jozef.moneta 26.06.11, 18:48 Nie było mnie parę dni i co widzę. PiS domaga się wolności słowa:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kecawa Re: Czy ja śnię ? 26.06.11, 18:49 Od czterech lat byleś nieobecny- od czterech lat postępuje totatizacja życia publicznego pozdrawiam po wybudzeniu kecaw Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Doprawdy kaczy czubie? A ten donos do obcego 26.06.11, 18:57 państwa na polskiego obywatela to nie krępowanie wolności słowa? Warszawa 3.07.2007 r. List otwarty do Ojca Świętego Benedykta XVI Umiłowany Ojcze Święty (..) Nie wiem, czym kieruje się ojciec Rydzyk. Wiem jednak, że miał okazję poznać prawdę i tę prawdę odrzucił. Miał okazję pojednać się z ludźmi, których ciężko skrzywdził, a zamiast pojednania wyrządza im nowe krzywdy. Władze zakonne nie reagują na jego kolejne czyny, nawet wtedy, kiedy ubliża żonie prezydenta, najbardziej katolickiego spośród tych, których wybrali Polacy po 1989 r. Prawdziwymi ofiarami ojca Rydzyka nie są jednak obrażani przez niego biskupi, dziennikarze czy politycy. Największą krzywdę wyrządza prostym ludziom, którzy zawierzyli mu, że mówi w imieniu Kościoła. Bo właśnie każdą krytykę swojej osoby przedstawia on jako atak na Kościół. Na podstawie kanonu 1364, 1369 i 1373 kodeksu prawa kanonicznego ośmielam się prosić o interwencję wobec działań ojca Rydzyka. Tomasz Sakiewicz redaktor naczelny „Gazety Polskiej” tomaszsakiewicz.salon24.pl/9065,list-otwarty Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Dla siebie? 26.06.11, 18:51 chateau napisał: > Dla siebie, jak zawsze, dla siebie. A nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Dla siebie? 26.06.11, 19:00 No nie ma :-) Bo w rozumieniu pisiaka wolność słowa polega na tym, że można powiedzieć publicznie największe łgarstwo, największą podłość i pozostać bezkarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Nie inaczej. 26.06.11, 19:06 Tyle, że w filmie to wygląda nawet zabawnie. W odróżnieniu od realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dla siebie? 26.06.11, 19:10 chateau napisał: > No nie ma :-) > > Bo w rozumieniu pisiaka Ano właśnie. Za to, co pisię rozumie samo pisię jest odpowiedzialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Nie, w RM dalej usłyszysz jedynie słuszną prawdę 26.06.11, 19:28 Ludziom o innych poglądach zatyka się usta. Taki to jest nadawca społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś