newzeland 13.05.04, 18:44 hmm..ciekawe ile ten Bagsik ma kasy na kontach bankowych....?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joe Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.si.rr.com 13.05.04, 19:02 bardzo ciekawa sprawa zakosil gruba kase a zaplacil 5 tys PLN hehe,....zreszta podobnie p.Gawronik ...smiac sie czy plakac???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz I to jest kur** skandal!Gosc ukradl setki milionow IP: *.wp.mil.pl 13.05.04, 19:14 zlotych,odsiedzial pare latek w zakladzie otwartym i wszystko jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Nie ukradł - winny jest urzędnik tworzący przepisy IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.05.04, 20:43 Nie ukradł, tylko skorzystał z istniejących przepisów. Winny jest urzędas, który te przepisy stworzył. Ale urzędas nie poniósł żadnej kary i dzisiaj pewnie przygotowuje kolejne knoty. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Czyli Bagsik siedzial za nic???To moze dac mu IP: *.wp.mil.pl 13.05.04, 22:02 odszkodowanie od panstwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klk Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.net.autocom.pl 13.05.04, 19:15 To powinien się cieszyć tow. Dziewulski, który w swoim czasie odprowadzał tego złodzieja na Okeciu do samolotu - żeby mu się nie stała krzywda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeuszLuzny Oddaj pieniadze IP: 67.70.228.* 13.05.04, 19:17 Zamiast posylac goscia do wiezienia to powinno mu sie zabrac te miliony ktore ukradl, a nie osmieszac sie 5 tysiacami grzywny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Oscylator był absolutnie legalny IP: *.lan.pop.pl 13.05.04, 19:23 Bagsik jest w dużym stopniu kozłem ofiarnym potrzebnym do odwrócenia uwagi od osób skrajnie niekompetentnych w Ministerstwie Finansów i NBP odpowiedzialnych za stworzenie rażąco złych przepisów. Również opis mechanizmu tzw. afery Art B w GW jest dość daleki od prawdy. Szczegółowo opisałem to na pl.soc.polityka w 2000 roku ("O Bogusławie Bagsiku i ART-B"). Tutaj z braku miejsca powiem tylko, że oscylator był legalny, wszystkie czeki miały pokrycie w postaci kredytu udzielanego przez bank przyjmujący czek potwierdzony. Udzielenie kredytu było przymusowe (przepis NBP) i był on nieoprocentowany. A Bagsik jedynie wykorzystał to i wpłacał pieniądze z nieoprocentowanego kredytu na oprocentowaną lokatę. Absolutnie legalnie, a winę ponosi NBP nakazujący traktowanie czeków potwierdzonych jak gotówki czyli de facto udzielania nieoprocentowanego kredytu do czasu nadejścia środków z banku-wystawcy czeku. Natomiast główne zyski Art B pochodziły z działalności polegającej na pobieraniu kredytów w zagranicznych bankach na powiedzmy 7-8%, zamienianiu ich na złotówki za pośrednictwem działalności para-handlowej i lokowaniu na lokatach złotówkowych oprocentowanych na kilkadziesiąt procent. Określenie działalności jako para-handlowa wynika z tego, że jej celem nie było uzyskiwanie zysku tylko jak najszybsze uzyskiwanie złotówek, stąd ujemna rentowność na działalności handlowej błędnie odczytana przez GW jako wyraz złego gospodarowania. Cały mechanizm funkcjonował dlatego, że usztywniono kurs wymiany dolara na stałym kursie 9500 zł (starych) przy kilkudziesięcioprocentowej inflacji i takich stopach procentowych. Ponieważ pieniądze nie biorą się znikąd, to ktoś musiał tracić skoro Art B zarabiało. Na pierwszym mechaniźmie traciły banki przyjmujące czeki, na drugim wszyscy biorący kredyty w bankach w tamtych czasach. W obu wypadkach winne były rażąco błędne przepisy legalnie wykorzystane przez Bagsika. A że sąd wydał wyrok? No cóż, takie mamy sądy i takich mamy prokuratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmark Re: Oscylator był absolutnie legalny- kradzież nie IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 13.05.04, 19:34 To co zrobił Bagsik było nieuczciwe i amoralne. W związku z grabieżą nienależnych pieniędzy powinniśmy odzyskać od złodzieja pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Oscylator był absolutnie legalny- kradzież ni IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.05.04, 20:46 Amoralne? Kwestia dyskusyjna. Czy np. korzystanie z ulg podatkowych, wspólne opodatkowanie małżonków, itp. jest moralne i uczciwe? Też wykorzystuje przepisy w celu wzbogacenia się. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.si.rr.com 13.05.04, 20:17 wszystko legalne jak cholera !!!!!! tylko brakuje jeszcze zeby zalegalizowac mafie i prochy a pieniadze szarej strefy dac pielegniarkom!!!!!....chory kraj i skorumpowani ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.lan.pop.pl 13.05.04, 21:07 > wszystko legalne jak cholera !!!!!! tylko brakuje jeszcze zeby zalegalizowac > mafie i prochy a pieniadze szarej strefy dac pielegniarkom!!!!!....chory kraj i > skorumpowani ludzie Facet, zamiast się zapluwać bez powodu, weź sie uspokój i jeszcze raz przeczytaj co napisałem. Czy to jest jego wina, że ktoś zaoferował nieoprocentowany kredyt, a on z niego skorzystał? Jedyne co widzisz to że on jest bogaty, a ty nie i z tego tylko powodu go nienawidzisz. Bo przecież skoro on ma więcej niż ty to musi być złodziejem i trzeba go zgnoić. Założę się, że jesteś wielbicielem Leppera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joe Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.si.rr.com 13.05.04, 21:43 wiesz co? takie "oscylatory" to do tej pory w polsce wystepuja i sa legalne tylko ja mam jedno pytanie.... dlaczego ciagle nie ma w polsce prawa i egzekucji tegoz w normalny przyzwoity sposob aby takie "oscylatory" nie smialy sie z ciebie i ze mnie w imie prawa w zywe oczy ?! a tak w ogole mieszkam nie w polsce i daleko mi do Leppera ale znacznie blizej do tego aby wiedziec czym jest prawo i jak go egzekwowac aby choc troche miec poczucie sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.lan.pop.pl 14.05.04, 10:11 > wiesz co? takie "oscylatory" to do tej pory w polsce wystepuja i sa legalne > tylko ja mam jedno pytanie.... Nie funkcjonują, bo po historii z Art-B ktoś wreszcie poszedł po rozum do głowy i czeki potwierdzone przestały być podstawą do natychmiastowej wypłaty gotówki. Idą do inkasa tzn. pieniądze są wypłacane dopiero wtedy gdy nadejdą z banku, który potwierdził czek. Potwierdzenie jest jedynie gwarancją, że pieniądze naprawdę nadejdą. I tak powinno być od początku. Lepiej się zastanów kto i dlaczego wprowadził takie głupie przepisy na początku, a nie kto je zauważył. > dlaczego ciagle nie ma w polsce prawa i egzekucji tegoz w normalny przyzwoity > sposob aby takie "oscylatory" nie smialy sie z ciebie i ze mnie w imie prawa w > zywe oczy ?! Ciągle nie rozumiesz. Oscylator był zgodny z przepisami. Pretensje można mieć (i trzeba) do osoby, która te przepisy wydała. Natomiast naigrywaniem się z prawa był właśnie proces Bagsika. Postąpiono wg stalinowskiej zasady "dajcie mi człowieka, a paragraf się na niego znajdzie". I spreparowano odpowiednie zarzuty. Nie ma tu miejsca na szczegółowe omawianie sprawy, poszukaj w archiwum usenetu tego postu, który napisałem w 2000 roku, tam jest więcej szczegółów. Jedno tylko warto podkreślić - Bagsik nie mógł spowodować strat w wysokości 4 bln zł skoro przekazał na pokrycie tego długu całą firmę Art B, w w skład jej majątku wchodziły m.in. depozyty w PKO BP na 2.8 bln zł. Już to powinno Ci powiedzieć, że coś tu się nie zgadza. I żeby być sprawiedliwym - ja się wypowiedam jedynie o części zarzutów przeciwko Bagsikowi, tych najpoważniejszych. Oprócz tego były jeszcze inne, takie jak wręczanie łapówek itp. I za nie paka się Bagsikowi należała. Ale nie 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui Burdel IP: 194.29.129.* 13.05.04, 23:17 Nie dziwię się, że u nas jest takie bezprawie skoro mamy takich frajerów jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.acn.waw.pl 13.05.04, 21:00 No pewnie, ze oscylator byl legalny. O tym wiedza tysiace ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. BAGSIK WINNY IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 13.05.04, 21:04 darek_w1 - coś ty taki obrońca Bagsika. Bagsik został skazany prawomocnym wyrokiem sądowym, przedtem był poszukiwany międzynarodowym listem gończym, został złapany przez Interpol - wszystko jest w porządku. Dostał stosunkowo łagodny wymiar kary (w praktyce 6 la)! Przestań wypisywać te niedorzeczności, przestępców gospodarczych naprawdę trzeba karać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +/- Re: BAGSIK WINNY IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.05.04, 07:26 Rywin też został skazany prawomocnym wyrokiem sądowym, a jak było naprawdę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: BAGSIK WINNY IP: *.lan.pop.pl 14.05.04, 10:27 > darek_w1 - coś ty taki obrońca Bagsika. Ja jestem obrońcą prawa, a nie Bagsika. Główne zarzuty przeciwko Bagsikowi są sfałszowane, a chyba nie powiesz, że tak powinno być, nawet gdyby Bagsik przejechał staruszkę na przejściu dla pieszych i w ogóle był świnią. To po pierwsze, a po drugie skazując Bagsika równocześnie uwolniono od zarzutów prawdziwych odpowiedzialnych za tą historię czyli najwyższych urzędników z MF i NBP. I to mi się nie podoba najbardziej, że winni uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności. > Bagsik został skazany prawomocnym > wyrokiem sądowym, A wiesz ile prawomocnie skazanych w czasach stalinowskich było zrehabilitowanych? Niezłe jaja moga być, jeśli Bagsik wystąpi do jakiegoś międzynarodowego trybunału, a ten może być niepodatny na manipulacje polityków drugiego szeregu z Polski. Odszkodowanie jakiego może zażądać za bezprawne skazanie może być astronomiczne. > Przestań wypisywać te niedorzeczności, > przestępców gospodarczych naprawdę trzeba karać! Oczywiście, że trzeba! Tylko że Bagsik nie jest przestępcą (przynajmniej co do głównych zarzutów), natomiast prawdziwi przestępcy uniknęli odpowiedzialności robiąc z Bagsika kozła ofiarnego. A Ty właśnie dałeś się złapać na miraże jakie spreparowali, że wszystkiemu jest winien Bagsik i że ukradł 4 bln zł. A to właśnie nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markkram from... Re: Oscylator był absolutnie legalny IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 13.05.04, 22:42 Zebyscie wszyscy Polacy byli tak inteligentni i madrzy jak Mr.B.to Polska byla by potega gospodarcza.Ale nie jestescie dlatego najlepszych synow i corki tracicie zamykajac ich w miejscach odosobnienia, niszczycie w wielu przypadkach chorymi ustawami badz podatkami a na koniec musicie sie z nimi pozegnac kiedy wyjezdzaja do USA, Canady, Australii badz innych normalnych krajow swiata.Pozdrowienia z Northbrook. Mark Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage Plantacja trzciny cukrowej na Kubie, kopalnia... IP: *.sympatico.ca 14.05.04, 03:24 Ten typ rozumowania odnosnie fakturowego interesu stroiciela pianin B. godny jest nagrody w postaci plantacji trzciny cukrowej na Kubie, kopalni zlota na Syberii, parku z palm kokosowych, paska od spodni z krokodylowej skory, jachtu cztero pokladowego, gniazda ratlerkow z rodowodem , orkiestry symfonicznej z tam-tamow, baletu brazylijskiego, waty cukrowej na patyku , wody ze zrodla Jana... za nalezy zaplacic 100 zl w kredycie i otrzymac reszte drobnymi w wysokosci 100 milionow zlotych. Obecnie jestesmy swiadkami upadku firm fakturowych w Stanach. Araby przez tyle lat mieli dopisywane zera w ksiazeczkach oszczednosciowych w ktorych mieli lokaty na wspanialy procent. Obecnie wlasciele firm fakturowych chca odszkodowania od platnika podatkow za strate swoich zarobkow. Prezydent mowi stop. Sposob rozumowania prezentowany w ten sposob, ze rozgrzesza sie oszusta mozna przyrownac do sprzedazy Kolumy Zygmunta gdzie nabywca tego antyku jest pomowiony o niecne zamiary. Sumarum nie mozna robic glupka z 40 - milionow osob a potem robic glupka z czytelnikow gazety i forum. BONAWENTURA SOLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmark Re: Bagsik ukradł społeczeństwo płaci IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 13.05.04, 19:29 Gdzie sprawiedliwość? Kara powinna być o 50% wyższa od tego co ukradł. Gdzie konfiskata majątku? Nie wypuszczać z pierdla póki wszystkiego wraz z kosztami nie zwróci. Sądy prezentują złodziejom społeczne pieniądze. To nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: incognito Re: Bagsik ukradł społeczeństwo płaci IP: *.chello.pl 13.05.04, 19:54 Jakie to polskie.............żeby ferować wyroki i wypowiadać się na forum publicznym ,trzeba cokolwiek wiedzieć o tym co sie mówi........tego mi tu brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Bagsik na premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:16 Bogus!!!Zostan premierem.Zrob oscylator w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Kiedy sie dowiesz IP: *.gs.com 13.05.04, 20:25 Dowiesz sie jak mu wejdziesz w droge. Przynajmniej bedziesz wiedzial czy bardzo duzo czy malo. Dzis jest pierwszy dzien odbudowy jego ukladow finansowo-politycznych. tego mu nikt nie zabroni robic. Wybory tuz-tuz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lef I bardzo dobrze, że wyszedł z więzienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 20:34 Myślę, że dla tego człowieka wiele znaczył i proces i kara więzienia. W zasadzie sam oddał sie w ręce sprawiedliwości. Wierzę, że więcej dobra uczyni p.Bagsik na wolności niż za kratami, w końcu pokazał wszystkim, że głowę do interesów ma! Mam wewnętrzne przekonanie,że teraz tę głowę wykorzysta w legalnych działaniach. Powodzenia!!! L.F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: I bardzo dobrze, że wyszedł z więzienia IP: *.provider.pl / *.provider.pl 13.05.04, 20:48 > Mam wewnętrzne przekonanie,że teraz tę głowę wykorzysta w legalnych > działaniach Z całą pewnością - ale pewnie wyjedzie z tego posranego kraju np. do Izraela i swoimi podatkami będzie wspierał tamten budżet, a nie nasz. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popierający Re: I bardzo dobrze, że wyszedł z więzienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 21:41 Zgadzam się. tylko czy On będzie w takim kraju chorym cokolwiek jeszcze robić? Prawo nie prawe, rząd amatorski, ludzie zawistni. Gąsiorowski dobrze zrobił że wyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
ospol Re: I bardzo dobrze, że wyszedł z więzienia 14.05.04, 00:59 Gość portalu: lef napisał(a): > Myślę, że dla tego człowieka wiele znaczył i proces i kara więzienia. W > zasadzie sam oddał sie w ręce sprawiedliwości. Wierzę, że więcej dobra uczyni > p.Bagsik na wolności niż za kratami, w końcu pokazał wszystkim, że głowę do > interesów ma! > Mam wewnętrzne przekonanie,że teraz tę głowę wykorzysta w legalnych działaniach Najpierw trzeba go sledzic aby zobaczyc gdzie zakopal szmalec. Bo juz ma na rozkrecenie noewgo interesu. A ty pracujac nigdy sie nie dorobisz niczego. > . > Powodzenia!!! > L.F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re:Czy Bagsik został zobowiązany do naprawienia .. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.05.04, 21:38 ... szkody, jaką wyrządził, tj. do zwrotu zagarniętych bezprawnie pieniędzy? Jeżeli nie - to co to wogóle za kara? Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss Re:Czy Bagsik został zobowiązany do naprawienia . 13.05.04, 23:08 Bagsika się uczepiłeś !!! palant .. i tyle....popatrz na to co się teraz dzieje - Bagsik powinien być doradcą do spisywania prawa... No ale co może taki biedny Polak jak ty myśleć? Dalej wierz mediom - daleko zajdziesz... Jeśli obraziłem - Bardzo Mocno Przepraszam... piszę pod wpływem emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberwator Re:Czy Bagsik został zobowiązany do naprawienia . IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 00:57 p.Bagsik nie ma nic do naprawiania i nic do oddawania. W przeciwnym wypadku wszyscy obywatele RP rozliczajacy sie wspolnie z malzonka oszukali Skarb Panstwa i musza co nieco oddac. Winni tej calej sprawy ludzie nadal zajmuja eksponowane stanowiska i swoja niekompetencja wyrzadzaja naprawde duza szkode gospodarce RP. Jezeli chce Pan kogos rozliczac to proponuje zaczac wlasnie od nich, polskich politykow i urzednikow, to jest rak ktory toczy to panstwo i jesli spoleczenstwo sie nie opamieta to jes zniszczy. Polacy maja w tym tradycje - szlachta i magnateria polska przepila w 18-tym wieku Rzeczpospolita. Miedzy bajki mozna wlozyc opowiadania o zlych sasiadach. Oni po prostu wykorzystali sytuacje i wyszli na przeciw zyczeniom klasy wowczas panujacej. A wiec powodzenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENIGMA Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 21:49 Uczyl angielskiego? Kryminalista uczyl dzieci? A dlaczego nie pracowal w kamieniolomach? A gdzie by pracowal gdyby byl Katolikiem? Zostal zresocjalizowany? Ano poczekajcie a zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAJNY Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 22:01 Winny urzednik? Oscylator legalny? Czyzby nawet do tak malo znaczacego tematu jak ten wlaczyli sie platni 'publicysci'? A dlaczego Bagsik nie zwrocil pieniedzy? Kryminalista powinien najpierw zwrocic pieniadze a potem poniesc kare. Mam pytanie do 'platnych publicystow': gdyby Bagsik ukradl pieniadze w innym kraju np. Izraelu (wybralem ten kraj dla przykladu bo to kraj najbardziej uczciwych i pracowitych ludzi na swiecie) czy zostalby przedterminowo zwolniony bez oddania pieniedzy? Oh prawie zapomnialem: a co sie stalo z Gasiorowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.dip.t-dialin.net 14.05.04, 01:01 Widze, ze wiekszosc ludzi piszacych te posty robi to automatycznie nie myslac i nie czytajac innych. Bagsik nic nie ukradl sieroto! To wybrani przez Ciebie politycy - nota bene Twoi rodacy a nie zadni Rosajnie, Niemcy czy Zydzi - rozkradaja wszystko co sie da albo sprzedaja jak paserzy kumplom to co ukradli. Bij sie we wlasne piersi zes taki glupi - moze Ci to pomoze a nie zwalaj winny na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POCZEKAM Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.proxy.aol.com 13.05.04, 22:12 Ciekawe dlaczego prawie kazda wielka afera finansowa na swiecie jest powiazana z Izraelem. To przeciez tacy uczciwi i pracowici ludzie. Z napisaniem wiecej poczekam na lepszy klimat polityczny. Podobno nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: 194.29.129.* 13.05.04, 23:24 A niech sobie uciekają do tego Izraela. Mam nadzieję, że Arabowie urządzą im bombowe życie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek TO CZŁOWIEK JAK NAJBARDZIEJ UCZCIWY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 22:45 Został skazany z okazji poszukiwania winnego w całej sytuacji. A niestety polityka polska (i nie tylko) ma to do siebie, że gdy twórca ustawy, rozporządzeń etc. coś w nich spartoli to winnego szuka się wśród obywateli. Nie był winny, bo korzystał z prawa. A prawo to prawo, nawet źle napisane !!! Używał mechanizmu, które zostało mu (i nam wszystkim) dane przez rząd czy NBP. Kara ta była niesłuszna i niesprawiedlia, ale to niestety jest nasza narodowa specjalność. Oto "Polaków portret własny" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tedma49 Re: TO CZŁOWIEK JAK NAJBARDZIEJ UCZCIWY!!!! 14.05.04, 00:08 Oscylator? Kazdy z Was szanownych forumowiczow, w tamtych latach mieszkajac w Polsce mogl robic to samo. Ja osobiscie przerzucalem pieniadze z marek na franki z frankow na liry itp, korzystajac z roznicy w kursach w epoce gierkowskiej z pomoca Gazety Handlowej. Jak sie mialo troche oleju w glowie, to mozna bylo niezle zarobic (legalnie) Tak ze legalny byl rowniez pozniejszy oscylator, Bagsik z Gasiorowskim wykorzystali legalny system bankowy jaki byl w owczesnym panstwie polskim, z pewnoscia korzystajac z wiedzy i doradctwa okreslonych czynnikow. Ja osobiscie proponowalbym mianowac Bagsika na doradce ekonomicznego przy rzadzie RP, to by wszystkim wyszlo na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkuss !!!!!!!!!!!!!BAgsik to jest qrna GOŚĆ !!!!!!!!!!!! 13.05.04, 23:04 No i dobrze BOGUŚ !!! Wychodź z tego pierdla - tam jest miejsce dla prostaków... Jestem z Tobą ! Takich jak Ty powinno się brać za doradców tych baranów w Ministerstwie Finansów !!! Baaardzo się cieszę, że wyszedłeś. jakbym mógł - przybić CI grabkę....byłbym szczęśliwy... 3 maj się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vb Od kiedy to oscylator jest przestępstwem a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 00:06 nieudolnością sektora bankowego? Medal za przedsiębiorczość! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blo SYSTEM PRAWNY KULEJE IP: 217.153.134.* 14.05.04, 00:21 Osoby jak najbardziej niekompetentne wydają skrajnie akompetentne wyroki. Uczciwy człowiek, który się wzbogacił wzbudza zawiść tłuszczy. Wsadźmy do więzienia wszystkich graczy giełdowych, za obracanie złotówkami , legalnie w celu wzbogacenia się. Potem bankierów. Potem wybierzmy Leppera niech uwalnia rezerwy. A potem już wszyscy razem: Balcerowicz musi odejść!!! Polacy, błagam was opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
ospol JAK TY UKRADNIESZ 5000 zl TO DORZYWOCIE 14.05.04, 00:57 za takie sumy to za komuny by go powiesili. No ale na tym polegalo obalenie komuny aby robic to co bylo nie mozliwe wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trutu Re: Bagsik zwolniony warunkowo z więzienia IP: *.acn.waw.pl 14.05.04, 01:34 Ja też tak chcę!!! W życiu przez sześć lat tyle nie zarobię, aby to potem zalegalizować. Opłacało się!!! Brawo BB!!! Stałeś się moim idolem i symbolem sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiniapollpressage Ekonomia zawod bez zawodu IP: *.sympatico.ca 14.05.04, 03:50 Proba wylgania stroiciela pianin B. nie miesci sie w kanonach jakiejkolwiek nauki. Bilans musi byc zerowy przy zalozeniu, ze parytety walut beda sobie rowne. Ten B. nie mogl tyle zarobic / ukrasc poniewaz tyle pieniedzy nie bylo w kasie. Dzis wiadomo, ze to mialo znamiona prania brudnych pieniedzy a zrobila to zlota mlodziez z Wiednia. Obecnie obserwujemy upadek fakturowych interesow w Stanach. Podobnie bylo i w kraju. Troche szerzej jest to opisane w " Plantacja trzciny cukrowej na Kubie, kopalnia zlota..". Krajanie sie zbuntowali, Araby sie zbuntowaly.... Z krajanami bylo roznie bo pamietam pewnego Zyda, ktory latal jak "Zyd po pustym sklepie" w Ministerstwie Finansow i wrzeszczal oddajcie mi moje 200 milionow dolarow (urzednicy) zlodzieje. Prawdopodobnie miejcowi jego rodacy przekrecili go na ta drobna sume. Pieniadze zostaly w kraju a stroiciel pianin wywozil je do Wiednia. OPINIA POLL PRESS AGENCY BONAWENTURA SOLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
dlugi_22 Re: Dziewulski ma dobrze.. 14.05.04, 11:36 Ochraniał Bagsika i dzięki temu może teraz upalać Harleya czy inną Yamahę. Kurcze, że też ludzie tacy złośliwi są. Przecież jak lubi motocykle, to musiał jakoś zarobić na te przyjemnosci. Nawinął się Bagsik i szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczujący Re: Ekonomia zawod bez zawodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 18:07 Jezus, Maria a Tobie co się stało? Czyżby to udręka emigracji zeżarła już mózg do końca? Jesteś ten jedyny rozumiejący, znający sekrety przekrętów, bywały w świecie ministerialym, czujesz jeszcze dyskretny zapach milionów dolarów? A w Kanadzie jesteś attache jakiejś ambasady czy może głównym ekonomistą Royal Imperial Bank of Commerce? Mnie się zdaje, że napierdalasz młotkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atlantyk darek_w1 MA RACJĘ IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 14.05.04, 15:17 Bagsik ma tyle kasy, ile zarobił swoim nieprawdopodobnym talentem. Jeżeli ten kraj ma takich specjalistów od finansów jak ta pani biegła w sprawie Wieczerzaka, a stroiciel fortepianów jest mądrzejszy niż Ministerstwo Finansów do kwadratu, to nie ma się co czepiać stroiciela. Wykorzystywanie luk prawnych dla własnej korzyści nie jest przestepstwem. Poza tym Bagsika skazano zdaje się głównie za skorumpowanie urzędniczki bankowej przy pomocy telewizora. A propos, co z zegarkiem Maurice Lacroix pana premiera? Czy ktoś już siedzi? Odpowiedz Link Zgłoś