Dodaj do ulubionych

Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew.

16.06.11, 15:32
Dowiedziałem się rzeczy niesłychanej. A mianowicie o co Grecy strajkują, ba, awanturują się należałoby powiedzieć. Ano o to że rząd w celu naprawy sytuacji gospodarczej kraju chce im zabrać niektóre bonusy socjalne, bo inaczej Unia nie udzieli im niezbędnej pomocy. Jak się dowiedziałem jakie to są bonusy to padłem na pysk i nie mogę się podnieść. Jeden przykład otóż: tam się np. dostaje stosowny EKWIWALENT ZA PRACĘ W BUDYNKU KTÓRY NIE MA WINDY, a nie są to tylko budowle typu Empire State Building. Dopiero teraz po przeżyciu na świecie paru ładnych lat dotarł do mnie sens porzekadła: "udawać Greka".
Obserwuj wątek
    • encanto1960 Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 15:43
      A jacy bezczelni:-) Razem konsumowaliśmy , razem leczmy kaca. Kto i jak ,,pomagal " tym Grekom w konsumpcji wyłudzanej z Unii kasy?wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/337454,gra-o-kilkadziesiat-miliardow-euro.html
    • zoil44elwer Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 20:16
      Sierpień 1980 w Polsce miał takie same podłoże ekonomiczne jak teraz protesty społeczne w Grecji.Tylko polscy dysydenci dorobili do ruchu Solidarności patriotyczną otoczkę walki o wolność i niepodległość.G(ie)rek brał pożyczki,Polska rosła w siłę a Polacy żyli dostatniej konsumując dolce vita za pożyczone pieniądze.
      • wos9 Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 21:27
        zoil44elwer napisał:

> Sierpień 1980 w Polsce miał takie same podłoże ekonomiczne jak teraz protesty s
        > połeczne w Grecji.Tylko polscy dysydenci dorobili do ruchu Solidarności patriot
        > yczną otoczkę walki o wolność i niepodległość.G(ie)rek brał pożyczki,Polska ros
        > ła w siłę a Polacy żyli dostatniej konsumując dolce vita za pożyczone pieniądze
        > .

Podobało ci się to. Dlatego tak krytykujesz wszystko, co zdarzyło się po 89 roku.
    • douglasmclloyd Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 20:22
      lionold napisał:

> Dowiedziałem się rzeczy niesłychanej. A mianowicie o co Grecy strajkują, ba, aw
      > anturują się należałoby powiedzieć. Ano o to że rząd w celu naprawy sytuacji go
      > spodarczej kraju chce im zabrać niektóre bonusy socjalne, bo inaczej Unia nie u
      > dzieli im niezbędnej pomocy. Jak się dowiedziałem jakie to są bonusy to padłem
      > na pysk i nie mogę się podnieść. Jeden przykład otóż: tam się np. dostaje stos
      > owny EKWIWALENT ZA PRACĘ W BUDYNKU KTÓRY NIE MA WINDY, a nie są to tylko budowl
      > e typu Empire State Building. Dopiero teraz po przeżyciu na świecie paru ładnyc
      > h lat dotarł do mnie sens porzekadła: "udawać Greka".

Grecy są tylko trochę lepsi od nas, jeśli chodzi o przechodzenie na emeryturę, coś 55 lat. Nie dziwi, że kasa im się skończyła.
      • zoil44elwer Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 20:34
        Grecy mieli i mają państwo bardziej opiekuńcze niż mieli(nawet za PRLu) i mają(w RP3) Polacy.Dziwne że np Szwecja lub Norwegia uchodzące w świecie za -państwa najbardziej socjalne nie BANKRUTUJĄ ANI NIE ZBANKRUTUJĄ.Nie nadmierny socjal jest przyczyną greckich kłopotów a kompetencje i uczciwość rządzącej klasy politycznej.
        • encanto1960 Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 20:53
          Jednak w tym socjalnym państwie , wiek emerytalny to 65 lat.
        • douglasmclloyd Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 21:02
          zoil44elwer napisał:

> Grecy mieli i mają państwo bardziej opiekuńcze niż mieli(nawet za PRLu) i mają(
          > w RP3) Polacy.Dziwne że np Szwecja lub Norwegia

Nie porównuj pastuchów z Grecji do Szwecji, czy Norwegii. Szewcja i Norwegia ma dochody, a Grecja co ma? Oliwki i fetę?
          • encanto1960 Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 21:09
            I turystyke która zarzyna:-) Bedą znów emigrować.
          • zoil44elwer Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 21:17
            Szwedzi (kiedyś rabusie Europy) ze skalistej i jałowej ziemi,bez bogactw naturalnych są jednym z najbogatszych państw świata i pod względem dobrobytu obywateli,pomimo jednych z najwyższych podatków na świecie.A jak doszli do tego? Bo kiedyś wprowadzili karę obcięcia ręki za drobną kradzież(np 1 bochenka chleba) a obcięcie głowy za poważniejsze przestępstwo(np za kradzież 2 bochenków chleba)Uczciwy Naród zawsze jest bogaty,zwłaszcza gdy nie ma nic do powiedzenia w takim państwie czarna mafia z Watykanu.
    • 3.moc3 brawo Grecy 16.06.11, 21:15
      www.infowars.com/is-this-it-mass-rioting-civil-unrest-in-greece-as-economists-warn-of-global-%e2%80%98armageddon-scenarios%e2%80%99/
      • zoil44elwer Re: brawo Grecy 16.06.11, 21:24
        Strajkowe protesty w komuniżmie:OKay,podobne protesty w kapitaliżmie to warcholstwo(too bad!)
    • stanczyk-5 Re: Zaczynam robić za Greka - wpadam w gniew. 16.06.11, 21:55
      Antyczni Grecy wysocy byli
      krozawe bladyny

a teraz ? male ciemne
      czy to Turkow wina ???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka