeszcze protest
          > anta, efekt był taki że miejscowy ksiądz przestał do jej rodziców po kolędzie p
          > rzychodzić, ot taki miejscowy folklor ściany wschodniej...
          W nowojorskim metrze Afroamerykanin czytał gazetę w jidisz. Stojący obok zapytał: "Panie, nie wystarczy panu, że jesteś pan czarny?".
          • haen2010 Re: Na Podkarpaciu panika 04.06.11, 11:47
            To dobre. Zapamiętam.
            • remez2 Re: Na Podkarpaciu panika 04.06.11, 11:53
              haen2010 napisał:

> To dobre. Zapamiętam.
              Będzie mi miło.
    • remez2 Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:09
      potrzebne. Ale nie powinieneś mieć wolnej soboty?
      • muchomor-sromotnikowy Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:14
        remez2 napisał:

> potrzebne. Ale nie powinieneś mieć wolnej soboty?

W sobotę płacą 100% + premia.
        • remez2 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:21
          W sobotę płacą 100% + premia.
          O tym nie pomyślałem. Ale martwię się o zdrowie mojego ulubionego forumowicza, bo gotów paść przed wyborami.
          • muchomor-sromotnikowy Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:28
            remez2 napisał:

> W sobotę płacą 100% + premia.
            > O tym nie pomyślałem. Ale martwię się o zdrowie mojego ulubionego forumowicza,
            > bo gotów paść przed wyborami.

Pan Henryk to przetrzyma,tyle tylko,że coraz cieniej przędzie...
            • remez2 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:34
              Pan Henryk to przetrzyma,tyle tylko,że coraz cieniej przędzie.
              No, cóż. Wena też wymaga odpoczynku.
              • haen2010 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 09:41
                No właśnie. Rozbrat poszedł pod młotek. Jest nadzieja na wypłatę.
                • remez2 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 10:44
                  haen2010 napisał:

> No właśnie. Rozbrat poszedł pod młotek. Jest nadzieja na wypłatę.
                  Od nich też ...?
          • kzet69 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 10:36
            remez2 a ty też dorabiasz ? kredycik jakiś?

żartowałem
            • remez2 Re: Rozumiem, że każdemu pieniądze są 04.06.11, 10:44
              kzet69 napisał:

> remez2 a ty też dorabiasz ? kredycik jakiś?
              >
              > żartowałem
              Dobry żart ..
              • ruski99 Heniu, gdzie łeb schowasz 04.06.11, 10:57
                jak Palikot nawet procenta nie dostanie??? Zmienisz nick, tak ja te pisczury. Pójdziesz z Januszem w polityczny niebyt. Zobaczysz. Prorokiem nie jestem, ale widzę co się dzieje. Proponuję wprowadzić w każdej komisji męża zaufania z nadania Palikota. Wybory mogą zostać sfałszowane. Bo przecież "NA" wielu polskich miastach Ruch Poparcia ma 20% poparcia.
                • haen2010 Re: Heniu, gdzie łeb schowasz 04.06.11, 11:13
                  A co takiego widzisz? Może napisz, zamiast dymu kadzideł od Rydzyka. Ja zawsze przyjmuję do wiadomości fakty polityczne.

Podpieram się badaniami jakiejś studenckiej spółdzielni sondażowej. Profesjonalne są zawsze uzależnione od płatnika.

I dość starannie obserwuję kampanię Palikota, innych również. Wnioski są ostrożne, ale jednoznaczne. Prawybory we Fromborku, badania tygodnika częstochowskiego, tłumy na spotkaniach z Palikotem weryfikują medialne kłamstwa bezlitośnie.
                  • ruski99 Re: Heniu, gdzie łeb schowasz 04.06.11, 12:00
                    Heniu, kadzidła od rydzola wybitnie mi szkodzą. I nie zadymiaj tematu, który sam stworzyłeś, tylko odpowiedz na pytanie, które postawiłem. Tylko tyle.
                    • kzet69 Re: Heniu, gdzie łeb schowasz 05.06.11, 01:39
                      Mylisz się, to jest właśnie 5 minut Palikota w historii... W Częstochowie RP ma już 460 członków, szlachetne PO coś koło 600...
    • mariner4 Heniu, Palikot nie wejdzie do sejmu 04.06.11, 11:50
      Kiedyś go lubiłem. Teraz proces jego śmieszności postępuje coraz szybciej.
      M.
      • l_zaraza_l Wejdzie :) 04.06.11, 12:36
        Jestem pewna, że wejdzie. To, co robi jest bez precedensu - ten objazd kraju i spotkanie za spotkaniem. Podczas tych spotkań zyskuje bardzo wielu zwolenników i to wśród ludzi bardzo różniących się światopoglądowo, zarówno od niego jak i od siebie wzajemnie. I wcale nie jest "śmieszny" chociaż celnie wytyka bezsensy to jest przy tym bardzo rzeczowy i nie przedstawia jakichś wizji ale konkretne rozwiązania dla konkretnych spraw.
        On ma zupełnie inna wizję zarządzania państwem niż pozostali politycy bo nie jest politykiem. To, co podkreślają wszyscy ludzie, których znam, a którzy byli na takich spotkaniach bądź w inny sposób kibicują Palikotowi to fakt, że rozumieją to, co on chce zrobić i w jaki sposób.
        Ja również kibicuję Palikotowi bo uważam, że jego ugrupowanie w sejmie będzie znakomitym katalizatorem dla dobrych i niezbędnych przemian w Polsce.
        • haen2010 Re: Wejdzie :) 04.06.11, 12:51
          Mądra kobita jesteś. Ja bym nie potrafił tego tak opisać w paru zdaniach. Koncentruję się na faktach i trochę emocjach.
      • haen2010 Re: Heniu, Palikot nie wejdzie do sejmu 04.06.11, 12:44
        To kwestia subiektywnego gustu, żeglarzu. Nie było cię w Polsce gdy bajery Tuska i platformy rozmieniały się na dobre. Na koniec pozostała im tylko wojenka polsko-polska.

Wiele zasdniczych spraw ci umknęło. Najbardziej rozbudowa administracji i państwa typu orwellowskiego. Tusk to robi taktownie i po cichu, ale wyjątkowo łajdacko i konsekwentnie.
    • platforma.do.pierdla6 Pomorze 04.06.11, 13:45
      Zlikwidowali im stocznie, rybolostwo, pieprzneli rure a ci poparli w samorzadowych PO na poziomie 50%.

Czemuś biedny? Boś głupi.

Ten zaścianek nie zasługuje na lepszy los.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka